Gość: poinformowana IP: *.winn.cable.ntl.com 09.06.09, 16:15 Czy wiecie, ze na ten konkurs bylo 1667 zgloszen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ergo Re: liczba zgloszne na AST Secretary IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 16:21 oczywiscie, ta informacja byla od dawna dostepna na stronie epso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: liczba zgloszne na AST Secretary IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 16:34 Ale ja znam 3 osoby,ktore wogole nie zarejestrowaly sie na egzamin,choc wypelnily aplikacje.Ale czy to takie wazne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowana Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.winn.cable.ntl.com 09.06.09, 17:38 ciekawa jestem ile w efekcie koncowym podeszlo do egzaminow, ile zdalo etc. zeby oszacowac szanse na nastepny etap. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 17:42 Napewno z czasem podadza to do wiadomosci,ale po co to tobie?W jaki sposob chcesz szacowac swoje szanse?Jeden moze byc dobry z preselekcji i np chodzic na nie i zdac dla treningu :-))),inny super z worda, A ja jestem ciekawa jaki byl prog % laureatow z innych panstw NMS10,ale i to z czasem bedzie mozna przeczytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 22:27 W Notice of Competition jest wszystko dokładnie podane. Po testach przechodzi 340 osób, po weryfikacji dokumentów 170 jest dopuszczonych do egzaminu ustnego i praktycznego, a na koniec wybierają 85 szczęśliwców. Dla każdego kraju te liczby są jednak inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.cec.eu.int 10.06.09, 11:50 Oki,to tez ostatnio czytalam,ale ciekawa jestem jaki byl prog dla laureatow z innych krajow (czy podobny do "naszego" 78.8%)Pewnie kiedys to podadza,ale moze ktos wie juz od swoich znajomych z innych krajow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.217.147.42.coditel.net 10.06.09, 18:35 no ja powiem wam ze te egzaminy to porazka jak dzis uslyszalam ze dla czeszek byl prog 19%,kolezanka polka ktorej zabraklo 0,40 do 23,cos tam az opadla czacha .powiedzcie mi gdzie jest sprawiedliwosc .a co mnie to obchodzi ze jest ich mniej i moze nie sa tacy dobrzy .jak jest konkurs dla ast wszedzie prog powinien byc jednakowy .mysle ze to by byla dobra sparawa dla mediatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.winn.cable.ntl.com 10.06.09, 19:09 wtedy nie daliby rady zwerbowac wystarczajacej liczby laureatow a kwoty na urzednikow z NMS kiedys musza zapelnic. jestes pewna, ze 19% a nie 19 punktow?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.217.147.42.coditel.net 10.06.09, 20:27 sorki punktow oczywiscie -cos takiego to mnie przerasta po cholere pieprza za przeproszeniem o egalite des chances ,a gdzie ono jest w instytucjach ?jedna wielka sciema .Podobnie jak z castami jakas francuske sobie wezma od razu nowe kraje musza walic drzwiami i oknami by dostac jakas propozycje .podobnie jezyki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z francji Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.26.97-84.rev.gaoland.net 10.06.09, 21:01 chyba przesadzasz, takie juz sa reguly i koniec. ja akurat mieszkam we francji i tutaj narzekaja ze od kilku lat nie ma dla nich miejsca, i juz nie mowie o konkursach, bo w instytucjach maja obowiazek brac z nowych krajow, nawet jak maja slabsze wyksztalcenie / doswiadczenie itp. I tez sa niezle sfrustowani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.217.147.42.coditel.net 10.06.09, 22:25 a niby cast 25 i 27 to dla kogo nie dla fracuzikow ?'ktorzy dostaja od razu kontrakty na 3 latka itp a reszta jakies "zapychanie dziur" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z francji Re: liczba zgloszen na AST Secretary IP: *.26.97-84.rev.gaoland.net 10.06.09, 23:06 casty byly dla wszystkich, choc znam tylko Polakow i Lotysza co dostali jakies miejsca, z moich znajomych Francuzow nikt. A ostatnie konkursy na administratorow byly glownie dla NMS. Jak masz takie uprzedzenia to chyba ciezko ci bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: do ani IP: *.cec.eu.int 11.06.09, 11:59 Ania,czy to ty opisywalas w innym poscie jak to znajome Polki podostawaly posadki bez zadnych egzaminow w instytucjach?Czy to tylko zbieg pseudonimow? Chyba ogarnela ciebie jakas frustracja...Piszesz glupoty,ze tu jest sie tylko "po znajomosci".Pewnie w tak wielkim srodowisku znajda sie jakies jednostki,ale zapewniam ciebie,ze instytucje przestrzegaja wczesniejszych ustalen i np Belgom po Cast czy innych egzaminach bardzo ciezko jest (nawet po znajomosci) znalezc miejsce,bo prog jest 20%,a ciagle jest ich ponad 21%. Czy wiesz,ze HR codziennie dostaja setki spontanow? Z mojego doswiadczenia tez nie mam najlepszych opini o Slowaczce i Czeszce,ale nie wszyscy sa tacy sami....ostatnio u mnie w DG przyjeto wlasnie Czeszke na AT. Rozmawialam z nia,super specjalistka w swojej dziedzinie,specjalnie przyjechala z USA,gdzie od wielu lat ksztalcila sie i pracowala,zna perfect 5 jezykow.A co do mediatora,to wg mnie to jest tylko funkcja,jak wiele innych ,bo tak musi byc...on po "przestudiowaniu" sprawy moze wytchnac EPSO blad,ale nic wiecej nie moze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary e krata Re: do ani IP: *.fbx.proxad.net 11.06.09, 12:33 @ anbxl co do mediatora to 150% racja skarzyc sie mozna to prawda a to tylko zwiekszy statystyke spraw zlozonych u niego ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani z haeru Re: do ani IP: *.cec.eu.int 11.06.09, 14:45 Stanowiska kontraktowe nie licza sie do wykorzystania kwot narodowych wiec nie pitolcie bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_z_hr_u Re: do ani IP: *.cec.eu.int 11.06.09, 14:53 ale zeby dostac kontrakt, trzeba miec zdany jakis egzamin typu CAST. Poza tym w niektorych instytucjach jakby nie bylo w HR-ach siedzia Polacy osoby z NMS i chyba zwalczaja troche mafie romanska...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani z haeru Re: do ani IP: *.cec.eu.int 11.06.09, 15:15 Ja tam tylko zwalczam mafie przemadrzalych i roszczeniowych typow. Niestety w tej grupie jest mocna reprezentacja NMSow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_z_hr_u Re: do ani IP: *.cec.eu.int 11.06.09, 15:18 A to akurat popieram!!! Mam tylko nadzieje, ze masz rownie nieugiete kryteria wobec tych Francuzow, ktorzy oprocz wlasnego jezyka nie znaja zadnego innego, bo to jest naprawde plaga w instytucjach: jak jest na zebraniu 1 Francuz i 10 przedstawicieli innych nacji, to Francuz mowi uparcie po swojemu, chociaz wszyscy inni po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary e krata Re: do ani IP: *.fbx.proxad.net 11.06.09, 16:47 jesli sie myle francja i jezyk byli w unii przed wielka brytania i polska a jak ktos sie wlacza do jakiejs grupy to powinien sie dostosowac a to nazywasz angielskim to jest raczej amerykanski ktory zachodni brat chce narzucic swiatu ( jak $,coke, mc cos itp.....) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: do ani 11.06.09, 18:25 gwoli scislosci: w Unii sa TRZY jezyki proceduralne, w tym dwa z nich od samego poczatku: francuski i niemiecki. Ciekawe, ze Niemcy nie zachowuja sie tak sobiepansko jak Francuzi, mimo iz po rozszerzeniu w wielu krajach tzw. Europy Wschodniej tradycyjnie to nadal niemiecki jest drugim (w Czechach i na Wegrzech nadal pierwszym) jezykiem obcym, a nie francuski. Wiec jakos wszyscy sie przystosowuja do zmian, tylko Francuzi nie, bo im sie ciagle WYDAJE, ze sa grand nation. Statystyki sa bezlistosne: dla 80% urzednikow obecnie to angielski jest pierwszym jezykiem roboczym a nie francuski, wszyscy to zrozumieli, tylko zabojady nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: do ani IP: *.access.telenet.be 11.06.09, 18:41 tylko g woli uscisnienia byly nie tylko Francuzi poprzestaja przy jednym obcym jezyku.Mialam takie przypadki rozmow telefonicznych,gdzie ludzie z NMS (nie byli to "nasi" bo z nimi rozmawiam w ojczystym jezyku) mowili do mnie po angielsku,a ja im odpowiadalam po francusku (takie moje prawo) i....choc powtorzylam odpowiedz (chodzilo o adres) to oni poprostu nie chcieli slyszec francuskiego...Mysle,ze nalezy jak inni "wladac" i fr i en i czasem choc troche byc elastycznym....Np mialam taki przypadek,ze przychodzi do mnie Polka,wie,ze jestem Polka,ale nie ma ochoty rozmawiac po polsku,a jak ja do niej po polsku to nie byla zbytnio zachwycona,czym moja szefowa byla zszokowana.Ale to chyba nie temat watku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary e krata Re: do ani IP: *.fbx.proxad.net 11.06.09, 19:15 a moze aby wszystkich pogodzic i starych i nowych wprowadzic trzeba esperanto lub rosyjski ale za to tlumacze beda strajkowac bo straca posady ;);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: do ani IP: *.cec.eu.int 11.06.09, 16:10 co 2 tygodnie, srednio 15-20 ze 100 przyjetych to Belgowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: do mz i n/t IP: *.cec.eu.int 11.06.09, 16:26 prowadzisz statystyke i mozna to gdzies wyczytac? Wkurzaja mnie takie teorie spiskowe i histoire typu jedna pani drugiej pani...Akurat tak sie sklada,ze podlegam pod unit HR i na czestych zebraniach mowi sie o zatrudnieniach.A co do jezyka to zgadza sie,ze Francuzi (nawet HoU w SCIC) uwazaja ze ich jezyk jest naj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do mz i n/t IP: *.217.147.42.coditel.net 11.06.09, 19:55 wiec powiedz mi dlaczego ode mnie sie wymaga jezykow obcych a te babsztyle zabojady nie sa w stanie sie nauczyc jednego.sorry ale sie napatrzylam w dg i naczytalam maili kiedy stare fr wciskaly na interimow swoje kolezaneczki podczas gdy biedni z castow czekali na jakies oferty.brednie ,brednie ....moze sa jakies hr gdzies tam gdzie zwalczaja ta pseudo sprawiedliwosc -ja w nia nie wierze ani w sadzie ani w instytucjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: do mz i n/t IP: *.brutele.be 11.06.09, 20:09 Gadanie to jedno a fakty sa takie jak podalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: do mz i n/t IP: *.access.telenet.be 11.06.09, 21:48 mz to sa tylko twoje fakty...a ja wiem,ze rzeczywistosc jest inna... Droga Aniu choc ciebie nie znam to jestem pewna,ze nie nadajesz sie do pracy w instytucjach skoro srodowisko multi ci nie odpowiada i jestes tak naiwna,ze szukasz na swiecie sprawiedliwosci....moje dziecko wie,ze nie ma sprawiedliwosci na swiecie... :-)) Same nieszczescia i zli ludzie spotykaja ciebie w instytucjach,spogladnij na to z innej strony,troche przez rozowe okulary,ze inni maja jeszcze gorzej od ciebie...Troche optymizmu...Zapewniam ciebie,ze takich historii jakie mnie w KE spotkaly NIGDY nie przeszlas i nigdy nie przezyjesz....a jednak....zapewniam ciebie,ze w KE sa nie tylko wstretne francuskie babsztyle,ale i wspaniale,bardzo pomocne,lubiace Polakow i ludzi z NMS,ktore pomimo,ze sa na wysokich stanowiskach zawsze sa gotowe do pomocy,sluza dobra rada,etc FRANCUSKI,z ktorymi pomimo roznicy wieku i pozycji nawet mozna zaprzyjaznic sie....bo wszedzie sa ludzie i mlotki.... ps.Byly wiesz o kim napisalam :-))) Ale temat jest inny...... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: do mz i n/t 11.06.09, 21:59 hehe, anbxl, ja sie troche nasmiewam z zabojadow, ale generalnie to oni sa naprawde sympatyczni - na studiach mialem w akademiku super sasiadow z Francji, do dzis mam z nimi kontakt. Sami ich rozpuscilismy, bo im wszyscy prawili komplimenty, ze ich jezyk taki ladny, elegancja-francja, wiec sie nie wysilali. Ale z drugiej strony nie mozna w nieskonczonosc tolerowac faktu, ze zaden "bramkarz" w budynkach unijnych nie potrafi powiedziec nawet 5 zdan w innym jezyku niz francuski. A jesli chodzi o preferencyjnie zatrudnianie francuzow czy belgow na kontraktach, to raczej nie moge potwierdzic z moich obserwacji. Byc moze Belgowie predzej sie godza na krotkie kontrakty typu zastepstwo na 2-3 miesiace, bo to okres, na ktory nikt nie przyjedzie przeciez z Polski czy innego NMS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z francji Re: do mz i n/t IP: *.26.97-84.rev.gaoland.net 11.06.09, 22:35 widzisz Ania, nie wszystko jest czarno biale i lepiej zmienic nastawienie z tak wojowniczo-roszczeniowego na bardziej pozytywne. a co do Francuzow to wydaje mi sie ze jak pracuja w instytucjach to jezyki znaja, co innego czy im sie chce ich uzywac czy nie. ale wyobrazcie sobie ze przedstawiciele francuscy w roznych instytucjach miedzynarodowych maja wytyczne z ministerstwa spraw zagranicznych ze MUSZA mowic po francusku, czy im sie to podoba czy nie, to tylko tak dla ciekawosci... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieprzekonany Re: do mz i n/t IP: *.cec.eu.int 12.06.09, 09:14 Gość portalu: z francji napisał(a): > a co do Francuzow to wydaje mi sie ze jak pracuja w instytucjach to jezyki > znaja, co innego czy im sie chce ich uzywac czy nie. Jest taki frankofonski hardcore, ktory ani nie zna, ani sie nie chce nauczyc zadnego innego ale wyobrazcie sobie ze przedstawiciele francuscy w roznych instytucjach > miedzynarodowych maja wytyczne z ministerstwa spraw zagranicznych ze MUSZA mowi > c > po francusku, czy im sie to podoba czy nie, to tylko tak dla ciekawosci... :) narodowe wytyczne francuskie nie obowiazuja urzednikow europejskich, wiec to akurat zaden argument Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do mz i n/t IP: 136.173.62.* 12.06.09, 09:42 alez ja nie mam nic przeciwko francuzom -znam kilku rozwinietych ktorzy sie chca uczyc jezykow.czy sie nadaje czy nie moze i nie bo swiatek nierobstwa ktore tu widzialam nie dla mnie system wykorzystyawnia zwolnien rocznych niby na cos tam siedzac w grecji - sorry.....troche nie moja bajka jak juz zarabiasz kase wiec na nia zapracuj przunajmniej min .moze i jestem w tych inst ale nie sadze ze na dlugo bo faktycznie ast to dobre na 2 lata a pozniej chce sie cos wiecej robic -ale to kazdego indywidualna sprawa -a jak chce cos ambitniejszego niby AD to trzeba sie natyrac i jeszcze chore konkursy zdac ktore nie wiem czy mozna zdac az tak szybko -a poza tym moge je zdac w pl pracujac na fajniejszej posadce moze za mniejsze pieniadze . wierze ze Pl sa ambitni nowe kraje rowniez ale lenistwa starych nie znosze i to mnie przeraza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl [...] IP: *.cec.eu.int 12.06.09, 10:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania [...] IP: *.217.147.42.coditel.net 12.06.09, 14:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl [...] IP: *.access.telenet.be 12.06.09, 19:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania [...] IP: *.217.147.42.coditel.net 12.06.09, 20:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl [...] IP: *.access.telenet.be 12.06.09, 21:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania [...] IP: *.217.147.42.coditel.net 12.06.09, 22:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl [...] IP: *.access.telenet.be 13.06.09, 09:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do an [...] IP: *.dyn.versateladsl.be 13.06.09, 10:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl [...] IP: *.access.telenet.be 13.06.09, 20:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.09, 17:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl [...] IP: *.access.telenet.be 27.06.09, 19:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania [...] IP: *.217.147.42.coditel.net 27.06.09, 20:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: do beta/basia/ania(?) 27.06.09, 22:47 Aniu, jeśli ktoś miałby być zabanowany na tym forum, to prędzej Ty niż anbxl, która jest osobą bardzo życzliwą i wiele osób jej niejedno zawdzięcza, łącznie ze mna. Zgadzam się, że nie każdemu może odpowiadać styl jej postów (jak dla mnie ok), ale o gustach się nie dyskutuje. Dajcie jej już spokój, bo to zakrawa już na jakąś obsesję ze strony Twojej i innych czyniących sobie sport z tematu "anbxl". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straznik Re: do beta/basia/ania(?) IP: 78.251.206.* 27.06.09, 23:43 KLAP KLAP brawo tuhanko trzeba troche uspokoic te kolezanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: do beta/basia/ania(?) IP: *.cec.eu.int 28.06.09, 15:24 Bez wgzlędu na osobę Anbxl, do której mam osobiście stosunek obojetny: wywody basi, ani itp. budza po prostu głęboki niesmak z uwagi - nie bójmy się nazwać rzeczy po imieniu - na ich prostacki charakter. Obu pannom słoma z butów wychodzi i to co najmniej pod pachy, jak nie wyżej. Najbardziej smutna jest natomiast ta jakże polska bezinteresowna zawiść i inklinacja do obrzucania się błotem, oczywiście anonimowo. Nawiazując do waszego tonu mogę wyrazić jedynie nadzieję jako urzednik mianowany (kategoria AD7), iż nigdy do dołączycie do naszego grona na stałe, ja w każdym bądź razie źle bym się czuł w waszym godnym pożałowania towarzystwie. Anbxl, nie reaguj na takie posty, bo nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pracujacego Re: do beta/basia/ania(?) IP: *.218-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.06.09, 16:23 A Ty dzisiaj w pracy? W niedziele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: do beta/basia/ania(?) IP: *.cec.eu.int 29.06.09, 09:28 Gość portalu: do pracujacego napisał(a): > A Ty dzisiaj w pracy? W niedziele? Nie, nudzilo mi sie w domu i z tesknoty za biurem tak sobie poszedlem do pracy, co za glupie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re:n/t 12.06.09, 19:43 Aniu, albo nie wiesz, albo udajesz, jak wygląda praca w instytucjach. A często idzie to falami: albo jest nawał pracy, że nie wiesz, w co najpierw ręce włożyć, albo dla odmiany nie ma do zrobienia prawie nic. Wielokrotnie już tak miałam, i to w trakcie jednego tygodnia, że przez 2 dni z robotą uwijałam się w 2 godziny i jeszcze robiłam na następne dni, żeby nie siedzieć bezczynnie bądź bezcelowo buszować po internecie (ileż można?), a nagle kolejnego dnia zwaliła się taka ilość dokumentów do obrobienia, że aby się wyrobić, zostawałam po godzinach. W zajęty dzień nawet nie ma często kiedy sprawdzić poczty, a w luźny dzień...no cóż, na pewno znajdzie się czas na fora internetowe, żeby się nie zanudzić (dodam, że tych "nudnych" dni jest jednak mniej, zwłaszcza pod koniec prezydencji :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re:n/t IP: *.access.telenet.be 12.06.09, 19:49 bo ty tuhanka masz "odpowiedzialna" prace,a ja... super paradise :- ))),ale to pewnie nie moze trwac wiecznie :-( Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re:n/t 12.06.09, 21:21 Dobrze wiemy, że w instytucjach każda praca jest odpowiedzialna, bo dokłada cegiełkę do całości. Nawet tacy "huissiers" u mnie na piętrze...jak nie dostarczą na czas dokumentów, to nie można pracować, bo brakuje potrzebnych do pracy informacji. A więc nawet ich praca jest ważna, nawet jeśli przez sporą część dnia siedzą w swojej "kanciapie" i może się wydawać, że niewiele robią. Ale ktoś, kto nie ma pojęcia, zawsze się czepi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re:n/t IP: *.access.telenet.be 12.06.09, 21:34 Tuhanka swiete slowa,a ja czesto jestem wizytowka na zewnatrz...Obecnie mamy bardzo duzo wizyt studentow,ktorzy pisza taka lub inna prace. Ale dalej denerwuja mnie takie istoty,ktore tylko wszystko i wszystkich krytykuja.Niby sa w srodku,gdzie wszyscy sa beeeee,zle pracuja,sa "po znajomosci",nic nie robia tylko one sa NAJ,a nawet nie potrafia czytac postow na forum.Ciekawe gdzie ona wyczytala moje F,jak w wielu postach sama podawalam inne info.Chocby to swiadczy o jej wiarygodnosci i postach,ale tak rodza sie plotki....Walczmy z plotkami....I powrocmy do tematu............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re:n/t IP: *.77-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.06.09, 08:28 No wlasnie walczmy z mitami i z plotkami ! Nieprawda jest, ze mozna wejsc po znajomosci do instytucji. Ja znam jedna osobe, czasami pisuje na tym forum i dzieli sie przydatnymi info, uklony w jej strone, co tu duzo gadac: reprezentowala Belgie na arenie miedzynarodowej, pozniej ciezka praca w SG KE,a nawet bezposrednio u X Solana, a teraz musi wszystko od nowa zaczynac od konkursu na ast 1... Az trudno uwierzyc ale to prawda, tak ze jest jakas sprawiedliwosc i nie opowiadajcie ludzie bajek, ze po znajomosci mozna. Milego odpoczynku od konkursow i od pracy wszystkim zycze ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re:n/t IP: *.dyn.versateladsl.be 13.06.09, 16:24 jajcarz z Ciebie gosciowa:-) Wiesz ze legend sie nie tyka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilne Re: liczba zgloszne Secretary- zmienić muszę temat IP: *.slubice.vectranet.pl 29.06.09, 11:16 pilne, więc z góry przepraszam, że temat zmienię, ale potrzebuje zwięzłej informacji od kogoś kto wie, jak przebiegały etapy egzaminów na CAST (testy, ustne?). Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f_anka Re: liczba zgloszne Secretary- zmienić muszę tema IP: *.cec.eu.int 29.06.09, 12:08 ONA tylko ONA i nikt inny jak nie ONA .. WIE, POMOZE, BYLA, WIDZIALA... nie trac nadziei...napisz ze ONA jest super... od razu Ci obszernie opowie:) potem mozemy Ci pomoc przetlumaczyc to na zrozumialy tekst :-) Odpowiedz Link Zgłoś
domodraszka Re: liczba zgloszne Secretary- zmienić muszę tema 29.06.09, 13:31 Ale o co chodzi? Ludzie zadaja wazne dla nich pytania a otrzymuja nie odpowiedzi a jakies dziwne teksty? Why? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwna Re: liczba zgloszne Secretary- zmienić muszę tema IP: *.240-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.06.09, 13:34 Are you experiencing maladministration? consult the European Ombudsman! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: liczba zgloszne Secretary- zmienić muszę tema IP: 78.251.169.* 29.06.09, 13:38 A TY ZAPIEP......... DO ROBOTY za co masz kase ????? Odpowiedz Link Zgłoś