Dodaj do ulubionych

Problemy z CV do Tesco

IP: *.stk.net.pl 20.05.05, 14:17
Witam

Wlasnie jestem w trakcie przerabiania mojego cv i mam kilka problemow, ktore nie wiem jak rozwiazac. Zaznaczam ze przeczytalem wiele roznych poradnikow dotyczacych pisania cv ale nie bylo tam rozwiazania moich problemow. Jesli to w czyms pomoze to pisze cv na rekrutacje do Tesco w UK.

1. Po technikum przez rok studiowalem na politechnice (przerwalem studia z powodow powiedzmy osobistych) potem skonczylem policealne studium informatyczne. W dotychczasowym cv pomijalem ten rok studiow, ale wiem ze nalezy unikac dziur chronologicznych. Jak z tego wybrnac?? Wpisac czy nie?? Jesli tak to czy mam zaznaczyc z jakich powodow przerwalem studia? I co odpowiedziec na to w czasie rozmowy kwalifikacyjnej??

2. Obecnie jestem bezrobotny ale pracuje na czarno w firmie mojego ojca. czy wpisac to do cv czy nie??

To na razie chyba wszystko.
Z gory dziekuje za pomoc.

MarcinW
Obserwuj wątek
    • Gość: IKA Re: Problemy z CV do Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:24
      jak napiszesz ze przez rok studiowałes to na bank będą pytać dlaczego
      zrezygnowałes, zawsze mozesz powiedziec ze ze względow finansowych itp, lepiej
      pomiń mniej wtedy pytań, rozumiem ze studiowałes na dziennych. Pracowałes w tym
      okresie kiedy studiowłes? jeśli nie, mozesz powiedziec ze szukałes pracy, a ze
      czasy są jakie są, zdecydowałes się podnieśc swoje kwalifikacje i dlatego
      zdecyowałes się podjąć nauke w studium. W międzyczasie powiedzmy pracowałes
      sobie na czarno. Dziś jest to raczej normalne iwęc chyba nikogo nie będzie
      dziwić taka wzmianka. Nie przejmuj się tak bardzo tym. Pozdrawiam
    • Gość: czubek Re: Problemy z CV do Tesco IP: 217.8.12.* 20.05.05, 16:36
      Tesco nie bedzie obchodzil fakt, ze pracowales na czarno. To nie H.O. Liczy
      sie doswiadczenie. I nie musisz pisac, ze bezrobotny jestes. Oni tez nie sa
      Benefit Agency. ;)
      :-)

nie skonczyles studiow - wpisac mozesz na CV (zeby nie bylo dziur). Nie
      podejrzewam zeby ktokolwiek sie wypytywal "dlaczego". Jesli juz sie ktos
      zapyta to po prostu powiedz "personal reasons". Mozesz Sobie
      przygotowac "awaryjny powod", ale nie mysle zeby po takiej odpowiedzi jeszcze
      drazyli temat dalej (chyba, ze na jelopa trafisz ale takich nawet najbardziej
      wypracowana i najprawdziwsza odpowiedz nie satysfakcjonuje).

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka