Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co chcecie od Solorza

IP: *.internetia.pl 17.12.01, 15:10
    Wszystcy którzy wyrażają święte oburzenie wobec decyzji Solorza,niech pomyślą o tym że co miesiąc
    płacą abonament tzw."Publicznej tv" i g...o z tego mają.
    Jakoś nikt się nie burzył wtedy gdy tvp nie kupiła praw do mundialu ( ba były opinie prezesa
    Kwiatkowskiego że po prostu szanuje publiczne pieniądze (ha ha ha )).
    Jakoś wszystcy przełknęliśmy kodowaną ligę,nieprzeprowadzanie transmisji z finałów PP,mecze
    nadawane z poślizgiem.Świętym prawem własności Solorza jest to aby zrobiłby z nim to co chce
    to co będzie dobre dla niego a nie dla nas.
    Nie dajcie się ogłupić mediom publicznym i niektórym politykom którzy chcą Solorza załatwić.
    Robert

Obserwuj wątek
      • tgaw Re: Co chcecie od Solorza 17.12.01, 15:26
        gówno prawda,
        tak jak panstwo sprawuje funkcje spoleczno-socjalne, ktorych z oczywistych wzgledow nie moze pelnic
        przedsiebiorstwo, tak i pewne b.wazne wydarzenia powinny byc pro publico bono, i nie powinny byc
        przedmiotem handlu ani zysku jakis przyglupich karierowiczow. Jesli dupa-Solorz przeliczyl sie placac zbyt duza
        cene za prawa - moze oczekiwac zwrotu wydatkow (w co watpie by mu sie udalo, sadze, ze co najwyzej
        750tys osob moze byc zainteresowanych kupnem wariant b.optymistyczny) ale na przyszlosc takie imprezy
        powinny byc transmitowane w pasmie ogolnodostepnym i bez zadnych oplat. Zreszta, ciekawe jaka czesc z tej
        kwoty wyrzuconej na prawa Solorz zamierza sciagnac bezposrednio od ludzia a ile od korporacji...
      • Gość: Kan Re: Co chcecie od Solorza IP: 157.25.84.* 17.12.01, 15:40
        "Świętym prawem własności Solorza jest to aby zrobiłby z nim to co chce
        to co będzie dobre dla niego a nie dla nas."

No nie, facet, przecież wykupienie praw licencji do transmisji sportowych jest
        właśnie dla nas, kibiców, społeczeństwa.
        Zarabiać to p. Solorz niech zarabia na reklamach a nie na podatnikach.
        Poza tym są inne kanały TV kablowej, które chociaż w części będą transmitować MŚ
        i jakoś specjalnie nie słyszy się, że będą kodować przekaz.
        To znaczy, że co, że te stacje nie chcą zarabiać ?
        Jak pamiętam, zawsze Mundial pokazywany był przez stacje publiczną i nie mogę
        pogodzić się z tym, że teraz może być kodowany.
        Podobno sama FIFA ugięła się przed prywatnym lobby telewizyjnym i w tym roku
        dopuściła do przynajmniej częściowego kodowania spotkań.
        I jak zwykle kasa gra tu rolę.
        Ale mnie czy nam nie musi się to podobać i dopóki są inne kanały, które nie
        kodują, to takie zachowanie, jak w przypadku p. Solorza nie ma sensu.
      • Gość: bogdanek Re: Co chcecie od Solorza IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.12.01, 16:20
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> Wszystcy którzy wyrażają święte oburzenie wobec decyzji Solorza,niech pomyślą o
        > tym że co miesiąc
        > płacą abonament tzw."Publicznej tv" i g...o z tego mają.

ja nie płacę

> Jakoś nikt się nie burzył wtedy gdy tvp nie kupiła praw do mundialu ( ba były o
        > pinie prezesa

nieprawda

> Kwiatkowskiego że po prostu szanuje publiczne pieniądze (ha ha ha )).
        > Jakoś wszystcy przełknęliśmy kodowaną ligę,nieprzeprowadzanie transmisji z fina
        > łów PP,mecze
        > nadawane z poślizgiem.

Jeden klub = jedno miasto (lub część), każdy może iść na stadion...
        liga to tylko ciekawostka. Co innego kadra - nie widzisz różnicy? Zresztą sejm,
        FIFA też widziały... i zapisały że mecze mają być bezpłatne. Solorz ma to w
        dupie. 95% Polaków z I progu podatkowego wmawia, że mistrzostwa za 600 zł
        są "darmowe"

Świętym prawem własności Solorza jest to aby zrobiłby z n
        > im to co chce
        > to co będzie dobre dla niego a nie dla nas.

rotfl. czyli, że np. może zlecić np. zabójstwo swojej żony (gdy będzie trzeba,
        ten $olorz i tak to zrobi) jakiemuś niemczykowi, bo to jego kasa i jego własność?
        Po coś chyba ktoś pisał te paragrafy?

> Nie dajcie się ogłupić mediom publicznym i niektórym politykom którzy chcą Solo
        > rza załatwić.

i tak wiem, że pracujesz w Polsacie.
        nikomu się nie dam ogłupić, a napewno nie $olorzowi!!!
      • wichura Re: Co chcecie od Solorza 18.12.01, 15:19
        Mów za siebie: ja nie płacę abonamentu. Płacisz? Po co i za co? A Solorz i tak
        wie, że na dekoderach nie zarobi. Będą mistrzostwa za friko!
        • Gość: Crotalus Re: Co chcecie od Solorza IP: 157.25.121.* 18.12.01, 15:29
          A jak ja bym miał 20 milionów zielonych i kupił prawa do transmisji. Mógłbym
          ich w ogóle nie puszczać nigdzie tylko oglądać sobie w domu jako jedyny
          człowiek w Polsce?
          • tgaw Re: Co chcecie od Solorza 18.12.01, 15:40
            No jasne, ale nie moglbys uniemozliwiac innym obejrzenia MS w innych kanalach,
            chyba, ze wykupilbys wszystkie stacje tv, satelity i rozglosnie radiowe i
            wszystki inne media...
      • pc Re: Co chcecie od Solorza 18.12.01, 18:12
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> Wszystcy którzy wyrażają święte oburzenie wobec decyzji
        Solorza,niech pomyślą o
        > tym że co miesiąc
        > płacą abonament tzw."Publicznej tv" i g...o z tego
        mają.

Co to za brednie? Ja np. nie place (zreszta nie mam TV w
        tradycyjnym tego slowa znaczeniu). Wogole to zupelnie
        rozne sprawy...
        • Gość: Robert Re: Co chcecie od Solorza IP: *.internetia.pl 19.12.01, 09:07
          pc napisał(a):

> Gość portalu: Robert napisał(a):
          >
          > > Wszystcy którzy wyrażają święte oburzenie wobec decyzji
          > Solorza,niech pomyślą o
          > > tym że co miesiąc
          > > płacą abonament tzw."Publicznej tv" i g...o z tego
          > mają.
          >
          > Co to za brednie? Ja np. nie place (zreszta nie mam TV w
          > tradycyjnym tego slowa znaczeniu). Wogole to zupelnie
          > rozne sprawy...
          Jeśli masz odbiornik TV to powinieneś płacić,chyba że mieszkasz z osobą powyżej 70 roku życia ( i na nia
          jest mieszkanie),a jeśli nie płacisz abonamentu mimo że powinieneś to po prostu kradniesz.
          Nie można tego nazwać inaczej.(może obywatelskie nieposłuszeństwo).
          Przepis głupi ale przepis,dopóki się go nie zmieni trzeba go przestrzegać.
          A Solorz ma niestety prawa do Mundialu i to on decyduje.
          Pozdrawiam Robert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka