katolik_polski1 25.10.09, 08:25 To niech od razu zrobia zawody kto zje wiecej czosnku :) Pozniej nastepne . Kto dluzej wytrzyma przy takim gosciu . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel_zielinski80 Liban wygrał bitwę w kulinarnej wojnie z Izraelem 25.10.09, 09:22 Przyznam, ze ten sposob prowadzenia wojen wyjatkowo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Proponuję inne zawody: 25.10.09, 09:25 Największy pieróg ruski. Albo, najlepiej: Kto najwięcej wypije wódki? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Re: Proponuję inne zawody: 25.10.09, 13:06 No i jak myślisz, kto by wygrał? No chyba, ze przed zawodami ktoś, z powodów administracyjnych aresztowałby polskich kucharzy:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
teka62 bezpieczniejszy 25.10.09, 09:26 dla Naszego zdrowia jest hummus izraelski - nie ma w nim ameby! Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Liban wygrał bitwę w kulinarnej wojnie z Izraelem 25.10.09, 09:28 a u nas humus robią glizdy Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Liban wygrał bitwę w kulinarnej wojnie z Izraelem 25.10.09, 10:10 A ja dzisiaj na śniadanie zjadłem dwie kanapki chleba razowego z hummusem, który sobie wczoraj zrobiłem. Ciecierzyca, sezam, czosnek i limonka (zamiast cytryny). Na grubą warstwę hummusu poszły jeszcze kawałki czerwonej papryki, pomidora i cebuli. Zdrowa pychota. I długo nie chce się jeść. Polecam wszystkim zwalczającym nadwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Liban wygrał bitwę w kulinarnej wojnie z Izra 25.10.09, 10:20 wj_2000 napisał: > A ja dzisiaj na śniadanie zjadłem dwie kanapki chleba razowego z hummusem, > który sobie wczoraj zrobiłem. Ciecierzyca, sezam, czosnek i limonka > (zamiast cytryny). Na grubą warstwę hummusu poszły jeszcze kawałki czerwonej > papryki, pomidora i cebuli. Zdrowa pychota. I długo nie chce się jeść. Polecam > wszystkim zwalczającym nadwagę. ------------------------------------------------------------------ a pytałeś się arabów czy możesz bez wykupienia pozwolenia zrobić sobie tą potrawkę? Odpowiedz Link Zgłoś
arvek Humus, nigdy nie słyszałem, że to zydowska 25.10.09, 10:15 potrawa. Znam i czasami go jem od ok. 15-20 lat, smakuje mi, poza tym jestem wegetarianinem, więc potrawy typu humus, ajvar, tabulet (tabbouleh), cus-cus (ale bezmięsny) itp. bardzo mi odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Humus, nigdy nie słyszałem, że to zydowska 25.10.09, 10:25 Nikt nie mowi ze zydowska. Izraelska. A izraelska kuchnia to w sporym stopniu mieszanina tradycji gastronomicznych krajow z ktorych Zydzi przybyli. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Liban wygrał bitwę w kulinarnej wojnie z Izra 25.10.09, 10:23 pl.wikipedia.org/wiki/Czosnek_pospolity#Zastosowanie katolik_polski1 napisał: > To niech od razu zrobia zawody kto zje wiecej czosnku :) > Pozniej nastepne . > Kto dluzej wytrzyma przy takim gosciu . Odpowiedz Link Zgłoś
suziszka Dipu? 25.10.09, 10:47 Nie wiem, co to jest dipu, ale na pewno nie jest to coś, co można komuś zabrać i nie oddać. Izrael powinien oddać Libanowi jego dipu. Odpowiedz Link Zgłoś
manonthemon Liban wygrał bitwę w kulinarnej wojnie z Izraelem 25.10.09, 11:29 Nie Hummus tylko Hamas Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Liban wygrał bitwę w kulinarnej wojnie z Izra 25.10.09, 11:38 hummus a la(h) hamas Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Polacy powinni zabrac sie za żydów za złodziejstwo 25.10.09, 11:47 Wiele potraw i wyrobów tradycyjnie polskich jest reklamowana jako żydowska. Złodziejskie nasienie nie ma skrupułów w żerowaniu na skradzionych towarach i recepturach polskich z dziada pradziada. To, że ich król polski z chciwości przygarnął tymczasowo nie oznaczało, że dał im prawo do rabowania cudzego wiekowego dorobku. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Polacy powinni zabrac sie za żydów za złodzie 25.10.09, 12:19 No coz, ale tradycjny polski napoj, bez ktorego nie mozecie zyc, dostaliscie od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Polacy powinni zabrac sie za żydów za złodzie 26.10.09, 01:18 kongreszydowski napisał: > No coz, ale tradycjny polski napoj, bez ktorego nie mozecie zyc, > dostaliscie od nas. - Musieliscie byc niezle "naprani" tym napojem ze niewiedzieliscie co oddajecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Polacy powinni zabrac sie za żydów za złodzie 26.10.09, 11:37 metenburg napisała: > niewiedzieliscie > oddajecie Wiedzielismy dzi(e)weczko, wiedzielismy. so.pwn.pl/lista.php?co=nie+wiedzieli%B6cie dac <> oddac Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Polacy powinni zabrac sie za żydów za złodzie 26.10.09, 22:06 so.pwn.pl/lista.php?od=67971 - od niewiedzy czego masz prawo nie wiedziec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Liban wygrał 25.10.09, 12:16 Oszusci! Bylo ich 2500 a nie 250 wszyscy na srodkach dopingowych. Waga byla spreparowana. Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Liban wygrał 25.10.09, 12:20 Oszusci! Bylo ich 2500 a nie 250 wszyscy na srodkach dopingowych. Waga byla spreparowana. Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 Re: Liban wygrał 26.10.09, 00:48 kongreszydowski napisał: > Oszusci! Bylo ich 2500 a nie 250 wszyscy na srodkach dopingowych. Waga > byla spreparowana. Skandal! ===================================================== antysemici? Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Liban wygrał 26.10.09, 11:41 kangur_01 napisała: > antysemici? Obowiazkowo. Dodatkowo oszusci. Podplacilismy ich zeby przegrali i prosze jak sie zachowali. Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Liban wygrał bitwę w kulinarnej wojnie z Izraelem 26.10.09, 18:31 To teraz Izrael w odwecie zbombarduje Liban. Rzesza nie może przegrać! Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Moze zorganizowac zawody typowo islamskie. 26.10.09, 21:51 Na przyklad, bicie rekordu w zbiorowym zamachu samobojczym. Celem moze byc Mekka. Odpowiedz Link Zgłoś