Dodaj do ulubionych

Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone, ...

05.01.11, 17:23
proponuję "areszt wydobywczy".
w licznych sprawach w IV RP skuteczny był niezmiernie.
Obserwuj wątek
    • trajkotek Niech moc będzie z nami 05.01.11, 17:52

Gdy opuszczali to spotkanie (ZAKRAPIANE ALKOHOLEM!!!), Ernest Bejda powiedział "jedziemy robić akcję" (co podkreśla prokurator)

WIEM JEDNO, GDY I JA OPUSZCZAM SPOTKANIE ZAKRAPIANE ALKOHOLEM - MAM WIELKĄ MOC ... W SOBIE.
      • na100procent odczekać i po problemie 05.01.11, 21:58
        odczekać i problem się kończy, to prosta i skuteczna recepta na lemingów
        • krzych.korab Kamiński przed Trybunał Stanu za złą pracę, brak 06.01.11, 05:14
          dowodów, insynuacje i pomówienia.
          • surfer6 Do diabła z rządami PO/PSL 06.01.11, 07:07
            Cała Wolska oczekuje powrotu do władzy koalicji PiS/LPR/Samabrona !!!!

Niech bedzie pochylony Jarek
        • nik-er gdybyś umiał używać mózgu to byś pomyślał 06.01.11, 08:25
          jaka to afera skoro ustawa nawet nie weszła pod obrady sejmu? to raz a dwa czy Kamiński uważa swoich kumpli posłów PIS za debilów którzy nie rozumieją ustaw na które głosują? tłumacząc prościej nie czytają i głosują? no ale żeby to zrozumieć to należy używać mózgu
    • gdziekucharek6 I znowi robią co chcą oczywiście za moje pieniądze 05.01.11, 18:21
      • ursynow33 Re: I znowi robią co chcą oczywiście za moje pien 05.01.11, 21:50
        ------------------------------------------------
        "Pół miliona złotych kosztowała w 2009 r. działalność sejmowych komisji śledczych
        W Sejmie pracują obecnie cztery takie komisje: wyjaśniająca aferę hazardową, tropiąca rzekome naciski na służby i prokuraturę za rządów PiS, badająca sprawę zabójstwa Krzysztofa Olewnika oraz wyjaśniająca okoliczności śmierci Barbary Blidy.

Jak podaje gazeta od początku 2009 r. na same ekspertyzy i zewnętrzne konsultacje komisje wydały ponad 300 tys. zł. Najwięcej, bo prawie połowę tej kwoty, wydała komisja ds. śmierci Blidy, a 110 tys. zł. - komisja naciskowa."
        • 1972bogdan4 Re: I znowi robią co chcą oczywiście za moje pien 06.01.11, 12:29
          za nasze pieniądze nie za swoje Dziady
      • and-j1 Re: Jajcarz pracował nosem a nie dowodem 06.01.11, 18:07
        Słynny producent przestępców niejaki Mariusz K. tak się zaangażował w pułapki ze sam w nie wpadł, jest teraz krok przed przepaścią......
    • jurber1 Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone, ... 05.01.11, 18:22
      Nie po to Kaczyńscy wymyślili CBA, żeby łapać płotki. Zawsze chodziło o władzę w Polsce i Kamiński zarzucał sieci nie na Sobiesiaka, czy na Drzewieckiego, ale na Tuska i Schetynę.
      • ursynow33 Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 21:52
        jurber1 napisał:

> Nie po to Kaczyńscy wymyślili CBA, żeby łapać płotki. Zawsze chodziło o władzę
        > w Polsce i Kamiński zarzucał sieci nie na Sobiesiaka, czy na Drzewieckiego, ale
        > na Tuska i Schetynę.
    • cillian1 Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone, ... 05.01.11, 18:25
      ja na pewno nie zagłosuję na tych popaprańców!
      Obiecuję! A co zrobi reszta sympatyków PO - zobaczymy!
      • miguell Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 19:35
        Znając Ciebie jak zwykle zagłosujesz na PiS cillian
        • cillian1 Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 21:46
          miguell
          to mało mnie znasz :)
      • koloratura1 Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 06.01.11, 10:58
        cillian1 napisał:

> ja na pewno nie zagłosuję na tych popaprańców!
        > Obiecuję!

Nie bądź taki!
        Oni tego nie przeżyją.
    • krzysiozboj Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 18:30
      Jest w tym coś dołującego że można tak bezczelnie kręcić wałki, tak bezczelnie wywijać się z tego i mieć na usługach organa ścigania wraz władzą sądowniczą :/
      Ziobro spartolił nieco robotę ale ja jakoś nie mam wątpliwości że spora część "elyty" powinna kończyć jak Rywin czy Blida.
      • alfred-alfred Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 19:42
        Ty Dupku jesteś dołujący! Blida zginęła (nie żyje). Za pozwoleniem takich debili jak Ziobro i Ty... szambo czwartej RP sie odezwało... szczyny na twoją mordę....
        • krzysiozboj Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 19:49
          Jeśli na wejście urzędnika państwowego (a tamci funkcjonariusze byli urzędnikami ponoć demokratycznego państwa) reaguje tak a nie inaczej to jej problem. Popełniła samobójstwo, nie zabito jej jak co niektórzy oświeceni starają się wmówić, nikt jej do worka za poglądy nie zapakował tak jak to ludzie honoru ongiś robili. Dla mnie to ta sama liga co Rywin, Sawicka, Dębski - jeden siedzi, druga się nieszczęśliwie zakochała, trzeciego mafia za zobowiązania odstrzeliła a ta sama o sobie zadecydowała i tyle kłamco jeden.
          • pe11 Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 20:55
            krzysiozboj napisał:

> Jeśli na wejście urzędnika państwowego (a tamci funkcjonariusze byli urzędnikam
            > i ponoć demokratycznego państwa) reaguje tak a nie inaczej to jej problem. Pope
            > łniła samobójstwo, nie zabito jej jak co niektórzy oświeceni starają się wmówić

jaaasne, a potem wstała i starannie wytarła broń ze swoich odcisków palców
          • je2bny Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 21:38
            krzysiozboj napisał:

> Jeśli na wejście urzędnika państwowego (a tamci funkcjonariusze byli urzędnikam
            > i ponoć demokratycznego państwa) reaguje tak a nie inaczej to jej problem. Pope
            > łniła samobójstwo, nie zabito jej jak co niektórzy oświeceni starają się wmówić
            > , nikt jej do worka za poglądy nie zapakował tak jak to ludzie honoru ongiś rob
            > ili. Dla mnie to ta sama liga co Rywin, Sawicka, Dębski - jeden siedzi, druga s
            > ię nieszczęśliwie zakochała, trzeciego mafia za zobowiązania odstrzeliła a ta s
            > ama o sobie zadecydowała i tyle kłamco jeden.
            ===================
            Jesteś idiotą, czy tylko takiego udajesz ???
          • koloratura1 Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 06.01.11, 11:01
            krzysiozboj napisał:

> a ta sama o sobie zadecydowała i tyle kłamco jeden.

"Każden jest inny", jak mawia pewien mój znajomy.

Jeden jest kłamcą, a drugi idiotą...
        • krzysiozboj Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 19:53
          Ziobrę też odwiedzają przedstawiciele organów ścigania, chyba tez czasem i on musi je odwiedzić, ma strzelać do siebie bo to zamach na niego?
          Widzę takie wpisy jak Twój czy dyżurnych klikaczy jedynie słusznych poglądów to zastanawiam się czy sznury na latarniach nie byłyby lepszym rozwiązaniem niż to co Ziobro robił.
          • alfred-alfred Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 20:03
            fakt, sznur to dobre rozwiązanie dla Ciebie i podobnych - tu masz rację.... happy new year...
          • je2bny Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 21:43
            krzysiozboj napisał:

> Ziobrę też odwiedzają przedstawiciele organów ścigania, chyba tez czasem i on m
            > usi je odwiedzić, ma strzelać do siebie bo to zamach na niego?
            > Widzę takie wpisy jak Twój czy dyżurnych klikaczy jedynie słusznych poglądów to
            > zastanawiam się czy sznury na latarniach nie byłyby lepszym rozwiązaniem niż to
            ---------------

co Ziobro robił ???
            =========================
            podpieprzył kolegów z którymi wynajmował kwaterę.
            Sam stworzył aferę, którą sam później rozwiązywał.
            ----------------------------------
            Idiotów nie sieją, oni sami się rodzą.
            • krzysiozboj Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 21:54
              Bynajmniej nie mam zamiaru go bronić, moim zdaniem spartolił robotę choć zgadzam się co do celu - "elyty" powinne kiedyś oberwać za wałki na górze.
              Mam gdzieś co zrobił, podła niejako teza że on najgorsza menda a Blida prawie że świętą za życia była a ja tylko twierdzę że każdy ma prawo się bronić i każdy ma obowiązek podporządkowywania się przed organami ścigania, zarówno Ziobro jak i Blida, jeśli któryś wpada na pomysł strzelania do siebie to jego problem.
            • krzysiozboj Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 21:59
              A zapytam z ciekawości - gdybym postawił tezę ze za SLD, w czasach świetności Blidy Śląsk i okolice to dwie mega mafie i mega przekręty na paliwie oraz na węglu to napiszesz mi że mam zwidy, urojenia bo nic nikomu na grubą skalę nie udowodniono? Że nie było czegoś takiego jak produkcja paliwa na ogromną skalę poza akcyzą? Bo ja wiem że całe południe Polski na tym jeździło.
        • nirelle Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 20:24
          alfred-alfred napisał:

> Ty Dupku jesteś dołujący! Blida zginęła (nie żyje). Za pozwoleniem takich debil
          > i jak Ziobro i Ty... szambo czwartej RP sie odezwało... szczyny na twoją mordę.
          > ...

Kulturalne argumenty zwolenników PO.To dopiero klasa, sama w sobie.

Kiedy pozbędziemy sie tego chamstwa, naśladowców Palikota.
          Dziś G. Napieralski proponuje Palikotowi mandat w SLD.Myślałam, że to inteligentny człowiek.Niestety, nie. Może SLD stworzy koalicje z PO, widać, że mają wiele wspólnego.
        • ssmentek ... 05.01.11, 22:43
          "Ty Dupku jesteś dołujący! Blida zginęła (nie żyje)"

Nie "zginęła (nie żyje)" tylko popełniła samobójstwo. Przynajmniej miała tyle chonoru kobita... Rzadkość w tych kręgach...
          • koloratura1 Re: ... 06.01.11, 12:48
            ssmentek napisał:

> Nie "zginęła (nie żyje)" tylko popełniła samobójstwo. Przynajmniej miała tyle
            > honoru kobita...

I pewnie ten honor (a może zamiłowanie do porządku?) kazał jej po śmierci wytrzeć broń i to tak dokładnie, że ani jeden ślad linii papilarnej się na tej broni nie ostał.

> Rzadkość w tych kręgach

Faktycznie, rzadkość...
            I to - nie tylko "w tych kręgach"; we wszelakich innych również.
      • je2bny Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 21:36
        krzysiozboj napisał:

> Jest w tym coś dołującego że można tak bezczelnie kręcić wałki, tak bezczelnie
        > wywijać się z tego i mieć na usługach organa ścigania wraz władzą sądowniczą :/
        > Ziobro spartolił nieco robotę ale ja jakoś nie mam wątpliwości że spora część "
        > elyty" powinna kończyć jak Rywin czy Blida.
        ===================
        Zgodzę się co do Rywina, ale Blida, to "szyto" za grubymi nićmi.
        • krzysiozboj Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 21:50
          Idiotę z innej odpowiedzi sobie daruję.
          Blida wyglądała nieco inaczej - zginęła i mam nadzieję że w wyniku tego że puściły jej nieco nerwy, inne przypadki to dla mnie krzyk złodzieja którego złapano na kradzieży "to nie moja ręka kradła".
          Nie mam zamiaru pochwalać tamtej akcji, szczególnie w kontekście mataczenia samych funkcjonariuszy ale potrzebowałbym też sporego wstrząsu u siebie by uwierzyć w uczciwość czołowych polityków SLD. Inni nie byli lepsi, Dębski to mafiozo, PO to co pokazuje też ma swoją wymowę.
          Ale jak to jest że powszechnie zgadzamy się ze szczyty władzy trafi wszystko to co złe a jak Blidzie czy Sawickiej coś się przytrafi to straszna krzywda im się stała? Jak to jest że Sawicka też taka biedna a agent tomek taki zły i podstępny? Czy to aby nie manipulacja motłochem?

Wrócę też choćby do Rywina - ktoś poza nim oberwał wtedy? Mało było poszlak i śladów w dokumentach by pokazać jak to wyglądało od kuchni?
          • koloratura1 Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 06.01.11, 12:57
            krzysiozboj napisał:

> Blida wyglądała nieco inaczej - zginęła i mam nadzieję że w wyniku tego że puściły
            > jej nieco nerwy, inne przypadki to dla mnie krzyk złodzieja którego złapano
            > na kradzieży "to nie moja ręka kradła".

W przypadku Blidy, to jej ręka strzelała, a po śmierci - wycierała broń, z której strzelała i to tak dokładnie, że żaden odcisk niczyjego palca na tej broni nie pozostał.

• si-si2 No niechby prokuratorzy postapili inaczej..... 05.01.11, 18:35
      Bezrobocie na bank !
    • piotr110660 Efekt jest jeden, rozbito CBA 05.01.11, 18:37
      I o to chodzi
    • macharras2 Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone, ... 05.01.11, 18:39
      W Chinach wywieźliby na stadion i po sprawie . Za to ich poważam .
      • cillian1 Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 18:40
        toż byli na stadionie :)
    • astrolog-2 Lęk przed Donaldem zatacza coraz szersze kręgi 05.01.11, 18:40
      czy jest ktoś, kto się go nie boi ? dziennikarze już się zeszmacili, inni też ?
      • koloratura1 Re: Lęk przed Donaldem zatacza coraz szersze kręg 06.01.11, 13:01
        astrolog-2 napisał:

> czy jest ktoś, kto się go nie boi ?

Jest, jeden: TY!
    • prawdziwy-moher ..Trzeba skonczyc z III RP i PRL.... 05.01.11, 18:40
      Zobaczcie sami do czego ta patologia prowadzi.Tych wszystkich sedziow, prokuratow PRL-III RP pod sad.
      W Polsce jest dosc mlodych nie zarazonych syfem komunizmu i postkomunizmu.Pogonic te bydlo.Czy Polska bedzie IV RP, czy tylko RP, bez znaczenia.Nie ma byc ojczyzna bandytow i zlodzieji.
      • krzysiozboj Re: ..Trzeba skonczyc z III RP i PRL.... 05.01.11, 18:46
        Oj nie jestem pewny czy "wartości" kapitalizmu korporacyjnego są sporo lepsze niż te z PRL. L.K. miał swoje wady ale miał też zasady i chyba za to go tak nienawidzono, chyba podobnie jest z Orbanem, ma gość jaja i mam nadzieję że jakąś wizję tego co zamierza. Można się go czepiać o to czy tamto, nie zgadzać sie z nim ale tworzenia ukąłdów mafijnych jakoś nikt mu nie zarzuca. Znamienna jest natomiast reakcja ponoć tego nie zepsutego zachodu.
        Nie tylko w śród młodych są ludzie z zasadami, kłopot zazwyczaj jest taki że ... oni nie mają takiej determinacji w walce o władzę jak szuje bez zasad.
      • nirelle Re: ..Trzeba skonczyc z III RP i PRL.... 05.01.11, 20:17
        @prawdziwy-moher
        Zgoda.Patologia władzy.
        Dodatkowo potwierdzeniem - głosowanie w Sejmie dot. min. Grabarczyka.
      • pe11 Re: ..Trzeba skonczyc z III RP i PRL.... 05.01.11, 20:58
        Kim jest "presentation1" vel "prawdziwy-moher" ?

Imiona LESŁAW
        Nazwisko WAJDZIK
        Nazwisko rodowe
        Data urodzenia 09.06.1959

Funkcjonariusz/pracownik/żołnierz aparatu bezpieczeństwa

Informacja o przebiegu służby Nazwa jednostki Miasto Nazwa komórki

WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ IV MŁODSZY
        INSPEKTOR 16.09.1984 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta
        osobowe
        WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ VI INSPEKTOR
        szer. 01.01.1985 31.05.1985 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe

Inne informacje o funkcjonariuszu i służbie
        W grudniu 1984 ukończył kurs "0".

katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=11252&

i taka kanalia śmie pouczać Polaków o patologiach III RP
    • midwestcowboy ufff...no to wyjasnione, zadnej afery nie bylo 05.01.11, 18:43
      a jak byla, to z winy CBA i PiSu. Cale szczescie... ;)
    • 2mimoza I jak w takim kraju żyć ? 05.01.11, 18:46
      Korupcja, nepotyzm, motłoch nic nie robi a się bogaci...... uczciwi dymani podatkami, VAT-em, mandatami, POdwyżkami, brakiem należytej opieki lekarskiej, karmieni łgarstwem, pogardą.....
    • ludolf_koenig Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone, ... 05.01.11, 18:48
      Z Polską jest tak:
      75% mieszkańców to głupi, targani sprzecznymi emocjami ludzie, pozbawieni wyobraźni, wiedzy i rozsądku samozachowawczego ludzie.
      Władza rekrutuje się z tego ogółu, zatem znów 3/4 osób dzierżących stery to ludzki plankton.
      Pozostałe 25% na początku próbuje, ale z czasem orientuje się że nie warto walić głową w mur, więc koncentruje swoje siły i zdolności na walce o swoje i tylko swoje.
      Jesteśmy zgubieni jako kraj i jako naród.
      Można oczywiście zrzucić to na karby położenia geopolitycznego - w środku Europy, między dwoma konkurującymi mocarstwami, wszak przez 150 lat nie robiły one nic innego jak na wszelkie sposoby tępiły jakiekolwiek objawy inteligencji w jej zarodkach.
      Ja jednak, z wielkim smutkiem, kładę to na karby słabości genetycznej słowiańskiej odmiany rasy białej w stosunku do naszych braci z Zachodu. Najbliżej nam do czarnych niestety.
      • si-si2 Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 18:55
        ludolf_koenig napisał:

> Z Polską jest tak:
        > 75% mieszkańców to głupi, targani sprzecznymi emocjami ludzie, pozbawieni wyobr
        > aźni, wiedzy i rozsądku samozachowawczego ludzie.

> Najbliżej nam do czarnych , niestety.
      • krzysiozboj Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 19:57
        Coś w tym może i jest bo pierwsi do nadstawiania tyłka za innych są ludzie z zasadami, ci z zasadami zazwyczaj też nie upodlą się by przetrwać więc i ... ginęli w powstaniach czy wojnach. To że w genach sporo mamy zakodowane to i nie tajemnica ani nie odkrycie. Ciężkie czasu najłatwiej było przetrwać cwaniactwu wszelkiej maści i menelii więc i takich genów musi być sporo.
        • el_quatro Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 20:30
          krzysiozboj napisał:

> Coś w tym może i jest bo pierwsi do nadstawiania tyłka za innych są ludzie z za
          > sadami, ci z zasadami zazwyczaj też nie upodlą się by przetrwać więc i ... ginę
          > li w powstaniach czy wojnach. To że w genach sporo mamy zakodowane to i nie taj
          > emnica ani nie odkrycie. Ciężkie czasu najłatwiej było przetrwać cwaniactwu wsz
          > elkiej maści i menelii więc i takich genów musi być sporo.

Mysle, ze tylko w niewielkim jest kwestia genow, a bardziej tego co Dawkins nazywal 'mem'. Wzorcow kulturowych, ktore propaguja sie podobnie jak geny.
          Polacy to mieszanka genow i szczegolnie w chlopskich warstwach raczej nie podlegali tak bardzo tej zlej genetycznej selekcji. Spora czesc ludzi zyla troche poza wojnami, powstaniami i polityka

Problem w tym ze jesli w rodzinach powtarzalo sie ze nie warto sie wychylac, ze najwazniejsza jest pelna micha, ze nie szkodzi zakombinowac, ze kazdy powinien najpierw martwic sie tylko o siebie i swoja rodzine bo zycie jest ciezkie, to takie wartosci panuja i takie zachowania sa akceptowane
          • krzysiozboj Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 20:51
            Jedno z drugim chyba i mogę się tylko zgodzić. Pochodzę z okolic Podhala i pamiętam czasy kiedy transakcje robiło się na słowo i tego słowa dotrzymywało poza sporadycznymi wyjątkami. Dzisiaj łatwiej od strony moralnej podważać słowo zapisane niż kiedyś tylko powiedziane więc moge się tylko zgodzić ze sporym wpływem owych wzorców kulturowych.
            Na wsi działała też coś innego, brak anonimowości i to sprawia że trudniej być wredną mendą niż w środowisku anonimowym.
            Swoje też robi wyniesione z komuny przyzwolenie na "okradanie państwowego", też wszelkiej maści "radzeniu sobie". Tematyka pewnie cholernie złożona niemniej z mojego punktu widzenia mało ciekawe jest to że w wyborach dokonujemy takich a nie innych wyborów, że sondaże pokazuję iż dajemy spore przyzwolenie dla szwindli i że nie potrafimy wypracować sobie sensownych elit.
            • kozidran Ręka rękę myje, polityk z politykiem pije! 05.01.11, 22:49
              Nie lepiej rozgonić te elity na cztery wiatry? Zdrowe państwo, to państwo, które ogranicza się do wojska, policji i sądownictwa (ze ściśle określoną wykładnią prawa-bez interpretacji, co ustawodawca miał na myśli!). Pozostałe funkcje są zbędne i korupcjogenne. Władza korumpuje, a władza absolutna-korumpuje absolutnie! Przez ostatnie 20 lat jakoś nie zauważam zmniejszenia zatrudnienia w aparacie państwowym!
              Szwindle mówisz? Dziś policja jest zawalona papierologią, sądownictwo przeciążone.
              30 lat temu wystarczyło tylko 2 milicjantów do nocnego patrolowania kilkunastotysięcznego miasta. Jak ktoś podskakiwał, dostawał pałą-ale wiedział za co i nie było pretensji. Jak milicjant za bardzo się panoszył, to ktoś spuszczał mu łomot-potem po kielichu i po sprawie. Dzisiaj byle bzdura, to obciążenie dla wymiaru sprawiedliwości=roboczogodziny dla sądu, pracowników państowych. Więzienie za jazdę "pod wpływem" na rowerze, czy mandat za słynne "prowadzenie roweru" to po prostu farsa! Kiedyś kończyło się na wykręconych wentylach!
              Państwa nie ulepszy nikt z socjalistów, ani nikt z pseudoliberałów - choćby nawet tego bardzo chcieli! Podatniku-płać dalej i wybieraj klikę, a państwo wejdzie z butami do Twojego domu!!!
          • je2bny Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 21:49
            el_quatro napisał:

> krzysiozboj napisał:
            >
            > > Coś w tym może i jest bo pierwsi do nadstawiania tyłka za innych są ludzi
            > e z za
            > > sadami, ci z zasadami zazwyczaj też nie upodlą się by przetrwać więc i ..
            > . ginę
            > > li w powstaniach czy wojnach. To że w genach sporo mamy zakodowane to i n
            > ie taj
            > > emnica ani nie odkrycie. Ciężkie czasu najłatwiej było przetrwać cwaniact
            > wu wsz
            > > elkiej maści i menelii więc i takich genów musi być sporo.
            >
            > Mysle, ze tylko w niewielkim jest kwestia genow, a bardziej tego co Dawkins naz
            > ywal 'mem'. Wzorcow kulturowych, ktore propaguja sie podobnie jak geny.
            > Polacy to mieszanka genow i szczegolnie w chlopskich warstwach raczej nie podle
            > gali tak bardzo tej zlej genetycznej selekcji. Spora czesc ludzi zyla troche po
            > za wojnami, powstaniami i polityka
            >
            > Problem w tym ze jesli w rodzinach powtarzalo sie ze nie warto sie wychylac, ze
            > najwazniejsza jest pelna micha, ze nie szkodzi zakombinowac, ze kazdy powinien
            > najpierw martwic sie tylko o siebie i swoja rodzine bo zycie jest ciezkie, to
            > takie wartosci panuja i takie zachowania sa akceptowane
            ===============================
            Jak, to z tym powiedzeniem jest -=-
            Jeżeli jeden człowiek ma przywidzenia, to nazywają go "wariatem",
            natomiast jeżeli dużo ludzi ma przywidzenia, to nazywają to "religią".
    • si-si2 Polska Rzeczpospolita Bananowa 05.01.11, 18:51
      cynizm, nepotyzm, POGARDA dla zwykłego, dymanego obywatela.
    • prawdziwy-moher krzysiozboj 05.01.11, 18:59
      Co sadze o rzadach PiS a w szczegolnosci Prezydenturze Lecha?
      Byl to najlepszy okres w dziejach niby wolnej Polski.
      Bo przeciez nie ma wolnosci, bez wlasnosci.A w sumie jestesmy wlascicielami niewielkiej czesci Polski.Wzial zachod co chcial, a Polska Tuska oddaje reszte.
      Podczas gdy w Niemczech, Francji, wszystko co strategiczne jest w rekach panstwa, w Polsce......jest na terytorium Polski
      Ostatni atak rzadu Tuska.Sprzedac koleje , bo nie umiemy nimi zarzadzac.A kto nie umie?.Spoleczenstwo czy rzad,
      Francuzi maja koleje panstwowe, podobnie Niemcy.I radza sobie doskonale..
      • lks17 Re: krzysiozboj 05.01.11, 19:54
        i zostanie nam się moher i nareszcie będziemy u siebie
    • gralp kolejna porażka wymiaru sprawiedliwości 05.01.11, 19:02
      czy oni naprawdę się spodziewali, że wszyscy podejrzani wyśpiewają im całą prawdę przy herbacie, czy może raczej dostają premie za ilość umorzonych spraw?
    • zezzem Trzeba jescze umorzyć sprawę wyciągu w Zieleńcu. 05.01.11, 19:03
      Powsadzać leśników, którzy się odważyli coś powiedzieć w tej sprawie. Póki co jest zima i interes bez problemu się kręci. Brawo co raz bliżej nam do ZSRR, a może jeszcze dalej.
      • simonh Re: Trzeba jescze umorzyć sprawę wyciągu w Zieleń 05.01.11, 20:14
        Za Zieleniez pisomatołku juz dawno zaplacono potężne kary, nie jesteś w kursie jak zawsze pisuary.
      • koloratura1 Re:Trzeba jescze umorzyć sprawę wyciągu w Zieleńcu 06.01.11, 13:21
        zezzem napisała:

>Póki co
        > jest zima i interes bez problemu się kręci. Brawo co raz bliżej nam do ZSRR, a
        > może jeszcze dalej.

A ja myślałam, że dzięki takim inwestycjom, coraz bliżej nam - jeśli nie do Austrii czy Szwajcarii, to chociaż - do Słowacji.
        Nie wiedziałam, że Ruskie ("a może jeszcze dalej") to też potęgi w rekreacyjnym narciarstwie...

• d.j.windowsmediaplayer Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone, ... 05.01.11, 19:04
      Jakoś to, że pis znowu przegrał w sądzie ze swoją kolejną wykrytą "aferą" to nie dziwne. Dziwne, że są jeszcze takie przygłupy w tym kraju które głosują na tą pomyloną partię.
    • birkut44 Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone, ... 05.01.11, 19:05
      Czy to ma jakiś sens pisć cokolwiek na temat osobników Platformy Obywatelskiej mających związek z tą arferą?? Sprawę po mistrzowsku rozegrał Sekuła i jego "doradcy" Jednak uważają społeczeństwo za ciemną masę i kim trzeba być aby w żywe oczy ludziom wmówić!!! Szkoda pisaniny, ludzie muszą działać, a nie pisać bo oni i tak mówią, że ... "deszcz pada" Te okrzyki "odsunąć Kaczyńskich od władzy" chyba po to były aby teraz się rozwijać! Chociaż Kaczyński jako premier to też miernota, też zlazł z drzewa Solidarności jak ci z PO.
      • el_quatro Re: Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone 05.01.11, 19:26
        > chyba po to były aby teraz się rozwijać! Chociaż Kaczyński jako premier to też
        > miernota, też zlazł z drzewa Solidarności jak ci z PO.

Moze i miernota ale przynajmniej staral sie otaczac porzadnymi a czasem i wybitnymi ludzmi: Religa, R. Kluska.

W Polskim pokomunistycznym bagnie racjonalne jest pojscie na wspolprace i dojenie ludu pracujacego wspolnie z oligarchia i szemranym biznesem. Jesli ktos tego nie robi to musi byc troche wariatem. Dlatego PiS jest jaki jest
        Dla mnie Kaminski z CBA to po prostu mniejsze zlo niz ludzie, ktorzy chca mnie cyniczne zrobic w ch.. i krasc mi pieniadze
    • kuma1 Afera hazardowa. Śledztwo o przeciek umorzone, ... 05.01.11, 19:19
      Od samego początku był to pełzający zamach Kaczyńskich rękami Kamińskiego na Premiera Tuska.Nic dziwnego ,że nic nie wskurała prokuratura bo wszystko dotyczyło spisku politycznego.Zamieszani dawali tylko zaczyn przez spreparowane rozmowy.
    • jan_sobczak1 Donkeyu? Adolfie? Иocифe Ви& 05.01.11, 19:33
      Nie wiadomo już jak do naszego najjaśniejszego pemierrisimussa się zwracać? Wazeli-prokuratorzy czytają już nawet w jego myślach.Tylko ciemny naród ma jeszcze jakieś wątpliwości.
      • koloratura1 Re: Donkeyu? Adolfie? Иocифe &# 06.01.11, 13:24
        jan_sobczak1 napisał:

> Nie wiadomo już jak do naszego najjaśniejszego pemierrisimussa się zwracać?

Może, po prostu, jak do każdego premiera: "Panie Premierze"?
    • prawda_1_tylko_prawda Nie mieliśmy żadnych wątpliwości. 05.01.11, 19:40
      Oczywiste jest dla wszystkich miłujących prawdę, dobro i piękno, że jedynym winnym w tej sprawie jest tylko i wyłącznie aferzysta M. Kamiński. Zbycho, Rycho, Miro i Grześ to niewinne baranki podobnie jak tylu innych z PO przed nimi i po. Wystarczy popatrzeć na te utrudzone i zafrasowane myślą o Polsce anielskie twarzyczki. Donek, mordo Ty moja, daj pyska! No i Ty M. Sekuło - szczególny orędowniku nie tylko prawdy ale i uczciwości i sprawiedliwości - chwała Ci na wieki wieków! Amen.
    • peidos Hehe, mozna sie bylo tego spodziewac :) 05.01.11, 19:41
      Po zwolnieniu Kaminskiego, az starch pomyslec co sie tam dzieje. Moze kiedys sie dowiemy, a moze nie. Jedyna nadzieja pozostala w dziennikarzach sledczych > afera dotyczaca orlikow. Cos mi sie zdaje, ze SLD przy PO to male piwo :)
      • koloratura1 Nie kijem go, to pałką? 06.01.11, 13:27
        peidos napisał:

> Jedyna nadzieja pozostala w dziennikarzach sledczych 
        > 2; afera dotyczaca orlikow.

Nie wyszło z hazardem, może wyjdzie z orlikami.
    • miemiec Glupi poloczku 05.01.11, 19:56
      Czy myslales, ze to sie wyda, jesli tak to musisz isc na terapie anty PR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka