jola.iza1 27.05.10, 22:46 SoM, nasze polskie, swojskie. Powódź im nie straszna, reszta bajką Truskawki po "dychu" , ziemniaczki ( faktycznie, ziemi czarnej połowa w towarze) po czy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bikej5 Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 27.05.10, 22:49 jola.iza1 napisała: > SoM, nasze polskie, swojskie. Powódź im nie straszna, reszta bajką > Truskawki po "dychu" , ziemniaczki ( faktycznie, ziemi czarnej połowa w towarze > ) po czy u nas młode po 2. Odpowiedz Link
tytanya Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 27.05.10, 22:51 U mnie tydzień temu były po trzy. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 27.05.10, 22:55 Znaczy Lublin do tyłu?? Pierwszy dzień się pokazały Tobie to dobrze Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 27.05.10, 22:58 Zazdroszczę, jeszcze mi powiedz, że truskawki masz tańsze Lublin Polską "F"?? Odpowiedz Link
yoma Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 28.05.10, 20:07 Truskawki po piętnastaka [grobowo] Odpowiedz Link
taziuta Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 28.05.10, 20:16 yoma napisała: > Truskawki po piętnastaka [grobowo] U nas truskawki po szesnaście za 1 kg... No i dzisiaj zdecydowaliśmy się na młode ziemniaki z koperkiem. Odpowiedz Link
yoma Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 28.05.10, 21:58 Koperek z własnego ogrodu Polecam szczypior z czosnku, pycha. Odpowiedz Link
tytanya Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 28.05.10, 22:01 Taziuta u Ciebie koperek sobie hoduje? Nie za daleko? Polecać możesz, ale jest szkopuł. Na balkonie nie uprawiam czosnku. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 28.05.10, 22:10 tytanya napisała: Polecać możesz, ale jest szkopuł. Na balkonie nie uprawiam > czosnku. A mogłaByś Doniczka, polski czosnek i cudo Ci wyrośnie Ja to robię bez balkonu, smakuje niebiańsko Odpowiedz Link
tytanya Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 28.05.10, 22:13 Nie ma tak dobrze. Tylko kwiatki. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 28.05.10, 22:17 Zrób se szczypiorek czosnkowy, co Ci szkodzi?? Pyszny jest, ukraiński taki, ale warto) Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 28.05.10, 22:28 tytanya napisała: > Za leniwam. Samo rośnie, uwierz,albo odejdź i przebacz Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 28.05.10, 22:34 tytanya napisała: > No to odchodzę. I nie ma przebacz?? Cokolwiek to znaczy Odpowiedz Link
hummer Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 09.06.10, 17:51 jola.iza1 napisała: > tytanya napisała: > > > No to odchodzę. > I nie ma przebacz?? > Cokolwiek to znaczy A gdzie przepis? Odpowiedz Link
yoma Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 01.06.10, 12:40 > Polecać możesz, ale jest szkopuł. Na balkonie nie uprawiam > czosnku. A ja tak służy odpędzaniu robali od róży miniaturki. Trzy ząbki wokół róży, a szczypior do konsumpcji Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 01.06.10, 16:07 yoma napisała: > A ja tak > > służy odpędzaniu robali od róży miniaturki. Trzy ząbki wokół róży, a szczypior > do konsumpcji Taki czosnek w otwartym oknie muchi i komary odgania Nawet ten chiński Niemniej jednak ?? Jako szczypiorek polecam Nasz(on ttutejszy), ewentualnie ukraiński, tyż nasz Odpowiedz Link
tytanya Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 01.06.10, 18:28 O Jezu!!! Zostanę przy bananach. yoma napisała: > Czereśnie po 30 Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 01.06.10, 19:22 yoma napisała: > Czereśnie po 30 U mnie po sześć! Odpowiedz Link
taziuta Re: Małosolne 01.06.10, 20:49 hummer napisał: > Małosolne po 10-12. > > W kwietniu temu były po 27. Małosolne się nastawia samemu. Kupne to nie to... Odpowiedz Link
hummer Jak leje 02.06.10, 02:20 taziuta napisał: > hummer napisał: > > > Małosolne po 10-12. > > > > W kwietniu temu były po 27. > > Małosolne się nastawia samemu. Kupne to nie to... I słońca nie ma, to ogórków niet. Odpowiedz Link
taziuta Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 02.06.10, 05:27 jola.iza1 napisała: > SoM, nasze polskie, swojskie. U mnie też są, tutejsze truskawki, chińskie. Po 2 zł za 1/2 kg. Odpowiedz Link
taziuta Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 05.06.10, 14:33 tytanya napisała: > Polskie po 5 za kilogram. Moje, chińskie, nie były dobre. Tj., całkiem smaczne, ale zanim doniosłem do hotelu, to połowa się rozpaćkała. Były zbyt dojrzałe. Odpowiedz Link
tytanya Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 05.06.10, 14:35 A moje jak należy. Odpowiednio soczyste i sprężyste, że tak powiem. Odpowiedz Link
hummer Re: Truskawki i młode ziemniaki:) 10.06.10, 16:55 taziuta napisał: > tytanya napisała: > > > Polskie po 5 za kilogram. > > Moje, chińskie, nie były dobre. Tj., całkiem smaczne, ale zanim > doniosłem do hotelu, to połowa się rozpaćkała. Były zbyt dojrzałe. Na truskawki w Chinach bym uważał. No chyba, że nie chcesz wrócić sam, a nie z pierwotniakiem. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: I zielone szparagi:) 02.06.10, 14:31 Pęczek za 4, uwielbiam smażone na maśle Odpowiedz Link
hummer Piwo pszeniczne 02.06.10, 23:11 0,35 € za pół litra. Drogo w tych Niemczech jak skurczybyk. Informacja dla Taziuty. 5,4% obj. Adelskronen (Browar Kolonia) PS. Naszym piwom nic nie grozi, choć chmiel zgnił i będzie dopiero za 5 lat. Polskie piwa nie są robione z wody, słodu i chmielu. Odpowiedz Link