clooks1 Magdalena Sobiesiak: Na prośbę taty przepraszam... 16.02.10, 11:15 Oczywiste jest to że ojciec chciał jej pracę po znajomości załatwić. Czy ktoś o zdrowych zmysłach uwierzy w to że znajomości ojca w instytucjach do których aplikuję jego córka nie mają znaczenia. Ojciec przekazał jej CV, a co ona sama nie potrafi złożyć. Prawdopodobnie ta cała komisja i tak nic nie wyjaśni, nie doprowadzi do ukarania kogokolwiek ale przez rozgłos medialny jednego debila po znajomości mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
goooral Hahaha - szef gabinetu ministra "TYLKO" sprawdził 16.02.10, 11:15 czy aplikacja nie zawiera błędów - Panie Rosół - interesuje mnie jakaś intratna posada (nadaję się do wszystkiego co dobrze płatne) czy możemy się spotkać żeby sprawdził mi pan czy nie mam błędów w aplikacji (np. wyraz DUPA pisany przez "O" z kreską) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ostry1234 Re: Hahaha - szef gabinetu ministra "TYLKO" spraw 16.02.10, 12:16 goooral napisał: > czy aplikacja nie zawiera błędów - Panie Rosół - interesuje mnie > jakaś intratna posada (nadaję się do wszystkiego co dobrze płatne) > czy możemy się spotkać żeby sprawdził mi pan czy nie mam błędów w > aplikacji (np. wyraz DUPA pisany przez "O" z kreską) ??? dla takich debili są miejsca w kancelarii prezydenta, i posadki nieźle płatne, a sprawdzaja tylko "wierność", możesz pisać o z kreską, nawet lepiej bo jesteś dostatecznie głupi, żeby się nie wychylać Odpowiedz Link Zgłoś
delapenia Re: Hahaha - szef gabinetu ministra "TYLKO" spraw 21.02.10, 02:29 ostry1234 napisał: > goooral napisał: > > > czy aplikacja nie zawiera błędów - Panie Rosół - interesuje mnie > > jakaś intratna posada (nadaję się do wszystkiego co dobrze płatne) > > czy możemy się spotkać żeby sprawdził mi pan czy nie mam błędów w > > aplikacji (np. wyraz DUPA pisany przez "O" z kreską) ??? > dla takich debili są miejsca w kancelarii prezydenta, i posadki nieźle płatne, > a > sprawdzaja tylko "wierność", możesz pisać o z kreską, nawet lepiej bo jesteś > dostatecznie głupi, żeby się nie wychylać Ostry aleś pojechał ostro... Ty się nawet qtafonie tam nie nadajesz haha:D Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 PO dba o ludzi młodych przed 30-tką... 16.02.10, 11:23 Podobno stanowią oni 47 % wszystkich bezrobotnych. Dla pani Sobiesiak praca by się znalazła i to nie byle jaka. Czy naprawdę takiego państwa chcą wyborcy PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach [...] 16.02.10, 11:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
docie-kacz Dziennikarze to podła swołocz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.02.10, 11:27 Nikt nie okazał dziewczynie współczucia,idą po pasku PiS,wstyd i hańba,plugawią szlachetny zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Przeprosiny 16.02.10, 11:31 Tak to jest,że jedni przepraszają z własnej woli, innych do przeprosin nie potrafi zmusić nawet wyrok sądowy. Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Piękna, wykształcona, do tego mądra..Rzadki okaz ! 16.02.10, 11:35 P.Sobiesiak, ma wykształcenie, na takim poziomie,że Kempa i Wasserman mogą jej buty czyścic... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Piękna, wykształcona, do tego mądra..Rzadki o 16.02.10, 12:15 po_stach napisał: > P.Sobiesiak, ma wykształcenie, na takim poziomie,że Kempa i Wasserman mogą jej > buty czyścic... Patrząc na jej sposób wypowiedzi i głupkowaty wyraz twarzy to tym wykształceniu widać rękę tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Piękna, wykształcona, do tego mądra..Rzadki o 16.02.10, 12:17 po_stach napisał: > P.Sobiesiak, ma wykształcenie, na takim poziomie,że Kempa i Wasserman mogą jej > buty czyścic... tak, to widać po głupkowatych wypowiedziach sobiesiakówny, zwłaszcza po tym, jak przyznała, że nie potrafi CV sporządzić .... Odpowiedz Link Zgłoś
prenatka Magdalena Sobiesiak: Na prośbę taty przepraszam... 16.02.10, 11:34 On tylko sprawdził jej CV... Matko, aplikowała na wysokie stanowisko w Totalizatorze i nie umie napisać CV bez błędów.... Cóż za bidusia. Odpowiedz Link Zgłoś
makbyt Sobiesiak o spotkaniu w "Pędzącym Króliku": Nie... 16.02.10, 11:45 Laska chce zabłysnąć. Szczerzy zęby i cieszy się jak głupia. Przyyszła po to żeby pokazać się w tv. Niech jej ktoś w końcu dopieprzy tak na maksa. plisss Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Sobiesiak o spotkaniu w "Pędzącym Króliku": N 16.02.10, 17:44 makbyt napisała: > Laska chce zabłysnąć. Szczerzy zęby i cieszy się jak głupia. > Przyyszła po to żeby pokazać się w tv. Niech jej ktoś w końcu dopieprzy tak na > maksa. plisss Te..., a ona się tam wpraszała...? Odpowiedz Link Zgłoś
john2010 Szacun Arłukowicz 16.02.10, 11:47 Najlepszy sledczy. Zadał dwa pytania młodej damie, a odpowiedzi myślącym ludziom wyjaśniają wszystko.... Odpowiedz Link Zgłoś
milkas1 Re: Szacun Arłukowicz 16.02.10, 15:01 mi sie podobalo pytanie, "a bylo to latem czy zimą?" a ta głupia: "nie pamietam lata ani zimy" uahhahaha naprawde wykształcenie widac w kazdy zdaniu hhahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Sobiesiak bardzo nisko ceni swoją córkę, skoro 16.02.10, 11:50 uważa, że bez protekcji nie jest ona w stanie znaleźć sobie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Sobiesiak bardzo nisko ceni swoją córkę, skor 16.02.10, 12:17 oelefante napisał: > uważa, że bez protekcji nie jest ona w stanie znaleźć sobie pracy. On nie szuka DLA NIEJ pracy, bo ona wcale by nie musiała pracować. On ją tam chciał wetknąć żeby to ON mógł prowadzić lepiej swoje biznesy. Odpowiedz Link Zgłoś
mkajzer Piękna i bestie 16.02.10, 11:50 Jaka tani chwyt. Stary jak świat ale zawsze działa. Ojciec to twardy facet a córka to delikatna kobieta zapędzona do rogu przez jakichś brzydali. Tym samym nie stwierdzam, że jest ona winna. Raczej uważam, że Sobiesiakom należy się Oskar za reżyserię :D Odpowiedz Link Zgłoś
ercu Sobiesiak o spotkaniu w "Pędzącym Króliku": Nie... 16.02.10, 11:50 Póki co pani Sobiesiak zamiata Kępą i Wassermanem, siedze w chacie i ogladam te komisje z nudów. Na razie wychodzi na to że Chlebowski i Drzewiecki nie dorośli do funkcji państwowych :) a Kamiński w swej nienawiśći do PO zabrnął w miejsce gdzie nie może sie ruszyć. Wymyslił sobie tłumok aferę, zinterpretował rozmowy z podsłuchów zgodnie z tym czego nauczyli go wiecznie podejrzliwi bracia i mamy aferkę, bo trudno nazwać ten kapiszon AFERĄ. Wiekszą aferą jest brak oddania sprawy do prokuratury przez Kamińskiego. Czyzby nie było dowodów? ehhhh Żałośni PiS-owcy, nawet afery nie potrafia wykreować, a co tu mówic o rzadzeniu? W jednym i drugim przypadku trzeba być inteligentnym, całe szczeście w PiS to marginalne przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Żałosna prokuratura co Sobiesiakowi zarzuty posta 16.02.10, 12:15 wiła a i sąd co skazał za korupcję Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka111 Aż łza się w oku kręci... 16.02.10, 11:54 Wzruszenie ogarnia podobnie jak w przypadku młodej Kwaśniewskiej, gdy w TVN zapewniała o ciężkiej chorobie tatusia. Ta sama szkoła cynizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Re: Aż łza się w oku kręci... 16.02.10, 14:25 do zuzka111:zabawne,ale przyszło mi na myśl to samo... a swoją drogą to cóż to za nadzwyczajne wykształcenie i kwalifikacje posiada ta pani?niektórzy na tym forum zdaje się przeoczyli,że polskie realia się zmieniły i zagraniczne studia,studia nba,zagraniczne praktyki i inne takie to rzeczywistość setek jeśli nie tysięcy młodych Polaków.nie mam specjalnie rozległych kontaktów,a znam 4 osoby właśnie w ten sposób wyedukowane-w tym dwie po uniwersytetach zaliczanych do tzw ligi bluszczowej.myślę,że ta młoda osoba powinna się zwyczajnie wstydzić,że tatuś załatwiał jej prace i to w ten sposób-no ale może to moje amerykańskie naleciałości przeszczepione na polski grunt Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Aż łza się w oku kręci... 16.02.10, 17:18 A co to ma wspólnego z rzeczona "aferą"? Odpowiedz Link Zgłoś
z.lo Re: Aż łza się w oku kręci... 16.02.10, 17:23 Wiesz patriot, ja Ci poradzę jedno: idź na te studia, jak piszesz, nba, a potem się zabieraj za komentowanie ogólnego poziomu wykształcenia młodzieży polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Aż łza się w oku kręci... 16.02.10, 18:30 na studia nba trzeba mieć minimum 210 cm wzrostu! ;-) - wysportowana alexis z.lo napisał: > Wiesz patriot, ja Ci poradzę jedno: idź na te studia, jak piszesz, nba, a potem > się zabieraj za komentowanie ogólnego poziomu wykształcenia młodzieży polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Re: Aż łza się w oku kręci... 16.02.10, 22:06 do z.lo:jeśli tak bardzo podniecasz się literówkami i tylko o tym potrafisz napisać to niewątpliwie jesteś tęgim umysłem:możesz dalej tropić niedostatki mojego pisarskiego warsztatu-coś mi mówi,że ani zwyczajnej magisterki ani tym bardziej mba kolega nawet nie powąchał Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Sobiesiak o spotkaniu w "Pędzącym Króliku": Nie... 16.02.10, 11:56 Ot i mamy demokrację. Za bywanie w jakiejś knajpie można trafić przed jedyną prawą i sprawiedliwą komisję śledczą (o kamerach telewizyjnych nie wspomnę). Strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzya1 Re: Sobiesiak o spotkaniu w "Pędzącym Króliku": N 16.02.10, 17:56 Właśnie, taka to demokracja. Na nic wyroki Trybunału, co tam... Tylko że tacy Sobiesiakowie to jakoś sobie poradzą, ale co się będzie działo jak trafi to kogoś z nas tzw. zwykłych ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kudlaty_marsjanin Do ludzi z Totalizatora Sportowego 16.02.10, 11:56 Czego wy wymagacie w tych aplikacjach, że nawet tak wybitna kandydatka jak Magdalena Sobiesiak potrzebowała aż trzech prób, aby poprawnie wypełnić taki papierek? W dodatku z pomocą niezwykle wybitnego urzędnika jakim niewątpliwie jest Marcin Rosół. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Sobiesiak o spotkaniu w "Pędzącym Króliku": Nie... 16.02.10, 12:05 Tak sobie siedzę, czytam i się zastanawiam... za miast czego lub w jakim celu robi się tę całą "aferę" i nagłaśnia w mediach? Czy aby nie ma poważniejszych spraw do załatwienia w Polsce za pieniądze podatnika, niż jakiś hazard? (Nie korzystam z hazardu, nie obchodzi mnie on, a ciągle o nim słyszę/czytam.. nawet pomimo wyrzucenia telewizora z domu.. kanał). Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Pewnie nie uwierzysz ale korzystasz z hazaedu, z 16.02.10, 12:17 tych 500.000.000zł podatków Odpowiedz Link Zgłoś
mania59 Czy ona zna tresc tego biznesplanu? 16.02.10, 16:16 Odnioslam wrazenie, ze pani Sobiesiak nie zna tresci tego biznesplanu, nasuwaja sie watpliwosci, kto go ukladal? Hm.... Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo ciekawe czy każdemu kandydatowi sprawdzają CV w 16.02.10, 12:10 pędzącym króliku ... jak na prawnika wyjątkowo się nieudolnie tłumaczy. Wiarygodna niczym Pinokio w swoich najlepszych latach i najdłuższym nosie :P Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: ciekawe czy każdemu kandydatowi sprawdzają CV 16.02.10, 17:22 PiS - to mali Pieniacze i S...y manipulujący donosami! Odpowiedz Link Zgłoś
polidaktyl Ap rawda jest taka że! 16.02.10, 12:10 A co to za przestępstwo załatwić prace znajomemu jeśli jest kompetentny? A kto załatwił wasze miejsca pracy? Ja wszystkie stanowiska sam sobie załatwiłem dzięki znajomością. A kto załatwił dobre miejsca na listach posłom komisji? Waserman domagał się szacunku a niby dla czego takie coś jak on ma mieć szacunek za co? Nie dość że z Krakowa to jeszcze aparatczyk w partii złośliwego karzełka. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Ap rawda jest taka że! 16.02.10, 12:12 A o nepotyźnie nigdy nie słyszałeś ?? Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Ap rawda jest taka że! 16.02.10, 14:00 viptocat napisał: > A o nepotyźnie nigdy nie słyszałeś ?? Słyszałem o tym ,jak to jeden brat drugiemu załatwił na pięć lat mieszkanie na Krakowskim Przedmieściu. Odpowiedz Link Zgłoś
lordjim4 Re: Ap rawda jest taka że! 16.02.10, 15:24 "..dzięki znajomością..." więc nie wymagaj od niego takich słów jak nepotyzm :O) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Ap rawda jest taka że! 16.02.10, 12:25 polidaktyl napisał: > A co to za przestępstwo załatwić prace znajomemu jeśli jest kompetentny? A kto > załatwił wasze miejsca pracy? Ja wszystkie stanowiska sam sobie załatwiłem > dzięki znajomością. Ja mu wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Ap rawda jest taka że! 16.02.10, 18:27 polidaktyl napisał: > A co to za przestępstwo załatwić prace znajomemu jeśli jest kompetentny? A kto > załatwił wasze miejsca pracy? Ja wszystkie stanowiska sam sobie załatwiłem > dzięki znajomością. > A kto załatwił dobre miejsca na listach posłom komisji? Waserman domagał się > szacunku a niby dla czego takie coś jak on ma mieć szacunek za co? Nie dość że > z Krakowa to jeszcze aparatczyk w partii złośliwego karzełka. Na dodatek były komuch. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Kłamie jak z nut. Nigdzie nie składałam wcześniej 16.02.10, 12:11 cv. Składałam do kilku firm, mało spójne. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Ta kobita mi pasi 16.02.10, 12:16 Kumata i ładna. Z wyrka bym nie wyrzucił, bo to tam musiałoby się rozstrzygać wedle woli. Odpowiedz Link Zgłoś
polidaktyl Re: Ta kobita mi pasi 16.02.10, 12:24 Nepotyzm nie jest zły jeśli osoba jest kompetentna a mało przecież ona NIE DOSTAŁA PRACY W TOTALIZATORZE Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Ta kobita mi pasi 16.02.10, 12:28 Powinna pozwać Rosoła, Chlebowskiego i Drzewieckiego do sądu. W końcu padła ofiarą perfidnego oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Janusz Rolicki stetryczał i stał sie dyżurnym 16.02.10, 12:23 przygłupem wzywanym do mediów na potrzebę idiotycznych komentarzy..?, kiedyś media generała stosowały taką taktykę i wzywały przygłupów na potrzebę komentarzy o głupim narodzie. A swoją drogą dlaczego generał nie dostał Orła Białego, albo Nobla Pokojowego ? Przywódca powinien wezwac na dywan kurdupla żeby dać mu natychmiast Nobla. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1956 Sobiesiak o spotkaniu w "Pędzącym Króliku": Nie... 16.02.10, 12:24 Czy ktoś jeszcze wierzy. że w tym kraju w zarządach spółek Skarbu Państwa można zasiadać bez poparcia?? Chyba tylko wrocławskie krasnale... Czekam na dogłębne śledztwo dziennikarskie: kto kogo zna w zarządach, a chwilę po zwolnieniu wszystkich krewnych i znajomych królika (pędzącego)ogłoszenie narodowej łapanki na te stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
wyspana.pl Pani Magdaleno, 16.02.10, 12:24 tak oglądam, mam mieszane uczucia, ale wydaje mi się, że ma Pani lekcję życiową pt."Pieniądze szczęścia nie dają", ani wykształcenie "niewiadomojakie" też nie zawsze ułatwia życie. Życzę szczęścia, ale radzę go szukać gdzie indziej i wyciągnąć z tej całej afery jak najcenniesze wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilbo Sobiesiak brzydki, a ona całkiem całkiem:) 16.02.10, 12:26 Sobiesiaka lubie, bo grał w WKS-ie i nie szczędził kasy i czasu by mój klub ratować przed upadkiem. Za to szacunek. Za to, że próbował sobie dogadzać przy pomocy polityków też nie mam do niego pretensji. Pretensje mam do polityków, że tak chętnie szli na układu. A Chlebowski, gdyby miał honor, powinien popełnić sepuku - nieważne czy za realne działania, czy za gadanie głupot. Pozycja zobowiązuje. Sympatycznej Pani Magdzie radzę, aby więcej mówiła, a mniej czytała z kartki. Mówienie wychodzi jej znacznie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
2mek99 Pewnie kończyła ten sam kurs co Skrzypek - praca w 16.02.10, 12:26 zarządzie TS należy jej się jak psu zupa (albo kość). Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 Ilu polityków,posłów,załatwiło pracę swoim bliskim 16.02.10, 12:36 żona Kowala w KGHM, brat Kaczynskich w Orlenie,brat Marcinkiewcza, Millera, Ziobry,córka Wassermana,syn Gilowskiei i synowa, brat Kłopotka {bez wykształcenia} dyrektorem Ag.rolnej,rodzina Pawlaka, Kurskiego,Brudzinskiego. ITD !!! Od lat przewala się przez prase,TV, wiedza na temat posłów,polityków którzy załatwiają etaty w spółkach panstwowych, dla swoich bliskich i kumpli Równierz dla siebie ! I raptem oburzenie na Sobiesiaka i jego córke..Zakłamanie jak Himalaje! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 tony.c, o jakie złodziestwo ???????? 16.02.10, 13:59 Podaj kto, komu, ile, kiedy, gdzie !!!? Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Tobie, jemu, mnie. Od 2 lat bblokowanie podwyżki 16.02.10, 16:05 opłat kosztuje bużet parę złotych, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
cudoktusk Ilu polityków,posłów,załatwiło pracę swoim bliskim 16.02.10, 12:40 No właśnie !! pw.2221 napisał: > żona Kowala w KGHM, brat Kaczynskich w Orlenie,brat Marcinkiewcza, Millera, > Ziobry,córka Wassermana,syn Gilowskiei i synowa, brat Kłopotka {bez > wykształcenia} dyrektorem Ag.rolnej,rodzina Pawlaka, Kurskiego,Brudzinskiego. > ITD !!! Od lat przewala się przez prase,TV, wiedza na temat posłów,polityków > którzy załatwiają etaty w spółkach panstwowych, dla swoich bliskich i kumpli > Równierz dla siebie ! > I raptem oburzenie na Sobiesiaka i jego córke..Zakłamanie jak Himalaje! Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Ilu polityków,posłów,załatwiło pracę swoim bl 16.02.10, 18:32 cudoktusk napisał: > No właśnie !! > > pw.2221 napisał: > > > żona Kowala w KGHM, brat Kaczynskich w Orlenie,brat Marcinkiewcza, Miller > a, > > Ziobry,córka Wassermana,syn Gilowskiei i synowa, brat Kłopotka {bez > > wykształcenia} dyrektorem Ag.rolnej,rodzina Pawlaka, Kurskiego,Brudzinski > ego. > > ITD !!! Od lat przewala się przez prase,TV, wiedza na temat posłów,polity > ków > > którzy załatwiają etaty w spółkach panstwowych, dla swoich bliskich i kum > pli > > Równierz dla siebie ! > > I raptem oburzenie na Sobiesiaka i jego córke..Zakłamanie jak Himalaje! Nie Kowala tylko tego drugiego kutasa z pisu,ona jest cieniutka jak piwo ruskie. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Ilu polityków,posłów,załatwiło pracę swoim bl 16.02.10, 13:23 I twoim zdaniem to dobrze ,że tak jest ?? >brat Kaczynskich Trzeci bliźniak LOL. Być może rzeczywiście nasza konstytucja jest tak "artystycznie" napisana ,że ,żeby efektywnie rządzić Polską bliźniacy nie wystarczą potrzebujemy trojaczków. :). Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Ciekawe czy pamięta że zeznaje pod przysięgą? 16.02.10, 12:31 I że składanie fałszywych zeznań można dostać wyrok? Jej zeznania zawierają dość prymitywne wykręty, które można spokojnie uznać za kłamstwa (zwłaszcza w kontekście tego co zeznali inni świadkowie). Ciekawe co powie Rosół, bo tylko on na razie może ją jeszcze z bagna wyciągnąć. Do pudła pewnie nie pójdzie, ale prawnik z wyrokiem będzie miał ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś