Dodaj do ulubionych

Relex - Security Policy

IP: 193.191.131.* 17.11.06, 22:02
Zaoferowano mi stanowisko asystentki w Relex - Security Policy Unit.
Czy ktos tam pracuje?pod koniec interview, "jakies clearence" obilo mi sie o
uszy...czy oni beda robic lustraje mojej osoby, mojej rodziny, przeszlosc,
przyszlosc, terazniejszosc?Ktos cos wie, jakie klimaty tam panuja?
Obserwuj wątek
    • Gość: unijka withdrawal IP: 193.191.131.* 17.11.06, 23:19
      I jeszcze jedno - jakie moga byc konsekwencje wycofania sie z zaoferowanego juz
      stanowiska,po rozmowie i przed (oraz po badaniach),ale jeszcze przed
      podpisaniem kontraku?
      dzieki za pomoc!
      • agent077 Re: withdrawal 18.11.06, 13:10
        Musisz sie dowiedziec o jaki poziom clearance chodzi - pewnie EU Confidentaial
        lub EU Secret. Bedziesz musiala wypelnic ankiete bezpieczenstwa wewnetrznego z
        glupimi pytaniami w rodzaju: wymien wszystkich obcokrajowcow z ktorymi mialas
        kontakt i podaj charkter kontaktow, czy naduzywasz alkoholu, wymien wszystkie
        pobyty za granica wszystkich czlonkow rodziny itd. Nastepnie nasza ABW (teraz
        chyba sie nazywa jakos inczej) sprawdzi cie i pan oficr przeprowadzi z toba
        powazna rozmowe.
        • Gość: unijka Re: withdrawal IP: 193.191.131.* 18.11.06, 14:46
          Dzieki Bondze!
          Tego sie wlasnie obawialam..nie mam co prawda kryminalnej przeszlosci,,ale nie
          chce chyba byc na jakies super naswietlonej liscie i zapisywac nazwiska
          wszystkich napotkanych foreigners ;)
          • Gość: stuzia Re: withdrawal IP: *.173-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.11.06, 19:27
            Z tego co napislal poprzednik to cos podobnego co jest w np nato. Zwykla
            ankieta, pytania miejscami smieszne (znajomi z zagranicy, czy bralas narkotyki,
            kryminalna przeszlosc i takie tam)- nic czego nalezy sie obawiac uczciwy
            obwatel ;-)
            Ale powiem Ci jedno, jakby oferowano mi prace w "Relex -family" to bralabym z
            miejsca!!!!!
            Moze wypowie sie ktos kto tam pracuje ale watpie czy ktos taki sie tu znajdzie.
            • Gość: anbxl Re: withdrawal IP: *.156-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.11.06, 19:57
              Ja poznalam na tym forum co najmniej 2 osoby ktore pracuja w Relex,jedna super
              falszywa...,ale coz takie zycie....
              Sama tez mialam propozycje z Relex,ale jednym z wymagan byl super
              angielski...Jedna rada unijko poczekaj az sprawa skonkretyzuje sie czyli
              bedziesz miala lettre of offerts w reku,bo jeszcze roznie moze byc,bo....np
              ktos z HR lub adminu moze pomylic nazwiska......lub Hou w ostatnim momencie
              stwierdzi,ze ktos innym jest im bardziej potrzebny-tak to nie wymysl tylko
              zycie...
              • Gość: unijka Re: withdrawal IP: 193.191.131.* 18.11.06, 21:36
                Anbxl,nie strasz,prosze...To znaczy, kiedy ma sie 100% pewnosc na zatrudnienie?
                czy oferta pracy od HoU przez mail to wystarczajaca gwarancja?(jeszcze przed
                badaniami i listem?)
                Bo ja musze dac wypowiedzenie w pracy,ale Wwolalabym wiedziec na czym stoje..
                • Gość: stuzia Re: withdrawal IP: *.167-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.11.06, 22:18
                  Jesli chodzi o ludzi, to roznie bywa, roznych sptykasz na drodze i falszywych i
                  nie... z samym relexem nie ma to nic wspolnego. Z sama oferta natomiast z
                  Adminu (!), to zawsze bylo tak, ze po rozmowie i umowieniu sie z potencjalnym
                  szefem, ze jestes na "tak" to jest to kwestia ok 2-3 tygodni kiedy przysla ci
                  list z oferta. Zazwyczaj sie nie wycofuja.
                  Poczekaj z wypowiedzeniem z pracy poki nie dostaniesz konkretnego
                  potwierdzenia, ze Ciebie chca. Bo chyba jak na razie sama nie jestes pewna?

Anbxl wypowiada sie z punktu widzenia z zewnatrz...ja, pracujac w Komisji duzo
                  dobrego slyszalam od ludzi, ktorzy juz tam pracuja. A na roznych trainingach
                  jak sie ktos przedstawia, ze pracuje w Relex..szmer zazdrosci przechodzi po
                  sali. Kiedys mnie to zastanawialo ale teraz juz wiem dlaczego tak jest. Jesli
                  chcialabys jakis szczegolow sie dowiedziec to napisz na maila gazetowego.

Najwazniejsze , to kieruj sie zdrowym rozsadkiem, zanotuj + i - roznch opcji,
                  ktore masz a forum traktuj z przymrozeniem oka, bo wielu epsow-wannabe pisze tu
                  mniejsze lub wieksze bzdurki;-)

Powodzenia
      • Gość: stuzia Re: withdrawal IP: *.167-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.11.06, 22:27
        >>>jeszcze jedno - jakie moga byc konsekwencje wycofania sie z zaoferowanego
        juz
        stanowiska,po rozmowie i przed (oraz po badaniach),ale jeszcze przed
        podpisaniem kontraku?

Niestety nie wiem, ale to strasznie zawsze stresujace bylo aby w ogole odmowic
        pracy w danym DG (a co dopiero WYCOFAC SIE!!) Ale nie przejmuj sie tym,
        najwazniejsze, zebys miala drugi pewnik, teraz z zatrudnieniem w Instytucjach
        jest coraz gorzej wiec jesli naprawde zalezy Tobie na pracy w Instytucjach to
        nie badz zbytnio wybredna ale jesli masz inne dobre opcje w Polsce to w sumie
        ne ryzykujesz.
        Nie wiem co Ci jeszcze poradzic, ja masz jakes pytania to pisz.
        • Gość: anbxl Re: withdrawal IP: *.156-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.11.06, 09:20
          Stuzia ja nigdy nie twierdzilam i nie napisalam,ze ktos jest falszywy,bo
          pracuje w Relexie-nieeeeeeeeeee,tylko akurat przydazyl mi sie taki przypadek
          wlasnie z osoba tam pracujaca ,ktora poznalam przez to forum (in bref
          przyjechala do BXL ciemna i zielona,bez grosza przy duszy,tak na
          wariata,pomoglam jej,a wlasciwie zamieszkala na gebe u innej osoby z
          forum,znalazlam i zalatwilam mieszkanie,pilotowalam sprawe..,a potem wrecz w
          sposob super chamski wypiela sie)Ale takie jest zycie....I to nie zalezy od
          miejsca pracy tylko samego czlowieka...
          A co do sytuacji,ze np hr pomylil nazwiska-to sama wlasnie w Relexie przez to
          przeszlam,ale zakonczylo sie to super pozytywnie dla mnie,a wiec nie ma tego
          zlego co by na dobre nie wyszlo..........
        • Gość: unijka do stuzi IP: 193.191.131.* 19.11.06, 09:35
          Dzieki wielkie! tak sie asekuruje, bo mam teoretycznie wybor wsrod DG, a
          pracuje juz w BXL...
          napisze na priva.
          • Gość: anbxl Re: do unijki IP: *.156-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.11.06, 09:59
            To nie jestes sama....a moze chodzi o TRADE,Relex i SJ lub SG???
            • Gość: unijka Re: do anbxl IP: *.194-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.11.06, 11:10
              aha...Ty tez?!!!Mialas juz interview?kiedy spodziewasz sie odp?
              • Gość: anbxl Re: do unijki IP: *.156-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.11.06, 13:13
                Jak chcesz to napisz do mnie na maila gazetowego bo to nie temat publiczny,ale
                u mnie oki-po interview i odp pozytywnej-zostalo podjecie decyzji,napisz czy
                twoje nazwisko zaczyna sie na P,bo mialam jeden przypadek,ze pomylono
                osoby.Entuzjazm-tak tylko pamietaj ,ze czasem do interview
                potrzebuja ,,slupow,,bo chyba musza miec min 5-7 osob.Napisz na priva...
                • Gość: unijka Re: do anbxl IP: 193.191.131.* 20.11.06, 21:54
                  Hej, napisalam wiecej na priva.
        • Gość: unijka do stuzi IP: 193.191.131.* 20.11.06, 21:53
          Napisalam na priva.bede wdzieczna za pare slow
    • Gość: Do unijka Re: Relex - Security Policy IP: 32.106.94.* 19.11.06, 13:22
      Pracowalem w DG Relex i powiem ze strasna atmosfera.
      Ludzie choruje bardzo na depresje, bo wielki stres.
      Wiem tez ze juz jedna osoba odpadla, bo "medical exam" nie bylo OK.
      • Gość: anbxl Re: Relex - Security Policy IP: *.156-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.11.06, 13:59
        to i ja wiem,ze owa osoba,ktora znam -znalam z tego forum (ona raczej nie
        pisze,czasem jej malzonek pisywal w jej imieniu)pracowala od rana 8h do
        wieczora +-19-20h,c'est la vie.......
        • Gość: xyz Re: Relex - Security Policy IP: *.28.102.5.coditel.net 19.11.06, 20:03
          Relex family to nie tylko relex. Jest jeszcze kilka innych dyrektoratow co do
          tego naleza i fakt jest ze do nich sie dostac to ogromne szczescie. U mnie szef
          oglosil na sysper i na jedno miejsce zglosilo sie ponad 50 osob z ktorych
          wiekszosc juz ma kilkanascie lat doswiadczenia wewnatrz.

Ja nigdy bym sie z tad nie wyniosla. Pracuje sie moze dosc intensywnie ale
          wyjazdy po calym swiecie kompensuja to - przynajmniej u mnie.
          • Gość: anbxl Re: Relex - Security Policy IP: *.156-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.11.06, 20:13
            A powiedz gdzie teraz nie ma po iles tam osob na jedno miejsce........Nie tylko
            w UE,u mnie w pracy na belgijskie panstwowe posadki na jedno miejsce np dla
            ksiegowego lub IT,gdzie wymagane jest specjalistyczne wyzsze wyksztalcenie,a
            zarobki byle jakie,panstwowe belgijskie bo pierwszym odrzucie i tak zostaje po
            kilkadziesiat osob na jedno miejsce.Cest la vie-wieksza konkurencja w
            administracji jak na budowie.........
    • ppersymonka A jakie sa opinie o Sec Gen (jesli mozna spytac)? 19.11.06, 20:19
      • Gość: Do ppersymonka Re: A jakie sa opinie o Sec Gen (jesli mozna spyt IP: 32.106.94.* 19.11.06, 20:40
        W DG "Secrétariat général", jest super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka