kaczynksi 30.11.09, 15:44 Mało to dyżurnych gnojków na tym świecie? IPN nie powinno zajmować się taką "pracą naukową" tylko administrowaniem zasobami. A "historyków" rozpędzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowo.mowa Re: Gontarczyk autorem rozdziału o Wałęsie w publ 30.11.09, 16:03 kaczynksi napisał: Mało to dyżurnych gnojków na tym świecie? Jak widać po powyższym wpisie niemało... Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_czlek kurtyka usunął orginalne podpisy kaczynskiego 30.11.09, 17:23 i podłożył fałszywki, niech udowodni ze tak nie było, za do dostał od bliźniaka order Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Wiec co zrobil Lesiak? 30.11.09, 18:36 Jesli byly prawdziwe podpisy Jarka to po co mu byla szafa i jego akcja? Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_czlek Yaro podpisał i nie był internowany to fakt 30.11.09, 18:45 co robił lesiak nikt tego nie wie nawet ty bolszewiku Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach alez sad to rozstrzygnal 30.11.09, 18:49 A i instrukcja 0015 mowi sama za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach nie, Kaczynski kontra Baranski... 30.11.09, 19:04 ... i walnij se w palikotowy r*j... Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_czlek no i prosze 01.12.09, 00:04 PiSowskie ścierwo UBeckie zawyło, hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande te typy jak maja 30.11.09, 16:08 nawet do nich nie dociera, ze rodzaj "naukowosci", jaki uprawiaja zostal juz dawno rozszyfrowany i nikt sie nie nabierze na "prace naukowe", co najwyzej autorytet IPNu dalej pojdzie w dol. Przezylismy komune, gdzie podobnie probowano nam wmawiac kupe roznych dziwnych rzeczy i tez na sile, no ale jak ktos mysli, ze komune tworzyli ludzie z innej glimny to sam pozniej laduje z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica [...] 30.11.09, 17:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Bolek i alek w jednym stali domu 30.11.09, 18:24 rakunica:Solidarność 89 droga pani,POd wodzą geremków,władków frasyniuków itp. element nie miała już nic wspólnego z Solidarnością 80,była to SS czyli Solidarność Skundlona Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: Bolek i alek w jednym stali domu 30.11.09, 19:32 ambl - zgadzam sie. Moja - nasza, niektorzy mowia Pierwsza - Solidarnosc zostala zamordowana a niedobitki nie maja prawa glosu. Jej nazwe i jej prace zawlaszczono zeby sie wspiac a raczej wypiac na tych, ktorzy ja stworzyli. Teraz swietuja bezprawnie rocznice, szargaja nazwe i symbole. Solidarnosc byla jedna. Zabito ja rekami zdrajcow, beneficjentow Okraglego Stolu. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bolek i alek w jednym stali domu 30.11.09, 19:55 Tak tak. Gdzie ta piękna wspaniałą pierwsza solidarność walcząca o jeszcze jedną kiełbasę i półgodziny mniej pracy w socjalistycznym kraju/raju? Przyszła ta wstrętna druga solidarność i zabawę popsuła niszcząc ten raj. Odtąd nie warto strajkować bo szybciej się zakład zarżnie niż wymusi by 2+2=5. Odpowiedz Link Zgłoś
dziki_dziki Re: Bolek i alek w jednym stali domu 30.11.09, 18:41 jesteś chyba chora, chora z nienawiści, możesz pluć ile chcesz ale to tylko o tobie świadczy, pewnie to tradycyjne wychowanie katolickie, tego Cię uczono ? bo mnie ksiądz uczył czegoś innego, jedyne co robi IPN ( i jedna z partii na prawej scenie) to szuka haków na tych złych i na tych niewygodnych, takie zachowanie tylko dzieli i burzy Polaków, skłóca brata z bratem, ojca z synem itd to nie jest dobre ale chore i czasem pięści same się zaciskają ale co tam głupi i tak nie zrozumie o co chodzi a mądry machnie ręką, niby takie czasy ale to głupie zamiast iść do przodu to jątrzenie, to dzielenie, postawy iście esbeckie, długo czasu upłynie zanim tacy jak ty znikną jako pokolenie i nowe pokolenie zacznie myśleć o swojej przyszłości i swoich dzieci a nie będzie żyć przeszłością Odpowiedz Link Zgłoś
rafnal Re: Bolek i alek w jednym stali domu 30.11.09, 19:48 Chyba walnęła o jedną kaczuchę za dużo.... Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: te typy jak maja 30.11.09, 18:40 zlappande napisał: nawet do nich nie dociera, ze rodzaj "naukowosci", jaki uprawiaja zostal juz dawno rozszyfrowany i nikt sie nie nabierze na "prace naukowe", co najwyzej autorytet IPNu dalej pojdzie w dol. > Przezylismy komune, gdzie podobnie probowano nam wmawiac kupe roznych dziwnych rzeczy i tez na sile, no ale jak ktos mysli, ze komune tworzyli ludzie z innej glimny to sam pozniej laduje z reka w nocniku. -------------------------------------------------------------------------- Napisałeś że przeżyłeś komunę. A ja zapytam ciebie ile masz lat, że mówisz przeżyłem komunę ? Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Zgadzam się 01.12.09, 05:35 zlappande napisał: > Przezylismy komune, gdzie podobnie probowano nam wmawiac kupe > roznych dziwnych rzeczy i tez na sile, no ale jak ktos mysli, ze > komune tworzyli ludzie z innej glimny to sam pozniej laduje z reka > w nocniku. Ja i Pan przeżyliśmy tamte czasy; pamięć mam dobrą i nikt nie musi mi dziś mówić jak było. IPN'owi dedykuję ostatni czterowiersz z "Do przyjaciół Moskali" Adama Mickiewicza : Kto z was podniesie skargę, dla mnie jego skarga Bedzie jak psa szczekanie, który tak się wdroży Do cierpliwie i długo noszonej obroży, Że w końcu gotów kąsać - rękę co ją targa. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskimw pu... 30.11.09, 16:09 IPN ( INSTYTUT POPAPRANYCH NAUKOWCÓW ) działa. Przerażajace jest to, że biorą za swą działalność moje, uczciwie zarobione pięniądze. Wiadomo. Tzw. budżetówka... Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskimw pu... 30.11.09, 16:18 Szykują się kolejne medale od prezydenta "za odwagę w poszukiwaniu prawdy" dla IPN-owskich specjalistów od twórczego analizowania historii. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskimw 30.11.09, 18:42 kireta21 napisał: > Szykują się kolejne medale od prezydenta "za odwagę w poszukiwaniu prawdy" dla > IPN-owskich specjalistów od twórczego analizowania historii. ------------------------------------------------------------------- Ile masz lat, że obrażasz prezydenta i negujesz, że Kwaśniewski był SB Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskimw 30.11.09, 19:31 acer0 napisał: > kireta21 napisał: > > > Szykują się kolejne medale od prezydenta "za odwagę w poszukiwaniu prawdy > " dla > > IPN-owskich specjalistów od twórczego analizowania historii. > ------------------------------------------------------------------- > Ile masz lat, że obrażasz prezydenta i negujesz, że Kwaśniewski był SB Mówisz chyba o obrażaniu Prezydenta Kwaśniewskiego, bo po nim nie mamy już prezydenta. Prezydent to człowiek ponad podziałami, teraz mamy urzędnika, który może być prezydentem w partii swojego brata! Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskimw 30.11.09, 20:11 Obrażam prezydenta? Wolne sobie! A za co były ostatnie medale dla IPN-u? Powiem ci tak. Głosowałem na prezydenta Kwaśniewskiego i w przeciwieństwie karykatury obecnie dzierżącej tą funkcję, dawał on odczuć, że jest prezydentem Polaków, a nie nadętym przedstawicielem swojej partii. Wkurza mnie kiedy pseudohistorycy z IPN-u, na zamówienie, obecnie urzędującego za przeproszeniem prezydenta, obrzucają gó***m każdego kogo mały Lechu wskaże. Nie ma dowodów że Kwaśniewski był w SB. Jest na to wyrok sądu lustracyjnego. Mi to wystarczy. Ale niektórzy widać wyznają zasadę że "zesraj się, a nie daj się". Nie mogą kopnąć, to chociaż w buty naplują. Tak. Jestem stronniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskimw pu... 30.11.09, 16:18 Rzeczonej pracy jeszcze nie znam, ale stwierdzam, że IPN jest coraz bliższy historiografii komunistycznej szkalującej na polityczne zamówienie niewygodne osoby (vide np. Jasienica)i dowolnie przykrawającej fakty. Tacy historycy-aparatczycy... Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskimw pu... 30.11.09, 16:19 Nie ma co uprzedzać faktów. Niech opublikują i wtedy zobaczymy, choć rzeczywiście mogliby znaleźć lepiej brzmiące nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
aand To o Wałęsie czy o Kwaśniewskim? 30.11.09, 16:26 ...czytając "Gazetę Wyborczą" jakoś trudno dociec prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: To o Wałęsie czy o Kwaśniewskim? 30.11.09, 16:35 aand napisał: > ...czytając "Gazetę Wyborczą" jakoś trudno dociec prawdy. To wróć do lektury "Faktu". Tu trzeba umieć czytać. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: To o Wałęsie czy o Kwaśniewskim? 30.11.09, 16:42 puuchatek napisał: > To wróć do lektury "Faktu". Tu trzeba umieć czytać. :-) No i nie trzeba umieć myśleć :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: To o Wałęsie czy o Kwaśniewskim? 30.11.09, 17:05 Trzeba!! Jesteś dowodem, że trzeba.. Odpowiedz Link Zgłoś
rush2112 Re: To o Wałęsie czy o Kwaśniewskim? 30.11.09, 17:28 no i co pipasie ( aand ) nie odpowiedziałeś już? Boś szczekający kundel jak 90 % polaczków. Na merytoryczne zapytania nie masz odpowiedzi. Wal się głąbie i włącz radio z ryjem. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Kwaśniewski był 10 lat 30.11.09, 16:39 prezydentem sporego europejskiego kraju, a do dzisiaj nie ma biografii w formie ksiązkowej do nabycia w księgarni... Biografię Michnika napisał jeden odważny... we Francji... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Spisek? 30.11.09, 17:34 Dlaczego ty nie napiszesz biografii? Albo jakiś dyżurny dziennikarz z Rzepy, czy Wprost? Może ktoś z Gazety Polskiej? Boją się? Są w spisku? A może po prostu nikomu się nie chciało, albo przeoczyłeś taką pozycję? A może ja też jestem w spisku? Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Kazdy polityk powinien miec biografie... 30.11.09, 18:46 ... wiec dziwne, ze naczelny GW jej nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek111 Gdzie książkowa biografia tego wielkiego Polaka? 30.11.09, 18:57 Zaiste, krzepi serce me imponujący wysyp obrońców bogom równego Aleksandra Magistra, którego „siły zła” pomawiają o czyny niepoczciwe. Budująca jednomyślność dyskutantów! Cały ten IPN powinno się zrównać z ziemią, a historykow-blużnierców posłać na Kołymę za opluwanie tak świetlanych postaci jak Kwaśniewski. Mąż tak popularny, że gdyby nie felerne prawo wyborcze niechybnie zostałby prezydentem na trzecia i czwartą kadencję, a może nawet założyłby dynastię. Za jego wiekopomne zasługi powinno się postawić mu ubelisk. Aż dziw, że jeszcze nie doczekał się biografii w formie książkowej. Jego biografia powinna zawierać same budujące elementy, bez wypominania przodków (czcigodny rodzic, Zdzisław Kwaśniewski vel Izaak Stolzman był człowiekiem wielce zasłużonym; nie tylko że piastował stanowisko szefa oddziału UB w Białogardzie, to jeszcze wsławił się nieubłaganą walką z zaplutymi wrogami ludowej państwowości), lub przyjaźni z Ałganowem (nic dziwnego, skończyl w Moskwie szkołę KGB, to chciał sobie chłopak w miłym sercu języku z kimś porozmawiać). Wymarzonym autorem takiej biografii byłby wielki literat i historyk, znany patriota polski J.T.Gross. Już sobie wyobrażam to ekstatyczne cmokanie i niekończące się zachwyty na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Gdzie książkowa biografia tego wielkiego Pola 30.11.09, 19:40 mazurek111 napisał: > > > Zaiste, krzepi serce me imponujący wysyp obrońców bogom równego > Aleksandra Magistra, którego „siły zła” pomawiają o czyny > niepoczciwe. Budująca jednomyślność dyskutantów! Cały ten IPN > powinno się zrównać z ziemią, a historykow-blużnierców posłać na > Kołymę za opluwanie tak świetlanych postaci jak Kwaśniewski. Mąż tak > popularny, że gdyby nie felerne prawo wyborcze niechybnie zostałby > prezydentem na trzecia i czwartą kadencję, a może nawet założyłby > dynastię. Za jego wiekopomne zasługi powinno się postawić mu > ubelisk. > Aż dziw, że jeszcze nie doczekał się biografii w formie książkowej. > Jego biografia powinna zawierać same budujące elementy, bez > wypominania przodków (czcigodny rodzic, Zdzisław Kwaśniewski vel > Izaak Stolzman był człowiekiem wielce zasłużonym; nie tylko że > piastował stanowisko szefa oddziału UB w Białogardzie, to jeszcze > wsławił się nieubłaganą walką z zaplutymi wrogami ludowej > państwowości), lub przyjaźni z Ałganowem (nic dziwnego, skończyl w > Moskwie szkołę KGB, to chciał sobie chłopak w miłym sercu języku z > kimś porozmawiać). > Wymarzonym autorem takiej biografii byłby wielki literat i historyk, > znany patriota polski J.T.Gross. Już sobie wyobrażam to ekstatyczne > cmokanie i niekończące się zachwyty na tym forum. Rozważmy osiągnięcia tatusia Kaczyńskiego! Jak to z nim naprawdę było???!!! Wuj mojego ojca był oficerem AK i do śmierci Stalina, a nawet dłużej ganiali go po lasach. Tatuś naszych bohaterów narodowych dostał ładny apartament i dzieci w filmie grały!! Potrafisz mi wytłumaczyć czemu to tak niejednakowo wrogów socjalistycznej ojczyzny traktowali?? Normalny człowiek ma obie półkule mózgowe, oko prawe i lewe, bo stworzył go Bóg na swoje podobieństwo! Kto Ciebie stworzył, że patrzysz tylko z prawej strony?? Współczuję kalectwa Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Gdzie książkowa biografia tego wielkiego Pola 01.12.09, 07:40 to znaczy, że wszyscy prawicowcy, których to niby > Bóg > na swoje podobieństwo stworzył, też są kalekami? Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek111 Re: Gdzie książkowa biografia tego wielkiego Pola 01.12.09, 11:29 rowan_bean napisał: quote Rozważmy osiągnięcia tatusia Kaczyńskiego! Jak to z nim naprawdę było???!!! Wuj mojego ojca był oficerem AK i do śmierci Stalina, a nawet dłużej ganiali go po lasach. Tatuś naszych bohaterów narodowych dostał ładny apartament i dzieci w filmie grały!! Potrafisz mi wytłumaczyć czemu to tak niejednakowo wrogów socjalistycznej ojczyzny traktowali?? Normalny człowiek ma obie półkule mózgowe, oko prawe i lewe, bo stworzył go Bóg na swoje podobieństwo! Kto Ciebie stworzył, że patrzysz tylko z prawej strony?? Współczuję kalectwa unquote Z Twego zaangażowego tekstu trudno wywnioskować, że posiadasz obie półkule mózgowe i parę oczu; można być tylko pewnym lewej strony. Ja piszę o Kwachu, który dla mnie jest i zawsze był kreaturą godną pogardy, a Ty mi wyjeżdżasz ze starym Kaczyńskim, który dostał mieszkanie w zamierzchłych czasach PRL. Ergo zamiast argumentować zmieniasz temat bo powoduje Tobą obsesja (bardzo powszechna na tym forum) "Kaczorów".Powiedz mi gdzie i kiedy stary Kaczyński się ześwinił, kiedy to działał na szkodę Polski i Polaków? Czy on też, jak czcigodny rodzic Aleksandra Magistra, prześladował akowców lub wyrywał im paznokcie? Nie widzę w Twej diatrybie żadnego związku z moim tekstem. Widzę natomiast, że wśród politycznej wierchuszki w naszym kraju prym wiedzie dawna nomenklatura i ubecja lub ich pomiot. Nie odnoszę wrażenia by Ci to spędzało sen z powiek. Mnie tak. Dodam jeszcze, że większość mężczyzn w mojej rodzinie straciła życie dla Polski w czasie wojny (w tym mój Ojciec – cichociemny). Nie wydaje mi się by o taka akurat Polskę walczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszelwood Re: Gdzie książkowa biografia tego wielkiego Pola 01.12.09, 08:29 mazurek111 napisał: > > Jego biografia powinna zawierać same budujące elementy, bez > wypominania przodków (czcigodny rodzic, Zdzisław Kwaśniewski vel > Izaak Stolzman był człowiekiem wielce zasłużonym; nie tylko że > piastował stanowisko szefa oddziału UB w Białogardzie, to jeszcze > wsławił się nieubłaganą walką z zaplutymi wrogami ludowej > państwowości), lub przyjaźni z Ałganowem (nic dziwnego, skończyl w > Moskwie szkołę KGB, to chciał sobie chłopak w miłym sercu języku z > kimś porozmawiać). > Wymarzonym autorem takiej biografii byłby wielki literat i historyk, > znany patriota polski J.T.Gross. Już sobie wyobrażam to ekstatyczne > cmokanie i niekończące się zachwyty na tym forum. Wspaniały bełkot oszołoma. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
bolekso Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 16:42 Banda nierobów próbuje jakoś uzasadnić potrzebę istnienia.Zamiast trwonić pieniądze na grzebanie w przeszłości lepiej je wydać na planowanie przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "trwonić pieniądze na grzebanie w przeszłości .. 30.11.09, 21:24 "trwonić pieniądze na grzebanie w przeszłości lepiej je wydać na planowanie przyszłości." To sa znane "numery" cwanikow, ktorzy chcieliby wlasna szmatlwa przeszlosc zaslonic zapomnieniem, wlasna karierowiczowska wygodna sprzedajnosc zapisac w poczet "walki o przyszlosc" tak by wydawac sie bardziej wiarygodnym. Jednego czego nie mozna temu naszemu sprzedajnemu scierwu odmowic to tej przeszlo juz 20 letniej rynsztokowej wspolnoty,ktora pobudza ich do tepienia kazdej proby przypominania tego jak to bylo naprawde i kto jest kto. Nagle chcieliby znalezc sie jak inni, jak te prl-owskie "frajery" ktore do zycia nie potrzebowaly ZSMP-owskiej, PZPR-owskiej legitymacji, przydzialow mieszkan poza kolejnoscia, nomanklaturowych stanowisk, talonow na "samochody", pospiesznych nominacji profesorskich, nagle to cale gowniane szambo dzisiaj aspiruje do normalnosci i to co im najbardziej przeszkadza to IPN ktory ciagnie za nimi ten ich odlegly przeciez ale niemniej smierdzacy juz gowniany smrod. Im nie przeszkadza ani ta dalsza sprzedajna ani ta blizsza szabrownicza przeszlosc. Im przede wszystkim przeszkadza ten ciagnacy sie za nimi gowniany smrod, ktorym kiedys przeciez tak dumnie meblowali sobie rzeczywistosc kosztem innych. Re: Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 16:44 Kolejne "dzieło" Gontarczyka. Szkoda,że z historii nie rozdają Nobli, byłby już jeden jak w banku, jeśli nie dla Gontarczyka, to przynajmniej zbiorowo dla całego Instytutu Pomówień Nieustających. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 16:48 Demoktacja - demokracja socjalistyczna Historyk - historyk IPN-u A po za tym wszyscy zdrowi!(?) Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 16:53 "Instytut Niezgody Narodowej". Zaczelo sie z Wildsteinem. Czy sa tam uccciwi pracownicy, oprocz oszustow? Nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lescigales Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 16:55 Niektóre wpisy zioną jadem rodem z zakompleksionego IPN.Czego to mali faceci nie wymyślą aby się dowartościować, ale jak się nie ma co się lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Gontarczyk autorem rozdziału o Wałęsie w publ 30.11.09, 16:57 Kolejne akcje IPN kompromitują III RP. Coraz trudniej będzie krytykować za wiele spraw PRL, bo często dzisiaj jest podobnie, a w innych sprawach podobnie było w II RP. Czyżby Kuryta był ukrytym agentem, który ma skompromitować III RP? Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Małe pytanie do krytyków książki o Kwaśniewskim: 30.11.09, 16:59 skąd wiecie, że nie będzie w niej faktów popartych dokumentami? Skąd Wasza pryncypialna krytyka? Czyżby nie chodziło Wam o prawdę, a o ideologię? Skąd chęć przekonania wszystkich, że IPN coś kręci? Odpowiedz Link Zgłoś
kancelaria_p_prezydenta Wola o kopuliowaniu Hejke i Kurtyki, po prostu. 30.11.09, 19:23 oelefante napisał: > skąd wiecie, że nie będzie w niej faktów popartych dokumentami? Skąd Wasza > pryncypialna krytyka? Czyżby nie chodziło Wam o prawdę, a o ideologię? Skąd chę > ć > przekonania wszystkich, że IPN coś kręci? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 IPN-Wydział Propagandy PiS 30.11.09, 17:00 A czy to nie PiS jest przypadkiem w medialnym sojuszu z Sojuszem? No i co pan na to, towarzyszu Napieralski? Srają wam na łeb, a wy się tylko oblizujecie że to niby tort? Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
wpotega Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 17:20 Te wszystkie "newsy" to pikuś. Ja powiem Wam coś co Wami wstrząśnie i resztą świata też. Mój dziadek na łożu śmierci wyznał w tajemnicy że jego sąsiad sam szef SB współpracował z SB. Podobno robił to codziennie mówił że idzie do pracy a szedł kolaborować. Tak to był za komuny, ZGROZA. Tak łamali ludzi. SZOK !! Podobno IPN już się tym zajął, nareszcie, bo jeszcze mogliby to przeoczyć. I co WTEDY?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 17:23 Z jakiej paki panstwo marnotrawi podatki na Instytut Plucia - PiSowską przybudówke? Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Wandzia, co Niemca i czerwonego towarzysza... 30.11.09, 18:23 ...chciala, sie odezwala. Przeczytaj, czerwona wandziu, moja wypowiedz wyzej bo nie chce mi sie strzepic klawiszy na chlopcow hasbarowcow i wande co nie lubi Polakow: forum.gazeta.pl/forum/w,902,103720989,103726564,Bolek_i_alek_w_jednym_stali_domu.html A wiersz, ktory dziesiec lat temu napisal Miroslaw Krupinski jest wciaz aktualny, niestety - wiec pozwole sobie go przytoczyc - moze cos do kogos dotrze, moze kogos rozezli - jesli znajdzie w nim cos o sobie. Nikt nie lubi prawdy o sobie - stad protesty bolkow i alkow i ich kundli (s)forowych, o ktorych pisalam wyzej. Milego wieczoru, wandziu :). Chlopakom z anonimowej sfory nagonki na IPN tez polecam czytanie Krupinskiego. Picie rycyny was uzdrowi. Anna Kozlowska --- o wasze głosy dzisiaj… ®© Mirosław Krupiński, lipiec 1999 O dobry ludu miedzy Wisłą a rzeką Odrą z ich fenolem ! Spójrz na me cnoty, swoją przyszłość i zdradź w wyborach swoją wolę… Gdy dziś przed ludem swoim stoję, w wianku nie z lilii lecz z dziurawca, rozważ zasługi wszystkie moje i swoje zyski com ich sprawca… To ja pokryłam czerwień wroga skór owczych bielą co się śnieży, ja przekonałam Was, nieboga, że znów wybierać go należy, ja zasłoniłam jego zbrodnie welonem zdrady, niepamięci… I ja karciłam was łagodnie gdy wam go wybrać brakło chęci… Ja rozdzieliłam miedzy „swoich” media, Gazety, MSZety, bo bez nich przecież, drodzy moi, zbłądzić moglibyście niestety i zamiast cnoty mojej drogą w ramiona wroga iść pod lasem, mogliście poznać mnie, niebogę, przed końcem planu – więc przed czasem… A przecie tyle jeszcze trzeba w tym kraju zrobić, ukraść, sprzedać, biednym odebrać kromkę chleba, swoich złodziei chwycić nie dać, w pacht oddać Polskę za urzędy co gdzieś czekają w Europie, i dyskontując wasze względy patrzeć jak Polska grób swój kopie… Nie przekonujcie mnie, Polacy, że zmarnowane me nauki, że ma przewodniość nic nie znaczy, że te Michniki, Frasyniuki, fundacje rożne, Michigany, Kiszczak wciąż wolny i kochany, sprzedane stocznie, pafawagi, sprzedane banki, dalsze plany jak i gdzie znaleźć szmal, łapówki, nie są dowodem mej miłości do Was, ma trzodo wolnożujców, żujących siano przewrotności… Nie wypinajcie na mnie tyłka i nie skreślajcie mnie w wyborach… Już wiem że była to pomyłka gdy was zdradziłam – lecz nie pora by za pomyłkę mścić sie na mnie, teraz gdy partner w mojej zdradzie, który mnie kochać miał dozgonnie, krzyżyk (nie tylko) na mnie kładzie i w odnowionej swej czerwieni, uratowanej mym krętactwem, jedynym się zwyciężcą mieni, oddając mnie na waszą pastwę… Słuchajcie, przecież ja sie zmienię! Michigan cnotę wszyć znów może i mając pełne wciąż kieszenie, znów nowe związki wam założę… I znów pójdziecie z mojej woli na barykady, siejąc trupy, bym ja, w zwycięstwa nowej glorii, mogła z czerwonym dzielić łupy… Do was, wyborcy, dzisiaj idę, na głowę moją popiół sypiąc, więc zapomnijcie mą ohydę, bym znów się mogła na was wypiąć… Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Wandzia, co Niemca i czerwonego towarzysza... 30.11.09, 18:30 wspomnienia naloznicy sekretarza powiatowego PZPR? Moja pani - to se ne wrati. Odpowiedz Link Zgłoś
wikonwi Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 17:26 Tygodnik wprost nic nie ustalił lecz otrzymał od ipn ponieważ jest agendą tej durnej instytucji. dla której to sprzątaczka i praczka na koloniach dzieci sb jest wciągnięta na listę ludzi do kasacji jak pis dojdzie do władzy. Wszystkie prawicowe pisma a i w tym rzepa to wydawnictwa ipn kaczyńskich kwity to fałszywki a innych to oryginały Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Każdy szykanowany przez "historyków" IPN, zyskuje. 30.11.09, 17:38 Większość Polaków, traktuje IPN jako następce UB-SB, i każdy człowiek który jest pomawiany, obrzucany błotem, przez łajdaków z IPN-u, zyskuje poparcie społeczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
komisja.adama.m A co w tym dziwnego, że Kwaśniewski współpracował? 30.11.09, 17:30 Nie ukrywał życiorysu - działacz PZPR, minister w komunistycznych rządach. Nie doszedłby tak daleko w tamtej rzeczywistości nie będąc agentem. Odpowiedz Link Zgłoś
lescigales Re: A co w tym dziwnego, że Kwaśniewski współprac 30.11.09, 18:07 komisja.adama.m napisał: > Nie ukrywał życiorysu - działacz PZPR, minister w komunistycznych rządach. Nie > doszedłby tak daleko w tamtej rzeczywistości nie będąc agentem. Jak wszyscy w tym kraju,łącznie z twoimi,geniuszu.W tamtej rzeczywistości nawet Kaczyńscy kończyli studia... Odpowiedz Link Zgłoś
komisja.adama.m I mam wyższe wykształcenie. A. Kwaśniewski 30.11.09, 18:15 Alek nie skończył studiów i mimo to karierę zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
lescigales Re: I mam wyższe wykształcenie. A. Kwaśniewski 30.11.09, 19:01 komisja.adama.m napisał: > Alek nie skończył studiów i mimo to karierę zrobił. Kaczyński też nie jest profesorem a używa tytułu! Jednoznacznie wynika,że wszyscy z tamtych czasów są podejrzani,przywłaszczają sobie maleńkie co nieco, niezasłużenie.Ja też zrobiłam karierę(z tamtych czasów jestem),z powodu pracowitości,talentu,uśmiechu.Najwięcej dorobiłam się wrogów,przecież nie pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman takich jest wielu 30.11.09, 20:49 wykładowców na różnych uczelniach, którzy tytułują się profesorami sugerując że jest to tytuł naukowy a nie zawodowy /w liceum uczeń do wykładowcy też się zwraca panie profesorze/ kilku takich profesorów z pierwszej ławki; dr hab.Zbigniew Ćwiąkalski - profesor nadzwyczajny na Uniwersytecie Rzeszowskim i w Wyższej Szkoły Prawa i Administracji w Przemyślu dr hab.Paweł Śpiewak - profesor na Uniwersytecie Warszawskim, dr hab.Jan Winiecki - profesor w Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie dr hab.Marek Rocki - profesor w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie dr hab.Lech Aleksander Kaczyński - profesor /urlopowany/ na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, i wielu, wielu innych do których zwyczajowo zwracamy się panie profesorze / pani profesor a tu dla ciekawych sto najnowszych nominacji profesorów tzw. belwederskich www.edukacjawpolsce.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1258 Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Alek nie miałby się czego wstydzić 30.11.09, 17:32 Aleksander Kwaśniewski należał do PZPR w czasach jej "świetności", był członkiem KC i komunistycznego rządu - czy to nie wystarczy? Przecież mógłby spokojnie złożyć oświadczenie, że współpracował ze służbami rządu, który tworzył - to wręcz powinność takiego aparatczyka! Zwrócę uwagę, że np. Olechowski, Truszczyński i wielu, wielu innych oświadczyło że współpracowało - I NIKT NAWET O TYM NIE PAMIĘTA. Ze zwykłej logiki wynika, że zarówno Kwaśniewski, jak i np. Oleksy nie mieli żadnego powodu, aby zatajać fakt współpracy. Wniosek: albo w/w są idiotami, albo idioci są w IPN ...albo ci w IPN dobrze wiedzą, że kłamią, ale mają za idiotów swoją "publikę". Dla sprawnych inaczej: nie powiedziałem NICZEGO DOBREGO o Kwaśniewskim i Oleksym. Po prostu: nawet największemu wrogowi nie odmawiam rozumu gdy go posiada. Innymi słowy - może postępowali niegodnie, ale RACJONALNIE. Skłamaliby, gdyby to miało sens. Ale nie miało. Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach niestety przypadek Walesy przeczy Twojej analizie. 30.11.09, 18:59 ... on tez nie musialby sie wstydzic w obliczu swoich dokonan... a jednak... choc sam przyznawal... twardo stoi na swoim... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A może ...on mowi prawdę? 01.12.09, 09:21 Tak zwyczajnie i po prostu? Poza tym: nieracjonalne postępowanie jednej z osób nie dowodzi, że przedstawiona przeze mnie konstrukcja myślowa jest bez sensu. Powtórzę pytanie: Co mieli do stracenia Oleksy i Kwaśniewski? Można przy tym założyć, że są pozbawieni skrupułów i źli do cna. Ale sprytni. No i co mieli do stracenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jszmajda Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 17:34 Skoro Sąd Lustracyjny... Czyż ci panowie, nie mają się czym zajmować!!! Panie Premierze, na co trwoni Pan nasze podatki? Służba zdrowia wiąże koniec z końcem, Policjanci nie dostają nawet papieru toaletowego, emeryci suszą "ogryzki" na kompot..., a ci panowie mają się w najlepsze. Produkują pierdoły, nikomu nie potrzebne, obrażające Polskę i Polaków. To naród go wybierał na prezydenta na dwie kadencje, i w d... miał jego przeszłość, tymbardziej teraz. W przyszłorocznym budżecie, nie dać im ani złotówki, niech utrzymują się z pseudo publikacji na podobne tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 17:35 Hycle z Instytutu Poniżania Narodu pod przewodnictwem naczelnego hycla Kurtyki szczują i skłócają polski naród za wielotysięczne pensje z naszych podatków! Hańba i wstyd solidaruchom z PO i z PIS-uaru! Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Instytut Poniżania Narodu nieodrodne dziecko SB 30.11.09, 17:43 wyborcza.pl/1,75478,5326682,Jak_esbecy_falszowali_kwity_na_Walese.html?as=2&ias=2&startsz=x---------------------- wyborcza.pl/1,75248,5334929,Zniszczyc_Walese.html Odpowiedz Link Zgłoś
komisja.adama.m Kwaśniewski sam się wielokrotnie poniżył 30.11.09, 17:49 Nie potrzeba mu do tego IPN'u. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec tak się marnotrawi państwową kasę 30.11.09, 17:59 a Kurtyka myśli tylko o tym jak tu bzyknąć jakąś cudzą żonę "na teczce" https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7315548,Prokuratura_juz_n ie_sprawdza__czy_Kurtyka_uwodzil.html Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Link z fragmentem "gazeta.pl" jednoznaczenie ..... 30.11.09, 18:57 ... osmiesza zrodlo... radze nie wklejac... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec tak.... więc co ty tu robisz? 30.11.09, 19:02 jesteś jakims zbokiem masochistą i lubisz jak się ciebie ośmiesza? Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach ha ha wszyscy sie tu smieja z ciebie... 30.11.09, 19:09 ... jeszcze napisz cos w stylu "IPN produkuje teczki" a bedziesz mial wiele osob na sumieniu bo im brzuchy pekna.. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec tylko się nie posikaj z tego smiechu 30.11.09, 19:17 pampersy dla osób starszych sa drogie a jak za dużo zuzyjesz to co wyslesz Rydzykowi? Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Podpis TW? 30.11.09, 18:04 Podpisz sie TW a moze SB. Uczciwi ludzie walczacy przez lata z komuna maja prawo DO PRAWDY O WAS, KLAMCY! Odpowiedz Link Zgłoś
wredny1 Gontarczyk autorem rozdziału o Kwaśniewskim w p... 30.11.09, 17:52 oelefante skad wiemy ze to lipa,ano stad ze: - IPN jest instytucja polityczna - IPN dziala na zamowienie polityczne - IPN jest niewiarygodna instytucja,ktora juz to udowodnila - a i stad,ze zapadl wyrok sadowy,ktury wyraznie mowi co mowi. - i jeszcze to,ze propisiakow nic nie moze przekonac. Odpowiedz Link Zgłoś
fotorad i jeszcze to,ze propisiakow nic nie moze przekonac 01.12.09, 09:18 uważam że szkoła podstawowa się kłania - do samej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś