Dodaj do ulubionych

PiS się zbliża

10.05.10, 08:18
No i co?
Maja dobry sprawdzony aktyw terenowy.
Kola przyjaciol radia maryja - sa aktywne.
A nad caloscia panuje znany polityk w
kraju i zagranica Tadeusz Rydzyk.

Skromne pytanie - kto z ramienia
Konerencji Episkopatu Polski kieruje
sztabem wyborczym Jaroslawa Kaczynskiego?
a co?
Polska swieckim panstwem katolickim.
Obserwuj wątek
    • drmuras PiS się zbliża 10.05.10, 08:19
      Już puka do twych drzwi...Ale tak poważnie to jakie obietnice wyborcze
      zrealizowała PO? Cisza.... o tu widzę - słucham. Bo prezydent wszystko
      wetował... No tak to jest argument zawetował przecież wszystko i odchudzanie
      administracji i lepsze przepisy dla przedsiębiorców i budowę dróg i
      podniesienie płac dla budżetówki, zwiększenie emerytur i renty, nawet
      zawetował rzeczywistą walkę z korupcją.
      Dla mnie PO jest puste jak kolorowa wydmuszka. ładnie pomalowana ale pusta w
      środku.Za to po rządach PISu mam mniejsze podatki 18%, ulgę prorodzinna na
      każde dziecko ( w sumie zostaje mi kilka tysięcy złotych ) . A teraz sobie
      policz ile ci dało PO. Tak rzetelnie bez emocji i wyzwisk. Słucham
      • stern-75 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 08:47
        drmuras napisał:

> Ale tak poważnie to jakie obietnice wyborcze zrealizowała PO?

No tak,
        Wojsko Polskie z poboru stacjonuje w Iraku bez przerwy;

To tak na początek, aby zasygnalizować bzdurność Twych argumentów.
        Możnaby wprawdzie wypisać długą listę już wprowadzonych ustaw, albo tych
        obecnych w Sejmie, ale przecież nie dyskutuje się z komitetem ds. propagandy
        internetowej, prawda?
        • drmuras Jedyna obietnica i to ta która lata koło 10.05.10, 08:59
          Rzeczywiście istotna sprawa. Zapomniałem, ale tylko tyle. Więcej niema ....
          • lewar_30 Donald! Trzeba zacząć straszyć PiSem! Ratuj! 10.05.10, 09:05
            Donald! Trzeba zacząć straszenie ludzi PiSem!
            Trzeba czym prędzej spuścić ze smyczy Niesiołowskiego i Palikota! Trzeba czym
            prędzej zacząć obrażać moherów i wszystkich myślących inaczej niż wmawia GW i
            TVN! Donald ratuj bo utoniemy!
            • sokolasty Re: Donald! Trzeba zacząć straszyć PiSem! Ratuj! 10.05.10, 09:08
              "- Kilka tygodni rekolekcji narodowych"

Chyba prania mózgu.
              • cimokinio litość? to poparcie pierdoły komorowskiego 10.05.10, 09:14
                ..
                • piotr228 Pozostanie emigracja!!! 10.05.10, 09:41
                  Życie w kaczystowskim kraju będzie straszne.
                  • gen_wieniawa Nie płakałem po Kaczyńskim!!! 10.05.10, 09:48
                    Kain zabił Abla aby zyskać nieco w sondażach. Albo innymi słowy: czarownica się
                    podłożyła zgodnie z intencją Rydzyka.
                    • lewar_30 Re: Nie będę płakał po Komorowskim !!! 10.05.10, 09:54
                      j.w.
                      • michalr29 Re: Nie będę płakał po Komorowskim !!! 10.05.10, 10:40
                        @Lewar...

No będziesz bo przejdzie w I turze:) hihi. Czym się tak podniecacie
                        to wybory prezydenckie a nie parlamentarne:)hihi

Z tym zmniejszaniem podatku co ktoś palnął to niezły ubaw. Chłopie!!
                        Zrozum zmniejszenie podatków razem z utrzymaniem ulg i połączenie
                        tego z becikowym oraz zmniejszona prywatyzacja kraju to kierunek
                        Grecki, czyli de facto wzrost cykliczny deficytu... Głosuj sobie na
                        PiS, zresztą, ciebie nic nie przekona, bo pewnie jesteś działaczem
                        PiSu, więc jest szansa że się załapiesz do jakiegoś NBP, bo przecież
                        PiS nie patrzy na doświadczenie, a w CV wystarczy wpisać działacz
                        PiS;)

Co do obietnic, to nie wiem czy tak trudno zauważyć, że jest kryzys,
                        a i tak mimo i kryzysu i wet LK udało się zrobić sporo dobrego dla
                        gospodarki, a szczególnie zająć się emeryturami, budować stadiony,
                        drogi, utrzymać gospodarkę na wzroście. W takich ekstremalnych
                        warunkach to trzeba podziwiać rząd.

A tak wracając do podatku, to była ostatnia szansa na wprowadzenia
                        podatku liniowego i generalnie podnieść tym samym kapitał firm,
                        umożliwić im rozwój, ile tym osiągnięciem PiS zmarnował miejsc
                        pracy, wolę nie spekulować, ale będzie tego od groma.

Co do zasług, to reforma przepisów budowlanych wysówa się na czoło,
                        bez tego nawet połowy tego co zrobiono do tej pory by się nie udało
                        zrobić.

Ważne jest, że udało się załatać powstałą w wyniku tak wet jak i
                        zmniejszonych wpływów w wyniku kryzysu bez podnoszenia podatków.

Wykorzystanie w pełni dotacji europejskich, w wielu miastach nawet
                        kilkakrotnie od przyznanej kwoty dotacji.

I najważniejsze utrzymano wzrost gospodarczy mimo fatalnego NBP i
                        słabej aktywności RPP.

A to wszystko mimo potężnych środków nacisku w posiadaniu PiS- jak
                        telewizja publiczna, jak kler z Rydzykiem na czele.

Pozdrawiam
                        • japlakalempopapiezu Niestety nie wiem czy przejdzie!!! 10.05.10, 10:47
                          Pisowska propaganda m.in. Gazety Wyborczej robi swoje. (Nie wolno np pisać o
                          niepewnej orientacji seksualnej Jarosława). Dlatego potrzebna jest pełna
                          mobilizacja i maksymalna frekwencja wszystkich którzy mają na względzie dobro
                          Polski. Zagrożenie kaczyzmem jest duże.
                          • lewar_30 Re: Niestety nie wiem czy przejdzie!!! 10.05.10, 10:52
                            Tak, tak....trzeba zacząć straszyć "kaczyzmem"! Trzeba jątrzyć, skłócać i
                            obrażać! Tylko takie postępowanie pomoże PO wygrać!
                            • michalr29 Re: Niestety nie wiem czy przejdzie!!! 10.05.10, 11:12
                              lewar_30 napisał:

> Tak, tak....trzeba zacząć straszyć "kaczyzmem"! Trzeba jątrzyć,
                              skłócać i
                              > obrażać! Tylko takie postępowanie pomoże PO wygrać!

Lewar,
                              Kto tu niby jątrzy i obraża, kto agituje po kościołach, kto ma
                              telewizje publiczną, kto nie słucha w ogóle argumentów tylko wmawia
                              społeczeństwu jak nie Twoja Partia, pośle jakiśtam:)
                              Przyznaję, że robicie to subtelnie, żałobny wystruj w stylu nie
                              dotykajcie nam wszystko wolno, oczywiście żałoba narodu całkowicie
                              wykorzystana, ale oczywiście nie atakujecie samego Komorowskiego
                              tylko "Rząd nic nie robi". Cwane powtarzanie tych samych kwestii,
                              wmawianie jaki to rząd PiSu był rewelacyjny, jak mawiał
                              Kurski "ciemny lud to kupi". Ta wasza polityka kolego z PiSu to w
                              najprostrzej linii prowadzi do niepokoi społecznych, a później jak
                              te swoje hasełka będziecie realizować to do zapaści gospodarki i
                              powrotu nie do IV RP tylko do późnego PRLu.
                              Tak czy owak winszuje dotychczasowych sukcesów, 36 oczek to jest
                              niezły wynik PRowy:)
                              Tylko nie mów że rząd tylko patrzy na sondaże, bo to samo robicie:)
                              Pozdro
                              • mietasfura Re: Niestety nie wiem czy przejdzie!!! 10.05.10, 20:27
                                A ja juz postawilem zdjecie Kaczora przy cukierniczce i dzieci
                                pszestaly cukier z niej wyzerac ,,,Cholene zydostwo ,,,.Jak kaczor
                                wygra to opuszczam Polske NA ZAWSZE, nie bedzie mi prezydentowal pedal
                                z kotkiem na kolanach, wole juz to cholerne zydostwo
                          • michalr29 Re: Niestety nie wiem czy przejdzie!!! 10.05.10, 10:58
                            japlakalempopapiezu napisał:

> Pisowska propaganda m.in. Gazety Wyborczej robi swoje. (Nie wolno
                            np pisać o
                            > niepewnej orientacji seksualnej Jarosława). Dlatego potrzebna jest
                            pełna
                            > mobilizacja i maksymalna frekwencja wszystkich którzy mają na
                            względzie dobro
                            > Polski. Zagrożenie kaczyzmem jest duże.

Kaczyzmem jak Kaczyzmem, gorzej widzę te współczynniki gospodarcze,
                            bo zbliżamy się do progu 55% PKB zadłużenia, tu już nie ma miejsca
                            na zniesienie tak fatalnych rządów jak z lat 2005-2007, hihi do tego
                            kurcze w jakiej konfiguracji PiS-SLD? Chyba nawet taka koalicja jak
                            posłuchać dr Arłukowicza jest zapinana na ostatni guzik:)
                            Choć może się poprawi koniunktura której znowu nie wykorzystamy bo
                            wszystko przejemy cały okres Hossy na świecie... Ale sam nie wiem
                            czy by rząd wytrzymał przy kryzysie Greckim, do tego zagrożeniem
                            powielenia na Portugalię, Irlandię i Hiszpanię z blokującym wszystko
                            jak leci Jarkiem...
                            Pozdro
                      • guru133 Nie będziesz musiał, bo Komorowski na pewno nie 10.05.10, 10:46
                        zginie w tak glupi i bezsensowny sposób jak Kaczyński.
                  • koham.mihnika.copyright glosujacym na PiS nalezy odebrac paszporty 10.05.10, 12:03
                    niech sie bujaja z Jaro przez 5 lat. Dosc czasu aby zrozumiec.
              • lewar_30 Re: Donald! Trzeba zacząć straszyć PiSem! Ratuj! 10.05.10, 09:15
                Donald! Trzeba zacząć straszenie ludzi PiSem!
                Trzeba czym prędzej spuścić ze smyczy Niesiołowskiego i Palikota! Trzeba czym
                prędzej zacząć obrażać moherów i wszystkich myślących inaczej niż wmawia GW i
                TVN! Donald ratuj bo umoczymy!
                • cimokinio Re: Donald! Trzeba zacząć straszyć PiSem! Ratuj! 10.05.10, 09:24
                  komorowski w 1 turze to moze wygrac wybory na dziadka mroza
        • thorgallpl Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:00
          wiele miejsca poswieca sie "zamordyzmowi" pisu, ale to wlasnie oni
          obnizali podatki. widac, ze im zalezy. Platforma z obiecanych ustaw
          (a szafe mieli miec ich pelna) nie wproadziliw zycie zadnej
          powaznejszej. Procz zabrania prawa rozicom do dania klapsa
          niesfornemu dziecku... problemy sa zamiatane pod dywan. Dlug panstwa
          przesuwany m.in. do samorzadow...czy tego naprawde nie widzicie?
          Czekam, az komorowski podpisze te wszystkie istotne dla panstwa
          ustawy, blokowane przez "prezydenta pisu". na razie tylko
          tragikomedia z IPN i klapsem w tle.
          • sokolasty Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:10
            Nie ma obowiązkowej służby wojskowej.
            Zreformowano emerytury.
            • otis_tarda Re: PiS się zbliża 10.05.10, 10:12
              I to wszystko w ciągu zaledwie dwóch lat. Słuszną linię ma nasza władza.
              • michalr29 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 10:50
                hihi, że co niby?

A drogi to pewnie muminki budują:) Stadiony pewnie piłkarze:) hihi A
                polepszenie stosunków z sąsiadami to pewnie ze strachu przed potęgą
                militarną Rzeczpospolitej:) A najlepsze wyniki gospodarcze Polski w
                Europie to takie zbiorowe Europejskie złudzenie hihi.
                Można by tak wyliczać, wadą rządu PO-PSL była zbyt powolna
                prywatyzacja, ale przy tych wetach to się nie dziwie.
                Dziwne, ale największym niebezpieczeństwem dla Polaków są sami
                Polacy, chyba jak to ktoś gdzieś ujął trza będzie zwijać się z tej
                arki Kaczyńskiego... A później jak będziecie krzyczeć że Wam źle bo
                obiecał gruszki na wierzbie to Was wypałują Ci z Centralnego Biura
                Anty-platformowego...
                Pozdro
          • levinas blokowane ustawy 10.05.10, 09:17
            no dokladnie! Przeciez Komorowski ma wszystkie uprawnienia
            prezydenta. Niech te ustawy wszystkie popodpisuje co im Kaczynski
            przeszkadzal i blokowal i juz, by "zylo sie lepiej".

Ja na razie pamietam kto nas na sile do EURO chcial pchac. Pamietam
            tez, ze to Kaczynski sie na to nie godzil i zapowiadal swoj sprzeciw,
            to wszyscy na niego pluli. No i gdzie sie teraz pochowali ci
            entuzjasci Europejskiej waluty???

Niech teraz prywatnie sie zloza na Grecje i Portugalie! Z wlasnej
            kasy!!!!!
        • jeziorak10 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 16:20
          ha ha ustawy jakie ustawy?!!!
      • miguell Do oszusta drmuras'a 10.05.10, 09:02
        "po rządach PISu mam mniejsze podatki"
        To nie rząd PiSu obniżył podatki ale PO za rok 2009, kłamać trzeba
        umieć

Ponadto budowa dróg, o której piszesz nawet nie licząc dróg
        ekspresowcych dwukrotnie przyśpieszyła już w pierwszych latach.
        Oddano dwa razy więcej autostrad niż za rządów PIS
        • thorgallpl Re: Do oszusta drmuras'a 10.05.10, 09:33
          nie kompromituj sie.
        • jeziorak10 Re: Do oszusta drmuras'a 10.05.10, 16:25
          Ty chyba żyjesz w innym świecie albo mieszkasz w 2 Irlandii!!!!!!! Ale cóż w
          cuda trzeba wierzyć!!!!!!!!!!!!!!!! Jakie drogi jakie podatki.Ile oddali dróg
          do użytku. a cha i jeszcze jedno nie zapomnij że pis rządził niecałe 2 lata a
          platforma już 4!!!!!!!!!
          • jac.k Re: Do oszusta drmuras'a 10.05.10, 19:57
            wybory były w październiku 2007, dziś mamy początek maja 2010, pewnie liczyć nie
            potrafisz więc ci pomogę, to nam daje dokładnie 2 lata i 6 miesięcy, a nie 4
            lata. Za Rządu Tuska wybudowano ponad 500 km autostrad, nie mówiąc o drogach
            szybkiego ruchu, za pisu było to 7, słownie siedem kilometrów autostrad. Dla
            mnie wystarczy tylko pan Komorowski.
      • kr-ok Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:11
        drmuras napisał:

> Już puka do twych drzwi...Ale tak poważnie to jakie obietnice wyborcze
        > zrealizowała PO? Cisza.... o tu widzę - słucham. Bo prezydent wszystko
        > wetował... No tak to jest argument zawetował przecież wszystko i odchudzanie
        > administracji i lepsze przepisy dla przedsiębiorców i budowę dróg i
        > podniesienie płac dla budżetówki, zwiększenie emerytur i renty, nawet
        > zawetował rzeczywistą walkę z korupcją.
        > Dla mnie PO jest puste jak kolorowa wydmuszka. ładnie pomalowana ale pusta w
        > środku.Za to po rządach PISu mam mniejsze podatki 18%, ulgę prorodzinna na
        > każde dziecko ( w sumie zostaje mi kilka tysięcy złotych ) . A teraz sobie
        > policz ile ci dało PO. Tak rzetelnie bez emocji i wyzwisk. Słucham
        Masz rację mnie PO niewiele dało,prócz świętego spokoju, i to mi zupełnie
        wystarczy.Nie potrzebuję rządu ,który by mi cos dawał,dzieci ma dorosłe i
        wychowałem je bez żadnych przywilejów czy też ulg,przecież dzieci się ma nie dla
        ulg.Moim zdaniem winą PO jest to że tych ulg nie likwiduje,gdyby nie było
        ulg,przywilejów i różnych świętych krów co to z nich korzystają podatki mogłyby
        być znacznie niższe.Rząd jest po to aby wypełniać prawo ,które stanowi sejm,a o
        ile mi wiadomo to w sejmie są posłowie z różnych opcji politycznych i rząd nie
        ma tam większości.To w sejmie są możliwości lub nie do zmiany prawa i jeśli tam
        nie uda się przeprowadzić zmiany lub nowej ustawy to każdy rząd jest praktycznie
        bezradny.A jesli sejm marnuje czas na bzdurne i wyimaginowane problemy to nie
        ma już czasu na prawdziwą pracę.
        • levinas No to moze rozwiazmy ten sejm i ten rzad? 10.05.10, 09:19
          Po co on nam? I bedzie jeszcze taniej!!!

Ciul!
          • bogda35 Re: No to moze rozwiazmy ten sejm i ten rzad? 10.05.10, 09:44
            levinas napisała:

> Po co on nam? I bedzie jeszcze taniej!!!
            >
            > Ciul!
            no tak,jak sie ma argumentów to sie pisze : ciul.
            a potem płacze jak to PO przezywa PiS menów.
      • kraand Re: PiS się zbliża... do swego konca! 10.05.10, 09:27
        Pisuar jak kazda partia wodzowska - istnieje tak dlugo jak trzyma ja
        za morde Yaro. A Yaro - coz moze odejsc na drugi swiat w kazdym
        momencie. Dewianci typu Yaro zyja z reguly krocej niz ludzie z
        ustabilizowanym sposobem zycia! Czas tak czy innaczej pracuje
        przeciw pisuarom! Na krotka mete moze pisuar i podskoczyc - na dluga
        jest to odjazd na smietnik historii - im szybciej tym lepiej!
      • bogda35 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:40
        drmuras napisał:

> Już puka do twych drzwi...Ale tak poważnie to jakie obietnice wyborcze
        > zrealizowała PO? Cisza.... o tu widzę - słucham. Bo prezydent wszystko
        > wetował... No tak to jest argument zawetował przecież wszystko i odchudzanie
        > administracji i lepsze przepisy dla przedsiębiorców i budowę dróg i
        > podniesienie płac dla budżetówki, zwiększenie emerytur i renty, nawet
        > zawetował rzeczywistą walkę z korupcją.
        > Dla mnie PO jest puste jak kolorowa wydmuszka. ładnie pomalowana ale pusta w
        > środku.Za to po rządach PISu mam mniejsze podatki 18%, ulgę prorodzinna na
        wiesz Kennedy powiedział : nie pytaj co państwo robi dla ciebie - spytaj co ty
        robisz dla panstwa.Płacisz podatki ? Zastanawiasz sie skąd sie bierze deficyt
        budżetowy ?
        • dyngos Re: PiS się zbliża 10.05.10, 10:08
          Tak, kenedi powiedział... co wiedział.

PAństwo ma ci służyć - po to mu płacisz. Urzędnicy mają ułatwiać
          życie, zajmować się realizacją praw, pomagać obywatelom w państwowym
          zyciu - po to im płacisz.

Nie pytaj, co słuzba, której płacisz może zrobić dla ciebie, a co ty
          możesz zrobić dla służby?

To jakiś durnowaty żart?
      • brunho Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:44
        drmuras napisał:

Za to po rządach PISu mam mniejsze podatki 18%, ulgę prorodzinna na

juz widziałem jak dzieki piss mamy ulge prorodzinną - nie kłam jak kurski tu
        masz linka jak go załatwił giertych

www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4
      • wwww.2 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 10:06
        Tylko zanim sie obnizy podatki należy najpierw zrobić porządek z
        finansami , zwłaszcza w okresie koniunktury , a co do uligi na
        dzieci to dzięki PO jest 1000zł a nie 600 jak chciał PiS.Takich
        podwyżek jak za PO dla budżetówki, emerytów nie było za czasów PiS
        bo jak mówili sami nauczyciele to na regulacji zaproponowanej przez
        PiS stracili po kilkanaście zł, podobnie było z sędziami.
      • dornjuan Proszę bardzo ślepy drmuras 10.05.10, 10:20
        Uproszczono przepisy i ruszono w końcu z budową autostrad, z których ( A1 i A2)
        zostały zablokowane przez PIS ze względów politycznych, na masową skalę buduje
        się boiska dla młodzieży Orliki, po wielu latach w końcu wprowadzono możliwość
        internetowego rozliczania się z podatków, rusza e-administracja, przywrócono w
        służbie cywilnej konkursy na stanowiska, rozpoczęto reformę finansów
        publicznych, uchwalono reformę służby zdrowia zniszczoną przez Prezydenta, w
        budżetówce wzrosły wynagrodzenia szczególnie nauczycieli, wyprowadzono wojska z
        Iraku, wprowadzono zawodową armię, uchroniono Polskę gospodarkę przed kryzysem
        światowym, stworzono jedno okienko dla przedsiębiorców ( choć prawdę mówiąc
        mogłoby być lepsze), buduje się stadiony i infrastrukturę na EURO 2012,
        wprowadzono sądy elektroniczne, rozdzielono funkcje Prokuratora Generalnego i
        Ministra Sprawiedliwości odpolityczniając ten Urząd, zlikwidowano w końcu
        niesprawiedliwe przywileje emerytalne, obniżono ubekom emerytury ( nawet PIS
        tego nie zrobił), zlikwidowano w końcu nierentowne stocznie, do których cały
        czas wszyscy dokładaliśmy, ruszyliśmy w końcu z dalszą prywatyzacją po
        najbardziej nieudolnym PISowskim ministrze Jasińskim, rozwiązano w końcu
        wieloletni problem PZU-EUREKO,
    • apodemik Prawda się zbliża 10.05.10, 08:24
      Najprostsze wytłumaczenie: sondaże zbliżają się do prawdziwych
      poglądów Polaków. Trzeba będzie się z tym pogodzić
      • al_bandi Polak nowe se prezysłowie kupi ... 10.05.10, 08:58
        apodemik napisał:

> Najprostsze wytłumaczenie: sondaże zbliżają się do prawdziwych
        > poglądów Polaków. Trzeba będzie się z tym pogodzić

........... czy przed szkodą czy po szkodzie -
      • freeadamae2 Re: Prawda się zbliża 10.05.10, 09:36
        Hmm wyrazem prawdziwych pogladow sa z regoly wybory. W 2007 roku wygrala PO sporo przed PiSem, podobnie bylo w 2009 podczas wyborów do PE. Obecne sondaze prezydenckie jednoznacznie wskazuja na wygrana Komorowskiego. Co do sondaży partyjnych to sa tsakie ktore pokazuja 50% dla Po i ledwo 30% dla PiSu są moze i troche lepsze, ale generalnei PO wygrywa tak czy siak. Widzisz w 2005 roku Polacy zniecheceni totalnierzadami postkomunisto glosowali na PiS i Po. PiS wygral niewielka roznica bo wowczas mnóstwo ludzi obawialo sie liberalnych reform Platformy, podatku liniowego itp itd., poza tym uwierzylo że PiS bedzie robil koalicje z PO. Dwa lata daly obraz jak PiS potrafi rzadzic i mimo ze spore poparcie jest- w duzej mierze elektorat ktory PiS przejal po Samoobronie i LPR, to jednak na wygrana nie ma juz co liczyc. Chwilowa histeria po smierci prezydenta tego nie zmieni.
      • fidelxxx Re: Prawda się zbliża 10.05.10, 11:01
        A jak Komorowskiemu urośnie będziesz ryja darł, że gazeta żydorcza kłamać
        zaczyna. To, że PiS chwyta się każdego możliwego szwindla w tej kampanii (głosy
        po kościołach, uczłowieczenie Kaczyńskiego itp) dowodzi, że jednak sondaże
        dające Komorowskiemu ~50, a Kaczyńskiemu ~30 są miarodajne.
    • ajakzupa rety 10.05.10, 08:26
      Rety, Komorowski się zbliża! Ratuj się, kto może.

Ps. Wielka i największa "GW", przestańże wreszcie straszyć ludzi Komorowskim,
      to miły gość, lubi mówić prawdę, np. chce pojednać Polaków.
      • hieronim_kowalski Re: rety, rety, rety 10.05.10, 09:15
        To cyngielek już nawet pozorów nie zachowuje, że on tylko z GW
        walczy a tak wogóle jest apolityczny...
    • maciek_r10 Ideologie, którym dostają poparcie na trupach... 10.05.10, 08:38
      budzą moje zasadnicze obawy. Ale chyba nie przed taką cywilizacją śmierci
      przestrzegał nas JP2.
    • stern-75 PiS się zbliża 10.05.10, 08:45
      Bazując na wynikach tego sondażu - w przyszłym parlamencie SLD będzie rządzić
      w koalicji z ... :)
    • agrafka1602 PiS się zbliża 10.05.10, 08:49
      Dużo osób w sondażach podaje odwrotnie niż zamierza głosować.
      Innymi słowy przy urnie zagłosuje na PIS a w sondażach podają
      na PO.
      Nie wiem czy boją się ośmieszenia,lub celowo wprowadzają
      w błąd ankieterów.
      Niech się chwilowo cieszą.
    • miroskom Kaczyński nie pokona Komorowskiego 10.05.10, 08:51
      Wszyscy dziennikarze i komentatorzy podniecają się tym, że Kaczyński goni
      Komorowskiego i już, jeszcze trochę i przegoni marszałka.
      Ale nikt nie zwraca uwagi na to że w drugiej turze Komorowskiemu przybywa
      średnio 10 - 15%, a Kaczyńskiemu 4 - 5% i przewaga rośnie 65% do 35%. I to nie
      w jednym badaniu, ale w każdym do tej pory prezentowanym.
      • drmuras Masz rację ale 10.05.10, 09:00
        W wyborach parlamentarnych PIS pokona PO. Więc prezydent będzie znów od żyrandola...
        • zbig1113 Re: Masz rację ale 10.05.10, 09:11
          Masz rację, ale wybory parlamentarne są za 1,5 roku.
        • zdzicho_waciak Re: Masz rację ale 10.05.10, 09:50
          Możliwe. Ale czy naprawdę tak wiele to zmieni? Żeby zmieniło PiS nie tylko
          musiałoby pokonać PO, ale i zdobyć większość w parlamencie. Lub prawie
          większość. Bo inaczej będzie musiało zdecydować się na rząd mniejszościowy (taki
          od żyrandola), lub szukać sojusznika... Gdzie? W PO, czy w SLD? No, zostaje
          jeszcze ewentualnie wieczne, obrotowe PSL, ale to może nie wystarczyć...
      • ipta Re: Kaczyński nie pokona Komorowskiego 10.05.10, 09:06
        Każdy naród w w swojej historii ma prawo do swojego Dyktatora.
        A że z natury są mali nie tylko wzrostem to taka ich uroda.
    • cillian1 PiS się zbliża 10.05.10, 08:59
      To nie pis, to Jaro, brat wariata, który zabrał ze sobą 95 osób! A Polacy
      chyba chcą Jarkowi za ten telefon do brata podziękować. I posadzić na
      prezydenta - znów 5 lat w plecy!
      Nie rozumiem tego, ale Polak to dziwny człek!
      • thorgallpl Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:03
        jak dotad to platforma skutecznie hamuje zmiany na lepsze.
        przypominam,z egdyby nie lewicowy (!!!) pis to kryzys juz bys
        odczul na wlasnych 4 literach.
        • zbig1113 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:13
          Gdyby zrealizowane były postulaty PiS-u w sprawie walki z kryzysem
          mielibyśmy Grecję lub coś gorszego.
          • thorgallpl Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:48
            to byla zwyczajna gra ze strony pisu, by wywrzec presje na
            platformie. pis pokazal w trakcie swoich rzadow, jakie ma
            rzeczywsite podejscie do kwestii podatkow.
        • cillian1 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:17
          jakiś argument, ew. dane :))))
          bo ten lewicowy pis wspiera Kk, a to już nie lewicowe :)
          • thorgallpl Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:44
            dane proste. obnizka podatkow przez pis, ulgi dla rodzin,
            zablokownaie durnego pomyslu o wchodzeniu do erm2. konsumpcja nie
            pzowolila polsce wejsc w recesje.
            priorytetem PO bylo wprowadzenie nas do strefy euro za wszelka cene,
            obnizka podatkow. z obnizki podatkow zrobily sie podwyzki (ponoc
            przez prezydenta z pisu, co wszytsko wetowal). co do erm2 to
            wystarczy popatrzec na kraje baltyckie. komentarz zbedny.
            • cillian1 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 10:18
              walisz posty jak z wytycznych pis - to przypadek?
              Wejście do ERM nikt nie blokował, oni nie chcieli wejść do UE. A co za tym idzie
              i do erm2
              ;)
              • thorgallpl Re: PiS się zbliża 10.05.10, 10:27
                prawda jest taka, mlodziku, ze Polske przy madrych rzadach zadna UE
                (procz handlu z nimi) nie byla do niczego potrzebna....jeszcze przy
                takim polozeniu geograficznym! Co ciagnelo politykow to zawsze pelne
                europejskie koryta, dlatego z pasja wmawiali,z e ue to szansa na
                rozwoj (!!!)
                Ludzie pokroju Buzka nasmrodzili w Polsce to wnagrode dostali
                sowicie oplacane pozycje w UE. Zreszta, jak sie spojrzy po ludziach
                ze unijnego swiecznika, to praktycznie wszyscy maja jakis mocny
                przekret na swoim koncie.
                • cillian1 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 10:34
                  1. podaj choć jeden przykład mądrych rządów
                  2. Jak sądzisz, obrażając wszystkich dookoła, zrobisz lepszy interes, czy gorszy
                  interes? - to do pisiarni
                  3. "Co ciagnelo politykow to zawsze pelne europejskie koryta"
                  tu mogę się zgodzić, ale polscy politycy to nie geniusze, nie potrafili przez 20
                  lat zbudować dróg - dopiero po wejściu do UE coś zaczyna się dziać, bo UE daje
                  kasę i wymaga (sprawdza), czy coś powstało. A urzędnicy.... jak jest sama wiesz!
                  pisaczko, moxe choć ładna jesteś :) 
                  ROTFL
    • tornson Polacy mają nasrane, ot co! 10.05.10, 09:04
    • wolny-wybor Czy ten sondaż, aby jest wiarygodny ... 10.05.10, 09:04
      Proporcja jest raczej odwrotna Jarosław Kaczyński ma dużo większe
      poparcie od Komorowskiego, niedługo będzie terapia szokowa. Zapraszam
      do zagłosowania.

Wybierz sam skutecznego prezydenta - zostało niewiele czasu, nie
      kieruj się wyglądem i uprzedzeniami - wpisz w wyszukiwarkę Google
      Wolny Sondaż Prezydencki, wyszukaj lub kliknij i
      zagłosuj.

Wyniki głosowania przez internatów są zupełnie inne od oficjalnie
      prezentowanych, już w sondażu zebrało się 59276 głosów Polaków i
      ciągle ich przybywa (w tym 14824 na prezydenta).

Drogi wyborco pamiętaj, jaka jest różnica pomiędzy obietnicą, a jej
      realizacją, czym się różni obiecanie pieniędzy od dania pieniędzy,
      czym odróżnia się mówienie od robienia. Ile warte są gesty, a ile
      fakty i działanie.
      • kr-ok Re: Czy ten sondaż, aby jest wiarygodny ... 10.05.10, 09:23
        wolny-wybor napisał:

> Proporcja jest raczej odwrotna Jarosław Kaczyński ma dużo większe
        > poparcie od Komorowskiego, niedługo będzie terapia szokowa. Zapraszam
        > do zagłosowania.
        >
        > Wybierz sam skutecznego prezydenta - zostało niewiele czasu, nie
        > kieruj się wyglądem i uprzedzeniami - wpisz w wyszukiwarkę Google
        > Wolny Sondaż Prezydencki, wyszukaj lub kliknij i
        > zagłosuj.
        >
        > Wyniki głosowania przez internatów są zupełnie inne od oficjalnie
        > prezentowanych, już w sondażu zebrało się 59276 głosów Polaków i
        > ciągle ich przybywa (w tym 14824 na prezydenta).
        >
        > Drogi wyborco pamiętaj, jaka jest różnica pomiędzy obietnicą, a jej
        > realizacją, czym się różni obiecanie pieniędzy od dania pieniędzy,
        > czym odróżnia się mówienie od robienia. Ile warte są gesty, a ile
        > fakty i działanie.
        NO WŁAŚNIE-KTO OBECNIE PRACUJE? A KTO POKAZUJE SIĘ JAKO PLASTIKOWY SZTUCZNIE
        POGRĄŻONY W ŻAŁOBIE POLITYK. CZŁOWIEK KTÓRY COŚ ROBI MOŻE POPEŁNIAĆ
        BŁĘDY,CZŁOWIEK KTÓRY NIC NIE ROBI I NIE MÓWI NA ŻYWO BŁĘDÓW SIĘ NA PEWNO MOŻE
        USTRZEC, ALE ZAWSZE BĘDZIE SZTUCZNY I BĘDZIE WYGLĄDAŁ JAK KUKŁA.CZY PO WYBORACH
        PAN KACZYŃSKI BĘDZIE SIĘ NADAL KOMUNIKOWAŁ ZE SPOŁECZEŃSTWEM ZA POMOCĄ WCZEŚNIEJ
        NAGRANYCH I WYRETUSZOWANYCH SPOTÓW? POŻYJEMY ZOBACZYMY.
    • mineyko PiS się zbliża 10.05.10, 09:05
      Nie tyle litość czy wybór polityczny lecz po prostu głupota.
      Za głupotę będziemy srogo ukarani.
      Jak?
      Przegonimy Grecję!
      Amen
    • oliwia.anna.majewska Naród zdrowieje, PIS zyskuje, GW wariuje coraz 10.05.10, 09:07
      bardziej.
    • robmar2007 Narodzie otrzeźwiej!!! 10.05.10, 09:08
      Przecież PIS już raz rządził... I co było??? Przecież Kaczyńscy
      pokazali co potrafią... A teraz żałoba ma coś zmienić???
    • aliveinchains PiS się zbliża 10.05.10, 09:10
      Marta Kaczyńska wraz ze swym menem dokona pojednania na polu PiS-
      SLD...SLD wyzuci paru jajogłowych i pojdzie w koalicję z PiS, bo w
      sumie socjalizm zawsze te dwie partie łączył. A po koalicji PiS-
      Samoobrona-LPR już nic mnie nie ździwi....i co dalej? Ano
      rozdawnictwo, socal i hulaj dusza..druga Grecja. Ehhhhh...
    • koloko2 Re: PiS się zbliża 10.05.10, 09:14
      To nie PiS bije rekordy, to ludzie... w swej głupocie.
    • selerr PiS się zbliża 10.05.10, 09:14
      Cóż, jeśli zakładać, że media kłamały kiedyś w sprawie Kaczyńskiego, dlaczego
      teraz miałoby być inaczej? Teraz to dopiero puściły wodze fantazji, kiedyś
      jeszcze rozum je trzymał na wodzy.
    • doldama PiS się zbliża 10.05.10, 09:15
      Niechaj małe gówno się odezwie, i powie jak wyobraża sobie nasze
      Państwo. Yaruś to mały głupi kretyn , wiemy co robił przez dwa lata
      swoich rządów w RP.
    • kuma1 Byłem,jestem i pozostanę antypis. 10.05.10, 09:15
      Żaden dywersant na polskę,chociaż wewnętrzny nie ma do mnie
      dostępu.Lechu był taki jaki był.Spadł bo sam do tego doprowadził i
      udowadnia to całą swoją działalnością polityczną.Żadne dzisiejsze
      prowokacje i dywersja deinformacyjna w dawnym stylu dziadka
      wermachtu PIS może sobie wsadzić w d...
      Jak można szanować kogoś,kto nie szanuje zmarłych nawet swego brata
      i gra nim politycznie.Ochyda nie polityk i partia.
      • levinas Widac rozum tez nie ma do ciebie dostepu! 10.05.10, 09:23
        Widac rozum tez nie ma do ciebie dostepu!
      • agrafka1602 Re: Byłem,jestem i pozostanę antypis. 10.05.10, 16:24
        kuma1 napisał:

> Żaden dywersant na polskę,chociaż wewnętrzny nie ma do mnie
        > dostępu.Lechu był taki jaki był.Spadł bo sam do tego doprowadził i
        > udowadnia to całą swoją działalnością polityczną.Żadne dzisiejsze
        > prowokacje i dywersja deinformacyjna w dawnym stylu dziadka
        > wermachtu PIS może sobie wsadzić w d...
        > Jak można szanować kogoś,kto nie szanuje zmarłych nawet swego brata
        > i gra nim politycznie.Ochyda nie polityk i partia.

Co ty kuma1 pi...olisz.Powiedz co ty jadasz,że tak głupio gadasz?
    • michu-najlepszy Cwaniaczki dlaczego piszecie o partiach bo wiecie 10.05.10, 09:16
      że Komorowski ma połowę głosów Kaczyńskiego,Panie Komorowski jak chce Pan
      zrobić karierę to zostań Pan w Moskwie bo w ukłonach jest Pan niedościgniony.
      Z poważaniem
    • cyklista Zobaczymy sondaże, jak w końcu wypuszczą 10.05.10, 09:17
      Jarosława z klatki. Na razie jego działalność ograniczała się do odczytania
      kilku zdaniowych komunikatów z kartki.
    • menuet1 Podział elektoratu ! 10.05.10, 09:18
      Partie konserwatywne będą się do siebie zbliżały bo dzielą je tylko
      liderzy ! Jest tak jak mówi Napieralski ! Tylko Lewica jest dla
      tych partii alternatywą ! Młodzi z odmłodzonymi ludowcami !
      Lewica ma największy elektorat tylko ,że biedny i w dużej części
      nieaktywny.
      Przy 100% frekwencji Lewica uzyska 50% a PO i PIS po 20% , 10% to ludowcy.
      Przy realnej frekwencji 65% Lewica uzyska 32,5 , PO i PiS po 13% a 6,5%
      ludowcy.
      Dlatego w GW muszą być 'dyżurni' ...A.Kublik i Szacki....na
      gorąco muszą deprecjonować osiągnięcia Lewicy !!!!
    • slavik222 ,,Sondaże", czyli wróżenie z fusów 10.05.10, 09:20
      Niesolidne sondaże to element gry przedwyborczej.Ale czy uczciwej?
    • teyoo PiS się zbliża 10.05.10, 09:20
      Polaki jednak głupie są. Nigdy się niczego nie nauczą. Kilka lat rządów PIS, pana Kaczyńskiego jako prezydenta poszły w niepamięć. Już zapomnieli wszyscy, jak paskudne to były czasy. Znowu chcą głosować na tych nieudaczników. Smutne żyć w tak głupim społeczeństwie. Wystarczy zrobić cyrk medialny, szopkę i już wszyscy gotowi są glosować na PiS.
    • hellbert Lech wykonał zadanie. Tylko zameldować już nie 10.05.10, 09:20
      może:/
      • kraand Re:zameldowal: laduje twardo! 10.05.10, 09:31
        Moze nie slownie ale udowodnil ze twardziel z niego byl - ladowanie
        bylo naprawde twarde!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka