Dodaj do ulubionych

sklep z rowerami w Brukseli

IP: *.cec.eu.int 26.07.06, 18:11
Czy i gdzie jest dobry duzy sklep z rowerami w Brukseli, z duzym wyborem
najrozniejszych typow i modeli? Taki rodzaj Ski-Team.
Dziekuje bardzo za informacje!
Obserwuj wątek
    • do.ki Re: sklep z rowerami w Brukseli 26.07.06, 18:20
      A po co zaraz duzy? Sa male, prywatne. Chodzisz sobie od jednego do drugiego,
      jak znajdziesz cos dla siebie, to placisz i wyjezdzasz. Moze drozej, ale serwis
      lepszy niz w Decathlonie.
      • Gość: Damdam Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: 87.65.108.* 26.07.06, 18:29
        tak, a jak zwiedzisz ich dziesięć, to ci się jeździć odechciewa...

niestety, z rowerami tu bida, osobiście jak zauważyłem, lepiej kupić tej samej
        klasy rower w Polsce, np. Giant Traffic tutaj co najmniej 400 euro, w PL 1300 zł
        i jeszcze można targować się, jak się model z poprzedniego rocznika kupi...
        • do.ki Re: sklep z rowerami w Brukseli 26.07.06, 18:41
          > niestety, z rowerami tu bida, osobiście jak zauważyłem, lepiej kupić tej samej
          > klasy rower w Polsce, np. Giant Traffic tutaj co najmniej 400 euro

A to na pewno, w Polsce taniej, chociaz w Polsce i tak bym Gianta nie kupil,
          skoro jest Kross, tanszy, a jakosc OK.

Uwaga: nie jezdze rowerem po wariacku ani tam, gdzie nie ma zjazdu/wjazdu. Rower
          sluzy mi do dostania sie od pkt A do pkt B. Dlatego marki takie jak Oxford czy
          Gazelle sa dla mnie wystarczajace.
          • Gość: Ekonomist(k)a my pojechalismy do Niemiec... IP: *.cec.eu.int 26.07.06, 19:07
            ... zrobic wieksze zakupy (IMO warto bylo, i wybor wiekszy) i kolo Aachen
            (jesli bedziesz zainteresowany, sprawdze dokladniej gdzie) sa 2 sklepy z
            rowerami, w tym calkiem niezle od 250 EUR (do ponad 1000 :) )
            • do.ki Re: my pojechalismy do Niemiec... 26.07.06, 19:22
              > rowerami, w tym calkiem niezle od 250 EUR (do ponad 1000 :)

Dziekuje, ale takie to mnie nie interesuja. Raczej w przedziale od 150 do 200
              euro, i takie sklepy to mam w swojej okolicy co najmniej 3.

Bo to w ogole glupi pomysl w Brukseli mieszkac, ale to juz inna rozmowa. :-)
              • Gość: metternich Re: my pojechalismy do Niemiec... IP: *.idzik.pl 26.07.06, 23:04
                > Bo to w ogole glupi pomysl w Brukseli mieszkac, ale to juz inna rozmowa. :-)

Dlaczego głupio jest mieszkać w Brukseli? Jakie są wady i zalety mieszkania w
                tym mieście? Czy, i dlaczego, lepiej np. w Luksemburgu?

Proszę o poważną odpowiedź :-)
                • do.ki Re: my pojechalismy do Niemiec... 27.07.06, 12:16
                  > Dlaczego głupio jest mieszkać w Brukseli? Jakie są wady i zalety mieszkania w
                  > tym mieście?

Wady mieszkania w Brukseli sa takie same jak wady mieszkania w jakimkolwiek
                  duzym miescie- korki, halas, tlok, wysokie ceny itd. Miasta raczej nie nadaja
                  sie do mieszkania. Poniewaz Bruksela jest miastem raczej chaotycznymp, to te
                  wady wystepuja w znacznym nasileniu.

> Czy, i dlaczego, lepiej np. w Luksemburgu?

Nie mieszkalem nigdy w Luksemburgu, wiec nie wiem, ale na pierwszy rzut oka
                  wyglada niezle. Nie chodzi mi jednak o alternatywe Bruksela vs Luksemburg, ale
                  raczej o to, zeby zamiast w Brukseli mieszkac w takich miejscach jak Hoeilaart,
                  Overijse czy Halle. O wiele przyjemniej.
            • Gość: Do Holandi my pojechalismy do Holandi IP: 32.106.94.* 26.07.06, 19:43
              Wybor rowerow w Holandi jest wiekszy niz w Belgii.
            • jakubsky Re: my pojechalismy do Niemiec... 26.07.06, 22:54
              ja swoj co prawda uzywany czolg kupilem w sklepie przy stacji metra Yser, zreszta jeszcze jeden forumowicz tam kupowal (min. jeden), to wiem z pewnoscia.
              Magic Velos, Skwer Saintclete, czy jakos tak, naprzeciw salonu Citroena.

Swoja droga, zalecam kupno DOBREGO zamka.
          • Gość: Eneko Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:09
            Jeśli ktoś lubi "przyciąć" a równocześnie móc wjechać trochę na boczne drogii,
            to polecam szybkie crossy, np. taką Meridę 8500. Uwaga: jazda w zimie takim
            sprzętem dostarcza sporo wrażeń ;)
    • Gość: damdam Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: 87.65.108.* 26.07.06, 18:30
      a jaki rower i w jakiej cenie Ciebie interesuje?
      • Gość: dikkenek Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: *.cec.eu.int 31.07.06, 12:21
        Chce koniecznie jakis rower, a mam ciasna klatke schodowa przez ktora ledwo
        przepchalem do domu swojego Garryego Fishera, i juz go tam postawilem na rok
        (za rok bowiem mniej wiecej sie wyprowadze, i to na pewno tam gdzie dostep do
        wrot domu bedzie szerszy); nie chce wtedy opuszczajac aktualne mieszkanie
        stracic kaucji na malowanie scian na klatce, a sam Fisher jest fajna ozdoba
        salonu.
        Chcialbym wiec rower typu "folding" (pol. "skladak"), najoczywistszym
        producentem jest brytyjski Brompton www.bromptonbicycle.co.uk/ , wpadam
        czesto do Londynu i moglbym sobie takie cos tam zakupic, jednakze potrzebny
        jest tez jakis serwis na miejscu w BXL, a najblizsze na kontynencie sa bodajze
        tylko w Paryzu albo gdzies w Holandii. Moze ktos zna jakas alternatywe, jakis
        inny producent dobrych foldingow ze sprzedaza i z serwisem w Belgii/Brukseli
        najlepiej? Widzialem, ze ktos jezdzil z tym po Brukseli. Jak nikt nic tu nie
        napisze, to najwyzej bede lapal siatka prowadzacych foldingi niczym entomolog
        motyle, aby sie zapytac o to i owo, jestem zdeterminowany.
        Moge zawsze wziac to pod pache do Londynu na weekend w razie awarii, ale zawsze
        lepiej miec cos pod domem.....
        W ogole jak ma ktos jakiekolwiek wazne uwagi ze swojego doswiadczenia z
        foldingami, to poprosze: czy sa solidne, czy naprawde da sie jezdzic na trase,
        w ile minut sie go realistycznie sklada/rozklada?, czy potrzebne sa jakis extra
        narzedzia, czy jednak starcza pomaranczowa skrzynka z Ikei? itp itd...czy warte
        sa swojej ceny?, ok. 1000 EUR, itd.
        Wiem, ze w PL mozna by zdobyc takiego skladaka "Treka", ale zapewne na
        trzymiesieczne sprowadzenie z USA (albo Chin, nie wiadomo tak naprawde).

• Gość: kasiabru Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: *.cec.eu.int 27.07.06, 10:47
      Maison du velo, Avenue Milcamp, niedaleko Chausse de Louvain.
      Rowary od lasa do sasa, duzy wybor, dla malych i duzych, sportowe i
      niewypasione, akcesoria. Polecam. Gosciu mowi po flamandzku i po francusku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka