jimmyjazz 22.03.06, 13:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forum_wyborcza Słownik IV RP 22.03.06, 13:13 "Przystawki - jedno ze złośliwych określeń dotyczących Samoobrony i LPR. Pochodzi z kąśliwego i bardzo popularnego kawału, którego akcja rozgrywa się w restauracji na Wiejskiej". Może ktoś zacytuje ten dowcip o przystawkach? Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Słownik IV RP 22.03.06, 13:15 To chyba szło tak, że siedzą Kaczyński, Lepper i Giertych w restauracji, pod chodzi kelner i Kaczyński mówi: "Poproszę wino". A na to kelner: "A przystawki?". A Kaczyński: "Przystawki wodę mineralną". Takie sobie w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_rakieta Re: Słownik IV RP 22.03.06, 13:34 troche smieszno, troche straszno. ale obwaiam sie ze coraz bardziej bedzie straszno, a mniej smieszno. -- www.euromason.blox.pl Nieregularnik masońsko-pogański. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Słownik IV RP 22.03.06, 14:02 Istotnie straszno i smutno usłyszeć, że ""ciemny polski lud wszystko łyknie". co pawda wypowiedział to Kurski, ale zastanówcie się ilu naszych polityków tak właśnie widzi i interpretuje słowo "naród"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl "IV RP" - słowo bezprawne ! 22.03.06, 14:14 Nie wiem, czy wiecie, ale określenie "IV Rzeczpospolita" jest sprzeczne z Konstytucją. W konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej jest zapisane określenie obecnie istniejącej republiki: Trzecia Rzeczpospolita. KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ "Wszystkich, którzy dla dobra Trzeciej Rzeczypospolitej tę Konstytucję będą stosowali, wzywamy..." www.sejm.gov.pl/prawo/konstytucja/kon1.htm → → → → → → → → → → → → Nadchodzi Era Mohera! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: "IV RP" - słowo bezprawne ! 22.03.06, 14:31 Jeżeli tak to warto poinformować o tym fakcie tych którzy mówią o budowaniu "IV RP" i sgonie "III RP". Czyli: - Prezydenta - Członków (za przeproszeniem) rządu - Oraz posłów (w szczególności PIS, LPR oraz Samoobrony) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz-karpinski CD.: * Zamach Na Demokrację * Zawłaszczanie Władzy 22.03.06, 16:27 Warto ten słownik uzupełnić o Słownik Łżemediów: Rządy Bliźniaków * Zamach Na Demokrację * Zawłaszczanie Władzy * Atak Na Wolność Słowa * Atak Na Sędziów * Atak NA Dziennikarzy * Atak Na Lekarzy * Atak Na Awokatów * Zawłaszczanie WSI * Atak na Unię * Drażnienie Niemiec * Atak Na Niezależność NBP * Atak Na KNB * Zawłaszczanie Mediów Publicznych * Szkodzenie Polsce * Atak Na Unię * Kaczyński To Hitler (folksdojcz Kutz) * Itd. itp. :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz-karpinski [...] 22.03.06, 16:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz-karpinski CD.: * Rządy Bliźniaków * Zawłaszczanie Mediów Pub 22.03.06, 16:30 Słownik Łżemediów: Rządy Bliźniaków * Zamach Na Demokrację * Zawłaszczanie Władzy * Atak Na Wolność Słowa * Atak Na Sędziów * Atak NA Dziennikarzy * Atak Na Lekarzy * Atak Na Awokatów * Zawłaszczanie WSI * Atak na Unię * Drażnienie Niemiec * Atak Na Niezależność NBP * Atak Na KNB * Zawłaszczanie Mediów Publicznych * Szkodzenie Polsce * Atak Na Unię * Kaczyński To Hitler (folksdojcz Kutz) * Itd. itp. :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: CD.: * Rządy Bliźniaków * Zawłaszczanie Medió 22.03.06, 18:27 Zaciął ci się kolego enter w klawiaturze. A co do twoich cytatów, to nie jest nowomowa, tylko określenie działań twoich mentorów, przy pomocy powszechnie używanych słów w powszechnie rozumianym ich znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: CD.: * Rządy Bliźniaków * Zawłaszczanie Medió 23.03.06, 08:26 A na koncu *kwak you*. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery iedyś takie rzeczy dawaliście do Gazety na Plażę 29.03.06, 21:24 Ale teraz chyba się to zaczyna mienić "poważną publicystyką". Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: CD.: Atak Na Wolność Słowa * Kaczyński To Hit 22.03.06, 21:09 i po co to łapciuchu powtarzasz, tymbardziej te zwroty odnoszą się do określenia czynności typu "atak" "zamach" "zawłaszczenie" Odpowiedz Link Zgłoś
szamoni Re: CD.: Atak Na Wolność Słowa * Kaczyński To Hit 23.03.06, 09:40 nie wolno tego w tym kontekscie używać? nie po linii? Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: CD.: * Zamach Na Demokrację * Zawłaszczanie W 22.03.06, 17:05 tak dodalabym neoliberalowie to też oszołomu i pis promujacy polske dla tetryków wtedy obraz ten staje sie jasniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: CD.: * Zamach Na Demokrację * Zawłaszczanie W 22.03.06, 18:23 czy jestes jednym z trojaczkow, ze musisz trzy razy pisac to samo, czy moze dopiero po trzecim czytaniu dociera do ciebie sens twoich wypocin? Odpowiedz Link Zgłoś
niknik Re: "IV RP" - słowo bezprawne ! 22.03.06, 20:40 To pojęcie występuje tylko w preambule, zatem jest sprzeczne jedynie logicznie, a nie prawnie. Ale co tam. Jeżeli ktoś ma w d*** prawo, to tym bardziej nie przejmuje się logiką. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Słownik IV RP 22.03.06, 17:04 dla mnie najlepsza jest ta totalna opozycja - ciekawy zwrot wewnetrznie sprzeczny - jesli komus akurat wystepowanie opozycji kojarzy sie z totalnoscią a jest politykiem zmierza wlasciwie w kierunku monopartyjnym.. swoja droga moja ciocia - osoba ktora walczyla z systemem juz od lat 70' powiedziala kiedys ze ludzie wychowani w warunkach pzpru nie stworza nigdy nic nowego w polsce nie zaleznie od tego po ktorej byli stronie Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja święta racja. 22.03.06, 17:16 W Afryce też nie potrafią wyjść poza pewien schemat, schemat wojen plemiennych. Jak jedno plemie wygra wybory to w całości eliminuje drugie ze wszystkich stanowisk i synekur. Bo tam jest taka tradycja, że wypada rodzinę poupychać na ministerialnych stanowiskach, a jak tego nie zrobisz to wszyscy myślą, że jesteś nienormalny. A my niestety będziemy mieli różne wersje PRLu. Był sobie postkomunistyczny- PRL, teraz jest PRL katolicki, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Dowcip 22.03.06, 13:17 forum_wyborcza napisał: > Może ktoś zacytuje ten dowcip o przystawkach? Przychodzi J.KAczyński, Lepper i Giertych do restauracji. Podchodzi kelner: Kelner: Co panom podać? Kaczor: Schabowy Kelner: A przystawki? Kaczor: A przystawki też chcą schabowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade.pl GOSiewski 23.03.06, 09:11 Słownik jak słownik, ale prawdziwy "mistrz" słowa to poseł Gosieski. jak go słucham, to za każdym razem gorzej mi się robi. Ten facet nie ptrafi nawet jednego zdania sklecić prawidłowo po Polsku. Żenujące są jego popisy. www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek Re: Słownik Michnika i kompanow 23.03.06, 22:35 Najwiekszy demagog w Polsce i jego zwroty: kabotyn, koltun polski, oszolom, ciemnogrod, moherowe berety, polski zascianek,czarni, katoland, obrona Czestochowy i wszystko co negatywne opatrzone epitetem 'polski': polski balagan, polski szowinizm, polskie chamstwo, polska nienawisc, polskie pijanstwo, polskie cwaniactwo, polska nietolerancja itp. No i jeszcze slowo wytrych mit, polski mit o czyms tam. Takze: consensus (co do okradania panstwa, aferomania, zoologiczny antykomunizm, czlowiek honoru (jaruzelski, Urban), i wiele wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Słownik IV RP 26.03.06, 17:01 Przystawki - jedno ze złośliwych określeń dotyczących Samoobrony i LPR. Pochodzi z kąśliwego i bardzo popularnego kawału: Jarosław Kaczyński, Lepper i Giertych siedzą w sejmowej restauracji na Wiejskiej. Kaczyński mówi do kelnera: "Poproszę schabowy". Na to kelner: "A przystawki?". A Kaczyński: "Przystawki też wezmą po schabowym." Trzeba czytać artykuł który sie komentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
libertaireparis Re: Słownik IV RP 27.03.06, 18:31 Proponuje wytoczenie procesu Dornowi za falokracje i meski szowinizm. Jego zdaniem "suka" jest bardziej uwlaczajaca dziennikarzom niz "pies" (utarty zwrot to "lze jak pies") a to jest juz seksizm. Wzorem francuskim nalezy w Polsce utworzyc kobieca organizacje wlaczaca z falokracja slowna a nazwac ja "Bure Suki" (we Francji to sa to "Chienne de garde"). Odpowiedz Link Zgłoś
nameislukas kawał 22.03.06, 13:16 Lezy sobie Pan Premier na plaży i opala sie. Opala, opala a słoneczko na niego swieci. Opala sie, opala, a słoneczgo nagle do Premiera mowi: "Halo Panie Marcinkiewicz, ch*j Ci z reform wyszedł!" Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: kawał 22.03.06, 13:18 Warszawa, korek na Jerozolimskich, do jednego kierowcy odzywa się drugi: - słuchaj, porwali prezydenta Kaczyńskiego, żądają 100 000 000 złotych, bo inaczej obleją go benzyną i podpalą, robimy właśnie zbiórkę... - Tak? A po ile dają inni kierowcy? - No tak po 2 - 3 litry... -- Społeczeństwo Blog Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Biedne dzieci Michnika 22.03.06, 13:17 glownie dzieci tej postnomenklatury i lze-elit - genialne okreslenie o podwojnym znaczeniu i w dodatku potwierdzonym. Biedne bo wstyd im sie przyznac do faktu ze bura suka jest jak najbardziej zwiazkiem wyrazowym ORYGINALNYM w sensie nieznanym dotad w jez. polskim. Co zas sie tyczy oszukanych i oszukujacych elit to owszem mamy je i w jak widac po panu - piecos tam miec bedziemy jeszcze troche bo przybywa ich w tempie paczkowania drozdzy... Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Biedne dzieci Rydzyka 22.03.06, 13:19 Zero samodzielnego myślenia, zero racjonalności. Zmanipulowane nowomową robaczki... -- Społeczeństwo Blog Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 zygoux 22.03.06, 13:22 mnie nie obchodza czyjes dzieci tylko prawa rodzicow do ich wychowywania. Slyszales dziubdziatko o takim archaizmie? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: zygoux 22.03.06, 13:57 A co to ma co rzeczy? Pisałem o zmanipulowanych dzieciach rydzyka. Przepojonych nacjonalistyczną, pseudokatolicką ideologią. Ani słowa o wychowaniu dzieci. -- Społeczeństwo Blog Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 a gdzie nasze feministyczne autorytety 22.03.06, 13:20 w tzw. wysokich obcasach. Gdzie kuk vel Gabcia Casey z jej rewelacjami na temat biustow, gdzie Kazie i inne puchatki? Gdzie sami indagowani - Cimoszki i ich kwity? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Biedronka - samotna zagubiona hunwejbinka PiS-u:) 22.03.06, 15:53 Biedronka wróciła na forum. Macha dziarsko szturmówką: "Władza ma rację." Ale co to. Gdzie są inni Pisowscy ORMO-wcy? Coś się tu zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Biedne dzieci Michnika 22.03.06, 13:20 biedronka24 napisała: > Biedne bo wstyd im sie przyznac do faktu ze bura suka jest jak najbardziej > zwiazkiem wyrazowym ORYGINALNYM w sensie nieznanym dotad w jez. polskim. Chyba dla 12. latka. Określenie bardzo stare. Nic w nim oryginalnego. > Co zas sie tyczy oszukanych i oszukujacych elit to owszem mamy je i w jak > widac > po panu - piecos tam miec bedziemy jeszcze troche bo przybywa ich w tempie > paczkowania drozdzy... Powstaje pytanie - dlaczego nabijasz kieszeń michnikowi? Przecież oglądasz reklamy i tylko się agora wzmacia. Lepiej nie wchodź na te strony. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 co sie wzmacnia? 22.03.06, 13:24 masz na mysli te krzyzyki ktore na czas wylaczam? To nie ja mu nabijam tylko on tym, ktorzy go obsluguja. Dopoki jeszcze przedzie. Ale to juz niedlugo - hi, hi. Dezinformacja przeszkadza wielu a myslace dzieci bardziej sie przydaja od produkcji Michnika. Bardziej sie przydaja na wolnym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: co sie wzmacnia? 22.03.06, 13:28 biedronka24 napisała: > masz na mysli te krzyzyki ktore na czas wylaczam? > To nie ja mu nabijam tylko on tym, ktorzy go obsluguja. Miło być nieświadomym. Dostaje kase za każde wyświetlenie reklamy - nie tylko te które sobie "krzyżykiem" wyłączasz. I to ty mu nabijasz bo mu płacą za to żeby się tobie wyświetlały. Gdyby nie ty to by nic nie dostał za reklamy. hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 mowisz ze ci milo? 22.03.06, 13:35 owszem a ktos inny za obsluge- jaka - zgadnij i to w trybie constant. Ale ze widac juz ze dlugo nie pociagnie to i reklam bedzie mniej. Zwykle prawa selekcji w przyrodzie. A zgadnij co kosztuje najwiecej- koszty jednorazowe czy koszty stale... a teraz do domciu zanim cie zaczipuja- he, he. I slodkich snow dziecie. Az sie obudzisz w tym ukochanym przez cie swiatku zupelnej komunistycznej wolnosci... tym marzeniu Michnika jak ulal z powiesci Philip´a Dicka- Poczytaj cos o stanach rownowagi chwiejnej ... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz co za bełkot 22.03.06, 13:38 Coś jak połaczenie gosiewskiego i kaczora po paru piwkach. Klikaj, klikaj na stronach radyja tego nie masz a agora kasy potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 co za wartosc 22.03.06, 13:41 i coz za konkrety. No to pa. Milej pracy tfurczej i pozdro dla pana Piepie? Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: co sie wzmacnia? 22.03.06, 13:49 jimmyjazz napisał: > > Miło być nieświadomym. Dostaje kase za każde wyświetlenie reklamy - nie tylko > te które sobie "krzyżykiem" wyłączasz. I to ty mu nabijasz bo mu płacą za to > żeby się tobie wyświetlały. Gdyby nie ty to by nic nie dostał za reklamy. hihih > i a jak mi sie nie wyswietlaja to co? nabijam kabze czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
id999 Re: co sie wzmacnia? 22.03.06, 14:01 > > i > a jak mi sie nie wyswietlaja to co? nabijam kabze czy nie? posrednio tak. jesli bierzesz udzial w dyskusji, sklaniasz innych internautow do udzielania sie i zwiekszasz ruch na stronie. jesli tylko zagladasz na strony wyborczej, rowniez zwiekszasz ruch na stronie --> pozwala to zadac Agorze wyzszych stawek za reklame, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: co sie wzmacnia? 22.03.06, 14:15 id999 napisał: > > > i > > a jak mi sie nie wyswietlaja to co? nabijam kabze czy nie? > > posrednio tak. jesli bierzesz udzial w dyskusji, sklaniasz innych internautow > do udzielania sie i zwiekszasz ruch na stronie. jesli tylko zagladasz na > strony wyborczej, rowniez zwiekszasz ruch na stronie --> pozwala to zadac > Agorze wyzszych stawek za reklame, proste. Dlatego proponuję w ramach walki z układem zakazać dostępu do internetu, bo internet tylko wzmacnia układ. W chinach ograniczono dostep do netu i tam układ nie sięga. Proste i skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Biedne dzieci Michnika 22.03.06, 13:35 Hihihi... Nie wiem czy wiesz, ale tą IIIRP budował również Lech Kaczyński. To on wylansował Wałęsę na prezydenta, był szefem NIK i Ministrem Sprawiedliwości. O tym jak sobie radził na tych staowiskach świadczy to, że teraz trzeba sprawy z tego czasu przebadać na nowo jak się okazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Ja akurat swietnie wiem 22.03.06, 13:40 kto co budowal. A Michnika znam jeszcze z telewizornii i usciskow z wladzami. Naleze do tych ktorzy palcem w W-wce moga pokazac nabyte ukladem - bo nie zdobyta wiedza merytoryczna wlosci i ktorzy na wlasnym krzyzu poznali tzw. wolny rynek i IIIRP. O co chcialbys jeszcze zapytac? O jezyk Michnika? Nie ma wiekszego obszarpanca i niechluja to nawet uczennice Balcerowicza o nim wiedza- wiec o co ci chodzi? O cud charyzmy budowanej na wodzi? A teraz pa bo mam ciekawsze i wazniejsze rzeczy do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Ja akurat swietnie wiem 22.03.06, 14:24 biedronka24 napisała: > A teraz pa bo mam ciekawsze i wazniejsze rzeczy do roboty. Onanizm grozi slepota, pamietaj! Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Re: Ja akurat swietnie wiem 22.03.06, 18:34 A propos Wawy,czy chodzi ci o Michała Borowskiego, prawą ręke Kaczora czy Jana Marię Jackowskiego ? A może tych kumpli Kaczora , którzy za nic nie robienie przez kilka lat w wawie biora po 40 tys premii ? Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Mało w życiu czytałeś 22.03.06, 13:46 albo mało słyszałeś. Porównanie "...jak bura suka" słyszałem wiele, wiele razy; inna sprawa, że sporo czasu temu. Ale to nic nowego w języku, co najwyżej nowość w ustach, było nie było, dyplomaty. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakstrach A gdzie słynne "Spieprzaj dziadu"? 22.03.06, 13:18 To jest dopiero szczyt. Nie zapomne mu tego i nie dam zapomnieć innym. Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 Re: A gdzie słynne "Spieprzaj dziadu"? 22.03.06, 14:15 A ja nie zapomnę słynnego "odpiepsz się od generała". Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Kto siedział w pierdlu? Michnik czy Twoi Idole? 22.03.06, 15:03 Gdyby nie Michnik, nikt by o jakichśtam Kaczyńskich, oprócz kinomanów, nie słyszał. ===== PiS(k) zgiełk i psów szczekanie Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline na specjalnych warukach i paszport do Paryza jak c 27.03.06, 04:47 chcial, taka prawda o Michniku Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l brakuje rury i wanny wasermana 22.03.06, 13:18 które są przejawem szczególnej troski o życie rodziny i dobro sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
pershy Słownik IV RP 22.03.06, 13:25 Kto to pisał, i kto jest odpowiedzialny za korekte? Masa błędów, wystarczy spojrzeć na podpisy pod zdjęciami. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 [...] 22.03.06, 13:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Slyszales o sadach 24h ? 22.03.06, 14:49 za taki jezyk chyba zaprosze cie na pobyt w ciasnym pomieszczeniu z prycza, kublem w rogu i chleb z woda. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_gniety Spieprzaj Dziadu 22.03.06, 13:28 SPIEPRZAJ DZIADU!!! YES! YES!YES!Stanowczo za mało emfazy na zwrot którym mam nadzieje w krótce pożegnamy Braci. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka Protest - autorem "lumpenliberalizmu" nie jest 22.03.06, 13:29 J. Kaczyński, ale pan senator Legutko, profesor filozofii z UJ. J.Kaczyński jest jednak za głupi na taką twórczość. "Łże-elity" pewnie też ktoś inny wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Łże-elity - Lenin. Dobry, bolszewicki wzorzec. 22.03.06, 15:18 Zresztą określeni łże-elity bardzo do Kaczyńskiej gromadki pasuje. Elita to wzorzec, do którego się dąży. Elita - to poziom wyżej. Elity są siłą napędową rozwoju społeczeństwa. A faszyzujący PiSo-bolszewicy? PiS odrzuca, jest niechlujny nie tylko zewnętrznie, ale i intelektualnie: gdy się ich słucha, gdy się analizuje ich jako całość (w pojedynkę zresztą też) - przerażenie ogrania i chęć ucieczki. Elita? Antyelita (a nie łże - elita, bo to rusycyzm, zaczytany w klasykach marksizmu leninizmu Wodzu polski mohreowej!) Lumpenliberalizm? Raczej Lumpenintelektualiści spod znaku skrzyżowanych kaczych łap. ==================== PiS: lumpenintelektualna burosucza łze-elita dla ciemnego ludu Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Cechą systemu totalitarnego.... 22.03.06, 13:32 jest stworzenie własnej nowomowy, słów kluczy, których znaczenie tak naprawdę nie ma znaczenia. Po prostu oficjalny bełkot, który ma być przede wszystkim efektowny. Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 1984 22.03.06, 13:33 czy jest jeszcze 'rok 1984' albo 'folwark zwierzecy' na liscie lektur czy juz to zreformowano? palenie ksiazek pewnie niedlugo sie zacznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon slownik IV RP 22.03.06, 13:37 Przynajmniej jest wesoło, jak za Wałęsy. Za Leszka było smutniej. Ja widzę w tym artykule tylko złośliwości jego autora. W ten sposób mozna napisać o każdym, a o powiedzonkach, np Rokity, czy Komorowskiego, o Tusku nie wspominając napisać by można grubą książkę, ale jakoś nikt nie chce napisać nawet podobnego, jak ten, artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: slownik IV RP 22.03.06, 13:41 semeon napisał: > ale jakoś nikt nie chce napisać nawet podobnego, jak ten, artykułu. 1. W artykule też jest mowa i Tusku. 2. To nie Tusk i Rokita rządzą i zmieniają kraj na wersję nr IV. 3. tutaj nie chodzi o pojedyńcze "złote myśli" tylko o wdrażanie nowomowy typowego zachowanie dla rządów totalitarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Slownik III RP 22.03.06, 13:43 Chcialem zwrocic uwage, ze wiekszosc tych okreslen pochodz z III RP. Moja teze potwierdzil sam Naczelnik kraju, mowiac o katastrofie w Katowicach jako o najwiekszej katastrofie budowlanej III RP. Wodz chyba wie co jest III a co IV. Prosze o poprawienie tytulu. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Slownik III RP 22.03.06, 13:47 el_p napisał: > najwiekszej katastrofie budowlanej III RP. Wodz chyba wie co jest III a co IV. > Prosze o poprawienie tytulu. Bo w IV rp katastrofy budowlane nie mają miejsca. Jeśli gdzie sie cos wali to znaczy że tam nie ma jeszcze IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Slownik III RP 22.03.06, 14:05 > Bo w IV rp katastrofy budowlane nie mają miejsca. W Związku Radzieckim w ogóle katastrof nie było. Czarnobyla też nie było, przynajmniej do chwili, w której fińskie i szwedzkie licniki Geigera oszalały. Gdyby tak wiatry wiały w stronę Kazachstanu to Czarnobyla w ogóle by nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Slownik III RP 22.03.06, 15:06 Czarnobyla nie było!!! to była propaganda i oszczerstwa, pszczoly strajkowały, ptaki ginęły z przejedzenia a zające padły z powodu wścieklizny. A u mnie w firmie te durne przyrządy imporotwane od zgniłych kapitalistów uległy halucynacji zbiorowej i zwyczajnie się przeskalowały. Porządne krajowe liczniki nie wykazywaly niczego Znajomi wiejąc z kijowa do kraju gubili włosy i zęby z powodu wiatru. A wszystkiemu był winien niejaki J23... Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Żałosne 22.03.06, 13:42 PiS zamiast rządzeniem zajmuje się wymyślaniem kolejnych inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Tony prosze i ostrzegam 22.03.06, 14:46 Tony niedługo weźmie sobie do serca słowa małego Kazia i wraz z kolegami zabierze swoje zabawki z polskiej piaskownicy. Zostanie dziura budżetowa... Odpowiedz Link Zgłoś
choze Re: Tony prosze i ostrzegam 23.03.06, 09:47 Dziura budzetowa?? niee, jak juz zostanie jakas dziura to na pewno czarna dziura!!! placz i zgrzytanie zebow. Ludzie, ktorzy sa bardziej boscy niz sam Bog!! Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 dodalym jeszcze 23.03.06, 10:51 zwyciezajace dobro oczywiscie najslynniej dobro zwycieza w lepperze ale odnosi sie to takze przeciez do kryzego, biegalskiego, jasinskiego, wassermanna i calej reszty sierot po pzpr i komunie, wiernie obecnie sluzacych kaczce-demolce wg kaczynskiego bylych czlonkow pzpr dzielimy na dobrych (obecnie w pis) i zlych (wszystkich innych) ---- sytuacja osob glupich w polsce poprawia sie z roku na rok Odpowiedz Link Zgłoś
choze Komisja - slowo klucz otwierajace wszsytkie drzwi 22.03.06, 13:56 Taki Pis'owy wytrych, nawet do starych, zardzewialych zamkow. Taki Master Key:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pethate nowomowa 22.03.06, 14:04 Syn Marcinkiewicza wyrazil sie o gabinecie cieni PO cieniasy.Dowcipne. Syn mojego sasiada ma problem logopedyczny.Jaka sie.Wymawiajac nazwisko szefa pisu przejezyczyl sie i powiedzial: Lu Kaczenko.Brzmi jak nazwisko jakiegos filozofa chinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
gromax Re: nowomowa 23.03.06, 01:09 dla mnie pozostaje cały czas pytanie czy w dobrym miejscu usłyszł od syna o tych cieniasach. nie przypadkiem "tato, ale z was cieniasy"? Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Kurski rules! 22.03.06, 14:30 Kurski jest wyznania handlowego i w akcie rewanżu i wyrównania krzywd odkopał Tuskowego "dziadka z Wermachtu" Odpowiedz Link Zgłoś
juicio Zamiast "układ" - może MATRIX 22.03.06, 14:34 Trudność z wyjaśnieniem pojęcia ukłąd rozwiałaby definicja: układ=MATRIX. Ktoś jest w matrixie, walczymy z matrixem :-) A jak walczymy z Matrixem, to kto jest Morfeuszem? Kto Neo? Kto tą babeczką? Na pewno Agenci to działacze PO :-) A Wyrocznia? Niepokojące jest, że walka z Matrixem, miała aż trzy części. My na razie mamy pierwszą :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Szkoda, ze pominięto "Gracias, gracias, gracias" 22.03.06, 14:46 Ten okrzyk wzniesiony przez premiera Marcinkiewicza podczas hiszpańsko-polskiego szczytu w Grenadzie, po oficjalnym ogłoszeniu przez premiera Jose Luisa Zapatero o otwarciu hiszpańskiego rynku pracy dla Polaków - to prawdziwe „3in1”: - uznanie dla hiszpańskiej, aktywnej polityki gospodarczej i rozsądnej polityki imigracyjnej; - przyznanie sie do bezradnosci polskich władz w trzech tak ważnychch dziedzinach jak (1)praktycznie nie istniejaca polityka wspierania rozwoju polskiej przedsiębiorczosci, (2)ograniczania bezrobocia w Polsce przez rozszerzanie wewnątrzkrajowego rynku pracy, (3)polityka demograficzna, dla której milionowa i wciąż powiększająca się emigracja zarobkowa młodych, wykształconych Polaków jest wiekszym zagrożeniem, niz becikowe - nadzieją; - hipokryzja PiSowskiego eurosceptycyzmu i ksenofobii, który prowadząc politykę wewnetrzną nastawioną na wymuszanie by 50% Polaków w wieku produkcyjnym zarabiało wielokrotnie mniej od swych rówieśników w krajach UE i równoczesnie płacilo coraz to nowe podatki oraz daniny na utrzymanie nastawionych roszczeniowo wyborców PiS - równoczesnie dziękuje zagranicznemu kapitałowi tworzącemu w swoich krajach miejsca pracy dla Polaków i prowadzi nękające kampanie oraz politykę biurokratycznych utrudnień przeciwko zagranicznemu kapitałowi inwestującemu w miejsca pracy w Polsce. „Polska ma ogromny potencjał, czyli 10 milionów świetnie wykształconych 20-latków.” Powiedział w Grenadzie premier Marcinkiewicz. Nie dodał, że w propagandzie jego partii są to potencjalni wyborcy antypisowskiej opozycji, „liberałowie” i „zwolennicy łżeelity” stanowiący „moralne zagrożenie” i „zaplecze układu” . Na PiS głosowało 3,2 miliona głównie ludzi starszych, o niskim wykształceniu, emerytów i gospodyń domowych. A ta wykształcona, myśląca niezaleznie i krytycznie, otwarta na Europę młodzież - ich po prostu wkurza. Niech spada na saksy! Odpowiedz Link Zgłoś
maskal komisja ds. forumowiczów 22.03.06, 14:52 Obecną sytuację można porównać do Folwarku Zwierzęcego. Nowomowę do Roku 1984. Więc autor ww powieści miałaby jeszcze możliwości aby napisać relacje na żywo. Kiedyś były cwaniaki i złodzieje teraz sa nawiedzone oszołomy i sam do prawdy nie wiem co jest gorsze pierwsze czy drugie. Kazdy teraz płacze nad sytuacją ale niech zastanowią się ci którzy olali wybory albo głosowali jak głosowali. Niech pomyslą przy następnych wyborach. Brakuje jeszcze speckomisji ds. forumowiczów, których mozna byłoby prześladować za wypowiedziane sentencje. Dziennikarze cóż niegdy mi nie przyszło do głowy coś takiego, że próbują Was ..... więc trzymam kciuki pozdr m Odpowiedz Link Zgłoś
punter pomyłka 22.03.06, 14:59 zapomnieliście o "ZOMO-wcy i pijaki" czyli Służba Cywilna wg. Dorna Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Chamówa "Wyborczej" 22.03.06, 15:25 Polecam ostatni felieton Rafala A. Ziemkiewicz pt. <<Chamówa "Wyborczej">> fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=730513 Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Ziemkiewicz: niestety przewidywalny i monotonny 22.03.06, 15:33 A inteligentny facet, szkoda, ze stoi po stronie ciemnogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Ziemkiewicz: honor ciemnogrodu i antysalonu 22.03.06, 15:38 Tak, oczywiscie najlepiej zbagatelizowac to co napisal bo "monotonia" i na dodatek z ciemnogrodu. Tam padaja konkretne zarzuty i nie sa to bynajmniej zarzuty wyssane z palca tylko rzeczywiste problemu opisane przez publicyste, ktorego Michnik ciaga po sadach. Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Ziemkiewicz: niestety przewidywalny i monoton 22.03.06, 21:10 Gazeta Wyborcza to filial moskiewskiej "Prawdy" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Niestety. Miałem Rację. Cały Ziemkiewicz. Zamiast 22.03.06, 15:49 konkretów, które trzeba mozolnie wyłapywać z tekstu, masa epitetów. facet jako autor stacza się. W poniższym tekście Ziemkiewicza zastąpiłem "GW" Radiem Maryja, i pasuje mi wspaniale. >>>> Tfu. Odplujmy teraz, umyjmy uwalane Radiem Maryja uszy, i stwierdźmy, co następuje: Cytowaną audycję można uznać za kliniczny przykład dziennikarstwa szmatławego, opartego na pomówieniach i insynuacjach. Po pierwsze, Radio Maryja podważa wiarygodność konkurencyjnych mediów, po drugie - rzuca potwarze (...), i to potwarze najcięższą z możliwych, jednoznacznie odmawiając im zawodowej rzetelności i etyki (...). Dziennikarze Radia Maryja czynią to w sposób budzący szczególne obrzydzenie: bez sformułowania bodaj jednego konkretu. Posługując się wyłącznie aluzjami, sugestiami i cytatami z anonimów. W sposób uniemożliwiający wszelką obronę. <<<<<< Pasuje jak ulał. A teraz inaczej: zamiast "GW" PiS i pasuje mi wspaniale. >>>> Tfu. Odplujmy teraz, umyjmy uwalane głosami politryków PiS uszy, i stwierdźmy, co następuje: Tę konferencję prasową można uznać za kliniczny przykład politykowania szmatławego, opartego na pomówieniach i insynuacjach. Po pierwsze, PiS podważa wiarygodność innych partii, po drugie - rzuca potwarze (...), i to potwarze najcięższe z możliwych, jednoznacznie odmawiając im zawodowej rzetelności i etyki, prezentując jako komisarzy politycznych. Politycy PiS czynią to w sposób budzący szczególne obrzydzenie: bez sformułowania bodaj jednego konkretu. Posługując się wyłącznie aluzjami, sugestiami i cytatami z anonimów. W sposób uniemożliwiający wszelką obronę. <<<< Niby zabawa, a daje do myślenia. ==== PiS - do boju, , a może lepiej do u-boju? Rozwiązać się, najlepiej jescze przed przyjazdem papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 junkier ..Ziemkiewicz jest ...kobietą 22.03.06, 16:18 jak to kobieta.. często gada , by gadac.. Odpowiedz Link Zgłoś