Dodaj do ulubionych

Proces Merkel-Kurski - możliwość ugody

04.01.06, 09:37
Myślałem że Kurski sądzi się z kanclerzem Niemiec
Obserwuj wątek
    • observer00 Re: Proces Merkel-Kurski - możliwość ugody 04.01.06, 09:41
      i takie pewnie było zamierzenie autora....
    • zupper obrzydzenie 04.01.06, 10:09
      Kurski to jedna z niewielu osób na widok której bierze mnie obrzydzenie świadom
      metod jakimi postepuje na politycznej scenie. Dziwi mnie , że PiS tak chełpiący
      się swoja nazwą trzyma go w swoich szeregach.
      • indris Dla zmniejszenia Twojego zdziwienia... 04.01.06, 10:22
        ...przypomnę Ci powiedzenie pewnego amerykańskiego dygnitarza, któremu ktoś
        wskazał, że popierany przez USA dyktator latynoamerykański, to kanalia.
        Dygnitarz miał odpowiedzieć: "może to i sukinsyn ale to jest NASZ sukinsyn".
        Dodac do tego należy wyraźną proamerykańskość Kaczorów...
      • w11mil Re: obrzydzenie 04.01.06, 11:28
        zupper napisała:
        > Kurski to jedna z niewielu osób na widok której bierze mnie obrzydzenie
        Esteta z ciebie! Szczególnie przystojny nie jest ale przy takich kryteriach to
        pewnie nie wychodzisz na ulicę.
        A może są jakies inne powody? Molestuje, nietolerancyjny jest?
        • maruda.r Re: obrzydzenie 04.01.06, 12:20
          w11mil napisała:

Szczególnie przystojny nie jest ale przy takich kryteriach to
          > pewnie nie wychodzisz na ulicę.
          > A może są jakies inne powody? Molestuje, nietolerancyjny jest?

Kurski jest wyjątkowo antypatyczny.

• w11mil Re: obrzydzenie 04.01.06, 12:29
            maruda.r napisał:

> Kurski jest wyjątkowo antypatyczny.

Osobiście go nie znam, więc musze wierzyć Twojej opinii.

Może jednak jakieś pikantne szczegóły?
            • tim7 Re: obrzydzenie 04.01.06, 14:57
              Wystarczy, że to zwykłe bydle jest, bez moralnego kręgosłupa. Choćby kulę
              ziemską na klęczkach przeszedł, to nic nie zmienie tego, że udowodnił że
              przedkłada interes partyjny nad człowieczeństwo.
              • w11mil Re: obrzydzenie 04.01.06, 15:37
                tim7 napisał:

> to zwykłe bydle jest,
                > przedkłada interes partyjny nad człowieczeństwo.
                Rany boskie! Co jeszcze zmajstrował poza ujawnieniem kim był dziadek kandydata
                na prezydenta RP? Brzydki numer, prawda, ale odmawianie mu za to
                człowieczeństwa to chyba za dużo?
                • tim7 Re: obrzydzenie 04.01.06, 19:13
                  Popełnianie błedów, nawet brzydkich, jest jak najbardziej ludzkie, ale bycie
                  dumnym z posługiwania się świńswtem już nie jest godne człowieka. To dlatego
                  tak nisko oceniam Kurskiego.
                  • w11mil Re: obrzydzenie 04.01.06, 19:39
                    tim7 napisał:

> Popełnianie błedów, nawet brzydkich, jest jak najbardziej ludzkie, ale bycie
                    > dumnym z posługiwania się świńswtem już nie jest godne człowieka

Śledziłem uważnie doniesienia prasowe nt. Kurskiego. Czy poza wyciągnięciem
                    historii dziadka Tuska były jeszcze jakieś świństwa "niegodne człowieka"?
                    • tim7 Re: obrzydzenie 04.01.06, 20:58
                      Nie jestem jego biografistą, więc posłużę się cytatem:

"Jacek Kurski był politykiem Ruchu Odbudowy Polski oraz współtworzył medialną
                      stronę kampanii wyborczej Porozumienia Centrum. Był też członkiem ZChN, z
                      którego w 2001 r., jako wiceprezes, został wykluczony. Zarządowi ZChN nie
                      podobały się „metody walki politycznej” Kurskiego, które określono
                      mianem „gangsterstwa politycznego”. Kurski twierdził wówczas, że to on sam
                      zrezygnował z dalszej działalności w partii. Następnie trafił do PiS, którego
                      członkiem był do jesieni 2002 r. Wówczas został kandydatem LPR na prezydenta
                      Gdańska. Uzyskał czwarty wynik, dlatego ostatecznie został radnym LPR w sejmiku
                      pomorskim".

Po czym "wystąpił" z LPR i 12 godzin później wskoczył znów do PiS....

Ten człowiek jest pozbawiony kręgosłupa moralnego.

-------
                      cytat pochodzi z: www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004122003
                      • w11mil Re: obrzydzenie 04.01.06, 21:09
                        tim7 napisał:
                        >Zarządowi ZChN nie podobały się „metody walki politycznej” Kurskiego, które
                        >określono mianem „gangsterstwa politycznego”

Akurat politycy ZChN nie są dla mnie wyrocznią w kwestii moralności

> Ten człowiek jest pozbawiony kręgosłupa moralnego.
                        skoro tak mówisz to pewnie znasz go lepiej ode mnie
    • sarpress a co z procesem prywatyzacyjnym 04.01.06, 10:12
      w którym prym wiedli tacy,jakci którzy poczuli na sobie kamień obrazy.Wszak nie
      tylko na Wybrzeżu wiadomo,jak to wyglądało Panowie Merkel.Czy aby po waszej
      stronie zawsze wszystko było ok?Dlatego teraz mamy tak dobrze,jak mamy...Powinni
      stulić po sobie uszy a nie rzucać się ja przysłowiowe g...o w przeręblu.I to by
      było na tyle!A Balcerowicz i tak musi odejść!
      • typson [...] 04.01.06, 10:18
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • maruda.r Re: a co z procesem prywatyzacyjnym 04.01.06, 11:10
        sarpress napisał:

> w którym prym wiedli tacy,jakci którzy poczuli na sobie kamień obrazy.Wszak nie
        > tylko na Wybrzeżu wiadomo,jak to wyglądało Panowie Merkel.Czy aby po waszej
        > stronie zawsze wszystko było ok?

To nie Merkel musi się tłumaczyć, ale Kurski przedstawić dowody na poparcie
        swojego oskarżenia. Nie żyjemy w Rosji Sowieckiej czego Kurski wciąż nie jest
        świadom.

• asp420 dziennikarstwo gazetowe... 04.01.06, 10:18
      Przypominam, ze w momencie rozpoczecia sporu Kurski w ogole nie byl czlonkiem PISu. Nie jestem jakims zarliwym zwolennikiem Kaczynskiego, ale zaczyna mnie meczyc jak GazWyb wyszukuje wszystko (absolutnie wszystko) aby dowalic PiSowi. To co robi GW to manipulacja. To tak jakbym napisal "Proces sadowy w ktory zamieszany jest Merkel, ktory nalezal do KLD, ktory przeksztalcil sie w UW a nastepnie PO, z Gdanska z ktorego pochodzi m.in. Tusk". Szkoda, ze kunszt dziennikarski tak podupadl :-(
      • bydgoskacd Re: dziennikarstwo gazetowe... 04.01.06, 10:47
        z Twoją rzetelnością jest o wiele gorzej

> Przypominam, ze w momencie rozpoczecia sporu Kurski w ogole nie byl czlonkiem P
        > ISu.

"Według Jacka Merkla, poseł PiS w programach radiowym i telewizyjnym we wrześniu
        i październiku 2005 r. zasugerował, że jest on współodpowiedzialny za
        "gigantyczne afery prywatyzacyjne"" We wrześniu i październiku Kurski był
        członkiem PiS

Nie jestem jakims zarliwym zwolennikiem Kaczynskiego, ale zaczyna mnie mec
        > zyc jak GazWyb wyszukuje wszystko (absolutnie wszystko) aby dowalic PiSowi. To
        > co robi GW to manipulacja.

W całym tekście słowo PiS pojawia się jeden raz w sformułowaniu "poseł PiS",
        które jest jak najbardziej prawdziwe. Zresztą w stosunku do Merkla też piszą "B.
        polityk KLD"

I o co tyle krzyku...
      • taki-i-owaki Re: dziennikarstwo gazetowe... 04.01.06, 11:21
        > Przypominam, ze w momencie rozpoczecia sporu Kurski w ogole nie byl czlonkiem P
        > ISu. Nie jestem jakims zarliwym zwolennikiem Kaczynskiego, ale zaczyna mnie mec
        > zyc jak GazWyb wyszukuje wszystko (absolutnie wszystko) aby dowalic PiSowi. To
        > co robi GW to manipulacja. To tak jakbym napisal "Proces sadowy w ktory zamiesz
        > any jest Merkel, ktory nalezal do KLD, ktory przeksztalcil sie w UW a nastepnie
        > PO, z Gdanska z ktorego pochodzi m.in. Tusk". Szkoda, ze kunszt dziennikarski
        > tak podupadl :-(

Niechęć do GW tak Cię zaślepiła, że nie zauważyła(e)ś, że to notatka PAP :)
    • grali1 Re: Proces Merkel-Kurski - możliwość ugody 04.01.06, 10:49
      Szkoda panie Merkel. Kanalie trzeba niszczyć i to jak pluskwy - doszczętnie.
    • w11mil Były jakieś afery prywatyzacyjne? 04.01.06, 10:56
      A nawet jesli były to nikt nie jest za nie odpowiedzialny.
      A nawet jesli ktoś jest odpowiedzialny to nie członkowie Kongresu Liberalno-
      Demokratycznego
      A nawet jeśli członkowie Kongresu Liberalno- Demokratycznego
      to na pewno nie p. Merkel (i p. Tusk )
    • zella_ziege Re: Proces Merkel-Kurski - możliwość ugody 04.01.06, 10:59
      Kanclerką albo panią kanclerz, a nie kanclerzem!!!
      • libertarianin Re: Proces Merkel-Kurski - możliwość ugody 04.01.06, 11:20
        a jednak kanclerzem! bo taka jest jej funkcja. tak samo, jak przewodniczącym, prezesem i dyrektorem! zwyczajowo dodajemy "pani", by zaakcentować jej płeć. ale "kanclerka" czy "prezeska" to tylko powie KRETYNKA :(
    • libertarianin Re: Proces Merkel-Kurski - możliwość ugody 04.01.06, 11:14
      bullterier odszczeka?
      • block-buster [...] 04.01.06, 11:34
        • w11mil protestuję przeciw wycinaniu block-bustera 04.01.06, 12:00
          Czytanie jego postów daje mi miłe poczucie wyższości
    • ascasc [...] 04.01.06, 11:33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka