Dodaj do ulubionych

Praca w hotelach w Holandii

IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 10.08.04, 09:24
Czy ktoś jest zorientowany, czy w Holandii można znaleźć pracę w hotelach..?
Obserwuj wątek
    • Gość: nastka Re: Praca w hotelach w Holandii IP: *.zeelandnet.nl 11.08.04, 10:59
      nioooo mozna ...biegly holenderski,pozwolenie na prace albo paszport niemiecki
      i juz.

ja nie wiem kiedy ludziska zrozumieja ze tu jest naprawde ciezko z praca ,nie
      te czasy kiedy rolnicy szukali polakow do pracy
      a oprocz tego mieszkania sa na wage zlota..

gdzies tu czytalam ze po 1 maja wystarczy sam paszport zeby pracowac w nl ...no
      wiekszej bzdury to w zyciu nie slyszalam

no ale nie podcinam skrzydel :) warto jechac z konkretnym namiarem
      Bron Boze w ciemno jak masa polakow z milym i optymistycznym nastawieniem ze
      cos sie znajdzie sypiaja na plazach albo ciulaja kase na powrot do domu..ech
      naiwnosci ludzka
      • wwwandal1 Re: Praca w hotelach w Holandii 11.08.04, 12:31
        słyszałem,że sporo polaków pracuje na wielkiej giełdzie kwiatowej i cenią tam
        nas w przeciwieństwie do Irańczyków,Rumunów i innych...nacji za rzetelność. -
        wiesz coś na ten temat?
        • Gość: nastka Re: Praca w hotelach w Holandii IP: *.zeelandnet.nl 11.08.04, 12:39
          generalnie polacy jako pracownicy ciesza sie w nl dobra opinia ,postrzegani sa
          jako osoby pracowite i uczciwe tyle ze ....trza te prace najpierw miec.
          Oczywiscie ze polacy pracuja glownie w rolnictwie i ogrodnictwie no jeszcze
          cala strefa remontow :) ale podkreslam do pracy w nl mozna jechac tylko i
          wylacznie z konkretnym namiarem !! zadnych poszukiwan na zywiol bo uslyszysz
          tylko go away :( no job:(

no i jeszcze jedna sprawa ,osoby ktore byly potrzebne w szklarniach ,na farmech
          etc juz te prace maja od maja ,aktualnie nikt tu nie szuka pracownikow bo maja
          pelne obsady .

• wwwandal1 Re: Praca w hotelach w Holandii 11.08.04, 12:42
            he he he skutecznie odstraszasz ludzi od pracy w Holandii a powiem szczerze,że
            praca w np.Amsterdamie była by dla mnie -mile widzianą:)
            pozdrawiam
            • Gość: sa Re: Praca w hotelach w Holandii IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.08.04, 12:49
              Cóż rodacy sam nie zje i komus nie da.
              • Gość: nastka Re: Praca w hotelach w Holandii IP: *.zeelandnet.nl 11.08.04, 13:00
                ja nie odstraszam ! uswiadamiam ze to nie je bajka ta Holandia i twierdze ze
                jasne jechac warto ale z glowa a nie marzeniami o pracy .

widzialam tutaj zbyt wielu rozczarowanych polakow zeby bez przemyslenia
                mowic ,jedzcie jedzcie cos zawsze sie znajdzie

sa: nawet nie chce mi sie komentowac :( sama zalatwilam tu prace znajomym wiec
                zastanow sie zanim cos napiszesz
                • Gość: Ada Re: Praca w hotelach w Holandii IP: *.adsl.xs4all.nl 31.08.04, 11:02
                  Calkowicie sie z Toba zgadzam. Ja tu jestem od roku, mam pokonczone kursy
                  holenderskiego, dyplom NT2, uznanego magistra anglistyki i co z tego...
                  Mieszkamy w Gelderland, a tu pracy jak na lekarstwo. Jak bym chciala pracowac w
                  fabryce przy tasmie produkcyjnej, albo jako sprzataczka to moze i by sie cos
                  znalazlo, juz tak pracowalam, ale po co mi w takim razie te wszystkie kursy i
                  dyplomy? Jest ciezko, w biurach posrednictwa pracy ludzie nie chca ze mna
                  gadac, a jak wspomni sie ze jest sie z Polski to od razu odprowadzaja Cie do
                  drzwi. Myslalam, ze jak Polska bedzie juz w Unii to beda tu potrzebne osoby z
                  dobra znajomoscia j.polskiego i holenderskiego zeby pomagac firmom inwestujacym
                  w Polsce, ale jak na razie nie ma takich ofert.

Pozdrawiam Wszystkich szukajacych pracy i zycze powodzenia!

Ada

• Gość: Gosc Re: Praca w hotelach w Holandii IP: *.customer.m-online.net 30.08.04, 17:07
      Bawaria - pelno pracy, ciagle brakuje ludzi do roboty
      forum.polonia-muenchen.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka