Dodaj do ulubionych

Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiadem ...

26.10.09, 16:23
i od razu milej. Nie lepiej jak sąsiedzi nas tak oceniają?
Obserwuj wątek
    • brsdtv Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 26.10.09, 16:26
      Poczekaj poczekaj.

Zaraz pojawią się tu malkontenci, którzy będą pisać, że to badanie było
      zmanipulowane a wszystko to wina Tuska.
      • kraq to miło ale i tak powinno im się odebrać euro2012 26.10.09, 16:34
      • orkanista Na 100% nie jego zasługa 26.10.09, 17:13
    • przyjacielameryki Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 26.10.09, 16:35
      Bo taka jest prawda. Polska jest krajem bardzo przyjaznym Ukrainie. Dziwi
      natomiast wysoka pozycja Rosji która jak wiadomo nie uważa Ukrainy za poważne,
      normalne państwo.
      • igor_53 Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 26.10.09, 17:00
        przyjaciel ty amerykanski,nie pisz bzdur.Polska nie jest dla Ukrainy panstwem
        przyjaznym.Polska stara sie z Ukrainy zbudowac mur,oddzielajacy Polske od
        Rosji,i tylko dla tego Ukraina jest wam potrzebna.A to na Ukrainie dobrze wiedza
        i dla tego ja w te badania nie wierze,poniewaz dosc czestop bywam na Ukrainie
        Zachodniej i stosunek do Polski tam jest bardzo niegatywny.Tobie moze w to
        trudno uwierzyc,ale taki Ukrainiec z Iwana Frankowska bardziej nie lubi
        Polaka,niz Rosjanina.
        • werch Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 26.10.09, 17:08
          Mrzonki moskiewskiej propagandy, igorze_53.
        • borrka A ziemia jak wiadomo jest plaska Igorek... 26.10.09, 17:33
          makingmaps.files.wordpress.com/2007/09/flat-earth1.jpg
          • rusek11 Boryska 26.10.09, 19:18
            Wiesz dobrze, że polaczki traktują was chochlow instrumentalnie, igariok praw.
            Chochły mają te same doświadczenia historyczne co ruscy za czasów jelcyna, ale wątpie że dadzą se radę, bliżej wam raczej do dieriewieńskich polaczków niż gołych a wesołych kremlinów, he

P.s. Moje kondolencje z powodu tej rury, 3m sie rusofobku, hehe
        • przyjacielameryki Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 26.10.09, 17:35
          igor_53 napisał:

> przyjaciel ty amerykanski,nie pisz bzdur.Polska nie jest dla Ukrainy panstwem
          > przyjaznym.Polska stara sie z Ukrainy zbudowac mur,oddzielajacy Polske od
          > Rosji,i tylko dla tego Ukraina jest wam potrzebna.A to na Ukrainie dobrze wiedz
          > a
          > i dla tego ja w te badania nie wierze,poniewaz dosc czestop bywam na Ukrainie
          > Zachodniej i stosunek do Polski tam jest bardzo niegatywny.Tobie moze w to
          > trudno uwierzyc,ale taki Ukrainiec z Iwana Frankowska bardziej nie lubi
          > Polaka,niz Rosjanina.

No Igor, teraz to już pojechałeś po bandzie!!!! Rosjanie są lubiani na Ukrainie
          Zachodniej???? Cha!, cha!, cha!. Kto Ci to powiedział - jakiś nieprzytomny
          pijaczek na ulicy????? Akurat na Ukrainie Zachodniej Rosjanie nie są lubiani i
          to bardzo, niestety taka jest prawda a wiem to z własnych doświadczeń i wielu
          ale to bardzo wielu opinii innych osób: Polaków i Ukraińców. Ukraina oddala się
          od Rosji co prawda powoli ale systematycznie. Pamiętaj to i nie opowiadaj głupstw.
          • igor_53 Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 26.10.09, 18:11
            przyjaciel ty amerykanski,nie przepisuj mnie tego,czego ja nie powiedzial.Wskaz
            mnie gdzie ja powiedzial ze Rosjanie sa lubiani na Ukrainie Zachodniej,ja
            powiedzial dokladnie to-"taki Ukrainiec z Iwana Frankowska bardziej nie lubi
            Polaka,niz Rosjanina".i dalej twoj komentarz jest tyle samo wart.
        • crichton1 Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 26.10.09, 17:43
          Z tego samego powodu rząd niemiecki był gorący orędownikiem przyjęcia Polski do
          NATO. Nie chcieli graniczyć z biednym krajem. Tak samo w interesie Polski jest
          mieć bogatą i bezpieczną Ukrainę jako swojego sąsiada. Jestem pewien, że
          Ukraińcy również chcą tego samego. Być bogatym i bezpiecznym krajem. Natomiast
          co do drugiego miejsca Rosji to trzeba pamiętać, że przez ponad 200 lat niemal
          bez przerwy Ukraina była częścią Rosji (i ZSRR). Wielu Ukraińców zostało
          deportowanych lub zamordowanych (np. w latach 1932-33 Rosjanie zamordowali min.
          6 mln Ukraińców), a w ich miejsce osiedlali się Rosjanie. Dzisiaj Rosjanie
          stanowią ponad 17% ludności Ukrainy. Z pewnością jednak część Ukraińców, którzy
          nie wliczają się do tej statystyki została zrusyfikowana. Dlatego tak wysokie
          poparcie Rosji w społeczeństwie Ukraińskim. Dla porównania, Polaków jest na
          Ukrainie 0,3%.
        • bmc3i Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 26.10.09, 21:37
          igor_53 napisał:

> przyjaciel ty amerykanski,nie pisz bzdur.Polska nie jest dla Ukrainy panstwem
          > przyjaznym.Polska stara sie z Ukrainy zbudowac mur,oddzielajacy Polske od
          > Rosji,i tylko dla tego Ukraina jest wam potrzebna.A to na Ukrainie dobrze wiedz
          > a
          > i dla tego ja w te badania nie wierze,poniewaz dosc czestop bywam na Ukrainie
          > Zachodniej i stosunek do Polski tam jest bardzo niegatywny.Tobie moze w to
          > trudno uwierzyc,ale taki Ukrainiec z Iwana Frankowska bardziej nie lubi
          > Polaka,niz Rosjanina.

A Ukrainiec z Krasnop[ola, bardziej nienawidzi Rosjanina niz Polaka.

Moze trudno w to Tobie uwierzyc, ale z przeciwienstwie do Was Rosjan, Polska ma
          z Ukraina dluga przyjazna historie jednego panstwa, w przeciwienstwie do Waszej
          z nimie historii, opartej na zdradfzie perejaslawskiej, przeciw ktorej Ukraincy
          zbuntowali sie kjuz po Rosju, a Rosjanie budnownikow krwawo wycieli.

\
    • strfckr5 Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiadem ... 26.10.09, 16:36
      albo, że to zasługa L.Kaczyńskiego a inni, że jego poprzednika- tego
      od filipińskich przygód...
    • ciulowaty Francja jest sąsiadem Ukrainy? 26.10.09, 16:48
      wtf?
    • igor_53 Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiadem ... 26.10.09, 16:54
      A to jeszt ciekawe-:"pracowni socjologicznej "IFAK Ukraine".A ciekawie dla
      tego,ze na Ukrainie nie istnieje socjologicznej pracowni pod nazwa "IFAK
      UKRAINE".Ale istnieje cos takiego -"IFAK Ukraine - это международное
      исследовательское агентство, специализирующееся на проведение маркетинговых
      исследований и консалтинге в сфере маркетинга. Является ассоциированным
      партнером IFAK Germany, одного

из ведущих исследовательских агентств Европы, успешно функционирующего на
      рынке с 1958 года.

Виды услуг:

Тестирование концепций

Сегментация рынка

Исследование эффективности веб-сайтов

Исследование удовлетворенности клиентов

Исследование рынка СМИ (programme test)

Исследование рынка медицинских товаров

Анализ эффективности рекламы

Анализ динамики цен

Eye-tracking test"
      http://www.apn-ua.com/industry/index.php?bid=62189
      a tu tlumaczenie-"
      IFAK Ukraina - jest międzynarodową agencją badawczą, specjalizującą się w
      badaniach marketingowych i doradztwo w zakresie marketingu. Jest partnerem
      stowarzyszonym z IFAK Niemcy, jedno

z wiodących agencji badawczych w Europie, działa z powodzeniem na rynku od
      1958 roku.

Rodzaje usług:

Testowanie koncepcji

Segmentacja rynku

Badanie skuteczności witryn

Badanie satysfakcji klientów

Badanie rynku mediów (test programu)

Badania rynku wyrobów medycznych

Analiza skuteczności reklamy

Analiza cen.
      Ciekawie gdzie oni prowadzili te badania?
      • przyjacielameryki Igor??? 26.10.09, 17:16
        Czyżbyś Igor miał jakieś wątpliwości co do wyników tego sondażu????? Sądzisz, że
        inna agencja uzyskałaby inne wyniki?????. Zauważyłem, że Rosjanie bardzo często
        podważają wiarygodność jakiejś organizacji czy instytucji jeżeli wyniki takich
        czy innych badań przez nie przeprowadzonych nie są po myśli Kremla.
        Popularność Polski na Ukrainie wcale nie dziwi bo Polska jest w przeciwieństwie
        do Rosji przykładem udanych reform, udanej transformacji ustrojowej, wzrostu
        poziomu życia wszystkich obywateli(a nie 0,001%, np. oligarchów w Rosji)i
        pozytywnych skutków demokracji.
        • crichton1 Re: Igor??? 26.10.09, 17:51
          Powiedz mi, dużo się Polaków udziela na waszych forach? Zawsze mnie to
          interesowało, ale nie znam rosyjskiego, więc nie jestem w stanie tego sprawdzić.
          Ciekaw też jestem, czy jacyś Polacy piszą na waszych forach po polsku. Tutaj
          niestety wasz język mało kto rozumie, więc możesz sobie spokojnie darować
          pisanie w nim.
          • crichton1 Re: Igor??? 26.10.09, 17:55
            To było oczywiście pytanie do Igora.
            • igor_53 Re: Igor??? 26.10.09, 18:21
              crichton1,co dokladnie ty nie zrozumiales z mojej wypowiedzi? A co dotyczy
              twojego pytania o Polakach na rosyjskich forum,to oczewiscie uczestniczy
              sporo,oczewiscie dyskusje prowadza sie w jezyku rosyjskim,z tym ze cyrilica nie
              obowjazuje.Dosc czesto naprawda ciezko zrozumiec adwersaza,ale nigdy jeszcze
              mnie nie zdazylo sie spotkac sie z czyms takim-" Tutaj
              niestety wasz język mało kto rozumie, więc możesz sobie spokojnie darować
              pisanie w nim".
              • crichton1 Re: Igor??? 26.10.09, 20:04
                To jestem zaskoczony. Nie spodziewałem się, że na rosyjskich forach wypowiada
                się sporo Polaków. A zdarzają się wśród tych wpisów wypowiedzi krytyczne o
                Rosji, Rosjanach, rosyjskich władzach, itd. czy raczej większość jest
                sympatyzująca z nimi? Co do mojej wypowiedzi, to nie chciałem cię urazić. Raczej
                powiedzieć, że lepiej byłoby podać polskie tłumaczenie tego tekstu, jeśli zależy
                ci na tym, żeby jak najwięcej osób twoją wypowiedź zrozumiało. To nie była broń
                Boże krytyka języka. A jeśli chodzi o odpowiedź na twoje pytanie odnośnie twojej
                wypowiedzi po rosyjsku to chyba raczej nic nie zrozumiałem. Niestety rosyjskiego
                nie znam. I jeszcze jedno pytanie. Jeśli ludzie na rosyjskim forum nie używają
                cyrylicy, to Rosjanom trudno to zrozumieć, czy raczej problemu nie ma?
                • igor_53 Re: Igor??? 26.10.09, 20:30
                  crichton1,ja rowniez jestem zaskoczony,a to dzieki tobie-"lepiej byłoby podać
                  polskie tłumaczenie tego tekst".Przeciez podalem,jak nie wierzysz popatrz
                  uwazniej na moj post.A co dotyczy twoich pytan,to sluze uprzejmie.Czy zdazaja
                  sie krytyczne wypowiedzi?-przewaznie te opinii sa krytyczne,ale bez wyzwisk.Co
                  dotyczy znajomosci przez Rosjan alfabeta latynskiego,to uwierz mnie na slowo,z
                  tym zadnego problemu nie ma.Nawet w czasach radzieckich jezyki obce zaczynali
                  uczyc od trzeciej klasy podstawowki,ja osobiscie mialem niemiecki .
                  • crichton1 Re: Igor??? 26.10.09, 21:28
                    Nawet nie zauważyłem, że to było tłumaczenie. Zauważyłem tylko długi tekst w
                    cyrylicy, a pod spodem coś po polsku. Początku nie zrozumiałem, więc resztę
                    przeleciałem dość pobieżnie. Fora niestety mają to do siebie, że tekst napisany
                    w sposób mało przystępny czyta się pobieżnie. Ale masz rację, zwracam honor. Czy
                    polskiego uczyłeś się dlatego, że u nas mieszkasz, czy uczyłeś się go w Rosji?
                    • igor_53 Re: Igor??? 26.10.09, 22:07
                      crichton1,ja mam zone Polke,przez jakijs czas mieszkalem w Polsce,wlasnie dla
                      tego czytuje polska prase,uczestnicze na forum.a robie to dla moich
                      dzieci.Poniewaz wszysko,co mowi sie o Rosji w Polsce,mowi sie w sposob
                      tendencyjny.Nie mozno powiedziec ,ze wszystko jest klamstwem,ale podaje sie
                      informacje tylko o wymiarze negatywnym,a to stwarza wrazenie,ze w Rosji nic nie
                      dzieje sie dobrego,ze w Rosjio tylko zabijaja fziennikarze,ze tam tylko bieda.W
                      TV slychac tylko o Katyniu,17 wrzesnia.Byl i Katyn,byl i 17 wrzesien,ale robi
                      sie takie wrazenie,ze zadne inne nieszczenscia nie spotkali Polske.A bylo i
                      naprawda ciezka okupacja niemiecka i z rak Niemiec zginelo o wiele wiecej
                      Polakow,niz z rak ZSRR (nie Rosjan).
        • igor_53 Re: Igor??? 26.10.09, 18:07
          przyjaciel ty amerykanski,czy ty uwaznie przeczytal moj post?Podalem
          dane,zrodlo.Podzielil sie swoja watpliwoscia.a jak ze moze byc po innemu.Agencja
          badajaca rynek,w GW podana jest ,jako pracownia socjologiczna.To jest falsz.Dla
          tego mam prawo nie wierzyc i tym danym.Ty oczewiscie mozesz uwierzyc i w to,ze
          Putin jest klonom Stalina,albo Hitlera,bo tak napisze GW,ale ja mam swoja glowe
          i swoj rozum.Czlowiek myslacy rozni sie od niemyslacego tym,ze ma krytyczny
          stosunek do wszystkiego.Nie wierzy na slowo.A co dotyczy dostatniej Polski
          miodem i mlekem plynaca,to wiesz co,bardziej wierze sobie i wlasnym
          obserwacja,niz tobie.Jka wiesz mieszkam w UK i widze tu setki tysiecy Polakow i
          wiem ,ze wiekszosc z nich ,na pytanie,czy wracaja do Polski,odpowiadaja-gdzie do
          tej biedy?do tego bagna?moze nie sa oni objektywni,ale cos musi byc na
          rzeczy,gdzie nie pojade (N iemcy,Francja ,Hispania) widze wszedzie Polakow ,nie
          na urlopie,a imigrantow zarobkowych.
          • przyjacielameryki Re: Igor??? 26.10.09, 18:30
            igor_53 napisał:

przyjaciel ty amerykanski,czy ty uwaznie przeczytal moj post?Podalem
            dane,zrodlo.Podzielil sie swoja watpliwoscia.a jak ze moze byc po innemu.Agencj
            a
            badajaca rynek,w GW podana jest ,jako pracownia socjologiczna.To jest falsz.Dla
            tego mam prawo nie wierzyc i tym danym.Ty oczewiscie mozesz uwierzyc i w to,ze
            Putin jest klonom Stalina,albo Hitlera,bo tak napisze GW,ale ja mam swoja glowe
            i swoj rozum.Czlowiek myslacy rozni sie od niemyslacego tym,ze ma krytyczny
            stosunek do wszystkiego.Nie wierzy na slowo.A co dotyczy dostatniej Polski
            miodem i mlekem plynaca,to wiesz co,bardziej wierze sobie i wlasnym
            obserwacja,niz tobie.Jka wiesz mieszkam w UK i widze tu setki tysiecy Polakow i
            wiem ,ze wiekszosc z nich ,na pytanie,czy wracaja do Polski,odpowiadaja-gdzie d
            o
            tej biedy?do tego bagna?moze nie sa oni objektywni,ale cos musi byc na
            rzeczy,gdzie nie pojade (N iemcy,Francja ,Hispania) widze wszedzie Polakow ,nie
            na urlopie,a imigrantow zarobkowych.

Igor, to normalne w demokracji - migracje ludności. To świadczy o
            przedsiębiorczości Polaków,o ich inicjatywie i to bardzo dobra cecha. Wyjeżdżają
            różni, wykształceni, robotnicy, ale i kombinatorzy. Generalnie Polscy pracownicy
            zarówno Ci fizyczni jak i umysłowi mają dobrą opinię w Wlk. Brytanii, aczkolwiek
            mogą denerwować Brytyjczyków głównie z uwagi na konkurencję na rynku pracy.
            Jednak z czasem to wszystko wyrówna się. Jednak w Polsce nastąpiły olbrzymie
            zmiany po 1989 r. na korzyść. W czasie tych 20 lat nastąpił olbrzymi postęp
            cywilizacyjny Polaków co sam stwierdzam a także obcokrajowcy którzy tu byli
            kiedyś i przyjeżdżają obecnie a ten wzrost odnosi się do większości Polaków,
            szczególnie tych którzy chcą ciężko pracować i mają pomysły. W Polsce całkowicie
            została zaakceptowana demokracja i wolny rynek i są widoczne tego efekty.
            Ukraińcy też to już dostrzegają i też chcieliby podążać tą drogą(przynajmniej
            część społeczeństwa) ale wybór zasadniczy należy do nich. My tylko chcemy
            pokazać, że demokracja, wolny rynek i otwarcie na Europę i świat to właśnie ta
            właściwa droga.
            • igor_53 Re: Igor??? 26.10.09, 18:51
              przyjaciel ty amerykanski,nie wiem czemu,ale ty dyskusje o falszywosci GW,a w
              czym ten falsz ja udowodnil,ty przestawiasz na inny temat.ale niech cie
              bedzie,podejme ta dyskusje.Na poczatku powiem cie jedno.To ,ze ja jeszcze w
              czasach radfzieckich wyjechalem z ZSRR ,powinno cie dac do zrozumioenia,ze nie
              jestem zwolennikiem ustroju komunistycznego,dostrzegam wiele zlego co bylo w tam
              tym okresie.Nie watpie,ze w Polsce wiele od tam tych czasow zmienilo sie na
              lepsze.Akle w czym moge z toba sie nie zgodzic,to w tym,ze ty twierdzisz ,ze w
              Rosji nic sie nie zmienilo,a to nie jest prawda.Napewno Rosji jest jescze daleko
              do doskonalosci,napewno wiele jest do zrobienia,ale twierdzic,ze tam nic sie nie
              zmienilo od czasow ZSRR,to nie jest w porzadku.Nie moge zgodzic sie i z twoim
              stwierdzeniem,ze migracja ludzi,to jest normalno w demokracji.Ja uwazam,ze
              demokracja jest po to,zeby stworzyc ludziam taki warunkio dla zyzni,zeby oni nie
              musieli wyjezdzac z kraju w poszukiwaniu zarobkow.Co innego,kiedy za granicwe
              jedzie naukowiec (nowy ludzi,nowy idei),artysci (nowe natchnienia),ale
              hidraulik,albo opiekunka dla starszych osob ( podcierac tylek po nowemu i to
              doswiadczenie przywiezc do Polski).Generalnie mysle,ze w Polsce nie jest tak
              dobrze ,jak ty piszesz i w Rosji nie jest tak zle ,jak cie sie wydaje.Aco
              dotyczy Ukraincow i co oni dostrzegaja pozytywnego w Polsce,to wiem z wlasnych
              obserwacji.Ukraincy przyjezzaja do Polski w olbrzymiej wiekszosci poto,zeby
              sprzedac alkohol,papierosy i jak ty uwazasz ze oni wstanie zauwazyc zmiany
              demokratyczne w polsce,to bardzo nie znasz sie na tematie.Ich zaczynaja juz na
              granicwe traktowac,jak podludzie,a i dalej nie lepiej.Policja,Straz
              Graniczna,celnice - wszysci ich przeszukuja,perzesladuja.
              • przyjacielameryki Re: Igor??? 26.10.09, 19:43
                igor_53 napisał:

> przyjaciel ty amerykanski,nie wiem czemu,ale ty dyskusje o falszywosci GW,a w
                > czym ten falsz ja udowodnil,ty przestawiasz na inny temat.ale niech cie
                > bedzie,podejme ta dyskusje.Na poczatku powiem cie jedno.To ,ze ja jeszcze w
                > czasach radfzieckich wyjechalem z ZSRR ,powinno cie dac do zrozumioenia,ze nie
                > jestem zwolennikiem ustroju komunistycznego,dostrzegam wiele zlego co bylo w ta
                > m
                > tym okresie.Nie watpie,ze w Polsce wiele od tam tych czasow zmienilo sie na
                > lepsze.Akle w czym moge z toba sie nie zgodzic,to w tym,ze ty twierdzisz ,ze w
                > Rosji nic sie nie zmienilo,a to nie jest prawda.Napewno Rosji jest jescze dalek
                > o
                > do doskonalosci,napewno wiele jest do zrobienia,ale twierdzic,ze tam nic sie ni
                > e
                > zmienilo od czasow ZSRR,to nie jest w porzadku.Nie moge zgodzic sie i z twoim
                > stwierdzeniem,ze migracja ludzi,to jest normalno w demokracji.Ja uwazam,ze
                > demokracja jest po to,zeby stworzyc ludziam taki warunkio dla zyzni,zeby oni ni
                > e
                > musieli wyjezdzac z kraju w poszukiwaniu zarobkow.Co innego,kiedy za granicwe
                > jedzie naukowiec (nowy ludzi,nowy idei),artysci (nowe natchnienia),ale
                > hidraulik,albo opiekunka dla starszych osob ( podcierac tylek po nowemu i to
                > doswiadczenie przywiezc do Polski).Generalnie mysle,ze w Polsce nie jest tak
                > dobrze ,jak ty piszesz i w Rosji nie jest tak zle ,jak cie sie wydaje.Aco
                > dotyczy Ukraincow i co oni dostrzegaja pozytywnego w Polsce,to wiem z wlasnych
                > obserwacji.Ukraincy przyjezzaja do Polski w olbrzymiej wiekszosci poto,zeby
                > sprzedac alkohol,papierosy i jak ty uwazasz ze oni wstanie zauwazyc zmiany
                > demokratyczne w polsce,to bardzo nie znasz sie na tematie.Ich zaczynaja juz na
                > granicwe traktowac,jak podludzie,a i dalej nie lepiej.Policja,Straz
                > Graniczna,celnice - wszysci ich przeszukuja,perzesladuja.

Chłopie, ja Rosji nie znam. Nigdy tam nie byłem i nie twierdzę, że Rosja to samo
                zło. Chodzi tylko o politykę Putina - nie za bardzo nam odpowiada, nie ufamy
                Putinowi(te wszystkie zabójstw polityczne, ta wrogość wobec USA i demokracji).
                Rosjan - zwykłych ludzi - zawsze w Polsce szanowaliśmy tak samo jak kulturę
                rosyjską. Jednak zachowanie się Rosji wobec sąsiadów, różnego rodzaju
                prowokacje, oszczerstwa wobec Polski że to Polska wywołała II w.ś i paktowała z
                Hitlerem, ta niezrozumiała nienawiść wobec USA, straszenie Polski rakietami
                itd., itd. My naprawdę świadomie wybraliśmy przyjażń z USA i orientację
                zachodnią bo nam to odpowiada, bo kochamy Amerykę, jej historię, jej
                społeczeństwo jej przyrodę(ale nie polityków i prezydentów).
                Jesteśmy dumni z dokonań po 1989 r., stajemy się stopniowo prawdziwymi
                Europejczykami i ten proces jest nieodwracalny. Polakom żyje się lepiej, są
                dumni że są Polakami!!!!.Chcielibyśmy również pomóc naszym przyjaciołom w tym
                Ukraińcom. Rosją idzie własną drogą, niech więc idzie, to jej sprawa ale niech
                nie wtrąca się w sprawy innych państw. Zarówno Gruzja jak i Ukraina mają prawo
                jako niepodległe państwa do swobodnego wyboru własnej drogi w tym wyboru
                demokracji i sojuszy.
                • igor_53 Re: Igor??? 26.10.09, 19:57
                  przyjaciel ty amerykanski,poziom naszej dyskusji sprowadza sie do wymiany
                  pogladow idealogicznych.w twojej wypowiedzi niema zadnych konkretow,nu moze
                  jedynie to-"Chłopie, ja Rosji nie znam" mozno uznac za konkret.p[rzyjacielu
                  amerykanow,zrozum,polityka Putina nie moze odpowiadac waszym interesam,tak samo
                  jak polityka Tuska,Kaczynskiego nie musi odpowiadac interesam Rosji.polityka
                  kazdego polityka(przepraszam ) powinna odpowiadac interesam wlasnego panstwa.O
                  jakiej nienawisci ,nu chiba ze czegos nie rozumiesz,do USA piszesz?Krytyka
                  poczynan wladz amerykanskich,to nie jest to samo co nienawisc.WQ Rosji do
                  Ameryki odnosza sie ,przynajmniej z podziwem.My Rosjanie wiemy,ze USA to jest
                  dorobek wszystkich narodow .
          • bmc3i Re: Igor??? 26.10.09, 21:43
            igor_53 napisał:

> przyjaciel ty amerykanski,czy ty uwaznie przeczytal moj post?Podalem
            > dane,zrodlo.Podzielil sie swoja watpliwoscia.a jak ze moze byc po innemu.Agencj
            > a
            > badajaca rynek,w GW podana jest ,jako pracownia socjologiczna.To jest falsz.

Falszem jestes niestety Ty, Falszem i zaklamaniem. Kazda agencja marketingowa,
            czy reklamowa, jest sensu stricto pracvoiwnia socjologiczną.

prawda jest tez to co napisal Ci ktos wyzej - Cala wasza kamanda, zrobi wszystko
            aby podwazyc wiarogodnosc badan lub saondazy, ktre nie sa kremlowi na reke.

Jak nie ukrainski oddzial niemieckiej agencji marketingowej, to OBWE, jak nie
            OBWE, to dzialajacy w oparciu o Europejska Konwencje Praw Czlowieka Europejski
            Trybunal Praw Czlowieka w Strasbourgu, jest amerykanska marionetką, chcaca
            zniszczyc Rosje, etc, etrc.

To cytaty z wypowiedzi waszej kamandy.

• igor_53 Re: Igor??? 26.10.09, 22:18
              bmc,agencja marketingowa,to jest to samo co pracownia socjologiczna??!!!Niech
              cie bedzie,ale ja wiem swoje.Czyli twoim zdaniem, kazda agencja reklamowa (tak
              jak ty to twierdzisz) moze prowadzic od tak sobie sondaze przedwyborcze,badac
              nastroje spoleczne.Moze w twoim swiecie tak i jest,ale wszedzie badaniami
              rynku,zajmuja sie agencje marketingowe,co zreszta maja zapisane w zakresie
              swojej dzialalnosci.A badaniami opinii publicznej zajmuja sie wyspecjolizowane
              pracownie,poniewaz potrzebne sa inny specjalisci.
              • igor_53 Re: Igor??? 26.10.09, 22:23
                bmc,a tu masz link do strony internetowej tej agencji.poczytaj jaki zakres
                uslug ta agencja swiadczy.
                www.ifak.com.ua/
              • bmc3i Re: Igor??? 26.10.09, 23:17
                igor_53 napisał:

> bmc,agencja marketingowa,to jest to samo co pracownia socjologiczna??!!!Niech
                > cie bedzie,ale ja wiem swoje.

Nie, bo nie kazda pracownia socjologiczna jest agencja marketingowa, ale kazda
                agencja marketingowa, jest laboratorium socjologicznym, czy pracownia -
                obojetnie jak checsz to nazywac.

Czyli twoim zdaniem, kazda agencja reklamowa (tak
                > jak ty to twierdzisz) moze prowadzic od tak sobie sondaze przedwyborcze,badac
                > nastroje spoleczne.

Dokladnie to robnia - na codzien. Kazxda kampania reklamowa oparta jest na
                badaniach preferecji klientow przed, po - aa niekiedy tez wielokrotnie nawte w
                trakcie - kapmani. To sa dokladnie te same metody socjologiczne.

Moze w twoim swiecie tak i jest,ale wszedzie badaniami
                > rynku,zajmuja sie agencje marketingowe,co zreszta maja zapisane w zakresie
                > swojej dzialalnosci.A badaniami opinii publicznej zajmuja sie wyspecjolizowane
                > pracownie,poniewaz potrzebne sa inny specjalisci.

Powtarzam - kazda agencja marketongowa to swoiste laboratorium socjologiczme,
                podobnie jak agencja sondażowa. I jedni i drudzy zreszta przeprowadzaja badania
                preferencji (klientow, wyborców, kinomanów, kibiców, etc) najczesciej na czyjes
                zlecenie i za czyjes pieniadze.
              • pentagon8 Re: Igor??? 26.10.09, 23:18
                A badaniami opinii publicznej zajmuja sie wyspecjolizowane
                > pracownie,poniewaz potrzebne sa inny specjalisci.

Zatem Igor, według ciebie agencjareklamowa nie moze przeprowadzic
                badań rynku oraz badan odbioru społecznego danego zjawiska lub
                danego produktu.

Bzdura duraku!!!!

Agencjereklamowe robiąto na porzadku dziennym - przykładem jest UK,
                bo to europejska metoda bazdawcza. Po ch.....ja piszesz takie
                bzdury,skoro siena tym nie znasz!
    • jerjar Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiadem ... 26.10.09, 17:20
      Wielu naszych Wielkich, których nazwiskiem nazywane są w Polsce place i ulice uśmiecha się na tę wiadomość i jakoś radośniej patrzy w przyszłość.
    • mateuszzdyb Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiadem ... 26.10.09, 17:23
      i czym tu sie podniecac?
      zwroccie uwage ze jedynie 20=-pare procent tak mowi o polsce, wiec i
      igor ma racje (ze nieszczegolnie nas lubia), i reszta takze, bo i tak
      lubia nas najbardziej. problem w tym ze oni wszystkich niecierpia :D
    • sagi2007 Stosunki polsko-ukraińskie 26.10.09, 17:31
      Nie dziwię się takim wynikom skoro włazimy im do d... bez wazeliny.

Co z upamiętnieniami Bandery (nazwy ulic, pomniki)?

PS. Wszystkich zainteresowanych informuję o odrodzeniu we Lwowie
      klubu sportowego Pogoń !!

www.pogonlwow.pl
      • szala-wila Re: Stosunki polsko-ukraińskie 26.10.09, 19:01
        To samo pomyślałam. Mogą nas tylko kochać, skoro nie dość, że najwyraźniej
        zapomnieliśmy im ludobójstwo, to jeszcze z jakichś powodów całujemy ukraiński tyłek.

Jednakże dwadzieścia parę procent to jednak trochę mało za taki ogrom
        nieuzasadnionej, przesadnej sympatii, jaką polskie władze darzą ten dziwny kraj.
    • asmall4 Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiadem ... 26.10.09, 19:05
      300 lat rusycyzacji,głodu,wywózek i mordów zrobiło swoje :)

Oby tak dalej putleryści i forumowi naszyści :)
    • papyr Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiadem ... 26.10.09, 19:11
      I Slowacja a Wegry im co zlego zrobili, skoro nie sa w ogole w wynikach sondazy? Czy Ukraincy o nich jako sasiedach zapominaja?
      • lijko Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 26.10.09, 23:06
        Węgrzy akurat zdławili w 1938 roku Republikę Zakarpacką zalążek
        niepodległego państwa ukraińskiego.
        • everettdasherbreed Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 27.10.09, 11:12
          Tam nigdy nie było żadnej republiki ani choćby zalążków struktur państwowych.
          • lijko Re: Sondaż: Polska najbardziej przyjaznym sąsiade 27.10.09, 16:37
            22 listopada 1938 roku na podstawie nowej konstytucji Czechosłowacji
            autonomię uzyskała Ruś Zakarpacka przyjmując nazwę Ukrainy
            Karpackiej.Na czele rządu stanął Augustyn Wołoszyn.Ruś natychmiast
            zaczęły destabilizować Węgry i Polska, wysyłając tam grupy
            sabotażowe. Pełną niepodległość kraj ogłosił w nocy z 14 na 15 marca
            1939 roku przyjmując nazwę Karpato-Ukrainy. Już 14 marca 1939 roku
            za zgodą Niemiec nowopowstający kraj został zaatakowany przez
            oddziały węgierskie.Walki były zajadłe, ale trwały krótko.Do 18
            marca 1939 roku powstający organizm państwowy Karpato-Ukrainy został
            całkowicie zlikwidowany.Walki partyzanckie trwały jeszcze ponad
            miesiąc.
    • pentagon8 Wspieramy Ukraine w walce z faszyzmem rosyjskim 26.10.09, 23:14
      Ukraina to nasz sojusznik europejski i kluczowe dla Polskipaństwo w
      geopolitycznej rozgrywce o wpływy w rejonach kresów wschodnich.
      Wsparcie ambicji ukrainy w drodze tak do NATO jak i EU automatycznie
      umacnia wpływy polskie a zarazem osłabia imperialny marsz rosyjskich
      homosovietikus, marzacych o ponownym właczeniu rejony bliskiej
      zagranicy w orbite rosyjskiej władzy w ''cichym marszu
      imperializmurosyjskiego'' na zachód.
    • everettdasherbreed A gdzie Rumunia, Słowacja i Węgry, 27.10.09, 11:08
      z którymi Ukraina graniczy?
      • rumun1970 Re: A gdzie Rumunia, Słowacja i Węgry, 27.10.09, 11:29
        everettdasherbreed napisał: > z którymi Ukraina graniczy?

Ukraina boi sie Rumunia, bo ma jej zwracac polnocna Bukowine, z
        Czerniowcami i poludniowa Besarabie...
    • takisobiestatystyk Aleja Ofiar Ludobójstwa OUN - UPA 27.10.09, 15:17
      Zgodnie z uchwałą Rady Miejskiej Legnicy z dnia 28 września tego
      roku taką nazwę nadano oficjalnie ulicy, która dotychczs nazywała
      się Pątnowska. To najlepsza wiadomość odnośnie relacji polsko -
      ukraińskich jaką ostatnio usłyszałem, choć muszę przyznać, że od
      pewnego czasu coś jakby drgnęło i wygląda na to, że nasza
      bezkrytyczna miłość do rezunii siczowej jakby się zmniejszała...
      • swinia_spigelmana politycy ukrainscy i polscy maj tyel wspolnego 27.10.09, 15:20
        0 zainteresowania jak i czy ludzi zyja. Glebokie nurkowanie w odbycie np. Juzka
        Frauen-Binde-na. Czy nienawisc do rosji. A jak wiadom odrobnoskkit w psotaci
        wspierania rowoch faszystowskich nie jest istotna z punktu widzenie budowy
        mocarstwowosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka