nicpon007 28.12.09, 17:09 HAHAHAHAHA... Powodzenia! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abhaod marzenia kaczki na śmietniku historii 28.12.09, 17:21 rtoip.ovh.org/trash/ktl_small1.swf Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 Kaczor wróć! Skończ z hazardzistami z PO !!! 28.12.09, 17:34 Kaczor wróć! W Polsce potrzeba przynajmniej namiastki uczciwości a nie tylko przekręty, hazard, cmentarze, Ryśki i Zbyszki, korupcja i zagrożenie demokracji. Donald! Ja do Ciebie mówię a Twoi kolesie robią szopkę na komisji śledczej! elfyourself.jibjab.com/view/JNvprlI3WygUMTM6X7Q9 elfyourself.jibjab.com/view/mis1RKPl3zah0a0ad76l Mówię a Ty tańczysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec a ty znowy swoje 28.12.09, 17:43 formu dla nekromatów jest gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: powiem więcej 28.12.09, 18:48 pakulec napisał: > CAŁA WOLSKA!!!! ************************** Jest też poparcie Polonii z Ramienia Oriona naszej Galaktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 I tak wygra Tusk. Nasz kraj jest pełen matołów :) 28.12.09, 21:21 I tak wygra Tusk. W kraju, który zamieszkuje 80% matołów, musi przecież wygrać "swój chłop". Tusk wie o co idzie gra i nawet życzenia świąteczne "....Nowego Roku bez kaca..." złożył pod kątem tego większościowego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 I rudego oszusta hazardzistę.....2 lata temu :) 28.12.09, 22:31 Tak, dokładnie. Takich mamy wyborców w naszym kraju. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 dzisiejsza kompromitacja PO to dobry krok...... 28.12.09, 23:00 dzisiejsza kompromitacja PO to dobry krok do zmiany także oszustów z PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dzisiejsza kompromitacja PO to dobry krok.... 29.12.09, 01:39 lewar_30 napisał: > dzisiejsza kompromitacja PO to dobry krok do zmiany także oszustów z PO :) Jaka kompromitacja PO, debilu? Jezeli PiSdolisz o komisji sledczej, to komunistyczny sedzia wasserman i jego PiSia funfela maczali palce w skorupmowanej ustawie hazardowej PiSu z 2007 roku, debilu...;DDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Nie mogę odmówić sobie przyjemności... 29.12.09, 01:44 Nie mogę odmówić sobie przyjemności skomentowania esejowi 'Nieludzkosc jest w ludzkiej mocy' prof Z.Baumana. Moj komentarz wklejam właśnie w tym miejscu z tego prostego powodu bo zgredy i rożni 'poprawni politycznie' cenzorzy prawie wszędzie już mnie zabanowali. Na pohybel cenzorom z GazWybu. buuuuuu buuuuu.... buuuu. link: wyborcza.pl/1,76842,6612492,Nieludzkosc_jest_w_ludzkiej_mocy___cz__1.html Czytając eseje prof Z.Baumana odnosi się wrażenie ze mimo wszystko są jeszcze w Polsce wybitni myśliciele nie bojący się pisać pod prąd. Bardzo podoba mi się określenie którego prof. używa 'przezytnik'. Moim zdaniem 'przezytnik' świetnie oddaje moralność. sposób myślenia i postępowania tego gatunku ludzi. Mam nadzieje ze terminu 'przezytnik' prof. nie używa tylko w odniesieniu do holokaustu. Wydaje mi się ze cala historia ludzka nafaszerowana jest 'przezytnikami' rożnej maści i koloru ale dopiero w XX i XXI wieku 'przezytnik' doczekał się 'oficjalnego stusu' i w majestacie tego statusu może robić to co jest tytułem esejów prof. Baumana 'Nieludzkość jest w ludzkiej mocy'. Szkoda ze takie artykuły czy eseje jakie popełnia prof.Z.Bauman nie są publikowane w innych językach np. w angielskim. Co robią rożne Applebaumy, Rozenzweigi i Rozenkranze i inni ze np. czytelnicy NYT czy WP nie maja możliwości zapoznania się z myślami profesora. Czyżby cenzura i syndrom 'przezytnika' już osiągnęła rozmiary globalne cos w rodzaju świńskiej grypy. PS. Bardzo chętnie poczytalnym to co prof. Z.Bauman myśli np. na temat tego z skad czerpie energie to perpetum mobile generujące coraz to nowe hufce następnych 'przezytnikow'. Gdzie jest to 'heart of darkness' tej odwiecznej i samo napędzającej się machiny. Odpowiedz Link Zgłoś
bopos Re: Nie mogę odmówić sobie przyjemności... 29.12.09, 10:58 A Tobie co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: I rudego oszusta hazardzistę.....2 lata temu 29.12.09, 01:37 lewar_30 napisał: > Tak, dokładnie. Takich mamy wyborców w naszym kraju. Przykre. Cos ci sie debilu pomieszalo od tej swiatecznej chrzczonej wodki z Ukrainy. Oszustami hazardowymi sa autorzy ustawy hazardowej z 2007 roku matole, mowa jest o gosiewskim, kaczynskim i PiSdolec jeszcze wiedzial kim jeszcze...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
prezeus Re: powiem więcej 28.12.09, 21:50 prezeus napisał: > Polinii czy jednak WOLONII Polonii oczywicie Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: powiem więcej 29.12.09, 02:00 Dorobek naukowy LK republika.pl/blog_fh_3739879/4690500/tr/informacja.gif Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kaczor wróć! Skończ z hazardzistami z PO !!! 28.12.09, 17:48 Modlitwa lewara. Musze Cie bardzo boleć kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Kaczor wróć! Skończ z hazardzistami z PO !!! 28.12.09, 18:11 Zajmij się szmaciarzu fundacją Solidarności, która zagarnęła grunty i nieruchomości w Warszawie warte w tej chwili ponad miliard złotych, założoną przez tego twojego uczciwego złodzieja na spółkę z braciszkiem, który nadal stoi na jej czele i właśnie zaczyna intensywnie wyprzedawać ukradzione grunty, bo miasto podało sprawę do sądu, chcąc chociaż w części odzyskać zagarnięte przez kryształowo uczciwych Kaczyńskich mienie. lewar_30 napisał: > Kaczor wróć! W Polsce potrzeba przynajmniej namiastki uczciwości a nie tylko > przekręty, hazard, cmentarze, Ryśki i Zbyszki, korupcja i zagrożenie demokracji > . > > Donald! Ja do Ciebie mówię a Twoi kolesie robią szopkę na komisji śledczej! > > elfyourself.jibjab.com/view/JNvprlI3WygUMTM6X7Q9 > elfyourself.jibjab.com/view/mis1RKPl3zah0a0ad76l > > Mówię a Ty tańczysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 ty rzeczywiscie chcialbys 29.12.09, 00:50 zeby ten przyglup reprezentowal Polske? Brales pod uwage Kononowicza? Kononowicz tez jest pewnie uczciwy... i w dodatku wcale nie jest glupszy od Kaczynskiego!! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: marzenia kaczki na śmietniku historii 28.12.09, 18:02 Jeden Naród, Jedna Miłość, Jeden Tusk! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec stratuj Lechu startuj! 28.12.09, 17:24 im większego kopa dostaniesz od wyborców tym będzie cię bardziej bolało Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Kaczyński zasugerował swój start w wyborach pre... 28.12.09, 17:25 Nikt nie życzy Panu, żeby pańska droga nie dobiegła końca, ale pewno jak zwykle co innego mamy na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Zasugerował....?! 28.12.09, 17:28 No tak.. Widać brat jeszcze nie jest jeszcze do końca przekonany jakie mu przydzieli zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
last.man.standing Olechowski? Szmajdziński? Tusk? ... 28.12.09, 17:29 Lech Kaczyński ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Olechowski? Szmajdziński? Tusk? ... 28.12.09, 17:33 chyba 1/4 głosu :))) reszta dla Jarka, Rydzyka i kogo tam jeszcze kochasz :D Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To to jeden już ma... 28.12.09, 17:39 Do wieczora może zbierze jeszcze parę. Odpowiedz Link Zgłoś
henyk Re: Olechowski? Szmajdziński? Tusk? ... 28.12.09, 20:38 ..a mojego nie miał i nigdy miał nie będzie. Zalosuję na każdego innego, na Kaczyńskiego nigdy. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Panie Prezydencie........... 28.12.09, 17:36 Tuska, czyli popierajacy bande zlodzieji, chce we wlasnym domu miec okolo 17 procent.Reszta sie boi.Moze ukradnie, moze zgwalci.I to zgadza sie z dzisiejszymi sondazami gdzie Tusk ma tylko 13 procent.Tylko tylu nedznikow, popiera nedznika.Kazdy szanujacy sie Polak - bylby dumny ze do jego domu zawita Prezydent.I tak jest w wiekszosci krajow demokratycznych.A demokracja w Polsce?.Jest dzieki Prezydentowi.Tusk juz dawno marzyl o dyktaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..Panie Prezydencie........... 28.12.09, 17:41 Wiec Polacy powinni byc dumni.Maja dziadka za Prezydenta.Wspanialy dziadek.Lech Kaczynski.I siwy, nie rudy,i polski-nie niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 A każdy dureń może pleść, co mu ślina przyniesie 28.12.09, 18:00 I nie ma to nic wspólnego z nakryciem głowy, tylko z zawartością. Możesz sobie głosować, na kogo chcesz i szanować, kogo wola. Tylko przestań obrażać ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: ..Panie Prezydencie........... 28.12.09, 18:14 Nie uważacie że ten chory umysłowo SB-cki śmiec jest wkurzający? Wyczyści~łeś już wszystkie murzyńskie kible na dziś? TY SB-cka szmato, ty pobierasz emeryturę z Polski, dla ciekawości? prawdziwy-moher napisał: > Wiec Polacy powinni byc dumni.Maja dziadka za Prezydenta.Wspanialy dziadek.Lech > Kaczynski.I siwy, nie rudy,i polski-nie niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ..Panie Prezydencie........... 28.12.09, 17:41 > .Kazdy szanujacy sie Polak.... nie każdy, ty byś go nie ugościł, bo siedzisz we Francji! A on nienawidzi tych, co uciekli z kraju ;) i tu muszę się z tobą zrównać (cholera jasna) bo ja bym go też nie wpuścił do chaty! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Wajdziku napisałeś sondaż? 28.12.09, 17:41 Tusk ma 13%? a Kaczynki resztę? myśl tak dalej - wybory to zweryfikuja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ..Panie Prezydencie........... 28.12.09, 17:43 prawdziwy-moher ...czyli popierajacy bande zlodzieji, chce we wlasnym domu miec okolo 17 cent....ukradnie, moze zgwalci...tylko Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: ..Panie Prezydencie........... 28.12.09, 17:47 prawdziwy-moher wizyta u psychologa tobie wskazana obsesjia na tle Tusk sie rozwija na odwykowke cie skieruja i dadza do wachania "kaczy-kuper' Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Re: ..Panie Prezydencie........... 28.12.09, 18:23 prawdziwy-moher napisał: Kazdy szanujacy sie Polak - bylby dumny ze do jego domu zawita Prezydent. Jasne, najlepiej w przebraniu Św. Mikołaja. On się świetnie do tego nadaje i będzie doskonale wygladać w tym przebraniu z doczepioną brodą. Już w przyszłe święta w związku z perspektywą zmiany zawodu, ma nowy zawód jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ..Panie Prezydencie........... 29.12.09, 01:56 Lepiej nie, bo będzie pracował na podwójnym gazie i straszył dzieci popsutymi zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Kaczyński zasugerował swój start w wyborach pre... 28.12.09, 17:38 pisfilozof niech zajmie się wnuczkami, będzie dla wszystkich lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Kaczyński zasugerował swój start w wyborach pre... 28.12.09, 17:39 To Jarek mu zezwolił....Hmmm To że, on chce aby jego droga nie dobiegła końca, może oznaczać tylko jedno, rzuca małpki, jak nic, rzuca... tylko, że teraz to jego będzie rzucać... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Kaczyński zasugerował swój start w wyborach p 28.12.09, 17:42 Brat?.Tak.A dlaczego nie?.Jak sa madrzy niech rzadza.Tusk to pajac , ma szanse w cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Kaczyński zasugerował 28.12.09, 17:53 Kaczyński zasugerował i na tym skonczyly sie jego wybory i marzenia,,;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Kaczyński zasugerował 28.12.09, 17:54 Kaczyński zasugerował ,,,,,,,,i na tym konczy sie jego historia i marzenia o wyborach....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Kaczyński zasugerował swój start w wyborach p 28.12.09, 17:58 Lesiu, oni już rządzili, i to nawet dwa lata, i co? Dostali kopa od Polaków, po prostu nie chcemy idiotów... Jeszcze jedne wybory, i po drobiu, i nie jesteś w stanie temu zapobiec, i to jest piękne, bo zostało Ci tylko plucie na wątkach... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k ----Lech Kaczynski - najlepszy Prezydent RP------- 28.12.09, 17:39 i najlepszy kandydat na II - kolejna kadencje - brawo i tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec tak trzymać !!!!! 28.12.09, 17:42 nie mogę się doczekać jak ta niemota będzie wyła z bólu jak przegra wybory ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k ---na razie to sondazowy plezydent Tuśk plakal---- 28.12.09, 17:46 schowal sie do szafy po ostatnio przerznietych wyborach i kilka dni nie wylazil - a mialo byc tak pieknie - a tu nawet numer giermkow malarza kominow z Jarucka nic nie dal ... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec myśl tak dalej ;-) 28.12.09, 17:51 tym razem sytuacja będzie odwrotna - ale nie musisz mi wierzyć - sam się przekoasz - osobiście nie mogę się doczekać jak Lechu przepadnie - w zasadzie ciekawi mnie tylko czy będzie miał dużą obstrukcję Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: myśl tak dalej ;-) 28.12.09, 17:56 nie zartuj nie posadzaj ja o,,,m y s l e n i e,PiS tylko zgodnie z instrukcjia szefa sie wypowiada,myslenie u nich to wyjazd na wakacjie bez powrotu,, Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ---na razie to sondazowy plezydent Tuśk plaka 28.12.09, 17:55 Ejże..?! Po przegranych (przez brata) wyborach to o ile dobrze sięgam pamięcią obecnego prezdenta przytkało na parę tygodni. Ale przyznam szczerze, że o tej szafie to nie słyszałem, widać masz wiadomości z pierwszej ręki... Naprawdę schował się do szafy....!? ...czy nie przytulniej byłoby mu w szufladzie? malgoska_k napisała: > schowal sie do szafy po ostatnio przerznietych wyborach i kilka dni > nie wylazil - a mialo byc tak pieknie - a tu nawet numer giermkow > malarza kominow z Jarucka nic nie dal ... Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: ---na razie to sondazowy plezydent Tuśk plaka 28.12.09, 18:22 Pomyliło ci się. To twój prezydencik przez kilka tygodni po pogromie wyborczym nie wychodził z kibla, nie pokazywał się publicznie. Nawet tego małego, nędznego chama nie stać było na złożenie gratulacji zwycięzcy. malgoska_k napisała: > schowal sie do szafy po ostatnio przerznietych wyborach i kilka dni > nie wylazil - a mialo byc tak pieknie - a tu nawet numer giermkow > malarza kominow z Jarucka nic nie dal ... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: ----Lech Kaczynski - najlepszy Prezydent RP-- 28.12.09, 17:45 malgoska_k napisała: > i najlepszy kandydat na soltysa w twojej wsi,,,brawooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ---- najlepszy rezydent RP-- 28.12.09, 17:45 Kolejne kondolencje - winno być... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: ----Lech Kaczynski - najlepszy Prezydent RP-- 28.12.09, 17:46 Gośka, a dlaczego on ma być najlepszym prezydentem RP, prosze wyjasnij mi, przyrzekam, nie będę się śmiał... Odpowiedz Link Zgłoś
zarejestruj_sie ucałuj go w płetwe 28.12.09, 17:48 a jeszcze lepiej wejdź mu w kuper Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Jeden Naród, Jedna Miłość, Jeden Tusk! 28.12.09, 17:45 Bo w jedności leży siła, byle tylko jedna była! i to cały komentarz nt. prowincjonalnych oszołomów pseudoliberalnych Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec polemizujesz sam z sobą? 28.12.09, 17:52 w zasadzie to ciekawy pomysł - w ten sposób masz złudzenie że jest was więcej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe :) 28.12.09, 17:54 lekcje polskiego kochanieńki nie u mnie, ale gdzies się może dowiesz co to polemika Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec aaaa więc nie plemizowałeś 28.12.09, 18:03 wiesz, nie czytałem wszystkich twoich bzdurek więc myślałem że polemizujesz - a tu zaskoczenie ty się z soba zgadzałeś!!! nie wiem co gorsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec weź się w garść 28.12.09, 18:15 to że odkryłem twoj sekret nie oznacza że powinieneś w kółko pisać to samo czy jeżeli nie otrzymasz SMSa to nie wmyslisz już niczego sam? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec hm... no już lepiej ale popracuj nad trścią 28.12.09, 18:19 ważne że piszesz cos innego - tylko jeszcze raz przemysl co chciałeś mi przekazać poza wyrazami uwielbienia Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec leszczyku? 28.12.09, 18:24 nie wiem co to jest leszczyk może chodzi ci o świerszczyk? widze że dzisiaj nie masz najlepszego dnia - a powinieneś - popatrz lechu wystartuje w wyborach będziesz mógł golizać po tyłku przez kolejny rok Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 pakulec, on ma rację 28.12.09, 18:49 to nie jest polemika, nawet samego ze sobą. To jest zwykły onanizm,nawet nie intelektualny, jego rajcuje pisanie takich bzdur i odpowiadanie sobie, ot taki nawet nie leszczyk, tylko zwykła uklejka. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: pakulec, on ma rację 28.12.09, 18:53 a co to za zlot pań dulskich z PO błyszczących tym specyficznym kołtunskim rodzajem "intelektu"? :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec cóż widze że nie zrozumiałeś 28.12.09, 18:57 nie trafiłeśz tą Dulska - więc skup się i próbuj do 3 razy sztuka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:Chyba się zgadza... 28.12.09, 18:56 forum.gazeta.pl/forum/w,851,73882498,73882498,onanizm_dzieciecy_4_5_latek_prosze_o_pomoc.html Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re:Chyba się zgadza... 28.12.09, 19:03 hehehehehehehehe znakomicie go zdiagnozowales Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: weź w garść 28.12.09, 18:24 loppe napisał: > to co produkujesz tu, o lotny Głęboko zastanawiam się nad sensem tego co napisałeś Loppe i im usilniej staram się znaleźć w tych słowach sens tym szybciej mi ten sens umyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec złozył mi wyrazy uwielbienia 28.12.09, 18:29 przez chwile pomylił mnie z Kaczyńskim - ale tak to jest z moherem wystarczy że zobaczy iż przerastasz go intelektualnie i juz zaczyna cię wielbić - niestety po chwli dosłał SMS kóry go wyprostował I chyba dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: złozył mi wyrazy uwielbienia 28.12.09, 18:32 ach jak dulszczyzna lubi chodzić w stadzie, złozyl mi wyrazy panie kumie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec kumie? nie spoufalaj się 28.12.09, 18:36 dulszczyzna polega na czyms innym - doczytaj i zamelduj że wykonałes zadanie Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Jedna Miłośc, Jeden Tusk 28.12.09, 18:40 przekaż dalej dobrą nowinę dupku i nie zawracaj głowy Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Lopiku - Brzytwa Ockhama! 28.12.09, 18:51 nie nalezy mnożyć bytów ponad konieczna potrzebę. Mówiąc językiem zrozumiałym dla ciebie - pisanie czegoś w kółko nie oznacza wcale że jesteś jakiś bardziej odkrywczy, czy też mądrzejszy Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Lopiku - Brzytwa Ockhama! 28.12.09, 20:56 pakulec napisał: > nie nalezy mnożyć bytów ponad konieczna potrzebę. Owszem. Lecz ta brzytwa tnie dwustronnie że tak powiem - mianowicie niemnożenie bytów ponad potrzebę skłania do powtarzania sformułowania zamiast mnożenia ich Odpowiedz Link Zgłoś
loppe ależ... 28.12.09, 21:26 ty mnie rozczarowałeś, doprawy mało siły kulturalnej i intelektualnej reprezentujesz, no trudno Odpowiedz Link Zgłoś
loppe no trudno, zaliczam cię do kołtuństwa 28.12.09, 21:29 typowego kołtuństwa internetowego (napisałem już w nagłówku byś poznał kuklturalny smak takich enuncjacji ad personam serwowanych nie wiadomo dlaczego w nagłówku dla wszystkich czytelników:) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: no trudno, zaliczam cię do kołtuństwa 29.12.09, 01:59 Fragmenty pracy doktorskiej Lecha Kaczyńskiego pt. Zakres swobody stron w zakresie kształtowania treści stosunku pracy', która została opublikowana i brawurowo obroniona w 1979 r. 1. (str. 7): W XIX wieku uwagę na ten fakt zwrócił Karol Marks ("Praca najemna i kapitał"), wskazując przy tym, że formalno prawna wolność umów stanowi narzędzie dyktatu stosowanego przez kapitał wobec klasy robotniczej. 2. (str. 29): Zasada wolności umów stanowiła narzędzie nieograniczonego wyzysku klasy robotniczej (K. Marks, "Kapitał'"') 3. (str. 32): Następny etap rozwoju norm prawa pracy kształtował się już pod wpływem walki klasowej proletariatu Okres kontrrewolucji położył jednak kres tym zdobyczom. 4. (str. 33): Ruch robotniczy był politycznym reprezentantem interesów proletariatu. 5. (str. 38): Podstawowym motorem rozwoju ochrony pracy, a właściwie całego prawa pracy w państwie kapitalistycznym, była walka klasowa proletariatu. Społeczeństwo socjalistyczne, jak wiadomo, cechuje brak antagonistycznej sprzeczności między pracą a kapitałem. 6. (str. 40): Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji postawionych zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona już przez Lenina ("O roli i zadaniach związków zawodowych w warunkach nowej polityki ekonomicznej" w zbiorze pt. "Lenin o związkach zawodowych", str. 345-6). 7. (str. 43): Planowanie jest zjawiskiem związanym w sposób nieodłączny z gospodarką socjalistyczną, dlatego też uważane jest za obiektywnie występującą w tej gospodarce prawidłowość (Wojciech Brus, "Ogólne warunki funkcjonowania gospodarki socjalistycznej", W-wa 1961) 8. (str. 51-52): Wymienić trzeba także system wartości charakteryzujący ideologię socjalistyczną, wśród których kluczową rolę odgrywa idea sprawiedliwości społecznej i idea równości, czyli egalitaryzmu. 9. (str. 197): Naruszenie zasad socjalistycznego egalitaryzmu może dać podstawę do uznania odpowiedniej klauzuli umownej za sprzeczną z zasadami współżycia społecznego. 10. (str. 262): Ani planowość, ani dwie pozostałe przesłanki [zasada socjalistycznej sprawiedliwości społecznej i socjalistyczny egalitaryzm] nie stoją w bezpośredniej sprzeczności z zasadą swobody umów. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: no trudno, zaliczam cię do kołtuństwa 29.12.09, 08:57 ale to... 7. (str. 43): Planowanie jest zjawiskiem związanym w sposób nieodłączny z gospodarką socjalistyczną, dlatego też uważane jest za obiektywnie występującą w tej gospodarce prawidłowość (Wojciech Brus, "Ogólne warunki funkcjonowania gospodarki socjalistycznej", W-wa 1961) 8. (str. 51-52): Wymienić trzeba także system wartości charakteryzujący ideologię socjalistyczną, wśród których kluczową rolę odgrywa idea sprawiedliwości społecznej i idea równości, czyli egalitaryzmu. prawda, więc o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Jedna Miłośc, Jeden Tusk 28.12.09, 18:52 facet, aly ty jesteś pokręcony, normalny popapraniec rzadkiej urody z cechami gatunku dominującego w Wolsce, czyli daleko posuniętego mongolizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Chyba dobrze, chyba tak... 28.12.09, 18:43 Jeszcze by zaczął wypisywać na murach ein Pakulec...itd. pakulec napisał: > przez chwile pomylił mnie z Kaczyńskim - ale tak to jest z moherem > wystarczy że zobaczy iż przerastasz go intelektualnie i juz zaczyna cię > wielbić - niestety po chwli dosłał SMS kóry go wyprostował > I chyba dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Chyba dobrze, chyba tak... 28.12.09, 18:47 ćwok jest ćwok i nie zauważy że jest w watku o demokratycznych zamiarach nie swojego kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Chyba dobrze, chyba tak.. 28.12.09, 18:48 a zatem nie zrozumie nic z dynamiki demokratycznego dyskursu w wątku:) Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Chyba dobrze, chyba tak.. 28.12.09, 18:56 panieee, jaki porębaniec, nawet jak na pisorka i do tego robi się na wykształciucha co to niby ma taki cięty dowcip na poziomie ojca dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Chopy, Miłość! 28.12.09, 20:13 Polakom Pan Premier Milości życzył a wy zamiast iść do tego wątku o sondaży ntt. pana premiera i jego rządu i wyrazić tam ciepłe uczucia zioniecie tu negatywnymi jak jacyś pisdzi..lcy a nie poj...cy! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe [...] 28.12.09, 20:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Chyba dobrze, chyba tak.. 28.12.09, 18:58 loppe napisał: > a zatem nie zrozumie nic z dynamiki demokratycznego dyskursu w > wątku:) Pięknie powiedziane, poezja słowa pisanego. Myślę, że ta głęboka metafora na długo zapadnie mi to w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: weź w garść 28.12.09, 18:30 w sytuacjach gdy interpretacja otaczającego świata wymyka się umysłowi powtarzajmy Jeden Naród, Jedna Miłość, Jeden Tusk i wszystko będzie pięknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jeden Naród, Jedna Miłość, Jeden Tusk!! 28.12.09, 18:44 Dwa kartofle..;P Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Ein Volk, Eine Liebe, Ein Tusk! 28.12.09, 17:52 Oryginal byl taki : Ein Volk,4 Reich ,Zwei Katchoren ... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Ein Volk, Eine Liebe, Ein Tusk! 28.12.09, 20:48 Czy interesuje kogokolwiek ta głupawa polemika ? <pikorababcd> Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Ein Volk, Eine Liebe, Ein Tusk! 28.12.09, 17:59 juz ci gdzies pisalem wymien swoja glupote na pieniadze bedziesz bardzoooooooo bogaty(a)...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szopenowszczak Loppe, czy Tusk wyrąbał ci kobite ? 28.12.09, 17:47 Jest wywiad z Kaczynskim, ty o Tusku, żona urodziła ci dziecko, to o Tusku, krowa nie chce dawac mleka, ty o Tusku...Jesteś,ku..., uzależnionym tępakiem!? Odpowiedz Link Zgłoś
szopenowszczak loppe,co ty pieprzysz, Kiszczak !? 28.12.09, 17:58 jesteś efektem pomyłki genetyków od hodowli trzody... pl.northrup.org/photos/crap/Animals2/nl-65.htm Odpowiedz Link Zgłoś
szopenowszczak Loppe,rozumiem..Patrzysz na swoje dzieci i widzisz 28.12.09, 18:10 uderzające podobieństwo do Tuska, stąd ta zawiść i nienawiść.. Ale nie lepiej natrzaskać babie po pysku, dlaczego zrobiła z ciebie wała !??? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Będę popierał 28.12.09, 17:41 mam nadzieję ale nie ma pewności . Trzeba dużo pracować . Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Będę popierał 29.12.09, 02:01 Fragmenty pracy doktorskiej Lecha Kaczyńskiego pt. Zakres swobody stron w zakresie kształtowania treści stosunku pracy', która została opublikowana i brawurowo obroniona w 1979 r. 1. (str. 7): W XIX wieku uwagę na ten fakt zwrócił Karol Marks ("Praca najemna i kapitał"), wskazując przy tym, że formalno prawna wolność umów stanowi narzędzie dyktatu stosowanego przez kapitał wobec klasy robotniczej. 2. (str. 29): Zasada wolności umów stanowiła narzędzie nieograniczonego wyzysku klasy robotniczej (K. Marks, "Kapitał'"') 3. (str. 32): Następny etap rozwoju norm prawa pracy kształtował się już pod wpływem walki klasowej proletariatu Okres kontrrewolucji położył jednak kres tym zdobyczom. 4. (str. 33): Ruch robotniczy był politycznym reprezentantem interesów proletariatu. 5. (str. 38): Podstawowym motorem rozwoju ochrony pracy, a właściwie całego prawa pracy w państwie kapitalistycznym, była walka klasowa proletariatu. Społeczeństwo socjalistyczne, jak wiadomo, cechuje brak antagonistycznej sprzeczności między pracą a kapitałem. 6. (str. 40): Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji postawionych zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona już przez Lenina ("O roli i zadaniach związków zawodowych w warunkach nowej polityki ekonomicznej" w zbiorze pt. "Lenin o związkach zawodowych", str. 345-6). 7. (str. 43): Planowanie jest zjawiskiem związanym w sposób nieodłączny z gospodarką socjalistyczną, dlatego też uważane jest za obiektywnie występującą w tej gospodarce prawidłowość (Wojciech Brus, "Ogólne warunki funkcjonowania gospodarki socjalistycznej", W-wa 1961) 8. (str. 51-52): Wymienić trzeba także system wartości charakteryzujący ideologię socjalistyczną, wśród których kluczową rolę odgrywa idea sprawiedliwości społecznej i idea równości, czyli egalitaryzmu. 9. (str. 197): Naruszenie zasad socjalistycznego egalitaryzmu może dać podstawę do uznania odpowiedniej klauzuli umownej za sprzeczną z zasadami współżycia społecznego. 10. (str. 262): Ani planowość, ani dwie pozostałe przesłanki [zasada socjalistycznej sprawiedliwości społecznej i socjalistyczny egalitaryzm] nie stoją w bezpośredniej sprzeczności z zasadą swobody umów. Odpowiedz Link Zgłoś
soliera Kaczyński zasugerował swój start w wyborach pre... 28.12.09, 17:47 Chcę mieć chociaż raz głosować na jakiegoś kandydata! Do tej pory głosowałem zawsze PRZECIW INNEMU! W poprzednich wyborach mój głos dostał Kaczyński - żeby Tusk nie dostał urzędu. Teraz na pewno nie zagłosuję na Kaczkę, ale na pewno dalej przeciwko Tuskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wrew Głosuj na Olechowskiego 28.12.09, 18:05 soliera napisała: > Chcę mieć chociaż raz głosować na jakiegoś kandydata! > Do tej pory głosowałem zawsze PRZECIW INNEMU! > W poprzednich wyborach mój głos dostał Kaczyński - żeby Tusk nie > dostał urzędu. Teraz na pewno nie zagłosuję na Kaczkę, ale na > pewno dalej przeciwko Tuskowi. Głos na Olechowskiego będzie pozytywnym wyborem, a nie tylko przeciwko komuś. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz przydałby się sensowny program a nie usilne 28.12.09, 22:35 umizgi w stronę elektoratu konserwatywnego i pedalstwa. mam na myśli pomysł "przysposobienia" drugiej osoby. wiadomo - ciota będzie mogła zawrzeć związek "małżeńskopodobny" w USC. no ale jako przykład Olechowski podał możliwość przysposobienia staruszki ... tak mówił w TV, czym się na starcie zbłaźnił. wrew napisał: > soliera napisała: > > > Chcę mieć chociaż raz głosować na jakiegoś kandydata! > > Do tej pory głosowałem zawsze PRZECIW INNEMU! > > W poprzednich wyborach mój głos dostał Kaczyński - żeby Tusk nie > > dostał urzędu. Teraz na pewno nie zagłosuję na Kaczkę, ale na > > pewno dalej przeciwko Tuskowi. > > Głos na Olechowskiego będzie pozytywnym wyborem, a nie tylko > przeciwko komuś. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Kaczyński zasugerował swój start w wyborach pre... 28.12.09, 17:59 Często tak jest, że otoczenie przywódcy przedstawia mu inną wesję rzeczywistości. Wygląda na to, że tym razem też się tak dzieje. Ziobro dostał najwięcej głosów w wyborach bezpośrednich i trzeba było zgłosić kandydaturę tego człowieka. W przypadku przegranej miałby bardzo dobrą pozycję za 5 lat, bo z przegranej obecnego Prezydenta prawica nie będzie miała żadnych korzyści. Taki prezent sylwestrowy dla Premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Kaczyński zasugerował swój start w wyborach pre... 28.12.09, 18:02 A niech chłopina żyje jak najdłużej, ale nie na nasz koszt. I niech już nie kompromituje naszej Ojczyzny! Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Kaczyński zasugerował swój start w wyborach p 28.12.09, 18:42 demetria11 napisała: > A niech chłopina żyje jak najdłużej, ale nie na nasz koszt. I niech już nie kom > promituje naszej Ojczyzny! ---------------- niestety, ta chłopina będzie żyła już zawsze na koszt podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Kaczyński zasugerował swój start w wyborach pre... 28.12.09, 18:02 Pan Tusk niech w ogóle nie startuje, ma przerąbane. Lepej niech przyklepie sobie robote przy kominach! a do kompletu niech weżmie ze sobą pułkownika Miodowicza to jest bardzo sprytny i obrotny facet - Jarucką jako księgową. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Kaczyński zasugerował swój start w wyborach p 28.12.09, 18:08 O ja, ale Tuskowi dowaliłeś, pewno ze dwa tygodnie nie będzie spał, normalnie powaliłeś go na łokcie, ale z Ciebie "Miszcz ciętej riposty", mam prośbę, możesz jeszcze się poprodukować? Dowal jeszcze coś o dziadku, i o rudych piórach... Odpowiedz Link Zgłoś
czternasty_pldwa 358 dni i ani chwili dłużej 28.12.09, 18:03 DOSYĆ KACZYZMU na fotelu prezydenta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Kaczyński zasugerował swój start w wyborach pre... 28.12.09, 18:06 Panie Kaczyński Lechu żyj sobie pan nawet 200 lat ale siedź sobie w bamboszach w domciu, baw sie z wnukiem czy też wnuczką, możesz z nia nawet znowu kraść księżyc, opiekuj sie kotem a nawet załóż sobie hodowle gołębi - byle z dala od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Kaczyński zasugerował swój start w wyborach pre... 28.12.09, 18:07 Żenujący pachołek i lokaj swojego paranoicznego brata. Czy w normalnym, demokratycznym państwie prezydent wybierany w wyborach powszechnych pozwolił by sobie na taką odzywkę, pierwsze słowa po wyborach: "Panie prezesie, melduję wykonanie zadania" w stosunku do jakiegoś nędznego obszczymura, zera i nikogo? Toż to wyjątkowa potwarz dla wyborców, policzek, chamstwo i lekceważenie, przykład nienormalnych, zwyrodniałych stosunków w tej rodzince, nie mówiąc już o deprecjacji najwyższego tytularnie w Polsce urzędu. Na szczęście już drugi raz taka poniżająca farsa sie nie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Re: Kaczyński zasugerował swój start w wyborach p 28.12.09, 18:41 akkj napisał: > Żenujący pachołek i lokaj swojego paranoicznego brata. Czy w normalnym, > demokratycznym państwie prezydent wybierany w wyborach powszechnych pozwolił > by sobie na taką odzywkę, pierwsze słowa po wyborach: "Panie prezesie, melduję > wykonanie zadania" w stosunku do jakiegoś nędznego obszczymura, zera i nikogo? > Toż to wyjątkowa potwarz dla wyborców, policzek, chamstwo i lekceważenie, > przykład nienormalnych, zwyrodniałych stosunków w tej rodzince, nie mówiąc > już o deprecjacji najwyższego tytularnie w Polsce urzędu. Na szczęście już > drugi raz taka poniżająca farsa sie nie powtórzy. Nie doceniasz prawdziwych Polaków. Protestując przeciwko wszystkiemu nie pójdą do wyborów i gnom na to liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
macy5 ratunku !!!!!!!!!! 28.12.09, 18:11 ALE MNIE PRZESTRASZYŁ !!!!! Myślałem, że on cokolwiek myśli, ale się pomyliłem. Polecam logopedę i logika. Może wówczas druga kadencja miałaby sens? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekatomek999 brat homoseksualista 28.12.09, 18:18 ojciec agentem tajnych komunistycznych sluzb, dziadkowie byli carskimi oficerami zydowskiego pochodzenia i ten czlowiek liczy na ponowne stanowisko prezydenckie? ."Z tego obowiązku trzeba się wywiązywać bezstronnie i zgodnie ze swoim sumieniem - dodał." Ten burak jest niby profesorem prawa, a jak wyglada jego bezstronnosc to wszyscy wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Re: brat homoseksualista 28.12.09, 18:32 tomekatomek999 napisał: dziadkowie byli > carskimi oficerami zydowskiego pochodzenia i ten czlowiek liczy na > ponowne stanowisko prezydenckie? Ten burak jest niby profesorem prawa, a jak wyglada jego > bezstronnosc to wszyscy wiemy Profesorem nie jest, tylko dr hab. kiedys pracował na stanowisku profesora uczelnianego, ale to nie znaczy, że obecnie ma tytuł profesora, bo takiego nie ma. A tak z ciekawości, czy jewreje mogły byc carskimi oficerami? > > Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: brat homoseksualista 29.12.09, 02:02 republika.pl/blog_fh_3739879/4690500/tr/informacja.gif Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24kr Najważniejsze aby nie dopuscić do wygranej Tuska 28.12.09, 18:31 bo to będzie niebezpieczne dla Polski. Cała waładza w rękach złodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
szopenowszczak [...] 28.12.09, 18:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz "złodzieji","złodzieji" ! parapolski ludu pisowski 28.12.09, 22:31 Odpowiedz Link Zgłoś