Dodaj do ulubionych

OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolnośc...

28.10.09, 23:53
"potępił Moskwę za represjonowanie dziennikarzy i opozycyjnych
mediów"
"wolność mediów jest w Rosji hasłem bez pokrycia, a media i
dziennikarze poruszający ważne tematy polityczne są represjonowani"

-
Obserwuj wątek
    • pentagon8 Bzdury propagowane przez zachodnich rewizjonistów! 29.10.09, 00:09
      Kto w rosji represjonuje dziennikarzy? Putin? Czy ktos kiedyś
      widział Putina walącego dziennikarzy gazrurką po głowie? Lub szefa
      FSB strzelającego do Politkowskiej?

Totalne bzdury! Rosja ma problem z przestepczoscią, prawda, należy
      przyznac ze działalność czeczeńskich gangów wzrosła od czasów
      przejęcia przez Putina władzy!
      To jest główny problem, o tym niestety propagandziści z OBWE już nie
      napiszą:):):)
    • pentagon8 zachodni rewizjonizm! 29.10.09, 00:13
      news.bbc.co.uk/1/hi/8269233.stm
    • swinia_spigelmana bo wolnosc slowa to klamstwa holokaustowe karane 29.10.09, 00:16
      a nie jakies kary dla opozycji czy ic hbrak
    • pimpus18 Typowy propagandowo-arogancki bełkot Zachodu 29.10.09, 00:17
      Dziennikarze w Rosji nie mają łatwo, tego chyba nie trzeba nikomu udowadniać. Tylko czy czy dziennikarze o poglądach innych niż mainstreamowych mają na Zachodzie łatwiej?

Owszem, w Rosji ginęli i giną dziennikarze, ale czy tylko oni?
      Na tym polega zasadnicza różnica między Rosją i taką np. Pomroczną.

OBWE stała się już dawno tylko propagandową tubą w walce propagandowej z Rosją. Dużo lepiej byłoby, gdyby zamiast uprawiania taniej propagandy, zajął się ktoś sprawami coraz bardziej nachalnego kształtowania poglądów także na tzw. wolnym Zachodzie - żeby nie było tak, że we wszystkich mediach - co widać również bardzo dobrze we współczesnej Polsce docierały do odbiorców ciągle te same lub w najlepszym bardzo rzadkim przypadku tylko lekko różniące się od siebie opinie, komentarze, zdania.

Propagandyści stwarzają wrażenie pełnej wolności i swobody wypowiadania opinii na Zachodzie. Są wybitne osobowości, które to bardzo kwestionują.

Czy ktoś np. w Polsce o nich słyszał? Większość słyszała o takich jedynie w Rosji. OBWE też się wyraźnie tym nie zajmuje. Widać jak nisko upadła.
      • bmc3i Re: Typowy propagandowo-arogancki bełkot Zachodu 29.10.09, 02:06
        pimpus18 napisał:

> Owszem, w Rosji ginęli i giną dziennikarze, ale czy tylko oni?

Nie, jeszcze obroncy praw czlowieka, i sądowi adwokaci ofiar represji je łamiacych

> Na tym polega zasadnicza różnica między Rosją i taką np. Pomroczną.

Jesli pisząc "Pomroczna" masz na mysli Polske - to tak, wlasnie na tym polega
        różnica.

• malkontent6 Re: Typowy propagandowo-arogancki bełkot Zachodu 29.10.09, 14:12
        pimpus18 napisał:

> Tylko czy czy dziennikarze o poglądach innych niż mainstreamowych
        mają na Zachod
        > zie łatwiej?

Masz trochę racji. FoxNews jest teraz atakowany przez Biały Dom.
        • pimpus18 Re: Typowy propagandowo-arogancki bełkot Zachodu 29.10.09, 14:32
          malkontent6 napisał:

> Masz trochę racji. FoxNews jest teraz atakowany przez Biały Dom.

Kruk krukowi oka nie wykole.

Właśnie, wszyscy myślą, że chodzi tu o peanuts. Bardzo się przy tym mylą.

• malkontent6 Re: Typowy propagandowo-arogancki bełkot Zachodu 29.10.09, 15:08
            pimpus18 napisał:

> Kruk krukowi oka nie wykole.

Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Fox i Biały Dom są teraz na różnych
            biegunach politycznych.
            • pimpus18 Re: Typowy propagandowo-arogancki bełkot Zachodu 29.10.09, 15:14
              malkontent6 napisał:

> Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Fox i Biały Dom są teraz na różnych
              > biegunach politycznych.

Nie przesadzaj tak bardzo z tymi różnicami.
              A właśnie, czym oni Twoim zdaniem się tak różnią?
              • malkontent6 Re: Typowy propagandowo-arogancki bełkot Zachodu 29.10.09, 15:17
                pimpus18 napisał:

> A właśnie, czym oni Twoim zdaniem się tak różnią?

Kiedy ostatnio oglądałeś FoxNews?
    • asmall4 OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolnośc... 29.10.09, 00:54
      Po co kacapów trzymają w tej organizacji ??

Pijaków i bandytów nie zaprasza się do swojego grona tylko mówi won !

To samo z Radą Bezpieczeństwa ONZ !!!
      • pentagon8 Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 13:36
        >To samo z Radą Bezpieczeństwa ONZ !!!

Postkomunistyczni bandyci stwierdzali kilkakrotnie, iz nie są
        spadkobiercami CCCP. Tylko to stwierdzenie uzasadnia wyeliminowanie
        ich z Rady Bezpieczeństwa:). Podążając kacapska logiką na ich
        miejscu w RB mogłaby zasiąść równiez Gruzja i Ukraina.
        • pimpus18 Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 14:00
          Pent, daj se siana i przestań spamować.

To już nie jest śmieszne. To tępe, co piszesz.
          • pentagon8 Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 14:20
            Okrutna prawda przeraża,no nie pimp...:)

Nie dość ze nie zasługujecie to i tak nikt się z wami nie liczy. No
            bo kto liczyłby siez po co wam to miejsce w RB towarzyszu?

• swiblowo OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolnośc... 29.10.09, 01:54
      Moze przydzielic im ochrone? Tym dziennikarzom?
      Tylko kiedy ma ona pracowac? Wtedy kiedy sa dziennikarzami, czy
      biznesmenami? Czy caly czas?

Haraszti potepia?
      No i flag mu w ruke i baraban na szyje!
    • yellow_tiger Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 08:13
      W zasadzie nie wiem o co chodzi, przecież każdy w miarę inteligenty człowiek wie, że w Rosji nie ma żadnych kłopotów z wolnością słowa, każdy dziennikarz może mówić i pisać o czym tylko chce, a w stacjach telewizyjnych panuje powszechna atmosfera pluralizmu i obiektywności. Całe to gadanie o ograniczaniu wolności słowa to przecież tylko i wyłącznie nachalna propaganda zachodu, o tyle perfidna, że wykorzystująca takie organizacje jak OBWE, Reporterzy bez Granic, HRW czy AI.
      Tak samo sprawa się ma z zabójstwami dziennikarzy. Wszak każdy kto ma choć trochę rozumu pojmuje, że za morderstwami dziennikarzy stoją zachodnie służby specjalne, które w ten sposób starają się zdyskredytować Rosję. Wszak jaki interes ma rząd Rosji w usuwaniu niewygodnych dziennikarzy? Żaden! Ot i w ten prosty sposób udowodniliśmy, że to zachód stoi za tymi morderstwami.
      Do tego można się spytać (jak to słusznie uczynił pimpus18) czym się rożni sytuacja w Rosji od sytuacji w takiej powiedzmy Polsce. Każdy widzi, że niczym, zupełnie niczym. W polskiej telewizji 24h/dobę nic innego nie widać tylko antyrosyjską propagandę albo propagandę sukcesu, opozycja się w niej nie pojawia, a dziennikarze z "wolnych" mediów milczą na ten temat.
      Jak powszechnie wiadomo w Polsce o lat giną dziennikarze (średnio dwóch na rok), a do tego ABW bezczelnie podsłuchuje tych których jeszcze nie zatłukła. Jeśli zaś nie słyszeliście o zabójstwach dziennikarzy w Polsce to wynika to z istnienia cenzury.
      Sytuacja toczka w toczkę taka sama jak w Rosji z ta różnica, że w Polsce dziennikarzy zabijają polskie służby specjalne, a Rosji zachodnie. Właściwie jakby się bliżej przyjrzeć to sytuacja w Rosji jest o niebo lepsza niż w Polsce. Wszak kto widział takiego powiedzmy Bubla w poważnej debacie politycznej w TVP? No właśnie! A taki Jawlinski z marginalnego Jabłoka w rosyjskiej telewizji się pojawia.
      • borrka A wogole, co to za porzadki ? 29.10.09, 08:59
        Jakis maly wegierek osmiela sie krytykowac demokratyczne mocarstwo.
        Listy, to se moze na Berdyczow pisac !

Dziwie sie tylko, iz fsb wytacza zaraz swa naciezsza kartacznice - Czekiste z Knizka.
        To wunderwaffe Lubianki i jesli cos napisze, to dokopie pszekom, ze hooo !
        • eva15 Lobotomek w natarciu 29.10.09, 09:40
          borrka napisał:

> Dziwie sie tylko, iz fsb wytacza zaraz swa naciezsza kartacznice - >Czekiste z
          Knizka. To wunderwaffe Lubianki i jesli cos napisze, to dokopie pszekom, ze hooo !

Strasznie ci sie w zacietrzewieniu wszystko pomerdalo. Haraszti nie jest
          pszekiem, zdaje sie ze nawet nie do konca jest Wegrem...
          • borrka Efciu poczciwosci wielkiej... 29.10.09, 09:53
            Przeczytaj moj post jeszcze raz i jeszcze, i jeszcze.
            Moze kiedys zrozumiesz glebie mego uznania dla asa internetowej razwiedki, Czekisty z Knizka.
            • eva15 Re: Efciu poczciwosci wielkiej... 29.10.09, 10:05
              Coz, widze, ze trzeba ci twoje teksty objasniac, bo nie wiesz, co piszesz.
              Pisales, ze c_k chce dokopac przekom, tymczasem on dokopuje i to slusznie OBWE i
              Harasztiemu. Wot roznica.
              • borrka Efciu.. 29.10.09, 10:19
                Bede pisal bardzo powoli.

Ja GENERALIZOWALEM.
                Moj podziw dla czekistow o czystych sercach nie ogranicza sie do sprawy jednego wegierka.
                Capisce ?
                • eva15 Re: Efciu.. 29.10.09, 10:26
                  Czyli pisales nie na temat, co ci sie czesto zdarza.
                  Jak tam rura?
                  • pentagon8 Efciu...internetowa Isabel 29.10.09, 13:41
                    Ależ kolega jak najbardziej trzymał sie tematu. By wyjaśnić to
                    baaaaardzo obrazowo - odnosił sie, jak zwykle zresztą, do twojej
                    niskiej zdolności analizy czytanych tektów:):):) Przyjmując tę
                    perspektywe, kolega trzyma sie tematu w 100 proc. Z innej,
                    nawiazuje do wątku.
                    .

Co sie stało effcia, lobster to nie homar, tylko ....duży rak? :):):)
                    • pimpus18 Re: Efciu...internetowa Isabel 29.10.09, 14:01
                      Pent, bredzisz coś dzisiaj okrutnie.
                      • pentagon8 bredzisz 29.10.09, 14:14
                        Niemozliwe! Nie śmiałbym nawet próbować przejmowac miejsca które
                        nalezne jest wam - Łubiankowej Kamandzie.

BTW - Slabo dziś PIMP, słabo. Ja wiem, ze kryzys dopada rasiję
                        abieda postepuje, ale ...kontrakty z Chinami podobno juz podpisane.
                        Kasa na finansowanie funkcjonowania systemu powinna byc.

Co jest?
                    • komarowo Re: Efciu...internetowa Isabel 29.10.09, 18:48
                      > Co sie stało effcia, lobster to nie homar, tylko ....duży rak? :):):)

To kokota, zwana również TIRorycą lub pierwszą damą pobocza, zna się też na
                      dużych rakach?
                      A ja byłem do tej pory pewien, że specjalizuje się w ekołogicznym mleku toczonym
                      przez pimpa drug z podrugoj.
        • antyreakcjonista Re: dziwne zachowanie 29.10.09, 09:48
          CZy ty bor stoisz na strazy jedynej prawdy?Przynajmniej tak sie zachwujesz jak orwelowski prosiak u wladzy forumowej
          • walter62 Re: dziwne zachowanie 29.10.09, 13:07
            antyreakcjonista napisał:

> Czy ty bor stoisz na straży jedynej prawdy?

W rzeczy samej, dziwne to zachowania.
            Do niedawna jeden z forumowych "speców" od ruskich spraw, głosił, że Memoriał
            jest przybudówką KGB. Ta całkowicie idiotyczna i kretyńska bzdura spotkała się
            ze zrozumieniem pozostałych "specjalistów". Gdzie tu logika?
            Inna sprawa. Po zabójstwie Anny Politkowskiej Czeczeni, którzy
            nie koniecznie darzą sympatią Putina, namierzyli jej "cyngla" - facet spokojnie
            mieszka sobie w ... Belgii.
            Kadyrow - to temat rzeka - jego przeszłość, otoczenie, sposób sprawowania
            władzy, dziwne "biznesowe" wątki i z nim związane problemy, rozwiązywane w
            sposób kaukaski - czyli przy pomocy kałasza... Ale przyznać należy, że w
            Czeczenii skończyły się walki,
            że zwykli ludzie mogą tam mieszkać i pracować (dostając za to wynagrodzenie - co
            w przeszłości nie było takie oczywiste).
            W Czeczenii już się nie nawalają. Za to trup ściele się gęsto obok - w
            Inguszetii. Coś nie dostrzegłem w GW informacji, że ponad 80% unieszkodliwionych
            w tym roku bojówkarzy byli ... obcokrajowcami.
            Przy tak dziurawej informacji to faktycznie forumowi "spece" mogą nadal głosić,
            że Memoriał to przybudówka KGB.
            • mops1111 Do klamcy waltera62 30.10.09, 08:48
              Poogladaj sobie ten noworuski raj w Czeczenii...

wystawa.czeczenia.com.pl/
              • walter62 Re: Do klamcy mops1111 30.10.09, 11:31
                Szanowny mopsie
                Zarzucasz mi kłamstwo. Tak więc wskaż mój tekst w którym bym kwestionował to co
                się stało z narodem Czeczeńskim? Gdzie twoim zdaniem twierdzę, że na ich ziemi
                nie dochodziło do aktów ludobójstwa, że to co ukazano na tych fotografiach nie
                miało miejsca?
                Ty niestety kwestionujesz podstawowy fakt - że na tej ziemi
                przestano się mordować. Chyba to ciebie najbardziej boli - że
                ludzie przestali się nawzajem zabijać, że nie możesz się podniecać
                kolejnymi informacjami o ludzkiej tragedii.
                Nochcze zdołali zakończyć tą wojnę. Starają się odbudować swój Kraj i to dla
                ciebie jest najbardziej bolesne. Bolesne, że tacy ludzie jak Timur Mucurajev
                wezwali swoich rodaków do zaprzestania tej walki.
                Wściekasz się, że Nochcze usłyszeli jego słowa, wciekasz się, że
                ludzie tam już nie giną. Lecz nie sądzę byś cokolwiek wiedział o Timurze
                Mucurajevie. On dla ciebie nie jest istotny, dla ciebie jest wyłącznie ważne by
                ludzie się nawzajem zabijali i byś miał z tego osobistą satysfakcję. Taka
                czworonożna mentalność małej zidiociałej psiny.

www.youtube.com/watch?v=y0XotIp4KGk
                • walter62 Re: Do klamcy mops1111 cd. 30.10.09, 11:47
                  Wsłuchaj się w słowa Timura Murucajeva - może coś z tych słów
                  zrozumiesz i zapamiętasz. Pisino.
                  www.youtube.com/watch?v=R5JT31ZJfsw&NR=1
                • yellow_tiger Re: Do klamcy mops1111 30.10.09, 12:46
                  Ty niestety kwestionujesz podstawowy fakt - że na tej ziemi przestano się
                  mordować. Nochcze zdołali zakończyć tą wojnę.

Chyba będziesz musiał pogadać z pimpusiem18 on twierdzi, że tam nadal toczy się
                  wojna...
                  • walter62 Re: Do klamcy mops1111 30.10.09, 18:38
                    yellow_tiger napisał:
                    > Chyba będziesz musiał pogadać z pimpusiem18 on twierdzi, że tam
                    > nadal toczy się wojna...
                    Do starć dochodzi na terenie Inguszetii - nie Czeczenii. Z Inguszetii
                    dokonywane są rajdy na teren Czeczenii (np. ostatni atak na Kadyrova), lecz
                    Czeczeni "niezbyt lubią" Inguszy.
                    Od dwóch lat w Czeczenii obowiązuje pełna amnestia dla bojowników - wielu z
                    nich służy obecnie w czeczeńskich jednostkach wojskowych.
                    Chociażby dla przykładu w oddziałach Wschód-Zachód. W Czeczenii wojna się
                    skończyła, czego psina nie może w żaden sposób przeboleć.

www.youtube.com/watch?v=eeJkE-XhShY
                    • yellow_tiger Re: Do klamcy mops1111 01.11.09, 07:14
                      Jak już mówiłem pogadaj z pimpusiem18 na ten temat.
                      • walter62 Re: Do klamcy mops1111 01.11.09, 13:38
                        yellow_tiger napisał:

> Jak już mówiłem pogadaj z pimpusiem18 na ten temat.

Czy sądzisz, że pimp jest Czeczenem? Osobiście wątpię.
                        • yellow_tiger Re: Do klamcy mops1111 02.11.09, 10:07
                          Czy sądzisz, że pimp jest Czeczenem? Osobiście wątpię.
                          A skąd takie przypuszczenie?
                          • walter62 Re: Do klamcy mops1111 02.11.09, 11:23
                            yellow_tiger napisał:
                            > A skąd takie przypuszczenie?
                            Faktycznie jest to wyłącznie przypuszczenie. Odniosłem takie wrażenie
                            na podstawie jego wypowiedzi, dotyczącej problematyki czeczeńskiej i kaukaskiej.
      • antyreakcjonista Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 09:49
        No i co sobie udowodniles?
        • yellow_tiger Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 12:24
          No i co sobie udowodniles?
          Czy to pytanie jest skierowane do mnie?
      • pimpus18 Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 12:55
        Myśl, chłopie, zanim zabierzesz się do rzęsistego pisania. No i czytaj może z większym zrozumieniem.

Czy w Polsce odbywa się wojna?
        Czy w Polsce ktoś kwestionuje podstawy, granice państwa, orientację i sojusze polityczne?

Może czynią to obecne na polskiej scenie politycznej partie?

Tobie mentalnie bardziej do PiSuaru niż do Barcerowicza. Choć to w zasadzie jeden ch...
        • yellow_tiger Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 13:14
          No i czytaj może z większym zrozumieniem.
          Osiwieć mnie ułomnego, której to części twojej wypowiedzi nie zrozumiałem.
          Powiedz dobry człowieku gdzie zbłądziłem w interpretacji twojego jakże
          przenikliwego postu.

Czy w Polsce odbywa się wojna?
          A w Rosji się odbywa?

Czy w Polsce ktoś kwestionuje podstawy, granice państwa, orientację i sojusze
          polityczne?

W a Rosji?

Może czynią to obecne na polskiej scenie politycznej partie?
          A Rosyjskie tak czynią?

Tobie mentalnie bardziej do PiSuaru niż do Barcerowicza. Choć to w zasadzie
          jeden ch...

Tako rzecze pimpus18...
          • yellow_tiger Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 13:21
            W a Rosji?
            Oczywiście miało być "A w Rosji?"
          • pimpus18 Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 13:36
            Ja nie jestem od tego, żeby cię tu w czymkolwiek oświecać.
            Nie rozumiesz, twój problem i ccwd.

A na Kaukazie to co to jest? Nie jest to wojna?

Ta tzw. demokratyczna opozycja ciągle jest przeciw wszystkiemu.
            Trudno zresztą czegoś konkretniejszego się dowiedzieć.
            Jak tam jest z ciągłym przybliżaniem NATO ku granicom Rosji, promowaniem antyrosyjskich reżimów w krajach sąsiednich itd., itp.
            Jest tego takie mnóstwo, że tylko wyjątkowo zaczadzony ciemniak może tego nie widzieć i nie rozumieć.

W Polsce jest powszechny konsensus we wszystkich ważnych sprawach kraju i prawie wszystkich innych. Inaczej jest w Rosji, choć opozycyjne palanty w ważnych sprawach nigdy się nie wypowiadają.

Jaka to opozycja?
            • yellow_tiger Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 14:26
              Ja nie jestem od tego, żeby cię tu w czymkolwiek oświecać.
              Wiem, ty tu jesteś aby bluzgać i epatować chamstwem.

Nie rozumiesz, twój problem i ccwd.
              C.B.D.O.
              BTW skoro to jest mój problem to po co zwracasz na to uwagę?

A na Kaukazie to co to jest? Nie jest to wojna?
              Z tego co oznajmił premier Putin wynika, że operacja antyterrorystyczna w Czeczeni została zakończona co najmniej 4 razy. Ja tam wierze w to co mówi najlepiej poinformowany człowiek w Rosji. Ale może gdzieś indziej Rosja prowadzi jakieś działania antyterrorystyczne albo jakąś wojnę tylko my nic o tym nie wiemy. Byłby to koronny dowód na istnienie wolności słowa w Rosji...

Ta tzw. demokratyczna opozycja ciągle jest przeciw wszystkiemu.
              Czy też jest przeciw byciu przeciw?

Trudno zresztą czegoś konkretniejszego się dowiedzieć.
              Zapewne ma to związek z tym, że wolność słowa w Rosji kwitnie.

Jak tam jest z ciągłym przybliżaniem NATO ku granicom Rosji, promowaniem antyrosyjskich reżimów w krajach sąsiednich itd., itp.
              A jak ma być?

Jest tego takie mnóstwo, że tylko wyjątkowo zaczadzony ciemniak może tego nie widzieć i nie rozumieć.
              No fakt, tylko takie światłe jednostki jak ty to pojmują, obejmują i dogłębnie rozumieją.

W Polsce jest powszechny konsensus we wszystkich ważnych sprawach kraju i prawie wszystkich innych.
              To chyba dobrze?

Inaczej jest w Rosji, choć opozycyjne palanty w ważnych sprawach nigdy się nie wypowiadają.
              Czyli w Rosji konsensu w ważnych sprawach nie ma, ale opozycja się w ważnych sprawach nie wypowiada... Coś mi tu nie gra... ale zerkamy linijkę niżej w pimpusiowej wypowiedzi i cały błyskotliwy tok rozumowania podparty głęboką znajomością logiki i niepozbawiony zdrowego rozsądku ukazuje się nam w całej swej wspaniałości (informuje, że to była ironia)...

Jaka to opozycja?
              No to jak to jest? Jest ta opozycja w Rosji czy jej nie ma? Bo się trochę już pogubiłem...
              • pimpus18 Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 14:54
                Pasuje do ciebie świrowanie i prymitywna sofistyka. Komu chcesz tu zaimponować?

Putin wypowiadał się wielokrotnie na różne tematy. To znany chwyt erystyczny: nadawanie słowom nadmiernego znaczenia.
                Bush też coś tam kiedyś ogłaszał - i co z tego?

Fakt faktem, że walka tam trwa, giną ludzie. Problemów nie da się przekreślić jednym górnolotnym zdaniem.

Ja tobie i innym ciemniakom mam tłumaczyć, jak mają się odnosić do sprawy ekspansji NATO na wschód?

Z tym konsensusem to nie całkiem jest tak super. Jak skończył PRL?
                Wcześniej poruszyłem sprawę kreowania poglądów. No, ale coś tam nie zrozumiałeś. Nic dziwnego.

Jeśli nie mogą się wypowiadać w Rosji, to dlaczego nie czynią tego poza jej granicami?
                Znowu coś ci nie gra?

Z opozycją ma problem nie tylko Rosja. Dziwne, ale prawdziwe.

Może ty wiesz: jaki jest do pojęcia globalizacja?

• pimpus18 Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 14:57
                  > Może ty wiesz: jaki jest antonim do pojęcia globalizacja?
                  • yellow_tiger Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 23:44
                    Może ty wiesz: jaki jest antonim do pojęcia globalizacja?
                    A skąd ja ciemny mógłbym to wiedzieć?
                    Powiedz mi jak to jest, najpierw chcesz mi wsadzić cytując ciebie c.. w d... a
                    potem po takich zalotach pytasz się mnie o wytłumaczalnie ci czegoś? Czy tobie
                    kompletnie na mózg padło?
                    Ale, że te twoje umizgi mi zwisają jak kilo kitu na agrafce wiec ci dam małą
                    podpowiedź. Antonimem słowa globalny jest słowo lokalny.
                • yellow_tiger Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 15:19
                  Pasuje do ciebie świrowanie i prymitywna sofistyka. Komu chcesz tu zaimponować?
                  No no, rozwijasz się widzę... już nie ccwd ale prymitywna sofistyka...

Putin wypowiadał się wielokrotnie na różne tematy.
                  No wypowiadał, a ja głupi mu wierzyłem...

Fakt faktem, że walka tam trwa, giną ludzie. Problemów nie da się przekreślić jednym górnolotnym zdaniem.
                  Ciekawe, bo jak ktoś napisze na forum, że Rosja prowadzi wojnę w Czeczeni to zaraz się okazuje, że żadnej wojny nie ma, że w Czeczeni panuje spokój i cisza, a jedyne co się robi tam to odbudowuje. Najwyraźniej tych postów też nie rozumiem...

Ja tobie i innym ciemniakom mam tłumaczyć, jak mają się odnosić do sprawy ekspansji NATO na wschód?
                  Przecież ty nie jesteś od tłumaczenia jak sam napisałeś.

Z tym konsensusem to nie całkiem jest tak super. Jak skończył PRL?
                  Acha, czyli konsensus nie jest ok. Ale jak nie ma konsensusu to też jest źle. Dobrze zrozumiałem? Czy może znowu nic nie rozumiem?

Wcześniej poruszyłem sprawę kreowania poglądów.No, ale coś tam nie zrozumiałeś. Nic dziwnego.
                  Fakt, nic dziwnego. Wszak trudno zrozumieć kogoś kto sam sobie przeczy.

Jeśli nie mogą się wypowiadać w Rosji, to dlaczego nie czynią tego poza jej granicami? Znowu coś ci nie gra?
                  No jak to nie mogą się wypowiadać w Rosji? Przecież w Rosji panuje powszechna wolność słowa. Chyba nie nadążam za twoim tokiem rozumowania, co nie jest szczególnie zaskakujące zważywszy na fakt, że brak w nim logiki i jakiegokolwiek sensu.

Z opozycją ma problem nie tylko Rosja. Dziwne, ale prawdziwe.
                  To Rosja ma problem z opozycją? A jaki to jest problem? Taki, że ona jest, czy może taki ze jej nie ma, a może jeszcze inny. A wiem problem polega na tym, że nie ma konsensu w ważnych i nie tylko ważnych sprawach a opozycja się na te tematy nie wypowiada.
                  Tak na poważnie się spytam. Czy ty przed wysłaniem postu czytasz to co napisałeś? Nie zastanawia cię całkowity brak logiki i sensu w twoich wypowiedziach? Nie masz problemów z przeczeniem samemu sobie?

Hmmm niech się zastanowię.... Jaki jest do pojęcia globalizacja? To chyba nie jest pytanie do ciemniaka... Jakoś nie bardzo mogę uchwycić sens tego pytania. Możesz to pytanie przeformułować w taki sposób aby było zrozumiale dla ciemniaka?
                  • pimpus18 Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 15:50
                    yellow_tiger napisał:

>Putin wypowiadał się wielokrotnie na różne tematy
                    No wypowiadał, a ja głupi mu wierzyłem...

Koniowi to zamelduj.

> Fakt faktem, że walka tam trwa, giną ludzie. Problemów nie da się przekreśli
                    > ć jednym górnolotnym zdaniem.

> Ciekawe, bo jak ktoś napisze na forum, że Rosja prowadzi wojnę w Czeczeni to za
                    > raz się okazuje, że żadnej wojny nie ma, że w Czeczeni panuje spokój i cisza, a
                    > jedyne co się robi tam to odbudowuje.

Nie czytasz GW, czy znowu czegoś nie rozumiesz?
                    GW pisze, że w Czeczenii jest spokój i się odbudowywuje?

> No jak to nie mogą się wypowiadać w Rosji? Przecież w Rosji panuje powszechna w
                    > olność słowa.

Dla jednych panuje, dla innych nie - np. dla OBWE. Ciągle te kłopoty ze zrozumieniem.

> Acha, czyli konsensus nie jest ok. Ale jak nie ma konsensusu to też jest źle. D
                    > obrze zrozumiałem? Czy może znowu nic nie rozumiem?

Konsensus nie jest ok. Masz wątpliwości, czy znowu nie łapiesz?
                    Z tego już trzeba się leczyć.

> To Rosja ma problem z opozycją? A jaki to jest problem? Taki, że ona jest, czy
                    > może taki ze jej nie ma, a może jeszcze inny. A wiem problem polega na tym, że
                    > nie ma konsensu w ważnych i nie tylko ważnych sprawach a opozycja się na te tem
                    > aty nie wypowiada.

Problemy są wielorakiego radzaju. Jedne raczej rosyjskie, inne bardziej ogólniejsze - systemowe zachodniego modelu.
                    Omawianie tego wykroczyłoby daleko poza ramy tego forum, a ty jesteś bardzo niekumaty.

> Hmmm niech się zastanowię.... Jaki jest do pojęcia globalizacja? To chyba nie j
                    > est pytanie do ciemniaka... Jakoś nie bardzo mogę uchwycić sens tego pytania. M
                    > ożesz to pytanie przeformułować w taki sposób aby było zrozumiale dla ciemniaka
                    > ?

Pomyliłem się. Tam poniżej napisałem, o co mi chodziło.

• abhaod Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 16:01
                      pimpus18 napisał:

> Koniowi to zamelduj.

nie wal pimmel konia, bredzisz już totalnie
                      • pimpus18 Hi Wixer! Wie geht's? 29.10.09, 16:08
                        • abhaod Re: Hi Wixer! Wie geht's? 29.10.09, 16:22
                          napisz kutasku chociaż słówko krytyki o wodzu :) zabiorą premię :))))
                          wydawnictwopodziemne.com/2008/03/21/burza-w-moskwie/
                    • komarowo Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 18:52
                      pimpus18 napisał:
                      [cut - bełkot niestabilnego mołodca]

Pimp, wy uże skazali, wsje znajut żurnalistów z jutuba i blogspota.
                      A teraz weźcie się za toczenie ekologicznego, bo kokota ma lokalne śluzosuchoty.
                    • yellow_tiger Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 23:35
                      Koniowi to zamelduj.
                      A kto to jest Koń? To nick jakiegoś twojego przełożonego?

Nie czytasz GW, czy znowu czegoś nie rozumiesz? GW pisze, że w Czeczenii jest
                      spokój i się odbudowywuje?

A czy słowo "forum" użyte przeze mnie nie nasunęło ci myśli, że ja pisze o forum, a nie o tym co jest napisane w GW?

Dla jednych panuje, dla innych nie - np. dla OBWE. Ciągle te kłopoty ze
                      zrozumieniem.

Ja najbardziej mam kłopoty ze zrozumieniem tego co się starasz powiedzieć.
                      Przecież twoją tezą wyjściową jest, że w Rosji panuje dokładnie taka sama
                      wolność słowa jak na Zachodzie. Skoro tak jest to chyba oczywistym jest, że
                      każdy może się w Rosji wypowiedzieć na dowolny temat. Czyż nie?

Konsensus nie jest ok. Masz wątpliwości, czy znowu nie łapiesz?
                      No mam wątpliwości, cały czas. Wynikają one stad, że sam sobie przeczysz i nie
                      możesz ustalić zeznań. Raz piszesz, że konsensus nie jest ok, ale w następnym
                      zdaniu zaprzeczasz sobie pisząc że brak konsensusu tez nie jest ok. No chyba, że
                      istnieje jakiś trzeci stan pomiędzy konsensusem a jego brakiem. Jeśli tak to
                      proszę o oświecenie mnie ciemnego.

Problemy są wielorakiego radzaju. Jedne raczej rosyjskie, inne bardziej
                      ogólniejsze - systemowe zachodniego modelu.
                      Omawianie tego wykroczyłoby daleko poza ramy tego forum, a ty jesteś bardzo nie
                      kumaty.

Ja wiem, że jestem niekumaty. Mi wszystko trzeba tłumaczyć na palcach i
                      najlepiej mówić drukowanymi literami. Wiec proszę cię o krynico rozumu, gejzerze
                      intelektu tryskającego pod niebiosa i istny tytanie przenikliwości powiedz mi
                      durnemu jakie to problemy są z rosyjską opozycją. Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś
                      mógł to napisać w punktach cobym łatwiej mógł spijać mądrość płynącą z ust twoich.

Pomyliłem się. Tam poniżej napisałem, o co mi chodziło.
                      NIE TO NIEMOŻLIWE! Ja tego w ogóle nie przyjmuję do wiadomości.

A na sam koniec zestawienie co lepszych pimpusiowych samo-zaprzeczeń z dnia
                      dzisiejszego.
                      Miejcie trzecie i brązowy medal dla:
                      Konsensus jest be, ale brak konsensusu jest również be.
                      "W Polsce jest powszechny konsensus we wszystkich ważnych sprawach kraju i
                      prawie wszystkich innych. Inaczej jest w Rosji, choć opozycyjne palanty w
                      ważnych sprawach nigdy się nie wypowiadają.
                      Jaka to opozycja?
                      Konsensus nie jest ok."

W tym miejscu trzeba nagrodzić pimpusia18 dodatkowymi oklaskami za to, że nie
                      tylko umie napisać ccwd ale i potrafi bezbłędnie przeliterować takie trudne
                      słowa jak konsensus i sofistyka. Brawo pimpusiu18!

A teraz drugie miejcie i srebrny medal dla:
                      W Rosji równocześnie panuje i nie panuje wolność słowa.
                      Dziennikarze w Rosji nie mają łatwo, tego chyba nie trzeba nikomu
                      udowadniać. Tylko czy czy dziennikarze o poglądach innych niż mainstreamowych
                      mają na Zachodzie łatwiej?
                      Jeśli nie mogą się wypowiadać w Rosji, to dlaczego nie czynią tego poza jej
                      granicami? "

Tu w ramach komentarza trzeba zauważyć, niezwykle subtelną próbę skierowania
                      rozmowy na inne tory. Niestety próba była zbyt subtelna, tak wiec następnym
                      razem należy się spodziewać klasycznego walenia po twarzy okrzykiem "a u was
                      bija murzynów". Niemniej brawa za próbę!

A teraz orkiestra tusz!
                      Pierwsze miejsce i zloty medal bez wątpienia należy do tych trzech zdań.
                      "Dziennikarze w Rosji nie mają łatwo, tego chyba nie trzeba nikomu
                      udowadniać. Tylko czy czy dziennikarze o poglądach innych niż mainstreamowych
                      mają na Zachodzie łatwiej?
                      Owszem, w Rosji ginęli i giną dziennikarze, ale czy tylko oni?"

To jest mistrzostwo świata! Dziennikarze w Rosji nie mają trudniejszego życia
                      niż ich koledzy na zachodzie tylko od czasu do czasu ktoś ich odstrzeliwuje.
                      Jest to taka mała niedogodność porównywalna co najwyżej z ukąszeniem komara bądź
                      z brakiem ciepłej wody o 3 nad ranem. Mały problemik który nijak nie wpływa na
                      ich życie, ani na pracę. Ot taki drobiażdżek nad którym nie ma co się rozwodzić.
                      Tu pimpusiowi18 nalezą się gromkie brawa za udowodnienie, że zabicie człowieka
                      nie ma wpływu na jego pracę.
                      Trzy razy hip hip hurra!
                      • abhaod Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 01.11.09, 18:47
                        pimpek, w odpowiedzi, zanurkował poniżej siódmego dna...i zagrzebał się
                        w łubiankowskim gó...e
    • tom1980live Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 09:22
      No jak to wredne OBWE smie potepic Rosje? Przeciez zabicie dziennikarza to takie
      normalne, takie ludzkie...
    • kacap_z_moskwy Klamac to nie worki z piaskiem nosic 29.10.09, 10:43
      Orlow z Memorialu oskarzyl WPROST Kadyrowa o morderstwo Estimirowoj.
      Wiec za swoje slowa musi odpowiadac. I nikt w Rosji, poza
      oszolamami, ktore nazywaja siebie "opozycja" czy dzialaczami
      o "prawa czlowieka", nie uwaza ze jest nie winny. U nas mowia -
      "Slowo nie worobiej. Wyletit - nie pojmajesz!" (Slowo nie wrobel.
      Wyleci - nie zlapiesz)
    • kacap_z_moskwy Wycieli, wiec jeszcze raz :) 29.10.09, 10:50
      Orlow z Memorialu oskarzyl WPROST Kadyrowa o morderstwo Estimirowoj.
      Wiec za swoje slowa musi odpowiadac. I nikt w Rosji, poza
      oszolamami, ktore nazywaja siebie "opozycja" czy dzialaczami
      o "prawa czlowieka", nie uwaza ze jest nie winny. U nas mowia -
      "Slowo nie worobiej. Wyletit - nie pojmajesz!" (Slowo nie wrobel.
      Wyleci - nie zlapiesz)

Pzdr tych co komputerem wycinaja i cenzeruja na tym forum :)

• yellow_tiger Re: Wycieli, wiec jeszcze raz :) 29.10.09, 11:16
        Denis kto cie wyciął? Twój poprzedni post jest widoczny na forum. Czasami tak
        jest, że po dodaniu postu on się nie pojawia natychmiast a dopiero po chwili.
        • borrka Rusofobi Deniske wycieli. 29.10.09, 12:50
          Trzeba chyba ozywic dzialalnosc Towarzystwa do Walki z Rusofobia...
      • tom1980live Re: Wycieli, wiec jeszcze raz :) 29.10.09, 13:38
        ty sie tutaj Kadyrowem nie zaslaniaj, bo tu nie chodzi tylko o ten incydent, ale
        tez o morderstwa dziennikarzy. Jasne u was jest wolnosc slowa, tylko ze tej
        wolnosci nie ma juz jak sie to slowo powie (moze trafniej byloby - napisze). Ale
        jak wolnosci nie ma to sie trzeba cieszyc taka jaka jest. No i czarowac
        rzeczywistosc.
      • malkontent6 Nie wycieli. 29.10.09, 14:17
        Twój post ukazał się 2 razy.
    • malkontent6 Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 14:05
      czlowiek_ksiazka napisała:

> dawno temu GazWyb wytłumaczył mi, że u "ruskich" nie ma
      > opozycyjnych
      dziennikarzy. Tam jest tylko zło, wódka, HIV i
      > AIDS. To wiem na pewno. Z "obiektywnych" i "prawych" źródeł.

Masz jakiś link na ten temat?
    • przyjacielameryki OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolnośc... 29.10.09, 14:16
      Każda niezależna ocena Rosji jest porażająca. Rosja nie przestrzega żadnych
      praw i jednocześnie cały czas posługuje się oszczerstwami, kłamstwem i
      prowokacjami(np. Polska wywołała II w.ś i współpracowała z Hitlerem). Rosja
      natychmiast powinna zostać wykluczona z Rady Europy.
      • pentagon8 natychmiastowa desovietyzacja Rosji!!!! 29.10.09, 14:24
        Wyłaczenie Rosji z Rady Europy nic nie da...postkomuniści,
        reprezentowani przez zbrodniarza putina nadal beda mordowali.

Temu krajowi należy siedesovietyzacja. Pełne czystki na szczeblu
        urzedniczym i szczeblach władzy jak w ponazistowskich Niemczech.
        Niestety ani Bush senior ani Clinton nie odwazyli siena to. Ten
        kraj powina spotkać conajmniej 10 letnia okupacja!
        • kacap_z_moskwy Re: natychmiastowa desovietyzacja Rosji!!!! 29.10.09, 16:21
          No to zacznij :) na co czekasz? Rusz, rusz na Moskwe! Potem pogadamy.
          • pentagon8 Re: natychmiastowa desovietyzacja Rosji!!!! 29.10.09, 18:38
            Ruszyć?:) Na kogo?
            Poddalisciesie sami w 91, sovieccy okupanci:):):)

Na marginesie, jeżeli juz bym miał to krotko po lutym, w okolicy
            marca. I nie na Moskwe, ale na Władywostok. W Moskwie miałbym krotki
            postój na drinka i dziwki...
    • abhaod na wschodzie bez zmian 29.10.09, 15:59
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1568050,2,18,niejaki-Fiutin.html
    • zepsuty-ojciec OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolnośc... 29.10.09, 18:21
      a rosja mówi OBWE, wiecie co nam możecie zrobić możecie nam skoczyć
      • abhaod Re: OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolno 29.10.09, 19:00
        I rozpad Kacapii za nami, teraz będzie II, gorzej, że Chińczyków
        będziemy mieli za sąsiadów
        • pentagon8 bedzie spokój 29.10.09, 21:04
          Zamieszek na granicy polsko - chińskiej nie będzie. Tam stabilizacja
          a nie syf, bandytyzm i dziwkarstwo...
      • pentagon8 Wiemy, ze tak mówi:) 29.10.09, 21:03
        Tow.fjutin dba o to by OBWE mogło is skoczyć, co jakis czas
        traktując niepokornych dziennikarz gazrurką:). Cieszac sie, ze
        rewizjonistyczny zachód nie moze nic zrobić.
    • komarowo Skażytje pożałujsta drug z podrugoj 29.10.09, 18:53
      czy OBWE eto rus afoby, limanowce czy pomroczne propagandysty, bom sjegodnia
      niemnożko skonfundowan....
      :-)
    • swinia_spigelmana bo czy dzieci w Rosji spiewaja hymny o Buraku? 30.10.09, 02:22
      jesli nie to wiadomo ,ze ogranicza im sie wolnosc slowa.
      • swiblowo Re: bo czy dzieci w Rosji spiewaja hymny o Buraku 30.10.09, 02:34
        Zapewne.
        Czas zaspiewac: Wstawaj strana ogromnaja...!!!!!!!!
        • komarowo Nie wstanietsja 30.10.09, 09:47
          > Czas zaspiewac: Wstawaj strana ogromnaja...!!!!!!!!

Ja nie wstanu. Ja sjeczjas leżu pod polskom TIRowcom.
          • swinia_spigelmana komarowo jestes homo dziwka? 30.10.09, 12:41
            > Ja nie wstanu. Ja sjeczjas leżu pod polskom TIRowcom.

czyli jednak mialem racje co do ciebie.
            • komarowo Świnia jak to świnia nie zrozumiała 31.10.09, 10:38
              Że moimi usty odezwała się Strana Bolszaja*, aktualnie rabotajuściaja na poboczu
              w Polszy:
              > > Ja nie wstanu. Ja sjeczjas leżu pod polskom TIRowcom.

Podaję rymy i spojcje wmjescje: Strana bolszaja, HIVaja, gruźliczaja i narkoszaja
              • swinia_spigelmana strzlkowo - ponial jestes homo HIVka 02.11.09, 13:16
                n oale u dziwek, takze homo, nie dbajacych o higiene to dosc czeste zjawisko.
          • swiblowo Re: Nie wstanietsja 31.10.09, 10:08
            O kurna!
            Napisz, jak bylo ??
    • ekumeniczny Wazna wiadomosc dla cenzora ;-)))))))))))))))))))) 30.10.09, 04:09
      Czytales cenzorze ten artykul? I nie wstyd ci?
      ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
      ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
      ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
      oswiec cenzora wyborczej LUCZYWEM prawdy.
    • nakida OBWE potępia Rosję za nieprzestrzeganie wolnośc... 10.11.09, 12:10
      może i nie jestem aż tak obeznana w sprawach dotyczących Rosji jak inni
      internauci ale już trochę żyje na tym świecie i nikt mnie nie przekona że Rosja jest krajem gdzie obywatele czy prasa mają wolność słowa taką jaką mieć powinny! Tam po prostu liczy się tylko władza- ohyda!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka