jak5154 24.02.09, 19:43 czy ktos może pracował w Niemczech za pośednictwem promedica 24 w domach prywatnych (bez wykształcenia medycznego). proszę o informacje czy to rzetelna firma i ile mozna zarobic. z góry dziękuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agama103 Re: firma promedica24 16.11.09, 14:46 Witam Pracowałam w Niemczech za pośrednictwem tej firmy. Praca w charakterze opiekunki bywa rozna. Zależy do jakiego pacjenta i rodziny się trafi. Może być chory ale symptyczny Odpowiedz Link
eula34 Re: firma promedica24 09.12.09, 15:27 Ja tez się zastanawiam czy nie sprobowac.. moja kolezanka była i odlozyla sporo kasy, bo na miejscu miala wszystko zapewnione, no i za podroz tez nie placila. Wole pracowac w domu u kogoś niż moknac na polu truskawek.. a kilka groszy się zawsze przyda. A jak wroce to będę zarabiac na polecaniu kandydatow bo za to tez ponoc płacą. Odpowiedz Link
basiaz65 Re: firma promedica24 11.12.09, 13:52 Ja bylam raz z promedica24 i opiekowalam się taka staruszka która była bardzo chora i naprawdę nie było lekko, ale była bardzo mila i kazdego dnia dziekowala mi ze jej pomagam.. wrocilam po 3 miesiacaach i planowalam wyjechac znowu ale sytuacja rodzinna mi na to nie pozwolila.. szkoda mi tej pani bo bardzo się zżyłyśmy i chciala zebym do niej wrocila. Odpowiedz Link
katkow40 Re: firma promedica24 15.12.09, 12:39 dostalam wkoncu oferte, czekalam dwa tygodnie ale udalo się i wyjezdzam na 3 miesiace.. na szczescie w promedica24 pomogli mi w przygotowaniu do wyjazdu bo nie mialam pojacia co muszę zabrac a co nie.. no wiecie jedziesz daleko od domu i niby u kogoś mieszkasz ale wiele rzeczy może ci się przydac.. ale jestem podeskcytowana, więc ze nie będzie lekko ale nigdy nie bylam za granica, więc bedize ciekawie. Odpowiedz Link
basiaz65 Re: firma promedica24 18.12.09, 10:55 no to nie czekalas dlugo, a dokad jedziesz? ja bylam w Dortmund, wiec dosyc daleko od domu, bo mieszkam na wschodzie Polski do tego. Moze na wiosne znowu bede mogla wyjechac do pracy, zawsze jest cieplej i przyjemniej. Odpowiedz Link
katkow40 Re: firma promedica24 15.12.09, 12:48 dostalam wkoncu oferte, czekalam dwa tygodnie ale udalo się i wyjezdzam na 3 miesiace.. na szczescie w promedica24 pomogli mi w przygotowaniu do wyjazdu bo nie mialam pojacia co muszę zabrac a co nie.. no wiecie jedziesz daleko od domu i niby u kogoś mieszkasz ale wiele rzeczy może ci się przydac.. ale jestem podeskcytowana, więc ze nie będzie lekko ale nigdy nie bylam za granica, więc bedize ciekawie. Odpowiedz Link
1_kbober Re: firma promedica24 29.12.09, 15:02 Czas wracać do pracy! Udało mi się wrócić do domu na święta i spędzić cudowne chwile z rodziną. Fajnie, że znalazła mi firma zastępstwo na święta i mogłam wrócić do Polski. Zatem pozdrawiam wszystkie opiekunki jadące do pracy w Niemczech! Odpowiedz Link
marjola_1 Re: firma promedica24 14.01.10, 11:50 slyszalyscie o kursach języka niemieckiego w promedica24?? ktos był? Chcialam szybko wyjechac ale nie czuje się mocna w niemieckim. Myślałam o takim szybkim kursie. Potrzebuje szybie info czy ktos był?? Odpowiedz Link
1_kbober Re: firma promedica24 16.12.09, 13:30 Macie racje ze to nie jest lekka praca, bo to nie jest 8godz i do domu, tylko razem się mieszka, więc ciagle się w tym tkwi. Ale czasami tak właśnie jest lepiej niż być samemu w obcym kraju i nie mieć do kogo się odezwac.. więc to dziala w obie strony troche.. jeżeli ma się problem można poprosic koordynatorke na miescu o pomoc, zapewnia to Promedica24.. więc znowu nie musimy się ze wszystkim same borykac, a wiadomo ze w obcym kraju, nie zna się dobrze języka to można sobie nie poradzic samemu.. Odpowiedz Link
sisi40 Re: firma promedica24 16.12.09, 19:55 Przestańcie już spamować,bo się niedobrze robi :/.Spamy natrętne i proste jak konstrukcja cepa.Aż tak kiepsko interes się kręci,że musicie tak beznadziejnie spamować? Odpowiedz Link
murti_h Re: firma promedica24 25.10.10, 15:43 tak tak, to spamy Ha ha... przykro je czytać takie nieszczere! nakręcające naiwnych, wlasnie pracuje dla tej firmy, z pacjentki jestem zadowolona, ale za mało płacą, trzymam sie tylko dlatego że pacjentka jest wyjątkowa i mozna w miare normalnie zyć, choć tak daleko od domu zawsze bedzie nienormalne Odpowiedz Link
zznnaba Re: firma promedica24 29.12.09, 15:16 Czytam te wasze teksty i się zastanawiam czy sprobowac takiej pracy. Pomozcie mi bo nie wiem czy się nadaje, nie bylam opiekunka nikogo.. czasami pomagalam sasiadce zrobic zakupy bo mamy kilometr do sklepu. to wystaczy zeby dostac prace w promedica24?? neimiecki tez troche umiem, no wiecie mialam w szkole troche niemieckiego.. trudne są testy? Ja tam mysle jeżeli ubezpiecznie placa to już super, a placa tez nie najgorzej. Znalazlam dużo zadowolonych osob którym chce się pracowac a nie tylko narzekac ze ciezko, więc mysle ze tez poradze sobie.. ale nie wiem mam szanse. Odpowiedz Link
1_kbober Re: firma promedica24 29.12.09, 16:08 Warto spróbować, zatrudniają cały rok w promedica. Jezeli dogadasz sie po niemiecku to juz masz szanse. Twoje doswiadczenie jest niestety dosyc male, bo najlepiej jak opiekowalas sie schorowaną osoba. Jednak dostaniesz prace, tylko moze bedziesz musiala dluzej poczekac na klienta, który nie wymaga wykwalifikowanej pielegniarki. Mowie ci sprobowac nie zaszkodzi, nie kazdy sie nadaje, ale zawsze grosz jakis wpadnie.. Odpowiedz Link
eula34 Re: firma promedica24 29.12.09, 16:15 wybralam sie wkoncu do promedica i podpisalam umowe. W ciagu dwoch tygodni mama dostac oferte pracy, zobaczymy.. Odpowiedz Link
j363 Re: firma promedica24 31.12.09, 14:49 co za wspaniałe opienie tu się naczytałam---buuuu aż nie dobrze sie robi.A Promedica24 to najgorsza forma w Pl.Chcą aby znac perfrkt jezyk niemiecki,kilkuletnie doświadczenie w opiece i moz,powtarzam moze się dotanie 900e na miesiąc. Kobiety--a jest tyle innych małych i dużych firm rekrutujących opiekunki. Ja juz 4 lata jezdze Odpowiedz Link
basiaz65 Re: firma promedica24 05.01.10, 14:04 ha ha ha! zapomnialas napisac dla jakiej "malej fajnej firmy" ty pracujesz, albo raczej wysylasz opiekunki do pracy... ciekawe czy legalnie ze lepsza placa. Odpowiedz Link
j363 Re: firma promedica24 05.01.10, 16:16 moja droga--pomyliłaś się i to bardzo.w tej firmie w ktorej ja obecnie pracuje moja szefowa ma tylko 12 opiekunek.Jest to moje trzecia opieka (rodzina)a druga firma.Raz bylam na czarno.Przez 4 lata rozeznałam się w małych i dużych firmach.ale nie musisz mi wierzyc. Odpowiedz Link
m_kaska Re: firma promedica24 06.01.10, 16:48 Daj namiary tej firmy,moze tez tam znajdziemy tam prace. Odpowiedz Link
j363 Re: firma promedica24 06.01.10, 20:08 skoro masz internet to szukaj,dawaj ogloszenia.Mnie nikt nie podał niczego na tacy.Sama wykonałam dziesiatki telefonow i napisalem setki meili.powodzenia. Odpowiedz Link
acate1 Re: firma promedica24 07.01.10, 21:33 j363 Moja droga jad z ciebie się wylewa. Bo skoro ty miałaś trudno, to dlaczego miałabyś ze zwykłej tylko grzeczności i kultury pomóc mniej obeznanej koleżance. Po co !? Niech zaraza sama się namęczy. Aty kiśnij w tym swoim dobrobycie. Tylko nie oczekuj, jak będziesz kiedyś potrzebować pomocy, ze ktoś ci poda pomocną dłoń. Jesteś typową przedstawicielką naszego narodu. Mam i nie daj Bóg , aby komuś bezinteresownie pomóc. Ale po przyjeździe do kraju na mszy pierwsza lecisz do komunii w kościele. FUJ!!! Odpowiedz Link
m_kaska Re: firma promedica24 08.01.10, 14:35 Brawo ACATE1,mniej wiecej to samo chcialam napisac,tylko pomyslalam sobie, ze szkoda jezyka strzepic :)A tak na marginesie,pracuje jako opiekunka w promedice i jestem zadowolona. Odpowiedz Link
j363 Re: firma promedica24 08.01.10, 15:41 m-kaska zapros do wspołpracy ACATE1,przynajmniej Promedica sypnie ci groszem--bo wiem ze cos dają jak znajdziesz im nowa opiekunka.ale uwarzaj,bo to znerwicowana kobieta. Odpowiedz Link
m_kaska Re: firma promedica24 08.01.10, 16:17 J363- nie badz zlosliwa,ty chyba tez jestes znerwicowana ;( i klotliwa. Lepiej bedzie jak sobie spokojnie podyskutujemy,czy wymienimy sie doswiadczeniami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
j363 Re: firma promedica24 08.01.10, 17:28 moze jestem zlośliwa,ale absolutnie nie znerwicowana.Ale mozesz na mojego meila napisac,to sobie podyskutujemy,jak opiekunka z opiekunką Odpowiedz Link
acate1 Re: firma promedica24 11.01.10, 10:48 Do j363. Jesteś nie tylko złośliwa , ale robisz błędy ortograficzne. Tak dla twojej wiadomości "uważaj" pisze się przez ż z kropką. Nie wiedziałam ,że moja odpowiedź wzbudzi w tobie tyle emocji. Szkoda nerwów. Pomimo wszystko miłego dnia, bo gorsze chwile zdarzają się nam wszystkim, tylko może wtedy lepiej nie sięgać do wypisywania swoich opinii. Następnego dnia zawsze jest lepiej.POzdrawiam. Odpowiedz Link
j363 do acate1 11.01.10, 15:51 a Ty moja droga to moze nie jestes zlosliwa?? ja nie mam obowiązku dawac kazdej pytającej osobie na forum adresu mojej firmy w ktorej pracuje.A Ty obraziłaś mnie i skrytykowalaś.A pomyliłaś sie bardzo,bo ja nie latam do kościoła nie wpominając już o komuni św.A teraz jeszcze mówisze ze robie błędy ortofraficzne. No i kto tu jest złośliwy i ma gorszy dziń? A tobie nie zdarzyło się nigdy napisac z błędem? Odpowiedz Link
sta.sta Re: firma promedica24 14.01.10, 09:26 Oj ludzie, ludzie w glowach się wam poprzewracalo.. dość ze prace macie to jeszcze narzekacie. Kazdy by chcial nic nie robic i dostawac kokosy.. ja akurat mam normalne podejscie i jestem zadowolona z pracy przez promedica24. Bylam już kilka razy, na oferty nie czekalam nigdy dluzej niż 2 tygodnie i poznalam cudownych ludzi. Pomaganie innym jest takie budujace ze zapomina się szybko o trudach. Najwazniejsze ze pracuje legalnie i mam wyplate na koncie. Jestem za stara na kombinacje. Odpowiedz Link
efatha1 Re: firma promedica24 17.02.10, 11:32 czesc Mam możliwość wyjazdu przez promedicę przeczytałam że pracowałaś dla nich a chciałabym sie czegoś dowiedzieć jak tam jest naprawdę .Podaj mi swój mail lub tel . mój to efatha@o2.pl.dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link
murti_h Re: firma promedica24 25.10.10, 15:45 A jaką jeździsz bo chcę zmienić tą na inną, ktora wiecej placi Odpowiedz Link
45graz Re: firma promedica24 14.01.10, 11:53 szukałam pracy szukałam aż wkoncu wzięłam się na odwagę i poszłam do promedica24 napisać testy i porozmawiac. I wiecie co?? zdałam. Jestem z siebie dumna.. bo myślałam ze tak dawno uczyłam się języka ze nie dam rady, ale jednak nie wszystko zapomniałam.. teraz czekam na ofertę od promedica24, chciałabym wyjechać jeszcze w tym miesiącu. Trzymajcie za mnie kciuki. Odpowiedz Link
m_kaska Re: firma promedica24 15.01.10, 13:53 Witaj45graz Mozesz napisac jaka Ci zaproponowali stawke diety ? Jezeli nie chcesz na forum to napisz na mego meila. Ja tez tam pracuje juz prawie 2 lata i te diety nie sa imponujace. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link
45graz Re: firma promedica24 21.01.10, 12:03 no wiesz ja jestem początkująca wiec mam poniżej tysiaca euro, ale w polsce nie moglam znalezc pracy dlatego jestem zadowolona. No zobaczymy, jade w przyszlym tygodniu! Odpowiedz Link
makow_0 Re: firma promedica24 02.02.10, 11:29 czytałam wszystkie mozliwe posty na temat pracy i zarobkow opiekunek i widze ze roznice sa minimalne, 100euro w ta czy w ta nei robi roznicy, a dla mnie robi za to roznice, czy jestem legalnie czy na czarno. Nie chce mi sie ryzykowac za kilka groszy i martwic sie o formalnosci. Jezdze z Promedica24 i nie narzekam. Mam ciagle oferty pracy i nie musze czekac miesiacami az cos sie trafi. Jak kto woli. Odpowiedz Link
mimose Re: firma promedica24 06.02.10, 14:06 A możecie powiedzieć jak wygląda spotkanie, kiedy pójdzie się do ich siedziby? Od razu nawijają po niemiecku, czy tylko test się pisze? Jak ten test wygląda (tłumaczenie, słuchanie, czy jak?). I o co pytają na przykład? Uczyłam się niemieckiego, ale nie wiem czy to wystarczy. Doświadczenia nie mam, ale jak jeżdżę do babci na wieś to pomagam jej się myć na przykład. Odpowiedz Link
alamakota7 Re: firma promedica24 06.02.10, 19:30 Do makow_o, roznice w zarobkach nie sa minimalne, bo zarabialam 1300, ostatnio 1500 euro na miesiac w innej firmie. Najlepiej szukac na niemieckich stronach, mozna dostac za dwie osoby 1800 euro. Nie moge patrzec juz na te agresywne reklamy promedica24.Sa wszedzie! Do tego wiążą ludzi umowami na rok! Poznaję wiele kobiet, kazda posiadajaca jakies doswiadczenie i kontakty nie da sie nabrac. Odpowiedz Link
makow_0 Re: firma promedica24 17.02.10, 14:51 no to masz szczęście, bo czytałam o osobach które dostawały 800EUro za dwie osoby!! to jest dopiero masakra. A takie stawki o których piszesz to jeszcze nie slyszalam zawsze jest mowa o max. 1300E. Odpowiedz Link
1_kbober Re: firma promedica24 17.02.10, 14:48 Tutaj jest jakis test to sobie sprawdz ile umiesz z niemieckiego www.promedica24.pl/pomocnik-nauki-niemieckiego tylko czesc rozmowy jest po niemiecku, nie bój się:) Odpowiedz Link
mimose Re: firma promedica24 17.02.10, 18:19 Test prawie na 100%, prawie bo tam pytania się powtarzają i później źle liczy odpowiedzi. A są jakieś ograniczenia wiekowe? Np. od 25 lat, czy coś? W ogóle 1_kbober jesteś zatrudniona u nich? Odpowiedz Link
ryfkaa Re: firma promedica24 13.02.10, 19:13 Czytam i czytam i oczom nie wierzę.Promedica płaci bardzo mało,za 24 godzinną gotowość do pracy,często bardzo ciężkiej.Na pytanie o czas wolny pada odp.będzie Pani miała jak przyjedzie do domu.Oczywiście do sklepu jak pani zgłosi takie zapotrzebowanie Pani wyjdzie(na 5 minut)800 euro to żadne zarobki przy 20 godzinnym dniu pracy.Prywatne życie-żadne. Jak znacie niemiecki ,zajrzyjcie na strony niemieckie,szwajcarskie,Lichtenstein itp.Tam jest mnóstwo ogloszeń pracy dla opiekunek osób starszych,najczęciej zdrowych,a wynagrodzenie takie o którym w promedica mozecie zapomnieć. Na uwage z mojej strony że to czysty wyzysk9 większość waszych zarobków zabiera ten pośrednik-pani odpowiedziała-jakoś sie kręci,naiwnych kobiet jest sporo. Odpowiedz Link
1_kbober Re: firma promedica24 15.03.10, 16:18 oj nie wierzę, że tak powiedziała, dla mnie były panie z biura bardzo miłe, zresztą inaczej by pewnie straciły pracę.. dla jednych mało płacą, a dla innych to jest sporo - mów za siebie.. niektórzy są w gorszej stytuacji finansowej widocznie Odpowiedz Link
daga1950 Re: firma promedica24 15.03.10, 18:50 Jesteś z PROMEDICA,dlatego tak piszesz,wiec o tym że my wiemy że pobieracie około i ponad 2000euro placicie wiadomo ile i co nie wstyd wan że te wszystkie firmy polskie prowadzą niewolnictwo z polskich pracowników. Odpowiedz Link
1_kbober Re: firma promedica24 16.03.10, 08:57 tak pracuję w Promedica jako opiekunka, a to że mi odpowiada bardziej legalna praca niż coś na czarno to żaden grzech. Jeżeli oczekujesz większych zarobków to szukaj na własną rękę, ja jestem zadowolona z tego co mam i to moja sprawa. Odpowiedz Link
ryfkaa Re: firma promedica24 17.03.10, 23:43 mi odpowiada bardziej legalna > praca niż coś na czarno No to sobie wyobraź ,ze rodziny osób starszych też ubezpieczają,i to w Niemczech ,Austrii,Szwajcarii.Chyba nie będziemy polemizować,gdzie być lepiej ubezpieczonym i na ile? Do tej która wątpi: Jasne ze Tobie panienki w biurze tak nie odpowiedziały,widziały naiwną (psychologia się kłania,metody manipulacji) to zajęły się praniem Twojego mózgu... Odpowiedz Link
ludgie Re: firma promedica24 14.04.10, 09:17 no pewnie, nie każdy jest taki bystry jak ty. Zobaczymy jak cię deportują do kraju to kto będzie ten naiwny. Odpowiedz Link
eula34 Re: firma promedica24 08.06.10, 12:17 Znam takie przypadki że ludzie wylatywali z Niemiec bo pracowali na czarno. Kto jak kto ale tam odpowiednie służby są mocno wyczulone na nielegalnych pracowników - tym bardziej z Polski! Jak ktoś chce to może oczywiście ryzykować. Zarobisz 100-200 euro więcej ale jak ci raz każą zapłacić karę to nie wiem czy będzie się z czego cieszyc... Odpowiedz Link
katkow40 Re: firma promedica24 16.03.10, 09:26 ja niedawno wróciłam z pierwszego wyjazdu. Nie miałam aż tak źle, żeby pracować 20h/dobę, mogłam normalnie spać w nocy, bo babcia bardzo rzadko budziła się w nocy.. ale to pewnie zależy gdzie się trafi. Cieszę się, że mogę odpocząć w domu i zakończyć zaplanowany remont mieszkania. Jest to faktycznie bardzo ciężka praca, ale daje też dużo satysfakcji, przynajmniej ja tak to odbieram. Odpowiedz Link