Dodaj do ulubionych

KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX?

05.09.08, 15:56
dostalam propozycje pracy w Holandii, przez agencję pracy POLLUX, jesli ktos
cokolwiek wie o tej firmie, proszę o informację.Zalezy mi na czasie
Obserwuj wątek
    • asiunia331 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 21.05.09, 13:07

taka sobie firma,jak kolo fortuny,jak dobrze trafisz to masz fajna
      pracę i mieszkanie a jak rzucą to ano mieszkania,ani roboty,ani kasy.
    • wiolusia1973 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 24.07.09, 14:58
      witam serdecznie ,,mój mąz pracuje w polluxe od 3 lat i bardzo sobie firme chwali ,firma jest wypłacalna na czas nigdy niebyło z nią problemu ani z wypłata ,mąż pracuje od skowronka do żaby tzn,, od rana do wieczora ale nie zawsze w soboty krócej ,,,, mysle ,ze moze pan sie porywac tam ,,tylko robic swoje i nieliczyc na polaka tyko na siebie ,a HOLENDRZY to super ludzie tylko w wolnym tepie to pokazuja ,poniewaz musza sie przekonac do osoby z która pracują a jak juz to jest super .Pozdrawiam serdecznie i zycze szczescia ,,bo sie przyda,:)
    • argo1 [...] 15.10.09, 19:50
      Treść postu jest niedostępna.
    • onlybax [...] 03.01.10, 19:49
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • agaczita Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 25.01.10, 17:20
        Matko jak ja się cieszę, że zanim wyjechałam to przeczytałam to co
        przeczytałam.
        Kocham XXI wiek i to jakie daje możliwości (mam na myśli możliwość
        zapoznania się daną firmą po przez forum.
        Znając życie wyjechałabym i z dniem wyjazdy żałowała tej decyzji.
        Współczuję tylko tym, którzy nie mieli możliwości przeczytania na
        temat tej firmy bądź podziwiam tych, którzy wyjechali pomimo
        przestrogi, którą dali inni użytkownicy.
        SZACUNEK dla wszystkich, którzy tam wytrzymali dla mnie jesteście
        ludźmi godnymi podziwu i bądź co bądź ale to była dla was szkoła
        życia, przetrwania SZACUN !!!
      • galmix wlasnie mialem jechac do tej chujowej firmy 06.10.10, 22:28
        co za benkarty tego luja z audi a6 trza w te obsrane dupsko wyruchac to moze sie kasa znajdzie dla pracownikow dzieki za info bo bym sie zajebiscie wpierdolil
      • majka1274 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 12.10.10, 16:21
        witam no ja osobiście ne byłam nigdy w pracy przez pollux ale zawsze co jade za granicę to dużo ludzi jedzie właśnie przez nich ale też są tacy co wracają z nie wesołymi minami;/
        no a co do markotransu to polecam jak najbardzej kierowcy mili i potrafią się zachować szkoda tylko że jest ich tak mało;) chłopaki oby tak dalej. no ale co do polluxu to może faktycznie trzeba jechać i się samemu się przekonać co i jak. pozdrawiam powodzenia życzę;)
    • super.niusia [...] 18.01.10, 14:15
      • xxxxxxx_3 [...] 12.02.10, 23:24
        • xxxxxxx_3 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 12.02.10, 23:50
          Naprawde mówie Wam posluchajcie tych osób ktore wypowiadaja sie o
          tej firmie bo oni naprawde pisza tylko prawde bo to przezyli i
          wiedza jak tam naprawde jest a jezeli nie wierzycie to jezdzie i
          przekonajcie sie sami tak jak ja tak samo nie wierzylam bo
          uwierzylam Pani z biura ze praca ful wypas zarobki zajebiste i
          wogole a to gowno prawda ale tam nic milego Was niestety nie czeka
          ja od tamtej pory czytam forum i to duzo pomaga naprawde nie dajcie
          sie zwiesc bo sie niestety rozczarujecie:(
          • rod-ix Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 17.03.10, 17:08
            nie wiem skąd wy wszyscy jesyescie tacy madrzy i wiecie takie rzeczy
            o tej firmie!!
            osobiscie bylem na 2 miesiace i musze powiedziec ze nie mam
            zastrzezen co do tej firmy. parce mialem caly czas, jak konczyla mi
            sie w jedej firmie, pollux szybko szukal mi w innym miejscu! kase
            zawsze mialem na koniec w odpowiedniej sumie! powtarzam zawsze!!!
            warunki mieszkaniowe bardzo dobre, wszystko co potrzebne do zycia.
            fakt faktem ze firma nie jest idealna, no ale takich nie ma. uwazam,
            ze jest jedna z lepszych na rynku, bo inni posrednicy maja czesto
            duzo gorsze warunki.!!. oczywscie duza role odgrywa tutaj kwestia
            szczescia, gdzie sie zamieszka i z kim. ale zawsze mozna sie dogadac,
            wystarczy chciec! pozdrawiam, i uwazam ze jezli ktos ma mozliwosc
            wyjazdu z tej firmy, niech sporoboje! ja przed wyjazdem, czytalem
            wszystkie te opinie na internecie ale mimo to postanowilem sprobowac,
            i nie załuje! poza tym, to swietna przygoda, poznanie nowych ludzi,
            obyczajow itp. :)
            • gumisiedwa [...] 19.04.10, 21:14
            • karol7666 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 29.01.11, 16:29
              skad my jestesmy tacy mądrzy??? kurwa a jak kordynatorzy pierdola laski swoich pracownikow i inne pracownice to jest ok ?? ja tu jestem 3 lata i kurwa wiem co jest grane .... jebie im sie w mózgach i mysla ze moga wszystko ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aaa bym zapomnial .... łeb upierdole koordynatorowi ktory pierdoli laski za to zeby mialy kilka godzin pracy ....!!!!!!!!!!!! a pan szanowny łukasz niech pilnuje swojej laski zeby sie tak przypadkiem ktos do niej nie dojebal za jakis czas...

• zawsze_zalamana Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 30.04.10, 14:56
        hehe... rozbawił mnie Twój post... nie ma co...
        Chyba troche poniosła Cie fantazja wypisując te bzdury co??
        A wiec do rzeczy: napisałaś,że Grzegorz to ten co to niby nic nie
        wie a faktem jest,że to chyba najbardziej kompetenty pracownik
        biura.. Napisałaś też,że Jacek zbywa cie gdy upominasz sie o swoje-
        chyba zapominasz,że to kierowca więc nie wiem o co sie go upominałaś!
        A tak na marginesie to jest bardzo pomocny- załatwia sprawy które
        nie należa do jego obowiązków.. Z Jolanda chyba też przesadziłaś...
        Kary owszem są ale trzeba na nie naprawde zasłużyć. A najlepsza
        opinia jest o Pitku- nie ma co! Chyba za dużo się filmów naoglądałaś
        dziewczyno... Napewno nie próbuje zaciągnąć dziewczyn do domu bo
        mieszka z dziewczyna wieć chyba nie zabardzo by wypadało... co??
        (Jak już to do łóżka ;p heh- żart ;p;p;p)
        A czym niby groził Twojej koleżance?? Bo chyba zapominasz,że Pitek
        jest tylko i wyłącznie kierowca wożący ludzi do pracy więc nie może
        nic zrobić... To ciesze się,że z Toba mu nie poszło... że jak to
        określiłaś pocisnęłaś go... haha... nie no... ahhh ta fantazja ;)
        • zawsze_zalamana Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 30.04.10, 14:59
          wypowiedz powyżej była skierowana do super.niusi?? czy jakoś tak ;P
        • zawsze_zalamana Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 30.04.10, 15:10
          Zapomniałabym... Chciałam tylko dodać,że moim zdaniem wszystkie te
          informacje są "lekko" przekoloryzowane! Dużo osób wypowiada się
          chociaż wcale tam nie pracowali tylko usłyszeli od kogoś... Jeżeli
          ktoś chce to zawsze znajdzie same złe strony!!!! Moim zdaniem firma
          nie jest taka zła jak ją tu opisuja, pracowałam w niej jakiś czas i
          mam odmienne zdanie ;) Pieniądze co miesiąc były na koncie, nie
          oszukiwali na godzinach(czasami zdażały się pomyłki ale przecież
          ksiegowa też jest tylko człowiekiem i ma prawo się pomylić)
          Mieszkania różne, zdarzały sie bardzo zadbane jak i zaniedbane ale
          to wina ludzi tam mieszkajacych (jeżeli mieszkania są zdemolowane i
          zasyfione to świadczy to tylko i wyłącznie o kulturze polaków!! Więc
          podziękujcie im a nie macie pretensje do biura)
          Pracownicy biura to normalni ludzie którzy też mają czasami gorszy
          dzień i wtedy mogą być niemili. Według mnie bardzo wporządku
          ludzie... Jeżeli jesteś miły dla kogoś to ten ktoś będzie też miły
          dla Ciebie!
          • przemo_sz1 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 02.05.10, 20:32
            nigdy z tą firmą nie współpracowałem, ale przyznam szczerze, że czytając to
            wszystko aż włos się jeży.... same złe opinie. tylko mam pytanie to dlaczego
            nikt nie zgłosił tych faktów do Inspekcji pracy -podaję link i możliwość
            zgłoszenie nieprawidłowości w języku polskim www.arbeidsinspectie.szw.nl,patrz:
            Other languages >Complaints>Polish>Formularz
            jeżeli nikt tego nie zrobił to znaczy że lubicie być poniżani i sami na to
            pozwalacie. Mało tego jak zgłosicie to do inspekcji możecie też przez nich
            załatwiać inną pracę...

LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ I WALCZCIE O GODNOŚĆ!!!
    • kotek19cki [...] 17.07.10, 02:39
    • niedzwiedz181818 [...] 23.07.10, 03:32
    • 1poszukujacy Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 05.09.10, 18:57
      1poszukujacy napisał:

> Pracowałem u nich i powiem jedno zatrudniają tam młodych przestępców z tatuażam
      > i i naćpani są tylko
      > problemy. po za tym czeka się na pracę tydzień minimum.Uważajcie na młodego 175
      > wzrostu,brunet
      > szczupły z tatuażem na szyi 13 nie pamiętam jego imienia ale chyba Łukasz.
    • maras2011 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 17.09.10, 16:09
      Witaj.

Twoja aplikacja została rozpatrzona pozytywnie i odpowiada kryteriom bezpośredniego pracodawcy.

Zakwaterowanie platne 50 Euro na tydzien,Ubezpieczenie Zdrowotne 18 Euro na miesiac.Wyjazd Jest 23 Wrzesnia z Wrocławia Dworzec PKP o godzinie 21.
      Praca polega na zasadzie pakowaniu-sortowaniu drobiu na tasmie.

Praca zmianowa od 06:00 do 14:00 oraz od 22:00 do 06:00 (nocka)
      Stawka 7 euro/godz brutto (dniówka), 9.00 euro/godz brutto (nocka).
      Praca przy uprawie kwiatów w Krefeld.
      Najkrótszy okres pobytu na który aplikujesz to 3mies.

Opłata za BHP 30 PLN od osoby, którą należy uiścić na konto:
      PKOiBP: 98 1020 2746 0000 3002 0152 5609
      Flying Otrick
      Krefeld 50/32a
      Netherlands

WAŻNE: Tytuł wpłaty: Imie i Nazwisko
      Po dokonaniu oplaty otrzymasz umowe oraz przepisy BHP (mailowo lub faxem format wybiera dana osoba) przedwstępne do wypełnienia,z którymi nalezy sie stawic przed wyjazdem po odkserowaniu ich i wyslaniu do Holenderskiego przewodnika

Pozdrawiamy i czekamy na kontakt z Toba.

Uwaga, jeszcze ktoś się podszywa po ta firmę i próbuje wyłudzić kase
      Pospolity złodziej i naciagacz

to jego adres e-mail

"Damian Walkowski" <pollluxfr@gmail.com>

i nie ma to nic wspólnego z firmą Pollux
      Uwaga na złodzieja !!!
      • u2answer Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 05.10.11, 15:42
        Pollux ma swoje oddziały w kilku miastach w PL
        - Wrocław
        - Legnica
        - Świdnica
        - Przemyśl
        - Strzelce Opolskie

I jeśli jedziesz do pracy dla Pollux do miasta Roosendaal to tylko po kontakcie z ludźmy z tych biur a wszystkie adresy mailowe polluxa są z końcówką @pollux-international.eu
        Ktokolwiek inny oferuje ci pracę przez Pollux i żąda za to opłaty - jest nieuczciwy!!!!!!!!!!!
    • kamilka880311 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 30.11.10, 13:06
      słuchajcie została mi zaproponowana praca przez tą firme i nie wiem co robić jechać czy nie proszę was o szybką odpowiedz
    • moja_przerwa Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 01.12.10, 11:22
      Sprawdź sobie na stronie w linku w moim podpisie, fajny serwis, polecam:)
    • bulineczka88 Re: mi się podobało :) 21.01.11, 01:19
      Witam. Do polluxu trafiłam 10 grudnia i pracowałam tam do 7 stycznia. Niestety musiałam zjechać bo złamałam rękę. Jak wyjeżdżałam to płakałam bo poznałam wspaniałych ludzi i praca też nie była najgorsza przynajmniej dla mnie. Również pracowałam na Van Loonie i nie pamietam żeby w wigilie się pracowało droga koleżanko. Ja byłam w pracy do godziny 15 a drugiej zmiany już nie było więc nie wiem kto kazał Ci zostać do 3.30?????????????? Nas pytali się czy nie chcemy zostać na nadgodziny ale nie zostaliśmy. Sama jeszcze sprzątałam hale bo nasza linka robiła ostatnia praktycznie. Jeżeli chodzi o jakieś niedociągnięcia w biurze to owszem były ale przy takiej masie ludzi nie dziwne że ciężko jest to wszystko ogarnąć!Jeżeli chodzi o domki to jak przyjechałam też nie było na początku dla mnie miejsca bo pokoje były pozapychane ale zżyłam się szybko z ludzmi i spaliśmy razem póki pokój się nie zwolni jakiś-dla mnie było super. Z kasy też jestem zadowolona bo bałam się ze zarobiłam na domek i ubezpieczenie ale za 2 tygodnie pracy zapłacili mi 2tyś na czysto więc ja tam wracam! To co tam przeżyłam to nie do opisania. Tęsknie za wszystkim i za wszystkimi. Pozdrawiam Pana Jacka, który zawsze był chętny do pomocy i szedł nam na ręke:) Pozdrawiam!!
      • klaudiaklocia :) 25.05.11, 15:41
        Witam :) chcialabym sie wiecej dowiedziec o twojej pracy bo jestem zainteresowana tu masz moje gg 7549497
    • karol7666 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 29.01.11, 16:30
      to prawda .....
    • ebi24 [...] 23.02.11, 21:43
      • u2answer Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 05.10.11, 15:33
        Skąd te informacje?
        - opłata za mieszkanie €75 netto (coś tam ok €92 brutto mam na solarisie) czyli €300 a jak sam wynajmowałem w Bredzie pokoik to płaciłem € 330 i Holendra + liczniki
        - mieszkania zależy jak trafisz i gdzie ( ja tam miałem 5 osób) i moi znajomi też
        - młodzi stawka wiekowa od €6.00 brutto do 7.82 brutto , dla przykładu mojej znajomej syn (18 lat Holender ma w Albert Heijn na kasie €3.77 brutto!!!!!!!!, że nie płaci za mieszkanie bo mieszka z rodzicami? to co moja wina?) sprawdź sobie oficjalne minimalne wynagrodzenia holenderskie na www.berekenhet.nl/werk-en-inkomen/minimumloon.html
        - agencje (a znam kilka) to pośrednicy pracy więc są zależni od swoich klientów ( i każda jedna bez znaczenia)
        - pilnuj godzin a nikt cie nie oszuka
        - a autobusy nie kursują? a jeśli to czy zawsze są punktualne? jeśli tak to jedź autobusem albo kup auto, płać za paliwo i ubezpieczenia
        - piękne to i są Holenderki - ale fakt nasze Polki są piekniejsze:)
    • ag_ma1 [...] 28.04.11, 11:47
    • markoooo.1 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 10.06.11, 12:08
      witam Wszystkich! powiem krotko - bo jak czytam te opinie to mi sie noz w kieszeni otwiera.Panowie i panie prawda jest taka ze funkcjonowanie firm w Holandii sa bardzo podobne kazda z nich ma wady i zalety.Podałbym przyklady ale nie ma to wielkiego znaczenie z uwagi na to ze i tak kazdy musi przekonac sie sam.Tak jak moj przedmowca zgdzam sie ze trzeba poprostu dobrze trafic.Co do funkcjonowania biura i ludzi tam pracujacych to moze zastanowcie sie co sami reprezetujecie.W wiekszosci ten haos i brak organizaci wynika z winy paracownikow nie biura.Wiekszosci to lenie do pracy.Nie szanuja codzego czasu użalając sie ze nie maja parcy i siedza na domkach. W wiekszosci z nich z nieznanych powodów ........ wielokrotnie poprostu nawalaja nie chodzac do pracy.A pozniej wypisuja takie opinie.Poza tym moi drodzy jedziecie tam pracowac jako zwykli robole wiec czego oczekujecie?ze dostaniecie prace za biurkiem?czy moze placic wam beda za picie i palenie na domkach?wiec przestancie nazekac i zabierzcie sie za samych siebie nie oceniajac biura.Pracowalem w Polluxie prawie 5 miesiecy róznie bywalo ale generalnie nie oceniam źle calosci wspolpracy.Napewno wiem ze tam chce wrocic.I jeszcze jedno do tych nazekajacych.Moze przedstawiajcie sie z inienia i nazwiska to latfiej bedzie zweryfikowac wasze opinie. Marek Sz.
      • jacko3231 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 18.08.11, 11:48
        Witam Serdecznie!!!!! Ja powiem że po moim doświadczeniu nie wierzę w to co piszecie, jednym słowem śmiech na sali czy pollux czy otto czy Ranstad czy Tempo-team no można wymieniać bez końca, do Holandii jedziemy do pracy, oczywiście jest to prawdą że nie ma tak samo w 100% jak nam mówią w biurach w polsce ale wiadomo nie jedziemy tam na wakacje tylko do pracy, a jak są znią problemy nie z naszej winy czy są problemy z godzinami czy z przelewem to od tego są koordynatorzy! i na pewno żaden z nich nie powie wam do telefonu słowami mam na was wyj....., albo jak pisała jedna dziewczyna że wprost jej zaproponuję łózko w zamian za pracę. Poza tym ludzie ja jakoś pracowałem 1 rok przez polluxa i jestem z tej firmy zadowolony, z koordynatorami tylko gadam jak przedłużam umowy a tak nie mam potrzeby z nimi rozmawiać bo po co mi są oni potrzebni, a przeszłem do polluxa z firmy hands to work gdzie pracowałem 3 tyg i później nie było pracy i siedzieliśmy bezczynnie nie na domku tylko obskurnym campingu i zamiast zachlewać mordę alkoholem, wzięliśmy laptopa, poszliśmy na osiedle domków jedn. rodzinnych poskładaliśmy cv mailem oraz pobraliśmy z niedzieli.nl numery tl. aż następnego dnia zadzwonił telefon z Poluxxa i za 4 godziny byłł po nas kierowca, i zamiast opijać mordę dlatego że nie ma pracy o ile naprawdę jej nie ma to lepiej szukać innej i wypić sobie wtedy i to porządnie jak już przyjdzie wypłata, a każdy kto chce pracować i ma dwie ręce, to będzie pracować. przynajmniej ja tak sądzę!!! Pozdrawiam wszystkich. jeżeli ktoś ma jakieś uwagi do mojej wiadomości to proszę pisać na gg 3817419 pozdrawiam Jacek
        • smamila Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 18.08.11, 22:07
          Ludzie zastanówcie się co piszecie. Generalnie pollux to nie moja miłość życia, ale też nie jest tak ze będę na nich przeklina. Pracowałam tam pełne cztery tygodnie i w ciągu tego czasu tylko jeden raz miałam dzień wolny w tygodniu, za to miałam kilka godzin wyrobione w sobotę. Faktycznie zdzierają godziny, dlatego trzeba uważnie się przyglądać solarisom. Zaliczkę dostałam bez problemu 50 euro, a prosiłam sie tylko raz. Jak musiałam zjechać do polski to przyjechali po mnie pod firmę żebym na busa zdążyła. Domek miałam ładny, co prawda w osiem osób tam mieszkaliśmy, ale naprawdę było fajnie. Także to wszystko chyba zależy od tego jak się trafi, a ja dobrze trafiłam i co najwazniejsze nie plułam się o byle gówno do biura i to też chyba zadziałało na moją korzyść.
    • kiciunia1691 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 05.10.11, 11:26
      masz kolego racje tez tam bylam i wiem jak tam jest..nie polecam tej firmy
    • lala.68 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 05.10.11, 11:33
      hej.. opłaca sie tam jechać? ile zarobię przez miesiac? bo mam wyjazd na ta sobote.
      • jacko3231 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 05.10.11, 11:37
        hej, stawki bardzo małe, firma nie uczciwa, jest wiele innych lepszcyh agencji jak coś to pisz do mnie na jacusiek90@o2.pl
        • u2answer Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 05.10.11, 14:51
          Agencja jak pozostałe inne na tle dziesiątek oferujących pracę dla polaków w NL.
          Płace stosowane przez pollux (te wiekowe) i tak są wyższe niż ogólnie dostępne w NL, zobacz
          www.berekenhet.nl/werk-en-inkomen/minimumloon.html
          (skorzystaj z przeglądarki google chrome, by móc automatycznie przetłumaczyć tekst na PL)
          link do ściągnięcia google chrome (www.google.com/chrome?hl=pl)
          jeśli jesteś uczciwy do firmy więc i ona będzie i dla ciebie
    • u2answer Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 05.10.11, 15:37
      Agencja pracy tymczasowej nie gwarantuje pewności pełnych godzin (jak na etacie 40h/tydzien)
      Jeśli klient potrzebuje pracowników to napewno masz szanse na takie godziny.
      Ja mam 40h, czasami 30h a jak mam mało to nie siedzę i nie czekam kiedy do mnie zadzwonią tylko korzystam z usług innych agencji albo szukam na swoim. Oczekujesz, że agencja będzie dbała tylko o ciebie? wykaż się inicjatywą!!! nie ma pracy na dziś w polluxie to znajdź sobie gdzie indziej a nie miej pretensji, że ich klient dziś nie potrzebuje ludzi i do ciebie nie dzwonią
    • u2answer Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 05.10.11, 15:47
      Pollux jak i inne agencje pośrednictwa pracy w Holandii postępują podobnie jak inne.
      Jeśli się wykażesz i pokażesz, że chcesz pracować to dostaniesz szanse jeśli nie to jak każdy inny pracodawca, zwolni cie.
      Naucz się języka, wykaż się, przeczytaj na czym polega usługa świadczenia pracy tymczasowej a później oskarżaj.
      • mysza020 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 21.10.11, 15:52
        Nieprawda, nie wszystkie agencje są takie same. Pracowałam w Holandii przez AB Job service i nie powiem na nich złego słowa, wypłaty w terminie i zgodne z przepracowanymi godzinami, wszelkie sprawy dotyczące pracy czy zakwaterowania uzgadniało się bezpośrednio z holenderskim pracodawcą. Powiem szczerze że przez cały okres ani razu nie musiałam dzwonić ani jeździć do biura, niestety była to praca sezonowa przy zbiorach i szybko się skończyła:-( Nie ma nawet porównania co do Polluxa. Wystarczy statystycznie porównać wypowiedzi pozytywne i negatywne. Wynik jest jednoznaczny :/
      • edward12345 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 29.10.11, 20:34
        pierdolisz głupoty!
    • asasin32 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 04.01.12, 16:48
      HEJ MAM PYTANIE POLLUX ZAPROPONOWAŁ MI WYJAZD JAKO PIASKARZ DO HOLANDII MOŻE MI NAPISAĆ CZY I JAK TA FIRMA WYGLĄDA ŻEBY NIE BYŁO ZONKA NA DZIEŃ DOBRY JAK SIĘ TAM WYBIORĘ PROSZĘ O OPINIE
    • oh.whatever Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 25.05.12, 09:32
      Czytając te opinie po pierwsze powinno się zwrócić uwagę na datę ;) większość opinii jest z kilka lat wstecz.
      Jeśli chodzi o POLLUX to faktycznie, organizacja bardzo kiepska, ale to z powodu ilości osób zatrudnionych, ale jeśli decydujesz się na wyjazd za granicę,to musisz być na tyle ogarniętym człowiekiem,żeby dopilnować swoich spraw. Łatwo mieć za złe,że mamy za mało godzin,czy za mało zarobiliśmy, a wystarczy usiąść, wszystko przeliczyć, pilnować godzin i zgłosić w biurze ewentualne pomyłki, nikt tam pieniędzy bezkarnie nikomu nie kradnie, trzeba sobie dopilnować po prostu, pomyłki zdarzają się każdemu.
      Z pracą owszem - bywa różnie. Są momenty kiedy pracy jest naprawdę bardzo dużo i momenty kiedy są przestoje - nie ma co ukrywać. Niestety tak to wygląda. O stałą pracę ciężko. Warunki mieszkalne wcale nie są złe, choć 95euro/tydzień to mimo wszystko stanowczo za dużo, no ale cóż, na czymś muszą zarabiać :| Nie przypominam sobie,żeby ktoś mieszkał w 4 osoby w pokoju. Wiadomo mi tylko o dwójkach, ale żeby 4? ;) kilka lat temu - być może. Noc w salonie - zdarza się, różnie ludzie przyjeżdżają, o różnych porach, biuro bywa zamknięte, trzeba gdzieś osobę przenocować - proste, ale nikt nikogo na ulicy nie zostawi. Naprawdę nikt tam nie chce nikomu krzywdy robić, no ale niestety, firma nastawiona jest na zyski dlatego opłaty są wysokie. Ale da się zarobić, a najważniejsza jest dobra współpraca z pracownikami firmy, bo na zasadzie 'co to nie ja' nie ma sensu tam jechać, trzeba pamiętać,że oni robią wszystko co mogą,żeby dać ci tą pracę. Jeśli chodzi o stawki,to nikt nikogo nie oszukuje. Biura polskie przesyłają wszystkie niezbędne informacje , w tym stawkę godzinową, zgodnie z prawdą. Więc nie miejcie problemu do firmy, tylko do siebie za swoje niedopatrzenia.
      Pozdrawiam ;]
      • aaguu2710 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 28.06.12, 23:35
        Hay

Wybieram się za parę dni do pracy przez POLLUX. Przejrzałam każde możliwe forum, paranoja jakaś, straszne poprostu! Ale pojadę tak czy siak, jak się nie przekonam na własnej skórze to nie uwierzę. Raz się żyje.
        Byłam raz w NL przez firmę AB Noord Holand i było spoko, oprócz jednej drobnej rzeczy związanej z SOFI. Wszyscy, którzy przyjechali pracować i pracowali mieli wszystko - ładny domek, czyste pokoje, zaliczki, premie, dobre kontakty z koordynatorem i zawsze służył pomocą! Natomiast kumple, którzy zafascynowani pobliskim kofiszop-em spóźniali się do pracy, nie przychodzili, najpierw zostali przeniesieni do "brzydkiego" kontenera i po kilku dniach lecenia w "ciula" zostali odesłani do domu. Jak na mnie to uczciwie bo czasem zapi********* za dwóch, jak kumpel nie dotarł na stanowisko.
        Umowa na 8 tyg, jakoś damy rade, a jak będzie spoko i zagrzeję tam miejsce, to krótki urlop w PL i wrócę. Jak będzie tak fest do du** to zobaczę może odwiedzę znajomych rodziny w Amsterdamie.

Jak jest tutaj ktoś kto wybiera się w niedziele (tj. 1 lipca 2012) przez POLLUX to jeśli ma ochotę niech się odezwie :)

Ps. Dam znać jak będzie tam tak fatalnieeeeee jak wszyscy piszą
        • roleks61 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 10.07.12, 18:22
          HEj Agu, ja właśnie zauwazylem ofertę pracy przez firmę Pollux w drukarni. Zainteresowało mnie to szczegolnie gdyz mam w tym doswiadczenie i jestem na miejscu w Holandii. Niestety na forum same negatywne opinie, moze sama powiesz cos wiecej jak to wyglada w rzeczywistosci w Twoim przypadku? szkoda ze nie zostawilas zadnego kontaktu, moj adres mailowy to roleks61@wp.pl lub gg 1164700
          • aaguu2710 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 18.10.12, 01:09
            Witam, zupełnie zapomniałam o tym forum i o tym, że miałam napisać jak było:) Było tak jak wszyscy piszą. Niestety nic mnie nie zaskoczyło. Do Pana roleks61:) Pan zapewne doskonale wie jak wyglada praca przez PATOLUX:) Dla zainteresowanych, Pan o nicku roleks61 to najprawdopodobniej Pan Koordynator z roleksem na recektory przyjmowal nas do pracy w biurze Pollux w Rosendal.
            • abdl3 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 22.10.12, 20:54
              siema! Przewija się tu mnóstwo bardzo negatywnych opinii - pewnie coś w tym jest. Byłem 8 tygodni w Roosendaal i pracowałem troche na rozładunku kontenerów ( dość ciężka praca) a później przez 6 tyg w Best\\\'cie w firmie Van Loon. Nie zostałem oszukany nawet na 1 euro. ( chociaż kara za zagłuszanie ciszy nocnej była naciągana). Gdy wyjeżdżałem też przeczytałem te wszystkie oponie i szczerze bałem się strasznie że zostane wydymany jak holenderskie dz*wki, ale że w wyjazd wsadziłem troche pieniędzy zaryzykowałem aby chociaż to odrobić. Oczywiście nie jest tam cukierkowo. Agencja jak każda inna, nie gwarantują stałęj pracy ale jak się sprawdzisz (czyt. jesteś sumienny, pracujesz dobrze) masz stałą pracę. Byłem również kierowcą, zrobiłem jakieś 6 tys. km, lubię jeździć autem więc nie było źle ale fakt bycie kierowcą nie ma za dużo profitu - ale jeden najważniejszy - masz pracę, bo nie pozwalają zbytnio aby auto stało. Te historie opisywane na forach nie są wyssane z palca, pollux to patolux, ale trzeba wziąć pod uwagę jedną rzecz - ludzi jacy tam jadą. Jeśli jedziesz zarobić, jesteś uczciwy, sumienny, pracowity, nie przychodzisz do pracy nachlany, jest spoko. Ale wiele ludzi z polski którzy tam jadą są troche innego pokroju - często na kacu, nie przykładają się do roboty, próbują coś kraść - tak więc i z robotą mają gorzej. Wracając do sprawy aut, Pitek to ped*ł - ale jak dbasz o auto to kary żadnej nie będzie- miałem 4 auta, dbałem jak o swoje to i żyłem z nim dobrze. Za rok też jadę ale może przez inną agencję, a to z tego względu że pollux strasznie drogie domki ma, no i ta ciągła niepewność czy cie przytną czy nie - uprzedzenie i tak zostaje jeśli usłyszało się mnóstwo historii. Ale gdyby nie było jakieś dobrej oferty z innej agencji to pewnie wybrałbym pollux. Co mogę jeszcze dodać? Każdy oceni sam. Ja może i bym specjalnie nie namawiał do wyjazdu przez tą agencję, bo akurat ktoś może trafi źle z pracą i nie zarobi. Ja jestem zadowolony, najgorsze są pierwsze dwa tygodnie. Pzdr. !
    • malwina_021990 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 14.10.12, 23:16
      Nie wiem czy to dalej aktualny temat,. gdyz widze ze wszystkie posty sa stare. Moge powiedziec jedynie tyle, ze wiele sie zmienilo. Kiedys pracowal tam moj kuzyn i rzeczywiscie duzo mial do zarzucenia Pollux'owi.. ale mimo jego narzekania wyjechalam, bo przynajmniej mialam pewnosc, ze nie trafie do burdelu albo nie wiadomo gdzie.. Teraz wiem ze to byla dobra decyzja, pollux chce konkurowac z innymi biurami i udaje im sie to. Na wstepie bylo krotkie przyuczenie o kulturze i prawach holenderskich, zapisali mnie za darmo do szkoly jez holenderskiego, mam opieke polskich koordynatorow 24 na dobe, zawsze ktos jest pod telefonem. praca jako tako.. naklejam naklejki na butelki win.. troche nudne, ale nie przyjechalam na wczasy. na domku panuja surowe zasady,. od jakiegos czasu nie moze przebywac wiecej niz piec osob i bardzo o to dbaja.. pewnie dostali jakas kare i sie boja :))) podoba mi sie to, ze wszysko na poczatku zostalo mi jasno przedstawione. bez zadnych zakreconych kontraktow po holendersku ktorych nigdy nie rozumialam. Wszystko ladnie i czytelnie po polsku, dostalam nawet objasnienie salarisu w jezyku PL ;) ogolnie jak dla mnie to firma spoko, jedynie flustrujacy jest fakt ze robota nudna.. codziennie to samo ;) pozdrowienia dla wszystkich zadowolonych i nie ;*
    • made8 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 18.10.12, 14:32
      Napisze tak moje 2 tygodnie w Polluxie
      przyjezdzam w niedziele wieczorem zeby sie przespac w pon podpisac umowy wtorek wolny sroda jakies kursy czwartek od 16 do 04 razem 11h z przerwami piatek od 17 do 05 11h z przerwami sobota wolna i niedziela poniedzialek na 15 do 16:30 ! razem 1.50h wtorek mielismy isc do pracy ale nikt nie przyjechal i wolne sroda o 5 wyjazd 140km do pracy na 8 rozpoczecie o 14 koniec i znow 2h do domu czwartek zrezygnowalem i pisze tego posta :D.
      Wychodzi na to ze pracowalem razem 29h 29*5=145e z tego -200 za domek wychodze na -
      Wiec jezeli chcesz wyjechac na wakacje albo pracowac za darmo zapraszam do firmy Pollux tyle z mojej strony :D
      • dorotap1990 Re: KTO SLYSZAL O FIRMIE POLLUX? 03.11.12, 20:29
        witam chcialam zaczerpnąć opinii na temat firmy pollux, gdyż planuje tam podjąć prace na pakowaniu oraz magazynie wobec tego bardzo proszę o opinie z 03.11.2012
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka