krawat23 Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 06.11.09, 20:34 Załózmy, że jest rok około 1000. W Polsce władza siłą wprowadza chrzesijaństwo. Chrobry przesladuje niepokornych, którzy mówią mniej wiecej to co dzisiaj katolicy - o tradycji, moralności, przodkach itd. Może po prosto przyszedł teraz kres religii, która symbolizuje krzyż? To normalne, jak próbowałem pokazać na przykładzie. Wszystko sie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 07.11.09, 11:19 A skąd wiesz, czy nie było zbrojnego oporu przeciwko Mieszkowi I wprowadzającemu chrześcijaństwo? Znane są 2 fakty: - Pogańskie powstanie na Pomorzu i spalenie katedry biskupiej w Kołobrzegu jeszcze za życia Bolesława Chrobrego. - Ludowe i pogańskie powstanie w połowie XI wieku po śmierci Mieszka II. Konsekwencją była niemiecko-ruska interwencja i osadzenie Kazimierza Odnowiciela na tronie (ale bez koronacji na króla!). Odpowiedz Link Zgłoś
janusz990 W Polsce to by sie przestraszyli i szybko zdjeli 06.11.09, 20:35 krzyze. Na szczescie sa jeszcze mocne charaktery w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: W Polsce to by sie przestraszyli i szybko zdj 06.11.09, 21:05 oby nie;) ale nasi dostali przykład...na wypadek gdyby u nas się zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: W Polsce to by sie przestraszyli i szybko zdj 06.11.09, 21:25 he he baranki boskie, tego nie da się powstrzymać :) to nie rząd zapełnia wam kiesę, tylko wierni, im bardziej ich braknie, tym gorzej dla was - sukienowi! Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: W Polsce to by sie przestraszyli i szybko zdj 06.11.09, 22:23 janusz990 napisał: > krzyze. Na szczescie sa jeszcze mocne charaktery w Europie. !!! -Twój mocny charakter to zwykły prymitywny strach przed śmiercią,bo na sumieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 Brawo Berlusconi tak trzymac 06.11.09, 20:40 wkurzaja mnie te araby i te wszystkie podobne Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Chrzescijanskie korzenie 06.11.09, 20:49 Berlusconi jest facetem z chrzescijanskim korzeniem. Jedyna osoba, ktora zglasza z tego powodu pretensje jest jego zona. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Tak trzymać! 06.11.09, 21:03 Trzeba mieć odwagę i to coś w sercu, żeby publicznie bronić Krzyża. Nie musiał tego robić. A zaryzykował! Dla nas. Dzieki Berlusconi! Szacun! Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Tak trzymać! 06.11.09, 21:19 mmmucha napisała: > Trzeba mieć odwagę i to coś w sercu, żeby publicznie bronić Krzyża. > Nie musiał tego robić. A zaryzykował! Dla nas. Dzieki Berlusconi! > Szacun! Na czym polegaja odwaga i ryzyko Berlusconiego? Odwage wykazala i ryzyko podjela pani Soile Lautsi. Bo ma "coś w sercu". Przypuszczalenie nie zrobila tego ani "dla nas", ani "dla nich" tylko - w swietle swoich przekonan - zrobila to dla swoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: Tak trzymać! 06.11.09, 21:29 odwagę? właśnie dlatego..., że liczył się z głosami krytyki. Można mieć swoje zdanie i nie ujawnić przekonań z uwagi na to "co powiedzą ludzie". Broni chrześcijaństwa. A Pani o której wspomniałeś według mnie niczego w sercu nie ma. Jakich broni według Ciebie wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Tak trzymać! 06.11.09, 21:40 mmmucha napisała: > Jakich broni według Ciebie wartości? Sama powiedziala: Wartosci wychowania swieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: Tak trzymać! 06.11.09, 21:57 Człowiek musi się do czegoś odnosić. Czy to będzie buddysta, czy chrześcijanin, każdy z nich czerpie siłę żeby żyć. Jak radzić sobie z problemami w życiu, dlaczego są depresje, bo Człowiek jest sam. Wyciosał się z korzeni, tradycji, bo chciał być "wolny". Ale to jest złudne. Na początku jest fajnie aż do momentu kiedy pojawi się poważny problem i nie zachłyśniesz się pseudo wolnością i czujesz pustkę. Pojawia się lęk o przyszłość itp. A Wiara daje nadzieję. Człowiek musi coś "mieć". Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:09 mmmucha napisała: > Człowiek musi coś "mieć". Tyle tylko, ze sa rozne "cos". Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:15 zgadza się. Dlatego uważam, ze człowiek świecki, nie wierzący ma pustkę w sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:24 A czy człowiek wierzący potrzebuje kleru? Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:40 Oczywiście, wszystko wynika z Nowego Testamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:50 Jestem niewykształcony, więc możesz mi tę sprawę wyjaśnić? Dlaczego nie mogę bezpośrednio rozmawiać z Bogiem i muszę mieć pośredników? Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: Tak trzymać! 06.11.09, 23:00 oczywiście, ze możesz, jak najbardziej. Księża posługują przy udzielaniu sakramentów. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:28 mmmucha napisała: > uważam, ze człowiek świecki, nie wierzący ma pustkę w sercu Twoje prawo. Nawet jezeli poglad jest bledny. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:20 myślę, ze to nie wiara (bez znaczenia na wyznanie) jest zła, tylko my ludzie zakrzywiamy jej obraz. Ja nie chodzę do kościoła dla księdza. To jego sprawa co on robi lub czego nie robi, to jego problem. Ja za niego nie będę odpowiadać, on za mnie tez nie. Chodzę dla siebie, bo czerpię z wiary siłę, żeby przetrwać to "trudne" zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:22 zgadza się. Dlatego uważam, ze człowiek świecki, nie wierzący ma pustkę w sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:16 Wiara w seks zbiorowy? Bo to chyba jest "wyznanie" tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:27 Ale o co Tobie właściwie chodzi? w czym jest problem? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Wiwat włoska dulszczyzna!!!! 07.11.09, 08:04 Nie wiesz? W obłudzie. Berlusconi się tapla w grzechu, a tu nagle staje się cholernie pryncypialny i broni "chrześcijańskich wartości" w postaci krzyży na ścianach. Chrystus właśnie takimi osobnikami najbardziej gardził - tymi którzy istoty tego co Bóg chciał od ludzi w swoje życie nie wprowadzali, za to lubowali się w pokazywaniu swojej "pobożności" gestami pod publiczkę. Więc może najpierw niech ten ultra grzesznik zrobi coś ze swoim życiem, a potem dopiero pogadamy czy naprawdę dla wiary potrzebny jest ten krzyż w szkole czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha przemyśl... 07.11.09, 10:04 Nieco inaczej to postrzegam. Myślę, że nie jest to działanie pod publiczkę, dużo ryzykuje. Teraz pewnie rozpęta się "wojna" i słowa krytyki różnych środowisk. Sprowokował ludzi do dyskusji i przemyśleń (właśnie to robimy). A co miałby przez to zyskać? w tych czasach łatwiej jest pójść za głosem większości. Po prostu bronił tradycji. A jego życie prywatne jest jego problemem i sam będzie za nie odpowiadał. Każdy jest słaby, ja i Ty, mamy swoje słabości o których wstydzimy się mówić albo ich nie postrzegamy, może nawet uważamy za atuty. A Pan Bóg kocha każdego człowieka, bez względu na jego ułomności. Nie wiem czy znasz historie różnych świętych, chociażby apostołów... Zachęcam do lektury. ....Człowiek musi pielęgnować tradycje, wiarę i pamiętać o korzeniach, bez tego za chwilę nie będzie wiedział kim jest i po co żyje? Ty to wiesz? Dobrego weekendu:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: przemyśl... 07.11.09, 10:47 > Nieco inaczej to postrzegam. Twa sprawa. > Myślę, że nie jest to działanie pod publiczkę, dużo ryzykuje. To jest typowe działanie pod publiczkę i nic nie ryzykuje poza podlizaniem środowisku klerykalnemu, któremu podpadł swym stylem życia. > Teraz pewnie rozpęta się "wojna" i słowa krytyki różnych środowisk. I co on od tego ucierpi? No nie kpij. > Sprowokował ludzi do dyskusji i przemyśleń (właśnie to robimy). Do niczego nie sprowokował. Do tego sprowokowała decyzja trybunału i histeryczna reakcja Kościoła. > A co miałby przez to zyskać? w tych czasach łatwiej jest pójść za > głosem większości. No właśnie. A jaka to jest "większość" we Włoszech? No? Jaka jest w Polsce? Nie kpij proszę. > A jego życie prywatne jest jego problemem i sam będzie > za nie odpowiadał. Każdy jest słaby, ja i Ty, mamy swoje słabości > o których wstydzimy się mówić albo ich nie postrzegamy, może nawet > uważamy za atuty. Tak tak. Jak ma "zewnętrzne" poglądy "po linii i na bazie" to jedynie "słabości". Nie. Mylisz się. To nie jest tak. Jak chcesz innych pouczać jak mają żyć mówiąc im czy mają krzyż wieszać czy nie to najpierw zrób sobie porządek u siebie z własnym życiem. > Bóg kocha każdego człowieka, bez względu na jego ułomności. Nie > wiem czy znasz historie różnych świętych, chociażby apostołów... Ależ wiem że kocha - nawet tego kłamcę i obłudnika Berlusconiego i tych co są ślepi na jego kłamstwa i obłudę broniąc go. Czy jednak zmienia to fakt tego że on jest kłamcą i obłudnikiem? Czy jego "obrona tradycji" różni się choć trochę od "broniących tradycji" faryzeuszy? > Zachęcam do lektury. Radzę to samo. No i myśleć, myśleć na temat tego co się czyta. > ....Człowiek musi pielęgnować tradycje, wiarę i pamiętać o > korzeniach, bez tego za chwilę nie będzie wiedział kim jest i po > co żyje? Ty to wiesz? Ależ wiem... 2 tyś lat mija i ciągle tacy "berlusconi" wykazują obłudę swojej "wiary". > Dobrego weekendu:) A nawzajem, nawzajem. Mam nadzieje że kiedyś przejrzysz na oczy, kto naprawdę broni wiary i tradycji, a kto jest jedynie "grobem pobielanym". Odpowiedz Link Zgłoś
mmmucha Re: przemyśl... 07.11.09, 16:29 hmmm.... nie wiem czy jesteś kobietą czy mężczyzną, czy osobą wierząca czy nie. Wiesz dlaczego? BO to co piszesz nie jest jasne, jednoznaczne, nie określiłeś/aś się w swoich wypowiedziach i dlatego nie wiem o co Tobie chodzi, do czego zmierzasz. Na pewno gardzisz Berlusconi i tym samym uważasz się za kogoś lepszego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak trzymać! 06.11.09, 21:58 Powiedz że rżniesz głupa? On i wartości chrześcijańskie? Gdzie!!!!!!?????? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mmmucha 07.11.09, 15:04 mmmucha napisała: > odwagę? właśnie dlatego..., że liczył się z głosami krytyki. Można mieć swoje > zdanie i nie ujawnić przekonań z uwagi na to "co powiedzą ludzie". Broni > chrześcijaństwa. A Pani o której wspomniałeś według mnie niczego w sercu nie ma. Jakich broni według Ciebie wartości? Ta paniusia nie broni NICZEGO. Ona tylko, ku uciesze politycznie poprawnej, otwarcie antychrzescijanskiej gawiedzi, rozrabia jak pijany zajac. Cos mi sie wydaje, ze nie robi tego bezinteresownie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kongreszydowski 07.11.09, 14:59 kongreszydowski napisał: > mmmucha napisała: > > Trzeba mieć odwagę i to coś w sercu, żeby publicznie bronić > Krzyża. > > Nie musiał tego robić. A zaryzykował! Dla nas. Dzieki Berlusconi! > > Szacun! > > Na czym polegaja odwaga i ryzyko Berlusconiego? Odwage wykazala i > ryzyko podjela pani Soile Lautsi. Bo ma "coś w sercu". > Przypuszczalenie nie zrobila tego ani "dla nas", ani "dla nich" > tylko - w swietle swoich przekonan - zrobila to dla swoich dzieci. Ciekaw jestem czy bys spiewal na ta sama nute gdyby ta paniusia w ten sam sposob odniosla sie do menory czy gwiazdy Dawida??? Pewnie bys sie zaplul z oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: kongreszydowski 07.11.09, 15:34 wet3 napisał: > Ciekaw jestem czy bys spiewal na ta sama nute gdyby ta paniusia w > ten sam sposob odniosla sie do menory czy gwiazdy Dawida??? Pewnie > bys sie zaplul z oburzenia. Drogi wet3! Mozemy zaspokoic Twoja Ciekawosc, ale mamy pewne obawy, czy uwierzysz nam. Czego jednak nie robi sie w imie przyjazni. Nasza odpowiedz to dwa razy "nie". Zarowno glos jak i sluch mamy kiepski (no coz, Ciebie jak pisales wzrok niekiedy zawodzi). Swiadomi tego stanu rzeczy unikamy spiewania. Tym razem bysmy nie spiewali na zadna nute. I nie zaplulibysmy sie. Wiesz co bysmy zrobili? My bysmy sprzedali jej to co ona lubi. Koskenkorva, pörtebröd i saune. I wiesz co? Gdyby ona juz dobrze popila, solidnie przegryzla i wyprazyla sie w saunie, to ona by u nas kupila zarowno menore jak i Gwiazde Dawida. Dla siebie i dla swoich dzieci. Moze Ty tez jestes zainteresowany. kongreszydowski Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Tak trzymać! 06.11.09, 22:28 mmmucha napisała: > Trzeba mieć odwagę i to coś w sercu, żeby publicznie bronić Krzyża. Nie musiał > tego robić. A zaryzykował! Dla nas. Dzieki Berlusconi! Szacun! !!! W sercu może, ale w głowie tylko strach przed długimi rękami Watykanu. Ciekawe ile za to dostał??? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu 06.11.09, 21:17 może mu nadmuchać, jak powiedział ta będzie miał ich w d, a może w c lub h, sędziowie chyba pękną z ........................ Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 06.11.09, 22:05 W tym wypadku popieram Silvio Berlusconi, Unia mu może skoczyć. ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 06.11.09, 22:11 nie-tak napisała: > W tym wypadku popieram Silvio Berlusconi, Unia mu może skoczyć. > ;))))))))) A co ma Unia do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 07.11.09, 01:15 kongreszydowski napisał: > nie-tak napisała: > > W tym wypadku popieram Silvio Berlusconi, Unia mu może skoczyć. > > ;))))))))) > > A co ma Unia do rzeczy? +************ Powtarzam raz jeszcze, Unia może mu skoczyć a Silvio Berlusconi ma w tym wypadku racje. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 07.11.09, 13:59 nie-tak napisała: > Powtarzam raz jeszcze, Unia może mu skoczyć a Silvio Berlusconi ma w > tym wypadku racje. Kazdy widzi, ze powtarzasz. Powtarzasz nonsens. Unia nie ma nic wspolnego z Europejskim Trybunalem Praw Człowieka, ktory wydal ten wyrok. Tak jakby Unia skoczyla Ci na tzw. mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kongreszydowski 07.11.09, 03:18 kongreszydowski napisał: > nie-tak napisała: > > W tym wypadku popieram Silvio Berlusconi, Unia mu może skoczyć. > > ;))))))))) > > A co ma Unia do rzeczy?> Ma to samo, co krzyz w szkole do menory lub gwiazdy Dawida wystawionej w miejscu publicznym. Jakos tobie to nie przeszkadza!!! Wiadomo, sa zwierzeta rowne i rowniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Drogi wet3. 07.11.09, 13:40 wet3 napisał: > Ma to samo, co krzyz w szkole do menory lub gwiazdy Dawida > wystawionej w miejscu publicznym. Jakos tobie to nie > przeszkadza!!! Wiadomo, sa zwierzeta rowne i rowniejsze. Drogi wet3! Szabas. Ahmoud mial przyjsc, nie przyszedl. Wet obiecal pomoc, ale lezy powalony na krzyz, kompletnie pijany i majaczy cos o doskonalosci religii i niedoskonalosci jej wyznawcow. A tu dary boskie, wiosenne krzyzowki, w sadzie zbierac pora. I kto to zrobi? Koszmar. Na szczescie rabin zostal na noc u Berlusconiego i sprzedal mu 999999 sztuk menory do rozlokowania we wloskich szkolach. Rabin smsuje, ze zycie jest piekne. Zazdroscimy mu. Berlusconi kupil u nas tydzien temu 99999 krzyzy, ale chce je teraz zamienic na Gwiazdy Dawida. Mowi, ze ma klopoty z krzyzem. Nasz ksiegowy informuje, ze krzyze ostatnio kiepsko sprzedaja w przeciwienstwie do mezuzy, ktora idzie tonami. Wyglada na to, ze ludzie wracaja do swoich korzeni. Drogi wesz3! Zjedlismy brunch i siedzimy w Szpulce przy placu Trzech Krzyzy. arbiter.pl/files/g/2_121250241_IMG_2221_.jpg Saczymy espresso i koniak. Spogladamy przez okno. Wiesz wesz, zaden z tych krzyzy nam nie przeszkadza. W najblizszym czasie nasz ukochany brat, niezastapiony przyjaciel i lojalny wspolnik, Mahmoud Ahmadinejad zastapi kosciol sw. Aleksandra warszawa.wikia.com/wiki/Plik:03918v.jpgmeczetem www.odyssei.com/gallery/13787_turcja_istambul__blekitny_meczet.jpg i wiesz weszszczy, tez nam to nie przeszkadza. Bylebysmy tylko mogli siedziec w Szpulce i saczyc espresso i koniak za pieniadze uzyskane z budowy meczetu. Jesli chodzi o menory lub gwiazdy Dawida w miescach publicznych, to nie rozumiemy. W ktorym z naszych domow publicznych widziales je? Ciocia Hasia w Tel Avivie nie przypomina sobie, zebys kiedykolwiek odwiedzil ja. games.softpedia.com/screenshots/GTA-San-Andreas-Addon-Burdel-in-Country_1.jpg Jako ciekawostke dodajmy, ze Beniek zwrocil sie do nas o pozwolenie umieszczenia menory w Bazylice sw. Piotra. www.dzyszla.aplus.pl/galerie/inne/IMG_0976.jpg Przez gleboki szacunek dla krzyza odmowilismy. Delikatnie lecz stanowczo. Nie bedziemy umieszczali menory obok krzyza. Co to to nie! W sprawie rownosci zwierzat i owadow, to nie uwazamy, ze wszystkie sa rowne. Na przyklad wielblad nie jest rowny a wesz jest. zatroskany o ogrod kongreszydowski PS. Zwroc uwage, ze unia nie jest wmieszana w ta sprawe. Europejski Trybunal Praw Człowieka nie ma nic wspolnego z Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Drogi wet3. (poprawiony link) 07.11.09, 13:41 wet3 napisał: > Ma to samo, co krzyz w szkole do menory lub gwiazdy Dawida > wystawionej w miejscu publicznym. Jakos tobie to nie > przeszkadza!!! Wiadomo, sa zwierzeta rowne i rowniejsze. Drogi wet3! Szabas. Ahmoud mial przyjsc, nie przyszedl. Wet obiecal pomoc, ale lezy powalony na krzyz, kompletnie pijany i majaczy cos o doskonalosci religii i niedoskonalosci jej wyznawcow. A tu dary boskie, wiosenne krzyzowki, w sadzie zbierac pora. I kto to zrobi? Koszmar. Na szczescie rabin zostal na noc u Berlusconiego i sprzedal mu 999999 sztuk menory do rozlokowania we wloskich szkolach. Rabin smsuje, ze zycie jest piekne. Zazdroscimy mu. Berlusconi kupil u nas tydzien temu 99999 krzyzy, ale chce je teraz zamienic na Gwiazdy Dawida. Mowi, ze ma klopoty z krzyzem. Nasz ksiegowy informuje, ze krzyze ostatnio kiepsko sprzedaja w przeciwienstwie do mezuzy, ktora idzie tonami. Wyglada na to, ze ludzie wracaja do swoich korzeni. Drogi wesz3! Zjedlismy brunch i siedzimy w Szpulce przy placu Trzech Krzyzy. arbiter.pl/files/g/2_121250241_IMG_2221_.jpg Saczymy espresso i koniak. Spogladamy przez okno. Wiesz wesz, zaden z tych krzyzy nam nie przeszkadza. W najblizszym czasie nasz ukochany brat, niezastapiony przyjaciel i lojalny wspolnik, Mahmoud Ahmadinejad zastapi kosciol sw. Aleksandra warszawa.wikia.com/wiki/Plik:03918v.jpg meczetem www.odyssei.com/gallery/13787_turcja_istambul__blekitny_meczet.jpg i wiesz weszszczy, tez nam to nie przeszkadza. Bylebysmy tylko mogli siedziec w Szpulce i saczyc espresso i koniak za pieniadze uzyskane z budowy meczetu. Jesli chodzi o menory lub gwiazdy Dawida w miescach publicznych, to nie rozumiemy. W ktorym z naszych domow publicznych widziales je? Ciocia Hasia w Tel Avivie nie przypomina sobie, zebys kiedykolwiek odwiedzil ja. games.softpedia.com/screenshots/GTA-San-Andreas-Addon-Burdel-in-Country_1.jpg Jako ciekawostke dodajmy, ze Beniek zwrocil sie do nas o pozwolenie umieszczenia menory w Bazylice sw. Piotra. www.dzyszla.aplus.pl/galerie/inne/IMG_0976.jpg Przez gleboki szacunek dla krzyza odmowilismy. Delikatnie lecz stanowczo. Nie bedziemy umieszczali menory obok krzyza. Co to to nie! W sprawie rownosci zwierzat i owadow, to nie uwazamy, ze wszystkie sa rowne. Na przyklad wielblad nie jest rowny a wesz jest. zatroskany o ogrod kongreszydowski PS. Zwroc uwage, ze unia nie jest wmieszana w ta sprawe. Europejski Trybunal Praw Człowieka nie ma nic wspolnego z Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 06.11.09, 22:13 nie-tak napisała: > W tym wypadku popieram Silvio Berlusconi, Unia mu może skoczyć. > ;))))))))) -------------------------- Alez moja droga damie nie wypada tak sie wyslawiac ! Poniosly nerwy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: katolik_polski1 07.11.09, 03:20 katolik_polski1 napisał: > nie-tak napisała: > > > W tym wypadku popieram Silvio Berlusconi, Unia mu może skoczyć. > > ;))))))))) > -------------------------- > Alez moja droga damie nie wypada tak sie wyslawiac ! > Poniosly nerwy ? ... Nocnikowy katolik dal glos ... Przyjmij moje kondolencje i zejdz z nocnika. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: katolik_polski1 07.11.09, 10:58 wet3 napisał: > katolik_polski1 napisał: > > > nie-tak napisała: > > > > > W tym wypadku popieram Silvio Berlusconi, Unia mu może > skoczyć. > > > ;))))))))) > > -------------------------- > > Alez moja droga damie nie wypada tak sie wyslawiac ! > > Poniosly nerwy ? > > ... Nocnikowy katolik dal glos ... Przyjmij moje kondolencje i zejdz> z nocnika. ************** Mimo waszych krzyków, waszych obrażających epitetów w tym wypadku popieram Silvio Berlusconi a Unia wraz z wami wszystkimi mogą mu skoczyć. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: katolik_polski1 07.11.09, 14:05 nie-tak napisała: > popieram Silvio Berlusconi a Unia wraz z wami wszystkimi mogą mu > skoczyć. Wg naszych informacji Berlusconi jest zainteresowany tym bys mu skoczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa brawo Berluskoni! vivat Italia! tak trzymac! 06.11.09, 22:21 a co do sedziow z trybunalu w Strasburgu, modlmy sie, aby Bog im przywrocil rozum! Odpowiedz Link Zgłoś
obronca_ucisnionych_wagrow Więcej Krzyży !!! 06.11.09, 23:48 Nasza Kochana Ojczyzna Rzeczypospolita Polska jest Chrystusem Narodów który wydał z siebie na świat Ojca Dyrektora , Prałata Jankowskiego i Jana Pawła Drugiego i Tomka Adamka. Krzyż jest zaś wszak symbolicznym symbolem i jako taki symbolizuje nam wszystkim ukrzyżowanie Pana Naszego. W związku z tym żądam więcej krzyży. Krzyże w szkołach to za mało ! Trzeba zawiesić krzyże też za szkołami gdzie zbiera się młodzież podejrzanego asortymentu w celu odurzania się, lubieżnego obłapiania i nikotyzowania. Krzyże zawieszone w takim miejscu przywrócą ową młodziesz do pionowej postawy moralnej co zaowocuje zwiększeniem ilości ministrantów a potem nawet kapłanów i zakonnic. Obrońca Uciśnionych Wągrów Odpowiedz Link Zgłoś
esbek_ze_szkla_kloakowego Zakaz_Krzyży_Nakaz_Sierp_i_Młot__??:))))))))))))) 07.11.09, 02:17 Dzisiaj zakaz krzyży Jutro nakaz sierp i młot :) Dzisiaj zakaz małżeństwo, zakaz mamo, zakaz tato Jutro nakaz związek nakaz rodzic I, nakaz rodzic II Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal zlikwidować gwiazdki z flagi UE 07.11.09, 17:34 esbek_ze_szkla_kloakowego napisał: > Dzisiaj zakaz krzyży > Jutro nakaz sierp i młot przecież to nawiązanie do Matki Bożej Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 07.11.09, 12:22 Podpisuję się pod twoim postem. Unia i wszyscy inni forumowicze którzy są przeciw mogą mu wszyscy skoczyć. Europa ma chrześcijańskie korzenie i to powinno być respektowane przez Unie!!! ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniach. 07.11.09, 12:35 Wszyscy obywatele placa podatki, dlatego panstwo nie moze faworyzowac jednych, kosztem drugich. Dlatego instytucje publiczne, musza byc wolne od wszelkich religii. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 13:36 kylax1 napisał: > Wszyscy obywatele placa podatki, dlatego panstwo nie moze faworyzowac jednych, > kosztem drugich. Dlatego instytucje publiczne, musza byc wolne od wszelkich rel > igii. ********** Ja tez place podatki i wymagam by uznane były i zapisane w TL chrześcijańskie korzenie Europy, no i co może mi skoczysz? --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Ja tez place podatki. 07.11.09, 13:56 Ale uwazam, ze TL powinien byc wolny od wzmianki o jakichkolwiej religiach,. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ja tez place podatki. 07.11.09, 14:32 kylax1 napisał: > Ale uwazam, ze TL powinien byc wolny od wzmianki o jakichkolwiej religiach,. *************************** TL jako europejska konstytucja powinien podkreślić europejskie korzenie, czyli zapisać pochodzenie chrześcijańskie Europejczyków!!! ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 14:04 > Ja tez place podatki i wymagam by uznane były i zapisane w TL > chrześcijańskie korzenie Europy, no i co może mi skoczysz? No to ja chcę (bo też płacę podatki) i wymagam by uznane były zapisane w TL moje roszczenia do całego twojego majątku, no i co może mi skoczysz? Jak TY żądasz dla siebie prawa lekceważenia praw innych to i ja mogę żądać prawa lekceważenia TWOICH praw. Co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 14:33 nie-tak napisała: > Ja tez place podatki i wymagam by uznane były i zapisane w TL > chrześcijańskie korzenie Europy, no i co może mi skoczysz? Najwyrazniej placenie podatkow pociaga za soba pewne problemy. My nie placimy podatkow i wyglada na to, ze mamy w ten sposob przyjemniejsze zycie. kongreszydowski Odpowiedz Link Zgłoś
ikarus45 Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 17:05 Wasze słowa tchną tylko nienawiścią. Brak tolerancji to głównie problem nieznajomości. Idąc tropem "usuwaczy", jeżeli nie podobają mi się np. kobiety, mężczyźni, geje, długowłosi, krótkowłosi, blondyni, piegowaci etc. , to powinno się ich usunąć z widoku publicznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 17:27 ikarus45 napisała: > Brak tolerancji to głównie problem nieznajomości. Idąc tropem > "usuwaczy", jeżeli nie podobają mi się np. kobiety, > mężczyźni, geje, długowłosi, krótkowłosi, blondyni, piegowaci etc. , > to powinno się ich usunąć z widoku publicznego!! Przestrzenia publiczna rzadza pewne prawa, a nie to co sie Tobie lub komu innemu podoba. W tym wypadku Wlochy podpisaly konwencje i naruszyly ja. Europejski Trybunal Praw Człowieka (w ktorym jednym z sedziow jest Wloch) wydal wyrok w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 17:32 kongreszydowski napisał: W tym wypadku Wlochy podpisaly konwencje i > naruszyly ja. Europejski Trybunal Praw Człowieka (w ktorym jednym z > sedziow jest Wloch) wydal wyrok w tej sprawie. > Gdzie naruszyły prawa człowieka, były to większość czy mniejszość która pozwala włoską szkole? Jak wynika z artykułu mniejszość ma decydować o większości? Jest to demokratyczne? W tym wypadku Sylvio daje racje ze powiedział Unii: BASTA. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 17:51 nie-tak napisała: > Gdzie naruszyły prawa człowieka, były to większość czy mniejszość > która pozwala włoską szkole? Jak wynika z artykułu mniejszość ma > decydować o większości? Jest to demokratyczne? Droga zupelnie-nie-tak! Naruszyly prawo - pod ktorym sami podpisali sie - gwarantujace szkole swiecka dla tych, ktorzy sobie tego zycza. Nie ma to nic wspolnego z jakakolwiek wiekszoscia lub mniejszoscia. Wlochy maja obecnie okolo 58 mln obywateli. Jezeli jeden z nich zazyczy sobie swieckiej szkoly (bez symboli religijnych) dla swojego dziecka, to Wlochy, zgodnie z wlasnym zobowiazaniem maja obowiazek spelnic zyczenie tego rodzica. Najwyrazniej nie miesci sie to w Twoim pojeciu demokracji, ale z drugiej strony Twoje pojecie demokracji jest rownowazne z pojeciem dyktatury wiekszosci. kongreszydowski Odpowiedz Link Zgłoś
ikarus45 Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 19:47 Już św. Paweł powiedział, że prawo zabija. Ścisłe trzymanie się prawa często zabija zwykłe ludzkie dobre odruchy: patrz historia piekarza, którego zniszczono za dobroczynność.Wprawdzie potrzebujemy pewnych ustaleń, ale nikomu jeszcze nie udało się stworzyć idealnego prawa. Gdybyśmy oprócz prawa nie stosowali też rozumu, to nadal powinno istnieć np niewolnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 20:12 kongreszydowski napisał: > Droga zupelnie-nie-tak! Naruszyly prawo - pod ktorym sami podpisali > sie - gwarantujace szkole swiecka dla tych, ktorzy sobie tego zycza. > Nie ma to nic wspolnego z jakakolwiek wiekszoscia lub mniejszoscia. > Wlochy maja obecnie okolo 58 mln obywateli. Jezeli jeden z nich > zazyczy sobie swieckiej szkoly (bez symboli religijnych) dla swojego> dziecka, to Wlochy, zgodnie z wlasnym zobowiazaniem maja obowiazek> spelnic zyczenie tego rodzica. Najwyrazniej nie miesci sie to w> Twoim pojeciu demokracji, ale z drugiej strony Twoje pojecie> demokracji jest rownowazne z pojeciem dyktatury wiekszosci. > > kongreszydowski **************************** Zacytuj nam ten paragraf z konstytucji praw człowieka, wtedy dowiesz się ze nie masz racji, tak samo jak i unia w tym wypadku nie ma racji. Jest to jawna dyskryminacja prawa do praktyk religijnych. Włochy jak i Polska są uznanymi krajami katolickimi wiec w tym wypadku dyskryminuje się większość wyznawców chrześcijaństwa. Wiec daj link do tego paragrafu na którym opierasz swoja teorie. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 22:04 kongreszydowski napisał: > Droga zupelnie-nie-tak! Naruszyly prawo - pod ktorym sami podpisali > sie - gwarantujace szkole swiecka dla tych, ktorzy sobie tego zycza. > Nie ma to nic wspolnego z jakakolwiek wiekszoscia lub mniejszoscia. > Wlochy maja obecnie okolo 58 mln obywateli. Jezeli jeden z nich > zazyczy sobie swieckiej szkoly (bez symboli religijnych) dla swojego> dziecka, to Wlochy, zgodnie z wlasnym zobowiazaniem maja obowiazek> spelnic zyczenie tegorodzica. Najwyrazniej nie miesci sie to w> Twoim pojeciu demokracji, ale z drugiej strony Twoje pojecie> demokracji jest rownowazne z pojeciem dyktatury wiekszosci. > > kongreszydowski ************** No i co na linka do paragrafu z konwencji praw człowieka na którym opierasz twoje twierdzenia się nie doczekam? ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 22:28 nie-tak napisała: > No i co na linka do paragrafu z konwencji praw człowieka na którym > opierasz twoje twierdzenia się nie doczekam? Droga katastrofalne nie-tak! Wszelkie informacje mozna otrzymac na Dworcu Glownym w Warszawie w okienku "Informacja". Biorac jednak, wyjatkowo, pod uwage to, ze z Toba jest cos nie-tak, podajemy rowniez inny adres www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/7B5C268E-CEB3-49A5-865F-06286BDB0941/0/PolishPolonais.pdf Mozesz przejsc do strony 21 (wiesz jak to sie robi?) i przeczytac tam nastepujacy Artykuł 2 – Prawo do nauki Nikt nie może być pozbawiony prawa do nauki. Wykonując swoje funkcje w dziedzinie wychowania i nauczania, Państwo uznaje prawo rodziców do zapewnienia tego wychowania i nauczania zgodnie z ich własnymi przekonaniami religijnymi i filozoficznymi. I to byloby wszystko w temacie. Nie musisz dziekowac. zmeczony nauczaniem kongreszydowski Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 22:38 A co tu jest napisane? Artykuł 9 – Wolność myśli, sumienia i wyznania 1 Kady ma prawo do wolności myśli, sumienia i wyznania; prawo to obejmuje wolność zmiany wyznania lub przekonań oraz wolność uzewnętrzniania indywidualnie lub wspólnie z innymi, publicznie lub prywatnie, swego wyznania lub przekonań przez uprawianie kultu, nauczanie, praktykowanie i czynności rytualne. ************ Wiec jedna przeciw większości i to jest demokracja? Jest to świadoma dyskryminacja jak i upokorzenie większości przez ten wyrok i Unie!!! Co ty na to? Unijny totalitaryzm pozdrawia!!!! -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 07.11.09, 22:59 nie-tak napisała: > Wiec jedna przeciw większości i to jest demokracja? Tak wiec wkroczylas w kolejny etap braku zrozumienia. Zapoznaj sie (tym razem juz bez naszej pomocy) z pojeciem demokracji. W tym konkretnym wypadku dokument podpisal z nieprzymuszonej woli demokratycznie wybrany rzad Wloch. To samo dotyczy Polski, ktora przystapila do konwencji 19 stycznia 1993 (data ratyfikacji). Jest to o tyle sympatyczne, ze kazdy obywatel polski (nawet Ty jesli spelniasz ten warunek) posylajac swoje dziecko do polskiej szkoly ma prawo zazadac usuniecia z niej wszelkich symboli religijnych, np krucyfiksu. I panstwo polskie jest zobowiazane zadoscuczynic temu zadaniu. Nie uwasz, ze to jest to wspaniale? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac 08.11.09, 11:07 Co jest napisane w paragrafie który przytoczyłam? Nie odwracaj kota ogonem i nie wyślizguj się z twoich maniackich twierdzeń!!! Gdzie demokracja, gdzie zagracenie, gdzie większość? Wiadomo Włochy są krajem katolickim, ta pani osiedlając się w Włoszech dobrze wiedziała o tym wiec i taki wyrok. Znaczy ze większość ma się podporządkować pod mniejszość i mieć buzie zamknięte i nie wnosić protestu, tak można zreinterpretować wyrok Unii. Co można z tego wyroku wyczytać? Ano reżim unijny zaprowadza totalitaryzm i knebluje usta większości!!!!! ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie Re: Miejsce symboli religijnych jest w swiatyniac? 13.11.09, 23:29 a niby dlaczego ? istota demokracji jest ze co nie jest zakazane jest dozwolone. istota totalitaryzmu jest poszerzanie strefy w ktorej nie wolno nic poza tym co wladza uzna za dozwolone. w tym kontekscie wyrok jest przejawem pełzającego totalitaryzmu. Totalitaryzmu dla ktorego w XX wieku jedynie religia okazala sie godnym ideologicznym przeciwnikiem. Slyszymy o jakiejs przestrzeni publicznej w ktorej ma byc zapewniona szczególna ideologiczna ochrona wyimaginowanych praw . to nic nowego , faszysci otaczali szczegolna ochrona i czcia volk a komunisci lud pracujacy miast i wsi. Tak czy inaczej to pretekst. Dzisiaj ta role pelnia ateisci i homoseksualni ale przeciez nikt nie chroni ich praw w pozostalych sferach zycia ,tak samo jak pozostali traca powoli prawo do swobody mysli slow i zachowan a jedynie pozwala sie im na publiczne przejawianie skatalogowanych wzorcow zachowan. totalitaryzm jest wredny , nie skonczyl sie w XX wieku jedynie maske zalozyl. A wracajac do pierwszego zdania ktore napisalem - jest wazne aby to co w demokracji zakazane bylo zakazane jedynie ze wzgledow praktycznych a nie ideologicznych. Ludzie marzacy o idealnym panstwie zawsze byli nieszczesciem jesli do sterow tego panstwa sie dorwali. niech sobie realizuja swoje marzenia w mniejszej lokalnej skali od siebie poczynajac i swojego najblizszego otoczenia moze to ich czegos nauczy. otoz przy okazji kontrowersyjnego wyroku mamy wysyp opini roznych zwolennikow nowego lepszego porzadku swiata. wystarczy sie wsluchac. pozwolic aby rozwineli swoje wizje. i widac o co chodzi. widac tez niepokojaca slabosc wspolczesnej demokracji - niesprawny mechanizm odwolywania ludzi ktorzy sprzeniewierzyli sie swoje funkcji publicznej. a tak mowie o sedziach ze Strasburga. W zdrowej demokracji taki mechanizm powinien juz zaczac dzialac. nie twierdze ze trzeba ich wymienic ale powinno sie juz o tym mowic, widziec problem. a sie nie mowi. jakby to swietosc jakas wyrocznia byla. rozrost instytucji , procedur nadmierny autorytet władzy to jest problem wiekszy niz obelzywe slowo czy demonstracja niecheci. Dlaczego tak rzadko odwoluje sie posla czy sedziego dlaczego w parlamentach procedowanie zastepuje dyskurs dlaczego tak malo referendow dlaczego w mediach tak trudno pojawic sie czlowiekowi bez glejtu - tytulu naukowego czy autorytarnie nadanej rangi eksperta? jaki wzglad praktyczny ma wspierac zakaz publicznego eksponowania symboli religijnych? religijnosc ma prawo do ekspresji jak kazda inna forma aktywnosci zyciowej takiej ekspresji ktora nie zagraza innym nie szkodzi im. to ze kogos drazni kolor lawki w parku albo plakat to jego problem . ale jak ktos odgornie ustali ten kolor i wymogi co do plakatu to wszyscy mamy problem. bo zaraz pare innych rzeczy nam ustala. nakaza lub zakaza. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Berlusconi przejdzie żywcem do historii... 07.11.09, 12:58 ...Narodu Polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Pora na herbate. 07.11.09, 16:06 Pora na herbate. Yunnan. Z Gruzji. Po rosyjsku. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Pora na herbate. 07.11.09, 17:11 A co z zastrzeżonymi nazwami pochodzenia? Yunnan to dokładnie określony region Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Pora na herbate. 07.11.09, 17:32 everettdasherbreed napisał: > A co z zastrzeżonymi nazwami pochodzenia? Yunnan to dokładnie > określony region Chin. Zgadza sie. Nazwa tego regionu pochodzi od nazwy naszych plantacji herbaty. Udzielilismy na to pozwolenia (za odpowiednia oplata). Zainteresowany kupnem? Odpowiedz Link Zgłoś
ikarus45 agresja zamiast tolerancji 07.11.09, 16:52 Jestem mocna wierzącą katoliczką i pochodzę z tradycyjnie wierzącej rodziny, a jednak w moim domu był Koran i nikomu nie szkodził. Uważam, że szacunek należy się każdemu symbolowi. Boli mnie, gdy widzę jak zniszczony został -jeszcze wiele lat temu- cmentarz żydowski w mojej miejscowości. Usuwanie krzyży i symboli religijnych to dla mnie nie jest tolerancja, ale agresja. Tak zwykle zachowywali się ci, którzy jako najeźdźcy wkraczali na podbite tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie Re: agresja zamiast tolerancji 13.11.09, 23:40 agresja ideologiczna. istota demokracji jest ze co nie jest zakazane jest dozwolone. istota totalitaryzmu jest poszerzanie strefy w ktorej nie wolno nic poza tym co wladza uzna za dozwolone. w tym kontekscie wyrok jest przejawem pełzającego totalitaryzmu. Totalitaryzmu dla ktorego w XX wieku jedynie religia okazala sie godnym ideologicznym przeciwnikiem.Slyszymy o jakiejs przestrzeni publicznej w ktorej ma byc zapewniona szczególna ideologiczna ochrona wyimaginowanych praw . to nic nowego , faszysci otaczali szczegolna ochrona i czcia volk a komunisci lud pracujacy miast i wsi. Tak czy inaczej to pretekst. Dzisiaj ta role pelnia ateisci i homoseksualni ale przeciez nikt nie chroni ich praw w pozostalych sferach zycia ,tak samo jak pozostali traca powoli prawo do swobody mysli slow i zachowan a jedynie pozwala sie im na publiczne przejawianie skatalogowanych wzorcow zachowan. totalitaryzm jest wredny , nie skonczyl sie w XX wieku jedynie maske zalozyl. A wracajac do pierwszego zdania ktore napisalem - jest wazne aby to co w demokracji zakazane bylo zakazane jedynie ze wzgledow praktycznych a nie ideologicznych. Ludzie marzacy o idealnym panstwie zawsze byli nieszczesciem jesli do sterow tego panstwa sie dorwali. niech sobie realizuja swoje marzenia w mniejszej lokalnej skali od siebie poczynajac i swojego najblizszego otoczenia moze to ich czegos nauczy. otoz przy okazji kontrowersyjnego wyroku mamy wysyp opini roznych zwolennikow nowego lepszego porzadku swiata. wystarczy sie wsluchac. pozwolic aby rozwineli swoje wizje. i widac o co chodzi. widac tez niepokojaca slabosc wspolczesnej demokracji - niesprawny mechanizm odwolywania ludzi ktorzy sprzeniewierzyli sie swoje funkcji publicznej. a tak mowie o sedziach ze Strasburga. W zdrowej demokracji taki mechanizm powinien juz zaczac dzialac. nie twierdze ze trzeba ich wymienic ale powinno sie juz o tym mowic, widziec problem. a sie nie mowi. jakby to swietosc jakas wyrocznia byla. rozrost instytucji , procedur nadmierny autorytet władzy to jest problem wiekszy niz obelzywe slowo czy demonstracja niecheci. Dlaczego tak rzadko odwoluje sie posla czy sedziego (czy przecietny obywatel w ogole wie jak to zrobic mozna?)dlaczego w parlamentach procedowanie zastepuje dyskurs dlaczego tak malo referendow dlaczego w mediach tak trudno pojawic sie czlowiekowi bez glejtu - tytulu naukowego czy autorytarnie nadanej rangi eksperta? zachecam do wiekszej aktywnosci. takiej nieco obcej katolikom. trzeba bronic wolnosci. Rowniez tradycji i wartosci uznawanych przez przodkow. To nie jest tak ze cos sie wyrzuci i nic sie w pustce nie pojawi. Historia uczy co sie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 10.11.09, 16:42 U nas w Austrii usuwanie krzyży nie wchodzi nawet pod debatę. Nich sędziowie w Strasburgu wydają wyroki jakie chcą, i tak to nikogo nie interesuje. W jakim kierunku idzie ten cały burdel europejski ? Z jednaj strony wydaje się zezwolenia na budowy minaretów , a z drugiej każe się usuwać krzyże. Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk Nie przekrecaj! 13.11.09, 11:55 > Z jednaj strony wydaje się zezwolenia na budowy minaretów , a z >drugiej każe się usuwać krzyże. Trubunal "nie kazal" usuwac krzyzy, tylko na WSPOLNE zadanie petentki i Wloch, uznal JEDNOGLOSNIE ze wieszanie krzyzy w klasach PUBLICZNYCH szkol, lamie pierwszy punkt Konwencji. Gdyby Wlochy sie nie zgodzily na postepowanie nie byloby w ogole wyroku, ktory technicznie jest tylko orzeczeniem mediacyjnym. Przyjmujac pozew Wlochy mialy nadzieje, ze Trybunal orzeknie, ze panstwo wloskie nie lamie Konwencji. Dlatego tez Wlosi postanowili sie odwolac... Moze wyzsza izba pojdzie po ich linii.. A propos meczetow... Wlosi twierdzili przed Trybunalem, ze krzyze nie sa wcale symbolem koscielnym, tylko calkowicie swieckim. Trybunal odrzucil to tlumaczenie bo... tak wlasnie zdecydowal wloski sad apelacyjny w Wenecji.. Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie Re: Nie przekrecaj! 14.11.09, 00:08 i co zmieniaja szczegoly? przeciez ciagle chodzi o to samo: dlaczego sad ma okreslac granice religijnej ekspresji ktore nie lamia szczegolowych przepisow prawa. otoz gdyby krzyz byl jedynym dopuszczalnym symbolem albo byl przez panstwo promowany forsowany w jakikolwiek sposob to tak to byloby niezgodne z konwencja. otoz sedzia ktory zapomina ze stoi na strazy prawa a miast tego wykorzystuje instrumenty prawne dla narzucania ladu ideologicznego sam lamie prawo. sedzia nie ma prawa tworzyc nowych regulacji wykraczajacych poza intencje prawodawcy. tym sie wlasnie rozni tyrania od demokracji ze w tej drugiej istnieje sfera wolna od nakazow i zakazow do ktorej "sad wstepu nie ma". taki kuriozalny wyrok to zamach na istote demokracji. nie ma prawa do nauki w szkole wolnej od symboli religijnych jest prawo do nauki w szkole wolnej od naciskow i idoktrynacji ideologicznej. i paradoksalnie szkola w ktorej nie wolno czegos co normalnie gdzie indziej wolno prezentowac publicznie jest szkola indoktrynacji otoz szerzenie tzw poprawnosci politycznej w formie nakazowej tez jest indoktrynacja!!. sad nie jest od litowania sie nad czyims wyimaginowanym poczuciem krzywdy czy nietoleracji. sad jest od oceny faktow. szkola nie jest wylaczna wlasnoscia panstwa , panstwo nie jest prywatnym wlascicielem. nigdzie nie jest literalnie napisane co moze byc na szkolnej scianie. i sedzia nie ma prawa o tym decydowac na podstawie tak ogolnej prawnej delegacji. Nie jestem katolikiem. ale jesli popre taki wyrok to za niedlugi czas zabroniony bedzie kolczyk w uchu albo che guevara na koszulce albo dlugie wlosy albo kolorowe trampki. gola sciana w jedynym poprawnym politycznie kolorze i mundurki , tresura rygor i poklon przed panem autorytetem instytucjonalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
technik888 Re: zlikwidowac ZZ i Trybunal w Strasburgu,,,, 06.05.13, 05:31 1 procent spraw jest rozstrzyganych w Strasburgu pozytywnie i tylko tam gdzie występują bogaci adwokaci. Są to dane wg portal www.aferyprawa.eu a dzieje się tak w imieniu solidarności zawodowej aby dać zarobić dobrym kancelariom adwokackim Przegrałem sprawę w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasburgu, czego jedynym powodem był brak uczciwej pomocy prawnej a rownież działanie na moją szkodę ze strony Zwiazków Zawodowych. Poszedlem do Zwiazkow Zawodowych aby pomoc bylemu koledze Arkadiuszowi (Arkowi) Nowaczykowi a ktory sprzedal mnie przy pierwszej nadazajacej sie okazji bo zostal do tego namowiony przez Zwiazek Zawodowy. Teraz zwiazek zawodowy straszy mnie mnie konsekwncjami prawnymi za to,ze osmielam sie pisac prawde,co za hipokryzja zamiast pomagac to potrafia tylko szkodzic, Negatywną rolę zwiazków zawodowych można zauważyc nie tylko w Wielkiej Brytani a także w Polsce Niemczech w Rosji i USA a takze w innych krajach swiata. „Adwokaci są bardzo drodzy dobrze więc wiedzieć,że członkostwo w GMB daje pełną ochronę prawną wynikającą z pracy"z listu Sekretarza GMB zachęcającego do płacenia składek członkowskich i do wstępowania do GMB pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%85zek_zawodowy Podstawowym zadaniem związków zawodowych jest obrona interesów pracowników W krajach o silnej tradycji związkowej osiągały one nieraz bardzo duży wpływ na władzę i gospodarkę. W Wielkiej Brytanii doprowadziło to do praktycznego paraliżu państwa i zapaści gospodarki w latach 70-80 niepokornizdaleka.blog.onet.pl/2012/11/03/przeklenstwo-zwiazkow-zawodowych/ Podczas huraganu Sandy w październiku 2012 roku,związkowcy zablokowali pomoc z całych Stanow Zjednoczonych i Kanady w New York City i w stanie New Jersey oraz innych miejscach dotkniętych huraganem dla osób z poza związku, dopuścili do pracy tylku kilku dzialaczy zwiazkowych a tysiacom ochotnikow odmówili prawa pracy mimo,ze ludziom brakowało wody pitnej ogrzewania,żywnosci doprowadzili do upadku Detroit, Baltimore, Clevland dzis sa to tzw 'hell holes’.ZZ wykonczyły praktycznie przemysł motoryzacyjny w USA.Wielu Amerykanw miało w swoim zyciu tzw “union horror stories” z jakimi zetkneli sie w zakladach w ktorych działały związki zawodowe. Dlatego przestałem się dziwić co mnie spotkało ze strony tej organizacji,myślałem że jestem jedynym pokrzywdzonym ze strony związków zawodowych a okazuje się,że poszkodowanych jest bardzo wiele osób i instytucji. www.kapitalizm.republika.pl/egoisci.html Egoiści .Wiele plag rozpleniło się przez ostatnie lata w naszym kraju. Do jednej z wyjątkowo dokuczliwych i niebezpiecznych - poza,m.in., biurokracją i sporą częścią polskiej klasy politycznej - zaliczyłbym związki zawodowe./ Tylko najgorsze jest to,że związki działają na szkodę członków ich organizacji chociaż płacimy składki członkowskie Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu potrafi bronić terrorystów i wydawać inne kontrowersyjne wyroki w sprawie mniejszości seksualnych, nastolatek chcących dokonać aborcji, itp. Zaś tam gdzie faktycznie łamane są prawa człowieka, jak to było w moim wypadku, nic go nie obchodzi. Poziom taki sam, jak brytyjskiej czy tez europejskiej sprawiedliwości albo jeszcze gorszy bo przypieczętowujący niesprawiedliwość jaka panuje na terenie Wielkiej Brytanii i w Europie. Przecież ludzie liczą na Trybunał w Strasburgu jako na ostatnią deskę ratunku przeciwko niesprawiedliwości w europejskich sądach. Jednak w Strasburgu nie znajdują sprawiedliwości i to bez dania wyjaśnienia odrzucaja skargie. Sama instytucja Trybunału mija się z celem. Kosztuje olbrzymie pieniądze, nie wnosząc nic pozytywnego do sądownictwa europejskiego. Wręcz odwrotnie - rozczarowanie bo tak się na Trybunał w Strasburgu liczyło,a że jestem skrzywdzoną osobą przez sprawiedliwość brytyjską i polską - to co to kogoś obchodzi? Pozdrawiam Marian Lukasik Tel.0044(0)7985284791 Email:technik888@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
technik888 Re: Berlusconi: Krzyży nie zdejmiemy i basta! 09.09.13, 22:33 Berlusconi to berlusconi Odpowiedz Link Zgłoś