wybiorczy-3 michnikowe kolendowanie 27.04.10, 17:34 Przeczytalem Pani txt. Wpisuje sie on znakomicie w antynarodowe grozby i pomruki Adama Michnika. Pogratulowac nosa. A tak na marginesie, nie szkoda Pani czasu na wypisywanie takich bzdur. Dla kogo ? Odpowiedz Link Zgłoś
normalniejszy2 Świetny tekst 27.04.10, 19:34 Wypali czy nie wypali, felieton świetnie wyraża to, co sam czuję czytając ostatnio prawicowych dziennikarzy. Rzepa chce podzielić Polaków bardziej niż PiS. Nawet Jarosław Kaczyński, rozżalony wszak po stracie brata, nie rzucał takich oskarżeń, jak publicyści Rz. Jest to ciekawe zjawisko, polegające na tym że wyborcy identyfikują się z politykami bardziej, niż politycy sami ze sobą. Przykład: Kiedy Czarnecki przeprasza za głupią wypowiedź, to w tym samym komentatorzy z "Rz" tę samą wypowiedź usprawiedliwiają. Absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 "Patriotom" alternatywnym. 27.04.10, 20:28 "A ja nie chcę, żeby ktoś mi mówił jaki patriotyzm i sposób przeżywania żałoby są słuszne." Niestety, jest patriotyzm prawdziwy i są fałszywcy, którzy patriotami się tylko mienią. Z "patriotyzmu" Janusz Radziwiłł sprzedawał Polskę i z takiego "patriotyzmu" Jaruzelski strzelał do polskich stoczniowców i górników. Z takiego samego "patriotyzmu" TVN i Wyborcza latami lżyły i poniżały Prezydenta RP, ustami Palikota, Kutza i dziesiątek innych nienawistników, którym skwapliwie udzielały swoich łamów i anten. Ktoś wam musi powiedzieć, kim naprawdę jesteście. Dobrze, że ta prawda zabolała. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Patriotom" alternatywnym. 27.04.10, 21:04 leniuch102 napisał: > Niestety, jest patriotyzm prawdziwy i są fałszywcy, którzy patriotami się tylko > mienią. ************************* Niewątpliwie fałszywymi patriotami są Ziemkiewicz, Pospieszalski i Mazurek. Ich patriotyzm jest jarmarczno-kuglarski, przygotowany na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnik84 Re: "Patriotom" alternatywnym. 27.04.10, 22:16 No jasne... Tylko nie narzekaj potem że te wstrętne pisiaki dzielą patriotów na dobrych i złych. Skoro sam "niewątpliwie" takowych dzielisz. Gaduła Wyrodna znalazła sobie kolejny cep do okładania "ciemnogrodu". W co drugim artykule czytam, że ci straszni prawicowcy znowu dzielą naród. I pisze to gazetka która żyje z jątrzenia i szczucia. Gazetka która pierwsza rozpoczęła burdę o Wawel, gazetka, która przez całą kadencje robiła z prezydenta Kaczyńskiego oszołoma, frustrata, homofoba, eurofoba, "człowieka małego" i kogo tam jeszcze, a kiedy ów tragicznie zginął nagle okazało się że była to postać wybitna, po której szlachetni redaktorzy nie wstydzili się nawet uronić łzy. Oczywiscie jednoczesnie pisząc kolejny artykuł o tym, że Wawel ino dla królów a samolot spadł bo napewno prezydent zmusił pilotów do niebezpiecznego manewru. I ja jako "prosty człowiek" mam wierzyć w te łzy? Dobre sobie... Panowi Ziemkiewicz, Mazurek i Pospieszalski są dla mnie bardziej wiarygodni, oni przynajmniej nie musieli w czasie załoby wykonywać zadnych intelektualnych piruetów zwrotów o 180 stopni aby szczerze przezywac ten trudny dla Polski moment. Bo Prezydent naprawdę był przez nich szanowany a nie dopiero po smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Patriotom" alternatywnym. 28.04.10, 01:50 zlosnik84 napisał: Panowi Ziemkiewicz, Mazurek i Pospieszalski są dla mnie > bardziej wiarygodni, oni przynajmniej nie musieli w czasie załoby > wykonywać zadnych intelektualnych piruetów *************************** Oczywiście, że nie musieli - wszak zajmowali się obdzieraniem trupów. I jako ścierwojady są niewątpliwie wiarygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
brumowski Szumowskiej wolno, Pospieszalskiemu nie. 28.04.10, 12:49 Red. Kolenda-Zalewska pisze: "Ma prawo Małgorzata Szumowska uznać, że to, co się działo, to "absurdalne zachowanie stadne, zbiorowa histeria"? Oczywiście, że ma, bo żyjemy w demokratycznym państwie, gdzie każdy ma prawo myśleć, mówić i pisać, co mu się podoba. To nie jest wyraz pogardy do "prostych Polaków", ale wyrażenie własnej opinii." - i pisze prawdę. Tylko potem nie zauważa, że za analogiczne do Szumowskiej zachowanie glanowany jest Pospieszalski - który nawet nie mówi, co myśli, tylko pokazuje, co myślą i mówią inni. Niestety, na nazywanie żałoby stadną zbiorową histerią demokracja Kolendy pozwala (i słusznie!), natomiast na relacjonowanie, że ktoś ma zdanie inne, już nie. Pani Katarzyno, to co Pani proponuje, to nie jest demokracja, to jest cenzura. Proszę stanąć w obronie nie tylko Szumowskiej, ale i Pospieszalskiego, wtedy będzie miała Pani prawo pouczać nas na temat wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnik84 Re: "Patriotom" alternatywnym. 28.04.10, 16:04 Jak to się nazywa w żargonie gazetkowym? "Mowa nienawiści"? Ach zapomniałem... Przecież plucie na prawicowca jest zasługą i honorem a nie zadną mową nienawisci. Tylko na tyle Cię stac? Obrzucić inwektywami a argumentów zero? Poziom zaiste godny stałego czytelnika GW. Gratuluję redakcji wychodowania idealnego przedstawiciela "kulturalnego inaczej", " światłego" "europejczyka". Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: "Patriotom" alternatywnym. 29.04.10, 08:55 maruda.r napisał: > zlosnik84 napisał: > > Panowi Ziemkiewicz, Mazurek i Pospieszalski są dla mnie > > bardziej wiarygodni, oni przynajmniej nie musieli w czasie załoby > > wykonywać zadnych intelektualnych piruetów > > *************************** > > Oczywiście, że nie musieli - wszak zajmowali się obdzieraniem trupów. I jako > ścierwojady są niewątpliwie wiarygodni. > Odpowiedz Link Zgłoś
normalniejszy2 Re: "Patriotom" alternatywnym. 28.04.10, 12:51 Czyli patriotą jest ten, kto jest prawicowcem. Do tego się sprowadza całe twoje gadanie. Nie wydaje ci się, że to dość prostacki pogląd na rzeczywistość? Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnik84 Re: "Patriotom" alternatywnym. 27.04.10, 22:20 blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/04/27/kto-sieje-wiatr/ Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: "Patriotom" alternatywnym. 29.04.10, 08:54 maruda.r napisał: > leniuch102 napisał: > > > Niestety, jest patriotyzm prawdziwy i są fałszywcy, którzy patriotami się > tylko > > mienią. > > ************************* > > Niewątpliwie fałszywymi patriotami są Ziemkiewicz, Pospieszalski i Mazurek. Ich > patriotyzm jest jarmarczno-kuglarski, przygotowany na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: "Patriotom" alternatywnym. 27.04.10, 21:18 No to jak to takie proste, to odpowiedz mi na teoretyczne pytanie. Jest wojna w Polsce, male miasteczko jest otoczone przez wroga. Moze podjac dwie decyzje - bronic miasta do ostatniej kropli krwi (wykazujac swoj i innych heroizm, ale powodujac smierc powiedzmy 10,000 osob), czy tez poddac miasto (ratujac zycie tych ludzi). Ktora decyzja jest patriotyczna? Czy polscy dowodcy podejmujacy decyzje, zeby z wojskami sowieckimi nie walczyc byli falszywymi patriotami czy prawdziwymi? To przeciez doprowadzilo (posrednio) do Katynia, bo inaczej Ci oficerowie by pewnie zgineli w walce. Czy walka ramie w ramie z wojskami sowieckimi to zdrada czy akt patriotyzmu ( z jednej strony oskarzane przez niektorych zdrade Ludowe Wojsko Polskie a z drugiej strony AK w akcji wilenskiej ) Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 Re: "Patriotom" alternatywnym. 27.04.10, 21:43 zbychuk napisał: > No to jak to takie proste, to odpowiedz mi na teoretyczne pytanie. > Jest wojna w Polsce, male miasteczko jest otoczone przez wroga. Moze podjac dwi > e > decyzje - bronic miasta do ostatniej kropli krwi (wykazujac swoj i innych > heroizm, ale powodujac smierc powiedzmy 10,000 osob), czy tez poddac miasto > (ratujac zycie tych ludzi). > Ktora decyzja jest patriotyczna? > Czy polscy dowodcy podejmujacy decyzje, zeby z wojskami sowieckimi nie walczyc > byli falszywymi patriotami czy prawdziwymi? [...] Nie zarzucam braku patriotyzmu ludziom, którzy wraz z Armią Czerwoną walczyli z hitlerowcami. Chwała im za to i młodemu porucznikowi Jaruzelskiemu również. Z tej masy Polaków-patriotów tylko część zdecydowała się robić później karierę jako sługusy Rosjan i w tej części był też - niestety - Jaruzelski. Jaruzelski nie "poddał" miasta przeważającym siłom Rosjan. On w imieniu i na rozkaz Rosjan wjechał do polskich (i czeskich) miast czołgami. Dzisiaj TVN i GW - firmy płacące pani Kolendzie - robią ze zdrajcy Jaruzelskiego "człowieka honoru" i propagują jego kłamstwa. To ma być patriotyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: "Patriotom" alternatywnym. 28.04.10, 00:54 Kompletnie i calkowicie nie zrozumiales mojego pytania. Ja nic niemowilem o Jaruzelskim. Przedstawilem Ci dwa scenariusze, zeby pokazac ze definicja patriotyzmu nie jest prosta i oczywista. Twoje awersje do TVN i GW sa wybacz okreslenie wprost idiotyczne. TVN obecnie jest bardziej PiSowski ni POwski, Gazete utworzyli ludzie ktorzy dla Polski poswiecili zdrowie i lata swojego zycia, a to ze oni inaczej widza dobro Polski niz Ty nie uprawnia Ciebie do mowienia ze jestes lepszym patriota niz oni, tak zreszta jak ja nie mowie, ze jestem lepszy niz Ty. Ja Tobie prawa do kochania Polski i okreslania siebie patriota nie zabieram, Ty mi tak. Tylko dlatego, ze inaczej widze dobro Polski niz Ty. Skutek polityki Kaczynskiego byl taki, ze z nas sie smiano na swiecie, skutek polityki Tuska jest taki ze nas szanuja. Moze nie az tyle ile bys wymagal, ale szanuja. Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 Re: "Patriotom" alternatywnym. 28.04.10, 08:38 zbychuk napisał: > Kompletnie i calkowicie nie zrozumiales mojego pytania. Ja nic niemowilem o > Jaruzelskim. Przedstawilem Ci dwa scenariusze, zeby pokazac ze definicja > patriotyzmu nie jest prosta i oczywista. Owszem, jest. Skomplikowane bywa uzasadnianie patriotyzmem niepatriotycznych postępków. > Twoje awersje do TVN i GW sa wybacz okreslenie wprost idiotyczne. > TVN obecnie jest bardziej PiSowski ni POwski Tu Ci pomogą już tylko okulista z laryngologiem. > Ja Tobie prawa do kochania Polski i okreslania siebie patriota nie zabieram, Ty > mi tak. > Tylko dlatego, ze inaczej widze dobro Polski niz Ty. Polska jest jedna, jej racja stanu - oczywista. Jeżeli widzisz "dobro Polski" w byciu satelitą Rosji to nie oszukuj sam siebie, że jesteś patriotą, bo nie jesteś. > Skutek polityki Kaczynskiego byl taki, ze z nas sie smiano na swiecie, skutek > polityki Tuska jest taki ze nas szanuja. > Moze nie az tyle ile bys wymagal, ale szanuja. Jeszcze przed chwilą pisałes o dobru Polski, a już ważniejszy dla Ciebie jest poklask świata? Jest paru zabawnych przywódców, z których świat się śmieje, w Europie to np. Sarkozy i Berlusconi. Kaczyński budził zainteresowanie głównie ze względu na bliźniaka-premiera. Tusk w światowych mediach w ogóle nie istnieje, może w migawkach, jako aktor drugiego planu gnący się przed Putinem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: "Patriotom" alternatywnym. 28.04.10, 16:47 1. Nadal nie odpowiedziales, ktory z tych dwoch scenariuszy jest w/g Ciebie patriotyczny > > Ja Tobie prawa do kochania Polski i okreslania siebie patriota nie zabier > am, Ty > > mi tak. > > Tylko dlatego, ze inaczej widze dobro Polski niz Ty. > > Polska jest jedna, jej racja stanu - oczywista. ... to nie oszukuj sam siebie, że jesteś patriotą, bo nie jesteś. No wlasnie o tym mowilem! Ty mi odbierasz prawo nazywania sie patriota bo wg Ciebie "cos tam", bo Ty lepiej wiesz co jest dobre ode mnie, itd. > Jeszcze przed chwilą pisałes o dobru Polski, a już ważniejszy dla Ciebie jest > poklask świata? Oczywiscie, ze jest wazny, wlasnie majac ten poklask mozna cos uzyskac. Jak ktos sie idotycznie stawia, to inni nie maja woli mu pomagac. Wyobraz sobie potrzebe Polski, ktora jest klopotliwa lub niewygodna dla innych. Jak Polske lubia, to sie poswieca, z czegos zrezygnuja, jak nie to powiedza nie i juz. > Jest paru zabawnych przywódców, z których świat się śmieje, w Europie to np. > Sarkozy i Berlusconi. Kaczyński budził zainteresowanie głównie ze względu na > bliźniaka-premiera. Nie prawda, smiano sie z jego zachowan, pomyslow, sraczki, itd. Smiano sie rowniez z jego braku niezaleznosci w stosunku do brata Krytykowano jego polityke zagraniczna i tak w ogole patrzono na niego z poblazaniem. Pojdz do biblioteki poczytaj troche gazet i to nie The Sun czy Daily Mail (aczkolwiek one docieraja do najwiekszej ilosci ludzi), ale Financial Times, czy Independent czy Guardian. A nie zapominaj, ze np. wiekszosc finansistow opiera sie na takich wlasnie artykulach a nie na osobistej znajomosci polityka i moze wybrac inwestycje np. w Wietnamie zamiast Polski > Tusk w światowych mediach w ogóle nie istnieje, może w migawkach, jako aktor > drugiego planu gnący się przed Putinem. Tusk istnieje w mediach na tyle na ile inni przywodcy krajow, no poza kilkoma krajami, ktore czy chcesz czy nie maja wieksze znaczenie dla swiata Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: "Patriotom" alternatywnym. 29.04.10, 08:57 zbychuk napisał: > No to jak to takie proste, to odpowiedz mi na teoretyczne pytanie. > Jest wojna w Polsce, male miasteczko jest otoczone przez wroga. Moze podjac dwi > e > decyzje - bronic miasta do ostatniej kropli krwi (wykazujac swoj i innych > heroizm, ale powodujac smierc powiedzmy 10,000 osob), czy tez poddac miasto > (ratujac zycie tych ludzi). > Ktora decyzja jest patriotyczna? > Czy polscy dowodcy podejmujacy decyzje, zeby z wojskami sowieckimi nie walczyc > byli falszywymi patriotami czy prawdziwymi? To przeciez doprowadzilo (posrednio > ) > do Katynia, bo inaczej Ci oficerowie by pewnie zgineli w walce. > Czy walka ramie w ramie z wojskami sowieckimi to zdrada czy akt patriotyzmu ( z > jednej strony oskarzane przez niektorych zdrade Ludowe Wojsko Polskie a z > drugiej strony AK w akcji wilenskiej ) Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: "Patriotom" alternatywnym. 27.04.10, 21:41 Mnie nie tylko nie zabolało ale nawet podoba mi się to określenie. Jednego jestem pewien: nie jestem patriotą w typie PIS. Nie mam gęby pełnej frazesów, nie wycieram sobie jej Bogiem i ojczyzną, do wszystkiego mam krytyczny i rozumowy stosunek, do kościoła chodzę parę razy w roku od wielkiego święta ale za to nie molestuję dzieci, nie biję żony i nie wznoszę tradycyjnych toastów. Bycie w tej samej grupie "patriotów" co PIS po prostu mi uwłacza. Wolę być "alternatywnym patriotą"... Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 Re: "Patriotom" alternatywnym. 28.04.10, 08:42 hieronim_kowalski napisał: > Mnie nie tylko nie zabolało ale nawet podoba mi się to określenie. [...] > nie biję żony i nie wznoszę tradycyjnych toastów. Bycie w tej samej > grupie "patriotów" co PIS po prostu mi uwłacza. Wolę > być "alternatywnym patriotą"... łał, znam pewnego Peruwiańczyka, który nie bije żony. Nawet nie wie, że to wystarcza, by być polskim patriotą. Alternatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: michnikowe kolendowanie 27.04.10, 22:23 anwad napisała: > Dla półdebili. Kiedyś ciekawie sie z panią polemizowało. Dziś widzę, że dołączyła pani do grona schamiałych i chorych na polityczną wściekliznę wrogów Polski. Bo za takich uważam lumpenpisuariacki elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: michnikowe kolendowanie 28.04.10, 14:56 > Kiedyś ciekawie sie z panią polemizowało. :) Kiedy to było? IMHO jak sięgam pamięcią poziom wypowiedzi anwad utrzymuje się dokładnie na tym samym średnio PiSowym poziomie. Tyle, że raczej nie zniżała się do najniższego poziomu osobników wpisujących hasła typy "ryży oszust" i na tym kończących dyskusję. Poziom anwad to raczej pseudointelektualny bełkot typowy dla "intelektualistów" tej formacji, po którym jak dostawała wyłożone czarno na białym dlaczego to co pisze to są głupoty dopiero otrzymywało się odpowiedzi mniej kulturalne albo "znaczące" milczenie. IMHO podejrzewam, że jeśli naprawdę sadzisz, że wcześniej się z nią dało dyskutować to oznacza, że sam zrobiłeś poważny skok intelektualny do przodu (każdy z nas kiedyś był dzieckiem - dojrzewanie intelektualne to nic wstydliwego) podczas gdy jej poziom od miesięcy (lat?) pozostaje na tym samym miernym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Re: michnikowe kolendowanie 27.04.10, 21:26 dla ciebie glabie abys zacza myslec,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
pyrlan287 Re: michnikowe kolendowanie 28.04.10, 14:18 „Jestem "My" czy "Oni"? Pogubiłam się.” Tak ta pani sama przyznaje się do swego pogubienia. Dramatyczne wyznanie. „My” jednak wiemy kim ona jest. Po prostu, ni pies ni wydra coś na kształt świdra – jak mawiał klasyk. I jak świder wije się i kręci w swej pokrętnej, zakłamanej sofistce. Tfu! Dobrze tylko, że robi to we właściwym miejscu czyli na łamach Organu Szalbierców. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: michnikowe kolendowanie 29.04.10, 08:53 wybiorczy-3 napisał: > Przeczytalem Pani txt. Wpisuje sie on znakomicie w antynarodowe > grozby i pomruki Adama Michnika. Pogratulowac nosa. A tak na > marginesie, nie szkoda Pani czasu na wypisywanie takich bzdur. Dla > kogo ? ##### A choćby dla takich dupkow jakTy, żeby się powściekali i spienili z wściekłości, bo w rozsądku i spokoju nie potraficie przyjąć innego zdania niż Wasze! Odpowiedz Link Zgłoś
cybill Wasz plan nie wypali 27.04.10, 17:41 Pani Kasiu, bardzo dobry komentarz do tego co działo się i nadal się dzieje w niektorych mediach. Szkoda mi tylko ludzi, ktorzy bezmyslnie słuchają i oglądają programy takich panów jak Pospieszalski. Nie wiedząc nawet jak bardzo są manipulowani Odpowiedz Link Zgłoś
alphaone Re: Wasz plan nie wypali 27.04.10, 17:46 dokladnie - bardzo trafny komentarz do sytuacji mam nadzieje ze ludzie sie zmobilizuja i zaglosuja przeciwko powrotowi PIS na fali pseudopatriotyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Wasz plan nie wypali 27.04.10, 18:41 > Szkoda mi tylko ludzi, ktorzy bezmyslnie słuchają i oglądają > programy takich panów jak Pospieszalski. Nie wiedząc nawet jak bardzo są manipulowani Jest na to proste lekarstwo: Darmowy lub przynajmniej tani szybki internet dla każdego. Telewizja straci monopol. I teraz jasne się robi, dlaczego żadnej władzy w Polsce nie zależy na internetyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.sienska Wasz plan nie wypali 27.04.10, 17:42 Świetny artykuł i w zupełności sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Z szacunku dla wyboru zwolenników PiS 27.04.10, 18:39 Byłam tam i zapaliłam świeczkę. Dlaczego? Aby okazać szacunek tym Polakom, którzy demokratyczną większością wybrali prezydenta. Szacunek dla urzędu nie polega na ugięciu głowy przed władzą ze względu na samą władzę. To byłoby poddaństwo. Szacunek dla demokratycznej władzy wynika z szacunku dla współobywateli i ich wyboru. Opiera się na uszanowaniu umowy społecznej. Na zaufaniu, że inni podjęli swoje decyzje takimi, jakie w ich pojęciu były najlepsze. Nawet jeśli ja wybierałam inaczej. jedyniesluszne.blox.pl/2010/04/Szacunek-dla-instytucji-demokratycznych.html I tu pojawia się problem. Ja szanuję demokratyczny wybór zwolenników Kaczyńskiego. Ale oni nie szanują mojego demokratycznego wyboru. Moje zapalenie świeczki interpretują jakobym już należała do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kr-ok Re: Z szacunku dla wyboru zwolenników PiS 28.04.10, 09:33 Bardzo Pani dziękuję świetnie to Pani ujęła,ja dodałabym od siebie, że ten znicz zapalony przed pałacem prezydenckim był dla wszystkich ofiar katastrofy pod Smoleńskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
filominidanek Re: Wasz plan nie wypali 27.04.10, 17:45 Pani Kolenda - Zaleska buduje fundamenty pod kampanię POwską - i nic w tym złego nie widzi. W swoim jątrzeniu też nie. Winni są tylko ci inni, którzy ośmielili się nie być na kolanach przed jej Donaldem, Grześkiem, Rysiami, Zdzisiami itp. W końcu pracuje dla TVN, więc wie czyja ręka ją karmi... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_skowron Kusrki juz handluje trumnami!!!! zdjęcie za podpis 27.04.10, 17:50 "Odkłamać wizerunek Jarosława Kaczyńskiego - taki cel, jak przyznał w TVN24 Jacek Kurski, postawili sobie politycy PiS, którzy zaangażowali się w prezydencką kampanię prezesa PiS. Na początek ruszyli jednak z akcją zbierania podpisów poparcia dla kandydatury swojego szefa. W Gdańsku po złożeniu podpisu dostaje się czarno-białe zdjęcie z wizerunkiem prezydenckiej pary." Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: Kusrki daj zdjęcie jak tańczą za górników!!!!! 27.04.10, 21:16 Karzące moce. Są moce, człek nie ogarnie. Coś pozna, ginie marnie. W popiół i małe fragmenty. Zamienia się człek wyklęty. Ziemia jest matką bogów. Wierzysz, więc każe wrogów. Musi być takie czynienie. Bo ma zależne istnienie. Kto balował nad grobem. Kończy tragicznym sposobem. Tragizm współofiar rwie jaźń. Ziemskim wyrokiem jest kaźń. Inaczej człek zniszczy Ziemię. Nie po to istnieje plemię. Zabierze materia czarna. Czyszczenia danina ofiarna. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80293,7058700,Lech_Kaczynski__Wies_byla__jest_i_bedzie.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7058498,Palac_Prezydencki__Dozynki_nie_opoznily_zaloby.html Pamiętacie przesunięcie terminu rozpoczęcia żałoby narodowej o dwa dni po tragedii w kopalni Halemba, aby mogli wystąpić na dożynkach w TV T.R.wam? ZATAŃCZYLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80293,7058700.html?i=2 Gdyby grobowiec był z antracytu, by spłonął, a tak wzgórze wawelskie może coś spotkać! Ale nie wierzcie w fatum i katastrofy! Odpowiedz Link Zgłoś
barbarazg5 Re: Kusrki juz handluje trumnami!!!! zdjęcie za p 28.04.10, 14:16 Dlaczego trzeba odkłamać wizerunek,po co.Jeśli ma zostać Prezydentem poznajmy go takim jaki jest,przez tyle lat w polityce ukrywał swoje prawdziwe oblicze? Co to za człowiek jeśli tak się maskuje? A ludzie którzy wyszli na ulicę po katastrofie samolotu wyszli nie dlatego że popierają PiS ,oprócz Prezydenta i jego zony zginęło prawie 100 osób,ludzie wyszli aby zamanifestować swój żal nad wszytkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Wasz plan nie wypali 27.04.10, 17:58 To między innymi o tobie ten artykuł dlatego zareagowałeś. Poczułeś się dotknięty, że ktoś odkrył twoją nagość i małość. Wolisz zawodowych kłamców, manipulatorów i intrygantów. Bo myślą za ciebie. Podają przeżutą przez siebie i wyplutą papkę. Tylko nie każdy chce się odżywiać żygowinami. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.veritas Wasz plan nie wypali 27.04.10, 17:49 Pan Ziemkiewicz w niedziele w TVP "Antysalon" - tam mozna znalesc wszystko. Podzial zostal dokonany "my - wy - oni". Jako rzecznik PiS R.Ziemkiewicz jest prefekt. Odpowiedz Link Zgłoś
marek1846 Kto to jest Pospieszalsi i Mazurek? 27.04.10, 17:52 Nie wiem ponieważ od około 10 lat nie oglądam publicznej TV. Ziemkiewicza kojarzę z SF, . Odpowiedz Link Zgłoś
papaleon Owoce demokracji. Nic co stało sie czymś. 27.04.10, 19:03 A mazurek to chyba tylko jakiś kiepskie ciasto. Zakalec? Odpowiedz Link Zgłoś
bini_2 Wasz plan nie wypali 27.04.10, 17:55 Dziękuję Pani Katarzyna za mądry tekst. Tym panom też dziekuje ale nie chcę ich czytać ani oglądać w tv. Jeszcze raz dziękuję za ten tekst. Bini_2 Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo co komu nie wypali ... 27.04.10, 17:59 czas pokarze :) ale za nim to się stanie, zawsze można coś palnąć Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: co komu nie wypali ... 27.04.10, 18:43 Ano czas pokaże, czy niektórzy dorosną i przejdą do następnej klasy z języka polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Nauczyciele z "GW" strofują 27.04.10, 18:00 Nauczyciele z "GW" potępiają swoich uczniów za to, co sami ich latami uczyli. Teraz uczniowie postępują dokładnie wedle nauk, co wkurza nauczycieli. Paradne. Ps. Jak Pani Redaktor się czuje po tym, jak szef Pani przyznał, że musi zrobić obrachunek sumienia. Oczywiście, nadal mu Pani wierzy, bo na chleb jakoś trzeba zarobić. Co tam twarz... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: A ty wciąż masz "twarz", nie? 28.04.10, 10:47 Oczywiście, że mam. Nie jestem dziennikarzem, więc jak możesz mnie zestawiać z dziennikarzami? W ten sposób - zestawiając to, co nie ma żadnych cech wspólnych - można udowodnić, że bocian jest pająkiem. Jako czytelnik mam twarz i wobec dziennikarzy "GW" postępuję uczciwie, to oni starają się mnie oszukać w imię cholernej propagandy prorządowej, jaką prowadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol boją się ... 27.04.10, 18:03 Pośpieszalski, Ziemkiewicz, Mazurek i rzecz jasna Wildsteien, o którym nie wolno zapominać boją sie utraty lukratywnych posad w propisowskich mediach. Wymienieni panowie pobierają honoraria, o których w najsmielszych marzeniach nie śniło się "prostym ludziom", w imieniu których rzekomo przemawiają! Boją się, że ich pełna nienawiści i manipulacji propaganda nie przyniesie efektów politycznych. Boją się prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: boją się ...i słusznie 27.04.10, 18:54 Jest coś takiego, że kiedy przekroczy się pewien pułap skurwysyństwa to nie ma powrotu do normalnego życia. Bo nikt w nawrócenie takich nie uwierzy... Pozostaje brnięcie dalej w jeszcze gorsze. Wielu z nas się zapewne dziwiło, dlaczego na parę dni przed końcem wojny SS- mani rozstrzeliwali dezerterów wiedząc, że to już koniec. A wyjaśnienie jest proste: zrobili już tyle złego, że nie tylko zwyciężcy im by nie przebaczyli ale nawet rodacy. Im bardziej byli pewni przegranej, tym bardziej popadali w tępą zaciekłość. A ich dowódcy już dawno przygotowali plan B na bazie zrabowanego złota...Tępi siepacze zawsze tak kończą... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Wspanialy tekst 27.04.10, 18:08 Wspanialy i piekny tekst, uchwycajacy sedno problemu. Dlaczego w Polsce jest tylu ludzi, ktorzy potrafia zyc wylacznie dzieleniem i nienawiscia. Dlaczego to ze ja mam inne poglady na dobro Polski niz oboz Kaczynskiego ma mnie kwalifikowac jako nieprawdziwego Polaka? Dla mnie co innego jest dobrem, ale ja nie mowie "won" to tych co uwazaja inaczej, ja nie probuje odbierac im poczucia patriotyzmu. Uwazam, ze sp. L.Kaczynski byl patriota, choc jednoczesnie uwazam, ze szkodzil Polsce, bo to co robil to w/g niego bylo dla dobra Polski a w/g mojego szkodzilo Polsce. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, a na tym polega demokracja ze wiekszosc wybiera tych co maja ich zdaniem wlasciwa opinie. O ile pamietam na pogrzebie bylo 200,000 ludzi, czy to oznacza ze 99.5% obywateli tego kraju to nie prawdziwi Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Wspanialy tekst 27.04.10, 18:11 Wspanialy i piekny tekst, uchwycajacy sedno problemu. Dlaczego w Polsce jest tylu ludzi, ktorzy potrafia zyc wylacznie dzieleniem i nienawiscia. Dlaczego to ze ja mam inne poglady na dobro Polski niz oboz Kaczynskiego ma mnie kwalifikowac jako nieprawdziwego Polaka? Dla mnie co innego jest dobrem, ale ja nie mowie "won" to tych co uwazaja inaczej, ja nie probuje odbierac im poczucia patriotyzmu. Uwazam, ze sp. L.Kaczynski byl patriota, choc jednoczesnie uwazam, ze szkodzil Polsce, bo to co robil to w/g niego bylo dla dobra Polski a w/g mojego szkodzilo Polsce. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, a na tym polega demokracja ze wiekszosc wybiera tych co maja ich zdaniem wlasciwa opinie. O ile pamietam na pogrzebie bylo 200,000 ludzi, czy to oznacza ze 99.5% obywateli tego kraju to nie prawdziwi Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Moznaby sie zapytac dlaczego p. Katarzyna... 27.04.10, 18:11 ... marnuje swoja energie na takie postaci jak Ziemkiewicz, Pospieszalski i Mazurek... Ano wlasnie... Dobrze ze to robi gdyz lata kretynizacji narodu przeprowadzane przez Kosciol i holote intelektualna przeniosly u wielu Polakow punkt ciezkosci na sprawy marginalne, czysto teoretyczne, ktore nijak sie maja do wspolczesnych potrzeb rozwijajacego sie kraju. A jej inteligentny tekst przypomina nam ze koltuneria dalej funkcjonuje.. ...przy generalnej strategii - zeby Polske i narod zatargac na powrot do Sredniowiecza... wtracaja sie we wszystko, budza poczucie winy, narzucaja absurdalne standarty, sieja nienawisc i uprawiaja czarna propagande. Testem beda wybory prezydenckie... Porazka J.Kaczynskiego i jego Pieniaczy i Swarliwych powinna sklonic Kaczynskiego do ustapienia... Gdyby mial poczucie honoru... No ale o to nikt go nie podejrzewa... Beda wiec dalej dlubac w i tak juz zainfekowanej przez nich ksztaltujacej sie demokracji... az do konca... Az wyborcy nie pozbeda sie tego malego, zlego czlowieczka... na zawsze... I tych zalosnych figur jak Kurski, Czarnecki... itd... Kazda demokracja potrzebuje madrej, inteligentnej opozycji... Ale nie neurotyczno - histerycznej kliki... Odpowiedz Link Zgłoś
papaleon Niestety tak jest jak i musimy z tym zyć 27.04.10, 19:06 Jak z tym tanim sianem dla bydła z którego ci ludzie żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: Moznaby sie zapytac dlaczego p. Katarzyna... 27.04.10, 21:47 Bardzo madrze napisane. Ale coz zrobic w panstwie, gdzie kazdy czlowiek jest indoktrynowany od urodzenia az po grob przez tych, ktorzy mieli byc nauczycielami moralnosci, a sa wampirami dbajacymi jedynie o wlasne interesy i rozporki ministrantow? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Wspanialy tekst 27.04.10, 18:13 Wspanialy i piekny tekst, uchwycajacy sedno problemu. Dlaczego w Polsce jest tylu ludzi, ktorzy potrafia zyc wylacznie dzieleniem i nienawiscia. Dlaczego to ze ja mam inne poglady na dobro Polski niz oboz Kaczynskiego ma mnie kwalifikowac jako nieprawdziwego Polaka? Dla mnie co innego jest dobrem, ale ja nie mowie "won" to tych co uwazaja inaczej, ja nie probuje odbierac im poczucia patriotyzmu. Uwazam, ze sp. L.Kaczynski byl patriota, choc jednoczesnie uwazam, ze szkodzil Polsce, bo to co robil to w/g niego bylo dla dobra Polski a w/g mojego szkodzilo Polsce. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, a na tym polega demokracja ze wiekszosc wybiera tych co maja ich zdaniem wlasciwa opinie. O ile pamietam na pogrzebie bylo 200,000 ludzi, czy to oznacza ze 99.5% obywateli tego kraju to nie prawdziwi Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Wspanialy tekst 27.04.10, 18:14 Do zwolennikow teorii spiskowej o okrutnych adminach z GW - trzy razy probowalem wstawic ten tekst i dwa razy sie nie pojawial i wyszlo ze jest trzy razy, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 łał... Brawo Pani Katarzyno, samo sedno 27.04.10, 18:17 i istota racji bytu tych panów. Jestem pod wrażeniem, wreszcie jakiś odważny tekst prosto w oczy, bez owijania w bawelnę! Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Czego oni się boją?? 27.04.10, 18:19 Właściwie postawione pytanie: Czego boją się panowie Ziemkiewicz, Mazurek, Pośpieszalski, Krasnodębski itp., że nie szanując tak bardzo opłakiwanej przez nich śmierci L. Kaczyńskiego już dwa dni po tragedii zaczęli atakować? Co chcą przez to udowodnić? Czy przypadkiem nie chcą zakrzyczeć własnych wątpliwości co do prezydentury Kaczyńskiego i swojego marnego położenia w obecnej sytuacji? Można odnieść wrażenie, że nie chodzi tym panom o dobro Polski, o dobro społeczeństwa polskiego, im chodzi o "rozpierduchę" (słowo użyte przez ich "idola" politycznego). Oni boją się o swoje stołki, o dostęp do przecieków, o dostęp do kasy prostego (ciemnego) ludu. Im tak naprawdę nie chodzi o PiS, oni na nich bezczelnie żerują, dla własnej chorej ambicji pseudodziennikarskiej. W wyniku przegranych wyborów J.Kaczyńskiego musieliby się pożegnać z intratnymi posadkami komentatorów - jak to częściowo dotknęło ich po przegranych wyborach do Sejmu i PE (vide: Newsweek, Dziennik). Atakując po chamsku, nie patrząc nawet na żałobę, stawiają sobie pytanie: czego się tak strasznie boimy? Odpowiedz Link Zgłoś
memorowicz Pani Kasiu my się nie boimy 27.04.10, 18:24 to elity rządzące robią pod siebie bo czują powiew wolności, którzy może zmienić się w „wind of change" www.youtube.com/watch?v=FtO3FxLaqhU Front Jedności Narodu ani Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego już nie istnieją. W 1989 pożegnaliśmy się z nimi, mam nadzieję na zawsze. Mamy system wielopartyjny. Mamy pluralizm poglądów, choć z perspektywy TVN24 i ulicy Czerskiej może się to wydawać dziwne. Wy jednak żyjecie w umysłowym gettcie, które wydaje się Wam całym światem. Nasza wizja Polski jest inna od Waszej. A wie Pani jaka jest różnica - nasza jest lepsza. Po prostu. Skończycie jak socjaliście na Węgrzech, my zaś jako polski Fidesz. Cytując Waszego wodza - Wyginiecie jak dinozaury Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Re: Pani Kasiu my się nie boimy 27.04.10, 20:03 memorowicz napisał: > to elity rządzące robią pod siebie bo czują powiew wolności, którzy może > zmienić się w „wind of change" > www.youtube.com/watch?v=FtO3FxLaqhU > Front Jedności Narodu ani Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego już nie > istnieją. W 1989 pożegnaliśmy się z nimi, mam nadzieję na zawsze. Mamy system > wielopartyjny. Mamy pluralizm poglądów, choć z perspektywy TVN24 i ulicy > Czerskiej może się to wydawać dziwne. Wy jednak żyjecie w umysłowym gettcie, > które wydaje się Wam całym światem. > Nasza wizja Polski jest inna od Waszej. A wie Pani jaka jest różnica - nasza > jest lepsza. Po prostu. Skończycie jak socjaliście na Węgrzech, my zaś jako > polski Fidesz. Cytując Waszego wodza - Wyginiecie jak dinozaury Oj, będziesz się bać, bo: Wobec tak szkaradnej manipulacji P. Komorowski nie powinien podpisać sprawozdania tej KrriT (czy jak tam) i w ten sposób posłać to plugastwo do rynsztoka. I chyba tak się stanie oszołomy z PISuaru. I co wy na to dupki? No przekażcie swe komentarze wobec takie obrotu sprawy. Będę miał ubaw patrząc na tych "PATRIOTÓW" wystrzelonych w kosmos. Zasłużyli na takie górnolotne potraktowanie Ich. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Pani Kasiu my się nie boimy 27.04.10, 20:34 To jest tylko twoje zdanie. W twojej wizji Polski czuć stęchliznę i smród zaścianka. Zawiść i nienawiść. To jest wizja wiochy nie lubiacej obcych, mądrzejszych i bogatszych. Ten reaktywowany na siłę przez Kaczyńskich PRLowski skansen odejdzie powoli do lamusa. Oni niczego nie widzieli w życiu poza PRL. Myśleli, że jak zamieni się I Sekretarza na Przewodniczącego KC PIS to będzie różnica. Nie była... Odpowiedz Link Zgłoś
telefon70 Wasz plan nie wypali 27.04.10, 18:28 Bardzo trafny artykul; mam nadzieje, ze niektorym da on troche do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Nie plakalem ......a czego sie boja ?? o kase 27.04.10, 18:28 czego sie boja ?ze konczy sie juz ich rola nieswiadomych "potyecznych idiotow", lub swiadomej agentury majacej korzenie w polityce neoknosw amerykanskich, ze im gorzej z Rosja, tym lepiej z USA w zakresie sprzedazy demobilu i poparcia niepolskch wojen. Ale ta doktryna dobiegla konca USA nie potrzebuja konfliktu z Rosja -potrzebuja jej jako sojusznika w walce ze swiatowym terroryzmem. Dlatego ci Panowie sie boja , tego co nastapi nieuchronnie -bezrobocia, czy pisania w niszowej GP. Ja osobiscie nie demonizowalbym tych Panow, wprawdzie mamy demokracje, ale na tyle dojrzala ze potrafi sobie poradzic z tymi, ktorzy nie akceptuja ustroju panstwa, nie akceptuja spokoju spoleczengo. Mysle ze najlepszym sposobem pokazani nicosci tych ICH "policzonych" -organizatorow marszy na Czerska i wiecznie wczoraszych -bada kolejna wybory, gdy produkt ich medilanej dzialanosci bedzie musial sie stawic na telwizyjnej debacie z Komorowskim. Mysle,ze nalezy Kaczynskiego z Pierwsza Dama zaprosic do studia telewizyjnego i pokazac tego przyszlego tatusia narodu. Ja uwazalem zmarlego Kaczynskiego za "sukinsyna", ale swojego, dlatego jak kazdy zapalam swieczke, gdy zginie jakis "nasz sukinsyn" i mowie paciorek za spokoj jego duszy. Niestety ci obskuranci odebrali moje tradycyjno-chrzescijansko-konserwatywne ceromnialy, ze "sukinsyn" juz nie jest sukinsynem i go pokochalem. Tak, - oczwiscie udawalem ze mam jakas zalobe, wrecz przeciwnie -to co sie stalo odebralem jako Wyrok Opatrznosci -tak nie gina "dobrzy" chrzscijanie bez grzechu.. To pisze do tych Panow liczacych sie na ulicy -nie mialem zadnej zaloby i do was nie naleze. -wz -wz Odpowiedz Link Zgłoś
anai-is-me Wczorajszy film w tvp1 to propaganda PIS za 27.04.10, 18:39 nasze pieniądze. Powraca dzielenie narodu. Przeczytajcie posty zwolenników PIS powyżej, jakim językiem pełnym jadu i nienawiści są pisane. Występują z Bogiem na ustach, a tu o czyny chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek poczułem 27.04.10, 18:47 jednoczące ciepło, więcej takich tekstów... trzeba napiętnować tych, co nie chcą się zjednoczyć, odciąć od nich należy się, a najlepiej wsadzić do ICH samolotu, niech se polatają... Odpowiedz Link Zgłoś
3henryk Wasz plan nie wypali 27.04.10, 18:40 Wobec tak szkaradnej manipulacji P. Komorowski nie powinien podpisać sprawozdania tej KrriT (czy jak tam) i w ten sposób posłać to plugastwo do rynsztoka. I chyba tak się stanie oszołomy z PISuaru. I co wy na to dupki? No przekażcie swe komentarze wobec takie obrotu sprawy. Będę miał ubaw patrząc na tych "PATRIOTÓW" wystrzelonych w kosmos. Zasłużyli na takie górnolotne potraktowanie Ich. Odpowiedz Link Zgłoś
cubasz Re: Wasz plan nie wypali 27.04.10, 18:52 a ja uwazam, ze ich jad powoduje, ze ludzie od pisu sie odwracaja. na czas kampanii prezydenckiej moze byc to na reke PO utrzymywac takich krzykaczy. im wiecej negatywnych emocji ze strony obozu pisu, im wiecej teorii spiskowych im wiecej agresji w tvpis tym latwiej i szybciej otrzasnie sie lud ze wspolczucia do jarka. poza tym po nie moze zawlaszczac wszystkich dostepnych po smierci prezydenta obszarow wladzy bo to da pozywke bullterierom. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Co i gdzie się "rodziło"? 27.04.10, 18:58 ..."Czego się boicie, że musieliście przerwać rodzące się poczucie wspólnoty nad trumnami 96 ofiar katastrofy pod Smoleńskiej, żeby skwapliwie stawiać mur między ludźmi?"... "Poczucie wspólnoty" się rodziło nad tymi trumnami, czy też się rodziło jakieś nowe, specyficzne, polskie (?), "poczucie wspólnoty nad trumnami"???? Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Oto twarze IV RP jak z listu gończego... 27.04.10, 18:58 Oto twarze IV RP jak z listu gończego... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Oto twarze IV RP jak z listu gończego... 27.04.10, 19:44 Warto je przypomieć: m.in;DORN,ZIOBRO,KAMIŃSKI,MACIEREWICZ. Warto też przypomieć słowa;-"Jednym z głównych kluczy do zrozumienia działań Jarosława Kaczyńskiego jest zamysł, który określiłem jako politykę wymiany elit. Różne podejmowane przez PiS przedsięwzięcia, z lustracją na czele, spełniają tę samą funkcję -otwierają drogę do awansu grupom i środowiskom wybranym przez PiS, takim, które PiS będą popierać. Temu też służy kampania mająca kompromitować istniejące elity. Fatalną wadą tej polityki jest odrzucenie demokratycznych kryteriów awansu. O obejmowaniu stanowisk nie decydują kompetencje, tylko lojalność wobec istniejącej władzy."> Odpowiedz Link Zgłoś