Dodaj do ulubionych

asistant/adjoint auditeur

28.06.05, 11:49
Czym się zajmuje?
Obserwuj wątek
    • aburida Re: asistant/adjoint auditeur 29.06.05, 08:33
      Widzę, że nikt się nie kwapi, żeby mi odpisać... :-((
      • ansil Re: asistant/adjoint auditeur 29.06.05, 09:44
        wyglada na to, ze nikt nie wie po prostu..
        ja Ci moge powiedziec, co robi clerical assistant w audycie, ale to chyba nie
        to samo?
        • aburida Re: asistant/adjoint auditeur 30.06.05, 08:47
          Może być, bo ja mam chyba błędne pojęcie o samym pojęciu audit (no własnie, a w
          tym przypadku chopdzi o audit czy audyt?), więc jeśli mi powiesz czym ten dział
          sie zajmuje... Wykształcenie kierunkowe w tym przypadku to jakie? Prawo?
          • Gość: adm Re: asistant/adjoint auditeur IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 11:14
            audytor to ktos kto sprawdza prace i przestrzegania procedur innych, w roznych
            dziecinach: moze byc audyt finansowy, prawny, a nawet weterynaryny (inspektorzy
            wet jada i sprawdzaja przezstrzeganie przepisow/proceur gdzies w terenie), i w
            wielu innych dzidzinach
            wyksztalcenie moze byc rozne- czesto liczy sie doswiadczenie, np jako prawnik
            zawsze zajmowalas sie audytowaniem innych sluzb prawnych, albo czescia prawna
            kontraktow finansowych...
          • ansil Re: asistant/adjoint auditeur 01.07.05, 10:04
            no dokladnie audytor- kontroler..

mimo, ze stanowisko C ( bo assistant) praca dokladnie taka sama jak reszty
            ludzi z ekipy.. ogolnie mam tu ludzi po prawie, po ksiegowosci, mnie wzieli, bo
            pracowalam w firmie doradczo- podatkowo-rachunkowej, co notabene nie ma nic
            wspolnego z obecnie wykonywana przeze mnie praca ;)

mam caly "job description" tego stanowiska, ale na papierze, wiec jesli chcesz,
            to Ci go przesle pozniej..

• kasienka80 Re: asistant/adjoint auditeur 01.07.05, 10:27
              Ja bym tez poprosila ten Job description o ile to nie problem. Dziekuje z gory
              • Gość: paw_dady autytor bez praktyki IP: *.19-136-217.adsl.skynet.be 08.07.05, 01:03
                nie majac praktyki ani kierunkowego wyksztalcenia chcesz byc audytorem.
                myslisz jaka bedzie wartosc twojego audytu?
                • kasienka80 Re: autytor bez praktyki 08.07.05, 08:40
                  Do mnie to bylo?
                  Jezeli to audit finansowy to wcale sie tam nie wybieram, bo sie nie znam ;-)))
    • kasienka80 Re: asistant/adjoint auditeur 01.07.05, 14:13
      Ogladalam test na stronie EPSO na auditora i wychodzi, ze jest to w kierunku
      finansowego auditu ;-(((((((((((
      • magdaszy Re: asistant/adjoint auditeur 05.07.05, 15:05
        A moglabys dac linka do tego testu, bo nie moge znalezc...
        Dzieki
        M.
      • Gość: Texas Re: asistant/adjoint auditeur IP: *.cec.eu.int 07.07.05, 15:08
        europa.eu.int/eur-lex/lex/LexUriServ/site/fr/oj/2005/ca135/ca13520050602fr00250041.pdf

Pzdr :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka