Dodaj do ulubionych

Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś?

16.02.07, 14:51
Znalazłem gdzieś ofertę w internecie, wypełniłem formularz na stronie, po
dwuch tygodniach przyslali mi dokumenty do wypełnienia i wysłania z terminem
wyjazdu.
Dzwoniłem, niby wszystko OK. Firma sie nazywa THIERMANN

BYL TAM KTOS?
Obserwuj wątek
    • marek_masdf Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 16.02.07, 23:18
      Czyli podejrzana sprawa. Nikt nie slyszł, nikt nie był, pewnie dam sobie spokój..
      • Gość: jagoda Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 10:41
        witam
        thiermann to solidna firma z tradycjami
        moja tesciowa jezdzi tam od 10 lat i jest zadowolona to moj numer gg jak chcecie
        wiedziec wiecej piszcie na gg 617633
        pozdrawiam
        • Gość: renatka361 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:54
          Witam
          jadę tam 27 maja,chciałabym sie dowiedzieć czegoś więcej od kogoś kto tam był.
          Mój gg 1555593.
          Pozdrawiam
        • smoczek2805 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 27.05.08, 20:03
          No nie wiem czy solidna ;| moja znajoma pojechała w tym roku i jest za szokowana
          ! za kg truskawek dostaje 40 centów ;| zapierdzielaja caly dzien za jedyne 40
          centow za kg ;| żenada. Szczerze odradzam wyjazd tam w tym roku ! naprawde!
          jesli ktoś moze niech nie decyduje sie tam jechac i w tym roku zostanie w domu !!!
          • info-tw Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 27.05.08, 20:08
            smoczek2805 napisała:

> jesli ktoś moze niech nie decyduje sie tam jechac i w tym roku zostanie w domu
            > !!!
            Tak, w domu zarobi więcej :)
            • iw78 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 28.05.08, 09:28
              wiesz Info, Niemcy mogliby jednak ruszyc d....i sami zapieprzac za
              40 centow.

Nie wiem czemu, ale zaczynam ich "nielubic" :/

.......................................
              Czy gwiazdy świecą tylko po to, aby każdy mógł znaleźć swoją?
              • info-tw Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 28.05.08, 15:49
                Dobrze, jeśli np. ceny mieszkań spadną tak nisko jak w Polsce można by i za
                mniej pracować, bo chyba czynsz w PL nie wynosi 500-1200 Euro m-nie? A
                przeciętny Niemiec zarabia ca. 1200 Euro i nie marudzi.
                • iw78 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 28.05.08, 22:12
                  mamy robic przepychanke gdzie sa lepsze zarobki, gdzie nizsze
                  czynsze itp itp? to bez sensu. W PL tez kolorowo nie jest. Też
                  przecietny Polak zarabia 800 zl a cena wynajmu jest w tych samych
                  granicach, wiec o co chodzi? I ludzie pracują. Szlag mnie trafia jak
                  słysze, ze Niemiec do maloplatnej pracy to bee...
                  dobra...nie ciagne tego, bo ...bo nie :P

Czy gwiazdy świecą tylko po to, aby każdy mógł znaleźć swoją?
                • 12isa12 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 03.12.08, 23:31
                  info-tw napisała:

> Dobrze, jeśli np. ceny mieszkań spadną tak nisko jak w Polsce można by i za
                  > mniej pracować, bo chyba czynsz w PL nie wynosi 500-1200 Euro m-nie? A
                  > przeciętny Niemiec zarabia ca. 1200 Euro i nie marudzi.
                  Marudzi nawet ten ktory zarabia 2. Ha ha
      • Gość: Justyna Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:30
        brat pojechal w polowie marca caly czas jestem z nim w kontakcie jest
        zadowolony tylko mowi ze jest ciezko, najmniej zarobil 40 euro, codziennie
        zarabia 50 - 60 euro tylko w niedziele mniej bo pracuja mniej godz. ok 35 euro.
        zamierza zostac tam jak najdluzej wraca dopiero we wrzesniu
        • goblinek21 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 23.04.07, 18:08
          Szukam kontaktu osob ktore wyjezdzaja do pracy 9 Lipca jak tam jest byl ktos i
          jest w stanie mi zapewnic 100 % pewnosci ze ta firma jest legalna Prosze o
          kontakt gg 9193699
          Mail:goblinek29@wp.pl
    • Gość: filip Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.chello.pl 17.02.07, 13:47
      Czy to praca przy szparagach? Wejdż na google i wyszukaj tą nazwę,zatrudnia on
      polaków przy szparagach,truskawkach.
      • marek_masdf Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 18.02.07, 03:42
        Tak to zbiory szparagów i truskawek.

Dzięki za link. :)
        • Gość: Justyna Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:37
          ja dostalam juz umowe na 14 maja i jade, nie boje sie ciezkiej pracy poza tym
          znajomi ktorzy byli chwala sobie ta prace, moj ojciec jezdzi przez niemcy, byl
          zawiezc paczke bratu, mowil ze warunki maja naprawde dobre
    • info-tw Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 17.02.07, 19:33
      www.thiermannspargel.de/
      • Gość: krzylach Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: 89.174.34.* 18.02.07, 12:55
        Mój ojciec tam był kiedyś przez 3 miesiące i nie narzekał :-)
    • Gość: szparagowiec Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:49
      byłem narobiłem sie ale malo zarobilem rok temu po dwuch tygodniach zjechali mu
      prawie wszyscy polacy placi grosze arobisz 13godz jeć a już więcej nie pojedziesz
      • ewelina.88 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 13.08.07, 16:35
        hej masz racje gosciu placi grosze. Ja wlasnie wrocilam stamtad.
    • Gość: ? Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:06
      Mógłby ktoś coś więcej napisać z ludzi co tam byli?
      • Gość: kuba Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.chello.pl 08.03.07, 18:37
        Szparagowiec napisz coś więcej,ile płacą z akordu,czy kwatera płatna,dojazd do
        niemiec.
        • Gość: jadzia byłam tam juz pracuje w angli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:35
          placi od akordu ale robi tak zebys za duzo nie zarobil gonia cie na polach jak
          psa pracujesz codziennie po 13 i 14 godz. za kwatery placisz 130 eura
          miesiecznie w ubieglym roku wszyscy mu wyjerzdzali bo woleli jechac do angli.w
          tym roku się prosi o ludzi ale nikt mu nie chce jechac niech mu niemcy robią po
          • Gość: ?a ile zarabiałaś Re: byłam tam juz pracuje w angli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:22
            13 14 godzin no to niezaciekawie a ile zarabiałaś miesięcznie?
        • Gość: justyna Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:43
          brat zaplacil 100 zl za dojazd z leszna do scharringhausen na weijscie dostal
          50 eueo zaliczki zreszta cala zarobiona kwote dostajesz dopiero przy wyjezdzie
      • ewelina.88 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 13.08.07, 16:43
        oj duzo by tu opowiadac. Duzo ludzi zrezygnowalo z pracy w polsce lub pobrali
        sobie urlopy i tak jak ja pojechali w lipcu. W tym roku pogoda w niemczech jest
        fatalna ludzie mysleli ze zarobia u Thiermanna kokosy no i rozczarowali sie. Po
        2 tygodniach duzo zjechalo. Facet placi grosze as jedzenie jest ochydne
        szczegolnie w niedziele i soboty. Ja mialam straszna grupowa caly czas klela i
        krzyczala na nas i wogole sie za nami nie wstawiala tak jak inni grupowi.
        Masakra. Ja bylam na borowce. Juz wiecej tam nie pojade chyba ze podniesie
        pensje. A i jeszcze jak czyscilismy pola tzn zbieralismy baaaaardzo malutka
        borowe to z 0,85 centow podniosl mojej grupie na 0,93 centy a chlopaki mieli
        1,70 euro za kg. A wogole to cyrki sie dzialy bo placili mniej niz sobie
        wyliczylismy tak nas oszukiwali i nadal oszukuja.
        • bieriam4r4 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 09.10.07, 00:40
          ja też byłam w tym czasie co Ty zakwaterowani byliśmy w Strohen powiedz jak
          miała na imię ta grupowa o ktorej piszesz?? może się znałyśmy z widzenia?
        • sebass889 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 20.05.09, 20:48
          Witam ja mam termin na 10 czerwca chciałbym się dowiedzieć ile mniej
          więcej moge sie spodziewać że przywioze z tamtąd po miesiącu?
    • Gość: ? Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:46
      ?
      • blondyna83 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 23.07.08, 16:06
        Ja też byłam w tamtym roku na sztrojen w lipcu pewnie mieszkałyśmy
        na jednym hotelu Moja grupowa to Marlena. moje gg to 7432597 odezwij
        się. A co do pracy to w Lipcu nie ma tam po co jechać bo końcówka
        zbiorów ci co są dłużej zjeżdżają a ściągają nowych do czyszczenie
        pola.
    • Gość: tttttt Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:03
      jedz a zobaczysz jak tam jest praca jest legalna a z zarobkami jest roznie
      kokosow nie zarobisz
      • Gość: ? Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 16:59
        Wiem że jest barrdzo ciężko ale czy da się zarobić więcej niż 1000 euro za
        pierwszym razem?
        • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 09:15
          Jadę 23 kwietnia do tej firmy. Powiem tyle, pracowałem już nie raz w reichu, jest strasznie ciężko. Znam niemiecki i to mi pomaga. Kasa jest niezła ale " młode" osoby nie dają rady. Myślą, że jadą na wakacje.U nas w Polsce na polu jest lepiej??? Jeśli uważacie ,że tak to czemu nie pracujecie u nas?
          Też się trochę cykam - zostawiam solidną posadę w Polsce i mykam pozapierniczać ,żeby zdobyć i papir i parę centów - zawsze parę więcej niż w Polsce. Pozdro.
          kriss.vip@interia.pl
        • ewelina.88 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 13.08.07, 16:46
          wszystko zalezy od pogody jak jest slonecznie to mozna duzo zarobic a
          szczegolnie na szparadze i truskawce bo z borowa to gorzej
    • Gość: Stokrotka Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 11:29
      Warunki są ok. Ode mnie było tam juz kilka osób. Na dzień dobry dostajesz 50
      euro zaliczki i tak co dwa tygodnie, wszystko otrzymujesz na koniec.Praca
      ciążka, ale przynajmniej wiesz za co robisz. Brat miał tam wypadek. Zajęli sie
      nim bardzo dobrze - był w szpitalu, odwiedzali go, pytali sie czy wszystko w
      porządku, ponieśli wszystkie koszty. Kolega wrócił przed świętami, był w Motzow
      przez 3 tygodnie i zarobił 1200 eueo. Moim zdaniem oni sa ok i polecam pracę...
    • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 12.04.07, 18:02
      Taaaaaaaaaaa jak zwykle polaczki:) chcieliby zarobic jak niemiecki pracownik
      ale pracowac jak polski w polsce,niedoczekanie wasze!!!!
      • iw78 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 12.04.07, 19:05
        Ulżyło Ci Ronin?

Codziennie upadam...codziennie się waham...codziennie podpieram...Ale dźwigam
        cały mój świat I dźwigać będę...cholera...mam już dość!...
        • annajustyna Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 15.04.07, 19:40
          He, he...
    • Gość: Sylwia Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.07, 12:42
      MOja mama miala wyznaczony termin na 9-go kwietnia - wcześniej dzwonilam to
      otrzymalam informacje, że dokumenty byly prawidlowo wypelnione, że zostala
      zakwalifikowna i na 4 dni przed wyjazdem ma oczekiwać tel., gdzie podadzą m.in.
      nr do kierowcy autobusu, miejsce wyjazdu i inne. Niestety żadnego telefonu nie
      bylo, z firmą trudno się skontaktować - od 1,5 tygodnia odzywa się
      automatyczna sekretarka: "polączyli się Państwo z firmą xxx, w tej chwili
      polączenie nie może być zrealizowne, prosimy zadzwonić jeszcze raz". MOże jest
      ktoś w podobnej sytuacji lub ma jakieś szersze informacje?
      • Gość: justyna Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:26
        wiem ze jest sie trudno dodzwonic ale na pewno do ciebie zadzwonia byc moze
        termin troche sie przesunie i dlatego nie daja jeszcze znac, zadzwonia pewnie 2
        albo 3 dni wczesniej dlatego powinnas byc przygotowana. moj brat byl w takiej
        samej sytuacji
        • hadynski Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 19.04.07, 12:20
          ja mam to samo co inni?dlaczego!?me gg: 9919517 e-mail:hadynski.sh@gmail.com
        • Gość: ruzia Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: 195.170.181.* 19.04.07, 19:41
          cześć do mnie dzisiaj zadzwonili ze moge jechac 28 maja ale zastanawiam sie jak
          tam dojade bo niemam zadnych znajomosci prosze pisac na gg 9809651
      • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:32
        No, niestety przyzanm, że zawiodłem się. Ktoś w tej firmie coś olewa. Mam termin na 23 kwietnia, wysłałem papiery i skierowano je do Moetzow.
        Dostałem telefon, że mam jechać 10 - go. Umówiłem się z kierowcą wszystko ok.,zwolniłem się z pracy w polsce. A tu się okazało, że jakiś papier jest niby nie podbity!!! A tydzień wcześniej było ok !!! Skandal.
        Czekam na telefon, dzisiaj jest 19 - sty i nic. Nikt się nie odzywa, wyświetla, że numer jest zajęty;).
        Nie wiem o co chodzi ale już mi się to nie podoba. A mój termin zbliża się nieubłaganie. Jestem na bruku... . Pozdrawiam i przestrzegam, zwróćcie na taki zanaki uwagę !!! Moje gg 88 60 485
        • Gość: ja Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:36
          Czy wiecie o jakimś poświadczeniu papierów przez notariusza??
          Czy te podbite w urzędzie gminy wystarczą?
          • hadynski Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 19.04.07, 20:46
            wlasnie ja cos takiego mam zrobic..jakby co gg:9919517
            • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 08:32
              Witam, dostałem telefon że jadę 23 - go kwietnia .Wyjazd w nocy z niedzieli na poniedziałek z przewoźnikiem.
              Ja Takiego papieru u notarisza nie musiałem załatwiać, dostałem tylko ten do podbicia w gminie. Też nie znam nikogo i jadę sam.GG 8860485
          • Gość: jagoda Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 09:59
            wiesz o co chodzi z tymi dokumentami? musisz miec poprostu zaswiadczenie z
            urzedu gminy ze jestes zameldowany tam gdzie mieszkasz i to wszystko zadnych
            notariuszy nie sluchaj ludzi bo zwariujesz moja tesciowa jezdzi tam od 10 lat i
            zawsze wysyla te dokumenty ktore oni jej przysla podbija je u soltysa i dolacza
            zaswiadczenie z gminy o zameldowaniu to wszystko nic wiecej nie jest potrzebne
            recze za to glowa pozdrawiam
    • Gość: SSSylwunia Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.07, 20:12
      ta firma jest legalna. dostałam odpowiedź z konsulatu że jest legalnie
      zarejestrowana...
      • Gość: małgosia Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 10:55
        witam
        miałam jechać 23 kwietnia do sortowania szparagów do miejscowości metzow ale nie
        otrzymałam telefonu z firmy ciągle czekam ale czuję się zawiedziona z tego co
        wiem mężczyźni jadą na metzow już w niedzielę 22.04. a ja nadal czekam na tel
        moze jest ktoś kto też miał jechać na metzow 23 kwietnia do sortowania proszę
        napiszcie
        • Gość: marlena Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 14:55
          wejdź na stronę
          www.oszukany.pl/forum/viewtopic.php?t=83&postdays=0&postorder=asc&start=105
          tam znajdziesz dużo osób z tym terminem
          • Gość: hania kto jedzie 23 na motzow??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:59
            jedzie ktoś 23.04 na motzow?
            • katrin8620 Re thiermann 24.04.07, 00:08
              Czy ktos maze mi powiedziec cos na temat tej firmy ,gdzie maja swoja siedzibe ,
              i na jakiej stronie trzeba sie zalogowac i wypelnic zgloszenie Mozna pisac na
              gg 9688856 :)
        • Gość: dorota Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: 80.51.247.* 21.04.07, 21:03
          Witam!
          Też miałam jechać 23 kwietnia, ale nie zadzwonili jeszcze:( Wiem, że 22
          wyjeżdżają nie do Motzow,ale do innej miejscowości.
          • hadynski Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 22.04.07, 00:18
            dzwońcie bezpośrednio prze niemiecki telefon sekretariatu a się dowiecie napewno co i jak...Uwaga:dzwonić tylko w j.niemieckim > www.thiermannspargel.de/index2.html....naraz
            • Gość: marlena Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 08:30
              ja dzwoniłam w piątek między godz.9 a 10 i za czwartym razem się dodzwoniłam
              • Gość: malgosia Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 09:12
                marlena i co ci powiedzieli? kiedy jest wyjazd do metzow? ja slyszalam ze
                wyjazdy sa o 3 w nocy z leszna do mnie jeszcze nie dzwonili moze termin sie
                przesunie napisz prosze co ci powiedzieli w biurze
                • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 09:44
                  Ja dostałem telefon w ostatniej chwili. Wyjeżdżam dzisiaj w nocy. Wszystko ok.
                • Gość: marlena Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 10:26
                  Ja jeszcze nie jadę, czekam na dokumenty tzn. czekamy:ja, mój brat i jego
                  dziewczyna.Minęło już 3,5 tygodnia od podania przeze mnie(telefonicznie)danych,
                  mówili żeby być cierpliwym, do Ciebie na pewno zadzwonią.
                  • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 10:53
                    Cierpliwości, każdy będzie miał odpowiedź z firmy Thiermann. Częstym błędem jest zamartwianie się - " czemu do mnie nie dzwonią ". Ja też czekałem i nie wiesz w którym momencie odezwie się telefon;)
                    • Gość: malgosia Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:13
                      owen a dokad jedziesz? do sharinghausen czy do motzow? i blagam nie mow ze
                      zadzwonili w ostatniej chwili bo jak mi zadzwonia kilka godzin przed wyjazdem to
                      sie zalamie tzn uciesze sie ale slyszalam ze oni dzwonia dwa dni wczesniej
          • Gość: hania dorota !!!! daj znac jak zadzwonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 19:03
            mialam jechac 23 ale nie dzwonia jak do ciebie zadzwonia to daj znac ja mialam
            jechac na motzow a ty?
            • Gość: Dorota Re: dorota !!!! daj znac jak zadzwonia IP: 80.51.247.* 23.04.07, 16:03
              jeszcze do mnie nie dzwonili, ale tez mialam jechac na motzow.czy dostalas
              umowe??bo ja nie dostalam.Ale ja zadzwonilam i powiedzieli mi,ze jestem na
              liscie do Motzow.
              • Gość: hania dorota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 18:55
                tak ja mam umowe i czekam na tel ale nie dzwonia martwi mnie to
              • Gość: hania dorotko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:41
                to jest moj nr gg 6175633 prosze napisz mi jak do ciebie zadzwonia a umowa sie
                nie martw bo otzrymasz ja na miejscu pozdrawiam cieplutko
              • Gość: hania kto jedzie w kwietniu na motzow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:44
                jesli ktos wybiera sie w kwietniu na motzow to prosze o kontakt gg 6175633
    • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 11:15
      Malgosia nie rob w majtki z podniecenia:)
      • Gość: gosia Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:16
        paluj sie fiucie
      • Gość: magda Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:19
        " ronin" jesli nie masz nic sensownego do powiedzenia to stul pysk i nabierz
        wody w usta
        • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:21
          dostałem telefon w czwartek po 22- giej. gg 8860485.Jadę do Motzow.
          • Gość: gosia owen trzymaj sie cieplo moze sie spotkamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:43
        • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 11:54
          Magdo taka pyskata kobietka jak ty by mi sie przydala:))
        • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 11:56
          Wy osly w sobie nie zdajecie sprawy z tego co was czeka przy tych
          szparagach:)Jestescie nowoczesnymi niewolnikami europy,kiedys was lapali na
          roboty,dzis pchacie sie tam sami buhahahahahah
          • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:46
            Ronin, wole być niewolnikiem europy za euro a nawet pracować przy świniach, niż być niewolnikiem kaczuch w polsce z grosze ;) buahaha
            • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 12:52
              To nie jest wlasciwa postawa,zwlaszcza bo dzis sie juz tak bardzo nie oplaca
              pracowac polakom w niemczech,pozatym w polsce jestes u siebie:)
              • Gość: magda ronin nie wiesz o czym mowisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:13
                moze tobie sie oplaca pracowac w polsce i byc " u siebie" ale co to za praca za
                600zl brutto wyzywisz z tego dzieci? oplacisz rachunki? bo mi jest ciezko! praca
                u niemcow nie jest marzeniem mojego zycia ale robie to bo chce zapewnic swoim
                dzieciom lepsza przyszlosc moja corka przyszla do mnie i zapytala: mamo czy my
                jestesmy biedni? bo nie moglam jej kupic ksiazki do angielskiego bo poprostu
                mnie nie stac mam do wyboru kupic chleb albo ksiazke co bys wybral ronin?????
              • Gość: magda nie wiesz o czym mowisz ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:24
                takich ludzi jak ty ktorzy pisza na forum tylko po to zeby wkurzyc innych nazywa
                sie TROLAMI !!!! ludzie od dawna emigrowali za chlebem , zapie..m w
                pieczarkarni po 18 godzin i dostaje 650 zl na reke to ponizajace! wole wyjechac
                i zapie..c w szparagach bo tam przynajmniej wiem za jakie pieniadze robie!!!
                i jak wroce to kupie corce ksiazke do angielskiego i moze juz nigdy wiecej nie
                uslysze pytania: mamo czy my jestesmy biedni??? bo lzy mi sie cisna do oczu
            • hanuszka1 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 17.06.07, 10:12
              Halinka.
              Właśnie 2 dni temu wróciłam od Thiermanna i nie narzekam, a wręcz przeciwnie
              jestem bardzo zadowolona z pracy na hali przy szparagach, a dokładnie na
              pęczkach. Zarobki też były dobre bo przeciętnie od 45-65 euro (dniówka). Jak dla
              mnie to super. Pozdrawiam i polecam
              • katrin8620 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 24.06.07, 12:01
                czesc czy ktos jedzie 9 lipca do pracy? "hanuszka1" odezwij sie na gg 9688856
                chciałabym z tobą porozmawiać .
          • Gość: magda ronin!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:03
            tak ronin uraziles mnie swoimi wypowiedziami bo ja nie czuje sie jak "osiol" za
            to czuje się jak niewolnik zapie..jac po 18 godzin nie widujac dzieci i
            zarabiajac 650zl Tak ronin! wiec wole byc nowoczesnym niewolnikem europy za 800e
            miesiecznie niz polskim niewolnikiem za 650zl
    • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 13:33
      Magdo przepraszam jesli cie moimi wypowiedziami urazilem,ja nie mieszkam juz w
      polsce od 16 lat,mieszkam od 16 lat w niemczech :)polske odwiedzam raz do
      roku ,jednak nie sadze zeby na dluzsza meta praca sezonowa miala sens,przeciez
      to juz nie jest takie oplacalne jak kiedys bylo , a co robi twoj maz,ojciec
      twoich dzieci??
      Moze gdybys lepiej poszukala znalazlabys lepiej platna prace w polsce??
      • Gość: malgosia wiesz co ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:42
        jesli nie mieszkasz w polsce to nie wypowiadaj sie na temat pracy bo chyba do
        konca nie zdajesz sobie sprawy z tego jak trudno sie tu zyje ja znam dwa jezyki
        i co z tego skoro nie stac mnie na studia niestety ronin wszystko kreci sie
        wokol pieniedzy nie mozesz miec ludziom za zle ze chca poprawic swoje zycie ze
        chca cos osiagnac dojsc do czegos
      • Gość: malgosia wiesz co ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:44
        moze gdybym skonczyla studia dostalabym dobra prace ale nie stac mnie na nie
        chcialabym zalozyc rodzine ale na nia takze mnie nie stac za co utrzymam dzieci
        za 600zl??? nie ma lekko ronin ty zarabiasz w euro a my w zlotowkach to jak bys
        porownywal warszawe z mercedesem
      • Gość: malgosia wiesz co ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:48
        tak ronin polacy wyjezdzaja na zachod zeby sie dorobic i nie mozesz miec im tego
        za zle ktos chce zarobic na studia ktos inny na operacje dla ojca a inny na
        ksiazke dla dziecka czy to jest jakas zbrodnia???? czy to ze ludzie daza do tego
        aby lepiej zyc az tak ci przeszkadza??? powiedz mi ronin bo nie rozumiem cie
        zupelnie???
      • Gość: magda nie wiesz o czym mowisz ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:54
        wedlug ciebie praca sezonowa nie ma sensu a jaka praca ma wedlug ciebie sens? ta
        za 650zl??????? bo w polsce u prywaciarza wiecej nie zarobisz moze praca
        sezonowa nie jest idealnym rozwiazaniem ale jedynym jakie mi pozostalo zeby moc
        godziwie zyc cholera ronin nie masz pojecia jak jest ciezko czy to zle ze daze
        do lepszego zycia? mam mieszkac na 12metrach kwadratowych z dwojka dzieci mam
        zarabiac 650zl i ledwo wiazac koniec z koncem????
      • kasia_kwk ogłoszenie 06.01.09, 16:41
        Pracuje tam juz 10 lat. Solidna firma z dobrymi warunkami
        socjalnymi. Praca sezonowa dla kobiet i mezczyzn od wczesnej wiosny
        do jesieni przy zbiorach szapragow, truskawek i borowki. Kto umie
        pracować ten zarobi. Zapisuje chetnych do pracy na sezon 2008.
        Jezeli jestes zainteresowany(a) zadzwon pod numer
        669 845 909
    • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 14:04
      No nie denerwujcie sie tak :)Malgosiu ja cie doskonale rozumiem ze chcesz
      studiowac ale przciez slyszalem ze jak ktos jest slaby finansowo to otrzymuje
      stypendium,co do twej checi dorobienia nie mam nic,kazdy ma prawo do
      tego.Jednak wiem z doswiadczenia ze 20 lat temu mozna bylo pracowac w
      niemczech 2 miesiace i zarobilo sie na caly rok zycia w polsce,ale ten czas
      minal bezpowrotnie.Nie bede sie juz wiecej wypowiadal czy wam sie to oplaci bo
      mnie zagryziecie:))Zycze wam Magdo i malgosiu zebyscie zarobily w niemczech i
      nie napracowaly sie tak :))
      • Gość: malgosia ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:13
        wiesz co ronin 20 lat temu polska wygladala zupelnie inaczej a na zachodzie szlo
        zarobic inne pieniadze niz obecnie to jest 20 lat ronin 20 lat przez ktore wiele
        sie zmienilo kiedys zostawiales jedna prace i szles do innej bo mailes mozliwosc
        wyboru dzis nasz wybor ogranicza sie do tego ze robisz za 650 zl albo ladujesz
        na bruku z rachunkami do oplacenia i z dziecmi do wykarmienia
      • Gość: malgosia ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:16
        moze kiedys zarabialo sie wiecej na zachodzie ale dla mnie suma 2 tys zlotych
        miesiecznego zarobku jest zadowalajaca w polsce musze na to pracowac przez
        dlugie miesiace
    • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 14:06
      Jak w tym kontekscie nazwac te szalona radosc polakow z przyznania mistrzostw
      europy,przeciez to dopiero bedzie kosztowac,nie lepiej te pieniadze
      przeznaczyc na cele gospodarcze???
      • Gość: malgosia ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:19
        polska to jest kraj zlodziei i mataczy wiesz ja nie wierze w to ze powstana te
        piekne stadiony i autostrady skoro do tej pory nie powstaly to dlaczego nagle za
        5 lat mialo by sie to zmienic??? polowa tych pieniedzy zostanie rozkradziona
        przez grube szychy beda budowac jak najtanszym kosztem z tanich materialow zeby
        tylko jak najwiecej kasy trafilo do ich kieszeni to jest wlasnie polska
      • Gość: malgosia ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:23
        czemu w austri sa autostrady i nie ma na nich ani jednej laty? bo sa zrobione z
        solidnego materialu a u nas nawala byle czego byle tanim kosztem a pozniej
        lataja dziura za dziura to jest polska ronin!!! gdybym miala mozliwosc stalej
        pracy na zachodzie to wyjechalabym stad w pizdu niedlugo polska zostanie jednym
        wielkim pustym pokojem w ktorym nawet nie bedzie mial kto zgasic siwtla
        • Gość: malgosia Re: ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:29
          politycy siedza w sejmie biora za to grube pieniadze ale tak naprawde nic nie
          robia to jest walka o stolki a nie walka o polske!! nie zapewniaja nam solidnej
          opieki medycznej bo po co zainwestowac w szpitale lepiej kupic samoloty od
          amerykanow albo kolejne samochody zeby wozic ich grube dupska po warszawie
        • Gość: malgosia Re: ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:34
          mieszkam tu ale nie czuje sie polka nie czuje wiezi z tym krajem to smutne ale
          prawdziwe my mlodzi ludzie tyle dajemy od siebie a co polska daje nam?
          nieustannie podcinaja nam skrzydla. chcesz sie dostac na dobre studia zaplac
          chcesz sie dostac do lekarza zaplac chcesz zdac prawojazdy zaplac to jest
          niestety nasza smutna rzeczywistosc Politycy obiecuja i na tych obietnicach sie
          konczy a my ufni z nadzieja wiertzymy ze bedzie lepiej i wiesz co ronin? chyba
          tylko ta wiara trzyma nas w tym kraju
      • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 14:32
        W niemczech te sa dobre autostrady ale na innych drogach tez troche dziur
        jest:))Jest taka jedna zglownych szos w centrum Köln (mieszkam 10 km od Köln)
        na ktorej jest troche dziur bo nie maja mozliwosci zbyt wielu napraw,tam
        przejezdza okoloo 20 tysiecy aut w ciagu godziny:) wiec wyobraz sobie co by sie
        dzialo jak by to zamkneli do remontu:))
        Ze z polski duzo ludzi wyjezdza to wiem,ty tez mozesz miec za niedlugo taka
        mozliwosc.Moze bys sie nawet zastanowila i sprobowala tu w niemczech studiowac??
        Mam kolezanke z polski ktra tu zaczela studiowac,potem,po niemieckich studiach
        mialabys wieksze szanse na prace tu.Z podjeciem studiow w niemczech nie ma
        problemow ,moze kazdy.
        • Gość: tw Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 14:36
          "Z podjeciem studiow w niemczech nie ma problemow ,moze kazdy." Napisz jeszcze
          ile kosztuja studia, bo dla mnie byly za drogie.
        • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:42
          za 2 tygodnie wracam od Thiermanna to napiszę jak jest naprawdę. Pozdro, Owen.
          Tymczasem dzisiaj w nocy jadę i nie przekona mnie NIKT, że robię źle.
          W Polsce byłem kierownikiem zmiany. Miałem pracę, która nieomal doprowadziła mnie do pie..a.19 osób pod sobą. Odpowiedzialność. Nadgodziny.Elektronika.
          No i najważniejsze... przełożeni... Polacy ! Wielcy Panowie i hrabiowie ! 6.95 za godzinę pracy. 3 zmiany hehe.Co Wy na takie realia?? Nasze -Polskie ?
          Naprawdę, wolę się smażyć w polu u Niemca. Ale wiem, że mój synek będzie miał piękny mundurek do szkoły we wrześniu. I to mi daje najpiękniejszą satysfakcję !!! EURO !!!
    • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 14:26
      Moze i masz tak naprawde racje z tym wszystkim,ja za bardzo kontaktu do
      polskich spraw w realu nie mam:) tylko to co tu przeczytam:)Obiecuje sie
      poprawic i zycze ci zebys spelnila twe marzenia:))
      • Gość: malgosia oj ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:38
        musialabym gdzies mieszkac zeby moc studiowac w niemczech musialabym miec
        kontakty zeby ktos mi udostepnil mieszkanie musialabym poszukac pracy bo studia
        kosztuja nie jest tak lekko pozatym tu mam>........ moja milosc z ktora nade
        wszystko nie chce sie rozstawac wiesz ronin mozna ci tylko pozazdroscic
        szczescia jakie cie spotkalo w zyciu pozdrawiam
        • Gość: owen15 Re: oj ronin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:17
          Ronin, jadę do Niemiec dorobić aby wyżywić rodzinę ! Ale powiem Ci , nie urażając, jakie mam zdanie o polakach " pseudoniemcach".
          A więc szacunek dla pełnokrwistych niemcoów. Nie chciał bym nigdy być polakiem i mieszkać w niemczech na stałe. Oczywiście, jako polak i głowa rodziny zawsze będę podążał za kasą i zapewniał rodzinie byt.
          Ale być tym " niższym " niemco - polakiem , nigdy !!!Teraz przywożę gotówkę i zasilam polskie sklepy, cpn-y itp.Ta gotówka zostaje już w naszym kraju, budżet się bogaci a to buduje TAKŻE przyszłość mojego dziecka.Może za PRL- u bum uciekł z prześladowanego państwa. Ale teraz nigdy !!! Zastanów się co piszesz, ile masz lat, czy masz rodzinę i czy NAPRAWDĘ mieszkasz w niemczech, bo ci po tych wypowiedziach nie wierzę !
          • Gość: tw Re: oj ronin IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 15:53
            "Ale być tym " niższym " niemco - polakiem , nigdy !!!" Od wielu lat mieszkam w
            DE i zaden Niemiec mnie jeszcze nie ponizyl ale Polak tak.
            "Teraz przywożę gotówkę i zasilam polskie sklepy, cpn-y itp.Ta gotówka zostaje
            już w naszym kraju, budżet się bogaci"
            Politycy sie bogadza, biedny zostanie biednym w Polsce, nikt na niego uwagi nie
            zwraca, nikogo nie obchodzi jego los. Wazniejsze sa stadiony i piekne budynki a
            nie sam czlowiek.
            • Gość: owen15 gotówka z niemiec w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 16:06
              Tak , dokładnie TE, ale tam mieszkać i zarabiać jak niemiec mogą tylko i wyłącznie niemcy. Obywatel pochodzenia polskiego, zawsze będzie tym gorszym.
              Mniejsze zarobki itp. Ale prawda jest taka,że polacy mieszkający w niemczech, będą wobec rodaków pokazywali swoją wyższość i będą mówić, że są " niemcami ".
              Dlatego ja wolę zarabiać w DE a kasę przywozić do PL ;)
              • Gość: tw Re: gotówka z niemiec w Polsce IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 16:11
                Naturalnie ze kazdy ma prawo miec wlasne zdanie. Ale nie zgodze sie z toba, ze
                obywatel Polski bedzie zawsze mial mniejsze zarobki. Jak jeszcze nie mialam
                obywatelstwa niemieckiego pracowalam tez juz w Niemczech i nie zarabialam mniej
                niz Niemcy. Nawet wiecej, bo doliczyli mi wyksztalcenie i lata pracy w Polsce.
                To zalezy gdzie szukasz pracy, zalezy od firmy w jakiej robisz.
                • Gość: tw Re: gotówka z niemiec w Polsce IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 16:20
                  "Nawet wiecej, bo doliczyli mi wyksztalcenie i lata pracy w Polsce"
                  Tu mialam na mysli absolwentow i pracownikow bez wieloletniej praktyki.
                • Gość: owen15 Re: gotówka z niemiec w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 16:20
                  dokładnie, ale jeśli bym musiał to wybrałbym na kraj zamieszkanie Anglię lub Irlandię, jako polak oczywiście.
                  W niemczech nie chciałbym starać się o obywatelstwo, ze względu na to że oni nas znają. Tylko i wyłącznie jako bandytów, złodzieji i oszustów. Smutne ale prawdziwe. I ciężko sobie na to zapracowaliśmy !
                  Nie mógłbym mieszkać za Odrą z tą myślą;)
                  Dlatego lepiej być Polakiem i zarabiać kasę w Niemczech, przyjechać na piękne mazury, zjeść kaszaneczkę- a wszystko to z kochającą rodzinką dla której nigdy nie było by mnie na takie coś stać pracując dla kaczuszek.
                  • Gość: tw Re: gotówka z niemiec w Polsce IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 16:32
                    "W niemczech nie chciałbym starać się o obywatelstwo, ze względu na to że oni
                    nas znają. Tylko i wyłącznie jako bandytów, złodzieji i oszustów. Smutne ale
                    praw dziwe. I ciężko sobie na to zapracowaliśmy !"
                    Co prawda to prawda. Oby tylko w Anglii i Irlandii opini o Polakach nie
                    zmienili.
              • ambiance1987 Re: gotówka z niemiec w Polsce 25.02.10, 22:36
                moja mama dostala umowe o prace po niemiecku.to troche dziwne..Wy tez tak mieliscie?
          • Gość: tw Re: oj ronin IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 16:07
            Zaloz lepiej konto za granica (np. Luxemburg) i tam lokuj zarobione pieniadze,
            tak lepiej zadbasz o przyszlosc twojego dziecka.
    • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 16:49
      Owen jak tak bardzo nienawidzisz niemcow to po co tu przyjezdzasz do pracy???
      Malgosiu wszystko jest do zalatwienia,trzeba tylko chciec,moja kolezanka
      (poznalem ja tu w niemczech )prztyjechala sama i dala sobie rade bez pomocy.I
      studiuje juz 2 rok:)
      • Gość: malgosia ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:43
        tak do twojej wiadomosci ja mam dwadziescia kilka lat a dokladnie 24 i nie
        zostawie narzeczonego studia moga jeszcze troszke poczekac moja ciocia ma 47 lat
        i studiuje na asp w krakowie no ale ona ma kase na studia aja nie ale za to mam
        u boku cudownego czlowieka ktory mnie wspiera i on takrze wyjechal do
        sharinghausen do pracy jest zadowolony i mysle ze ja tez bede
    • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 17:17
      Malgosiu gwizdz na milosc:)O)jak to jest cos powaznego to i rozstanie
      przetrwa a jak nie,to nie ma czego zalowac:))Mysl o twojej przyszlosci:)
      • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 17:46
        ronin, jak tak możesz mówić do Małgosi. Gwiżdż na miłość? Ty chyba jesteś niepełnoletni jak tak piszesz. A niemców bardzo lubię, umiesz czytać wogóle?
        Napisałem ,że nie znoszę zniemczonych Polaków, a to dlatego, że znam takie typy ludzi.
        Zanim coś na drugi raz napiszesz zastanów się, albo zapytaj mamy o zdanie to ci pomoże. Pozdro ronin.
        • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 18:00
          Dlaczego nie mialbym do niej tak mowic??Malgosia na pewno jest jeszcze bardzo
          mloda i´ma ná milosc duzo czasu,najpier jest na pierwszym miejscu
          wyksztalcenie,a co ,ma wyjsc za maz,dac sobie zrobic kupe dzieciakow a potem
          jezdzic za granice do bauera do pracy na polu???To jest dobre jak ma sie
          dwadziescia kilka lat.Teraz moze wszedzie studiowac,powinna wykorzystac
          szanse jaka jej daje EU a nie patrzec na jakas "milosc",ja jak wyjezdzalem do
          niemiec to mialem 19 lat i tez zostawilem "milosc" w polsce,i co z
          tego??"milosc" poszukala se innego,dzis sie z tego moge tylko smiac:))
          • iw78 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 22.04.07, 18:17

I naprawde Cie to "bawi"? Ciekawe...

Dotknij marzen....
            • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:36
              Widocznie ronin takie coś lubi. No ale piszcie jeszcze coś o pracy w Niemczech, plis ! Ja tak jak obiecałem po powrocie z Motzow wszystko wam napiszę. #- majcie się !
            • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 19:03
              A zebys wiedziala ze mnie to bawi buhahahahah smieje sie teraz na glos:))
              Takze malgosia to zrozumie:) oby nie za pozno.Nie zgodze sie z tym ze majac 24
              lata ma jeszzce czas na studia,szkoda kazdego roku.A na narzeczonego gwizdac:))
              Facetow jest duzo na swiecie:))Daj sobie tylko,w imie milosci dzieciaka zrobic
              to sobie zycie zapaskudzisz na calego.Nie badz glupia jak inne:)
              • Gość: malgosia ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 19:10
                wiesz co ronin im dluzej czytam twoje posty tym bardziej odechciewa mi sie pisac
                na tym forum wiec to moj ostatni post trzymaj sie
              • iw78 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 22.04.07, 19:15

poważnie Ronin?

Dotknij marzen....
                • Gość: owen15 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 19:29
                  Mam propozycje, poprostu jak ronin pisze takie coś ,ubliżając komuś, to klikajcie " Usunąć ten post". To jest jakiś dzieciak i sobie z ludzi żarty robi ! Później ludziom nie chce się wchodzić na fora przez takich hamów ! Wstyd !
                  • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 19:32
                    Pisze sie "chamow" a nie "hamow",teraz wiem dlaczego baranie jeden musisz
                    jezdzic do bauera na polu robic buhahahahahahba prostego zdania nie potrafi
                    sklecic,co za osiol do kwadratu:))
                  • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 19:34
                    I komu ja ty baranie ublizalem??Do niemiec marsz zapierdz......na polu ,do
                    tego jestes moze jeszcze tylko zdolny:))mam nadzieje ze ci Bauer da dobrze w
                    kosc:)
                    • iw78 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 22.04.07, 19:38
                      Ronin...nie uwierzysz...ale doczekałes sie...zgadzam sie z Toba ;))):P

Dotknij marzen....
                      • iw78 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 22.04.07, 19:40
                        Przestancie sie kłócic...do czego to ma doprowadzic?

Dotknij marzen....
                      • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 19:55
                        Kocham cie IW ohne Wenn und Aber:))
                        • iw78 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 22.04.07, 20:15
                          Uwazaj bo sie faktycznie zakochasz...wiesz co to mogloby oznaczac? ;p

Dotknij marzen....
                        • Gość: renatka361 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:51
                          Hej ,jedzie ktoś w maju z lubuskiego???
                          mój gg 1555593
                    • Gość: owen15+1 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 18:41
                      Mój mąż musiał ciężko pracować u nas żeby zarobić głupie 1200 zł na naszą rodzinę. Jeżeli będzie musiał pracować jeszcze ciężej to będzie ale za większe pieniądze, dlatego wyjechał. Zrobił to dla mnie i naszego synka. A ty lepiej czep się tramwaja a nie uczciwych ludzi.
                      • Gość: malgosia owen jestem z toba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 18:58
                        ma pani racje ja podziwiam pani meza wielu ludzi jest w trudnej sytuacji i
                        wyjezdza zeby poprawic sobie warunki zyciowe czy to zle? moim zdaniem nie ma w
                        tym nic zlego a ludzie sa zawistni ze ktos dorobi pare zlotych wiecej i takich
                        ludzi nie brakuje takze tutaj na tym forum
                        • Gość: ronin Re: owen jestem z toba IP: *.proxy.aol.com 23.04.07, 20:26
                          Ja mialbym bys zawistny o te 6 € na godzine co zarobi ten osiiolek owen??No
                          nie , nie rozsmieszaj mnie dziewczyno:))Mieszkam w niemczech od prawie 17 lat
                          i tez ciezko pracowalem, i nadal ciezko pracuje, z jedna roznica,polaczki
                          lubia swoje ciezko zarobione pieniadze przepic!!!A ja zaoszczedzilem i dzis mam
                          swoja firme i ponad 30 AUT na placu!!!I dom i 2 kochanki!!!
                          A twoj maz kobieto wypelnia tylko swoj obowiazek!!!Jak zrobil ci dzieciaka
                          iwzial cie na zone to teraz musi pracowac!!!
                          Co do ciebie malogosiu to widze "czarno",wez sie lepiej za nauke ,za studnia
                          niz zjamowac sie twoim NARZECZONYM !!!Znasz to slaskie przyslowie???DOBRE CI
                          NIE UCIECZE A ZLE SIE ODWLECZE ! Po jakaa cholere ci facet jak ty do dzis ,w
                          wieku 24 lat jeszcze studiow nie zaczelas??To jest ostani czas!!!Olej tego
                          twego becwala i wyjedz do niemiec na studia jak masz GRYP!!!Jak sie zameldujesz
                          jako studnetka to dostajesz autoamtycznie pozwolenie na prace,czego ty sie
                          boisz??Tu tez sa faceci i to lepsi niz ten twoj co na ciebie nie potrafi
                          nawet zarobic juz dzis ,a co dopiero jak za niego wyjdziesz za maz.Zwiewaj z
                          tego porabanego kraju dopoki ci dzieciaka nie zmacha ,bo potem masz po zyciu!!!
                          • Gość: Beopachter Komu wciskasz ten bajer ronin-Polaczku? IP: *.isp.t-ipnet.de 24.04.07, 00:35
                            17 lat w Niemczech? Buhahaha ty hadziaju!
                            • Gość: Beobachter Re: Komu wciskasz ten bajer ronin-Polaczku? IP: *.isp.t-ipnet.de 24.04.07, 00:37
                              Te twoje 2 kochanki nazywaja sie: lewa i prawa graba:-))))))))))))))))))
                              Kup sobie polaczku eine Gummipuppe:-))))))))))))))))))))))
                          • Gość: malgosia ronin ty hamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 08:17
                            najpierw piszesz ze sie poprawisz a teraz znowu obrazasz ludzi na forum kim ty
                            jestes zeby mi mowic co mam robic w zyciu ,jakim prawem mnie obrazasz? i wiesz
                            co jeszcze ci powiem ty tez jestes " polaczkiem" po 17 latach w niemczech nadal
                            nim jestes paluj sie ronin a najlepiej wypie..j z forum
                            • Gość: magda ronin ty hamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 08:26
                              skoro masz 30 aut i dwie kochanki to co ty robisz na forum niemczyku? zajmin sie
                              praca idz sprawdzic czy cie czasem nie ma na placu!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: ronin Re: ronin ty hamie IP: *.proxy.aol.com 24.04.07, 15:52
                              Droga malgosiu wcale sie nie dziwie ze nie studiujesz:)O,jak ktos nie potrafi
                              nawet takiego prostego slowa "chamie" napisac to nie ma sie co dziwic ze
                              liczysz na to ze wyjdziesz za maz i maz cie bedzie utrzymwal: buhahahahaha
                              chamie pisze sie przez "ch" anie samo "h" ty wielka polko hihihihihihihi
                              Co do tego azylanta polskiego to moge mu conajwyzej naszczac do lba to moze
                              wtedy mu wiecej rozumu przyjdzie do makowki hihihihihihihi
                              • Gość: malgosia Re: ronin ty hamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:56
                                nie wierze ze masz firme i dwie kochanki bo jeli by tak bylo to zajal bys sie
                                praca a nie ublizal ludziom na forum jestes zwyklym PALANTEM i niebede sie
                                wiecej wdawac w rozmowy z kims takim jak ty szkoda strzepic jezyk na takich
                                niemczykow wyjechal do niemiec na 17 lat i mysli ze blyszczy!!! pałuj sie
                                ronin!!!!!!!!!!!
                                • Gość: ronin Re: ronin ty hamie IP: *.proxy.aol.com 24.04.07, 16:40
                                  Nie musisz mi wierzyc ze mam firme,mi na tym wcale nie zalezy:))......ale to
                                  co pisze jest prawda:))A paluja mi zawsze dziewczyny:))Dam ci propozycje
                                  malgosiu,jak jestes ladna i mila to przyjedz do mnie i sie przekonasz jak
                                  jest:))mozesz u mnie mieszkac i studiowac na uniwerku w köln,oczywisicie
                                  koniec z twoja tzw. miloscia,od tego momentu kochasz mnie:))Ta propozycja jest
                                  wazna do konca tygodnia,wez to sobie przemysl:))
                                  • Gość: malgosia Re: ronin ty hamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:56
                                    a wiec tak wyglada twoja praca w niemczech? ty siedzisz przed komputerem na
                                    forum obrazasz ludzi a twoje dzwie korwy robia na ciebie tak to wyglada!
                                  • Gość: malgosia Re: ronin ty hamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:58
                                    wiesz co ronin zejdz z forum i zajmij sie swoimi dwiema korwami!!!!!!!!!!!!! ja
                                    sie nie przylacze do tego haremu i nie zycze sobie zebys mnie obrazal!!!!!!!!!
                                    wez to sobie do serca!!!!
                                    • Gość: malgosia Re: ronin ty hamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:00
                                      dzisiaj wyjezdzam i ciesze sie ze nie bede musiala juz dluzej czytac twoich
                                      chorych i beznadziejnych postow
                                      • Gość: ronin Re: ronin ty hamie IP: *.proxy.aol.com 24.04.07, 17:07
                                        Ales ty nerwowa,wez sobie cos na uspokojenieÖ:))Ja cie wcale nie obrazam
                                        tylko dobrze doradzam:))Z moich dwoch kochanek zrezygnuje jak ty
                                        przyjedziesz,a dzis mialem spokojniejszy dzien wiec wpadlem popisac na forum,w
                                        czwartek np.musze wstac o 5 rano w bede w domu okolo 19 :) bo jade na drugi
                                        koniec niemiec po auto:)A co do mojej propozycji to sie zastanow ,nie bedziesz
                                        musiala wcale pracowac tylko sie uczyc:))
                                • iw78 ... 24.04.07, 17:58
                                  Bój Ty się Boga Małgosiu...masz 24 lata a język jak pierwsza lepsza z
                                  najgorszego burdelu...ja nawet w największej złosci i gniewie nie byłam tak
                                  wulgarna jak Ty tutaj...i z pewnoscia taki sam język na codzien...nie
                                  wspominając o błędach ortograficznych...
                                  Tak na marginesie...forum i internet jest nie tylko dla tych co się nudzą i nie
                                  mają nic do roboty...:))

Dotknij marzeń...
                                  • Gość: ronin Iw co tobie sie dzis stalo???:)) IP: *.proxy.aol.com 24.04.07, 19:23
                                    IW cos ty sie dzis najadla zes taka mila??Jestem total w kropce:))Czyzby cie
                                    wczoraj w nocy cos milego spotkalo??:PPP
                                    • iw78 Re: Iw co tobie sie dzis stalo???:)) 24.04.07, 20:55
                                      Ja zawsze jestem miła...to, że tego nie widzisz...to Twoj problem ;p;p

Dotknij marzeń....
                                      • Gość: ronin Re: Iw co tobie sie dzis stalo???:)) IP: *.proxy.aol.com 24.04.07, 21:23
                                        No czasami jestes mila i "mila",a kto mnie np nazwal kretynem??
                                        I nie odpowiedzialas mi czy na twoj dzisjeszy nastroj wplynela wczorajsza
                                        noc?:PPPP
                                        • iw78 Re: Iw co tobie sie dzis stalo???:)) 24.04.07, 21:32
                                          no prosze,prosze...czyzbysmy nie potrafili zapomniec jak Cie nazwalam?
                                          Naprawde uwazasz, że nie zasłuzyłes na to? Wiesz ...wciaz jestem zdania, że
                                          zasłuzyles....w pełni...i zdania tu nie zmienie ;p
                                          Co do nastrojów i "wpływu" :))))...Ty sie tak jakoś "uspokoiłes"
                                          (troche ;p)..Co CI sie stało...?

Dotknij marzeń...
                                        • iw78 Re: Iw co tobie sie dzis stalo???:)) 24.04.07, 21:34
                                          tak na marginesie :))))...nazywając Cie kretynem to rozumiem byłam miła a
                                          nie "miła"....:P:P:P (sorki...nie mogłam się powstrzymac...sam rozumiesz hihi)

Dotknij marzeń....
                                          • Gość: hania jedzie ktos 26-czwartek na motzow???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 10:31
                                            napiszcie na gg 6175633
                          • Gość: magda ronin jestes beszczelny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 08:22
                            jakim prawem obrazasz ludzi i mowisz im jak maja zyc idz sie lepiej zajmij
                            kochankami bo tu na forum nie masz czego szukac
                            • Gość: Beobachter "kochanki" ronina: lewa i prawa reka:-)))))))))))) IP: *.isp.t-ipnet.de 24.04.07, 08:24
                              • Gość: magda Re: "kochanki" ronina: lewa i prawa reka:-))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 08:29
                                hi hi :))
                              • Gość: say Re: "kochanki" ronina: lewa i prawa reka:-))))))) IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.07, 09:54
                                dobre beobachter, naprawdę dobre, hehe:)))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: ronin Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 19:30
      Malgosia dziewczyno wez sie oddenerwuj:))Widze ze wpadlas na calego)no mimo
      wszystko zycze ci szczescia:))
      IW powaznie mowie :))milosc jest jak biegunka:))latasz,latasz ale kiedys sie
      to konczy:))
      • Gość: tw Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 22:34
        Kurde ale ty romantyczny jestes, milosc do biegunki porownac.
    • Gość: hania dorota odezwali sie???????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:16
      daj znac na gg 6175633
      • Gość: Dorota Hania!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.247.* 24.04.07, 19:12
        Haniu to jest mój nr gg 652816. Napisz do mnie. Czekam! pozdrawiam:)
    • Gość: marek Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:30
      widze ze niewiele osob tu dzisiaj zagladalo to chyba przez te posty ronina macie
      racje na tym forum nie ma juz czego szukac posty sa godne politowania polecam
      fora na ktorych mozna porozmawiac na poziomie do poziomu tego forum niechcialbym
      sie znizac
      • Gość: marlena Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 20:15
        zgadzam się z Tobą
        • Gość: jagoda Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:13
          ktos tu uzrzadzil sobie "prywate" ma forum chcialabym uswiadomic
          niedoinformowanych ze do tego typu rozmow sluzy gg to jest forum publiczne ktore
          sluzy do dojrzalej i konstruktywnej wymiany zdan a niestety wiekszosi tych
          postow (np. ronina)nie mozna uznac za dojrzale naprawde proponuje wam sie
          przeniesc na gg tam mozecie reprezentowc tak niski poziom to forum sluzy do
          czegos wiecej anizeli do obrzucania sie obelgami i wulgaryzmami
      • Gość: justyna Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:18
        jade 1 albo 2 maja do scharringhausen jesli jest ktos z okolic kolobrzegu albo
        koszalina moze sie ze mna zabrac moj numer 661310115
        • Gość: smalec Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.chello.pl 07.05.07, 17:59
          doberek...a jakie kryteria wiekowe ma ta firma?czy kobita lat 55 bedzie mogla
          sie zalapac zeby sobie dorobic?

pozdrawiam
    • Gość: hania czy jedzie ktos dzisiaj na motzow????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 15:42
    • Gość: Gosia Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:14
      hej ja byla roktemu i wszystko jest ok, praca napewno, ale wszystko zalezy od
      pogody, oczywiscie wysokosc zarobku:) pozdrawiam
      • Gość: marlena Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:48
        dzięki za pozytywną opinię, na to czekałam, a pogody w tym roku ma nie
        zabraknąć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • michalbud13 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 06.05.07, 22:56
          pewnie ze jest ok.moj kumpel byl rok temu na borowkach dziennie zarabial 40 -
          60 euro na czysto. faktem jest ze trzeba sie nacharowac. ja jade(mam nadzieje)
          w lipcu. jest ktos jeszcze kto bedzie jechal na borowki w tym terminie tzn
          okreslilem sie koniec czerca - wrzesien???
          • Gość: joop Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: 80.50.233.* 15.05.07, 18:14
            obóz za 10 dni pracy od rana do wieczora 200 Euro minus 5 euro za kazdy dzien
            pobytu spanie i jedzenie oboz obuz niemcy zachowuja sie jak hitlerowcy rygor
            tego nie wolo tamtego warunki sanitarne sa ale mozna powiedziec ze na tyle osob
            to nie ma pole ze szparagami nosi nazwe PIEKIEŁKO pozdrawiam nie polecam
        • michalbud13 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 06.05.07, 22:58
          aha noje gg 4803844:) prosze o odp:)
          • Gość: Agnieszka Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 01:10
            Nie było tak źle fakt że trafiłam na felerny okres kiedy padało, ale miło
            wspominam mój pobyt w Motzow. Poznałam tam fajnych ludzi. Polecam taki wyjazd.
            • Gość: jagoda Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 22:11
              ja wrociłam 25 maja z motzow i rowniez milo wspominam moj pobyt poznalam
              naprawde cudownych ludzi i chociaz pogoda nie zawsze dopisywala humor nas nie
              opuszczal
              • katrin8620 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 30.05.07, 21:42
                Cześć chciałabym sie dowiedziec czegos wiecej o tej firmie bo słyszałam już
                różne opinie .Jeśli mozna to prasze napisac na moj nr gg 9688856
            • rddigital Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 04.07.07, 18:56
              czy jedzie ktos teraz w ta niedziele ? 9193699 prosze o kontakt
            • przemyslaw134 Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? 25.11.07, 16:47
              chciałem sie dowiedzieć coś o pracy proszę o kontakt
              nr. gg 11508595
    • Gość: mario Re: Thiermann - praca w niemczech. Był ktoś? IP: 82.160.24.* 21.05.07, 12:33
      nie jedz tam chłopie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka