Gość: Aga IP: *.cec.eu.int 03.06.05, 14:27 Czy ktos zdazyl juz moze odkryc dobrego fryzjera w Brukseli, z ktorym mozna sie porozumiec w innym jezyku niz francuski? Bede wdzieczna za wskazowki.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
repairman Re: Fryzjer w Brukseli 03.06.05, 14:38 A w jakim innym jezyku masz na mysli ?? PL - UK - MC ?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Fryzjer w Brukseli IP: *.cec.eu.int 03.06.05, 14:58 Angielski, niemiecki, polski? Odpowiedz Link Zgłoś
repairman Re: Fryzjer w Brukseli 03.06.05, 15:06 Sa np na Av.Louise : Angielski , polski to nie szybciej z polskim jakas pani z polskiej gazetki w rubryce ogloszen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Fryzjer w Brukseli IP: *.54-201-80.adsl.skynet.be 03.06.05, 16:19 Belgijskich fryzjerow nie polecam-poczytaj bylo o tym na forum belgia net.Sama mam zle doswiadczenia i dlatego zawsze chodze do fryzjera jak jestem w PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Fryzjer w Brukseli IP: *.cec.eu.int 04.06.05, 16:23 chyba jest salon renata na ch d'ixelles Odpowiedz Link Zgłoś
aga6000 Re: Fryzjer w Brukseli 05.06.05, 14:59 Dobry salon fryzjerski gdzie obsluza cie po angielsku jest w Parlamencie, prowadzi go Wegier. Wystarczy zadzwonic i sie umowic. W piatki jest bardzo ciezko sie dostac i radze nie przychodzic bez rendez vous. Kiedys mialam mojego ulubionego fryzjera ale niestety przeprowadzil sie i przeniosl zaklad. Teraz chodze na nosa i jeszcze nigdy sie nie zawiodlam. Ogolnie w Belgii jest wiele dobrych zakladow, odstraszaja jedynie cenami. Za ostatnie strzyzenie (dlugie wlosy) i ukladanie zaplacilam 52 euro ! Wiec rzeczywiscie warto korzystac z okazji w Polsce, ale trudno czasami czekac do wyjazdu zeby cos zrobic z wlosami... Ostatnio przypadkiem wdepnelam do salonu na placu Jourdan i zauwazylam ze chodzi tam wiele osob z pobliskich budynkow Komisji i ktos z obslugi mowi po angielsku. Niestety nie zachowalam ich karty i nie pamietam jak ten salon sie nazywa. Obok jest sklepik z antykami. Gdyby ktos potrzebowal kosmetyczki, to polecam salon Lidia Kova naprzeciwko Parlamentu, rue d'Idalie. Prowadzi go przesympatyczna Slowaczka. Jesli ktoras z was ma ochote przetestowac, to posiadam bony na 10euro rabatu przy pierwszej wizycie. Zainteresowane lub zainteresowani moga pisac na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lezsek Re: Fryzjer w Brukseli IP: *.242.81.adsl.skynet.be 05.06.05, 15:25 Polecam sieć Olivier Dachkin (bialy napis na czarnym tle). Jeden salon jest np. kolo stacji Merode - uliczka pod górę w okolicach banku ING, na rogu, a drugi tuż przy Komisji (chyba Archimede). Fryzjerzy rozumieją angielski w zakresie swojej profesji. Gość pojal moje intencje po 3 słowach, kiedy w kraju zdarzyło mi się tę samą fryzurę objaśniać 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Fryzjer w Brukseli IP: *.241.81.adsl.skynet.be 05.06.05, 18:29 Hej, moja zona chodzi od roku do Polki, ktora ma swoj zaklad niedaleko metra Hankar. Adres to Avenue de l`Eglise Saint-Julian 8, 1160 Bxl. (tel. Edyta 0495 689 720) Jest zadowolona, ze moze sie rozmowic po polsku (a przy farbowaniu to dla niej istotne) jak i cena uslugi jest baaardzo konkurencyjna w stosunku do belgijskich zakladow. Nie mowiac o jakosci uslug... www.belgeo.be/ Pozdr TS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Fryzjer w Brukseli IP: *.241.81.adsl.skynet.be 05.06.05, 18:39 sorry, blad mi sie wkradl w nr tel: p. Edyta tel 0495 689 729 - to dla zainteresowanych. Jesli macie namiary na dobrego i sprawdzonego dentyste to bede b.zobowiazany. Po prostu nie lubie tracic czasu i pieniedzy na szukanie, nie ma to jak lista dobrych kontaktow na miejscu. Mam jeszcze kontakt na niezlego lekarza rodzinnego - ale moze bysmy zalozyli osobny watek na tego typu kontakty (ale warunek to sprawdzenie ich na "wlasnej skorze"!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EK Re: Fryzjer w Brukseli IP: *.upc.chello.be 05.06.05, 23:41 Kontat do lekarza rodzinnego bardzo poprosze! EK Odpowiedz Link Zgłoś
repairman Re: Fryzjer w Brukseli 06.06.05, 09:38 Skrobnij na PRV , podam kontakty do dobrych lekarzy , ginekologow etc .) Odpowiedz Link Zgłoś