vsn 27.04.05, 14:04 czy ktos sie orientuje jak to wyglada w praktyce? Jak jest 'real', czy trzeba miec resydenta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violus22 Re: prawo jazdy w UK 27.04.05, 15:00 ale o co pytasz? na polskim PJ mozesz spokojnie jezdzic przez rok a pozniej trzeba wymienic na brytyjskie o tak jest w realu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: prawo jazdy w UK IP: *.server.ntli.net 27.04.05, 19:28 a po co wymieniac???? jezdze na polskim trzy lata i jest ok. a wlasciwie, to nawet nie wiem gdzie ono jest, bo mi sie zapodzialo. ostatnio zatrzymala mnie policja i spytali czy mam . pwiedzialem,ze mam w domu, i tyle. nawet nie kazali przynosic pokazac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: prawo jazdy w UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 13:50 taa, a skad biedaczki maja wiedziec ze juz jestes rok czy dwa,wyluzujcie mozna sobuie zmienic albo nie i co Odpowiedz Link Zgłoś
vsn Re: prawo jazdy w UK 28.04.05, 14:46 mi raczej hodzi o to - ze jesli ktos tutaj przyjezdza i chce zrobic na miejscu, bo np. w Polsce nie mial czasu - jak wiele osob zaraz po liceach - to jak to wyglada w praktyce z Driving Schools? Ile £ biora, czy wyglada to praktycznie jak w PL - nauka praktyczna, plac, testy, egzamin panstwowy etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: prawo jazdy w UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 17:08 ah -a no sam jestem ciekaw ile .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auriane Re: prawo jazdy w UK IP: *.server.ntli.net 28.04.05, 20:01 Mozna zapisac sie do jakiejs szkolki, ale lekcje nauki jazdy sa drogie. Jesli nie chce sie placic instruktorowi mozna jezdzic z tzw. osoba towarzyszaca, ktora musi spelniac konkretne warunki. Jezdzi sie wtedy z czerwona litera L naklejona na smochod. Jesli uwazasz, ze juz umiesz jezdzic mozesz przystapic do egzaminu- teoria+praktyka, najczesciej zdawanych oddzielnie. Z literka L jezdzi sie do poki nie zdasz egzaminu praktycznego. Wedlug niektorych trudniej jest zdac egzamin gdy nie bralo sie lekcji z instruktorem, bo nabierasz niepozadanych nawykow i w ogole krzywo na ciebie patrza. Jaka jest prawda- nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś