t0 15.10.09, 07:47 Być może wyjściem będzie własny kanał Lotto TV? Cały dzień konkursy audiotele, wieczorem losowania? I wtedy każda telewizja będzie retransmitować! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
srull Re: Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce 15.10.09, 08:05 Niech zaoferują swoją ofertę TV Trwam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bohdanek-net Totalizator przesadził.... 15.10.09, 08:32 Nic nowego,w tym kraju codziennie po......li jakąś instytucję.Nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty18 Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 08:40 Nikt grać nie musi ale...Do 8 października cena netto zakładu Dużego Lotka 1,60zł wygrana za "3" 16.00zł,od 9 października cena netto zakładu Lotto 2,40zł wygrana za "3" 20.00zł.To jest według przedsiębiorstwa wzrost wypłat za wygrane.I gdzie ta 10-krotność??? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrns Na stronach Lotto 15.10.09, 09:44 można sprawdzić, ilu z graczy zrezygnowało z gry. Są tam podane wysokości wygranych oraz informacja, ile było trafionych "trójek" itp. Ponieważ "trójkę" trafia się z szansą ok. 1/57, wystarczy pomnożyć liczbę trafień przez 3 i mamy przybliżoną liczbę zawartych zakładów. Dla przykładu: 20 czerwca zawarto 6,9 miliona zakładów, 14 października (po podwyżce) zawarto 5,1 miliona zakładów. Ale mimo mniejszej liczby chętnych i tak zapłacili oni więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat a kto gra dla 20zł ? 15.10.09, 10:03 Jak ja kupuje los to chcę miliony, to czy za 3ke dadza mi 16zł czy 20zł to mi wszystko jedno. Ale od jakiegoś czasu jak podrożało do 3zł to nie gram. Niby niewiele, ale jakoś tak poswiadomość mówi że jednak to za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce 15.10.09, 12:37 kalasanty18 napisał: > Nikt grać nie musi ale...Do 8 października cena netto zakładu Dużego Lotka > 1,60zł wygrana za "3" 16.00zł,od 9 października cena netto zakładu Lotto > 2,40zł wygrana za "3" 20.00zł.To jest według przedsiębiorstwa wzrost wypłat za > wygrane.I gdzie ta 10-krotność??? Pomijajac złodziejski VAT Odpowiedz Link Zgłoś
stan-4 Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 08:54 Lotto to bandycka gra, wszystko albo nic. Nie ma wygranych pośrednich tzn piątka to grosze. Tylko szóstka to rzeczywista wygrana. Podwyżka za zakład 50% daje automatycznie wzrost wpływów o ciężkie miliony zł. Tylko że ludzie jak barany idą na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce 15.10.09, 09:44 Dokładnie, co to jest w obecnych czasach 4-5 tys. za piątkę. Przecież to całe gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 08:57 Jest tak drogo bo teraz dodatkowo trzeba opłacić Ryśka czy też Grześka(już mi sie PO*ebało z tymi ich ksywkami) Odpowiedz Link Zgłoś
1510doyumy Re: Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce 15.10.09, 11:50 No właśnie...Widać, że piszesz prawdę, bo co to za ksywka "ambl" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
animation_life Podatek od marzeń-jak ktoś chce,niech płaci. 15.10.09, 09:00 Odkąd Lotto stało się elektroniczne, są możliwości machlojek i nie wierzę, że nikt tego nie wykorzystuje. Taki system sam się prosi, żeby w nim zamieszać. Kiedyś kupony schodziły przez tydzień po losowaniu - teraz są w komputerze przed, a ten jest maszyną logiczną. Nic dodać nic ująć... Piłki? Każda ma inną wagę, bo na każdą zużywa się inną ilość farby - wystarczy mikro-różnica plus odpowiednia siła ssąca... Odpowiedz Link Zgłoś
karol.j za dawnych czasów Marysia losowała 15.10.09, 09:06 i były wieksze przekręty ... wystarczy wspomnieć gorące piłki które miała znaleść w urnie ... nic prostszego Odpowiedz Link Zgłoś
jakubovski Re: Podatek od marzeń-jak ktoś chce,niech płaci. 15.10.09, 09:09 to ja bym chciał żeby dziś maszyna zassała najcięższe liczby z ciągu fibonacciego amordercato.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
poxipol1 Re: Podatek od marzeń-jak ktoś chce,niech płaci. 15.10.09, 09:10 kazdy to podejrzewa tylko nikt nie zadaje sobie trudu zeby to sprawdzic, tymczasem wysaerczy sciagnac do Excela wyniki totka od poczatku istnienia wykonac pare operacji i zrobic sobie wykres z czestoscia wpadania poszczegolnych numerow, okaze sie ze odchylka pomiedzy najczesciej qa najrzadziej wpadajacym numerem przy tej ilosci losowan w roku - NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA manipulowanie cisnieniem czy waga pilki musialoby sie odbywac w dniu losowania, srednio wykonalne, tym bardziej ze nie udowodniono nigdy ze osoby ktore wygraly szostki byly powiazane z Totkiem jedyna mozliwosc manipulacji to niedopuszczenie do duzej wygranej w chybil trafil, komputer moze celowo kilkuset osobom wylosowac te same numery aby rozdrobnic wygrana - ale to z punktu widzenia Totka jako firmy nie ma znaczenia bo wyplaca on zawsze tyle samo kasy bez wzlgedu na to czy padnie w losowaniu 1 szostka czy 10 szostek Odpowiedz Link Zgłoś
draftart Re: Podatek od marzeń-jak ktoś chce,niech płaci. 15.10.09, 10:08 też tak myślałem ale fakt że w Rumunii padł dwa razy!!! ten sam zestaw cyfr, nabił mi niezłego ćwieka tym bardziej, że to ten sam koncern do którego należy Lotto w Polsce, druga sprawa, że była to kumulacja i obstawiło te same cyfry aż sześć osób, trzecia rzecz jak pogrzebałem w internecie to firma do której nalezą losowania to prawdziwy gigant, i co mi się wydaje dziwne firma produkująca maszyny losujące jest kontrolowana tez przez ten sam koncern a powinna być niezależna Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jaki sens ma analiza losowań od początku istnienia 15.10.09, 10:28 ŻADNEGO, bo już kilka razy zmieniono maszyny losujące a każda z nich ma inną charakterystykę mieszania kul. Manipulować to można raczej zestawami kul (zestaw w zakresie tolerancji przy prostym pomiarze ale jednocześnie o takiej charakterystyce, że najczęściej obstawiane zestawy (czy też strefy obstawiań) są najmniej prawdopodobne w danym losowaniu. Podfałszowanie maszyny jest małoprawdopodobne, bo musiało by być realizowane na poziomie producenta (normalnie maszyna między losowaniami jest zaplombowana w specjalnej szafie więc wszelkie manipulacje przy niej (a tu pewnie trzeba by spędzić trochę czasu nad modyfikacjami) byłyby zauważalne ... co innego kule, które są przecież co pewien czas wymieniane (co widać było przy ostatnich dużych kumulacjach, gdzie nagle zaczynały "chodzić" inne liczby niż w poprzedzających kumulację losowaniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Jaki sens ma analiza losowań od początku istn 15.10.09, 11:58 ale wy naiwni jesteście, powiedz mi ile osób ma możliwość sprawdzenia tej plomby, i czy wszystkie te osoby, to nie przekupne roboty?? ech... ech.. ech... naiwność matką głupich, za te miliony wydane w totka, tyle by można zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
animation_life Re: Podatek od marzeń-jak ktoś chce,niech płaci. 15.10.09, 14:30 "ale to z punktu widzenia Totka jako firmy nie ma znaczenia > bo wyplaca on zawsze tyle samo kasy bez wzlgedu na to czy padnie w losowaniu 1 > szostka czy 10 szostek" Oczywiście, że ma znaczenie - jeśli zaczęłoby padać kilkadziesiąt, bądź kilkaset szóstek podczas każdego losowania, to po pewnym czasie ludzie przestaliby grać, bo wygrana byłaby za bardzo rozdrobniona. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat Re: Podatek od marzeń-jak ktoś chce,niech płaci. 15.10.09, 10:09 Fakt że to podejrzane że nie ma żadnej komisji przy tym. Wogóle że wszystko dzieje się w studiu i równie dobrze mogli to nakręcić 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Re: Podatek od marzeń-jak ktoś chce,niech płaci. 15.10.09, 11:53 TV Trwam ma takie techniczne możliwości: transmituje czasami imprezy ze znaczkiem "Na żywo", które odbyły się kilka tygodni temu. Więc TV Trwam doskonale nadaje się do pokazywania losowań Lotto. Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Mam pomysł 15.10.09, 09:06 Losowania przeprowadzane pod nadzorem byłego CeBkA M.Kamińskiego, powinny być transmitowane z kancelarii L.Kaczyńskiego - transmisja (to oczywista oczywistość)w wykonaniu TV Trwam. A cha. Odblokowania maszyn blokujących, dokona wielki strateg, Jarosław K. Odpowiedz Link Zgłoś
lintur Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 09:09 Jak kibice zbojkotowali PZPN, tak gracze LOTTO, powinni zbojkotować zakłady.Nie wysyłajcie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fackir Robicie aferę z automatów a lotto? 15.10.09, 09:10 to jest dopiero oszukańcza gra. miliony naciągniętych każdego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy_gumis11 Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 09:15 I tak zarabiają nieźle, jeszcze takie ceny dyktują... ofu.pl/xxwiesci Odpowiedz Link Zgłoś
stach.pl Wróżę zmarginalizowanie LOTTO 15.10.09, 09:17 Przeznaczanie połowy wpływów i to tylko praktycznie na najwyższą wygraną (za szóstkę) podczas, gdy na wszystkie inne wygrane (trójki, czwórki i piątki) przeznaczona jest znikoma pula doprowadzi do wycofywania się z gry bardzo wielu ludzi. Ja poprzednio wysyłałem kilka kuponów na rok. Teraz podjąłem decyzję, że ani grosza nie przeznaczę do tej studni bez dna. Zostaną tylko gracze uzależnieni od hazardu i mamieni ogromną wygraną, którzy nie mają świadomości, że wygrana jest jedna na prawie czternaście milionów zakładów. Odpowiedz Link Zgłoś
man345 Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 09:28 W tym totku rządzą jakieś oszołomy podnieśli cenę o 240% z 1,25 do 3zł za zakład i myslą że zarobią więcej. Palma im odbija bo nie rozumieją ludzi którzy po prostu kupią i tak zakłady za 10zł bez względu na cenę zakładu...Widać że telewizje nie są tak głupie jak ludzie i nie idą na podwyżki... Odpowiedz Link Zgłoś
gshegosh81 Re: Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce 15.10.09, 10:36 Jak zapowiadali podwyżkę i inne zmiany, to m.in. mówili o częstszych kumulacjach. Dobrze więc wiedzą o tym, o czym man345 pisze, tzn. że ludzie kupią i tak zakłady za 10zł. Tyle że jak kupią ich za tą cenę 3 a nie 4, to prawdopodobieństwo trafienia spadnie o 25% i kumulacje faktycznie będą częściej. A duże kumulacje napędzają graczy takich jak ja, którzy normalnie nie wysyłają kuponów, ale dają się skusić jak jest duża pula. Więc w sumie napędzają lotto większy zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
shevariell Re: Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce 15.10.09, 11:10 Puszczą za jak zwykle dychę ale będzie mniej zakładów, więc mniejsza szansa na 6. Co prowadzi do częstszych kumulacji na których grono grających gwałtownie rosnie a lotek czesze kasę, więc plan sam w sobie nie jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
marektrybut Pazerność Toalizatora i nierzetelność mediów 15.10.09, 09:31 Totalizator od dawna traci graczy, podnosi ceny a kumulacje uważa za nieodpartą pokusę dla graczy. Zmiana nazwy z Dużego Lotka na Lotto była relacjonowana w mediach w niezwykle nierzetelny sposób. Napisałem o tym w dwóch swoich tekstach: Totalizator Sportowy przegrywa graczy oraz Media jako dział PR Totalizatora Sportowego Odpowiedz Link Zgłoś
draftart Re: Pazerność Toalizatora i nierzetelność mediów 15.10.09, 09:58 dzięki za poskładanie faktów do kupy, 360 proc. w trzy lata to się w głowie nie mieści... Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Pazerność 15.10.09, 10:07 Nie tylko przesadzili z ceną za transmisję.Podnosząc cenę jednego zakładu do 3 zł czyli 1 dolara zrównali nas z Amerykanami- tam też jeden zakład kosztuje 1 dolara.Tyle tylko, ze nadal przecietny Amerykanin jest kilkukrotnie bogatszy.Poprawiać rentowność biznesu przez podnoszenie cen to każdy głupi potrafi i nie trzeba do tego menedżerów ale jest zawsze granica, której przekroczenie powoduje straty a nie korzyść. Myslę, że ta granica została przekroczona.Mamienie ludzi, że w kumulacji można wygrać 50 mln zł jest kretyńskie.Ja cieszyłbym sie jak wariat gdybym wygrał 1 milion a naprawde nie wiedziałbym , co zrobić z kwota 30 czy 50 mln zł. Odpowiedz Link Zgłoś
bradley.st Re: Pazerność 15.10.09, 11:21 $1 jeszcze jakies dwa miesiace temu. Teraz juz $2 za zaklad. dibadzio napisał: > Nie tylko przesadzili z ceną za transmisję.Podnosząc cenę jednego zakładu do 3 > zł czyli 1 dolara zrównali nas z Amerykanami- tam też jeden zakład kosztuje 1 > dolara. Odpowiedz Link Zgłoś
maidenman Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 10:35 Tak się złościcie, a jak byście słuchali wywiadu z rzecznikiem, to byście wiedzieli, że nie kupując zakładów działacie zgodnie z planem Lotto. Mniej kupujących = mniejsza liczba graczy przy dzieleniu puli wygranych = wyższe wypłaty wygranych (bo mniej ludzi grało) a to z kolei po pewnym czasie zachęci nie grających do grania i płacenia 3zł. Ten numer już im się sprawdził przy kolejnej podwyżce. Nie grając, paradoksalnie sprawiacie w Lotto będzie się wzbogacać, tak czy inaczej - wyjdą na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello To telewizja pokazująca losowanie Lotto jeszcze 15.10.09, 10:46 musi dopłacać za tę "przyjemność" ? To chyba jakieś curiosum, firma stricte zarobkowa i jeszcze inna firma ma dopłacać za możliwość reklamowania tej pierwszej ? Czy ja czegoś nie rozumiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Bo u nas klientów się nie strzyże a obdziera ... 15.10.09, 10:48 ... ze skóry. W innych krajach takie loterie znacznie większy procent przeznaczają na wygrane niż u nas - to mnie wk...a najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi63 Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 10:50 Wiele wątpliwości rozwiałaby decyzja aby losowanie odbywało się bezpośrednio po zamknięciu kolektur. Obecnie 2,5 godzinna przerwa napewno umożliwia poznanie zestawów liczb, które nie zostały wytypowane przez graczy a póżniej za pomocą techniki wykorzystanie tej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce 15.10.09, 12:27 Jaka "2,5 godzinna przerwa"? Dałeś sobie wmówić, że razem z Twoim warzywniakiem w którym stoi terminal, zamykane są wszystkie kolektury w kraju. Na szczęście tak nie jest. Zakłady na losowanie wieczorne można zawierać do około 10 minut przed losowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta No to moze córka Rycha sie załapie:) 15.10.09, 11:22 Nie za jakieś ,,grosze'' tylko za kaskę ,,pieciocyfrową''.TVN sie złamie i sypnie...w końcu załapał od bufetowej na Legię i ma zobowiązania w stosunku do PO-mafii:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bezebubol lotto srotto 15.10.09, 12:16 za 2 zeta to można było zagrać.a 3?...niby niewiele więcej,ale zawsze.myśle że mniej ludzi będzie grać i spadną dochody lotka,a co za tym idzie pieniądze na polski "sport i kurture" Odpowiedz Link Zgłoś
avorum Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 12:37 To jakieś nieporozumienie. Zawsze uważałem, że to lotto płaci Polsatowi za emisję, było ni było, ale jednak materiału reklamowego i to w najlepszym czasie antenowym, a Polsat po prostu najmniej za tę usługę żądał. A tu masz babo placek, to lotto chce kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
amigolotto Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 14:22 Ja zawsze myslałem że to totalizator płaci. Polecam, Lotto online : http://www.amigolotto.com Odpowiedz Link Zgłoś
adam_szczepan Totalizator przesadził z ceną - nikt nie chce L... 15.10.09, 18:14 Heh, że niby 50% podwyżka to niewiele:)? Od podwyżki nie kupuję już dużego lotka, niech się bawią sami, ja przerzucam się na ekspres lotka którego cena jak na razie jest nie ruszona. A jak ją ruszą to przestanę grać i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ramboost Manipulacje wygranymi 16.10.09, 01:48 Przy dzisiejszym stanie techniki manipulacja to pikuś (przepraszam, Pan Pikuś). Kilka lat temu w pewnym programie o palarni kawy widać było przelatujące z wielką prędkością ziarna kawy z jednej rury do drugiej poniżej. W trakcie przelotu przez otwartą przestrzeń pomiędzy nimi kamery skanowały ziarna, a dysze powietrza wypychały ze strumienia ziarna uznane za wadliwe. Wszystko to trwa tysięczne części sekundy i było nieuchwytne dla ludzkiego oka. Pytanie. Jaki problem zamontować coś podobnego w maszynie liczącej? Jeśli kilka lat temu sortowanie ziaren było możliwe z wielką prędkością to co za problem dzisiaj ustawić potrzebną kombinację stosunkowo nieruchawych kulek? Odpowiedz Link Zgłoś