antropoid 10.06.10, 20:31 Dla jakich młodych ? Chyba tych z młodzieżówki pis... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
outsider44 Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla młod... 10.06.10, 20:35 Zupełnie nie wiem, czym się tak bardzo w wizji świata rózni Komorowski od Kaczyńskiego. Obaj konserwatywni aż do znudzenia, religijni do przesady. Dla mnie (przynajmniej w hasłach) jedyną przewagą Komorowskiego jest, że nie nawołuje do silnego państwa . To, co dla młodzieży (której?) jest wabikiem, mnie przyprawia o dreszcz przerażenia. W życiu już nie chcę silnego państwa! Jeszcze może mnie otoczy opieką! Awruk! Opieki, często specjalnej i silnego (przynajmniej do wewnątrz) państwa mieliśmy dość przez ładne kilkadziesiąt lat. Ja chciałbym państwa, którego prawie bym nie widział, nie przeszkadzającego - jak nie umie pomóc. A przeważnie nie umie. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko.0 Re: Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla mł 11.06.10, 01:31 A ja chcę silnego Państwa jak we Francji czy w Niemczech, Państwa które konsultuje zdanie związków zadowodych a nie tylko lobbistów, Państwo które ma policję antykorupcyjną, telewizję publiczną która pokazuje także życie i zdanie zwykłych ludzi a nie tylko zdanie Andrzeja Wajdy o kulturze, Państwa który dba o edukację obywatela i o utrzymanie minimalnych wspólnych wartóści a na czele tych wartości tolerancję. Przez koligacje z rodzinami które należały do PZPR, dogmatyczny antyklerykalizm i brak wiedzy historycznej o historji dwudziestolecia w ktorym Państwo polskie dopiero się tworzyło i kompletną ignorancję o strukturze i historii tworzenia współczesnych Państw Europy zachodniej, twórcy III RP mają wzsystko popie...ne w głowie na temat roli Państwa w świecie cywilizowanym. Dlatego mamy Państwo "miłości" którym emblematem jest nienawistny i perwersyjny Palikot, najlepszy przyjaciel Komorowskiego który dopiero w roku 2010 odkrył Muzeum powstania warszawskiego a nawet nie wstąpił do Muzeum historii Żydów polskich. Ja za Państwo Pali-Komorowskiego które gardzi zwykłym ludem czyli tą połową Polaków która ma najtrudniejsze życie dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla mł 11.06.10, 21:17 A to żeś sobie, kolego, wymyślił... Im bliżej do wyborów, tym mniej mam ochotę głosować na Komorowskiego. Co, broń boże, nie oznacza, że zagłosuję na małego... Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla mł 11.06.10, 21:19 Biję się w piersi - pisząc powyższy post nie wnikałem w płeć interlokutora. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla mł 11.06.10, 21:24 Biję się w piersi - pisząc powyższą wypowiedź nie wnikałem w płeć interlokutora. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Po ściemach GW i TVN nastąpił odwrót 10.06.10, 21:49 Duża część młodzieży po prostu wyczuła jak była manipulowana złym wizerunkiem prezydenta Kaczyńskiego. Dlatego nie kupują produktu pt Bronek Ciamciaramcia. Do tego mimo dwóch lat rządów PO sytuacja wcale nie jest lepsza niż przed rządami PO. Sam jestem zdziwiony że nikt już nie wstydzi się przyznawać do sympatii z PISem , przynajmniej wśród klubowiczów na Starym Rynku w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko.0 Re: Po ściemach GW i TVN nastąpił odwrót 11.06.10, 03:33 > Duża część młodzieży po prostu wyczuła jak była manipulowana złym wizerunkiem > prezydenta Kaczyńskiego. Manipulacja była straszna. Tu przysłurzył się taki cyniczny i kompletnie bezwstydny Palikot który potrafi białe zmienić na czarne no i kochana GW. Ja po roku 2005 zaczęłam czytać inne gazety niż GW która robiła ze swoich czytelników porzytecnych idiotów głosujących na PO. Uważam że to PO sztucznie podzieliła Polaków dla potrzeby swojich celów politycznych zmiany Konstytucji na system kanclerski w którym Prezydent jest "od żyrandoli", nikomu nie tłumacząc podczas wyborów 2005 i 2007 że taką ma wizję IV RP. Nawet obecnie nie za bardzo się do tego przyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Po ściemach GW i TVN nastąpił odwrót 11.06.10, 21:18 Jeżeli o Twoich poglądach politycznych decyduje prasa, którą czytasz, to nie mam więcej pytań... Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla młod... 10.06.10, 23:09 Mlodzi kibole, tez musza miec swoj autorytet i partie, z ktora beda mogli sie identyfikowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody2009 Kaczyński to prawdziwy 10.06.10, 23:35 twardziel, inny po takich przeżyciach jakie miał ostatnio już dawno by pękł, ale nie on, poza tym ma w twarzy coś z Busha Odpowiedz Link Zgłoś
cichysadam Re: Kaczyński to prawdziwy 11.06.10, 07:59 mlody2009 napisał: > twardziel, inny po takich przeżyciach jakie miał ostatnio już dawno by pękł, al > e nie on, poza tym ma w twarzy coś z Busha Nie pękł, bo sam to zaplanował :D A z Busha ma ten uśmieszek mówiący "nic nie rozumiem ale jest ok". Odpowiedz Link Zgłoś
joanka_a Dlaczego Kaczyński? 11.06.10, 08:08 W sondażach PO i PiS idą łeb w łeb. Obecnie cała Polska dzieli się praktycznie na dwa obozy: zwolenników PO i PiS. Dwa obozy o bardzo odmiennych poglądach, wzajemnie bardzo zdecydowanie negujące poglądy strony przeciwnej. Nie ma rzeczy gorszej i bardziej niebezpiecznej dla państwa niż tak mocno podzielone społeczeństwo. Te dwie połówki muszą się ze sobą dogadać. Nie dogadają się, jeśli nie dogadają się między sobą obie partie i ich przywódcy. Nie wystarczą kurtuazyjne deklaracje o nieagresji, to musi być dogadanie na płaszczyźnie faktycznego współrządzenia krajem. Tandem Kaczyński & Tusk jak najbardziej wskazany. Obaj deklarują przyjaźń z Rosjanami (i dobrze), czy naprawdę tak dużo trudniej jest się dogadać z rodakami? W ostatnich miesiącach PiS pozyskał znaczną część pozytywnego elektoratu zachęconego przemianą, którą deklaruje ta partia, oraz informacjami o pozytywnych cechach jej członków, które wreszcie przebiły się do opinii publicznej przez obłędną propagandę antykaczyzmu. Jeśli PiS chce utrzymać ten elektorat do przyszłorocznych wyborów parlamentarnych, nie może sobie pozwolić na zmianę wizerunku. Gdyby palikotowe wieszczenie apokalipsy po ewentualnym zwycięstwie Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich się sprawdziło, PiS ogromną część pozytywnego elektoratu straci i w wyborach parlamentarnych przepadnie z kretesem. Gdyby się sprawdziło dopiero po ewentualnym sukcesie w przyszłorocznych wyborach, przepadnie w następnych a nawet ryzykuje powtórkę roku 2007 czyli przepadnięcie w wyborach przedterminowych. Jeśli PiS chce istnieć na scenie politycznej kraju, nie ma odwrotu od obecnej linii postępowania. Plus oczywiście „gospodarka, głupcze”, bez tego ani rusz. A Belki jak nie lubiłam, tak nie lubię i jestem przeciwna jego obecności w NBP a najbardziej jestem przeciwna sposobowi, w jaki został uwłaszczony na stanowisku prezesa. Nawet jeśli w przeszłości PiS miał podobny sposób obsadzania stanowisk, Platforma udowadnia teraz swoim zachowaniem, że wcale nie jest lepsza od niegdysiejszego PiS. Najwyższy czas, żeby w Polsce nastała prawdziwa demokracja, żeby ważne stanowiska państwowe obsadzali ludzie posiadający odpowiedni mandat społeczny. Obawiam się, że jeśli pan Belka będzie kontynuował sposób postępowania taki jak za swoich czasów w rządzie, wkrótce, tak jak wtedy, razem ze mną nie będzie go lubiło 86% naszego społeczeństwa. A razem z nim znielubione zostaną partie, które go na siłę na tym stanowisku uwłaszczyły. Nie lubię działań sprzecznych z prawami natury. Wzrost gospodarczy zgodnie z nazwą powinien oznaczać wzrastanie gospodarki. Hamowanie wzrostu, ujemny wzrost gospodarczy to trochę jak deszcz padający do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla młod... 11.06.10, 08:18 czy ktos moze wytlumaczyc jakim cudem mozna dopatrzec sie charyzmy w Kaczynskim? Bo robie co moge, staram sie z calej mocy, jednak wciaz widze tyle w nim charyzmy co w taborecie kuchennym. Narod chyba zglupial albo zaslepl. Odpowiedz Link Zgłoś
wirus-7 Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla młod... 11.06.10, 10:15 To wynika z ludzkiej natury.Prezydenturę Kaczyńskiego i premierostwo jego brata cechowały rozróby natury politycznej /czytaj walka z wydumaną komuną". Młodzi lubią awantury, choćby polityczne i dlatego liczą,że wybór Kaczyńskiego będzie powtórką z "rozrywki".Komorowski natomiast, to dla młodych ugodowiec a nawet konformista,który nie zapewni im żadnej "draki". Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 Re: Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla mł 11.06.10, 11:43 "Młodzi, wykształceni, zarabiający grubo powyżej średniej krajowej, wybierają PiS? Co im do głowy strzeliło?!" Jest dosyc spora grupa 'wyksztalconych idiotow' tzn. ludzi z dyplomem o ciasnych horyzontach myslowych. Jezeli ktos zarzuca PO biernosc wskazujac zarazem na "osiagniecia" typu IPN to znaczy ze nie za bardzo orientuje sie w otaczajacej rzeczywistosci. Gdy dojda do wladzy, tacy ludzie w sposob naturalny beda przycinac rzeczywistosc do swojej ciasnoty umyslowej tym samym zatrzymujac nas wszystkich w II lidze Europy. Tu mamy faktycznie podzial ktory trudno przezwyciezyc poprzez duskusje. Albo sie pewne rzeczy widzi albo nie. Jezeli ktos widzi w Kaczynskim meza stanu zamiast nieudacznika z ktorym nikt w Europie sie nie liczy to brak tu jakiegokolwiek pola do dyskusji. Brak rowniez mozliwosci porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pjpb Re: Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla mł 11.06.10, 15:03 Wielu widzi to i dokładnie to, co chce widzieć - z moim przedmówcą włącznie. Platforma popełniła klasyczny błąd - zlekceważyła przeciwnika; zakładając żę Jarosława Kaczyńskiego z przylepioną mocno gębą człowieka wykrzywionego złością pokona każdy z odpowiednią etykietą. Wystawili więc p. Komorowskiego, którym mimo równie długiej co p. Kaczyński obecności w polityce zaczął kojarzony być dopiero dzięki spotom wyborczym. Co więcej, PiS rozpoczął świadomie kampanię, w sposób czytelny budując wizerunek wybieralnego kandydata. Plaftorma w odpowiedzi zaczęła prowadzić kampanię standardową 'precz z awanturnikami z PiS', że przez czas żałoby i początek kampanii który PO przespała wizerunek p. Kaczyńskiego został zmieniony (małe ma tu znaczenie, na ile było to świadome czy szczere). Tyle tytułem wizerunku. Jeśli chodzi o skuteczność. Konia z rzędem komuś, kto poda osiągnięcia p. Komorowskiego - jego własny sztab skupia się na posiadaniu rodziny a nie kota. P. Komorowsi po prostu zawsze był na czele drugiego szeregu. Gdyby jeszcze rząd mógł się czymś spektakularnym poszczyczyć, możnaby podciągnąć pod sukces marszałka. Z drugiej strone jest złagodzony p. Kaczyński - którego nie trzeba lubić, aby widzieć w nim lidera istotnych formacji politycznych przez większość III RP - oraz polityka, który (w całkowitym oderwaniu od ich sensowności) zdołał niemało swoich projektów politycznych zrealizować. A jeszcze przez żałobę i dobrą kampanię wizerunkową głosować na Kaczyńskiego przestało być po prostu 'obciachem'. To, że wybory nie będą aż taką bułką z masłem, jak się PO spodziewało, Platforma zawdzięcza sama sobie: nieudolnością jako partii władzy oraz wystawieniem kandydata, który jak żywo przypomina amerykańską ABB (kampania Bush-Gore - Anybody But Bush). Sądzę, że p. Komorowski wygra - ale nie będzie to zwycięstwo przez zmiażdzenie przeciwnika. Znam licznych naturalnych wyborców Platformy (z punktu widzenia jej programu), którzy w drugiej turze skreślą obie kandydatury - a przy sondażowej dużej przewadze p. Komorowskiego wręcz oddają głos p. Kaczyńskiemu. Niech w końcu obiboki z PO poczują gorący oddech na karkach... Odpowiedz Link Zgłoś
med555 Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla młod... 11.06.10, 22:15 Warte POpłuczyny PiSuaru a PiSuar POpłuczyn. Czy jest coś oprócz moczu co mogłoby się dołączyć do tego egzaltowanego towarzystwa? Odpowiedz Link Zgłoś
inz.a.spoleczny Pobór!!! 12.06.10, 22:29 Plaftorma ma jeden argument nie do przebicia, którym może przekonać do siebie najmłodszych. To ona zlikwidowała pobór do wojska, czemu bracia Kaczyńscy i PiS byli przeciwni (podobnie było zresztą z wycofaniem wojska z Iraku). Warto o tym przypomnieć przed wyborami. Jakby Kaczyński, obiecujący kontynuację prezydentury brata, mimo wszystko powiedział że on teraz też też jest za, to należy wyciągnąć różne jego złamane obietnice, jak np. to że nie będzie prezydenta i premiera Kaczyńskiego jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Dlaczego Kaczyński stał się wybieralny dla młod... 16.06.10, 07:02 rzeczywiscie rząd dba o to żeby obywatele sie ie przemęcczali i wysyła na wczasy na zieloną trawke coraz większe grupy obywateli i podnosci ceny na wszystko oraz podatki Odpowiedz Link Zgłoś