Dodaj do ulubionych

Gwałciciele III RP

02.05.05, 12:17
Proszę o podanie przykładów GWAŁCICIELI III RP - czyli ludzi, którzy pomiomo tego, ze mają stac na straży prawa prawo to łamią, czyli GWAŁCĄ

mój typ:
PREZYDENT ALEKSANDER KWAŚNIEWSKI - wielki orędownik konstytucji, każdy ja dostał w 1997, tak to pan prezydent dbał o to, aby to można by powiedzieć Jego dziecko weszło w zycie. Konstytucja ta w art 55 ma taki oto zapis Ekstradycja obywatela polskiego jest zakazana - pomimo to pan prezydetn wziął i podpisał ustawę zezwalającą na ekstradycję obywetli - nie dość że zgwałcił to jeszcze nieletnią, dziecko można by powiedzieć
Obserwuj wątek
    • maureen2 Re: Gwałciciele III RP 02.05.05, 12:56
      lear napisał:

> Proszę o podanie przykładów GWAŁCICIELI III RP - czyli ludzi, którzy pomiomo
      te
      > go, ze mają stac na straży prawa prawo to łamią, czyli GWAŁCĄ
      >
      > mój typ:
      > PREZYDENT ALEKSANDER KWAŚNIEWSKI - wielki orędownik konstytucji, każdy ja
      dosta
      > ł w 1997, tak to pan prezydent dbał o to, aby to można by powiedzieć Jego
      dziec
      > ko weszło w zycie. Konstytucja ta w art 55 ma taki oto zapis Ekstradycja
      obywat
      > ela polskiego jest zakazana - pomimo to pan prezydetn wziął i podpisał ustawę
      z
      > ezwalającą na ekstradycję obywetli - nie dość że zgwałcił to jeszcze
      nieletnią,
      > dziecko można by powiedzieć

Moja odpowiedż jest taka : nic nie wiem,nie widziałem i nie byłem świadkiem
      żadnego gwałtu.Popieram ekstradycję,ponieważ w polskich więzieniach jest tłok,
      ludzie stoją w kolejce przed bramą,a w więzieniach np w Holandii są luksusowe
      warunki i pobyt więznia nic nas nie kosztuje.
      • venus99 Re: Gwałciciele III RP 02.05.05, 13:55
        może podpisać umowę z Rosją i naszych kryminalistów wysyłac do ich więzień?
        podejrzewam,że jest to uzasadnione ekonomicznie.
        • maureen2 Re: Gwałciciele III RP 02.05.05, 14:07
          Właśnie miałem na wzgledzie aspekt ekonomiczny.Wysyłanie do Rosji jest niezręcz-
          ne politycznie,mozna było by ewentualnie tylko tych skazanych na dożywocie,któ-
          re trwało by tam dość krótko,jest to humanitarne podejście.Pozostłym należało by
          zapewnić znośne warunki w więzieniu i tu wskazany byłby pobyt jednak w Holandii.
          • venus99 Re: Gwałciciele III RP 02.05.05, 14:22
            jestem absolutnie przeciwny Holandii. Rosja może jest miejscem niezręcznym
            politycznie ale jakże skutecznym.
            • maureen2 Re: Gwałciciele III RP 02.05.05, 15:03
              venus99 napisał:

> jestem absolutnie przeciwny Holandii. Rosja może jest miejscem niezręcznym
              > politycznie ale jakże skutecznym.
              Uważam,że należy dbać o poprawność polityczną,dbać o dobre stosunki ze wszyski-
              mi krajami i wyróznianie Rosji,ktora ma wprawdzie duże doświadczenie w pracy
              z więzniami jest niewłaściwe.Należy także innym dać szansę na wykazanie się
              swoimi doświadzeniami poprzez podpisanie stosownej umowy,w tym z Holandią.
              • venus99 Re: Gwałciciele III RP 02.05.05, 15:04
                ale oni mają jechać do więzienia a nie do sanatorium holenderskiego.
                • maureen2 Re: Gwałciciele III RP 02.05.05, 15:38
                  Nie wszyscy zasługują na Rosję,tylko wybrani.
      • lear NO TO JESTEŚ MISZCZU NOWEJ ERY 02.05.05, 17:09
        > Popieram ekstradycję,ponieważ w polskich więzieniach jest tłok

ale wiesz, że jest to niezgodne z Konstytucją
        i wiesz, że to jest nienormalne postępowanie ze strony pana prezydenta

zasady, moralnośc i prawo - jakie by nie były nalezy je szanowac, chociazby dlatego, że samemu się promowało to prawo i te zasady

• lear NO TO JESTEŚ MISZCZEM NOWEJ ERY 02.05.05, 17:14
        zasady, moralność i prawo - tego powinno się przestrzegać, chociażby z tego powodu, że samemu się do ich ustanowienia namawiało

ale teraz jest NOWA ERA, gdzie można w Konstytucji napisać co się chce potem to podważać w ustawie i taki maureen2 będzie to popierać - chyba nawet starozytni barbarzyńcy bardziej szanowali to co ustanowili
        • maureen2 Re: NO TO JESTEŚ MISZCZEM NOWEJ ERY 02.05.05, 18:02
          Pan prezydent cieszy sie dobrym zdrowiem psychicznym,a co do prawa,to panta
          rei,jak mawiaja hydraulicy
          • lear Czyli jest złym człowiekiem 03.05.05, 22:37
            > Pan prezydent cieszy sie dobrym zdrowiem psychicznym

bo jak ma iść przed komisję to Konstytucji przestrzega, co do joty

czyli z niego jest taka szuja mała - przestrzega kiedy mu wygodnie

> a co do prawa,to panta rei,jak mawiaja hydraulicy

czyli że co?
            nie ma żadnych zasad?
            sku..enie i nic więcej?

w takim razie kibole są forpocztą nowej ery - postepuja tak jak pan prezydent, może mniej wyrafinowanie, ale za to z pełnym rozmachem
            • 9111951u Re: Czyli jest złym człowiekiem 04.05.05, 14:02
              Kolejni kandydaci na tej liscie to: niejaki "Carex" i don Leszek za złamanie
              art. 32 polskiej konstytucji .
              • kpt.ziobro Re: Czyli jest złym człowiekiem 04.05.05, 15:45
                Wszystkie dobra narodowe ukryte w ziemi powinny należeć do Narodu i służyć
                rozwojowi całego społeczeństwa polskiego.
                Emeryci i Renciści NSZZ "Solidarność",
                Wrocław (podpisało 17 osób)
                • u-boot_88 Szczególna uwagę emerytów.. 04.05.05, 15:57
                  .. i rencistów zwróciłbym na "dobra narodowe" ukryte na terenach
                  wysypisk. "Solidarność" dała im wolność, swobodę wypowiedzi etc. ale i tak
                  trzeba sie będzie dogadać z pilnującymi wysypiska.
                  • maureen2 Re: Szczególna uwagę emerytów.. 04.05.05, 18:06
                    Wysypiska same sie pilnują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka