Dodaj do ulubionych

Polski wirus wolności

30.12.10, 01:43
Gratuluje pomyslu. Proponuje tez rozszerzc ten pomysl bezplatnych wiz na Rosje. Albo nawet lepiej: wprowadzic ruch bezwizowy dla Bialorusinow i Rosjan.
Obserwuj wątek
    • ojci Polski wirus wolności 30.12.10, 06:55
      wpuszczać wszystkich
      w polsce komunizm obalili członkowie pzpr
      którym nie chciało się już bronić partii
    • andrej201012 Polski wirus wolności 30.12.10, 07:11
      To nic nie da, bo łysa pała załatwi sobie np. słowacką wizę i będzie się opalał na Lazurowym Wybrzeżu. Cała strefa Shengen powinna wprowadzić zakaz wjazdu dla całej ekipy dyktatora wraz z rodzinami. Nie tylko tych ze świecznika, ale też WSZYSTKICH wojskowych (oprócz poborowych), milicjantów bez wyjątku (ciekawe, czy będą się tak chętnie zaciągać ), kierownictwo państwowych przedsiębiorstw (też liżą dupę satrapie). Wtedy może zaboli.
      • ajent.007 Re: Polski wirus wolności ? 30.12.10, 07:54
        Jakiej wolnosci? Ja w POszukiwaniu wolnosci od biedy, musialem z tej POdobno wolnej POlski emigrowac. Niech wiec sie POlski rzad lepiej zajmie niskimi placami i bezrobociem w POlsce, a nie POmoca finansowana z POdatkow POlskich POdatnikow dla bialoruskich chuliganow i agentow CIA!
        • spesz Do ajenta_007 30.12.10, 11:53
          Przepraszam,że pytam:czy Ty jesteś normalny,czy udajesz głupiego?Właśnie dzięki wolności uciekłeś od biedy,daj więc szansę Białorusinom tak jak nam dali ją inni.
          • ajent.007 Re: Do ajenta_007 30.12.10, 23:30
            Ja ucieklem w roku 1981 przed chaosem gospodarczym zorganizowanym w Polsce przez tw. NSZZ 'Solidarnosc' na rozkaz ichnich mocodawcow z Zachodu, ktorym wyraznie przeszkadzalo to, ze w PRLu nie bylo skrajnej nedzy a szczegolnie ze w PRLu nie bylo bezrobocia.
            A z Bialorusi nikt dzis nie ucieka z powodow ekonomicznych, za to w Polsce mozna dzis spotkac duza ilosc Ukraincow, ktorych w nedze i bezrobocie wpedzili podobni oplacani przez Zachod "aktywisci" jak nasz "solidarnosciowy styropian" z Lechem Walesa na czele..
            lech.keller@gmail.com
            • ajent.007 Re: Do ajenta_007 30.12.10, 23:46
              PS: aby wszystko bylo jasno: do POlski wrocilem po roku 1990, majac nadzieje, ze bedzie to, mimo wszysko, normalny kraj. Ale jednak musialem znow z niej emigrowac, gdyz nie bylo dla mnie w niej miejsca, a szczegolnie pracy (np. biurokraci z UW i CK nie uznali mych zachodnich kwalifikacji)...
    • jozalo65 Polski wirus wolności 30.12.10, 23:17
      Szanowny Panie Redaktorze
      Ladny gest ale...
      Po pierwsze jak Straz Graniczna bedzie wiedziec kto jest dobry a kto zly? Po drugie ja tam nie wiem ale za komuny polskie spoleczenstwo mialo po dwa paszporty. Ci "lepsi" na wszystkie kraje swiata a zwykli obywatele na kraje socjalistyczne o i jeszcze bym zapomnial o dowodzie osobistym duza piczatke na cala strone, " niniejszy wpis uprawnia przekroczenie granic PRL''...niestety tez socjalistycznych.
      Dobrze. ze to juz minelo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka