Gość: pytaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:32 czy ktoś wie ile w końcu osób zapisalo się na ten konkurs ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a co Re: EPSO/AST/46/08 IP: *.cec.eu.int 12.06.08, 10:47 a co za roznica? info bedzie w swoim czasie w epso profilu jako latest news Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytaj Re: EPSO/AST/46/08 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 17:13 no to kto się zapisal ??? czy tych 1112 osób, to w większości sami Rumuni i Bulgarzy ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniagaw Re: EPSO/AST/46/08 26.08.08, 15:23 Cześć, Jak Wam poszły testy? Poszłam na żywioł, więc raczej nie przejdę do dalszych etapów. Wg mnie to pytania ze zrozumienia tekstu były długie, trudne i podchwytliwe. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: EPSO/AST/46/08 IP: *.cec.eu.int 26.08.08, 16:50 bo to sa pytania sprawdzające twoje rozumienie treści tekstu pisanego w języku obcym, więc te teksty nie musza być ani atrakcyjne, ani proste, ani krótkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniagaw Re: EPSO/AST/46/08 IP: 217.153.114.* 22.09.08, 17:46 Cześć, Jakie uzyskaliście wyniki? U mnie: 5,3 i 10,3, czyli ciutek powyżej minimum. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: EPSO/AST/46/08 IP: *.cec.eu.int 23.09.08, 09:49 i z tym progiem zdalas?! tzn poprosili Cie o przyslanie dokumentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swierzy Pytania IP: *.b-ras1.bbh.dublin.eircom.net 01.07.08, 11:53 A moze ktos z Panstwa wie jakiego rodzaju pytania i gdzie mozna znalesc podobne - moga pojawic sie na testach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 18:01 też bym chcial wiedzieć :) a poza tym, to jakoś wszyscy bardzo tajemniczy :) pamiętam dyskusję po ogloszeniu wyników jednej z preselekcji początkiem 2007 r. sporo osób wtedy dzielilo się wrażeniami, a teraz wszyscy wody w usta nabrali, a przecież NAS POLAKÓW powinno być 201 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Pytania IP: *.Red-81-39-222.dynamicIP.rima-tde.net 22.09.08, 21:32 no to ja sie odezwe, bo akurat (wyjatkowo) mam sie czym pochwalic. 8.3/10 i 18/20, to chyba moj epsowy rekord zyciowy ;-))) fakt, ze bylam w transie, bo przygotowywalam sie do innych konkursow (na AD) wiec to AST okazalo sie dosc proste (w porownaniu z innymi). spiesze wyjasnic, ze nie z wrodzonej inteligencji moj wynik sie zrodzil (a przynajmniej nie tylko), machnelam ok. 2500 pytan przygotowujac sie do wczesniejszego konkursu AD. ktory oczywiscie poszedl mi slabiej, wiadomo chleb zawsze upada posmarowana strona, a biednemu wiatr w oczy ;-)) zycze powodzenia wszystkim. wyjasniam, ze nie startowalam wylacznie treningowo ani po to, aby podbic poprzeczke tylko dlatego ze chwilowo na nic lepszego niz to AST sie nie zapowiada w moim zyciu... niestety. ale mam nadzieje, ze to przejsciowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pytania IP: *.21-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.09.08, 23:17 czy ktokolwiek ma moze prog podany? czy poprostu poszlo mniej osob niz jest miejsc i wystarczylo tylko miec nad prog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Pytania IP: *.cec.eu.int 23.09.08, 10:16 wszystko mozna wyczytać na stronach EPSO - zapisało się dużo mniej osób, niż planowano, więc do nastęnego etapu biora wszystkich co osiągneli 10 pkt z werbalno-numerycznych i 5 - z wiedzy ogolnej o UE Wystarczy poczytać. Kolejny etap - analiza dokumentów, trzeci - test z wiedzy praktycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
aniagaw Re: Pytania 23.09.08, 14:47 Kaziku, Gratuluję! Super wyniki! Ja poszłam na żywioł/intuicję, ale i tak osiągnęłam minimum. Zupełnie nie zdążyłam odpowiedzieć na 2 pytania z numerycznych, ale co tam! Ta początkowa ilość punktów w Twoim przypadku z pewnością będzie plusować na dalszych etapach konkursu. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 19:08 no wlaśnie, zapisalo się 201, więc przeszli wszyscy, którzy mieli minimum pass mark, bo w ogloszeniu ten pierwszy limit określony byl na czterysta kilkadziesiąt. Teraz pytanie: 1. ile osób nie przyszlo na preselekcję, 2. Ile osób ew. jej nie zdalo, 3. ile osób spośród tych, którzy zdali nie posiada 5cio letniego stażu, 4. ile osób spośród tych którzy zdali ma 5cio letni staż nieadekwatny do wymogów określonych w ogloszeniu, ew. 5 ile osób zawali coś z aplikacją, np. jej nie podpisze bądź przegapi termin :), ew. 6 ile osób nie bylo jeszcze w wojsku :):) itd itp. Sam jestem ciekaw tych proporcji, ale chyba mala szansa, że pojawi się to w latest news ???:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Pytania IP: *.Red-81-39-222.dynamicIP.rima-tde.net 23.09.08, 20:25 ja nie bylam w wojsku :-) moim zdaniem wszystkie te kalkulacje sa bezprzedmiotowe. jesli komus zalezy to powinien po prostu przygotowac sie na maksa i zdac najlepiej jak sie da, nie ogladajac sie na konkurencje. rachunek prawdopodobienstwa tu sie do niczego nie przydaje. trzeba sie przygotowac i jeszcze miec troche farta, a to ostatnie nie podlega zadnym wyliczeniom. no, chyba ze ktos ma zaufana wrozke... to podajcie nr telefonu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:08 czyżby ?:) a gdyby tak wszystkim zależalo i wszyscy jak jeden mąż "poprostu przygotowali się na maksa i zdali najlepiej jak się da, nie oglądając się na konkurencję ... i jeszcze mieli trochę farta" ? czyli gdyby Twoja sugestia sprawdzila się u każdego, czy to by wystarczylo do sukcesu każdego ? innymi slowy, nawet gdyby każdy byl czempionem, to i tak na jakiejś podstawie muszą wyselekcjonować najpierw 124 osoby, potem 72, a potem 41. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Pytania IP: *.Red-81-39-222.dynamicIP.rima-tde.net 23.09.08, 21:59 takie wyliczenie sa bez sensu, bo albo demotywuja (lo matko, 150 osob na jedno miejsce, to ja nie mam szans) albo wbijaja w uludne poczucie pewnosci siebie (ee, wiecej miejsc niz kandydatow, wystarczy zdac). tymczasem w kazdym przypadku trzeba zdac (a) bardzo dobrze (b) lepiej od innych. a statystyki mozna pod pociag podlozyc. warto wyciagnac wnioski z ostatniego AD-EPA. ale jak komus nie szkoda czasu na wyliczenia to prosze bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 17:59 dobra dobra, tylko zanim zdasz (a) bardzo dobrze (b)lepiej od innych - to muszą Cię najpierw zakwalifikować do tej grupy 124 zawodników na podstawie kryteriów, których rozważanie uważasz za bezprzedmiotowe, a na które nie ma już wplywu. A tak z innej beczki, wie ktoś może ile w praktyce trwa taka ewaluacja dokumentów i sprawdzanie formalnych kryteriów ? innymi slowy ile jest jeszcze czasu do egz pisemnego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość123 Re: Pytania IP: *.mofnet.gov.pl 25.09.08, 10:12 Witajcie Czy ktoś wie jak jest z tym typowaniem? Tj. Ci, którzy zdali wstępny test składają podania. Podania są oceniane i teraz pytanie czy podania są oceniane wg kryterium spełnia nie spełnia i następnie ci którzy spełniają kryteria i mają najwięcej punktów ze wstępnego są zapraszani dalej? czy może za podania dają też jakieś punkty np ktoś napisał słabiej test wstępny 51% ale ma idealne doświadczenie i dodatkowe kursy itp wtedy dostaje punkty za doświadczenie, te z kolei sumują się z punktami ze wstępnego i są oceniane? Dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc12346 Re: Pytania 25.09.08, 10:28 dokladnie tak jest. Super doswiadczenie plus 5, srednio super doswiadczenie - plus 3. studia na SGH jeszcze plus 1. soft skills plus 2 (tzn. chetnie sie uczy i nie boi sie wyzwan). wszystkie informacje sa zawarte w ogloszeniu konkursu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 123 Re: Pytania IP: *.mofnet.gov.pl 25.09.08, 10:33 Z tego co jest w ogłoszeniu to wynika, że oceniają spełnia nie spełnia i punkty ze wstępnego, ale łudziłem się że może jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zluda Re: Pytania IP: *.cec.eu.int 25.09.08, 11:03 na egzaminach epsowksich nie ma sensu sie ludzic: tam nawet na milimetr nie odstepuja od formalnych zasad, bo cos takiego pociagneloby zaraz lawine odwolan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pytania IP: *.tvcablenet.be 30.09.08, 23:41 czyli jak jest w koncu ? spelnia/nie spelnia? czy punkty za jakosc doswiadzczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlosliwy Re: Pytania IP: *.cec.eu.int 01.10.08, 10:48 Gość portalu: gosc napisał(a): > czyli jak jest w koncu ? spelnia/nie spelnia? czy punkty za jakosc > doswiadzczenia? Wszystko jest do bolu precyzyjnie opisane w ogloszeniu konkursu, jesli nie potrafisz tego zrozumiec, daj sobie spokoj ze zdawaniem, bo i tak nie dasz rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Pytania IP: 193.178.209.* 01.10.08, 16:52 ale to wlasnie on sie zlosliwie pyta "to jak w koncu jest" bo tutaj rozne opinie padaja i mieszaja ludziom w glowach. A jak jest kazdy moze doczytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 19:30 znowu cisza na planie - odezwalo się kilkoro podekscytowanych debiutantów :) a reszta ...? weterani ważą slowa ? milczenie zlotem jest ? lepjej nie dzielić się wlasnymi doświadczeniami z konkurencją :) spady po poprzednich konkursach dla Polaków, gdzie nie zapelniono do końca list rezerwowych, stażyści, tempy, kontraktuele tudzież AST 1 - gdzie oni do cholery się podziewają, bo przecież chyba nie przez nadmiar pracy nie odzywają się na forum :) Nie tracąc czasu na puste dyskusje zakuwają, lub biegają na kursy przygotowawcze ... :) jakże krwawy bój się zapowiada .... przerażająca perspektywa ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Pytania IP: *.Red-81-39-222.dynamicIP.rima-tde.net 08.10.08, 21:27 no, ale o co ci wlasciwie chodzi. jestem spadem po poprzednich i tempem w jednej osobie i owszem, zakuwam, ale do czego innego akurat. gdyby tu padlo jakies konkretne pytanie to moze i bym odpowiedziala. gdybym wiedziala. ale tu takich nie znalazlam, tylko spekulacje jakies co by EPSO zrobilo..... nie mowiac juz o tym, ze jesli chodzi o pytania strategiczne to sorry Winnetou, dlaczego uwazasz, ze ktos ma sie dzielic swoja wiedza z konkurencja? i to jeszcze z tak niesympatyczna i agresywnie nastawiona konkurencja? i kto ci broni zapisac sie na jakis kurs przygotowawczy jesli uwazasz, ze to pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:43 moja droga - braku sympatii, a jeszcze bardziej agresji to można doświadczyć na sąsiednim forum Polaków pracujących w GB i Irlandii ...:), nie oczekuję też że ktoś mi będzie dawal cenne wskazówki, ale wydaje mi się, że przy okazji poprzednich konkursów dla Polaków bylo więcej spontanicznych wypowiedzi kandydatów na temat ich subiektywnych odczuć. Teraz jakby jakaś taktyczna cisza w eterze :) Ale ok, zatem ja też zamilknę ...:) zatem do zobaczenia na pisemnym - miejmy nadzieję :) a można spytać w którym fildzie startujesz ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Pytania 08.10.08, 21:48 dymek, ty nie przesadzaj z ta "krwawa masakra", jeszcze nie bylo chyba konkursu dla Polakow, bez wzgledu czy AST czy tez AD, gdzie na preselekcji wystarczylo miec minimalnego passmarka, by przejsc do nastepnego etapu. Z tego punktu widzenia ten konkurs JAK NA RAZIE najwidoczniej nalezy do latwych, bo zeby zdac passmarka to tak miedzy Bogiem a prawda wystarczy sie intesywnie pouczyc 2-3 weekendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:50 no w sumie racja ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Pytania IP: *.Red-81-39-222.dynamicIP.rima-tde.net 08.10.08, 22:50 na forum Polakow pracujacych w GB nie bywam, staram sie raczej zagladac na fora ktora mnie interesuja i gdzie jest sympatycznie. na razie chyba chyba nie ma co sie dzielic wrazeniami, bo jakie wrazenia mozna miec po preselekcji? powracajaca pamieciowa typu jakie majtki mial Schuman i jak sie nazywa pies Baroso. startuje w fieldzie legal affairs. zamierzam przypomniec sobie Craig'a-De Burca plus aktualnosci z sieci i przeleciec jakies dostepne testy. ale to jak juz bedzie termin, nie ma sie co spieszyc, byly dobrze pisze ze dwa weekendy wystarcza. w dodatku ja mam krotka pamiec i moglabym wszystko zapomniec gdybym zaczela za wczesnie... powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc12346 Re: Pytania IP: *.oami.europa.eu 09.10.08, 09:27 zgadzam sie z przedmowca, przejdzmy od slow do czynow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pytania IP: 217.153.114.* 17.10.08, 17:15 Cześć, Czy trzeba było załączać świadectwo dojrzałości czy można było załączyć dyplom np. studium policealnego? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pytania IP: *.218-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.10.08, 17:41 z tego co pamietam matura to za malo...ale moge sie mylic bo wyslalam dyplom wlasnie nie ma sie co ekscytowac...tak naprawde dla kogos z 5letnim doswiadczeniem to...to ast3 jest na otarcie lez....wiec jak sie przejdzie to bedziemy sie zastanawiac. a teraz to sie trzeba szykowac na nowe ad5 konkursy a to taka przystaweczka. pozatym u mnie to chyba nawet jest 1,1 kandydata na miejsce...ciekawe czy wszyscy poszli na preselekcje? bo jak nie to moze byc ponizej 1 osoby to juz wogole mozna sie nie podniecac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pytania IP: 217.153.114.* 04.11.08, 09:52 Podniecenie podnieceniem, ale cały etap selekcji trzeba przejść. Z pewnością komisja rekrutacyjna nie będzie pobłażać, jeśli uzna, że ktoś się nie nadaje albo jeśli nie otrzyma się minimalnej liczby punktów z testów merytorycznych i rozmowy. Ciekawa tylko jestem, czy jeśli nie załączyłam niektórych tłumaczeń np. opisu obowiązków i świadectwa ukończenia studiów podyplomowych, to czy komisja przyznaza to mniejszą ilość punktów? Jak myślicie? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gosc12346 Re: EPSO/AST/46/08 07.11.08, 11:24 witam wszystkich, czy ktos moze posiada wiedze na temat mniej wiecej konkrentej daty egzaminow pisemnych? narazie na stronie epso pisza o sprawdzaniu papierow w pazdz./list. Istnieje szansa, ze odbeda sie jeszcze w tym roku? dzieki za jakies info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: EPSO/AST/46/08 IP: *.cec.eu.int 07.11.08, 12:31 bardziej prawdopodobny bedzie przelom stycznia/lutego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: EPSO/AST/46/08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 22:27 Czy ktoś z Was otrzymał już jakąś odpowiedz? Hejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekaj Re: EPSO/AST/46/08 IP: *.197-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.11.08, 22:07 na razie cisza w eterze, pisemne z konca stycznia przesunely sie na luty/marzec. Odpowiedz Link Zgłoś
aniagaw Re: EPSO/AST/46/08 22.12.08, 10:58 No i się doczekałam... Odrzucenia aplikacji ze względu na nieodpowiednie doświadczenie, czyli w moim przypadku Komisja nie doliczyła się 8 lat doświadczenia zawodowego w dziedzinie prawa. A jak u Was? Na tarczy czy z tarczą? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzejzi Re: EPSO/AST/46/08 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 18:06 co roku to samo: warunki konkursow sa jasne, zawodowi zdawacze nie spelniaja warunkow, ale startuja i blokuja miejsca innym. sek ju very macz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12345 Re: EPSO/AST/46/08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 19:08 Miejsc to z pewnością nie blokują nawet starzy wyjadacze, bo i tak przez pierwsze testy przeszło mniej osób (201) niż EPSO wyznaczyło miejsc (496), więc nie ma o co kopii kruszyć. Ciekawe, czy EPSO opublikuje wkrótce Corrigendum i zmniejszy liczbę osób czy też rzeczywiście po kolejnych testach i rozmowach ostanie się te planowane 41 osób. W co śmiem osobiście wątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: EPSO/AST/46/08 IP: 193.239.245.* 27.02.09, 01:35 Czy ktoś z Was dostał już jakąś odpowiedz od EPSO? U mnie na razie cisza... Odpowiedz Link Zgłoś