Dodaj do ulubionych

Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st...

03.03.10, 07:20
do boju Kochani!!!!! :) uda nam sie!
Obserwuj wątek
    • gamon0 Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za PO! 03.03.10, 07:24
      towarzysze żurnaliści Trójki PR

• keram.keram Re: Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za P 03.03.10, 07:40
        weź książkę odpowiedniej wagi, np. encyklopedię i walnij się mocno w ten zakuty,
        bolszewicki łeb.
        • maruda_r *** Ulubione radio PO trzeba odzyskac *** 03.03.10, 08:21
          Do boju !
          • lluscinia71 Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 08:37
            Typowy przykład politycznego łupu. Obsadzanie stanowisk swoimi, tyczy się
            to nie tylko trójki. Ma to miejsce we wszystkich spółkach Skarbu Państwa, a
            także tych należących do miast, gmin i samorządów. Zmienia się ekipa,
            zmieniają się zarządcy i pracownicy, jaki to ma wpływ na gospodarkę nie
            trudno zgadnąć. Mierzi mnie takie kolesiostwo nie ważne czy w wykonaniu
            PiS, PO, PSL czy SLD.
            Czy naprawdę nie można znaleźć jasnych i przejrzystych procedur wyłaniania
            zarządów
            ? Czy zawsze musi decydować upolityczniona rada nadzorcza?
            Co do łupu - ten jest wyjątkowo cenny - bo zapewnia rząd dusz i
            współudział w IV władzy (wg mnie najważniejszej).
            Ale nie pierwszy i nie ostatni to "zamach stanu", całkiem niedawno znaleziono
            haki na Skowrońskiego i wykopano go w imię nieprawidłowości finansowych.
            O co tak naprawdę chodziło? Wiadomo - zmieniła się ekipa.
            jankepost.salon24.pl/267,bronimy-skowronskiego-i-trojki.
            Może media publiczne należy sprywatyzować, albo w ogóle zabronić prezentacji
            w nich materiałów politycznych
            , wiadomości, pozwalając jedynie na materiały
            kulturalno - oświatowe?
            • kronopio77 PiS znów sobie zaszkodził :)) 03.03.10, 09:05
              Oni naprawdę myslą, że zyskają coś psuciem Trójki nachalną propagandą propisowską? :))
              • konread Re: PiS znów sobie zaszkodził :)) 03.03.10, 13:29
                kronopio77 napisał:

> Oni naprawdę myslą, że zyskają coś psuciem Trójki nachalną propagandą propisows
                > ką? :))

Szkoda tylko że zniszczą tą stację, i to na dodatek naszymi pieniędzmi z abonamentu.
            • marcin_rz Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 10:06
              Jestem wiernym słuchaczem Trójki, bo widzę, że radio prowadzą ludzie z pasją, zwłaszcza dziennikarze muzyczni i nie chciałbym, żeby to się zmieniło. Ale już od zrzucenia Skowronskiego zaczęło dziać się coś złego. Facet wyciągnął to radio na prostą, ale....potem tylko gorzej - moim zdaniem. A to co robi obecny prezes, wprowadzane zmiany i tworzenie jakiś dziwnych audycji propagandowych to jest porażka. Od tego jest i była zawsze Jedynka, a Trójka była stacją o lżejszym profilu.
              Wiadomo, Trójka do niedawna była chyba jedyną stacją publiczną, która generowała zysk i miała jako taką słuchalność wśród ludzi inteligentnych. A dzięki całemu zamieszaniu i doprowadzeniu do totalnego bałaganu będzie można udowodnić, że rozgłośnie publiczne muszą być wspierane z pieniędzy z abonamentu, bo to chyba o to chodzi. TVP juz rozpieprzyli, Farfał chciał coś zminic, ale wyleciał z hukiem.
              • lluscinia71 Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 10:28
                Dokładnie tak, jak piszesz. Stara dobra trójka może się rozlecieć, przez
                wrzucanie tam namolnej propagandy i zmianę ramówki na upolitycznioną.
                Zupełnie nie rozumiem co tam będzie robił Ziemkiewicz?
                • marcin_rz Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 10:51
                  JAk ma być dobrze, jeśli w godzinach najlepszej słuchlności - powrotu ludzi z pracy, o 15 puszczają nawiedzonych ludzi z IPN (jak 2.3.2010) i przez godzinę nawijają o jakimś AKowcu z podchala. W tej godzinie ludzie chcą w spokoju posłuchać czegoś lżejszego i odpocząć słuchając muzyki i lekkich newsów, a nie propagandy. W dodatku audycja była tak tempo i bez polotu prowadzona, że w akcie desperacji miałem ochotę przełączyć na ESKĘ. Rozumiem, że idea słuszna, ale dzięki takim ideom wsparcie stacji z kieszeni podatników będzie nieodzowne.
                • conthekst Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 11:49
                  Dziwicie się tym zmianom? Bo ja nie. Koleś już rozwalił jedną ze stacji radiowych doszczętnie w Polskim Radiu, więc go awansowali by rozwalił taką o wyższym "potencjale". Sobala ma już na swoim koncie upolitycznienie i rozwalenie PR "Bis", w którym go zrobiono dyrektorem. Na dzień dobry poleciały programy uznane za "szkodliwe", czyli gdzie prowadzący byli bardzo liberalni i dopuszczali lewicowe poglądy. By było śmieszniej zlikwidował audycję o największej słuchalności i z największym gronem stałych słuchaczy. Gdyby to było w paśmie w ciągu dnia to bym się nie dziwił, ale audycja ta zaczynała się późno w nocy, kiedy frekwencja jest zwyczajowo niemal żadna. Tymczasem przez lata miała ją wyższa niż inne w godzinach dziennych. Wszystko dlatego, że gromadziła fanów muzyki innej niż "łatwa i przyjemna" a często puszczany był metal, czyli dla PiSowców, LPR-owców, muzyka satanistyczna :D Właściwie to od pewnego fragmentu, gdzie wiąże się LPR z faszyzującymi bojówkami Młodzieży Wszechpolskiej zaczęła się "Akcja wykop". Poleciał koleś, który to napisał i opublikował na stronie głównej, poleciały audycje autorskie, potem były próby reanimacji trupa pod nazwą Radio Euro, ale szczerze mówiąc to kto je zna? Też się dziennikarze i słuchacze bronili, petycje były pisane do zarządu przez fanów, listy podpisane przez tysiące słuchaczy nic nie dały. Słuchalność BiSki spadła do poziomu błędu statystycznego, choć poprzedni dyrektor wpompował wiele wysiłku i pieniędzy w reklamę, która zaczęła przynosić rezultaty!
                  Oto kilka krótkich artów z tamtego okresu:
                  muzyka.gery.pl/cms/index.php/357071/%C5%9Amier%C4%87,niezale%C5%BCnego,Radia,BIS
                  trendyzator.blogspot.com/2009/01/kilka-gorzkich-sw-bis-polskie-radio.html
                  mediafm.net/radio/6139,Polskie-Radio-BIS:-Protest-sluchaczy.html
                  Zachęcam do przeczytania i zobaczenia czym grozi p. Sobala na stołku dla stacji radiowej. Sam napisałem maila do niego potępiającego działania czy do prowadzącego Masalę ze słowami otuchy i rozpropagowywałem akcję ze znajomymi mającą na celu przywrócenia starego porządku. O ile p. Cegielski odpisał mi dziękując za wsparcie i opisując nieco sytuację lepiej, tak do dnia dzisiejszego p. Sobala lub jego dział Public Relations nie raczyli mi odpisać nawet jednym zdaniem. Mają więc słuchaczy głęboko w ostatnim odcinku przewodu pokarmowego. Jeśli ktoś wierzy w jego dobre intencje to na pewno nie są to dziennikarze, którzy już widzieli co zrobił z radiem BiS. Reszcie daję te linki jako ostrzeżenie przed powtórką z historii. Koleś po prostu jeszcze nie pokazał na co go naprawdę stać...
              • tinley Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 11:09
                > Jestem wiernym słuchaczem Trójki, bo widzę, że radio prowadzą ludzie z pasją, z
                > właszcza dziennikarze muzyczni i nie chciałbym, żeby to się zmieniło.

od tych audycji to uszy się skręcają. 30 sekund bla bla bla bla i potem 5min
                jakiejś stukaniny która Orzechowi wydaje się być szczytem konstrukcji
                polifonicznej. nie wszystkie obrazy są warte uwagi i nie każda muzyka zasługuje
                na uwagę a takiej muzy w trójce jest cała masa niestety.
                poza tym widzę że wokół trójki zrobiła się jakaś sekta wiernych wyznawców Ojca
                Skowrońskiego, brata manna czy fratra Barona.. Do toruńskiej Żwirki i Wigury z
                Warszawy widac nie tak daleko. Wyznawcy wszystko wiedzą lepiej a jak ktoś ma
                inne zdanie to napiszą że to radio do inteligentnych albo że powinien się
                interlokutor dokształcić w kwestii humoroznawstwa i wysublimowango żartu któren
                czasem w trójce bywa lotny jak otyła gęś. No chyba że zagości maria Czubaszek.
                Zresztą.. dajcie już spokój z tą trójką. Chcieliscie wolnosci to macie -
                komuniści trójki nie zniszczyli a teraz macie pisowskich politruków którzy w
                imie demokracji i walki o prawdę zrobią z Programu Trzeciego program św Trójcy
                -Ziemkiewicza, Wildsteina i Sakiewicza
                Czołem Harcerze!!!!
                • kiks4 Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 12:08
                  tinley napisał:
                  > od tych audycji to uszy się skręcają.

Po co słuchasz. Teraz paskudnie wyglądasz z tymi pokręconymi uszami.
                  Każdy ma prawo do własnego mikrokosmosu- mnie i kilku setkom tysięcy innych
                  słuchaczy Trójka kojarzy się jak najlepiej. I niech tak zostanie. Tobie się nie
                  podoba- masz do tego prawo ale nie krytykuj tylko poszukaj innej stacji- może
                  Radio Maryja, MTV czy Al Jazira. Mnie to nie będzie przeszkadzać.
                  • tinley Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 14:56
                    podoba- masz do tego prawo ale nie krytykuj tylko poszukaj innej stacji- może
                    > Radio Maryja, MTV czy Al Jazira. Mnie to nie będzie przeszkadzać.

Wolny kraj i wolni ludzie - nie podoba się to krytykuję. Chyba o to chodzi w
                    wolności slowa. Trójka niech sobie będzie tylko niech nawiedzeni mistycy nie
                    wmawiają mi że Trójka to wszystko co najlepsze bo prawda jest taka że to po
                    prostu radio które trzyma się tylko i wyłącznie siłą tradycji i nic poza tym.
                    Masz rację... jak mam słuchać zborowskiego dukającego coś o gwieździe szeryfa co
                    jest ani śmieszne a ani poważne to może podedukować o sensie przesłania
                    Al-Jazery choc moze niektórym kojarzy sie z jazzem.
                    Swoją drogą słusznie zauważyłeś że różnica między radjomaryjnym a trójkowym
                    fanboyem jest praktycznie niezauważalna. Tylko kretyn nie widzi tego ze prywatę
                    tak samo jak łojciec rydzyk uprawiają redaktorzy trójki.
                    Czy słucham trójki? Jak mam słuchac rmf czy innego badziewia to co mi zostaje?
                    Oczywiście dwójka ale daleki jestem od robienia z niej radia kultowego.
                    • bromoslaw Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 15:26
                      Trójka różni się od innych radiostacji własnym stylem i ogromną rzeszą wiernych słuchaczy, co przy braku propagandy, służenia krótkotrwałym modom i profilu wykształcenia słuchaczy powinna dać komuś do myślenia, czy grzebanie w tym delikatnym organizmie budowanym przez dziesiątki lat ma sens. Jak ci się nie podoba to sobie poszukaj innej stacji, a nie grzebiesz w tym co się ludziom podoba, a swoją drogą polityki w niej za dużo:(((
              • xanaxy Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 21:40
                Jaki zysk miala 3-ka skoro zbierala NA SIEBIE kasę?
                Uwaga! Sosnowski jest jak Ziemnkiewicz,Pospieszalski - i to On robi rozrobe, bo
                traci kase. W dodatku chodzi do Opery / bo taki "kulturalny"/. I czyta te
                kretynskie libretta i slucha tych nutek. Sosnowski - dramat z Panem. Warto
                sluchac G.Ohlssona, M.Arch,dawniej Polliniego. Ja tam akurat lubie posluchac jak
                taki Ziemkiewicz sie madzy / debil salanowy/. Jonas - wiadomo.IQ wysokie -
                morale zero.
                • marcin_rz Re: Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 04.03.10, 08:46
                  trójka generuje/generowała zysk, a kasę zbierali na Biski, Dwójki i Euro, czy jak się nazywają te stacje, których słuchalność jest żadna
          • oryona Zapraszam na Trójkowe forum 03.03.10, 08:45
            forum.polskieradio.pl/trojka/threads.aspx?f=67
            • maruda_r *** NIE !!! Trolle z PO zepsuja tam powietrze *** 03.03.10, 08:55
              Lepiej niech zostana tutaj w swoim zamknietym Tusko-swiecie.
              • sokolasty Re: *** NIE !!! Trolle z PO zepsuja tam powietrze 03.03.10, 09:57
                Na ogół nie karmię trolli, dla ciebie, podszywaczu, robię wyjątek.
                • xanaxy Re: *** NIE !!! Trolle z PO zepsuja tam powietrze 03.03.10, 21:48
                  sokolasty napisał:

> Na ogół nie karmię trolli, dla ciebie, podszywaczu, robię wyjątek.
                  Kwasniewski sie nie zalapie. Jola / z beza/ tak. Co maja studia do inteligencji
                  i przyzwoitosci - NIC - patrz Urban. Oj ludkowie - duzo emocji, malo wiedzy.
              • foruman Re: *** NIE !!! Trolle z PO zepsuja tam powietrze 03.03.10, 11:59
                lecz się czowieku.
          • foruman Re: *** Ulubione radio PO trzeba odzyskac *** 03.03.10, 11:59
            Durny jesteś a nie marudny. Cała uroda trójki była w tym właśnie ze nie była
            niczyja. ani po ani pis ani sld. Stad caly dym. Kupczyc sobie mozna innymi
            tytulami i redkacjami, ktore od zawsze byly przedmiotem przetargow.. ale od
            jakiegos czasu ci politycy z marginesu społecznego robia skok na trójkę.
      • wujekgorg Trójka bez debili!!! 03.03.10, 07:45
        żadnych Sakiewiczów, Ziemniakiewiczów, Karnowskich, propagandy,
        manipulacji
        zadnych PiSów, Platform, LSD, IpeeNów, komunistów, liberałów,
        Trójka bez Sobali
        zaglądajcie też na trójkowe forum
        forum.polskieradio.pl/trojka/threads.aspx?f=67
        • maruda_r ... dosc propagandy... 03.03.10, 08:23
          Dosc propagandy milosci i sukcesu jedynie slusznego rzadu herr Thuske, dosc
          trabienia w kolko o prawyborach, chcemy inne spojrzenia na swiat i Polske !
          Chcemy normalnej trojki !
          • obraza.uczuc.religijnych Re: ... dosc propagandy... 03.03.10, 10:05
            Opowiedz mi jak wyglądała w Trójce ta propaganda sukcesu trollu.
          • akkj Re: ... dosc propagandy... 03.03.10, 11:03
            Ty pisbolszewicki przyglupie słuchałeś kiedyś w zyciu "Trójki"?

maruda_r napisał:

> Dosc propagandy milosci i sukcesu jedynie slusznego rzadu herr
            Thuske, dosc
            > trabienia w kolko o prawyborach, chcemy inne spojrzenia na swiat i
            Polske !
            > Chcemy normalnej trojki !
          • miszczu.pl PiSior i normalność? jaka bolszwicko leninowska? 03.03.10, 12:14
      • macieyski Re: Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za P 03.03.10, 07:57
        zaiste, gamon, i to zero...
        W tym radiu jest przede wszystkim muzyka, a wszystko inne jest w
        tle. I mam nadzieję, że tak zostanie, i w końcu zespół pracowników
        pozbędzie sie takich spadochroniarzy jak Sobala i Karnowski, i
        będzie robił nadal dobre Radio. I jeszcze jedno - w tej stacji
        pracują rózni ludzie 0 i młodzi, i starzy. Nie wydaje mi się, żeby
        ktokolwiek miał ręce umazane krwią, a język zbrukany
        niegodziwością...
        • mariuszdd Trójka to wielka rodzina 03.03.10, 08:02
          Ciotki ,pociotki i stare piosenki.
          • boogie79 Re: Trójka to wielka rodzina 03.03.10, 08:07
            Musu nie ma. Nie musisz sluchac. To radio dla inteligentnego
            sluchacza.
            • maruda_r *** GW czuje strach wiec ja sie ciesze *** 03.03.10, 08:27
            • lluscinia71 Polityczny łup - do podziału i do zżarcia 03.03.10, 08:33
              Typowy przykład politycznego łupu. Obsadzanie stanowisk swoimi, tyczy się
              to nie tylko trójki. Ma to miejsce we wszystkich spółkach Skarbu Państwa, a
              także tych należących do miast, gmin i samorządów. Zmienia się ekipa,
              zmieniają się zarządcy i pracownicy, jaki to ma wpływ na gospodarkę nie
              trudno zgadnąć. Mierzi mnie takie kolesiostwo nie ważne czy w wykonaniu
              PiS, PO, PSL czy SLD.
              Czy naprawdę nie można znaleźć jasnych i przejrzystych procedur wyłaniania
              zarządów
              ? Czy zawsze musi decydować upolityczniona rada nadzorcza?
              Co do łupu - ten jest wyjątkowo cenny - bo zapewnia rząd dusz i
              współudział w IV władzy (wg mnie najważniejszej).
              Ale nie pierwszy i nie ostatni to "zamach stanu", całkiem niedawno znaleziono
              haki na Skowrońskiego i wykopano go w imię nieprawidłowości finansowych.
              O co tak naprawdę chodziło? Wiadomo - zmieniła się ekipa.
              jankepost.salon24.pl/267,bronimy-skowronskiego-i-trojki.
              Może media publiczne należy sprywatyzować, albo w ogóle zabronić prezentacji
              w nich materiałów politycznych
              , wiadomości, pozwalając jedynie na materiały
              kulturalno - oświatowe?
            • duzymietek Re: Trójka to wielka rodzina 03.03.10, 08:34
              > Musu nie ma. Nie musisz sluchac

Nie musisz słuchać, musisz płacić...
        • gamon0 Re: Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za P 03.03.10, 08:09
          W trojce nie jest i nie powinna byc przede wszystkim muzyka.
          Slyszalnych (w eterze) stacji muzycznych jest setki, jesli nie tysiace
          - jeszcze jedna jest zbedna. Trojka powinna byc programem
          INTELIGENTNYM...

• impostor Re: Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za P 03.03.10, 08:18
            tym bardziej bedzie to radio nie dla ciebie!
          • shevariell Re: Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za P 03.03.10, 08:21
            Ale nowe audycje o 15 - prowadzone bodajże przez Sakiewicza nie są
            inteligentne... Tak radio robiło się 30 lat temu za komuny, teraz
            wieje nudą i wyłączam radio po 10 minutach... Dodam że muzyka w 3
            zasługuje w dużej mierze na miano "inteligentej", przynajmniej na
            tle konkurencji.
            • gosky Re: Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za P 03.03.10, 09:10
              no jak usłyszałem te "po 3", to na poczatku sprawdziłem czy to na
              pewno 3... a teraz to już wyłączam, nie da rady tego słuchać
              rece precz od "3", niech zabieraja tych spadochroniarzy do 1, tam
              jest odpowiednia atmosfera
          • wojt683 Re: Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za P 03.03.10, 13:56
            gamon0 napisał:

> W trojce nie jest i nie powinna byc przede wszystkim muzyka.
            > Slyszalnych (w eterze) stacji muzycznych jest setki, jesli nie tysiace
            > - jeszcze jedna jest zbedna. Trojka powinna byc programem
            > INTELIGENTNYM...
            >
            >

Podaj mi przykładowe radio gdzie leci muzyka?
            Może RMF FM, Zet, Eska, ....?
        • bolek_i_jego_worek Re: Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za P 03.03.10, 09:31
          macieyski napisał:

> zaiste, gamon, i to zero...
          > W tym radiu jest przede wszystkim muzyka, a wszystko inne jest w
          > tle.

W Trójce jest przede wszystkim gadanie, a muzyka jest w tle.
      • tacx Re: Do boju za Tuska, za Lenina, za Stalina! Za P 03.03.10, 10:40
        Rozumiem problem towarzysze ale żeby podwładny zwalniał szefa i domagał się
        powrotu tego który mu się podoba... Towarzysze... to kontrrewolucja!!!
    • marekg12 Związkowcy z Trójki wywalcie Sobale w PiSdu 03.03.10, 07:26
    • slavik222 Związkowcy powołają nowego szefa? 03.03.10, 07:26
      Sprawy kadrowe to nie sprawa związkowców.
      Wiadomo,że TVP i PR zasiedzieli się starzy wyjadacze i ich
      rodzinki...
      • zbig1113 Re: Związkowcy powołają nowego szefa? 03.03.10, 08:22
        Na stanowiska kierownicze powinien być rozpisany konkurs na
        przejrzystych zasadach, i tego się domagają. Sobala został
        przywieziony w teczce.
        Poza tym ciekawym jest fakt, że jeden podmiot jest właścicielem
        udziałów w spółce, a zupełnie inny wyznacza szefa spółki.
      • akkj Re: Związkowcy powołają nowego szefa? 03.03.10, 11:06
        Tak jest towarzyszu. I latego trzeba wepvhnąc tam pisbiolszewicko-
        PZPR-owską swołocz, nowych kumpli Kaczyńskiego, komisarzy
        politycznych.
        slavik222 napisał:

> Sprawy kadrowe to nie sprawa związkowców.
        > Wiadomo,że TVP i PR zasiedzieli się starzy wyjadacze i ich
        > rodzinki...
    • antypo-lityk Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st... 03.03.10, 07:30
      Jestem ciekawa wartości rynkowej byłych i obecnych w radiowej
      Trójce. Jest faktem, że ci z Rz... na swoich forach nie dopuszczali
      głosów innych niż ich linia partyjna. Ale to samo jest po obu
      stronach.
      • az100 Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 07:49
        Wartość rynkowa red. Semki jest dla radia nieoceniona. Nikt tak
        słodko nie sapie w mikrofon jak on.
        • seydlitz Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 08:29
          az100 napisał:

> Wartość rynkowa red. Semki jest dla radia nieoceniona. Nikt tak
          > słodko nie sapie w mikrofon jak on.

Nie ma się co dziwić, jakbyś się spasł tak jak ta pisdecka świnia też byś sapał:)

Dbanie o siebie także pod względem wyglądu to element kultury, niestety Semka
          jako naczelny pisdecki ideolog rzeczpispolitej nie rozumie tego.
        • yaicarz "nadRedaktor" Siemka to wzorzec PISiora z Sevre ;) 03.03.10, 13:49
          Yaro Haczyński powinien go powołać na Szefa Propagandy KC PIS. Jakiż to byłby
          piękny widok gdy na jednej konferencji zasiedliby obok siebie: J.Haczyński, M
          Kamiński, P.Siemka, A.Bielan. Ileż byłoby: mlaskania, stękania, wzdychania,
          rechotania :)))
    • muminos1975 Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st... 03.03.10, 07:30
      wszędzie te związki, wezcie sie do roboty,
      Prezes nie pasuje do kolezków to odwołac, jakby pasował bylo pieknie.
      • tommen Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 07:56
        obywatelu - przestańcie pieprzyć głupoty
      • gp0 Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 09:12
        Muminos.
        Czy Ty słuchasz trójki czy piszesz dla zasady. Jeśli nie słuchasz to nie pisz.
        Trójka jako jedyne PR próbowała być apolityczna. Wywiady rano nie były
        stronnicze, prowadzący nie przerywał wypowiedzi aby dojść do określonej tezy
        postawionej przez siebie tak jak jest teraz.
        Trójka jako jedyne radio przeprowadziło, skutecznie, zbiórkę pieniędzy na swoje
        działanie. Ludzie słuchali Trójki i jej problemów.
        Teraz zaś zaczynam przełączać program jak słyszę Karnowskiego i jego komentarze
        do niezgodnych z jego tezą wypowiedzi gości.
        Zatem Trójka zaczyna schodzić na PSY (PIS).
        • bolek_i_jego_worek Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 09:34
          gp0 napisał:

> Muminos.
          > Czy Ty słuchasz trójki czy piszesz dla zasady. Jeśli nie słuchasz to nie pisz.
          > Trójka jako jedyne PR próbowała być apolityczna. Wywiady rano nie były
          > stronnicze, prowadzący nie przerywał wypowiedzi aby dojść do określonej tezy
          > postawionej przez siebie tak jak jest teraz.

Apolityczna? Pamiętam jak kiedyś p. Pieńkowska prowadziła rano wywiad z p.
          Janikiem i zakończyła wywiad "takich ludzi lubię"
      • kryst-ka Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 10:15
        Jak nie wiesz, o co chodzi, to nie zabieraj głosu. Trójka został
        spacyfikowana przez PIS po tym, jak słuchacze społecznie zebrali
        masę kasy dla zespołu Trójki z Magdą Jethon na czele. Po co teraz
        zatrudnia się dziennikarzy z Rzeczpospolitej - tuby PISowców? Czy w
        ogóle słuchałeś kiedy Trójkę? Jak widzę, chyba nie. Po co ktoś
        zabiera głos, jak nie ma nic ciekawego do powiedzenia...
    • malylasek Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st... 03.03.10, 07:33
      popieram, wczoraj ( tzn wtorek 02.03.2010 )godz 15.45 włączam Trójke
      i nie wierze własnym uszom, czy to Trójka ? niejaki Sakiewicz i
      towarzystwo.... IPN . Boże ! takiej Trójki to ja słuchał nie będę
      (i pewnie jeszcze wielu innych ) a szkoda bo słucham jej od ponad 30
      lat........
      • john2010 Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 07:41
        Akurat wczoraj to koleżko była bardzo dobra audycja. Zakładam, że nawet nie
        wsłuchałeś się w to o czym była mowa. Ale to teraz norma w polskim
        społeczeństwie. Zero własnych przekonań, zdania. Całemu temu motłochowi kierunki
        wskazuje GW i TVN i jedynie słuszna partia PO.
        • pllx3 Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 08:10
          Zawsze w samochodzie mam nastawioną trójkę, ale teraz jak wracam z
          pracy to już nie będę jej słuchał, bo wolę muzykę w niż smutne
          rozmowy po 15.
        • pllx3 Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 08:14
          Zawsze w samochodzie mam nastawiona trójkę, ale teraz jak wracam z
          pracy to jej nie będę słchał, bo wolę muzykę niż smutne rozmowy po
          15.
        • shevariell Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 08:26
          Nie była nawet średnia. Panowie z IPNu wypowiadali się jak dotrzeć
          do mas nie mając o tym pojęcia, redaktor miał z góry przygotowane
          pytania (o komiks itp.) próbując to kiepściutko ukryć. Takimi
          audycjami do młodych ludzi się nie dotrze, tak samo jak kiepskimi
          komiksami czy słabymi grami planszowymi. Nie wystarczy wiedzieć że
          trzeba cos zrobić (np. zaistnieć w mediach, wydać komiks, płytkę z
          muzyką czy grę) ale to co się robi musi być dobre, a to co robią Ci
          panowie to amatorka...
        • aw34 Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 08:29
          Akurat wczoraj to była żenująca audycja. Pomijając fakt, że pora na
          takie tematy niestosowna, to ten ciekawy temat został
          zarżnięty.Zołnierze wyklęci temat mocno kontrowersyjny i mozna było
          zrobić ciekawą dyskusję, zaprosić znawców tematu. Tymczasem zrobiono
          patriotyczny,nudny gniot. Panowie sobie wzajem przytakiwali, nie
          omieszkali paru osobom dowalić, pogloryfikować parę postaci bez
          krzty nawet zawahania (Ogień). Ogólnie rzecz biorąc jedynie słuszna
          racja jednej opcji zaczyna panować w trójce.Aż się robiło niedobrze
          od nadmiaru lukru jakim panowie się raczyli wzajemnie.
    • jacekzet Trzymam kciuki! Powodzenia!!! 03.03.10, 07:34
    • muminos1975 Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st... 03.03.10, 07:34
      czy w RMF TVN tez sa zwiazki ?
      • tommen Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 07:57
        czy w RMF i TVN prezesów zatrudniają politycy ?
      • tommen Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 07:59
        Czy w RMF i TVN prezesów zatrudniają politycy ?
      • a.ba czy w RM i TV Trwam sa związki? 03.03.10, 09:10
        tylko Rm i RMF podobnie jak trwam i TVN nie dostają pieniędzy z
        naszych podatków.
        Sprzedać te niby puliczne media i po kłopocie.

p.s.
        Sobala to taki godny naśladowca Rysia Czarneckiego.
        Rysio z rozdania politycznego wziął sie kiedyś d ozarządzania
        gazetami we Wrocławiu. Gazety zbankrutowały Rysio awansował na
        polityka.
    • doriana88 Niczego nie wywalcza, PISowczycy tak robia i... 03.03.10, 07:36
      ...wykanczaja ludzi, ktorzy im nie pasuja
    • keram.keram cwany lis z PiS, który zniszczył Radio Bis 03.03.10, 07:38
      Biska była moim ulubionym radiem, dopóki nie pojawił się Szkodnik.
      Oto jego ekscesy:
      - nakładał na dziennikarzy karę 1000 złotych grzywny, jeśli na antenie
      powiedzą Święto Zmarłych zamiast Dzień Wszystkich Świętych.
      - Skasował Masalę, gdy dziennikarze zrobili audycję ze stowarzyszeniem NIGDY
      WIĘCEJ. Mowa była o faszyzujących dupkach
      zresztą wpiszcie w google Sobala w radio bis

książkę można napisać
    • jutah Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st... 03.03.10, 07:40
      3mam kciuki!!!!TRÓJKA nie TRUJKA :P
    • john2010 Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st... 03.03.10, 07:43
      Michnikowszyźnie żal ... ściska, że jej kolorową Lady wywalili i sztucznie
      podgrzewa atmosferę.
    • poster012 Związkowcy nie dajcie zniszczyć Trójki PiSdzielcom 03.03.10, 07:45
    • cosczegoniebylo Sobala zniszczył Radio BIS!! 03.03.10, 07:47
      Już raz Sobala zniszczył Radio BIS. Tak się to skończyło na antenie:
      www.youtube.com/watch?v=nXX0rRmL25A
    • mirarob Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st... 03.03.10, 07:47
      Trzymajcie się, nie dajcie zrobić z NASZEGO RADIA kolejnego g...a!
    • signal Sobala pisowski kapciowy 03.03.10, 07:51
      wywalić go z trójki !
    • poster012 PiSobala straszy wywalniem na bruk,a może kamasze? 03.03.10, 07:53
    • grba Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 07:54
      Nasza umiłowana przez cały naród Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
      nadal nie wie jak będą finansowane media publiczne wraz z gotującą się do
      strajku "Trójką".

Jacek Żakowski rzekł: " Zakładam, że PO chce, aby Polska była krajem
      europejskim, a nie afrykańskim, i by istniały w nim dobre media publiczne."

Jak tak dalej sprawa się potoczy, to w "Trójce" nie będzie ani Skowrońskiego,
      Jethon, Sobali, Jerzego Sosnowskiego ze związkowcami, Manna, etc... bo
      "Trójki" nie będzie...
      • tow.ortalion Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 08:08
        grba napisał:

> Nasza umiłowana przez cały naród Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
        > nadal nie wie jak będą finansowane media publiczne wraz z gotującą się do
        > strajku "Trójką".
        >
        > Jacek Żakowski rzekł: " Zakładam, że PO chce, aby Polska była krajem
        > europejskim, a nie afrykańskim, i by istniały w nim dobre media publiczne."
        >
        > Jak tak dalej sprawa się potoczy, to w "Trójce" nie będzie ani Skowrońskiego,
        > Jethon, Sobali, Jerzego Sosnowskiego ze związkowcami, Manna, etc... bo
        > "Trójki" nie będzie...

------------------------------

I o to chodzi właśnie.
        Niech sobie Żakowski gada co chce.
        media państwowe to wymysł komuny. Istnieją tylko w krajach totalitarny i komunistycznych, jak rzeczona Socjalistyczna Unia Europejska. W cywilizowanych krajach jak USA, Kanada, Australia i wielu innych nie takiego gniotu jak media państwowe.

Brawo PO. Rozpyerdolić, zlikwidować, zagłodzić, sprywatyzować, obojętnie co, byleby zmieść z powierzchni eteru media publiczne z misyjnymi Tańcami na Dodzie, Przebojowymi Nocami, z tymi co to Śpiewają i Tańcują oraz Domem nad Śmietniskiem!
        • grba Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 08:17
          Abonament RTV
          Francja 120 Euro rocznie
          Wielka Brytania 142,5 Funta rocznie
          Niemcy 215,76 Euro rocznie
          Włochy 109 Euro rocznie
          • tow.ortalion Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 08:27
            grba napisał:

> Abonament RTV
            > Francja 120 Euro rocznie
            > Wielka Brytania 142,5 Funta rocznie
            > Niemcy 215,76 Euro rocznie
            > Włochy 109 Euro rocznie

---------------------

Toteż pisałem o Komuno-Unii przecież! Kogo to obchodzi?
            Nie musimy naśladować przestarzałych totalitarnych wzorców!

USA 0 dollar rocznie
            Kanada 0 dollar rocznie
            Australia 0 dollar rocznie

P.S.
            Najpierw czytać, potem zrozumieć i dopiero na końcu komentować!
          • zbig1113 Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 08:41
            U nas, póki co, też się płaci abonament.
        • bolek_i_jego_worek Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 09:41
          tow.ortalion napisał:
          > I o to chodzi właśnie.
          > Niech sobie Żakowski gada co chce.
          > media państwowe to wymysł komuny. Istnieją tylko w krajach totalitarny i komuni
          > stycznych, jak rzeczona Socjalistyczna Unia Europejska. W cywilizowanych krajac
          > h jak USA, Kanada, Australia i wielu innych nie takiego gniotu jak media państw

A BBC? Chyba, że Wielka Brytania to nie jest kraj cywilizowany.
          > owe.

• zbig1113 Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 08:39
        Nie wiem czy zwróciłeś (-aś) uwagę, że PO nie zlikwidowała
        abonamentu. A to, że media "publiczne" nie potrafią pieniędzmi
        zarządzać, to już inna kwestia.
        • tow.ortalion Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 08:52
          zbig1113 napisał:

> A to, że media "publiczne" nie potrafią pieniędzmi zarządzać, to już inna
          kwestia.

-----------------------

Przecież potrafią:

www.wirtualnemedia.pl/artykul/korupcja-w-tvp-firma-musiala-placic-kierownikowi-redakcji#
        • grba Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 08:55
          Dwa lata temu Tusk rzekł:

2008-04-29
          Liczę na poparcie w Sejmie i w Senacie, a także na poparcie pana prezydenta dla
          tej szybkiej ustawy, która znosi obowiązek abonamentowy wobec emerytów i
          rencistów. Z oczywistych względów - także społecznych - szczególnie dla tej
          grupy dodatkowy ciężar, jakim jest abonament, urąga poczuciu przyzwoitości" -
          mówił Tusk po posiedzeniu rządu.

"Co do dalszych rozstrzygnięć - dodał - musicie państwo pytać naszych oponentów,
          czy są w stanie zaakceptować sytuację, w której nie abonament, a budżet z całym
          systemem audytu, kontroli, odpowiedzialności będzie metodą finansowania mediów
          publicznych".

Premier podkreślił, że projekty ustaw dotyczące mediów mogą ulec zmianom - ze
          względu na potrzebę zbudowania większości w parlamencie i akceptacji prezydenta.

"Nie wyobrażam sobie jednak, aby w finale utrzymać ten niesprawiedliwy, a
          kosztowny system. Dlatego zwracam się do właścicieli mediów, do dziennikarzy i
          do liderów partii opozycyjnych, aby z jak najlepszą wolą pomogli nam wypracować
          model optymalny, tzn. przyjazny dla obywatela. To jest dla nas pierwotny punkt
          wyjścia, z tej drogi na pewno nie ustąpimy" - oświadczył szef rządu.

Premier podkreślił, że Platforma Obywatelska - i jego rząd - konsekwentnie
          opowiada się za zmianami, które urealnią misję mediów publicznych, umożliwią
          pełną przejrzystość środków wydawanych przez nie środków, a także kontrolę wydatków.

"Mamy zbyt wiele informacji na temat nieracjonalnego wydawania pieniędzy
          publicznych, pieniędzy podatnika, jeśli chodzi o media publiczne. Zakładamy, że
          nie wynika to ze złej woli, tylko ze złego systemu. Uważamy także, że abonament
          jest archaicznym sposobem finansowania, także dlatego, że bardzo niewygodnym z
          punktu widzenia zwykłego obywatela" - mówił premier.

Nie można - podkreślił Tusk - dłużej tolerować sytuacji, w której "telewizja
          publiczna (...) przegrywa konkurencję w ważnych - także misyjnych projektach - z
          telewizjami komercyjnymi, mimo że ma do dyspozycji ten wielki bonus, jakim jest
          udział w abonamencie".

Nie do zaakceptowania - mówił - jest też sytuacja, w której "we wnętrzu
          telewizja publiczna przypomina komercyjną m.in. ze względu na bardzo wysokie
          wynagrodzenia dla gwiazd ekranu, a na zewnątrz staje się publiczna tylko z tego
          tytułu, że ściąga haracz publiczny z ludzi".

Ocenił, że telewizje komercyjne i komercyjne rozgłośnie radiowe pokazują, że nie
          trzeba ściągać dodatkowego podatku z ludzi, aby formułować atrakcyjną dla widza
          i radiosłuchacza ofertę programową.

W Sejmie trwają prace nad przygotowanym przez PO projektem zmiany w ustawie o
          abonamencie radiowo-telewizyjnym, rozszerzający katalog osób zwolnionych z tych
          opłat na wszystkich emerytów i rencistów.

We wtorek klub Lewicy złożył w Sejmie projekt ustawy dotyczący tego, aby opłatę
          za abonament radiowo-telewizyjny można było odliczać od podatku.

pap, ss

I od dwóch lat Polska Zjednoczona Olatforma Obywatelska uprawia ulubioną
          kunktatorkę...

Osobiście ta polityka ubodła mnie, kiedy po raz pierwszy od powstania zagrożony
          został byt Orkiestry Symfonicznej Polskiego Radia w Katowicach.
          • tow.ortalion Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 09:01
            grba napisał:

> I od dwóch lat Polska Zjednoczona Olatforma Obywatelska uprawia ulubioną kunktatorkę...
            >
            > Osobiście ta polityka ubodła mnie, kiedy po raz pierwszy od powstania zagrożony został byt Orkiestry Symfonicznej Polskiego Radia w Katowicach.

------------------------------

I naród tego pragnie! Naród tego chce! Tak trzymać PO!
            Zlikwidować abonament, obowiązek meldunkowy i orkiestrę, która sama nie potrafi się utrzymać. Widocznie potrzebna na rynku nie jest.
            Nie mam zamiaru płacić za cudze wrażenia estetyczne!

www.wprost.pl/ar/187437/Sondaz-PO-w-gore-PiS-w-dol/
            • grba Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 09:48
              Ortalion czas barbarzyńców w naszym kraju powinien się skończyć... czas by
              Polska zadbała o kulturę, sztukę, wzornictwo przemysłowe lub jak kto woli
              design, modę, architekturę, pop-music, muzykę klasyczną, fonografię, edytortwo,
              operę, sport, etc.

Praktyczni Czesi potrafią sprzedać swoich kompozytorów, wielkie opery światowe
              grają Smetanę, Janaczka... Taki kraj jak Polska nie może kojarzyć się światu z
              "wunglem i goździami"...
              • zbig1113 Re: Skarbonka robi się pusta... 03.03.10, 16:32
                Powiedz mi, o łaskawco, co ma Sobala wspólnego z wzornictwem
                przemysłowym czy inną sztuką?
    • wojtek45-1 Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 07:57
      Kochana Trójko, trzymajcie się, nie dajcie się wziąć za twarz.
      słucham Was od ..dawna, jak tylko Mama kupiła radio Fagot z UKF, dawno to było.
      cóś ok 40 lat.
      Jeżeli nie dacie się skłócić, to wygracie.
      Ten.. Sobala sam Radia nie zrobi.
      Pozdrawiam, choć póki co pieniędzy nie dam, sorry.
    • tow.ortalion Powinni wszystkich zwolnić i zostawić tylko Sobalę 03.03.10, 07:59

Kto dzisiaj słucha tego radia? Bosz...! Chyba jacyś miłośnicy komuny!

Ten komedyjant, pożal się Boże aktorzyna Sobala rozpyerdolił już Biskę, Jedynkę to i niech sobie teraz Trójka podzieli tamtych stacji los.

Mi wystarczą TokFM, RadioPin i ChilliZet, bo nikt mnie nie zmusza, żebym płacił na te stacje jakiś haracz.

A zasypiam przy RadyjoMaryjo - polecam ;)
      • piotrsawr Re: Powinni wszystkich zwolnić i zostawić tylko S 03.03.10, 08:23
        Jak powstało radio Z pewno nie wiesz?
        • tow.ortalion Re: Powinni wszystkich zwolnić i zostawić tylko S 03.03.10, 08:36
          piotrsawr napisał:

> Jak powstało radio Z pewno nie wiesz?

--------------------------

Nie interesują mnie teczki IPN-u, TW Bolki i inne goovna.
          Wystarczy, że wiem jak powstała Trójka i jaką muzykę gra ChilliZet.
          Tylko muzykę i to nie polską !!!!!
          Żadnego trzeszczenia!
      • baladyna Re: Powinni wszystkich zwolnić i zostawić tylko S 03.03.10, 09:27
        Słucham Trójki
        słuchałem Biski
        Sobala powinien kury hodować a nie dyrektorować w rozgłośni radiowej.
        Nie martwcie się!
        Przyszła kryska na Matyska przyjdzie i na Sobalę.
    • aumgn Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st... 03.03.10, 07:59
      Ziemkiewicz, Wildstein, Sakiewicz w Trójce są jak wielka, rzadka kupa na
      środku stylowo zastawionego stołu.
      • kuwakaztanowa Re: Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora 03.03.10, 08:24
        aumgn napisał:

> Ziemkiewicz, Wildstein, Sakiewicz w Trójce są jak wielka, rzadka kupa na
        > środku stylowo zastawionego stołu.
        I TO MOCNO SMIERDZĄCA !!
    • konrad.walczybinski Głosowanie SMS? 03.03.10, 08:00
      Niech zrobią głosowanie SMS, albo wpłatami na jakieś konto.
    • keram.keram Telefon Sobali do prezesa PiS 03.03.10, 08:00
      www.eskarock.pl/index.php?page=show_song_eska_rock&also_id=10328
      www.eskarock.pl/index.php?page=show_song_eska_rock&also_id=10327
    • loppe Związkowcy z Trójki chcą odwołania dyrektora st... 03.03.10, 08:02
      Skąd brać pieniążki na pensje dla związkowców gdy abonament de mode

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka