Dodaj do ulubionych

EPSO-Porta: background?

IP: *.netcologne.de 21.10.05, 17:51
Co oznacza konkretnie, ze "valid applications are now being reconsidered.2.
Blad formalny i ktos zaskarzyl EPSO czy naraz potrzeba wiecej kontraktowych?
Obserwuj wątek
    • Gość: octi Re: EPSO-Porta: background? IP: *.76-136-217.adsl.skynet.be 21.10.05, 18:23
      dla niewtajonych daj kontekst bo nic sie nie da zrozumiec
      • Gość: byly_eurokrata Re: EPSO-Porta: background? IP: *.netcologne.de 21.10.05, 21:30
        swego czasu mozna bylo sie przez EPSO Porta zglaszac na pracownikow
        kontraktowych. Prawie wszyscy Polacy dostali pare tygodni temu wiadomosc, ze
        ich zgloszenia nie moga byc uwzglednione, bo nie ma na nich zapotrzebowania. A
        naraz ni w 5 ni w 9 przychodzi zawiadomie, ze te zgloszenia beda
        jednak "reconsidered". Poniewaz nie przypuszczam, ze naraz pojawilo sie multum
        nowych etatow, wyglada to na to, ze ktos z odrzuconych kandydatow zaskarzyl
        gdzies decyzje o odrzucenie ze wzgledow formalnych i EPSO pro forma ponownie
        bedie rozpoatrywac zgloszenia, zeby je ponownie odrzucic, tym razem z innym
        uzasadnieniem. Ale to tylko moje przypuszczenia starego wyjadacza sluzbie
        publicznej. Moze sie myle.
        • Gość: anbxl Re: EPSO-Porta: background? IP: *.241.81.adsl.skynet.be 21.10.05, 22:28
          Jak jestes wyjadaczem to wiesz dobrze ile osob potrzeba na A ile na B i C i ze
          ciagle masa ludzi po zdanych konkursach jest nie zatrudniona.A do mnie doszly
          wiesci,ze to epso porta jest po to,zeby z czasem nie zatrudniac statutowych
          tylko tak jak ministerstwa belgijskie przezucic sie na kontraktowych bo sa duzo
          tansi i ze ma byc staff,ze maja byc kontrakty5 letnie a potem indetermine.Czy
          ktos z tutejszego towarzystwa moze to potwierdzic?????????
          • Gość: byly_eurokrata Re: EPSO-Porta: background? IP: *.netcologne.de 22.10.05, 01:24
            Dlatego jako stary wyjadacz twierdze, ze ktos pewnie napisal skarge ombudsmana
            na jakies uchybienie formalnie w procesie rekrutacyjnym i teraz pro forma
            rozpatrza jeszcze raz wszystkie aplikacje, zeby je teraz poprawnie odrzucic.

Co do przeszktalcania stanowisk kontraktowych po 5 latach w stale nie wierze.
            Zreszta nawet jesli, to wtedy ten caly cyrk rekturacyjny z konkursami itp.,
            jaki ma miejsce w odniesieniu do stalych, zostanie przestransponowany na
            kontraktowych. Czyli od strony praktycznej zero zmian dla zainteresowanych
            (chyba ze juz sa obecnie kontraktowymi)
            • Gość: aggy Re: EPSO-Porta: background? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 22.10.05, 13:41
              zwiazki zawodowe ostro krytykuja EPSO za ten caly PORTA, wiec moze dlatego
              to "reconsidered" sie pojawilo...
              • Gość: byly_eurokrata Re: EPSO-Porta: background? IP: *.netcologne.de 22.10.05, 15:16
                Sorry za to moje przynudzanie ze znajomoscia sluzby publicznej, ale jako
                byly "aktywista" w gremiach zwiazkowych moge powiedziec, ze jak zwiazki cos
                krytykuja, to chodzi TYLKO i wylacznie o interes osob juz pracujacych w
                organach unijnych (= ich czlonkow), a nie o ludzi z zewnatrz.
              • Gość: xyzet Re: EPSO-Porta: background? IP: *.68.241.18.brutele.be 22.10.05, 17:57
                chyba nie do konca zrozumialas krytyke zwiazkow
                • Gość: Alicja Re: EPSO-Porta: background? IP: *.cec.eu.int 24.10.05, 09:06
                  Zwiazki sa bardzo w to zaangazowane bo masa ludzi ktora sie zapisala na egzamin
                  juz tu pracuje wiec ich to dotyczy.
                  • Gość: xyzet Re: EPSO-Porta: background? IP: 212.190.74.* 24.10.05, 15:59
                    no wlasnie masa ludzi pracuje juz i ciekawe jak ktos ma sie poczuc jak pracuje
                    i epso porta go odrzucilo? wiec zwiazki beda swoich bronic
                    albo na przyklad ktos pracujacy nie przejdzie tych testow czy egzaminow? wiec
                    zwiazki krzycza ze to w ogole skandal ze ci zasiedziali jeszcze sie gdzies
                    musza zapisywac i cos zdawac
    • Gość: bruksela Re: EPSO-Porta: background? IP: *.cec.eu.int 24.10.05, 09:19
      no ja nie wiem, ja kilka tygodni temu dostalam potwierdzenie ze sie zalapalam
      wiec moze po prostu nie spelniles warunkow i cie odrzucili. Nie odrzucali kogod
      tylko dlatego ze jest sie z Polski bo ja tez z Polski jestem, wiec schowaj te
      argumenty do kieszeni i zastanow sie dlaczego cie odrzucili.
      • Gość: popieracz tak jest IP: *.cec.eu.int 24.10.05, 10:02
        drogi gosciu, przykro to mowic, ale po prostu nie przeszedles tej preselekcji.
        Ci, co ja przeszli, dostali zawiadomienie o terminie testow i takie tam. Wiec
        co z Toba jest nie tak? Dziwne tym bardziej, ze jako ten eks, powinienes nie
        miec z tym problemow, co nie?
        • bruwik Re: tak jest 24.10.05, 10:27
          Formalne podstawy do zaskarzenia byly. W ofercie napisali minimum 1 rok
          doswiadczenia zawodowego, a w koncu wyszlo minimum dwa, ale tylko w niektorych
          kategoriach. Totalny balagan.

Pozdrawiam,
          w.
          • Gość: Ania Re: tak jest IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 24.10.05, 10:57
            Ja sie zapisalam na to, a potem calkiem o tym zapomnialam. Dzis dostalam mail o
            tej samej tresci co osoba, ktora rozpoczela watek. Ze nie przeszlam
            preselekcji, ale bedzie powtornie rozpatrzone. Wczesniej nie dostalam
            odpowiedzi zadnej. Weszlam wiec w moj profil i tam mam wiadomosc, ze ze wzgledu
            na ogromna liczbe kandydatów "zaostrzyli" wymagania. I w moim przypadku do min
            4 lat doswiadczenia, ktorego nie mam tyle. Wiec dla mnie jest wszystko jasne.
            Inni tez pewnie maja taka wiadomosc.
        • Gość: byly_eurokrata Re: tak jest IP: *.netcologne.de 24.10.05, 19:56
          Dopiero teraz odpisuje, bo w przeciwienstwie do ludzi poslugujacych sie
          emailami z koncowka ....eu.int. nie bawie sie w pisanie postow z komputera
          sluzbowego w czasie pracy, choc takowy mam z nieograniczonym dostepem do
          internetu.
          A tak poza tym ludzie, to rece i nogi opadaja. Czy ktos z was bladych i dumnych
          w ogole zadal sobie trud przeczytwania mojego postu??? Ja sie wcale nie zale,
          ze mi nie zaproponowano konktraku, bo w mojej specjalnosci wedlug informacji
          PORTA nie bylo ZADNYCH wakatow, wiec ani za malych kwalifikacji nie mialem (mam
          14 lat doswiadczenia zawodowego) ani nic w tym stylu.
          Mnie tylko chodzilo z ciekawosci o to, dlaczego najpierw odrzucaja
          aplikacje /czego sie spodziewalem/ a potem pisza ze odmowa
          bedzie "reconsidered".
          A tak w ogole dla tych, ktorym sie wydaje, ze sa nie wiem jakimi gwiazdami, ja
          wciaz jeszcze mam w szufladzie pismo z Luksemburga z ZESZLEGO roku (czyli dlugo
          przed wami), ze jestem na liscie rezerwowowjej na kontrakt 3-letni waznej do
          konca tego roku. Ale jak juz wielokrotnie pisalem, nie skorzystalem, bo mnie
          LuX nie pociaga.
          Na przyszlosc radzilbym wiec ostrozniej z takimi zalosnymi uwagami
          • tomi_22 wiesz co... 24.10.05, 20:30
            Tobie juz kompletnie odbilo... Nie chciales bo Luxa, a teraz placzesz ze
            chcesz, a na konkurs zapisales sie dla jaj... Aha, powiedz wierzysz w to co
            piszesz?
            • Gość: byly_eurokrata Re: wiesz co... IP: *.netcologne.de 24.10.05, 20:41
              tomi_22 napisał:

> Tobie juz kompletnie odbilo... Nie chciales bo Luxa, a teraz placzesz ze
              > chcesz, a na konkurs zapisales sie dla jaj... Aha, powiedz wierzysz w to co
              > piszesz

Jak nigdy nie przeklinam, to teraz powiem KURW...A, GDZIE ja kiedykolwiek sie
              skarzylem, ze jestem zalamany, ze mnie teraz nie chca??? Ludzie, ja pracuje od
              14 lat na etacie urzednika w niemieckiej sluzbie publicznej, zarabiam brutto
              wiecej niz w brukseli czy w luksie, netto na pewno mniej przez podatki, ale
              koszty utrzymania tez sa tu nizsze, wiec bilans wychodzi na zero.
              Jak Tomi nie potrafisz zrozumiec innej perspektywy widzenia spraw, to sorry,
              ale masz ograniczony horyzont.
              OK, ostatnia proba wytlumaczenia: mnie te roszady personalne po prostu bawia,
              to jest swego rodzaju hobby. Albo powiedzmy innaczej, bo kazdy ma swoja
              slabosc, mi schlebia swiadomosc, ze inni sa mna zainteresowani. Pojechalem na
              przyklad na te rozmowe kwalifikacyjna w sprawie Luksemburga ze swiadomoscia, ze
              wcale tam nie chce. Na rozmowie bylem tak wyluzowany, ze wiecej pytan zadalem
              komisji niz oni mi. Na drugi dzien do mnie dzwonia i pytaja, kiedy moge u nich
              zaczac.
              Ja rozumiem, ze dla kogos, kto prcuje w Polsce albo na emigracji na slabo
              oplacanym etacie moje zachowanie jest dziwaczne, bo on za wszelka cene dazy do
              poprawy swojej sytuacji, co jest normalne. Dla mnie fucha byloby jedynie
              stanowisko Head of Unit, niestety nie mialem dosc doswiadczenia zawodowego na
              stanowisku kierowniczym.
              A jesli mi nadal nie wierzysz, chetnie ci zeskanuje letter of offer z
              Luksemburga i przesle na emaila
      • Gość: to ja Re: EPSO-Porta: background? IP: 217.153.118.* 24.10.05, 12:28
        Ja podobnie jak brukselka też parę tygodni dostałam info, że sie zalapałam. Był
        też już swego czasą wątek o Epso porta, gdzie zgłosiło się parę
        zakwalifikowanych osób.
        pozdro
        • Gość: bromba Re: EPSO-Porta: background? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 18:30
          > Ja podobnie jak brukselka też parę tygodni dostałam info, że sie zalapałam.
          Był
          >
          > też już swego czasą wątek o Epso porta, gdzie zgłosiło się parę
          > zakwalifikowanych osób.
          > pozdro

A do mnie nic nie napisali, a dziś patrzę w profilu, a tam info, że mam się
          bookować na jakieś testy od 31 października.
          Także nie wszystkich jednak odrzucili.

• Gość: dotirr I wszystko jasne IP: 195.61.132.* 25.10.05, 17:29
      As you know, EPSO is currently organising the first major exercise for the
      selection of contract agents. The call for expression of interest launched in
      June/July 2005 attracted some 28.800 eligible applications from the 25 Member
      States.
      The basis for the selection procedures are the General Implementing Rules, in
      particular article 5, adopted by the Commission in April 2004. These provisions
      introduce the possibility for the Joint Selection Committee to apply stricter
      requirements within the selection criteria published, depending on the number
      of applications, and which was done in cooperation with EPSO.
      However, it would appear from discussions with our colleagues in the Legal
      Service that the text of the call for expression of interest did not provide
      the candidates with sufficient clarity as to the precise manner in which
      the ‘sifting’ would be implemented. This lack of clarity stems from, to a large
      extent, the late availability of detailed information on the real needs in
      terms of numbers for the various profiles in the different function groups.
      Therefore there is a risk that in terms of legal security, this operation will
      not be sufficiently covered.
      In agreement with DG ADMIN, we have consequently decided to reconsider the
      applications rejected following the ‘sifting’ with a view to inviting these
      candidates to the tests, which are scheduled to start end November and run into
      the first weeks of 2006.
      This clearly represents a supplementary challenge to this whole exercise with
      some 8.000 further candidates to be invited to the tests, and which will also
      require some adjustment to the budgetary arrangements as well as to the
      organisational set-up with our contractor.
      The candidates are being informed of this decision via the EPSO PORTA, and
      will, as soon as possible, be receiving detailed information concerning
      practical arrangements.
      • Gość: byly_eurokrata Re: I wszystko jasne IP: *.netcologne.de 25.10.05, 20:46
        Dotirr, przywrocilas moja wiare w to, ze sa jeszcze ludzie na tym forum, ktorzy
        potrafia czytac. Rozpoczynajac ten watek chcialem sie wlasnie dowiedziec, co
        KONKRETNIE sklonilo EPSO do rewizji swojej pierwotnej selekcji. A jakie byly
        komentarze dotychczas: "Nie placz koles, bo cienias jestes i masz zero
        kwalifikacji".
        Czyli raz jescze dzieki za PIERWSZA MERTORYCZNA odpowiedz w obrebie tego
        watku!!!
        • Gość: Lalka Porta IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.05, 14:41
          najpierw odrzucono moja aplikacje, teraz z kolei jestem zaproszona na testy..
          • Gość: byly_eurokrata Re: Porta IP: *.netcologne.de 28.10.05, 16:26
            wiec nie tylko burdel, ale burdel na kolkach.

Niech zyje "transparentnosc" instytucji europejskich. Nic dziwnego, ze potem
            nasi znajomi w Polsce nie wierza w zadne konkursy, tylko mowia, ze prace w Unii
            po znajomosci sie dostaje, skoro na oficjalnej stronie urzedu odpowiedzialnego
            za rekrutacje sa raz takie, raz siakie informacje.

Ale Lalka, ty sie nie pytaj dlaczego, tylko korzystaj z szansy! ;-)
            • tomi_22 do bylego 28.10.05, 16:35
              Stary, skoro nawet rewizja ci nie pomogla, to...
              • Gość: byly_eurokrata Re: do bylego IP: *.netcologne.de 28.10.05, 16:44
                daj sobie spokoj stary i lepiej mi powiedz, czy ty KONKRETNIE rozmawiales ze
                twoim kolega, ze on dostal z EPSO PORTA oferta na stanowisko tlumacza jez.
                polskiego. Bo jakos mi sie zdaje, ze ty wiesz wiele rzeczy na
                zasadzie "slyszalem, ze dzwonia, ale nie wiem, w ktorym kosciele".
                • tomi_22 Re: do bylego 28.10.05, 16:55
                  Pytalem, mam info, ale zamieszcze je pozniej, bo musze szybko znikac :)
              • Gość: byly_eurokrata tomi, przegrales IP: *.netcologne.de 28.10.05, 16:47
                Rzucilem okiem na strone ePSO porta, bo tam rzadko zagladam: oto wiadomosc:
                "I am pleased to inform you that as a result, your application has been
                retained and you will be invited to sit the selection tests

Selection of contract staff,
                management and supervision of reserve lists
                Head of unit

Brussels, 28 October 2005
                EPSO/ap D(2005) "

W zasadzie powinieniem teraz od Ciebie zazadac oficjalnego odszczekania Twoich
                wszystkich pomowien co do mojej osoby

• tomi_22 nie przegralem 28.10.05, 16:55
                  Moge pogratulowac.

BTW - bylo wczesniej napisac, ze co innego dostales. Jednak gdybys nie dostal,
                  to podtrzymuje to co napialem ;P
                  • Gość: byly_eurokrata Re: nie przegralem IP: *.netcologne.de 28.10.05, 17:10

tomi_22 napisał:

BTW - bylo wczesniej napisac, ze co innego dostales. Jednak gdybys nie dostal,
                    > to podtrzymuje to co napialem ;;

Chyba rzeczywiscie jestem jakis cienias z rozumienia tekstu, bo za cholere nie
                    rozumiem, co autor mial przez to zdanie na mysli. Dla mnie powyzsze zdanie jest
                    tak samo logiczne jest stwierdzenie pewnego elektryka, ktory byl za, a nawet i
                    przeciw.
            • Gość: Lalka Re: Porta IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.05, 11:17
              moja aplikacje zakwalifikowano jako doradce ekonomicznego, chociaz podalam
              doradce w obszarze Quality Assurance, cos wydaje mi sie, ze to jedna wielka
              lipa bedzie...ale coz znudzilo mi sie placic niemieckie podatki, takze na pewno
              wezme udzial w kwalifikacjach;-)
              • Gość: byly_eurokrata Re: Porta IP: *.netcologne.de 29.10.05, 11:25
                Najwidoczniej z obaw przed lawina procesow/skarg ze wzgledu na niestosowanie
                sie do wlasnych kryteriow selekcji EPSO zdecydowalo sie dopuscic do egzaminow
                wszystkich i dopiero potem odsiewac.
                Co do niemieckich podatkow itd. Nie wiem, gdzie pracujesz i na jakim
                stanowisku. Ja w Niemczech zarabialem brutto troche WIECEJ niz w Brukseli.
                Wyjechalem do Brukseli, naraz mialem netto prawie 1000 euro wiecej w kieszeni,
                ale mieszkanie mnie tam kosztowwalo polowe wiecej niz tu, jedzenie w
                stolowce "zakladowej" 3x wiecej, itd. Czyli padlem ofiara
                typowego "Milchmädchenrechnung". Ale to trzeba indywidualnie rozpatrzyc.
              • Gość: paw_dady do Lalki IP: *.240.81.adsl.skynet.be 02.11.05, 20:02
                ty jestes QA? jak to sie ma do postu tlumacza?!

a jesli chodzi o ekonomie rozumiem ze pracujesz systemami TQM (audyt?
                wdrazanie?).

• Gość: Lalka Re: do Lalki IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.05, 20:59
                  zaczynalam jako QA, a teraz poszlam bardziej w kierunku ITIL..
                  a czemu sie pytasz?
                  • paw_dady Re: do Lalki 02.11.05, 21:08
                    Gość portalu: Lalka napisał(a):

> zaczynalam jako QA, a teraz poszlam bardziej w kierunku ITIL..
                    mowisz ITIL w odniesieniu do wylewania informatykow ee to usprawniania jakosci
                    serwisu. Eee chcialem powiedziec sposobu na przedstawnieni nieinformatykom
                    pozytku z IT? ;)

w taki razie zaczynalas jako tester? hi hi

> a czemu sie pytasz?
                    bo ciekawski jestem ;)
                    • Gość: Lalka Re: do Lalki IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.05, 21:30
                      ciekawosc to pierwszy stopien do piekla..
                      • paw_dady Re: do Lalki 02.11.05, 21:34
                        Gość portalu: Lalka napisał(a):

> ciekawosc to pierwszy stopien do piekla..
                        piekla zarzadznia jakoscia dodajmy ;)

swoja droga masz interesujaca sciezke rozwoju... ja raczej trzymam sie blizej
                        cmu - bardziej korowe ;)
                      • Gość: paw_dady Re: do Lalki IP: *.240.81.adsl.skynet.be 02.11.05, 23:48
                        powazniej to mam pare pytan dot twoje dzialki. jesli chcialbys odpowiedzic bede
                        zobowiazany. pzr
              • Gość: Mi Re: Porta IP: *.214.52.187.coditel.net 04.11.05, 16:29
                Moja aplikacje, choc tez dopiero po wtornym rozptrzeniu, zostala przyjeta.
                Ale... zakwalifikowali mnie jako "other" mimo, ze wybralam "political science"
                Czy ktos wie na czym beda polegac testy z dziedziny "other"?
    • Gość: glazik Re: EPSO-Porta: background? IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 02.11.05, 14:43
      Ojej,
      trafilam przypadkiem na to "piekne" forum i zrobilo mi sie nie bardzo...plakac
      sie chce w obliczu tych zapewnien gdzie kto WIECEJ zarabia i przechwalanek o
      tym gdzie KTOS sie juz nie dostal...ale ze wzgledow jakis tam pogardliwie
      odrzucil oferte. kogo to naprawde interesuje...? powialo kompleksami...i
      brakiem wychowania. na szczescie i jakas konstruktywna wiadomosc sie
      zapaletala: dzieki i za podanie notki o wznowieniu selekcji - bez tego pewnie
      bym juz na porte nie zajrzala...a tu niespodzianka. Pozdrowienia.
      • tomi_22 cos jeszcze chcesz dodac? 02.11.05, 14:49
        Jak sie nie podoba to spierd...
        • Gość: :-) Re: cos jeszcze chcesz dodac? IP: *.77.144.195.ipv4.evonet.be 02.11.05, 14:58
          ale z ciebie buraczydlo, tomi... :-)
          • tomi_22 Re: cos jeszcze chcesz dodac? 02.11.05, 14:59
            No co ty? Wlazl banan jeden i kurde plecie to i owo. Grrrrr ;P
            • Gość: paw_dady tomi IP: *.240.81.adsl.skynet.be 02.11.05, 19:57
              • Gość: paw_dady Re: tomi IP: *.240.81.adsl.skynet.be 02.11.05, 19:58
                ehm za szybko sie enternelo:
                tomi badz kulturalny choc jestes z przedmiescia ;P
                zamiast mowic pani spie..j z tego forum
                mozna
                jak sie nie podoba do hal-duju-du z forum
      • Gość: Lalka Re: EPSO-Porta: background? IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.05, 15:18
        > Ojej,
        > trafilam przypadkiem na to "piekne" forum i zrobilo mi sie nie
        bardzo...plakac
        > sie chce w obliczu tych zapewnien gdzie kto WIECEJ zarabia i przechwalanek o
        > tym gdzie KTOS sie juz nie dostal...ale ze wzgledow jakis tam pogardliwie
        > odrzucil oferte. kogo to naprawde interesuje...?

ma racje ta osoba, o pieniadzach sie nie mowi, je sie po prostu ma:-)
        a ty Tomi sie zachowuj, bo Ci sloma z butow wylazi...
        • Gość: byly_eurokrata Ciekawa logika IP: *.netcologne.de 02.11.05, 19:44
          Autor: Gość: Lalka IP: *.dip.t-dialin.net
          Data: 29.10.05, 11:17
          >znudzilo mi sie placic niemieckie podatki, takze na pewno
          >wezme udzial w kwalifikacjach

jako tlumacz przetlumacze z polskiego na nasze:"biore udzial w konkursie, bo
          interesuja mnie wieksze pieniadze"

4 dni pozniej:

Autor: Gość: Lalka IP: *.dip.t-dialin.net
          Data: 02.11.05, 15:18
          o pieniadzach sie nie mowi, je sie po prostu ma:-)

• Gość: paw_dady Re: Ciekawa logika IP: *.240.81.adsl.skynet.be 02.11.05, 19:55
            alez panie kolego - na tym polega urok kobiet, ze sa zmienne ;) i dlatego
            widzimy, ze to lalka a nie wokulski lub rzecki ;o)
            • Gość: byly_eurokrata Re: Ciekawa logika IP: *.netcologne.de 02.11.05, 20:59
              ze wzgledu na political correctness balem sie wrecz uzyc sformulowania "kobieca
              logika", dzieki wiec, ze mnie wyreczyles....;-)
              • paw_dady Re: Ciekawa logika 02.11.05, 21:02
                Gość portalu: byly_eurokrata napisał(a):

> ze wzgledu na political correctness balem sie wrecz uzyc
                sformulowania "kobieca
                >
                > logika", dzieki wiec, ze mnie wyreczyles....;-)

alez, skad ja cytowalem arie ksieca, IV akt rigoletto. jakby co autorem jest
                jusek verdi ;)
          • tomi_22 My GOD - WYRAZY UZNANIA 02.11.05, 21:08
            Panie kolego. Strzal w DYCHE :)))
          • Gość: Lalka Re: Ciekawa logika IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.05, 21:36
            ty to miales na pewno same piatki w szkole, przede wszystkim na lekcji jezyka
            polskiego, jak pani omawiajac jakis wierszyk zapytala sie
            " co mial poeta na mysli "?
            • tomi_22 Re: Ciekawa logika 02.11.05, 22:10
              Ja?
              • Gość: byly_eurokrata Re: Ciekawa logika IP: *.netcologne.de 03.11.05, 05:56
                tomi, nie pytaj sie, bo ona sie dalej pograza w tej logice, w ktorej ona jako
                autor chyba sama nie wie, co ma na mysli
                • Gość: Tulipan Ty, Lalka IP: *.cec.eu.int 03.11.05, 09:29
                  ale ty glupia jestes. Zastanow sie - co ty w koncu chesz powiedziec. Tylko
                  spokojnie, nie wykonuj gwaltownych ruchow :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka