Dodaj do ulubionych

Spadek po mamie

15.10.11, 22:14
Witam
Robię spadek po mamie, mamy już zrobiony akt poświadczenia dziedziczenia. Jest nas 4 do podziału majątku ja mam otrzymać działkę i chciałam bym ją u notariusza przepisać. Byłam u kilku notariuszy a dokładnie 4 ceny za przepisanie działki były różne. Trzech notariuszów chciało żebym do reszty dokumentów przyniosłam z Urzędu Miasta Plan Zagospodarowania Przestrzennego tej miejscowości co się znajduje działka, że jeżeli okaże się że jest w jakiejś części odrolniona to automatycznie będzie większa taksa i opłaty. A jeden notariusz nie wymagał od nas tego Planu Zagospodarowania Przestrzennego i wtedy od razu mamy mniejsze koszta bo będzie brana taksa i opłaty jak za działkę rolną. Moje pytanie brzmi czy tak można przepisać działkę bez tego Planu czy będę mogła mieć przez to jakieś problemy.
Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • bakali Re: Spadek po mamie 19.10.11, 08:21
      Skoro trzech notariuszy mówi to samo, to może warto się zastanowić czy nie mają racji zamiast kombinować? Nie wiem jak Ty, ale ja wolałabym mieć pewnośc, że mój akt przygotował profesjonalna kancelaria i nie musze się martwić że kiedyś może się okazać, ze czegoś nie dopatrzył. Czasem warto zapłacić odrobinę więcej za solidną obsługę, tym bardziej, że dostałaś przecież nieruchomość w spadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka