Dodaj do ulubionych

Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuronia

04.12.09, 19:37
Jezus tez,WIEC?
Obserwuj wątek
    • slavko.matejovic [...] 04.12.09, 19:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • janci0 Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 19:41
      Mógł szybciej przepraszać, matoł jeden.
      • naczelny_troll_forum Honor jest mu obcy 04.12.09, 19:54
        Jak ktoś nie ma honoru od urodzenia, bo tak się zostało wychowanym, to żadne
        wyroki tego nie zmienią.
        • 1410_tenrok giertych, a któż to taki? 04.12.09, 20:13
          ?????
          • ws60 Re: giertych, a któż to taki? 04.12.09, 20:33
            szmata
            • mockturtle Giertych to mały s..syn 04.12.09, 21:47
              j.w.
              • maruda.r Zasraniec bez honoru 04.12.09, 22:37

Pożycz takiemu samochód klub pieniądze, to będzie do końca życia wynajdywał
                kruczki prawne, żeby nie oddać.

• klinikka zwykły szmaciarz 04.12.09, 23:44
                  Giertych to zwykły szmaciarz
          • zigzaur Re: giertych, a któż to taki? 04.12.09, 20:55
            Niestety, jest to dość znana postać. I to od trzech pokoleń. Zawsze ci sami,
            niereformowalni wrogowie Polski i Zachodu.
          • yanfhowah Re: giertych, a któż to taki? 05.12.09, 03:20
            to jest to co plywa na wirzchu w szambie.....;-0
        • stawrogin19 Widocznie nie jest "człowiekiem honoru" 04.12.09, 22:21
          Nie każdy niestety jest tak honorowy jak Generał.
          • maaac Tu masz rację. 04.12.09, 23:00
            Generał potrafił danego słowa dotrzymać nawet jak się sytuacja
            zaczęła zmieniać na niekorzystną dla niego Giertych nie. Jak widać
            zrozumienie honoru jest dla niektórych za trudne.
            • koham.mihnika.copyright mendy tak to maja. 05.12.09, 01:08

• ojciec.dna Re: mendy tak to maja. 05.12.09, 07:39
                no niestety, skoro koń przegrał w SN, nie powinien już lawirować a
                wyłożyć kasiutę i przeprosić...

tak czy owak skutek pożądany już został odniesiony - koń dwa razy
                przygryzie się w żuchwę nim znowu na kogoś napluje
        • janale Re: Honor jest mu obcy 05.12.09, 12:47
          a widziałeś katolika z honorem?
      • acer0 Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 23:50
        janci0 napisał:

> Mógł szybciej przepraszać, matoł jeden.
        A za co miał przepraszać? za to że powiedział w tym wypadku prawdę? Okrągły stół
        był zdradą ludzi walczących z poprzednim komunistycznym ustrojem i zdradą idei
        solidarności. To okrągły stół był początkiem końca idei solidarności i
        początkiem rozkradania majątku narodowego. Ale jak mogło być inaczej jak
        domniemany przywódca i wielu jego przydupasów byli i są bolkami
        • eryk2 Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 05.12.09, 01:50
          acer0 napisał:

> janci0 napisał:
          >
          > > Mógł szybciej przepraszać, matoł jeden.
          > A za co miał przepraszać? za to że powiedział w tym wypadku
          prawdę? Okrągły stó
          > ł
          > był zdradą ludzi walczących z poprzednim komunistycznym ustrojem i
          zdradą idei
          > solidarności.

A jak oceniłbyś bydlaka, który dzień po wprowadzeniu stanu wojennego
          gratulował Jaruzelskiemu? Ten bydlak nazywał się Giertych. Jędrzej
          Giertych.
          • ojciec.dna Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 05.12.09, 07:42
            niestety on pewnie tego nie wiedział, a teraz nawet nie wierzy

pamięć ludzka krótka i wybiórcza

stary giertych to konformista, pewnie po to żeby synuś więcej dostał
            od władzy ludowej

jeśli okrągły stół to zdrada narodowa, to zdradzali też tam
            kaczyński inni prawoskrętni radykałowie, którzy swoją rolę będą
            pomniejszać, bagatelizować. (gdyby nie filmy archiwalne, pewnie by
            zaprzeczali że tam byli)
    • tersta Giertych jak każdy katolik 04.12.09, 19:42
      nie nadstawi drugiego policzka
      • pater66 Jakim ty jesteś przygłupem.. 04.12.09, 20:51
        • maaac A niby dlaczego jest przygłupem? 04.12.09, 21:35
          Do końca nie zgadzam się z jego opinią, jednak chciałbym poznać
          dlaczego Ty go nazywasz przygłupem?

Czyż nie powinien nadstawiać policzka? Czy to robi? Czy nie nazywa
          się katolikiem? Czy ktoś go za to potępią że będąc katolikiem tak
          się zachowuje? Nie widzisz że jednak istnieje problem pomiędzy tym
          za kogo Giertych się podaje a jego zachowaniem? Oraz w tym że tak
          naprawdę prawie nikomu z tych co najgłośniej nazywają się katolikami
          ten dysonans nie przeszkadza?
          • dx7 Re: A niby dlaczego jest przygłupem? 04.12.09, 21:44
            Po co pytasz jakiegoś przygłupa o to czy jest przygłupem? Czy alkoholik ci
            powie, że jest alkoholikiem? Nigdy - taki pater66 tez nie powie, że jest
            przygłupem chociaż jest ... więc nie pytaj.
            • maaac Re: A niby dlaczego jest przygłupem? 04.12.09, 21:49
              Ja się go nie pytam czy jest przygłupem, tylko dlaczego innych za
              przygłupów uważa. Jak chce takie ostre sądy wypowiadać niech potrafi
              je też udowodnić. Inaczej tak samo jak Giertych zostanie ukarany.
              Giertych miał szansę obrony swojej racji, niech i on spróbuje.
              Zobaczymy czy mu się uda czy jednak nie.

A ty dlaczego jego przygłupem nazwałeś? Potrafisz powiedzieć?
              • pater66 Do maaca 04.12.09, 22:26
                Rzeczywiście nie podałem argumentów, ale zdenerwowały mnie te
                obraźliwe opinie pełne agresji i żenujący poziom dyskusji. Nie można
                mówić że wszystkie blondynki są głupie bo spotkało się jedną nie za
                mądrą blondi. Tak samo nie osądzaj katolików patrząc na Giertycha
                czy Rydzyka. A nadstawianie drugiego policzka to chwyt poniżej pasa.
                Poczytaj sobie o tym kiedy się nadstawia drugi policzek i w jakim
                celu. Bo na pewno nie w tym przypadku. Pozdrawiam
                • maaac Re: Do maaca 04.12.09, 22:52
                  > Rzeczywiście nie podałem argumentów, ale zdenerwowały mnie te
                  > obraźliwe opinie pełne agresji i żenujący poziom dyskusji.
                  Cudze chamstwo nigdy nie usprawiedliwia własnego chamstwa.

> Nie można mówić że wszystkie blondynki są głupie bo spotkało się
                  > jedną nie za mądrą blondi. Tak samo nie osądzaj katolików patrząc
                  > na Giertycha czy Rydzyka.
                  Oczywiście i tu masz rację, dla tego powiedziałęm że ten pierwszy
                  wpis też mnie drażni. Jednak drugi już nie na który raczyłeś
                  odpowiedzieć. Tam było napisane zupełnie coś innego. Ciebie już
                  raczyło zaślepić zdenerwowanie po tym pierwszym wpisie.

Co do oceniania. Tu są dwie sprawy. Faktycznie nie można oceniać
                  wszystkich katolików po wybrykach Giertycha i Rydzyka. Jednak nalezy
                  zauważyć dwie sprawy. Zarówno jeden jak i drugi deklaruje się jako
                  ten lepszy, prawdziwszy katolik niż pozostali. Co zaś widać -
                  całkowite odejście od ideałów religijnych katolicyzmu. Mają być tymi
                  najlepszymi, a są najgorszymi (co do RM mam pewne przemyślenia, ono
                  spełnia też i dobre funkcje... ale nie tu o tym dyskusja).
                  Teraz zaś spójż co robi reszta ludzi uważających się za katolików
                  wobec tych osób? Zobacz jak Ty sam zareagowałeś w pierwszym odruchu?

Napisałeś coś w rodzaju "odwal się od katolików, to co sobą
                  reprezentuje Giertych nic z katolicyzmem nie ma wspólnego"?
                  Taka postawa (mam nadzieje, że dobrze Ciebie zrozumiałem) dopiero
                  teraz wypływa z Twojego postu.

No niestety trzeba powiedzieć że tzw. "milcząca większość" katolików
                  właśnie "milczy" patrząc na wyczyny tej dwójki. Tych zaś co ich
                  próbują krytykować prędzej spotka wyzwisko jako "wrogów Kościoła",
                  niż wsparcie jako tych co troszczą się by czarne owce nie psuły
                  dobrego imienia reszty.

> A nadstawianie drugiego policzka to chwyt poniżej pasa.
                  > Poczytaj sobie o tym kiedy się nadstawia drugi policzek i w jakim
                  > celu. Bo na pewno nie w tym przypadku. Pozdrawiam
                  Widzisz. Nie muszę czytać, ja to już od dawna wiem. Wiem również, że
                  to jest bardzo trudne, sam tego nie potrafię, wiem, że czasem to
                  naprawdę trudny dylemat moralny bo pojawia się sprzeczność paru
                  nakazów/zakazów ale.... w każdym trzeba. Tak w każdym.
                  Wbrew temu co sobie wyobrażasz, albo co ktoś próbował ci wmówić.
                  Spójrz do źródła
                  , a nie interpretacji, w dodatku zapewne ludzi, którzy nie są
                  teologami.

Prawo odwetu16
                  38 Słyszeliście, że powiedziano: Oko za oko i ząb za ząb!17 39 18 A
                  Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto
                  uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi! 40 Temu, kto chce
                  prawować się z tobą i wziąć twoją szatę, odstąp i płaszcz! 41 Zmusza
                  cię kto, żeby iść z nim tysiąc kroków, idź dwa tysiące! 42 Daj temu,
                  kto cię prosi, i nie odwracaj się od tego, kto chce pożyczyć od
                  ciebie.

Miłość nieprzyjaciół19
                  43 Słyszeliście, że powiedziano: Będziesz miłował swego bliźniego, a
                  nieprzyjaciela swego będziesz nienawidził20. 44 A Ja wam powiadam:
                  Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was
                  prześladują; 45 tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w
                  niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad
                  dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych. 46
                  Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć
                  będziecie? Czyż i celnicy tego nie czynią? 47 I jeśli pozdrawiacie
                  tylko swych braci, cóż szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego
                  nie czynią? 48 Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec
                  wasz niebieski.

U Łukasza
                  znajdziesz podobne słowa.
                  • pater66 Jesteś debeściak, ale 05.12.09, 08:22
                    Nie jestem bez grzechu. I nie oczekuj od każdego katolika, że
                    nadstawi drugi policzek, porzuci wszelkie bogactwo i pójdzie
                    ewangelizować cały świat. Natomiast jako katolik, może nie
                    rozumiejący Słowa zapisanego w Biblii tak jak 90% społeczeństwa,
                    denerwują mnie wszelkie chamskie ataki na wszystko co związane z
                    religią katolicką. Nikt żle nie powie na prawosławnych, muzułmanów i
                    na inne religie natomiast w katolików wali się jak w bęben. Jak
                    znieczulica społeczna to wina katolików itp.
                    Co do Radia Maryja, czasem słucham i też mnie denerwuje wyszydzanie
                    ludzi przez ludzi którzy w życiu nie słuchali tego radia. Jest tam
                    wiele audycji ciekawych, gdzie można wysłuchać wielu ludzi mających
                    wiele ciekawego do przekazania.
                    Cieszę się natomiast, że na forum można spotkać ludzi, którzy nie
                    obrażają i bez wyzwisk potrafią przedstawić własny punkt widzenia.
                    Rzeczywiście wczoraj zbyt nerwowo zareagowałem i jeżeli Cię
                    obraziłem to przepraszam.
                    • zat4ra Gleboko sie mylisz 05.12.09, 08:33
                      >Nikt żle nie powie na prawosławnych, muzułmanów i
                      >na inne religie

Musisz byc zaledwie od paru dni na internecie, a w zyciu poruszac sie
                      w bardzo ograniczonym towarzystwie, by pisac takie bzdury jak powyzsza.

Wiec moze ja bede pierwszy i ci powiem:

Prawoslawni, muzulmanie (i wyznawcy innych religii) to takie same ofiary pierwotnych strachow przed smiercia i nieznanym, tacy sami zaklamani, bezmyslni konformisci, ceniacy bardziej wygode i komfort psychiczny niz Prawde, jak katolicy. Takie same barany (owieczki).
                    • maaac Re: Jesteś debeściak, ale 05.12.09, 13:18
                      pater66 napisał:

> Nie jestem bez grzechu. I nie oczekuj od każdego katolika, że
                      > nadstawi drugi policzek, porzuci wszelkie bogactwo i pójdzie
                      > ewangelizować cały świat.
                      Nie oczekuję tego. Oczekuję zupełnie czegoś innego. Świadomości, że tak nie
                      postępując odchodzi od tego co powinien robić jako katolik. To nie może być tak,
                      że wydaje ci się że możesz nie nadstawiać drugiego policzka, jednocześnie
                      twierdzić, że jesteś katolikiem i że wszystko jest OK i nie widzisz w tym
                      sprzeczności. Widzisz tobie się nawet wydawało, że to nie dotyczy wszelkich
                      sytuacji.

Nie widzisz w tym znaku upadku polskiego katolicyzmu? Ludzie grzeszą nawet nie
                      dla tego, że są "grzesznej natury", ale dla tego, że nie mają świadomości, że to
                      co robią jest złe. I czyja w tym jest wina? Powiedz mi w jakim stopniu takie
                      stwierdzenie szkodzi Kościołowi, a w jakim jest wyrazem troski o niego?

> Natomiast jako katolik, może nie rozumiejący Słowa zapisanego w
                      > Biblii tak jak 90% społeczeństwa, denerwują mnie wszelkie chamskie
                      > ataki na wszystko co związane z religią katolicką. Nikt żle nie
                      > powie na prawosławnych, muzułmanów i na inne religie natomiast w
                      > katolików wali się jak w bęben. Jak znieczulica społeczna to wina
                      > katolików itp.
                      NO a czyja to może być wina? Jak widzisz stado krów i zasrane pole to kto temu
                      będzie winny? Słonie? Jeden przedstawiciel tego gatunku jest w zoo 50 km dalej.
                      Więc albo rybki albo akwarium. Albo przyjmujesz że w Polsce jest 95%
                      katolików, to nawet biorąc pod uwagę nadreprezentację wśród przestępców
                      przedstawicieli innych wyznań to i tak większość przestępstw popełniają katolicy
                      (ludzie tak się deklarujący). No inaczej być nie może, czysta statystyka. Więc w
                      Polsce znieczulica w sensie społecznym to problem katolików nie muzułmanów.
                      Zanim jakiegoś biedaka któremu należy pomóc minie jeden muzułmanin objęty
                      znieczulicą wcześniej minie go 99 999 objętych znieczulicą katolików.

> Co do Radia Maryja, czasem słucham i też mnie denerwuje wyszydzanie
                      > ludzi przez ludzi którzy w życiu nie słuchali tego radia. Jest tam
                      > wiele audycji ciekawych, gdzie można wysłuchać wielu ludzi mających
                      > wiele ciekawego do przekazania.
                      Prawda i tego nie neguję. Tylko co powiesz o lekarzu co leczy 99 ludzi, a
                      potem idzie na miasto zabić setnego? Radio katolickie powinno świecić przykładem
                      we WSZELKICH wymiarach. Tymczasem stacji, w których jest "wiele audycji
                      ciekawych, gdzie można wysłuchać wielu ludzi mających wiele ciekawego do
                      przekazania" jest sporo. Nie ma tam jednak takich "seansów nienawiści" jakie
                      bywają w Radiu Maryja.

Dla tego mam żal do władz Kościoła, że ślepną na to co w RM jest złego. Błędy,
                      mogą się zdarzać każdemu, ale to nie są błędy skoro takie sprawy występują
                      cyklicznie. Jest wiele katolickich stacji i nikt do nich nie ma pretensji, więc
                      wyraźnie widać, że to nie "katolicyzm" jest tym co się w RM krytykuje.

> Cieszę się natomiast, że na forum można spotkać ludzi, którzy nie
                      > obrażają i bez wyzwisk potrafią przedstawić własny punkt widzenia.
                      > Rzeczywiście wczoraj zbyt nerwowo zareagowałem i jeżeli Cię
                      > obraziłem to przepraszam.
                      :) obrazić się mnie nie da. Chciałbym za to żebyś zaczął nie tylko bronić
                      Kościoła/katolicyzmu przed atakami z zewnątrz (wiele faktycznie jest chamskich i
                      należy się im przeciwstawiać) ale i zaczął wśród nich zauważać słuszną krytykę.
                      Możesz dyskutować na temat tego co jest faktycznie złe, a co jednak nie, ale
                      potępianie KAŻDEJ krytyki to przegięcie, które Kościołowi naprawdę szkodzi nie
                      pomaga.
                      • pater66 Twoje argumenty są przekonywujące 08.12.09, 16:33
                        Masz rację - pozdro
      • koham.mihnika.copyright zle porownanie, bo to ten skunks uderzyl, a nie 05.12.09, 01:10
        zostal uderzony.
        Ale moglby byc patronem szmalcownikow.

tersta napisała:

> nie nadstawi drugiego policzka
      • haniku72 Re: Giertych jak każdy katolik 05.12.09, 07:43
        Giertych, Giertych, a kto to jest? A to ten co wzbogacił kanon lektur o gó...ane
        książki, bo przez Gombrowicza nigdy nie mógł przebrnąć. Wiesz, Giertych, Kuronia
        to ty możesz w święty tyłek pocałować. Myślę, że ma gdzieś Twoje chamskie
        przeprosiny, bo był człowiekiem ponad. Ponad takich mącicieli i pozerów jak ty.
        W Opus Dei nie uczą pokory bucu?
      • babariba-babariba Re: Giertych jak każdy katolik 05.12.09, 08:28
        ...nie nadstawi drugiego policzka.
        To dupsko będzie musiał nadstawić.
    • nanabun Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuronia 04.12.09, 19:46
      Szmaciarz bez odrobiny godności. Jackowi Kuroniowi i innym, którzy mieli
      odwagę w "tamtych czasach" nigdy do pięt nie dorośnie.
      • 33qq Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 19:58
        Taki typek bez honoru był ministrem edukacji :D fajny ten nasz kraj
      • rybka9915 Giertychy maja szmaciarstwo w genach 04.12.09, 20:04
        pewno kretyn uwaza ze jego pisniety tatko, czlonek PRONcia w okresie wojennym -
        byl "bohaterem" opozycji. Giertychy to zalosne szmatlawce, lizace zady kazdego,
        kto tych nieudancow do wladzy dopusci.
        Jak tam zaoczny "magister" giertychowej zoneczki? Wladza nazipolszewctwa pomogla???
      • ambl Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 20:25
        nanabun napisał:

> Szmaciarz bez odrobiny godności. Jackowi Kuroniowi i innym, którzy mieli
        > odwagę w "tamtych czasach" nigdy do pięt nie dorośnie.<W jakich czasach?Latach
        50-tych?
        • akkj Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 20:43
          A ty pisowska gnido plująca na Kuronia nie wiesz o tym, ze tatuś Giertycha był
          doradcą tow. generała Jaruzelskiego, mordercy i ciemiężyciela Polaków?
          A Roman Giertych to zwykły śmieć, ale nic dziwnego, skoro od pokoleń jego
          rodzina kolaborowała z wszelkim okupantem Polski i zdrajcami.

ambl napisała:

> nanabun napisał:
          >
          > > Szmaciarz bez odrobiny godności. Jackowi Kuroniowi i innym, którzy mieli
          > > odwagę w "tamtych czasach" nigdy do pięt nie dorośnie.<W jakich czasa
          > ch?Latach
          > 50-tych?
          • zigzaur Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 20:56
            Ze wszelkimi okupantami nie kolaborowali. Tylko z tymi najgorszymi.
    • zz26 Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 19:48
      lumpior napisał:

> Jezus tez,WIEC?

napisz cos o jezusie to co najwyzej bedizesz mial spraw eo oobrazanie uczuc
      religijnych ale nikt ci nie kaze go przepraszac
      wiec jak nie podoboaja ci isew slowa giertycha to wytocz mu proces o obraze
      uczuc narodowych
      • skuba2 Giertytch jest .... 04.12.09, 20:04
        Owszem uważam, że obraża nas wszystkich Polaków. Procesu nie wytoczę, bo nie mam
        pieniedzy, nie byłem wicepremieram z łaski Kaczora.
        A jeśli już chodzi o nacjonalistyczne podteksty, to jego nazwisko jest równie
        polskie jak nazwisko Leśmiana...
        • zz26 Re: Giertytch jest .... 05.12.09, 02:43
          skuba2 napisał:

> Owszem uważam, że obraża nas wszystkich Polaków. Procesu nie wytoczę, bo nie ma
          > m
          > pieniedzy, nie byłem wicepremieram z łaski Kaczora.

tam myslalem zwykly pieniacz z ciebioe
          jesli bs nie wieidzla to mozesz zostac zwolniony zkoztow sadowych jesli masz
          maledochody
          wiec twoj argument o braku pieniedzy odpada powiedz w prost nie chce ci sie az
          tak bardzo nie urazil twoich ucuzc skoro ci sie do sadu nie chce biegac ja mam
          gdzies co giertych mowi o kuroniu czy dco palikot mowi o kaczysnkim jak komus to
          przeszkadza to niechse biega po sadach
          i po drugie taka mala rada nie jestes glosem narodu wiec nie wyskakuj ze to
          onraza syzskich polakow bo ja ci w piec minu moge poazac kilkadziesiat osob
          ktorych to nie obchodzi
    • skuba2 [...] 04.12.09, 20:00
    • wet3 Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuronia 04.12.09, 20:05
      Absolutnie nie jestem fanem Giertycha. A niby za co ma on
      przepraszac?
      • unhappy Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 20:12
        wet3 napisał:

> Absolutnie nie jestem fanem Giertycha. A niby za co ma on
        > przepraszac?

Właściwie to za nic. Wszak pojechał sobie po zmarłym i to, jak dowiódł proces
        bez zdania racji. Gdyby Kuroń żył to by pewnie na gryzienie po kostkach przez
        człowieka który nie dorastał mu do naskórka pięt machnął ręką.
      • akkj Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 20:44
        Jesteś takim samym jak on szmaciarzem i gnojem.

wet3 napisał:

> Absolutnie nie jestem fanem Giertycha. A niby za co ma on
        > przepraszac?
    • 4dagome1 Re: Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuron 04.12.09, 20:09
      Czy GW mogła by przytoczyć wypowiedzi o Polsce i Polakach z ostatnich lat zycia J Kuronia /?
    • badziewiak66 Adwokat - katolik - mistrz w opluwaniu 04.12.09, 20:12
      Moralny karzeł.
      • pater66 Trochę kultury chamie 04.12.09, 20:53
        • maaac Dlaczego cham? Bo powiedział prawdę o Giertychu? 04.12.09, 21:41
          Czy adwokat-katolik powinien się tak zachowywać? Zarówno bycie
          adwokatem jak i deklarowanie się jako katolik powinno zmuszać
          człowieka do bardziej starannego szanowania prawa. Co mamy w zamian?
          Całkowitą pogardę dla prawa. Nie mówiąc już o kłamaniu.
        • koham.mihnika.copyright mowisz do lustra??? 05.12.09, 01:11

• ojciec.dna Re: Trochę kultury chamie 05.12.09, 07:43
          a czemu cham?

ja od razu pomyślałem o giertychu jak to przeczytałem :)
      • zigzaur Adwokat, nazista, fanatyk, drągal z krzywą gębą! 04.12.09, 21:01
        Miałem oczywiście na myśli Ernesta Kaltenbrunnera:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/Ernst-Kaltenbrunner-72-916.jpg
    • f_crane ś.p. Jędrzej Giertych, dziadek Romana 04.12.09, 20:15
      był sowieckim agentem.
      Wolno mi tak napisać, zgodnie z logikom pana, za przeproszeniem, mecenasa. W końcu nawet jeżeli to nieprawda, to jak mam go przeprosić?

żałosny jest
      Przeprasza się nie osobę, ale stara się naprawić szkodę wyrządzoną na dobrym imieniu i tyle.
      • goral27 Re: ś.p. Jędrzej Giertych, dziadek Romana 04.12.09, 21:06
        ale "logikom" to juz Ci nie wolno napisac raczej, nawet jesli jestes po Slusznej Stronie
        • megasceptyk Re: ś.p. Jędrzej Giertych, dziadek Romana 04.12.09, 21:25
          A co, Giertych może się obrazić,
          że się go przedrzeźnia
          mówiac tak samo jak on "logikom"?
      • drojb Re:Nie sowieckim, ale moczarowskim 06.12.09, 00:12
        W 1968 r. uznał, że PRL mu odpowiada i podjął współpracę z polskim wywiadem,
        publikując dostarczane przez SB fałszywki, kompromitujące polskich
        opozycjonistów, w tym Adama Michnika. Dlatego Romuś na temat Michnika się nie
        wypowiada, bo wyszło by szydło z naziolskiego worka...
    • tojamyszka Nie ma obawy Jeszcze kiedys Giertych spotka ... 04.12.09, 20:15
      Mam ponad 50 lat . Bylam dojrzala kobietą wówczas , a dzis na szczeście
      jeszzcze nie ma amnezji . W tym czasie dziecinka Romeczek Girtych nosil
      majtki w zębach . Dzis uwaza , ze wie wszystko . Co Pan wie Panie Giertych
      mlodszy . Starszy Pan Giertych czuje sie zawiedziony , ze nie byl wowczas kims
      na tyle waznym by jego zaproszono i dzis mlode dziecie opowiada bzdury .
      Żeby obecna historia zostala poukladana i zeby nie bylo zadnych
      przeklaman musi minac przynajmniej 50 lat . Aby poko0lenie , ktore w
      jakikolwiek sposob uczestniczylo juz nie mialo samo nic do powiedzenia . A
      dzis mlody panie Giertych przepros , chocby dlatego , ze to miara kultury ,
      uczciwosci i poszanowania historii . Nie bede robic Panu wykladu , bo ma Pan
      zbyt twarda glowe by cokolwiek przystalo do niej . Prosze jednak niech mnie
      Pan nie uczy mojego zyciorysu , bo moj wlasny sama napisze . I daje slowo
      uczciwie i bez przeklaman .
      • d-34 Re: Nie ma obawy Jeszcze kiedys Giertych spotk 04.12.09, 21:19
        Brawo! Bardzo mądrze powiedziane.
    • katypol Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuronia 04.12.09, 20:26
      cała rodzina giertychów to gnojki i obszczymurki.
      uczzciwy człowiek nie powinien takim smieciom reki podawac.
    • sandowal Taa - kolejny przejaw gigantomanii pana G. 04.12.09, 20:26
      Nieboszczykom się nie kłania, Polak, Katolik, przykład daje...
    • milhouse [...] 04.12.09, 20:27
    • shirokaba Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuronia 04.12.09, 20:41
      Panie Giertych ja żądam od pana przeprosin i odwołania tamtych słów. Nie
      jestem rodziną Jacka Kuronia ale atakowanie ludzi, którzy nie mogą się bronić
      to ostatnie chamstwo. Ale czego chcieć od człowieka, który obraża zmarłych ale
      z żyjącymi, którzy brali udział w "okrągłym stole" wchodzi w koalicję i jest
      ich sługusem. Czego się nie robi dla władzy, prawda p. Giertych?
    • jerzy30 szacunku dla zmarłego ta cuwra faszolska nie ma 04.12.09, 20:41
      Nie myslalem ze z giertycha moze byc az taka zaklamana wsza i gnida.
      Nie przeprosi Kuronia bo Kuron nie zyje.
    • kjhubner I on jest adwokatem ? 04.12.09, 20:49
      to ze jest bez honoru to jedno,

a adwokatom to przynosi wstyd !!!!
      • zigzaur Re: I on jest adwokatem ? 04.12.09, 20:59
        Należało zapytać inaczej:

W jaki sposób on został adwokatem?

Niektórzy, zwłaszcza postendecja, uważają, jakoby zawody adwokackie zostały
        zmonopolizowane przez pewną grupę etniczno-wyznaniową.
    • gluchy Czyli moge bezkarnie obrazic potomkow Giertycha? 04.12.09, 20:53
      I moga mi skoczyc, bo juz ine zyja?
    • zigzaur [...] 04.12.09, 20:54
    • jerjar Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuronia 04.12.09, 21:02
      Pan Giertych twórczo powiązał zoologiczne resentymenty swoich przodków z chwytami prowincjonalnego kauzyperdy. Dość niesympatyczna mieszanka.
    • uniproff Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuronia 04.12.09, 21:03
      Giertych! Ty wysoki hu... bez honoru..
      Jesteś wielkim zerem w stosunku do Kuronia. Jesteś nikim !!
    • organmaster drżyjcie kolędnicy 04.12.09, 21:05
      straszycie
      k u r o n i e m?!

wyrok
      murowany!!
      • ontos2 turoniem 04.12.09, 21:35
        eh co za .......brak słów na twą ignorancję
    • mppmpp Szmaciarz i goowniarz. 04.12.09, 21:05
      Szmaciarz i goowniarz.
      • marguyu Re: Szmaciarz i goowniarz. 04.12.09, 21:15
        Nie zapominajcie o tym, ze ten typ byl ministrem w rzadzie waszego
        kraju. I to z waszej winy, bo albo glosowaliscie na zadnych wladzy
        prostakow w podwojnej wersji, albo wcale nie glosowaliscie.
        Miejcie pretensje do samych siebie. Jakie spoleczenstwo tacy jego
        reprezentanci.
        • conn-x-5 [...] 04.12.09, 21:23
    • aurita Giertych na razie nie przeprosi rodziny Kuronia 04.12.09, 21:27
      nigdy do piedestalu Kuronia nawet nie dosiegniesz , ty szczekajacy burku
      ...obrzydlistwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka