Dodaj do ulubionych

POMOCY ZWOLNILI MNIE WCZORAJ!!!

31.12.04, 10:01
potrzebuję pomocy jestem na wypowiedzeniu do końca roku i dzisiaj dostałem
discyplinarne zwolnienie a dodatkowo jestem na zwolnieniu lekarskim co mam
zrobić jestem zastraszany i pod różnymi pretekstami sciągany do firmy
pomocy!!!!!!!!!!!! aleszko@o2.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: POMOCY ZWOLNILI MNIE WCZORAJ!!! IP: 62.233.201.* 31.12.04, 11:32
      Sorry ale jak mamy Ci pomoc jak nawet nie wiemy gdzie pracujesz - w Polsce czxy
      gdzies w UE
    • Gość: Celsus Re: POMOCY ZWOLNILI MNIE WCZORAJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:57
      Coś kręcisz kolego, nie mozna być na wypowiedzeniu i jeszcze dostać
      dyscypinarkę, a już na pewno nie za zwolnieniu.
      • Gość: xyz Re: POMOCY ZWOLNILI MNIE WCZORAJ!!! IP: *.icpnet.pl 01.01.05, 11:34
        No właśnnie, trochę za dużo tego, po pierwsze nikt nie może cię zwolnić jak
        jesteś na L4 i to juz wyklucza dyscyplinarkę. Gdzie Ty pracujesz, ze nie znają
        podstawowych praw prawa pracy?!
        • Gość: Rob Re: POMOCY ZWOLNILI MNIE WCZORAJ!!! IP: *.veranet.pl 02.01.05, 14:52
          Nieprawda! Dyscyplinarka jest jedyna forma zwolnienia, ktore przerywa bieg
          zwolnienia lekarskiego! Pracownik moze zostac zwolniony dyscyplinarnie zarowno
          w trakcie biegu wypowiedzenia jak i w trakcie zwolnienia lekarskiego. Zachecam
          do poczytania KP.
          • Gość: Celsus Re: POMOCY ZWOLNILI MNIE WCZORAJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:11
            Masz rację jeśli chodzi o dyscyplinarkę, ale taki ciąg zdarzeń ....
            1)Ktoś jest na zwolnienu, 2)dostaje wypowiedzenie , 3) dostaje dyscyplinarkę. W
            zasadzie musiąłby ciężko naruszyć prawa pracownika - i to w okresie od
            wypowiedzenia do dyscyplinarki (w tym wypadku wszystko w jednym dniu). A jak
            naruszyć obowiązki i to ciężko będąc na zwolnieniu? pewnie można ale powiem ci
            że pracuję "w tym temacie" 10 lat i w praktyce nie spotkałem takiego przypadku.
            Gdyby zas pracodawca twierdził że naruszenie nasyąpiło wcześniej to dla czego
            dał zwykłe wypowiedzenie przed dyscyplinarka?
    • Gość: EK Re: POMOCY ZWOLNILI MNIE WCZORAJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:32
      Nie potrafie ci nic doradzic ale bede trzymal kciuki za to zeby ci sie ulozylo
      jakos jednak. Napisz wiecej co ci sie przytrafilo, co to za firma i o co poszlo?
      • Gość: xyz Re: POMOCY ZWOLNILI MNIE WCZORAJ!!! IP: *.icpnet.pl 04.01.05, 13:42
        W trakcie zwolnienia lekarskiego można zwolnić po wyczerpaniu okresu
        zasiłkowego czyli 180 dni, ja jestem na zwolnieniu juz od wrzesnia i mimo ze
        moj wsciekly pracodawca chetnie by mnie sie pozbył ma powiazane raczki:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka