Gość: dikkenek IP: *.cec.eu.int 26.07.06, 18:11 Czy i gdzie jest dobry duzy sklep z rowerami w Brukseli, z duzym wyborem najrozniejszych typow i modeli? Taki rodzaj Ski-Team. Dziekuje bardzo za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
do.ki Re: sklep z rowerami w Brukseli 26.07.06, 18:20 A po co zaraz duzy? Sa male, prywatne. Chodzisz sobie od jednego do drugiego, jak znajdziesz cos dla siebie, to placisz i wyjezdzasz. Moze drozej, ale serwis lepszy niz w Decathlonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damdam Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: 87.65.108.* 26.07.06, 18:29 tak, a jak zwiedzisz ich dziesięć, to ci się jeździć odechciewa... niestety, z rowerami tu bida, osobiście jak zauważyłem, lepiej kupić tej samej klasy rower w Polsce, np. Giant Traffic tutaj co najmniej 400 euro, w PL 1300 zł i jeszcze można targować się, jak się model z poprzedniego rocznika kupi... Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: sklep z rowerami w Brukseli 26.07.06, 18:41 > niestety, z rowerami tu bida, osobiście jak zauważyłem, lepiej kupić tej samej > klasy rower w Polsce, np. Giant Traffic tutaj co najmniej 400 euro A to na pewno, w Polsce taniej, chociaz w Polsce i tak bym Gianta nie kupil, skoro jest Kross, tanszy, a jakosc OK. Uwaga: nie jezdze rowerem po wariacku ani tam, gdzie nie ma zjazdu/wjazdu. Rower sluzy mi do dostania sie od pkt A do pkt B. Dlatego marki takie jak Oxford czy Gazelle sa dla mnie wystarczajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonomist(k)a my pojechalismy do Niemiec... IP: *.cec.eu.int 26.07.06, 19:07 ... zrobic wieksze zakupy (IMO warto bylo, i wybor wiekszy) i kolo Aachen (jesli bedziesz zainteresowany, sprawdze dokladniej gdzie) sa 2 sklepy z rowerami, w tym calkiem niezle od 250 EUR (do ponad 1000 :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: my pojechalismy do Niemiec... 26.07.06, 19:22 > rowerami, w tym calkiem niezle od 250 EUR (do ponad 1000 :) Dziekuje, ale takie to mnie nie interesuja. Raczej w przedziale od 150 do 200 euro, i takie sklepy to mam w swojej okolicy co najmniej 3. Bo to w ogole glupi pomysl w Brukseli mieszkac, ale to juz inna rozmowa. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metternich Re: my pojechalismy do Niemiec... IP: *.idzik.pl 26.07.06, 23:04 > Bo to w ogole glupi pomysl w Brukseli mieszkac, ale to juz inna rozmowa. :-) Dlaczego głupio jest mieszkać w Brukseli? Jakie są wady i zalety mieszkania w tym mieście? Czy, i dlaczego, lepiej np. w Luksemburgu? Proszę o poważną odpowiedź :-) Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: my pojechalismy do Niemiec... 27.07.06, 12:16 > Dlaczego głupio jest mieszkać w Brukseli? Jakie są wady i zalety mieszkania w > tym mieście? Wady mieszkania w Brukseli sa takie same jak wady mieszkania w jakimkolwiek duzym miescie- korki, halas, tlok, wysokie ceny itd. Miasta raczej nie nadaja sie do mieszkania. Poniewaz Bruksela jest miastem raczej chaotycznymp, to te wady wystepuja w znacznym nasileniu. > Czy, i dlaczego, lepiej np. w Luksemburgu? Nie mieszkalem nigdy w Luksemburgu, wiec nie wiem, ale na pierwszy rzut oka wyglada niezle. Nie chodzi mi jednak o alternatywe Bruksela vs Luksemburg, ale raczej o to, zeby zamiast w Brukseli mieszkac w takich miejscach jak Hoeilaart, Overijse czy Halle. O wiele przyjemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Holandi my pojechalismy do Holandi IP: 32.106.94.* 26.07.06, 19:43 Wybor rowerow w Holandi jest wiekszy niz w Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: my pojechalismy do Niemiec... 26.07.06, 22:54 ja swoj co prawda uzywany czolg kupilem w sklepie przy stacji metra Yser, zreszta jeszcze jeden forumowicz tam kupowal (min. jeden), to wiem z pewnoscia. Magic Velos, Skwer Saintclete, czy jakos tak, naprzeciw salonu Citroena. Swoja droga, zalecam kupno DOBREGO zamka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eneko Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:09 Jeśli ktoś lubi "przyciąć" a równocześnie móc wjechać trochę na boczne drogii, to polecam szybkie crossy, np. taką Meridę 8500. Uwaga: jazda w zimie takim sprzętem dostarcza sporo wrażeń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damdam Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: 87.65.108.* 26.07.06, 18:30 a jaki rower i w jakiej cenie Ciebie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dikkenek Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: *.cec.eu.int 31.07.06, 12:21 Chce koniecznie jakis rower, a mam ciasna klatke schodowa przez ktora ledwo przepchalem do domu swojego Garryego Fishera, i juz go tam postawilem na rok (za rok bowiem mniej wiecej sie wyprowadze, i to na pewno tam gdzie dostep do wrot domu bedzie szerszy); nie chce wtedy opuszczajac aktualne mieszkanie stracic kaucji na malowanie scian na klatce, a sam Fisher jest fajna ozdoba salonu. Chcialbym wiec rower typu "folding" (pol. "skladak"), najoczywistszym producentem jest brytyjski Brompton www.bromptonbicycle.co.uk/ , wpadam czesto do Londynu i moglbym sobie takie cos tam zakupic, jednakze potrzebny jest tez jakis serwis na miejscu w BXL, a najblizsze na kontynencie sa bodajze tylko w Paryzu albo gdzies w Holandii. Moze ktos zna jakas alternatywe, jakis inny producent dobrych foldingow ze sprzedaza i z serwisem w Belgii/Brukseli najlepiej? Widzialem, ze ktos jezdzil z tym po Brukseli. Jak nikt nic tu nie napisze, to najwyzej bede lapal siatka prowadzacych foldingi niczym entomolog motyle, aby sie zapytac o to i owo, jestem zdeterminowany. Moge zawsze wziac to pod pache do Londynu na weekend w razie awarii, ale zawsze lepiej miec cos pod domem..... W ogole jak ma ktos jakiekolwiek wazne uwagi ze swojego doswiadczenia z foldingami, to poprosze: czy sa solidne, czy naprawde da sie jezdzic na trase, w ile minut sie go realistycznie sklada/rozklada?, czy potrzebne sa jakis extra narzedzia, czy jednak starcza pomaranczowa skrzynka z Ikei? itp itd...czy warte sa swojej ceny?, ok. 1000 EUR, itd. Wiem, ze w PL mozna by zdobyc takiego skladaka "Treka", ale zapewne na trzymiesieczne sprowadzenie z USA (albo Chin, nie wiadomo tak naprawde). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiabru Re: sklep z rowerami w Brukseli IP: *.cec.eu.int 27.07.06, 10:47 Maison du velo, Avenue Milcamp, niedaleko Chausse de Louvain. Rowary od lasa do sasa, duzy wybor, dla malych i duzych, sportowe i niewypasione, akcesoria. Polecam. Gosciu mowi po flamandzku i po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś