szopad 15.07.10, 14:37 Tez sie dziwie ze te wszystkie kopalnie na Ślasku sa jeszcze panstwowe. To chyba jakis sentyment do czasow Gomulki i Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henryk-sikora Wydarzenia ostatniego tygodnia 15.07.10, 14:38 To bardzo dziwna ta kopalnia "Bogdanka", nie dość, że nikt do niej nie dopłaca, to ta kopalnia nie dopłaca też do innych kopalń, jakaś taka samorządna jest:). Zdecydowanie nie pasuje do solidarnego państwa PiS:))) Odpowiedz Link Zgłoś
r202 Re: Wydarzenia ostatniego tygodnia 15.07.10, 19:11 Z Bogdanką to jest tak, że ona ma jeden z gorszych gatunków węgla w Polsce. Ale - i to jest jej przewaga - jest najdalej na północ wysuniętą kopalnią. Więc transport z niej jest tańszy, do np. Kozienic, Ostrołęki itd. Od kiedy niektóre elektrownie zafundowały sobie specjalne instalacje do odsiarczania węgla z Bogdanki, jej przyszłość stała się świetlana :) I nawet łapówkarze w zarządzie (gógiel nie boli) temu nie przeszkodzili... Odpowiedz Link Zgłoś
w1958 Trochę nie na temat. 15.07.10, 15:12 Bardzo przepraszam ,że teraz będzie trchę nie na temat ale może ktoś wie która dywizja Waffen SS brała udziaqł w bitwie pod Grunwaldem? Jedni móią ,że Viking drudzy ,że Leibstandartte AH. Może ktoś by to wyjaśnił Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Trochę nie na temat. 15.07.10, 16:53 Ani jedna, ani druga. W 1410 waffen SS, ani SS jeszcze nie istniały. Odpowiedz Link Zgłoś
w1958 Re: Trochę nie na temat. 15.07.10, 17:48 Bzdury opowiadasz. Alewa kolumna wojsk krzyżackich która atakowała wojska litewskie? Przecież to była dywizja waffen SS. Tylko która? Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 Re: Trochę nie na temat. 15.07.10, 18:56 Mnie sie wydaje ze to byla Das Reich, weszli na prawo skrzydlo i walneli z armat. Slyny rycerz Von Zalewski dostal wtedy postrzal zatruta strzala od Indiania z puszczy brazyliskiej ale sie wykaraskal co wiemy bo pokazal sie po 600 latach w innym miejscu. Zreszta co do Das Reich mozna w muzeum malborskim zobaczyc Tygrysy i Pantery wyprodukowane przed 1410 rokiem ktore braly udzial w tej slynnej bitwie. Wogle jest to ciekawy temat i wciaz znajdujemy dopowiedzi na tajemnicze pytania. Pozdrowionka dla rycerza z 1958 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
w1958 Re: Trochę nie na temat. 15.07.10, 19:28 Nareszcie ktoś kompetentny. Ja też skłaniał bym się do zdania ,że była to dywizja Das Reich. Oni mieli najgrubsze pancerze na swoich koniach i czołgach.O tym indianinie nie wiedziałem ,dzięki za informację. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Trochę nie na temat. 15.07.10, 19:35 cos wam sie pomylilo widzialem w tv walke pod grunwaldem i rycerze zjechali sie roznymi samochodami a nawet autobusami Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Trochę nie na temat. 16.07.10, 12:47 Nie zapominaj o posiłkach ruskich - tam musiała być SS-Galizien. W końcu wiadomo, że została rozbita pod Brodami, a przecież Krzyżacy nosili brody, i nawet zwycięscy Polacy im te brody odcinali i wieszali w kościołach. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Trochę nie na temat. 16.07.10, 05:18 wnec2005 napisał: > Mnie sie wydaje ze to byla Das Reich, weszli na prawo skrzydlo i > walneli z armat. Slyny rycerz Von Zalewski dostal wtedy postrzal > zatruta strzala od Indiania z puszczy brazyliskiej ale sie > wykaraskal co wiemy bo pokazal sie po 600 latach w innym miejscu. > Zreszta co do Das Reich mozna w muzeum malborskim zobaczyc Tygrysy i > Pantery wyprodukowane przed 1410 rokiem ktore braly udzial w tej > slynnej bitwie. Wogle jest to ciekawy temat i wciaz znajdujemy > dopowiedzi na tajemnicze pytania. Pozdrowionka dla rycerza z 1958 > roku. Widze wnec'u2005, ze jestes w temacie. Jak podaja zrodla dobrze poinformowane (znanej instytucji dbajacej o czystosc ideologiczna Polski i ich pacholkow - czyli IPN), pono dowodzil ta dywizja znany w swiecie i okolicy Naczelnik na Kasztance. A u boku stal mu (nie mylic ze stanem preznosci pewnej czesci ciala), dbajacy o spokoj wewnetrzny duszy jego - ojciec Dyrektorem zwany. Albo mi sie tu cujs poplontafszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 Re: Trochę nie na temat. 16.07.10, 15:49 trzeba wasci rycerze dodac ze czolgi wtedy kuto reczne przez kowali w kunsztcie dobrych. Naczelnik na kasztance tez byl co mowia fakty o pojawieniu sie rycerza z wasami w szyszaku na glowie a la "macejowka", byl tez dyrektor ktory siedzial na debie w czasie bitwy i wszystko widzial co poznej jego tuba gadala w ciemnogrodzie. Wogole poprawdzie wszyscy tam byli co potrzeba niechce tu wspomniac o pulkach smolenskich aby nie wywolac rozruchow w ciemnogrodzie na tematy latajacych smokow. Jeszcze raz teraz juz wszystkich rycerzy pozdrawiam. Moze pwinismy stworzyc prawdziwe fakty o Grunwaldzie na naszej wspolnej website aby pamiec nie zginela o tych co tam byli i juz nikt nie pamieta.. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Sprywatyzować wszystko to co jest państwowe !!!!!! 15.07.10, 18:09 NATYCHMIAST !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Sprywatyzować wszystko to co jest państwowe ! 16.07.10, 05:21 Sprywatyzowaczom zycia seksualnego sukienkowcow mowimy stanowczo...NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Mistrz do Mistrza 15.07.10, 20:25 Mistrzu Polański, przyjeżdżaj do Polski. Tu pełno trzynastoletnich dziewczynek mają moi najbliżsi. Spokojnie możesz je upijać, narkotyzować i wykorzystywać seksualnie (viagry nie zabraknie), bo ani ja, ani rząd niczego złego ci z tego powodu nie uczyni, a przeciwnie: będziemy nosić cię na rękach. Twój oddany Mistrz Fedorowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Mistrz do Mistrza 16.07.10, 14:38 Mistrzu przyjeżdżaj, bo ajakdupa vel ajakzupa znany zakonny mistrz macadorski odkryje przed tobą swoje niepospolite możliwości warte może uwiecznienia w celuloidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Mistrz do Mistrza 16.07.10, 22:43 Phi, niepospolite możliwości i zalety to ty masz. Gdyby jakiś zbir upił, odurzył narkotykiem i wykorzystał seksualnie twoją trzynastoletnią siostrę, córkę, wnuczkę, to byłbyś szczęśliwy. Ja nie, ja bym takiego zbira zakatrupił. Ze mnie bowiem prymityw, w przeciwieństwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Wydarzenia ostatniego tygodnia 16.07.10, 08:08 Radosna wiadomość ze Szwajcarii - pedofil Roman Polański wolny Odpowiedz Link Zgłoś
kabalarz Wstydu Waść oszczędź rodzinie i sobie! 16.07.10, 11:38 Trzęsącą się ręką najlepiej panie Jacku pisać o wsparcie do instytucji charytatywnych bądź do NFZ z prośbą o tanie leki poprawiające rozkołatane zdrowie. Swoją drogą podziw, że pan jeszcze pamiętasz litery. Odpowiedz Link Zgłoś