Dodaj do ulubionych

test pisemny - odwołanie

IP: *.esc11.net / *.esc11.net 03.01.05, 15:33
mam pytanie do osób ktore zdawały na A8. Otóż zabrakło mi dosłownie 1 pkt w
PRACY pisemnej (20/40). W testach poszło mi dobrze (74%) ale wyłożyłem sie na
tej pracy pisemnej. Pisałem po niemiecku, bo znam go lepiej niż angielski
(1,5 roku studiów w DE). Napisalem go w miare dobrze, tzn nie było to moje
najlepsze dzielo, ale nie sadzilem ze obleje. Napisałem odwołanie, ale nie
zmienili stanowiska. jakie kryteria oni stosują przy ocenianiu tego testu ?.
Przyznaje, ze nie przygotowywalem sie do tej czesci egzaminu, ale czułem sie
pewny w tej materii bo w pracy czesto pisze pisma rózne po niemiecku. Drugie
pytanie, czy ktoś kto się odwoływał zdołał coś osiągnąć ?

Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: test pisemny - odwołanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 16:21
      Znam osoby, ktorym zabraklo 0,5 pkta. Nie liczylabym na odwolania, przy
      tysiacach prac i dziesiatkach osob na jedno miejsce moglo byc podobnych
      sytuacji jak twoja calkiem sporo.
    • Gość: Ewa Re: test pisemny - odwołanie IP: *.ecb.int / *.ecb.int 03.01.05, 16:40
      Ja skladalam odwolanie w konkursie Jurist Linguist na ktorym zostalam oblana na
      pierwszym jezyku (francuskim ktory znam bardzo dobrze i nie poprelnilam zadnego
      bledy w tlumaczeniu) pod pretekstem... nieznajomosci jezyka polskiego. Nie bede
      opisywac calej historii, bo szkoda czasu. Uprzedzam ze odwolanie do EPSO nie
      pomoze Ci z cala pewnoscia ale jest niezbednym etapem procedury. W moim
      przypadku byl to wniosek o ponowna ocene pracy i problem polegal na tym ze
      decyzje taka mialo podjac to samo jury ktore podjelo decyzje o przyjeciu
      punktacji polskich weryfikatorow. Czyli szanse na przyznanie sie do bledu byly
      znikome. Jedyna rzecz ktora moze byc ewentualnie skuteczna to postepowanie
      przed Sadem ale to wymaga czasu i wysilku. Ja zrezygnowalam, bo znalazlam inna
      prace, ale nie ukrywam ze swego czasu bylam bardzo rozczarowana bezprawnoscia
      postepowania EPSO. Starali sie uniemozliwic mi wlasciwe uzasadnienie wniosku i
      byli uprzejmi mi powiedziec ze byc moze ja mam okreslony termin na odwolanie od
      decyzji Jury ale oni nie maja zadnego terminu na wyslanie mi kopii pracy. Swoja
      droga nie jest to prawda i byloby zabawnie nauczyc ich wlasciwych praktyk
      adminsitracyjnych...
      Zycze Ci powodzenia, ale pamietaj ze w tej calej zabawie chodzi glownie o
      selekcje poprzez eliminowanie kandydatow wiec nie bierz zbyt osobiscie swej
      oceny. Pozdrawiam, Ewa
      • Gość: rudy Re: test pisemny - odwołanie IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 03.01.05, 17:24
        Hej Ewa,
        Korzystam z okazji zeby nawiazac z Toba kontakt - mam wrazenie ze sie znamy
        jeszcze z Warszawy. Ja jestem kolega Jagody, a Ty pracowalas do niedawna w
        Radzie, prawda ?
        • Gość: Ewa Re: test pisemny - odwołanie IP: *.ecb.int / *.ecb.int 03.01.05, 17:30
          Czesc,
          Bardzo precyzyjna sciezka
          Jak sie masz?
          • Gość: adm Re: test pisemny - odwołanie IP: *.68.221.12.brutele.be 04.01.05, 09:35
            czesc,
            jak sie ma nasz konik?
            teskni? pobujaj go czasem........
            • Gość: Ewa Re: test pisemny - odwołanie IP: *.ecb.int / *.ecb.int 04.01.05, 09:59
              Bujam ale nie wiem czy sie grypa od misia nie zarazi...
              Jak tam prace manualne?
              • Gość: adm Re: test pisemny - odwołanie IP: *.68.221.12.brutele.be 04.01.05, 11:28
                oooo, to jednak byla grypa a nie smiertelna choroba...to nam lzej na sercach...
                manualnie bez zmian, chociaz zdziebko lepiej...
                buziaczki i odseparuj konika, bo mi potem moje misiaczki pozaraza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka