Dodaj do ulubionych

Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi...

21.02.10, 14:57
Wyskoczył,jak Frasyniuk z konopi.

Obserwuj wątek
    • polonski Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi... 21.02.10, 14:59
      Frasyniuk i jego "banda" blefuje bo chce "wyłudzić" znowu pieniądze od
      polskiej emigracji ale tym razem sie przeliczy.
      Wynikiem tego bełkotu będzie dalsze topienie w "g...nie" polskiej solidarności.
    • zwyklaosoba A gdzie jest tych kilkaset komentarzy od rana 21.02.10, 15:19
      które pojawiły się wcześniej ? Cenzura ?
      • weszpolak Re: A gdzie jest tych kilkaset komentarzy od rana 21.02.10, 17:16
        Tutaj, ślepoto

forum.gazeta.pl/forum/w,902,107617646,107617646,Frasyniuk_Zniesc_swieto_11_listopada_Jest_zi_.html
    • bmc3i Zgadzam sie. 21.02.10, 15:27
      Wiecej pozytku z punktu widzenia postaw patriotycznych przyniosa obchody w
      cieplym, słonecznym czerwcu, niz w ponurym listopadzie. Zwlaszcza, ze
      niewatpliwie wazne listopadowe swieto, zostalo juz w miedzyczasie przycmione
      innymi nie mniej waznymi z punktu widzenia panstwa wydarzeniami historycznymi.
      • an_konta Re: Zgadzam sie. 21.02.10, 16:47
        Akurat 4 czerwca bardziej mi się kojarzy ze zdradą interesu narodowego przez koniunkturalistów podwieszonych pod Solidarność...
        I obaleniem przez SB-ckiego agenta Bolka przy pomocy m.in. Tuska legalnego rządu premiera Jana Olszewskiego , wykonującego uchwałę legalnego Sejmu RP dotyczącą dezubekizacji polskiej sceny politycznej...i z czego tu być dumnym???
        • maaac Re: Zgadzam sie. 22.02.10, 07:27
          an_konta napisał:

> Akurat 4 czerwca bardziej mi się kojarzy ze zdradą interesu
          > narodowego przez koniunkturalistów podwieszonych pod Solidarność...
          A jakiż to ten "interes narodowy" był/jest skoro go zdradzono? Jakim
          cudem nazywasz tych ludzi "koniunkturalistami podwieszonymi pod
          Solidarność" skoro przez całą historię Solidarności ich nazwiska się
          przewijały. Było też o tych ludziach słychać jako o opozycjonistach
          znacznie wcześniej.

> I obaleniem przez SB-ckiego agenta Bolka przy pomocy m.in. Tuska
          > legalnego rządu premiera Jana Olszewskiego,
          Legalne obalenie przy pomocy konstruktywnego wotum nieufności
          niekompetentnego rządu Jana Olszewskiego, który ze strachu przed
          upadkiem posłużył się legalnie przegłosowaną uchwałą do nielegalnego
          zastraszania posłów, senatorów i prezydenta. Rządu Olszewskiego
          działającego przy pomocy UBeckich teczek zgodnie z najlepszą UBecką
          szkołą.

> wykonującego uchwałę legalnego Sejmu RP dotyczącą dezubekizacji
          > polskiej sceny politycznej...i z czego tu być dumnym???
          Rządu który nie miał najmniejszego zamiaru wykonać uchwały o
          deubikizacji tylko chciał przy pomocy teczek dalej prowadzić UBeckie
          działania. Tak samo wszelacy "lustratorzy" w najnowszej historii
          Polski nigdy nie mieli zamiaru rozliczać z przeszłości. zawsze
          chodziło wyłącznie o grę polityczną przy pomocy akt UB.

Zresztą kto zna historię ten wie, że tak samo po wojnie postępowali
          komuniści przy pomocy akt Gestapo wsadzający do więzienia patriotów z
          AK. Lata płyną, a przyzwyczajenie pewnych środowisk się nie zmieniają.
          Kiedyś tylko udawali patriotów komunistów, dziś robią za patriotów
          antykomunistów.
          • an_konta Re: Zgadzam sie. 22.02.10, 12:20
            Owóż Solidarność 1980 roku to było zupełnie co innego niż ta z 1989 , tej drugiej nie chodziło już o ludzi tylko o stanowiska...
            Rząd Olszewskiego mógłby robić co chciał byle by tylko nie ruszał "ELYT" , A SZCZEGÓLNIE AGENTA NR.1 proszę sobie zobaczyć odpowiednie filmy na YOU TUBE jak mały wałęsa zniszczył szczytne idee zaprzedając się duszą i ciałem komuchom, którzy mieli jego donosy z czasu współpracy z SB... porównania z działaniami powojennymi UB są chybione o tyle , że AKowcy byli gorącymi patriotami walczącymi o mwolną Polskę a banda Bolka walczyła o "polskę" dla siebie i kolesiów...Jak myślisz dlaczego potem ukręcono łeb ww. uchwale???Konstruktywne wotum powstało w nocnej panice - jeszcze raz polecam film "Nocna zmiana" na You Tube . Pozdrawiam!
            • maaac Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 07:45
              an_konta napisał:

> Owóż Solidarność 1980 roku to było zupełnie co innego niż ta z
              > 1989 , tej drugiej nie chodziło już o ludzi tylko o stanowiska...
              W jednej i drugiej występują te same nazwiska, na które tak plujesz.
              Ból co? Nie trzeba oglądać agitek na YouTube tylko popytać się
              rodziców, przewertować stare gazety itp. itd.

> Rząd Olszewskiego mógłby robić co chciał byle by tylko nie
              > ruszał "ELYT" ,
              Nie mógł. Jego dni były policzone. Nie dla tego wyleciał bo "ruszył
              elity" tylko zabrał się za "elity" bo myśleli, że w ten sposób dalej
              utrzymają się przy korycie. Nie utrzymali się - między innymi dla
              tego, że KPN nie poddał się szantażowi. Obiecywali Moczulskiemu, że
              ukryją jego fakt kapusiostwa o ile tylko nie poprze w sejmowym
              głosowaniu odsunięcia Olszewskiego od władzy.

> A SZCZEGÓLNIE AGENTA NR.1 proszę sobie zobaczyć odpowiednie filmy
              > na YOU TUBE jak mały wałęsa zniszczył szczytne idee zaprzedając
              > się duszą i ciałem komuchom, którzy mieli jego donosy z czasu
              > współpracy z SB...
              Pamiętam działania Wałęsy. Jedyne "niszczące" były w okresie gdy
              współpracując z "patriotycznymi" Kaczyńskimi ogłosił "wojnę na
              górze" by rozwalić jedność OKP - Obywatelskiego Klubu
              Parlamentarnego - solidarnościowej strony w Sejmie. Wynikało to z
              faktu, że Wałęsa nagle odkrył, że znajduje się poza procesami
              decyzyjnymi mającymi wpływ na losy kraju. Stał się "nieważny", co
              przy jego wielkich ambicjach bardzo go bolało. Bracia Kaczyńscy
              mając nadzieję wyrosnąć przy nim - też byli nikim w porównaniu do
              pozostałych znanych solidarnościowców wsparli go w tej walce. Wałęsa
              z Kaczyńskimi wygrał. Rozwalili OKP - Wałęsa stał się prezydentem,
              Kaczyńscy zaczęli działać w jego otoczeniu - stali się ważni. Potem
              jak Wałęsa wywalił na zbite buzie obu Braci - oni nagle "odkryli"
              agenturalną działalność Wałęsy. Już od samego początku to były takie
              typy co potrafiły budować swoją wielkość tylko na niszczeniu czegoś
              innego.

> porównania z działaniami powojennymi UB są chybione o tyle , że
              > AKowcy byli gorącymi patriotami walczącymi
              > o mwolną Polskę a banda Bolka walczyła o "polskę" dla siebie i
              > kolesiów...
              Hehehehehe nawet nie wiesz, że komuniści dokładnie o to samo
              oskarżali AKowców - o to że walczyli o >>"polskę" dla siebie i
              kolesiów...<<. Znów ci głupio wyszło co? Tak się dzieje, jak całą
              wiedzę o świecie czerpie się tylko z agitek różnych
              pseudoprawicowych (bo w rzeczywistości jak najbardziej lewicowych)
              autorytetów.

> Jak myślisz dlaczego potem ukręcono łeb ww. uchwale???
              By odsunąć puczystę i partacza od władzy. Na szczęście krew się nie
              polała - a już Olszewski chciał ruszyć do boju zbrojne ramie dawnego
              UB/SB - wojska MSWiA - "Nadwiślańskie Jednostki Bojowe". Wystraszył
              się, dzięki temu jeszcze żyje. Bo takiej zdrady stanu myślę, że by
              mu nie darowano. Bardzo ubolewam, że darowano mu to co zrobił. Gdyby
              wtedy ukarano przykładnie Olszewskiego i jego towarzyszy nie było by
              dziś Macierewicza pozbawiającego Polski osłony wywiadu. Nie było by
              Kaczyńskich próbujacych zastraszyć obywateli. Idea IVRP trafiła by
              do ciupy (nie myślały by o niej również różne tuzy intelektu z PO).

> Konstruktywne wotum powstało w nocnej panice - jeszcze raz polecam
              > film "Nocna zmiana" na You Tube . Pozdrawiam!
              A zamiast "myśleć samodzielnie" spróbowałeś kiedyś pomyśleć
              samodzielnie i odpowiedzieć sobie na pytanie - skoro robili wg.
              twojej opinii coś złego to po co dokumentowali to na taśmie
              filmowej? No po co? Czego dowodem miała być w razie czego ta taśma?
              No? Wysil umysł. Bo tego ci zapewnie nie powiedzą ci co ci mówią jak
              masz "niezaleznie myśleć".
              • an_konta Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 11:25
                Tobie jednak mania "samodzielności" odbija ... Widocznie wcześniej tj. w dzieciństwie i młodości myśleli za ciebie rodzice , a teraz pewnie żona...
                Otóż przyjmij do wiadomości ,że przynajmniej ja myślę i myślałem zawsze samodzielnie a mam po temu następujące przesłanki:
                Wychowanie w duchu patriotycznym - pochodzę z rodziny, która zarówno po powstaniu listopadowym,jak i styczniowym do ostatniego jej członka była wywieziona na sybir , a wrócił dopiero mój dziadek i jego brat.
                W 1940 roku sowieci wywieźli do Kazachstanu siedmioosobową rodzinę matki . Z ...tej ekskursji powróciło tylko dwoje .

Stryj -zawodowy żołnierz we wrześniu, potem żołnierz wileńskiego okręgu AK później w I Armii WP i osadnik na ziemiach zachodnich,musiał ukrywać się po wojnie pod przybranym nazwiskiem, pod którym zresztą zmarł w 1972 roku.

Zawsze uczono mnie szacunku dla przodków i tradycji niepodległościowej , a Ty śmiesz mnie naprowadzać na Twoje -samodzielne tory myślenia??? To tobie by się przydało abyś zaczął myśleć samodzielnie a nie ulegał owczemu pędowi twojego środowiska (michniko-szechtery)do nieomylności i kombatanckości za zasługi , których tak na prawdę nie było, bo całą "walka " odbyła się za suto zastawionymi stołami Magdalenki! Kiedyś za wolność i niepodległość ojczyzny moi dziadowie ginęli i udawali się na długoletnie katorgi, z których częstokroć powracali dopiero ich synowie , lub wnuki ,a Ty śmiesz porównywać Waszą ofiarę , której jedynym skutkiem był kac (w tym mam nadzieję i moralny) do tamtych ??? Co to za wolność, w której podmiotem jest władza , a nie społeczeństwo???

Zresztą wy zapatrzeni w siebie "bojownicy" nigdy tego nie pojmiecie...
                • maaac Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 11:57
                  :)
                  Strasznie mnie bawią takie posty.

Wpierw deklaracja będąca negacją wychowania i pochwała samodzielnego
                  myślenia z krytyką mojej osoby:
                  > Tobie jednak mania "samodzielności" odbija ... Widocznie wcześniej
                  > tj. w dzieciństwie i młodości myśleli za ciebie rodzice , a teraz
                  > pewnie żona...

Potem pochwała własnej samodzielności:
                  > Otóż przyjmij do wiadomości ,że przynajmniej ja myślę i myślałem
                  > zawsze samodzielnie a mam po temu następujące przesłanki:

Potem zaś okazuje się że ta "samodzielność" wynika z niczego innego
                  jak właśnie z wychowania i myślenia tak jak "wpoiła" to rodzina:
                  > Wychowanie w duchu patriotycznym - pochodzę z rodziny, która
                  > zarówno po powstaniu listopadowym,jak i styczniowym do ostatniego
                  > jej członka była wywieziona na sybir , a wrócił dopiero mój
                  > dziadek i jego brat.

Nie mówiąc już o typowych zagrywkach jak "genetyczny patriotyzm"
                  czyli pisanie nie o włąsnych działaniach i zasługach tylko
                  podczepiania się pod osiągnięcia przodków.

Mogę wyrazić tylko tym przodkom serdeczne współczucie, że tak jak
                  Wanda Wasileska zdradziła idee ojca teraz następny osobnik to robi.
                  Wanda przynajmniej nie była na tyle bezczelna by się na swojego tatę
                  powoływać.

Dalszy ciąg postu też typowy. Mnóstwo perorowania z górnolotnymi
                  stwierdzeniami i zero odwołania do moich wypowiedzi.

No bo ani pomyśleć po co kamera była w czasie tzw. "nocnej zmiany"
                  ani przyznać się że się cytuje komuchów z lat 40 i 50 opluwających
                  AKowców przy opluwaniu obecnie elit solidarności nie można. Tak samo
                  fakt że wśród tych zdrajców Magdalenkowych byli również obecni
                  idole "antykomunizmu" Kaczyńscy - też nie warto mówić?
                  Itd. Itp. Bo po co? Lepiej pochwalić się pradziadkiem a mnie od
                  komuchów wyzwać. To prostsze bo mieści się w kanonach "niezależnego
                  myślenia". Myślenie - i używanie merytorycznych argumentów już nie.
                  • aplus Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 14:01
                    maaac napisał:

> No bo ani pomyśleć po co kamera była w czasie tzw. "nocnej zmiany"

SRATATATATATA !!!!
                    A gdzie byla kamera w czasie Targowicy=Okraglego stolu no i PS. Magdalenki.
                    A moze byla tylko nie dalo sie zmontowac niczego sensownego z tych kilku
                    pstrykniec dla prasy. No i jak i czyj glos podlozyc jak obraz nieuchomy co ???!!!!
                    • maaac Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 14:56
                      > SRATATATATATA !!!!
                      > A gdzie byla kamera w czasie Targowicy=Okraglego stolu no i PS.
                      > Magdalenki.
                      > A moze byla tylko nie dalo sie zmontowac niczego sensownego z tych
                      > kilku pstrykniec dla prasy. No i jak i czyj glos podlozyc jak
                      > obraz nieuchomy co ???!!!!
                      ???? I znów kłopoty z czytaniem?
                      • aplus Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 15:16
                        maaac napisał:

> > SRATATATATATA !!!!
                        > > A gdzie byla kamera w czasie Targowicy=Okraglego stolu no i PS.
                        > > Magdalenki.
                        > > A moze byla tylko nie dalo sie zmontowac niczego sensownego z tych
                        > > kilku pstrykniec dla prasy. No i jak i czyj glos podlozyc jak
                        > > obraz nieuchomy co ???!!!!
                        > ???? I znów kłopoty z czytaniem?

To krucze-k odpowiedz jak ja nie umiem czytac w/g ciebie !!!!
                        Krucze-k tez nie umie tak ????!!!!!
                        Tylko jeden maaac umie !!!!!!!! Tak ?????!!!!
                        HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA
                        • maaac Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 15:21
                          Nie. Ty nie umiesz czytać. On umie.
                          Łączy was tylko "niezależność myślenia" czyli jedyne słuszne poglądy
                          na świat poznawane z obowiązkowej lektury "niezaleznie myślących".
                          On nie próbował dyskutować z swoimi fantazjami na temat moich
                          wypowiedzi.
                          • aplus Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 15:47
                            stara bolszewicka metoda - sklocic i niech sie zra miedzy soba
                            ja nie mam fantazji na temat twoich wypowiedzi ja tylko ci tlumacze skad sie
                            wziela twoja dialektyka marksistowsko-leniniowska biedny maaacu zagubiony.
                            nie twierdze ze to robie dobrze bo trafic do zakutego ubecko/esbeckiego lba nie
                            jest latwo a palki nie bede uzywal jak twoi koledzy
                            • maaac Re: Zgadzam sie. 24.02.10, 16:21
                              aplus napisał:

> stara bolszewicka metoda - sklocic i niech sie zra miedzy soba
                              :) i co zaatakujesz go tylko dla tego, że on umie czytać a Ty nie?
                              No nie kpij. Naprawdę powtarzanie haseł bez rozumienia ich znaczenia
                              jest pozbawione sensu.

> ja nie mam fantazji na temat twoich wypowiedzi
                              Hmmm nie masz... tylko widzisz w nich różne sprawy których ja nie
                              napisałem. Tiaaaaaa

> ja tylko ci tlumacze skad sie wziela twoja dialektyka
                              > marksistowsko-leniniowska
                              O i znów używasz słów których nie rozumiesz. Używasz ich tylko dla
                              tego że używać ich "wypada" w środowisku "niezależnie myślących".
                              poznać ich znaczenie to już ciut za dużo.

> biedny maaacu zagubiony. nie twierdze ze to robie dobrze bo trafic
                              > do zakutego ubecko/esbeckiego lba nie
                              > jest latwo a palki nie bede uzywal jak twoi koledzy
                              Woow i schodzimy na poziom wyzwisk. Ups - ty schodzisz. Tym razem
                              masz fantazje na punkcie pałek i S/M.
                  • krucze-k Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 14:12
                    maac Co za argumentacja "to po co by filmowali te chwile", a po co filmowali
                    hitlerowcy swoje bezeceństwa. Zastanowiłeś się?

an konta masz rację by rozumieć patriotyzm trzeba mieć kręgosłup moralny, a
                    dyskutant maac, jak widać go nie posiada, więc szkoda słów dla niego bo wszystko
                    od tak zabetonowanej głowy się odbije jak groch od ściany.
                    • an_konta Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 14:56
                      Cieszę się, że są ludzie, którzy myślą ... samodzielnie. Dziękuję.
                      • maaac Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 15:10
                        Hehehehe
                        "Myśleć samodzielnie" powtarzać te same hasła co inni, pochodzace od
                        guru "samodzielnego myślenia". Jeśli twierdzisz coś innego, to nie
                        potrafisz myśleć samodzielnie.
                        Ot definicja forumowa "samodzielnego myślenia".
                    • maaac Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 15:08
                      krucze-k napisał:

> maac Co za argumentacja "to po co by filmowali te chwile", a po co
                      > filmowali hitlerowcy swoje bezeceństwa. Zastanowiłeś się?
                      Jasne - by się pochwalić. Hitlerowcy byli dumni z tego co robili. Za
                      to jaki był powód filmowania rozmów mających na celu utworzenie
                      alternatywnego rządu dla Olszewskiego? Skoro twierdzicie, że się
                      bali i wstydzili tego co robią? A może się bali czego innego, i te
                      zdjęcia miały być w razie czego dokumentacją czyiś działań? A Wojska
                      Nadwiślańskich Jednostek Bojowych miały ruszyć na rozkaz Premiera...
                      Co Olszewski gorszy od Piłsudskiego?

> an konta masz rację by rozumieć patriotyzm trzeba mieć kręgosłup
                      > moralny, a dyskutant maac, jak widać go nie posiada, więc szkoda
                      > słów dla niego bo wszystko od tak zabetonowanej głowy się odbije
                      > jak groch od ściany.
                      Problem w tym, że an_konta nie ma kręgosłupa moralnego, ma za to
                      zabetonowaną głowę i przodków, którymi nie wiadomo w imię czego
                      próbuje się chwalić, jakby ich działania były jego zasługą. Nie ma
                      kręgosłupa moralnego bo nie widzi, że nalezy się chwalić tym co jest
                      swoją własną zasługą a nie kogoś innego. Nie ma bo próbuje opluwać
                      tych ludzi, którzy coś próbowali dla dobra Polski i jego an_konta
                      zrobić gdy było to ryzykowne. Próbuje przy tym zkłamać przeszłość
                      twierdząc, że to było tylko wspólne picie alkoholu. Nie wiem, jak
                      można kłamcę podawać jako kogoś z "kręgosłupem moralnym"?

An_konta nie potrafi też posługiwać się argumentami. Bo zamiast
                      dyskutować na fakty ze mną zaczął się chwalić swoim "genetycznym
                      patriotyzmem" - przy tym się ośmieszył jednocześnie negując i
                      chwaląc wychowanie przez rodziców. To świadczy o jego "zabetonowanej
                      głowie". Jakby miał ją otwartą to podał by mi odpowiedzi na moje
                      wątpliwości. On jednak woli omijać takie tematy.
                      • aplus Re: Zgadzam sie. 23.02.10, 15:41
                        maaac napisał:

> krucze-k napisał:
                        >
                        > > maac Co za argumentacja "to po co by filmowali te chwile", a po co
                        > > filmowali hitlerowcy swoje bezeceństwa. Zastanowiłeś się?
                        > Jasne - by się pochwalić. Hitlerowcy byli dumni z tego co robili. Za
                        > to jaki był powód filmowania rozmów mających na celu utworzenie
                        > alternatywnego rządu dla Olszewskiego? Skoro twierdzicie, że się
                        > bali i wstydzili tego co robią? A może się bali czego innego, i te
                        > zdjęcia miały być w razie czego dokumentacją czyiś działań? A Wojska
                        > Nadwiślańskich Jednostek Bojowych miały ruszyć na rozkaz Premiera...
                        > Co Olszewski gorszy od Piłsudskiego?

ale sie placzesz !
                        czyli tym samym przyznajesz w czasie Targowicy i Magdalenki nie bali sie wiec
                        nie filmowali.
                        Skoro "w razie czego" nie nastapilo dlaczego nie spalili kompromitujacych tasm
                        zainstalowania Pawlaka na premiera tak jak spalili teczki ? Filmowiec uciekl czy
                        Kurski tasme ukradl ?
                        • maaac Re: Zgadzam sie. 24.02.10, 16:26
                          > ale sie placzesz !
                          > czyli tym samym przyznajesz w czasie Targowicy i Magdalenki nie
                          > bali sie wiec nie filmowali.
                          Jakiej Targowicy? Jak mieli filmować w czasie rozmów Magdalenki. Kto
                          się wtedy mógł kogoś bać i kto dysponował wtedy kamerami. Pomyślałeś
                          choć trochę zanim zacząłeś bredzić?

> Skoro "w razie czego" nie nastapilo dlaczego nie spalili
                          > kompromitujacych tasm zainstalowania Pawlaka na premiera tak jak
                          > spalili teczki ? Filmowiec uciekl czy Kurski tasme ukradl ?
                          Teczek nie spalili oni tylko ideowi przodkowie "prawicy". Taśm zaś
                          oni nie musieli spalić bo nie ma na nich niczego kompromitującego.
                          Całą "kompromitacja" rodzi się wyłącznie w umysłach "niezaleznie
                          myślących". Nie dociera? Właśnie dla tego taśmy istnieją bo wg
                          opinii ludzi na nich uwiecznionych nie sa niczym złym.
    • mieczmar33 Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi... 21.02.10, 17:09
      Frasyniuk nie ma racji. To nie poważna propozycja. Dzień 11 listopada to
      dzień odzyskania niepodległości po 123 latach niewoli. Dzień ten, to dzień
      szczególny dla Polski i Polaków. Polska stała się WOLNYM i NIEPODLEGŁYM krajem
      w Europie. O tym dniu powinniśmy pamiętać po wsze czasy. Natomiast dzień 4
      czerwca upamiętniający wybory do Sejmu Kontraktowego, to dzień o znacznie
      mniejszym znaczeniu. Frasyniuk zagalopował się. Nie rozpoznaje wagi tych
      zdarzeń. Polecam Frasyniukowi poczytać i zapoznać się z HISTORIĄ POLSKI. Dobra
      rada!!!!!!!!!!!!!
      • mieczmar33 Re: Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest 22.02.10, 12:04
        mieczmar33 napisał:

> Frasyniuk nie ma racji. To nie poważna propozycja. Dzień 11 listopada to
        > dzień odzyskania niepodległości po 123 latach niewoli. Dzień ten, to dzień
        > szczególny dla Polski i Polaków. Polska stała się WOLNYM i NIEPODLEGŁYM krajem
        > w Europie. O tym dniu powinniśmy pamiętać po wsze czasy. Natomiast dzień 4
        > czerwca upamiętniający wybory do Sejmu Kontraktowego, to dzień o znacznie
        > mniejszym znaczeniu. Frasyniuk zagalopował się. Nie rozpoznaje wagi tych
        > zdarzeń. Polecam Frasyniukowi poczytać i zapoznać się z HISTORIĄ POLSKI. Dobra
        > rada!!!!!!!!!!!!!
        • mieczmar33 Re: Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest 22.02.10, 12:05
    • ktos.inteligentny Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 21.02.10, 17:09
      Za 200-300 lat nikt nie będzie obchodził żadnego święta 4 czerwca, bo z
      odpowiednio dalekiej perspektywy PRL był po prostu państwem o ograniczonej
      suwerenności (jakich wiele było i jakich jeszcze wiele będzie). Odzyskanie
      niepodległości 11 listopada 1918 roku natomiast było aktem ponownego powstania
      państwa polskiego. Państwa o 1000 letniej historii, które sąsiedzi chcieli
      unicestwić i które powstało ponownie.
      • aplus Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 21.02.10, 17:27
        4 czerwca to Targowica XX wieku nic wiecej.
        Wstyd ze to scierwo obraza Polakow
        • maruda.r Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 22.02.10, 07:03
          aplus napisał:

> 4 czerwca to Targowica XX wieku nic wiecej.
          > Wstyd ze to scierwo obraza Polakow

Wolałeś więc PRL?

• maaac Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 22.02.10, 07:16
            On nie wolał. On nie rozumie znaczenia słów, które wypowiada. Wali
            hasłami, które gdzieś zasłyszał nie orientując się jaką mają szerszą
            wymowę.
            • aplus Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 22.02.10, 10:31
              maruda.r napisał:

> aplus napisał:
              >
              > > 4 czerwca to Targowica XX wieku nic wiecej.
              > > Wstyd ze to scierwo obraza Polakow
              >
              > **************************
              >
              > Wolałeś więc PRL?
              >

czyli twoim zdaniem wszystko lepsze bo wystarczy ze nie PRL sie
              nazywa.
              Zamiast ZOMO zlodziej lepszy bo nie-ZOMO, zamiast glupa nieudacznik
              bo nie-glup. Pozostaje mi tylko wspolczuc twojej rodzinie.
          • an_konta Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 22.02.10, 12:25
            Na prawdę to PRL nigdy nie przestał istnieć... Dopóki tamten okres nie zostanie rozliczony , a UB-cy i SB-cy nie zostaną osądzeni i skazania za zdradę i zbrodnie pospolite , dopóki peerelowskie układy będą istniały i rączka będzie myła rączkę- PRL będzie istniał...
            • aplus Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 22.02.10, 16:07
              ... kryminalisci z PRL napisali nowa historie i wychowali nowe
              pokolenie w swojej "prawdzie" wiec nie liczylbym na rozliczenie bo
              komu wlasciwie zalezy ?
              Tacy jak Maaac czy Maruda.r maja wlasne problemy, co do garnka
              wlozyc albo jak zgnebic samodzielnie myslacych a forum GW.
              Spokoj i praca, praca i spokoj a ze gacie brudne no to co - wlozyc
              nowe i chociaz troche czuc to przynajmniej nie widac.
              • maaac Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 23.02.10, 07:52
                > ... kryminalisci z PRL napisali nowa historie i wychowali nowe
                > pokolenie w swojej "prawdzie" wiec nie liczylbym na rozliczenie bo
                > komu wlasciwie zalezy ?
                :) ależ problem jest w tym, że ci co najgłośniej krzyczą by napisać
                prawdziwą historię i rozliczać tak naprawdę najwięcej robią by
                zatuszować tą historię i by nie rozliczać. Prawda była by dla nich
                bolesna. Wyszło by, że problemem PRLu było naprawdę co innego,
                akurat oni w czasach komuny się dekowali, a nie walczyli, a to co
                dziś nazywają "antykomunizmem" jest tak naprawdę kopiowaniem
                zwyczajów władzy z tamtych czasów.

> Tacy jak Maaac czy Maruda.r maja wlasne problemy, co do garnka
                > wlozyc albo jak zgnebic samodzielnie myslacych a forum GW.
                > Spokoj i praca, praca i spokoj a ze gacie brudne no to co - wlozyc
                > nowe i chociaz troche czuc to przynajmniej nie widac.
                Zazdrościsz co? Tego, że Ty musisz przeczytać gdzieś co masz
                dziś "samodzielnie myśleć", a my "niesamodzielnie" myślimy z własnej
                woli i każdy co innego. Ja tam się z marudą nie we wszystkim
                zgadzam, tak samo z innymi "niesamodzielnie myślącymi". Tak samo
                interesuje mnie coś więcej niż tak jak ciebie twoje brudne gacie.
                • aplus Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 23.02.10, 13:50
                  maaac napisał:

> > ... kryminalisci z PRL napisali nowa historie i wychowali nowe
                  > > pokolenie w swojej "prawdzie" wiec nie liczylbym na rozliczenie bo
                  > > komu wlasciwie zalezy ?
                  > :) ależ problem jest w tym, że ci co najgłośniej krzyczą by napisać
                  > prawdziwą historię i rozliczać tak naprawdę najwięcej robią by
                  > zatuszować tą historię i by nie rozliczać. Prawda była by dla nich
                  > bolesna. Wyszło by, że problemem PRLu było naprawdę co innego,
                  > akurat oni w czasach komuny się dekowali, a nie walczyli, a to co
                  > dziś nazywają "antykomunizmem" jest tak naprawdę kopiowaniem
                  > zwyczajów władzy z tamtych czasów.

no tak zapomnialem gdyby nie Jaruzelski nie byloby wolnej Polski - przeciez
                  kazde dziecko bylego PZPR-owca zakuwa ten oczywisty fakt przed komunia podawana
                  przez samego jasnie Oleksego.
                  Biedne komuchy musialy krasc i palowac bo spoleczenstwo do d. sie dekowalo.
                  Troche nawet mi cie zal ze wierzysz w te swojo "prawde"

>
                  > > Tacy jak Maaac czy Maruda.r maja wlasne problemy, co do garnka
                  > > wlozyc albo jak zgnebic samodzielnie myslacych a forum GW.
                  > > Spokoj i praca, praca i spokoj a ze gacie brudne no to co - wlozyc
                  > > nowe i chociaz troche czuc to przynajmniej nie widac.
                  > Zazdrościsz co? Tego, że Ty musisz przeczytać gdzieś co masz
                  > dziś "samodzielnie myśleć", a my "niesamodzielnie" myślimy z własnej
                  > woli i każdy co innego. Ja tam się z marudą nie we wszystkim
                  > zgadzam, tak samo z innymi "niesamodzielnie myślącymi". Tak samo
                  > interesuje mnie coś więcej niż tak jak ciebie twoje brudne gacie.

a czego tu zazdroscic ze lubisz zyc w zaklamaniu to twoj problem i co ci do
                  moich gaci ? Co to moze jeszcze rewizje osobista bendziesz urzadzal jak rodzice
                  uczyli ?
                  Znowu pokazujesz ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem.
                  • maaac Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 23.02.10, 14:01
                    > no tak zapomnialem gdyby nie Jaruzelski nie byloby wolnej Polski -
                    > przeciez kazde dziecko bylego PZPR-owca zakuwa ten oczywisty fakt
                    > przed komunia podawana przez samego jasnie Oleksego.
                    > Biedne komuchy musialy krasc i palowac bo spoleczenstwo do d. sie
                    > dekowalo.
                    Ale bzdury.... Skąd ci się takie pomysły w głowie lęgną?

> Troche nawet mi cie zal ze wierzysz w te swojo "prawde"
                    W to co wyżej napisałeś? Przecież to nie ja piszę o tym tylko ty.
                    Najpierw wymyślasz jakieś schizofreniczne idiotyzmy potem by z nimi
                    walczyć.

> a czego tu zazdroscic ze lubisz zyc w zaklamaniu to twoj problem
                    :) to Ty żyjesz w zakłamaniu. Tyle że próbujesz kłamstwa nazywać
                    prawdą. Wystarczy poczytać twój pierwszy schizoidalny akapit.

> i co ci do moich gaci?
                    Hmmmmm kolejne aberracje? Tym razem na punkcie gaci? Najpierw coś o
                    nich bredziwsz a potem się dziwisz, że o nich pisze.

> Co to moze jeszcze rewizje osobista bendziesz urzadzal jak rodzice
                    > uczyli ?
                    Wybacz. Nie przenoś swoich doświadczeń z dzieciństwa na mnie. Tak
                    samo jak nie przenoś swoich fascynacji seksualnych (gacie, koty
                    itp.) czy fanatazji jak ta w pierwszym akapicie.

> Znowu pokazujesz ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem.
                    Powtarzania moich haseł bez zrozumienia ich znaczenia nic ci nie da.
                    Postępujesz dokładnie tak samo jak PiSowcy, którzy próbują powtarzać
                    te same hasła przeciwko PO, które kiedyś przeciwko nim
                    pisano/mówiono gdy byli u władzy. Popełniasz ten sam błąd. Za
                    hasłami muszą iść fakty. To że ty nie umiesz czytać czy to że PiS
                    próbował wprowadzać zamordyzm to każdy widzi. Udowodnić brak
                    umiejetności czytania u mnie czy zamordyzmu u PO jest znaaaacznie
                    trudniej.
                    • aplus Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 23.02.10, 14:59
                      maaac napisał:

> > no tak zapomnialem gdyby nie Jaruzelski nie byloby wolnej Polski -
                      > > przeciez kazde dziecko bylego PZPR-owca zakuwa ten oczywisty fakt
                      > > przed komunia podawana przez samego jasnie Oleksego.
                      > > Biedne komuchy musialy krasc i palowac bo spoleczenstwo do d. sie
                      > > dekowalo.
                      > Ale bzdury.... Skąd ci się takie pomysły w głowie lęgną?

nie mnie ale Tobie. To nie ja pisalem pierwszy o dekowaniu.
                      Musialem troche przejaskrawic zebys byl w stanie zauwazyc swoje wlasne bzdury.
                      No ale blednie zalozylem potrafisz odczytac sarkazm na samego siebie. Zbyt
                      abstrakcyjne dla PO-komucha. Za duzo oczekiwalem fakt.

>
                      > > Troche nawet mi cie zal ze wierzysz w te swojo "prawde"
                      > W to co wyżej napisałeś? Przecież to nie ja piszę o tym tylko ty.

no tak trudno oczekiwac zeby zlodziej czy paser na siebie samych donosy pisali.

> Wybacz. Nie przenoś swoich doświadczeń z dzieciństwa na mnie. Tak
                      > samo jak nie przenoś swoich fascynacji seksualnych (gacie, koty
                      > itp.) czy fanatazji jak ta w pierwszym akapicie.

gacie nie sa seksulane moze dla ciebie skoro wszystko ci sie kojarzy. Pisalem o
                      twoich gaciach. Ty odpisales ze to moje i stad twoj slowotok nastapil z ktorego
                      jak zwykle nic nie wynika

> Postępujesz dokładnie tak samo jak PiSowcy, którzy próbują powtarzać
                      > te same hasła przeciwko PO, które kiedyś przeciwko nim
                      > pisano/mówiono gdy byli u władzy. Popełniasz ten sam błąd. Za
                      > hasłami muszą iść fakty.

A to to juz zwykla wrednosc. Najpierw spalic teczki a pozniej mowic "musza isc
                      fakty"

> To że ty nie umiesz czytać czy to że PiS
                      > próbował wprowadzać zamordyzm to każdy widzi. Udowodnić brak
                      > umiejetności czytania u mnie czy zamordyzmu u PO jest znaaaacznie
                      > trudniej.

Nie - zamordyzm ale wobec b. kryminalistow i bandziorow z PZPR.
                      Ty bys chcial aby owych kryminalistow i bandziorow traktowac z pelnia praw
                      obywatelskich w demokracji jak ci co chcieli przywiezc terorystow z Guantanamo
                      do sadu w Nowym Jorku.
                      Owszem byloby ryzyko odpowiedzialnosci zbiorowej no ale skoro spaliliscie dowody
                      no to niestety inaczej sie nie da. Trzeba bylo nie palic teczek. I tylko nie
                      odpisuj ze PiS palil.
                      • maaac Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 23.02.10, 15:18
                        > nie mnie ale Tobie. To nie ja pisalem pierwszy o dekowaniu.
                        > Musialem troche przejaskrawic zebys byl w stanie zauwazyc swoje
                        > wlasne bzdury.
                        > No ale blednie zalozylem potrafisz odczytac sarkazm na samego
                        > siebie. Zbyt abstrakcyjne dla PO-komucha. Za duzo oczekiwalem fakt.
                        Człowieku. To nie miało ZUPEŁNIE nic wspólnego z moją wypowiedzią.
                        To jedynie twój ekhm... "myślacy samodzielnie" umysł potrafi znaleźć
                        jakiś związek.

> no tak trudno oczekiwac zeby zlodziej czy paser na siebie samych
                        > donosy pisali.
                        O następne fobie? Sporo można się o tobie dowiedzieć.

> gacie nie sa seksulane moze dla ciebie skoro wszystko ci sie
                        > kojarzy. Pisalem o twoich gaciach. Ty odpisales ze to moje i stad
                        > twoj slowotok nastapil z ktorego jak zwykle nic nie wynika
                        Ależ się nie denerwuj. Spokojnie. Pigułeczki wzięte? Naprawdę nie
                        chce ci zrobić krzywdy.

> A to to juz zwykla wrednosc. Najpierw spalic teczki a pozniej
                        > mowic "musza isc fakty"
                        No tak.... PO spaliło teczki po tym jak PiS miał do nich dostęp....
                        I jak tu nie twierdzić, że się ma doczynienia z
                        kimś... "samodzielnie myślącym".

> Nie - zamordyzm ale wobec b. kryminalistow i bandziorow z PZPR.
                        > Ty bys chcial aby owych kryminalistow i bandziorow traktowac z
                        > pelnia praw obywatelskich w demokracji jak ci co chcieli przywiezc
                        > terorystow z Guantanamo do sadu w Nowym Jorku.
                        > Owszem byloby ryzyko odpowiedzialnosci zbiorowej no ale skoro
                        > spaliliscie dowody no to niestety inaczej sie nie da. Trzeba bylo
                        > nie palic teczek. I tylko nie odpisuj ze PiS palil.
                        Hehe. Dla dobra rewolucji jesteś gotów ponieść ofiary... innych
                        osób. Zabijcie wszystkich Bóg rozpozna swoich. Nie ma to jak
                        religijno/bolszewicki etos wprowadzania porządku. Furda przepisy,
                        prawa, domniemanie niewinności. Rewolucja ma swoje prawa. Grunt to
                        spalić odpowiednią ilość "kozłów ofiarnych" by lud miał się z czego
                        radowac.

A potem się dziwią że się o zwolennikach PiS pisze, że to bolszewicy
                        i nieuki. Cytują bolszewickie reguły postępowania z swoimi
                        przeciwnikami i nawet nie miają świadomości, że to robią.
                        • aplus Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 23.02.10, 15:57
                          maaac napisał:

> > nie mnie ale Tobie. To nie ja pisalem pierwszy o dekowaniu.
                          > > Musialem troche przejaskrawic zebys byl w stanie zauwazyc swoje
                          > > wlasne bzdury.
                          > > No ale blednie zalozylem potrafisz odczytac sarkazm na samego
                          > > siebie. Zbyt abstrakcyjne dla PO-komucha. Za duzo oczekiwalem fakt.
                          > Człowieku. To nie miało ZUPEŁNIE nic wspólnego z moją wypowiedzią.
                          > To jedynie twój ekhm... "myślacy samodzielnie" umysł potrafi znaleźć
                          > jakiś związek.
                          fakt twoj nie potrafi

>
                          > > no tak trudno oczekiwac zeby zlodziej czy paser na siebie samych
                          > > donosy pisali.
                          > O następne fobie? Sporo można się o tobie dowiedzieć.
                          caly maaac jak kaczka zrobi kupe powie ze to moja

>
                          > > gacie nie sa seksulane moze dla ciebie skoro wszystko ci sie
                          > > kojarzy. Pisalem o twoich gaciach. Ty odpisales ze to moje i stad
                          > > twoj slowotok nastapil z ktorego jak zwykle nic nie wynika
                          > Ależ się nie denerwuj. Spokojnie. Pigułeczki wzięte? Naprawdę nie
                          > chce ci zrobić krzywdy.
                          piguleczki ? a nie twoje fobie - patrz wyzej

>
                          > > A to to juz zwykla wrednosc. Najpierw spalic teczki a pozniej
                          > > mowic "musza isc fakty"
                          > No tak.... PO spaliło teczki po tym jak PiS miał do nich dostęp....
                          > I jak tu nie twierdzić, że się ma doczynienia z
                          > kimś... "samodzielnie myślącym".
                          ze jak ? PO palilo ? Kiedy gdzie ?

> > Nie - zamordyzm ale wobec b. kryminalistow i bandziorow z PZPR.
                          > > Ty bys chcial aby owych kryminalistow i bandziorow traktowac z
                          > > pelnia praw obywatelskich w demokracji jak ci co chcieli przywiezc
                          > > terorystow z Guantanamo do sadu w Nowym Jorku.
                          > > Owszem byloby ryzyko odpowiedzialnosci zbiorowej no ale skoro
                          > > spaliliscie dowody no to niestety inaczej sie nie da. Trzeba bylo
                          > > nie palic teczek. I tylko nie odpisuj ze PiS palil.
                          > Hehe. Dla dobra rewolucji jesteś gotów ponieść ofiary... innych
                          > osób. Zabijcie wszystkich Bóg rozpozna swoich. Nie ma to jak
                          > religijno/bolszewicki etos wprowadzania porządku. Furda przepisy,
                          > prawa, domniemanie niewinności. Rewolucja ma swoje prawa. Grunt to
                          > spalić odpowiednią ilość "kozłów ofiarnych" by lud miał się z czego
                          > radowac.

czyli wychodzi ze PZPRowski zlodziej z paserem demokracje wprowadzili zeby
                          uniknac odpowiedzialnosci

>
                          >
                          > A potem się dziwią że się o zwolennikach PiS pisze, że to bolszewicy
                          > i nieuki. Cytują bolszewickie reguły postępowania z swoimi
                          > przeciwnikami i nawet nie miają świadomości, że to robią.

zgadza sie. Sami mowiliscie ze w PRLu nie wszystko zle bylo. I tu sie zgadzam z
                          toba. Kto np. robi najlepsze zamki do drzwi ? Byly wlamywacz. Albo np. strategia
                          z Iraku. Zaplacic jednym bandziorom zeby wytlukli drugich. Pozniej wytluc i
                          okrasc tych pierwszych. Czysty zysk.
      • gaalar Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 21.02.10, 23:58
        Az szkoda idiocie odpisywac.Chodzi o ciepelko czy wage swieta, ciepelko tos
        sobie juz wywalczyl i twoja banda.
      • korcia2000 Re: Wręcz odwrotnie Panie Frasyniuk 22.02.10, 20:34
        11 listopada 1918 faktycznie nie był dniem odrodzenia państwa polskiego tylko
        przejęcia władzy przez Piłsudskiego po powrocie z Magdeburga. Gdybyśmy chcieli
        obchodzić dzień powstania pierwszego ogólnopolskiego rządu - musielibyśmy cofnąć
        się do 7 listopada (powstanie rządu Daszyńskiego w Lublinie). Istnienie
        wskrzeszonego państwa zagwarantowały dopiero traktaty pokojowe (1919 i później).
        W Polsce międzywojennej święto to wprowadzono dopiero w 1938 r., głównie ku czci
        Piłsudskiego.
        • paolo74 Tak naprawdę polskie państwo wskrzeszono w 1916 23.02.10, 14:55
          Niestety też w listopadzie.
    • bratbandytysadowego Czy 11 listopada to antysemickie świeto ? 21.02.10, 17:18
    • podkanclerzy Frasyniuk ty tak poważnie?bo my tu casamy żartujem 21.02.10, 20:45
      powaga ?
    • swarozyc Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi... 21.02.10, 21:17
      Dlaczego ponuro?
      Jest przeciez powod do radosci..
      dla patriotow..
      • maaac Re: Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest 22.02.10, 07:51
        Socjotechnika. Łatwiej, przyjemniej, jest się radować w pełnym słońcu
        przy ładnej pogodzie. 11 listopada to naprawdę niezwykłe święto dla
        Polski ale zawsze będzie się kojarzyć z chmurami, wiatrem, zimnem i
        półmrokiem. Ot taka jest najczęściej polska jesień. Nic na to nie
        poradzimy. Zamiast radosnego - naprawdę, a nie tylko w deklaracjach
        święta mamy stanie w zimnie i deszczu a potem ucieczka do domu.
        Oczywiście o ile ktoś ruszy się sprzed telewizora. Dodatkowo by
        wzmocnić "nastrój świąteczny" są zamknięte kina, restauracje,
        kawiarnie, dyskoteki - bo święto. No to się "radujemy" w domach przed
        TV, a wsie i miasta straszą głuchą ciszą i wymarłymi ulicami. Czy
        naprawdę tak powinniśmy się cieszyć ze swojej "państwowości"?
        Czy jednak "święto Państwa" nie przenieść na okres gdy aura sprzyja
        radowaniu się? Gdy ludzie sami z siebie chętniej wyjdą na ulice.
        Będzie można robić festyny, imprezy plenerowe?
        Fakt, faktem Frasyniuk zachował się ze wdziękiem słonia w składzie
        porcelany. Jednak problem naprawdę istnieje.
    • cynik24091 Ach te nasze legendy ... 22.02.10, 09:22
      Ja rozumiem, że pani S rozleciała się, jak mydlana bańka i " rewolucja
      pozjadała swoje dzieci ". Nie grzebmy się przy świętach narodowych ale
      zacznijmy się godzić panowie ! Tworzenie kolejnego święta, w domyśle
      solidarnościowego, to bzdura. Nie pojedna Was i tak, a jednak różnica jest
      poważna między tymi świętami; tamte czci odbudowę państwa po 123 latach wręcz
      niebytu, a tu nastąpiła tylko zmiana ustrojowa - istotna ale państwo już było.
    • resson Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi... 22.02.10, 10:24
      To jakieś wolne żarty!!!
      Oczywiście każdy ma prawo wypowiedzieć swoją opinię, pytanie tylko w
      jakim gronie i w jakim celu, a jeśli już publicznie, to powinna być
      przemyślana.
      Ta propozycja zdecydowanie nie jest przemyślana i lepiej byłoby,
      żeby pan Frasyniuk najpierw myślał, a potem mówił!!!!!
      Proponuję siegnąć do książek, jeśli do tej pory sie to nie udało, to
      najwyższy czas i przypomieć sobie, że Polska istniała już nieco
      wcześniej niż 4 czerwca 1989 roku i warto o tym pamietać, żeby się
      nie kompromitować
      • an_konta Re: Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest 22.02.10, 12:28
        Frasyniuk znowu postanowił się polansować , bo zbyt dawno nikt o głąbie nie mówił , to i palnął byle co ...na wiele więcej przecież go nie stać. Zresztą czego więcej można oczekiwać od kierowcy autobusu miejskiego???
      • czyzyk331 Frasyniuk czyta "Przegląd" 22.02.10, 13:12
        "Połączenie daty niepodległości z nazwiskiem nieżyjącego już
        Piłsudskiego i równoczesne uznanie Komendanta za nieomylnego miało
        stworzyć zaporę dla krytyki porządków panujących w Polsce,
        szczególnie zaś okresu sanacji znaczonego setkami ofiar w czasie
        zamachu majowego, brutalnymi atakami na parlamentaryzm, procesem
        brzeskim, tysiącami przeciwników politycznych zamkniętych w
        więzieniach, dławieniem siłą strajków robotniczych, buntów
        chłopskich, akcjami pacyfikacji ludności ukraińskiej.
        To m.in. dlatego dla wyłaniającej się z II wojny światowej
        komunistycznej Polski budowanej w radykalnej opozycji do Polski
        przedwojennej uznanie 11 listopada nie wchodziło w rachubę."<..>
        www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=historia&name=142
        • czyzyk331 Re: Frasyniuk czyta "Przegląd" 22.02.10, 13:15
          "Świętowanie 11 listopada jest kojarzone z Józefem Piłsudskim -
          główne uroczystości z udziałem prezydenta RP odbywają się na placu
          Piłsudskiego, na którym stoi pomnik Piłsudskiego. To, jak przed
          wojną, zapora uniemożliwiająca przywrócenie prawdy historycznej o II
          RP.
          W uchwałach poświęconych Piłsudskiemu nie ma najmniejszej krytyki
          jego działalności. Obowiązuje ocena: "Marszałek Józef Piłsudski
          dobrze zasłużył się Państwu i Narodowi Polskiemu" (z uchwały Sejmu
          przyjętej 30 czerwca 2005 r.). A skoro tak, to nie może być mowy o
          jakiejkolwiek krytyce okresu od zamachu majowego do agresji Niemiec
          na Polskę. Posłowie i senatorowie ani razu nie podnieśli ręki na
          Niepodległą za niesprawiedliwe traktowanie milionów obywateli, za
          pucz w 1926 r., za brutalne i wulgarne ataki na parlamentaryzm, za
          Brześć i Berezę Kartuską."<...>
          www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=historia&name=142
        • an_konta Re: Frasyniuk czyta "Przegląd" 22.02.10, 17:09
          Wskaż mi inną możliwą datę obchodów Święta Niepodległości... oczywiście oprócz tej , która tobie i tobie podobnym najbardziej by odpowiadała czyli 22 lipca...
          Powiedz na przykład dla kogo Marszałek to wszystko włącznie z zamachem majowym robił? Dla siebie?
          A czy nie miał racji obrażając ówczesnych politykierów nic innego nie robiących oprócz gadania w sejmie? A może mi powiesz dlaczego to dopiero po zamachu 1926 roku Polska zaczęła się gwałtownie rozwijać COP , Gdynia itd... Może również Ci nie odpowiada Dzień Wojska Polskiego w rocznicę pobicia bolszewików ?...
    • techno-tronic Nachlał sie pejsachówy czy mozę naćpał ? 22.02.10, 13:18
    • tychik1 Re:To faktycznie jest bardzo ponure święto, 22.02.10, 18:40
      ale dla naszych wrogow ; )
    • tehuana Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi... 22.02.10, 23:32
      Miliony Polakow oddawalo zycie za ojczyzne niezaleznie od pogody. Co by
      bylo, gdyby Pilsudski czekal na lepsza pogode?
      Panie Frasyniuk: jak Panu za zimno to niech Pan na obchody nie
      przychodzi-nikt tego nawet nie zauwazy. A takiego kretynskiego tekstu-
      to nie spodziewalam sie uslyszec-poziom Urbana czy Leppera.
      • uniaeuropejska1 Re: Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest 23.02.10, 09:49
        Byli opozycjoniści coraz częściej pokazują swoje prawdziwe oblicze.W
        okresie PRL-u kiedy królowały buble opozycja była traktowana jak
        przysłowiowa brzytwa co się jej tonący chwyta.A też okazała się bublem.
    • krucze-k Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi... 23.02.10, 14:04
      Panie Frasyniuk wszystko się Panu pomieszało.
      Co za porównanie Powstanie Państwa Polskiego po 123 latach niewoli, kiedy
      byliśmy bezpaństwowcami z odzyskaniem demokracji.
      Mówisz Pan jak komunista, można by pomyśleć gdyby nie znać pańskiej
      działalności. WSTYD
      Z II Rzeczpospolitej powinniśmy wziąć przykład i pogonić całe czerwone
      towarzystwo, a nie stosować grubą kreskę. Mielibyśmy po 20-niemal 21 latach
      prawdziwą demokrację, a nie wolną amerykankę gdzie wszystkie chwyty dozwolone.
      • paolo74 No goniliście, razem z Hitlerem 23.02.10, 14:52
        Tak goniliście komunistów do spółki z Franco, Mussolinim i Hitlerem, że Hitler nas napadł, świat miał nas w dupie, a krucjata przeciwko komunizmowi skończyła się w drugiej połowie lat 40-tych z takim skutkiem, że z jednego państwa komunistycznego jakim przed wojną był ZSRR komunizm rozlał się na pół świata.
        Więc głowa do góry dzisiaj bierzemy przykład z II RP. Zwłaszcza w polityce zagranicznej, mam nadzieję, że koniec będzie mniej dramatyczny.
    • wet3 Re: ciukrzy 23.02.10, 14:45
      ciukrzy napisał:

> Wyskoczył,jak Frasyniuk z konopi.

Moze i tak. Osobiscie wydaje mi sie, ze on testuje jak daleko moze
      sie ze swoim antypolonizmem posunac.
    • paolo74 No to pojechał na ostro. 23.02.10, 14:47
      Mam lepsze pomysły, wprowadźmy jeszcze święto w rocznicę zaprzysiężenia Mazowieckiego, w rocznicę wyboru Wałęsy na prezydenta, w rocznicę obalenia rządu Olszewskiego akurat pasuje bo data ta sama... Bezczelne solidaruchy, nawet własnej tradycji nie szanujecie. Jako komuch nie wyobrażałbym sobie, żeby np. święto 1-go maja zastąpić np. 24 października (dojście do władzy Gomułki), albo ustanowić święto wojska polskiego w dniu 17-go września.
      Natomiast jeśli w listopadzie jest zimno i ponuro (bo jest) to dlaczego przeszkadzało wam święto 22 lipca. Czyżbyście nie wiedzieli o tym, że tak jak 4 czerwca tak 22 lipca jest podwójną rocznicą? Wiadomo, że 22 lipca to rocznica PKWN, ok nie będzie, że dla wielu kontrowersyjna. Ale jest to także piękna rocznica nadania konstytucji Księstwu Warszawskiemu, a więc likwidacji na ziemiach polskich niewolnictwa, uznanie wszystkich Polaków za obywateli państwa polskiego (choć małego, to bardzo żywotnego i sprawniejszego od I RP). Zacytuję 1 art. tamtej konstytucji "Znosi się niewola, wszyscy obywatele stają się równi względem prawa". Dla polskiej wsi 22 lipca 1807 i 1944 to dwie symboliczne daty, z których pierwsza była początkiem, a druga zwieńczeniem przemian społecznych. Więc jak najbardziej przywrócić 22 - lipca i oczywiście pozostawić 11 - listopada, które za komuny niepotrzebnie zlikwidowano. Ale pomysł na święto 4-go czerwca, a myślałem że nic mnie nie zdziwi? A może święto w rocznicę zamachu majowego, albo rocznicę powołania rządu Suchockiej?
      • an_konta Re: No to pojechał na ostro. 23.02.10, 15:04
        Zapomniałeś o największej rocznicy................................???

Jak można zapomnieć o rocznicy mianowania redaktorem naczelnym Gazety Wyborczej (wówczas jeszcze pod sztandarem Solidarności) niejakiego Adama Aarona Michnika-Szechtera... toż to woła o pomstę do nieba , że nadredachtor nie ma własnego święta jak Piłsudski!!!
        • maaac Re: No to pojechał na ostro. 23.02.10, 15:27
          Adama Aarona Michnika-Szechtera - dlaczego
          większość "antysalonowców" musi od razu okazywać się specyficznymi
          miłośnikami Żydów?
          Ja rozumiem, że można niecierpieć ideologii, którą kieruje się
          Michnik. Wolna wola. Polska to wolny kraj, każdy może lubić co chce.
          Tylko czy do swoich poglądów polityczno-społecznych trzeba od razu
          dodawać wycieczki osobiste dotyczace pochodzenia?

Rozumiem, że to jest przykłąd tego "kręgosłupa moralnego"
          odziedziczonego po przodkach? Czy przodkowie uczestniczyli w
          organizowaniu gett ławkowych, numerus clausus? Potem zaś jako
          praworzadni obywatele zgodnie z zaleceniami władz wydawali
          ukrywajacych się Żydów? Czy jednak byli to porządni ludzie, a tylko
          Ty się wyrodziłeś?
          • an_konta Re: No to pojechał na ostro. 23.02.10, 15:40
            Nie lubię ludzi wstydzących się swoich korzeni...i równocześnie uprawiających propagandę bezpośrednio z tych korzeni wypływającą...
            • maaac Re: No to pojechał na ostro. 24.02.10, 16:29
              an_konta napisał:

> Nie lubię ludzi wstydzących się swoich korzeni...i równocześnie
              > uprawiających propagandę bezpośrednio z tych korzeni
              > wypływającą...

Czyli jednak pochodzisz od przedwojennych antysemitów i
              szmalcowników czasów wojny? Skoro według ciebie uprawiana przez
              ciebie antysemicka propaganda musi pochodzić od twoich przodków.

Dzięki za co prawda nie w prost, ale przyznanie się do tego. Twoje
              opowieści o patriotyźmie przodków były nie prawdą.

Jesli mimo wszystko były prawdą to im współczuję, że z tak
              patriotycznej rodziny wyrodziło się coś takiego jak Ty.
      • dr_schab Re: dlaczego przeszkadzało wam święto 22 lipca 26.02.10, 17:47
        Sprawa jest banalnie prosta:

11 listopada to święto narodzin II RP.

22 lipca to święto narodzin PRL.

4 czerwca to dzień, w którym - w coraz bardziej powszechnej świadomości Polaków - narodziła się wolna, III RP
        (i to nie tylko ta Kwaśniewskiego i Michnika, lecz także ta Kaczyńskich i Macierewicza)

Reasumując - Frasyniuk ma rację ;-P
    • krucze-k Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi... 23.02.10, 14:55
      Panie Frasyniuk co Pan mówi o Bierucie i Gomułce za ich rządów to święto nie
      było obchodzone.
      W tych czasach śpiewało się pieśni Legionów przy zasłoniętych oknach i
      ściszonym głosem by ubeccy konfidenci nie donieśli do władz WSTYD,WSTYD i
      jeszcze raz WSTYD. 1989 to rok przywrócenia tej rocznicy do obchodów.
    • an_konta Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi... 23.02.10, 15:04
    • widok4 Odlot bohatera kompletny,można sie było spodziewać 23.02.10, 15:34
      prędzej czy później.
      "Konsternacja" "starszego pokolenia" to za leciutkie słowa. "Starsze
      pokolenie" już tego jegomościa nie zaprosi.
    • an_konta Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest zi... 23.02.10, 16:12
      www.polonica.net/album_zydokomuny.html
      • mlot_na_mlotow Re: Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest 23.02.10, 21:04
        an_konta napisał:

> www.polonica.net/album_zydokomuny.html

Taak, niezłe masz źródła i dowody... Cóż, wolność internetu. Każdy może nawet
        dowodzić płaskości Ziemii.
        Bronisz Kaczyńskiego, a tymczasem ten nędzny portal nawet i Kaczyńskiemu wmówi
        kiedyś żydowskie pochodzenie. A z tego, co czytam to tam wszyscy są umoczeni...
        Biedny człowieku...
        • an_konta Re: Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest 23.02.10, 22:47
          Zajrzyj , a przekonasz się ,że kaczory już tam są... A skąd Ci przyszło do głowy ,że ja bronię Kaczyńskich? Jedyne kiedy występuję w ich obronie to chamskie ataki na Prezydenta, który jako jedyny we władzach jest wybierany w bezpośrednich wyborach, a więc nie przez kumotrów i choćby tylko z tej przyczyny należy Mu się szacunek... tak więc nie wpieraj dziecka w brzuch, a jak widzę lubisz to robić zwłaszcza pod różnymi nickami. Ten ostatni bardzo mi się podoba bo żeby określić siebie mianem młota , trzeba mieć dużo samokrytycyzmu!
          • mlot_na_mlotow Re: Frasyniuk: Znieść święto 11 listopada. "Jest 24.02.10, 00:01
            an_konta napisał:

> Zajrzyj , a przekonasz się ,że kaczory już tam są...

Hahaha, dobre! A dr Rydzyk jest? Kobylański? O, przepraszam, toż to Polak, Nasz, krwi czystej, a polskiej... Śmieszny nacjonalisto i ksenofobie, a o etnogenezie narodów słyszał? Jaką masz pewność, czy sam Żydem nie jesteś? Powiedzmy, że dysponujesz drzewem genealogicznym jakieś 300 lat wstecz. A co było wcześniej? Ja bym sprawdził, bo a nóż wyjdzie, że jakaś prapraprababka się z Żydem puściła, a Ty biedny nie wiesz i codziennie pod prysznicem wzdrygasz się na myśl o tym, co było, gdyby Cię obrzezano, "noale to niemożliwe"...

A skąd Ci przyszło do głow
            > y ,że ja bronię Kaczyńskich? Jedyne kiedy występuję w ich obronie to chamskie a
            > taki na Prezydenta, który jako jedyny we władzach jest wybierany w bezpośrednic
            > h wyborach, a więc nie przez kumotrów i choćby tylko z tej przyczyny należy Mu
            > się szacunek...
            Brawo. Miło z Twojej strony. Nie przepadam za nim, ale też szanuję.

tak więc nie wpieraj dziecka w brzuch, a jak widzę lubisz to ro
            > bić zwłaszcza pod różnymi nickami.
            Napisz do admina, żeby sprawdził moje IP. Przekonasz się, że się myslisz.

Ten ostatni bardzo mi się podoba bo żeby okr
            > eślić siebie mianem młota , trzeba mieć dużo samokrytycyzmu!

Łohoho, aleś mi dowalił! Jestem porażony tak straszną kpiną! "Młot na czarownice" byłby za to nickiem dla Ciebie jak znalazł.

Dobra, bez tego obrzucania się błotem. Jest to smutne po prostu. Jesteś biednym człowieczkiem, chorym z nienawiści. Pewnie jesteś młody, nawet bardzo, bo tylko tym mogę tłumaczyć niechęć do logicznej argumentacji i wiarę w takie absurdy jak ta stronka, którą reklamujesz. Jedyne, czego mogę życzyć to samodzielne wyciąganie wniosków, a nie ich powielanie, korzystając z pseudoźródeł. Bo idę o zakład, że jeśli powstałaby podobna strona o tym, że ci wszyscy rzekomi Żydzi są kosmitami to Ty broniłbyś tej tezy jak niepodległości.
          • wet3 Re: an_konta 24.02.10, 14:16
            an_konta napisał:

> Zajrzyj , a przekonasz się ,że kaczory już tam są... A skąd Ci
            przyszło do głow
            > y ,że ja bronię Kaczyńskich? Jedyne kiedy występuję w ich obronie
            to chamskie a
            > taki na Prezydenta, który jako jedyny we władzach jest wybierany w
            bezpośrednic
            > h wyborach, a więc nie przez kumotrów i choćby tylko z tej
            przyczyny należy Mu
            > się szacunek... tak więc nie wpieraj dziecka w brzuch, a jak widzę
            lubisz to ro
            > bić zwłaszcza pod różnymi nickami. Ten ostatni bardzo mi się
            podoba bo żeby okr
            > eślić siebie mianem młota , trzeba mieć dużo samokrytycyzmu!

Ten facet rzeczywiscie wypowiada sie jak typowy czerwono-
            eurolewacki, abtypolski mlotek. Pozdrawiam.
    • mlot_na_mlotow Re: No to pojechał na ostro. 23.02.10, 21:25
      an_konta napisał:

> BYŁEM DOTĄD GRZECZNY , ALE WSZYSTKO MA SWOJE GRANICE ...
      > Otóż powiem co myślę. Jesteś gnoju szmatą i to nie byle jaką szmatą, jesteś ści
      > erką zrobioną z sowieckiej flagi , gównem , które ktoś zapomniał spłukać, cuchn
      > iesz jak ostatni kawałek stalinowskiego ścierwa a słoma , którą twoi bydlęcy p
      > rzodkowie żarli wychodzi nie tylko z butów ale i z każdego twojego postu. Musis
      > z wiedzieć ,że mnie w przeciwieństwie do ciebie nikt nie płaci za pisanie na ty
      > m szmatławym kawałku internetu i robię to bo chcę ,a nie dlatego ,że tak kazał
      > mi mój szef... i to by było na tyle bydlaku bez przeszłości !

Biedny kretynie. Nie pluj się, bo klawiatura się popsuje.
      A kimże Ty jesteś, szmaciarzu? Potrafisz powoływać się na tradycje przodków,
      wywlekać papiery na poparcie swojego patriotyzmu i pluć na wszystko i na
      wszystkich bez śladu logiki i rzetelnej polemiki. Jesteś taki, jak strona, którą
      niżej reklamujesz. Masz klapki na oczach i mózgu. Ośmieszasz swoją miernotą
      prawdziwych kombatantów i patriotów. To właśnie przez takich jak Ty termin
      "patriotyzm" brzmi jak dziś jak dobry dowcip. Przez takich kretynów ja sam
      czasem wstydzę się powiedzieć, że kocham ten kraj. A kocham go szczerze, choć on
      często nie kocha mnie. Moi przodkowie też walczyli, dziadek był w AK. Jednak
      przez takich tłumoków jak Ty normalni, myślący Polacy są ośmieszani. Tacy jak Ty
      robią tyle samo zła, jak komuchy- Ty i Tobie podobni prowadzicie chore wojenki,
      w dupie mając najbardziej potrzebujących. Zaraz powiesz, że to tylko komuchy i
      UBecja jest winna- nie, Wy też jesteście przyczyną. Rozpier***cie ten kraj w
      imię polowania na czarownice, szkalujecie tych, którzy postarali się coś dla
      niego zrobić. Jesteście żałosnymi przydupasami, opłacanymi przez grupki
      polonusów, którzy grzeją d***y w USA, Polskę uważają za III Świat, a mimo to
      twierdzą, że są patriotami. Tak naprawdę ja i inni tu mieszkający dbamy o
      Polskę, a Wy umiecie tylko szczekać, bando nierobów i ciemniaków, gorszych nawet
      od komuchów i Michnika. Taka jest prawda. W 1989 mozna byo zrobić pewne rzeczy
      lepiej, ale gdyby nie "okrągły stół" i "żydowski rząd" Mazowieckiego Ty byś
      nawet nie mógł gęby otworzyć. To, że możesz cokolwiek pluć jest zasługą tego, co
      się wtedy wydarzyło. Więc przymknij swój rzekomo "pański" ryj i nie wycieraj
      gęby przodkami, którzy wstydziliby się, czytając i słysząc to, co tutaj
      wypisujesz. Nie, nikt mnie nie opłaca. Sam pracuję i sam płacę podatki, na ten
      kraj. I nie pewnie go nie opuszczę. Przestań szczekać, bo używania mózgu życzył
      nie będę- mózg Twój zapewne w stanie destrukcji.
      • an_konta Re: No to pojechał na ostro. 23.02.10, 22:39
        ozwał się kolega maaca ztej samej redakcji , czy też maac pod innym pseudo ???
      • an_konta Re: No to pojechał na ostro. 23.02.10, 22:52
        Wtedy kiedy ja otwierałem gębę , ty jeszcze opłacałeś PZPR-owskie składki i modliłeś się do portretów zawieszonych w klasach szkolnych po obu stronach łysego orła...
        • mlot_na_mlotow Re: No to pojechał na ostro. 23.02.10, 23:42
          an_konta napisał:

> Wtedy kiedy ja otwierałem gębę , ty jeszcze opłacałeś PZPR-owskie składki i mod
          > liłeś się do portretów zawieszonych w klasach szkolnych po obu stronach łysego
          > orła...

Mylisz się, człowieczku. Mam tylko 30 lat, a komuna to moje dzieciństwo. Dorastałem,mając orła w koronie i krzyż na szkolnej ścianie. I może właśnie dlatego stać mnie na zdrowy dystans. Chciałbym się wdać w dyskusję, ale mi się nie chce. To, co bym chciał powiedzieć usiłowali już Ci przekazać inni. Ale trzeba umieć myśleć. Bluzganie o stalinowskim pochodzeniu, sianie w butach czy chwalenie się przodkami to stanowczo nie mój pułap dyskusji.
          • maaac Re: No to pojechał na ostro. 24.02.10, 16:37
            Widzisz młot - bo ty nie masz tego specyficznego "kręgosłupa
            moralnego", który mają "genetyczni patrioci".

Nie miał go zapewne i Frasyniuk dlatego to o nim można napisac taką
            notkę historyczną:
            pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adys%C5%82aw_Frasyniuk
            W 1980 wstąpił do NSZZ "Solidarność". Od czerwca do października
            1981 był członkiem Krajowej Komisji Porozumiewawczej, następnie do
            grudnia zasiadał w Komisji Krajowej związku. 30 czerwca 1981 został
            przewodniczącym zarządu Regionu Dolny Śląsk. W latach 1981-1982
            kierował niejawnym Regionalnym Komitetem Strajkowym Dolny Śląsk. W
            1982 i ponownie od 1986 do 1987 wchodził w skład Tymczasowej Komisji
            Koordynacyjnej. W latach 1982-1986 z krótkimi przerwami był
            aresztowany więziony za działalność opozycyjną, został zwolniony na
            mocy amnestii.

a nie o an_konta. An_konta się pewnie wtedy zajmował znacznie
            ważniejszymi dla Narodu i Państwa sprawami niż ten "komuch"
            Frasyniuk.
    • polonski A Ty jak zwykle po omaacku... 26.02.10, 08:59
      Frasyniuk zapomniał niestety o zasadzie która mówi, że jesteś tak
      dobry jak twoje ostatnie przedsięwzięcie (działanie).
      A on przy okazji chce znowu wyłudzić pieniądze od emigracji. On w
      dalszym ciągu uważa ludzi za bezwolną masę.
      Swiat się posunąl do przodu a Frasyniuk ciągle żyje przeszłością i
      do tego majaczy.
      • jankowski1960 Re: A Ty jak zwykle po omaacku... 26.02.10, 15:17

swietny pomysl z 22 lipca , na pamiatke zniesienia niewolnictwaw
        1807 roku.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka