Dodaj do ulubionych

z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lotnisko

16.06.07, 09:30
Witam,
Pytanie jak w temacie: jak najszybciej dostać się na lotnisko z Avenue
d'Auderghem?
W Pn mam interview i zaraz potem muszę błyskawicznie wracać.
Czy jechać metrem z Schumana do Gare Central i potem IR do lotniska? Czy jest
jakiś inny sposób?
Przy okazji: czy zaglądają tu kandydaci na ECHA/TA? :-)
Pozdrawiam serdecznie,
pg
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot IP: *.access.telenet.be 16.06.07, 09:47
      Nie,masz bezposrednio autobus,a nawet 2,chyba przystanek jest 2min od...Wiem,ze
      jest autobus n 12,ale nie jestem specjalistka w temacie...Pewnie zaraz ktos ci
      poda dokladne info..
    • Gość: Texas Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot IP: 88.147.22.* 16.06.07, 13:19
      Domyslam sie, ze chodzi o lotnisko w Zawentem?

Z ronda Schumana, z przystanku na rue Archimede (obok punktu informacji UE)
      odjezdza bezposredni autobus numer 12 (w dni wolne przemianowany na 11). Czas
      jazdy to 35-50 minut, w zaleznosci od natezenia ruchu.
      Bilet jednorazowy 3 EUR.

Pzdr:)
      • persona_grata Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot 16.06.07, 13:39
        Wielkie dzięki :-)
        A tenbilet można kupić u kierowcy? Czy trzeba się zaopatrzyć wcześniej?
        • Gość: Texas Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot IP: 88.147.22.* 16.06.07, 14:56
          > A ten bilet można kupić u kierowcy? Czy trzeba się zaopatrzyć wcześniej?

Mozna kupic u kierowcy, czasem na przystanku stoi zolta furgonetka STIBu,
          wowczas tam mozna dokonac zakupu.
          Jezeli latasz do/z Brukseli czesciej, oplaca sie kupic karte na 10 przejazdow,
          wowczas cena jednej podrozy to 2,10 UUR.

Pzdr:)
    • Gość: ja Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot IP: *.204-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.06.07, 14:28
      chodze na rozmowy na TA i CA w Komisji, rozumiem ze Ty jestes zaproszony do DG
      Enterprise.
      Jaki grade Cie interesuje? Zdales cast 25?
      pozdrawiam,
      • persona_grata Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot 16.06.07, 14:40
        Nie, nie zdawałam,
        zgłosiłam się do ECHA/TA/IT/AST (kierunek: Helsinki ;-))
        A Ty? :-)
    • Gość: ja Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot IP: *.229-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.06.07, 20:01
      zdawalem CAST 25 na FG IV policy adviser.
      Napisz mi czy chcesz jechac do agencji czy reprezentacji KE w Helsinkach.
      • Gość: Autobus n° 12 z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot IP: *.234-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.06.07, 20:49
        www.stib.irisnet.be/TimeTables/Site/070416/Fr/B/012/0121/H0121F.htm
        • persona_grata Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot 16.06.07, 21:10
          Dzięki, tego właśnie szukałam! :-)
      • persona_grata do: ja 16.06.07, 21:17
        Nie wiem. A na czym polega różnica? (dla informatyka ;-)
        To jest dla mnie tak odległy temat, że jeszcze się nie wczuwałam w sytuację.
        Dopiero jadę na rozmowę; zobaczę kogo szukają, czy przejdę dalej itp.

Ale chętnie posłucham bardziej zorientowanych w temacie :-)

• Gość: ja Re: do: ja IP: *.229-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.06.07, 22:56
          no wiec zeby wyjasnic Ci niuanse zatrudnienia w instytucjach, sprawa wyglada tak:
          - zatrudnia sie ludzi po konkursach na urzednikow mianowanych, na czas nieokreslony;
          - zatrudnia sie ludzi po tzw konkursie na agentow kontraktowych CAST 25, na czas
          okreslony, kontrakt od kilku miesiecy do 3 lat, czasami uda sie zdobyc kontrakt
          na TA, co w tym przypadku jest plusem gdyz otrzymuje sie wynagrodzenie i
          przywileje jak urzednik mianowany, jedynie kontrakt jest na okreslony czas;
          - oraz jak mniemam jest w Twoim przypadku, zatrudnienie nastepuje na podstawie
          nadeslania tzw spontanious application na ogloszony wakat.

Domyslam, sie, ze w tym 3 przypadku raczej moze chodzic o agencje KE, gdyz
          istnieja listy rezerwowe informatykow do wykorzystania przez instytucje w Bxli,
          natomiast w agencjach rozsianych po calej UE rzadkosc stanowia urzednicy
          mianowani, a wiec tu KE posilkuje sie TA.

A ja? Zdalem CAST 25 i ciekawi mnie kto jeszcze ma okazje chodzic na rozmowy KE
          w ramach tego "konkursu".
          Duzo chyba nas nie ma z PL, bo dotad sie slyszalem o wymianie doswiadczen z
          interview na GF IV na tym forum.

Pozdrawiam i dobrej nocy zycze
          • Gość: ja Re: do: ja IP: *.229-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.06.07, 22:59
            bo dotad nie slyszalem o wymianie doswiadczen z przebytego
            interview na GF IV na tym forum.
    • persona_grata Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot 19.06.07, 10:05
      Dziękuję Wszystkim za pomoc; byłam, papiery złożyłam, rozmowę odbyłam i
      wróciłam na lotnisko Busem No 12 :-)))
      Wszystko w wielkim pośpiechu bo: bagaż doleciał dzień później i było z nim
      trochę zamieszania, interview poprzedników się przedłużyły & opóźniły, w
      związku z czym musiałam szukać komisji i upomnieć się o swoje interview "bo
      samolot czeka"... ale zdążyłam.
      Trochę byłam zawiedziona stroną organizacyjną: w zaproszeniu wszystko było
      opisane i zaplanowane, czas trwania interview określony, a tu w Komisji takie
      rozluźnienie ;-)
      Pozdrawiam serdecznie
      pg
      • Gość: inf Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot IP: 136.173.62.* 19.06.07, 11:16
        witaj Alicja

pamietam Cie z konkursu ast/3/04. Gdyby Ci nie poszly rozmowy w Brux a bylabys
        zainteresowana praca w Lux to w pazdzierniku zwalnia sie miejsce dla
        temp/offical w PE. Warunek to bardzo dobra znajomosc modelowania w UML a
        znajomosc FR to big advantage. Zdaje sie ze procedura rekrutacyjna jeszcze nie
        ruszyla.... w razie czego moge dac info na priva ...
        • persona_grata Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot 19.06.07, 12:07
          Witaj,
          Miło, że mnie kojarzysz :-) Odezwij się na priva
          Pozdrawiam,
          pg
          • Gość: gosik Re: z Breydel'a Avenue d'Auderghem, 45 - na lot IP: *.chello.pl 22.06.07, 17:27
            do "ja"

Hej,
            Ja teraz zdaję CAST 27 Relex IV, Regional Security Adviser. Czy mógłbyś mi
            napisać, jak wyglądał ten ehzamin poprzednio. W necie nie znalazłam wiele,
            chodzi mi zwłaszcza o wiedzę specjalistyczną. Jeśli możesz podaj swojego maila,
            albo napisz na mojego: rafixss@wp.pl.

Z góry dzięki.
    • Gość: ja do Gosik IP: *.186-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.06.07, 23:34
      zdawalem na Policy advisor FG IV, to taki ogolny profil jak European Public
      Administration i egzamin nie odbiegal od formuly konkursow na urzednikow
      mianowanych. Praktycznie te same pytania co na zwyklych egzaminach.
      Jesli wybralas specjalistyczna dzialke to bedziesz miec pytania z tego tematu.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka