Gość: Paula IP: *.chello.pl 07.02.05, 18:32 Na swojej stronie oferują niezka prace za niezłe $$$ (np: od 6000 PLN miesięcznie) w Anglii??? Skorzystał ktoś z ich usług??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.taboo-inc.com 07.02.05, 20:32 wejdz na londynek.net i poszperaj w archiwach tam coś widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
coox Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? 07.02.05, 21:03 ja własnie dostałem od nich telefon bo się zakwalifikowałem do pracy. Byłem w Krakowie na rozmowach i rekrutacji było spoko, jutro dostaje maila co gdzie i kiedy wiem ze za 6 funtów. Opłaty dla nich to 900zł w tym ubezpieczenie na rok i przejazd autokarem do Anglii. Wiem że oni mieli jakieś problemy z angielską firmą rekrutacyjną ale ta z którą mieliśy spotkanie w Karakowie nazywała się inaczej niż te wymieniane na forum, panowie sa mili oddzwaniaja zgodnie z obietnicą i ślą maile. Jak będzie zobaczymy, mogę pisać na forum jeśli ktos ma ochotę czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alis Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:29 coox mam do ciebie pare pytan z zwiazku itc mój meil alison273@interia.pl jak moge sie z toba skontaktowac? Odpowiedz Link Zgłoś
seatizen Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? 09.02.05, 18:18 Mnie też interesuje ta firma. coox możesz napisać jak wygląda cała procedurka rekrutacyjna? Czy mocno cisną na interview? Chciałbym spróbować coś w hotelrastwie np. recepcjonista , tylko nie wiem czy wystarczająco dobrze znam angielski (boję się, że się ośmieszę:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
coox Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? 15.02.05, 12:24 nie cisną luźna rozmowa ale to ITC dzwoni do ciebie czy chcesz przyjachac na spotkanie w sprawie pakowaczy a nie ze sobie cos wybierzesz. tak 500 za autokar to duzo i nie sądzę że będę tam dostawać 6f za godzinę jak mi przysłali ale będe na miejscu mam dwie ręce i jezyk nawet dwa jezyki, kuzyn z kolegami pojechał do fabryki gdy skonczyly sie zamówienia kolegów zwolnili ale szybko sobie znaleźli robotę i siedza dalej wiem że nie narzekają. A za brak odwagi by jechac na pałę trzeba zapłacić i zdaje sobię z tego sprawę, że jest ryzyko takie samo jak przy wyjeździe w ciemno, ja wyjeżdżam jednak ze złudzeniem (które mam nadzieję zmieni się w rzeczywistość) że przez pierwszy miesiąc będę miał gdzie spać i za co jeśc. A złudzenie kupiłem drogo od ITC, kto nie ryzykuje.... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.kalisz.mm.pl 09.02.05, 18:45 Te 900 zl to troche za duzo. Nie wiem jak jest z ubezpieczeniem ale koszty transportu do GB sa raczej niskie. Ciekawe czy w tej oplacie nie ma jakis ukrytych prowizji dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Alcoholic Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:31 Racja kachno te ich opłaty to niezły przekręt 1. opłata 500pln za przejazd autokarem w jedna strone do UK to stanowczo za dużo (za tą połwę tej ceny można miec bilet w ta i z powrotem z biletem otwartym autokarowy troszeczke drożej wychodza tanie linie lotnicze) 2. opłata za ubezpieczenie nie wiem ile teraz jest kiedyś było 380pln (teraz to pewnie 400) i jak ktoś pisał na forum nie bardzo wiadomo za co sie płaci a jak w końcu sie ich przyciśnie okazuje sie że nie zadużo gwarantuje dane ubezpieczenie. (sprawdzcie co gwarantuja ubezpieczenia konkurencji i ile to kosztuje) ale każdy postępuje jak uważa PS. Nigdy bym nie skorzystał z firmy która każe sobie płacić za tak zwane projekty bo to jest sposób na obchodzenie przez tego typu firmy tego ze nie można pobierać opłat za znalezienie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.kalisz.mm.pl 10.02.05, 21:04 Sprawdzilam ceny przelotu w Centralwings (wiem ze niektorzy maja uraz do tanich linii, ale duzo osob z nich korzysta i jest ok) dla mojej rodzinki 2+1 przelot w maju kosztuje ok 480 zl!!! w dwie strony. Mozna upolowac fajne okazje. Wiec 500 za bilet autokarowy w jedna strone to zdzierstwo. Tym bardziej ze na pewno jest to przejazd wynajetym autkiem dla wiekszej grupy. Zreszta same zarobki podawane przez tzw. posrednikow sa juz okrojone. Porownajcie podobne oferty na angielskichstronach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.acn.waw.pl 10.02.05, 20:44 No ja bym ich wysmiala jakby mi powiedzieli, ze mam jechac autokarem. No ale ja nie potrzebuje takich posrednikow, poradze sobie bez nich. Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas22 Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: 62.77.173.* 10.02.05, 19:14 Witam wszystkich zainteresowanych ofertami pracy z ITC. Mam przykre doswiadczenia z ta firma. Nie mowie tego bezpodstawnie. W listopadzie 2004 bylem na "rozmowie kwalifikacyjnej" w Krakowie. Po pierwsze , zamiast Anglikow pojawila sie Polka -wiek okolo 30lat , ktora nieporadnie udawala ,ze zna doskonlae angielski. Na moje szcegolowe pytania nie potrafila odpowiedziec- pewnie ich nie zrozumiala ( taki maly szczegol). Po drugie rozmowa odbyla sie w piwnicy hotelu studenckiego. Kolejne fakty : ITC zada 900 zl za transport i rzekome ubezp.Tlumacza sie tym, ze chca ,zeby pracownicy bezpiecznie dotarli do Anglii. Jasne ,jestesmy malymi dziecmi i zgubimy sie na lotnisku, jezeli sami postanowimy leciec samolotem. Teraz uwaga : ITC zada dokonania wplaty na ich konto przed przeslaniem kontraktu. I teraz najlepsze: ja postanowilem wymusic od nich kopie kontraktu przed dokonaniem wplaty, o dziwo przeslali mi cos co mialo wedlug nich byc umowa o prace ( a de facto bylo bezwartosciowym swistkiem papieru). Widniala tam nazwa mojego pracodawcy-hotel Hilton ( tak , to ta jedna z najbardziej ekskluzywnych sieci) w Blackpool. Postanowilem sprawdzic , czy faktycznie ten hotel szuka pracownikow. Skontaktowalem sie zarowno z tym konkretnym hotelem , jak i glownym HR department. Okazalo sie , ze siec Hilton ma komplet pracownikow, i po za tym nic nie wie o firmie ITC. To mowi chyba samo za siebie. Uzyskana informacje z sieci Hilton przedstawilem firmie ITC , ale odpowiedzi nie uzyskalem do dzisiaj . Raz jeszcze przestrzegam przed ITC z Krakowa. Radze probowac znalezc cos w bazie Euresu -sam tak zrobilem i teraz jestem w Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania ITC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:52 Z tego co wiem polska agencja jeśli proponuje pracę za granicą,nie ma prawa podawać zarobku w polskich nominałach. Jak to pięknie brzmi,6000zł. Dlaczego ludzie nie donoszą na ITC jeśli czegoś nie dopatrzyli lub oszukali? Zastanawiam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: ITC IP: *.kalisz.mm.pl 10.02.05, 21:18 Nie znam firmy ITC, bo nie probuje nawet korzystac z zadnych firm posredniczacych. Ich mozliwosci zalatwienia pracy to czesto fikcja i nastawienie na max.zysk. Dla mnie najnormalniejsza rzecza bylaby rekrutacja, ci ktorzy zostali wybrani niech sobie zalatwiaja formalnosci typu przejazd itp. Co to za dziwne koszty 900 zl i jak to jest wyliczone? Coz na 100% dostaja dole od firm ubezpieczeniowych + przewoźnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tomasa22 Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.zmigrod.jarsat.pl 10.02.05, 21:16 masz jakieś namiary na tą firme o której piszesz, możesz szepnąć coś więcej. DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.kalisz.mm.pl 10.02.05, 21:24 To nie firma :) www.europa.eu.int/eures/index.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.net.autocom.pl 11.02.05, 00:17 cześć - mam takie pytanko, czy znajdując pracę przez Eures, czy też w inny sposób (bez pośredników) możliwe jest (zdarza się?), że rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w Polsce (ew. telefonicznie?) ? Bo wydaje mi się dosyć ryzykowne i kosztowne przde wszystkim jechać paręset km i z powrotem w razie niepowodzenia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emu Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:31 korzystając z usług eures możliwe są rozmowy z pracodawcą przez telefon i najczęściej tak właśnie się to odbywa. aby się wszystkiego dowiedzieć możesz skontaktować się z doradcą eures w wojewódzkim urzędzie pracy, lub wejdź na stronę euresa www.eures.praca.gov.pl lub www.europa.eu.int/eures Odpowiedz Link Zgłoś
coox Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? 15.02.05, 12:26 u nas byli angole z Extra Personel takeij agencji rekrutacyjnej www.extra-personnel.co.uk/ potrafili odpowiedziec na każde pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dings A korzystal ktos z uslug firmy Grafton ? IP: 81.168.209.* 11.02.05, 12:37 przepraszam ze nie na temat ITC, ale o tej firmie juz duzo tu zostalo powiedziane i ciekaw jestem czy firma Grafton ktora tez ladnie sie oglasza i ma ciekawe ogolnie biorac ogloszenia rowniez jest taka ladna z wierzchu a w sumie tylko kasuje a nie pomaga ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: ITC korzystał ktos z ich uług??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.02.05, 15:45 nie wierz w ich doskonałe oferty. praca jest ale na miejscu okazuje się że za znacznie mniejsze siano!miałam na umowie 7E a dostałam 4.60.i w ogóle wyzysk! Odpowiedz Link Zgłoś