bandycki.uklad.po.wrocil 02.03.10, 07:18 Kolejny tekst o PiS. Czy dla Michnika dzien bez oplucia PiS-u jest dniem straconym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
28plk7b Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 07:19 Zanurkują razem z kaczorami i zostaną na dnie.To nie związek to przydupasy. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 08:14 Lepiej z PiSem, niż z kukiełkami z PO. Widzę, że Gazeta, już prowadzi kampanię medialną i zgadnijcie kto jest jej faworytem? A jak myślicie całą ta afera z hakami na Sikorskiego, czyja to robota? Majstersztyk medialny, typowa brudna kampania wyborcza w wykonaniu PO i przychylnych jej mediów. Wystarczy tylko lekko się zastanowić: z dwóch zdań Kaczyńskiego - w których nie mówi o hakach a cała negatywna treść znajduje się w pytaniach dziennikarza - zrobiono nie lada aferę przypisując PISowi zbieranie haków na konkurentów! Odsyłam do źródła całej "afery": www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/jaroslaw-kaczynski--nie-mamy-czarcich-ogonow,53723,2 Robota w stylu najlepszych propagandzistów PRLu. Zyskało PO, stracił PiS ale co ciekawe stracił też Sikorski. Dlaczego? Bo PO boi się Sikorskiego, on jest zbyt niezależny. Dlatego PO wystawi łatwo sterowalnego Komorowskiego. Już widać jak "niezależne media" i "niezależni komentatorzy" krytykują Sikorskiego, a "niezależne autorytety" (również moralne) namaszczają Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 08:49 Myślisz że jesteś skuteczny w praniu mozgów forowiczom za pomocą ciągłego wklejania tego samego tekstu na każdym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 09:37 No to obserwuj uważnie co się będzie działo dalej. Zobacz w jak dziwny sposób Sikorski zostanie odsunięty od kandydowania. Specjaliści PO strasznie się zmartwili że prezydent nie ujawnił haków na Sikorskiego. PO miałaby wtedy czyste ręce, a tak dalej musi kombinować jak tu uwalić Sikorskiego. Ale nie martw się już pracują nad tym jak wsadzić haki w ręce jakiegoś PiSowskiego "bulteriera" i podpuścić go do ich ujawnienia. A takich półgłówków w PiS wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
polish-clusterfuck Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 10:12 Niech sobie piss-bolszewickie szambo nie wyciera śmierdzącego ryja pierwszą "Solidarnością". Jedyne co macie z Nią wspólnego to zawłaszczona, ukradziona nazwa. ąę泣ńóśźż Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 10:22 Ludzie niestety widzą na czym POlegają rządy PO. Że w rzeczywistości jest to partia do realizacji prywatnych interesów. Partia marionetka, wystawiona przez oligarchów rządzących Polską. Partia sterowana z zewnątrz, przez różnych "lobbystów", mających w nosie ludzi, widzących jedynie swój interes. Uważasz, że jesteś inteligentem, bo myślisz tak jak dziennikarz GW czy TVN? No to brawo! Kolejnemu świeżo osiedlonemu w dużym mieście z tytułem magistra wmówiono, że inteligencja polega na pisaniu tego co myślą inni. Zacznij myśleć samodzielnie. Użyj własnej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 10:51 lluscinia71 napisał: > Kolejnemu świeżo osiedlonemu w dużym mieście z tytułem magistra > ] > wmówiono, że inteligencja polega na pisaniu tego co myślą inni . > Zacznij myśleć samodzielnie. Użyj własnej głowy. Weź to napisz temu czlowiekowi bo najwidoczniej wydaje mu się, że inteligencja polega na pisaniu tego co myślą inni: świeżo osiedlony w dużym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
polish-clusterfuck Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 10:53 Czy wiesz co znaczy clusterfuck? Ty i twoja wiedza o świecie jest zatrzaśnięta w polskim clusterfuck /no way out/ (ni do przodu ni do tyłu i jeszcze końskie klapki na oczach). Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 11:26 Myślę, że jest to co coś co Cię dotknęło, i szamoczesz się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aurumaga Re: Jeszcze wiem, co to Solidarność! Z esbeklerem 02.03.10, 14:37 Jeszcze wiem, co to Solidarność! Z esbeklerem pniesz się na czworaka. Masz wygląd marny, głupawy szpaka. Nikim, emerytura głodowa. Na kolana, opuszczona głowa. Łojcze, nepocie dawaj korkociąg, oboje mamy do „wadzy” pociąg. Jak pochlejemy razem z komuchem, „Tuskuj” dostanie jakby obuchem. „Kaczor i Kwachu” za zdrowie wasze, a kto chce więcej tego w kamasze. Chleją, bełkocą, robią pajaca, nie pijesz, milczysz, lecz ty masz kaca. Pod ich sztandarem i jej obroną, postawę trzymasz zbyt uniżoną. Wyprostuj tors, przerastasz „dewianta”. Nie lękaj się , że ma na cię fanta. Rusz z innymi po jego krawacie, niechaj im strach znów wypełni gacie! Z padłego PKP Śniatek. Wprasza się na „obiatek”. Wungier jak Krempa. Tylko głowa tępa. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 10:15 Będę obserwował, tylko powiedz mi proszę czy jeżeli Sikorski przegra prawybory w PO to też napiszesz że został delikatnie odsunięty od kandydowania? Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 10:28 On przegrał zanim wystartował. Prawybory, to tylko taka szopka mająca pokazać jak bardzo demokratyczne jest PO. Kolejny prosty chwyt medialny - patrzcie jaką nowoczesną partią jesteśmy! No i znajdź mi choć jedną wypowiedź, jeden drobniutki link, gdzie ktoś popiera Sikorskiego? Już nawet nie mówię o samym PO, ktokolwiek. Nie ma? Zdziwiony? Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 10:36 Nie daję linków bo myślę samodzielnie a nie podpieram się tym co napiszą jakieś pismaki. No i brak dowodów nie jest dla mnie dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 11:10 A kto Ci mówi, że masz myśleć jak pismaki? Obserwuj, to co piszą i wyciągaj wnioski. Mam nadzieję, że orientujesz się, które media popierają jaką partię? No to czytaj między wierszami, co piszą te i tamte media. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 11:33 Jesteś wybitnie niekonsekwentny a tym samym bardzo niewiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 11:53 Gdzież widać moją niekonsekwencję? Poprzyj swoje zdanie, o ile to oczywiście Twoje zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 12:03 Zmieniasz temat. Wierzę że czynisz to z własnej inicjatywy a nie że wykonujesz w ten sposób polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 12:49 Miałeś napisać, dlaczego jestem niekonsekwentny. No spróbuj pomyśleć samodzielnie i to wykazać! Teraz piszesz, że zmieniam temat? I kto tu mówi o zmianie tematu! Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 13:23 Jesteś niekonsekwentny bo jednym piszesz że bezgranicznie wierzą mediom, a innym nie. Teraz spróbuj samodzielnie pomysleć i zastanowić się nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Czy ktoś rozumie co napisałeś? 02.03.10, 14:25 > Jesteś niekonsekwentny bo jednym piszesz że bezgranicznie wierzą > mediom, a innym nie. Trudno odpowiedzieć na zdanie, które nie ma sensu, ani żadnej składni. Nie żebym się czepiał, ale naprawdę nie rozumiem co napisałeś. Jest ktoś, kto rozkoduje, to co napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: Czy ktoś rozumie co napisałeś? 02.03.10, 14:35 Bez instrukcji jak masz myśleć nie dasz sobie rady? Biedny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Czy ktoś rozumie co napisałeś? 02.03.10, 15:51 > > Jesteś niekonsekwentny bo jednym piszesz że bezgranicznie wierzą > > mediom, a innym nie. Czterolatek się lepiej wysławia, co oznacza napis: bo jednym piszesz że bezgranicznie wierzą mediom, a innym nie. Chcę odpowiedzieć na ten zarzut, ale naprawdę nie wiem: Co komu do jemu, a jemu do go? Proszę, napisz po polsku, a na pewno odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 Re: Lepiej z PiS niż kukiełkami z PO 02.03.10, 09:07 Solidarność, z formalnego punktu widzenia, to związek zawodowy. Solidarność, widziana szerzej, to narodowy symbol i ponadpartyjna wartość. Dlatego Solidarność nie powinna uzależniać się ani od PIS, ani od PO, ani od żadnej innej partii. Udział w AWS powinien być dla Solidarności wystarsczającą nauczką! W 2006 roky PIS potrzebował wsparcia Solidarności, więc robił umizgi do Śniadka. Dziś Śniadek potrzebuje wsparcia PISu, więc rozważa udział w partyjnym spotkaniu PIS. Dziś Śniadek oczekuje spłaty długu zaciągniętego kiedyś przez braci Kaczyńskich. Ale dziś ani Śniadek, ani bracia Kaczyńscy nie mają już takiej pozycji, jaką mieli w 2006 roku. Wszyscy oni rozmienili swoje autorytety na drobne w wojenkach, pomówieniach i atmosferze podejrzeń wobec całego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku lluscinia71... 02.03.10, 10:14 ...spadaj trollować do Rzepy, albo Naszego Dziennika. Wklej jeszcze swój debilny post na forum "Dziecko je za dużo". Jak przeczyta, to apetyt mu odejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Pacynki z PO 02.03.10, 10:51 Uświadamiam Wam jedynie gorzką prawdę o Waszej partii. Niby partia inteligencji, a tu z inteligencją niewiele wspólnego. Nikt nie myśli samodzielnie, nawet prostych wniosków nie umiecie wyciągnąć z przeczytanych artykułów. A tu prosta analiza mówi, że prawybory w PO to szopka, mająca pokazać jaką nowoczesną partią jest PO. A w rzeczywistości Komorowski już dawno został namaszczony. Teraz pytanie jak odsunąć Sikorskiego? Rękami prezydenta się nie udało, nie dał się wciągnąć, więc trzeba jakoś inaczej. Może jakiś półinteligentny bulterier z PiS połaszczy się na podsunięte haki na Sikorskiego? Byłaby sprawa załatwiona. Póki co trzeba w mediach promować Komorowskiego i krytykować Sikorskiego. Już łapią go za słówka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Przekroczyłes poziom,sieczka się sypie:))) 02.03.10, 10:47 Zdaje się, nie odróżniasz świademej manipulacji tytułami przez media w celu komercyjnym od rzeczywistych wypowiedzi polityków, nie próbuj tłumaczyć manipulacji skoro nie widzisz jak sam jestes zdezinformowany:))) Każda ekipa lubi miec w zanadrzu ciekawe informacje na temat przeciwnika, media lubia tworzyc wirtualny swiat w celu zwiększania zainteresowania czytelników i widzów. Co do kandydata PO na prezydenta, to od dłuzszego czasu jest on widoczny, to kto i kogo namaszcza jest normalna sprawą, ja uwazam że Sikorski świadomie zagrał w ten sposób i watpie w PO mieli powody do obaw. Dla ciebie niezalezny to ten kto krytykuje PO czy zgadza się z PiS? Oststanio czytałem wypowiedzi z Pis że to wszystko przez wypowiedzi prezesa który powinien siedzieć cicho, to też robota PO, jeżeli tak to sie majstersztyk udał. Dziwna to partia której szef sie nie powinien wypowiadać a a wkampanni najlepiej by kandydata zastąpił ktos bardziej komunikatywny i wyrazisty tak w chwilowym zastępstwie. W życiu juz tak jest że jak się ktos do czegos nie nadaje to nie powinien tego robić, tylko w polityce i małżeństwie jest to mozliwe, w polityce przez lenistwo wyborców a w małżeństwie przez silne pragnienie kobiet do posiadania meżczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Manipulacja PO 02.03.10, 11:50 Manipulacja to między innymi odfiltrowanie przekręcenie a potem wyeksponowanie pewnej informacji w celu dezinformacji. To co się stało po tych dwóch zdaniach w Newsweeku to czysta manipulacja. Myślisz, że dla celów komercyjnych? Dlaczego GW dla celów komercyjnych nie wykorzystuje afery hazardowej?. Można by pojeździć na niektórych "POlitykach" jak na łysej kobyle! Ale nie, tu mamy z normalną sprawą, zwykłym POmaganiem wrażliwemu przedsiębiorcy, najpierw przy legalizacji wycinki lasu, potem przy załatwieniu córce tegoż biznesmena państwowej synekury.... No przecież ona wykształcona i jak najbardziej nadałaby się na to stanowisko! Nie wspominam już o samej manipulacji przy ustawie hazardowej! I jeszcze artykuł, jaki to minister POkrzywdzony, że żyjemy w dzikim kraju! Dlaczego dziennikarze śledczy - w celach komercyjnych oczywiście - nie analizują przecieku afery hazardowej do Sobiesiaków? Dlaczego znów w celach komercyjnych nie eksponowano następującego wątku hakowego: Minister Radek Sikorski powiedział w programie "Kropka nad i" Moniki Olejnik 11.02.2010, że krytycznie ocenia prezydenturę Lecha Wałęsy, a to podczas prezydentury Wałęsy WSI zbierało haki na obecnego ministra spraw zagranicznychpatrz: www.tvn24.pl/9391,1,kropka_nad_i.html Co do PiS masz nie do końca rację, przy takiej "przychylności niezależnych" mediów postanowili się pilnować i nie dopuszczać do tego, aby ktoś ich łapał za słówka, a potem mielił tygodniami jakieś przekręcone słowa. Jeżeli polityka tak wygląda jak widać to na przykładzie PO, to ludzie w PiS rzeczywiście się nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dlaczego tak uparcie sam sobie zaprzeczasz? 02.03.10, 14:12 sprawa kolesiostwa niektórych ludków z PO jest dla mnie oczywista, co do wymiernych skutków, zysków czy strat nie mam danych, nie jest to zjawisko nowe ani odosobnione wśród "znajomych królika" i dotyczy każdej dziedziny życia, nawet zapis poza kolejką u lekarza- specjalisty, dobrze że to jest sygnalizowane i nagłaśniane, niedobrze że robi sie z tego główny motyw komisji śledczej, wg mnie Sejm powinien się zając konkretna praca a takimi odchyleniami Senat, i tak tam niewiele robią bo prezydent ich wyręcza. Media moga poruszac kazdy temat, zachęcac tytułami, mamić niedopowiedzeniami a czytelnicy albo to kupia albo nie, nie starajmy się porządkować życia na metode czarne i biało albo zero,jeden, jest sporo barwniejsze, dziennikarze zapewne zbierają sporo informacji i niejeden polityk drży by czegoś tam nie wypuścili, sam znam kilka dość mocnych tematów politycznych które do tej pory nie zostały wyjasnione, podobnie z dziedziny przekształceń systemowych i uwłaszczania nomenklatury partyjnej i solidarnościowej, sporo "kwitów" jest w IPN, one kiedyś zostana opublikowane i będzie sporo szoku dla tych co wierzą w prawde jedyną i objawioną. Sam czasem zastanawiam się dlaczego niektórzy panowie tak uparcie milczą w pewnych tematach, nawet kolorowe pisemka w to guano nie wchodzą- wiedzą na czym mozna sie sparzyć, to także życiowe doświadczenia. Co do PiS to ja racji mieć nie muszę, ja tylko analizuje zaistniałe fakty. Jeżeli po wygranych podwójnie wyborach zamiast skupić się na konkretnej pracy dla państwa, PiS ciągle nasmiewał się z Tuska, PiS- owscy politycy każde zdanie zaczynali że PO to by pewnie zrobiła tak, albo ze nie zrobiłaby, kończyli podobnie, (nawet Miller w ten sposób po Buzku nie jeździł)a przychylne im media powtarzały to w ekstazie, mam podac nazwiska dziennikarzy którzy codziennie się umysłowo onanizowali myslac o PO? Oni to robia do tej pory tylko chyba ich troszke zaczyna to i owo pobolewać:))) Polityka to sztuka zawierania kompromisów dla osiągnięcia celów, trzeba ocenić te cele, PiS a włąsciwie J.Kaczyński zawarł kompromis z Rydzykiem, Lepperem i Giertychem w celu wykonania rozkazu Rydzyka: zatopienia platformy, gdyż wiedział że tam sa ludzie którzy niekoniecznie się z nim zgadzają, Kaczyńskiemu to pasowało bo Tusk zagrażał ambicjom rodzinnym Kaczyńskich, reszta celów była mało istotna, dla zwykłych członków PiS takie cele to załapanie sie do parlamentu na dietę a szczyt kariery to "eurosrebrniki". Znam w PiS ludzi którzy mają potężnego kaca moralnego, kiedyś nie rozmawialiśmy o polityce, dzisiaj przyznają mi rację - PiS nie ma żadnego programu propaństwowego ani nie umie rozmawiac z tymi z którymi wiele może osiągnać i to wszystko w tym temacie. Ja nie musze ładnie pisać o PO ani o PiS, nie należę, nie kandyduję, robię to co lubię i na własny rachunek, od polityków moja praca nie zależy bezpośrednio a od kontaktów z inwestorami, mojej wiedzy i doswiadczenia, natomiast osobiście znam wielu ludzi związanych z PiS prezentujących wyższy poziom niz ci co otaczają obecnie prezesa w mediach, mają także spore dokonania w różnych tematach, głównie w lokalnych społecznosciach, w Pis sa ludzie którzy rozumieja politykę, sa także "politykierzy" przypięci do stołków. Dodam jeszcze tytułem uzupełnienia iz w czasie prezydentury L.Wałęsy przez jakiś czas dużą role odgrywali pewni dwaj znani panowie, będący bliźniakami, do tej pory nie rozumiem dlaczego sie tam znaleźli skoro było wielu innych ludzi potrafiących rozmawiać, negocjować i wybierac to co dobre dla państwa, dlaczego oni tam sie znaleźli skoro kiedyś terminowali w KOR a Kościół rozmawiał z PZPR na temat eliminacji tzw. lewicy laickiej z życia politycznego (te dokumenty sa w IPN), dla PZPR i SB to było obsesją a niektórzy hierarchowie Kościoła dośc niechętnie patrzyli na ludzi związanych z KOR, nazwiska łatwo sobie przypomnieć bo pamiętamy kto w stanie wojennym chciał pomóc a kto wręcz wyganiał:))) Jeszcze cos ci powiem, cała heca zaczęła sie od wojny na górze,której architektami byli także bracia Kaczyńscy, wtedy zrozumiałem iż SB nadal rozdaje karty i chichocze, dali fornalom pałac iwładze i patrza jak batem walą swoich. SB ma sie dobrze, dawni towarzysze też sa na emeryturkach, część z opozycji też juz na łaskawym chlebie, Kościół odzyskuje "swoje" dobra a tylko niewielka część nadal się bawi w kombatanctwo i jest rozgrywana przez te same kręgi co na poczatku przemian, ludzie którzy chca spokojnie i normalnie żyć i pracować sa dla nich niebezpieczni, gdyż nie ulegaja manipulacji a widza ich świństewka w imię stołków i zaszczytów. Taka jest gorzka prawda, trzeba tylko znać i kojarzyc fakty, wtedy części nie znałem, teraz to się układa w konkretne sytuacje i manewry róznych środowisk.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Manipulacja PIS 02.03.10, 15:52 Kolejna III rodzaj prawdy wg Tischnera... Żałosne są te próby pisowatych robienia wody z mózgu Polakom. Widziałem na własne oczy i słyszałem na własne uszy co mówił Kłamczyński. Nie pomogą żadne próby zawracania kijem Wisły. I nikt mi nie wmówi, że czarne jest białe. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Lepiej z PiS -nie muszę czytać posta, żeby wie 02.03.10, 11:56 lluscinio71 dlaczego jak widzę twój nick to nawet nie muszę czytać posta, żeby wiedzieć co napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Lepiej z PiS -nie muszę czytać posta, żeby wi 02.03.10, 12:50 Nie tylko nie musisz czytać, nie musisz nawet odpisywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 07:24 Solidarni, gdy świat się wali! to nie te czasy pisiaki i związkowcy! Polacy mają dość waszych wielkich wypłat i odpraw! Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 10:06 Patrzec juz nie moge na te rozpasane zwiazkowe gęby - jak ci ich zwiazkowcy moga byc tak głupi żeby utrzymywać te bande nierobów za ciężkie pieniadze ? Jakie ci Zbrzyźni czy Sniadki maja prawo do odwoływania sie do "Solidarności " ? Solidarni z kim ? z własna kiesa ? Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Koniec Solidarności. 02.03.10, 07:35 Solidarność skończy jak Samoobrona. Coraz mniej ludzi ma zaufanie do tych aferałów. Nowi właściciele Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 07:47 I jeszcze jedni, chcą bawić się min. za moje... Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Kiedyś była Solidarność, dziś jeno przykupry. 02.03.10, 07:50 Kiedyś była Solidarność, dziś jeno przykupry. Tak się ślizga historia. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 07:58 Kim jest Sniadek i co to Solidarnosc, czyli "Tato, kupa !". Odpowiedz Link Zgłoś
czepny T-34.... 02.03.10, 07:58 Solidarność jest jak czołg T-34 który w czasie wojny znacznie przyczynił się do zwycięstwa, a po jej zakończeniu znalazł swoje należne miejsce na pomnikach. Z tą różnicą że Solidarność nadal jeździ po ulicach i szuka wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Solidarni z PiS-em? a z PO-pseudoliberałami? 02.03.10, 07:59 Pokrętny jest ten artykuł.Kazdy, kto choc trochę interesuje się polityką wie.że PiS jesy socjalny a PO liberalny. To kogo ma poprzeć Solidarność? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Solidarni z PiS-em? a z PO-pseudoliberałami? 02.03.10, 08:13 > polityką wie.że PiS jesy socjalny a PO liberalny. tylko żeby było na ten socjalny, to liberalny musi zap...alać i płacić podatki. Łatwo rozdaje się nie swoje pieniądze, zbyt łatwo. I tak od 20 lat! jak nie buty w TVP, to 20 mln na spot! Pisia mać! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac A SLD jeszcze bardziej socjalna. 02.03.10, 08:17 Więc dlaczego nie z komuchami prawdziwymi zamiast z komuchami udającymi "prawicę"? Odpowiedz Link Zgłoś
ire09 Re: Solidarni z PiS-em? a z PO-pseudoliberałami? 02.03.10, 09:02 Widać, że samo interesowanie się nie wystarczy. Pod zadnym pozorem PO nie jest liberalne, nie było i nigdy nie zamierzało być liberalne. PO to ludowcy, zresztą ludowców reprezentują w parlamencie UE. A PiS to raczej centroprawica Odpowiedz Link Zgłoś
polish-clusterfuck Re: Solidarni z PiS-em? a z PO-pseudoliberałami? 02.03.10, 11:05 PiS to żadna centroprawica to taka mantra, którą najlepiej określa słowo katolobolszewia. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_i_jego_worek Re: Solidarni z PiS-em? a z PO-pseudoliberałami? 02.03.10, 09:44 slavik222 napisał: > Pokrętny jest ten artykuł.Kazdy, kto choc trochę interesuje się > polityką wie.że PiS jesy socjalny a PO liberalny. > To kogo ma poprzeć Solidarność? PO liberalne? Pan Niesiołowski, Pan Komorowski, Pani Gronkiewicz-Waltz stawiająca krzyż na pl.Piłsudskiego to są według Ciebie liberałowie? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Solidarni z PiS-em? a z PO-pseudoliberałami? 02.03.10, 16:12 PO to chadeccy socjal liberałowie? :P PiS to klerykalni(ale nie wierzący i nie podlegli Kościołowi) nacjonalistyczni socjaliści o konserwatywnych poglądach na stosunki między ludzkie? A SLD? Związek zawodowy dzieci byłych członków PZPR? Wiedzą, że mogą grać tylko "lewicową" kartą, a jednocześnie większość z nich orientuje się, że socjalizm prowadzi tylko kraj do zguby? Najprościej określić PSL - to związek zawodowo-towarzysko-rodzinny rolników. Byle ich "grupowo/rodzinne" biznesy były nienaruszone poprą wszyskich i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ten układ istnieje od 1990 r.:))) 02.03.10, 08:03 Początek miał podczas wojny na górze, nowa "S" wskoczyła na etaty u pracodawców (zobacz pkt 1. Porozumień Sierpniowych), usunęła pracujący społecznie samorząd pracowniczy (tam było wielu ludzi podziemnej "S", ale mieli sympatie inne niz Wałęsa). Ja czekam kiedy obecna "S" powie że to ich święto, jeden już powiedział że staliśmy tam gdzie ZOMO, faktycznie staliśmy-tylko że naprzeciw, tego skunksa z nami nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 skunksa nie było a jebie na cały świat. 02.03.10, 08:20 a.k.traper napisał: > naprzeciw, tego skunksa z nami nie było. Dopóki nie spuści się wody z kibla doputy cuchnąć będzie. Wyciąć w pień sqrwysynów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 A niby po co komu PISuar 02.03.10, 08:15 lepszy jest kibel, przynajmniej wodę spuścić można. Z PISuaru ciągle zajeżdża. Ja stworzyłbym jeden wielki nieRząd z Platfusów i Pisuaru, potem to całe tałatajstwo zamieniłbym na strzelnicę sportową, niech się młodzież wyżyje. Potem wystarczyłoby to ścierwo zrxucić do kanału i po krzyku. Zaraz po tej imprezie byłyby nowe wybory i znowu strzelnica, ale Polacy to pierdoły a nie obywatele, byle gó... nimi rządzić może, dziadostwo, żydostwo czy qrewstwo to jeden syf. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: A niby po co komu PISuar 02.03.10, 08:37 Takie coś już pewien kraj na wschodzie zrobił jednego października, który nie był październikiem. Potem nastała czerwień i Gruzin z wąsem. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d a glupi lud... 02.03.10, 08:47 pznow wybierze kaczora na prezydenta... znow kaczor naobiecuje, rzuci kilkoma haslami i lud lyknie... Odpowiedz Link Zgłoś
obrazy.uczuc.religijnych Re: a glupi lud... 02.03.10, 08:49 Dzięki PRowi Kaczor wszystko wmówi. Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 08:50 SOLIDARNOŚĆ- to piękne Hasło,Idea, Symbol Wolności, przez zakompleksionych politykierów, cwanych nierobów, którzy w życiu nie splamili rąk uczciwą pracą - została unurzana w szambie, jak wszystko z resztą, co Polakom udało się osiągnąć na przestrzeni wieków. Za SOLIDARNOŚĆ zbieraliśmy pały i siedzieli w aresztach. Dzisiaj banda żuli wygrywa swoje małe, brudne sprawki, mając w pogardzie to, co dla wielu z nas było i jest Dziełem Życia. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 08:57 "Narod z partia partia z narodem". To juz raz zesmy przerabiali. Bolszewicka partia braci kaczynskich w skrocie PIS siega do starych i wyprobowanych metod. Tylko kartki zywnosciowe beda podobno bardziej kolorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
akch1 Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 09:00 Panie Śniadek, proszę, nie kumajcie się z Kaczyńskim Jarosławem, bo skończycie jak Lepper i Giertych !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c 30.000USD zadłużenia na statystycznego Polaka 02.03.10, 09:01 Kolejny Donkowy cud!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: 30.000USD zadłużenia na statystycznego Polaka 02.03.10, 10:04 a nie jarka, który dał więcej niż miał? Odpowiedz Link Zgłoś
epox84 Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 09:11 Widać Jaruś znowu się niczego nie nauczył. Bardzo dobrze, że będzie polityczne poparcie i wspieranie pisowców przez "palaczy opon" bo razem z pisem upadną na dno. Co do biednych ludzi to wątpie, żeby co wybory dawali się omamić tekstami pisowców, że jest bida i trzeba z nią walczyć bo samo gadanie od paru lat i wycieranie sobie parszywych gęb biednymi ludźmi nie sprawiło, że poprawił się ich stan materialny. Jak to Macierewicz w radyjku u redamptorystów ostatnio mówił, że tylko prezydent Kaczyński mówi o biedzie, o wsi, o panujących nierównościa społecznych, itd, itp... no tak tylko mówi:).... Takie gadanie w najbliższych i późniejszych wyborach kupią już tylko stępiałe, przez słuchanie redamptorystów, mocherowe łby. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 09:11 Że panna "S" jest słaba, to już wiemy. Że roztrwoniła najlepsze idee - też wiemy, że ma ambicje, na które nie ma pokrycia - wiemy. Ale żeby była prywatnym folwarkiem kilku "działaczy"? Żeby się publicznie prostytuowała dla stanowiska swojego alfonsa? To już kompletny upadek i dno. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Solidarność zniszczył Kaczyński pospołu ze Śniadki 02.03.10, 09:16 Solidarność zniszczył Kaczyński pospołu ze Śniadkiem. Kaczyński realizując swoją wizję PRL-bis chciał sprowadzić Solidarność do roli Centralnej Rady Związków Zawodowych w czasach PRL. I udało mu się to bo Śniadek znakomicie wcielił się w rolę przydupasa Jarka. Tylko, że przy okazji obaj zniszczyli legendę Solidarności, która się już nigdy nie odrodzi. Sam należałem w latach 80-tych do Solidarności ale było to coś całkowicie różnego. Dziś jest to marginalna patologiczna organizacja, której władze centralne liżą siedzienie polityków a lokalni działacze pławią się w luksusach zupełnie nie bacząc na fakt, że niszczą w bezmyślny sposób miejsca pracy swoich członków (vide stocznia i HCP). Bardziej przypomina to patologiczne związki zawodowe w USA powiązane z mafią niż dawną Solidarność... Odpowiedz Link Zgłoś
ventslavek PO=Partia Oszustów. Donald też jest kaczką! 02.03.10, 09:30 Platfusy syfusy i tak przekują całą sprawę w swój sukces. Są mistrzami w okłamywaniu polaków. Ci co wrócili z Wysp, już z powrotem wyjeżdżają do Irlandii. To wszystko reklama, a niestety większość społeczeństwa nie jest odporna na reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
dellik Solidarni z PiS-em? 02.03.10, 09:35 "- Jeszcze nie potwierdziłem przyjazdu, więc tym bardziej nie zdecydowałem, czy zabiorę głos i o czym ewentualnie powiem. Dopiero kiedy potwierdzę obecność, zastanowię się, czy i co chcę przekazać sali - mówi przewodniczący "S"." Czy najpierw Pan Śniadek nie powinien się zastanowić, czy ma coś do powiedzenia, a potem ewentualnie potwierdzać przyjazd? Dla mnie taki sposób rozumowania jest bardziej naturalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
cromio Kaczyńscy są w stanie zgnoić każdą świętość. 02.03.10, 09:36 Kto pierwszy złamał ciszę i nastrój zadumy po śmierci Papieżą ? Oczywiście Jarosław Kaczyński. Teraz zabiera się za psucie rocznicy Solidarności. Mam nadzieję, jestem pewien, że będzie smażył się za to w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach "S" i PIS..Największy układ skorumpowanych łobuzów 02.03.10, 09:43 Okradli i okradają nas i Polskę i żyją w luksusie, pasożyty. Odpowiedz Link Zgłoś
wpa Żałuję że kiedyś byłem w Solidarności... 02.03.10, 09:40 ...skoro takie popłuczyny walki o zmianę polski jak niejaki Śniadek wchodzi w układ z tym Gomułką PISu Odpowiedz Link Zgłoś