gremlin085 15.02.11, 18:15 Trochę wstyd tak podchodzić do wolności jak to robi autor. żal kropka ru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malyszito1 Pułapka ataku w czas wyborczy 15.02.11, 19:01 Heheh, jaka gazeta taki publicysta. Obiektywizm o to i to. Niech nam rzadzi na wieki nasza ukochana Zjednoczona Polska Platforma Obywatelska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Re: Pułapka ataku w czas wyborczy 16.02.11, 12:41 Yyyy... Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Platforma zbiera owoce swojego postępowania. 15.02.11, 19:06 Czyli 3 lata nic nie robienia w sferze państwowej, brak wizji zreformowanej Polski, ukryte, nieudolne próby kontynuacji liberalnego programu Balcerowicza. Nie sądzę że próby odwołania się do "twardego" elektoratu coś pomogą. Ten elektorat, jak sami mówicie to ludzie dobrze zarabiający, mieszkający w mieszkaniach za 1 mln zł. Takich jednak nie jest za wiele a na pewno nie da się nimi wygrać wyborów. A Platformie po prostu przestał działać PR, król okazał się nagi, bez pomysłów dla większości Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 15.02.11, 20:12 Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. Nie jestem wielbicielem Tuska ale powrót do PRL-bis rządzonej przez Kłamczyńskiego bardzo mi nie odpowiada. SLD może byłby ciekawą alternatywą dla PO ale nie pod kierownictwem fircyka Napieralskiego, człowieka którego jedynym programem jest zostanie wicepremierem. Gdyby, nie daj Boże, PIS (łącznie z PJN) uzyskał lepszy wynik od PO, to Napieralski bez najmniejszych wahań przyjmie propozycję Jarka wejścia do koalicji z PIS. To, że od następnego dnia Jarek zacznie inwigilację Napieralskiego to odrębna sprawa. W każdym razie nad Polską zbierają się ciemne chmury... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 15.02.11, 20:39 Wiesz co, nie demonizował bym roli Napieralskiego. Też mi się średnio podoba ale SLD jest ostatnią partią instytucjonalną czyli przewodniczacy jest tylko przewodniczącym a nie cesarzem jak w PiSie czy Platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 15.02.11, 21:36 alakyr napisał: > Wiesz co, nie demonizował bym roli Napieralskiego. Też mi się średnio podoba al > e SLD jest ostatnią partią instytucjonalną czyli przewodniczacy jest tylko prze > wodniczącym a nie cesarzem jak w PiSie czy Platformie. Ja również nie przeceniam Napieralskiego... Przeciwnie - tego karierowicza bez jakiejkolwiek wiedzy, czy doświadzczenia w rządzeniu krajem obawiam się dlatego, że przy korzystnym wyniku wyborczym chętnie uczyni go premierem Kaczyński; i bedzie miał nowego Marcinkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 16.02.11, 01:48 Zwłaszcza, iż dał już próbkę swojego "talentu" w parze z prezydentem Kaczyńskim, gdy za butelkę wina wypitym w pałacu prezydenckim, stawał się słabym, nic nie znaczącym przewodniczącym SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
echem Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 15.02.11, 22:00 ale powrót do PRL-bis rządzonej przez Kłamczyńskiego bardzo mi nie odpowiada. Może napisz, tylko KONKRETNIE, jakie to wielkie, straszne katastrofy czekają nasz udręczony kraj "pod rządami Kaczyńskiego? Tylko błagam bez argumentu o "dusznej atmosferze". Odpowiedz Link Zgłoś
panbuchman Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 16.02.11, 09:50 > Może napisz, tylko KONKRETNIE, jakie to wielkie, straszne katastrofy czekają na > sz udręczony kraj "pod rządami Kaczyńskiego? Tylko błagam bez argumentu o "dusz > nej atmosferze". Nie wiem jakie wielkie katastrofy czekają Kraj. Obawiam się mojej małej prywatnej katastrofy. Jako właściciel strony internetowej odnawianej częściej niż raz na pół roku jestem wg wykładni PiS redaktorem naczelnym pisma i mam obowiązek złożenia oświadczenia lustracyjnego. Może być ono skonfrontowane z materiałami IPN stworzonymi, przecież, przez ludzi niegodnych wiary. Nie wiem co tam jest, więc się boję. W PRL-u władza mówiła: Obywatelu nie pozwoliliśmy ci oddychać! Ale nie martw się, przymkniemy oko na twoją niesubordynację - jeżeli będziesz grzeczny. To nazywam duszną atmosferą i tak się też czułem w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
iaforek Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 18.02.11, 15:25 panbuchman napisał: > Nie wiem jakie wielkie katastrofy czekają Kraj. Obawiam się mojej małej pry > watnej katastrofy. Jako właściciel strony internetowej odnawianej częściej niż > raz na pół roku jestem wg wykładni PiS redaktorem naczelnym pisma i mam obowiąz > ek złożenia oświadczenia lustracyjnego. Coś Ci się całkowicie pomieszało! Piszesz o projekcie Ministerstwa Kultury pod rządami PO! Mam tylko nadzieje, że w swoim obłędzie nie złapiesz za pistolet i nie zaczniesz strzelać do posłów PiSu, jak to pewnien zagorzały zwolennik (i nomen omen były członek) PO już zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuchman Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 22.02.11, 08:09 Szanowna Pani / Szanowny Panie, Przeczytałem inne Pani/Pana wypowiedzi na forum Gazety Wyborczej. Jest mi miło, że doczekałem się krytyki z Pani/Pana strony. To forma uhonorowania. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 23.02.11, 09:58 iaforek napisał: > Coś Ci się całkowicie pomieszało! Piszesz o projekcie Ministerstwa Kultury pod > rządami PO! > Mam tylko nadzieje, że w swoim obłędzie nie złapiesz za pistolet i nie zacznies > z strzelać do posłów PiSu, jak to pewnien zagorzały zwolennik (i nomen omen był > y członek) PO już zrobił. Ano właśnie nie pomieszało mu się, bo sam takie oświadczenie lustracyjne, z tego samego zresztą powodu, wypełniałem. Za rządów PiS właśnie. Trafiło do kosza, na szczęście, choć czułem pokusę, by wpisać, że współpracowałem z SB i zostać pierwszym kłamcą lustracyjnym a rebours:). Poza tym PiS to partia psuczy i pieniaczy. Popsuli wszystko, czego się tknęli, skopali własne pomysły i dawali się naciągać na najmniejsze nawet prowokacje, czy to lokalne, czy zagraniczne. Nie chcę takich rządzących, bo nic dla mnie nie zrobią dobrze, za to potrafią nieźle mi zaszkodzić. Ale PO mój głos straciło. Dziś wygląda na to, że bezpowrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 16.02.11, 01:14 Jeśli to nie wybór miedzy Dżumą a Cholerą ? Zamiast Pawlaka, wolę Napieralskiego ! ! ! Ordynacka jest bardziej ucywilizowana ;) ^ ^ Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Szkopuł w tym, że wokół same nagusy. 16.02.11, 01:50 > Ordynacka jest bardziej ucywilizowana ;) Zwłaszcza w mediach publicznych... ha, ha, ha... Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 PO=Partia Ochrony interesów urzędasów!!!!;-) 15.02.11, 19:19 Biurokracja to grupa, której interesy Tusk i jego koledzy realizują bezwzględnie. Tusk i jego koledzy (np.Gronkiewicz-Waltz w Warszawie!) całkowicie wyłączyli ich odpowiedzialność za jakiekolwiek kompromitacji i inne "wpadki", jakąkolwiek kontrolę ze strony podporządkowanej partii władzy ustawodawczej(posłowie i radni!) oraz instytucji kontrolnych. Jednocześnie wzmocniono praktyczną nieusuwalność urzędników z ich stołków oraz przyzwolono na systematyczny wzrost liczby urzędniczych etatów. Mówiąc o oszczędnościach w sektorze publicznym PO nawet się nie zająknie o likwidacji urzędów i liczby etatów oraz środków na gigantyczny aparat biurokratyczny(koszt około 20mld zł rocznie)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daron86 Re: PO=Partia Ochrony interesów urzędasów!!!!;-) 15.02.11, 20:50 bzdura, byl projekt na obnizenie zatrudnienia wsrod urzednikow o 10%, byly bledne ustalenia zwalniania, dlatego lezy tera odlogiem u trybunalu konstytucjonalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 To było pro forma!Inaczej by projekt lepszy dali!! 15.02.11, 22:25 Po 4 latach rządów PO nie można mieć wątpliwości;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czytyjesteszesbeczywsi Dlaczego zydoUBecja eksPOnuje fałsz obłudę i zakla 15.02.11, 19:42 W. Kuczyński: Polsce życzę jak najgorzej "Życzę porażek na wszystkich frontach, bo każde zwycięstwo tego Układu to porażka Polski i zagrożenie dla wolności. Życzę także porażek gospodarczych, choć za to płacą ludzie. Ale tylko one mogą wstrząsnąć bazą wyborczą tej wstecznej władzy i uniemożliwić dalsze hodowanie chwasta zwanego IV RP." Ten jeden cytat, te słowa, w których prominentny przedstawiciel UBekistanu zawiera swoją wizję polityki wart jest więcej niż opasłe tomy opracowań mozolnie płodzonych przez politologów. Dla Kuczyńskiego Polska może być tylko "nasza" (UBecka). Jeśli rządy przejmuje inna opcja Polska zasługuje jedynie na najgorsze (o które Kuczyński niemal się modli). Czy zasługująca na potępienie wypowiedź Kuczyńskiego jest tylko wyrazem jego osobistej podłości? A może to postawa powszechna wśród ludzi POdłych? Najpierw jestem UBekiem, Judaszowcem z wiadomej gazety a dopiero w dalszej kolejności Polakiem (jeśli w ogóle) - oto credo ich działań. Prestiż Polski na międzynarodowej arenie? A kogo to obchodzi?! Plujmy na ten kraj ile wlezie: na forum Parlamentu Europejskiego, we wrogich Polsce mediach, gdzie się da. Można wystąpić na konferencji, której celem jest dowiedzenie, że Polska to nowa III Rzesza? No to wystąpimy! Wrogie Polsce gazety publikują teksty obrażające Polaków? Kolportujmy te treści jak najszerzej, delektujmy się nimi, brońmy ich jak socjalizmu. Gospodarka nie chce się załamać? Pomożemy jej prowokacjami, nieodpowiedzialnymi wypowiedziami, proroctwami totalnego krachu. Szkodźmy, niszczmy, kłammy, obrażajmy, poniżajmy, szydźmy, obrzucajmy błotem Polska musi być nasza. A jeśli nie będzie to ją utopimy w naszej plwocinie . Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Re: Dlaczego zydoUBecja eksPOnuje fałsz obłudę i 15.02.11, 20:09 To szczególnie podły bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Re: Dlaczego zydoUBecja eksPOnuje fałsz obłudę i 16.02.11, 12:50 Yyyy... Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_blaszczyk Pułapka ataku w czas wyborczy 15.02.11, 19:55 Kolejny publicysta, któremu wyrosły klapki przy oczach i nie widzi świata poza Platformą. Panie Waldemarze, wbrew pozorom (polski) świat nie składa się tylko z PiS i PO. A już to wezwanie do samocenzury - jakieś kuriozum. Aż nie wierzę, że to czytam. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota-polski A może po prostu poczuli się zdradzeni? 15.02.11, 20:00 Atakowałem PiS w inny sposób niż teraz PO. Z PiSem nie zgadzałem się zawsze, jego wizja państwa kompletnie do mnie nie przemawiała. Jednak pamiętam, co obiecywała PO i czuje sie nabity w butelkę. To jeszcze bardziej frustrujące. Szkoda, że mało mówi się o partii Palikota. Jeżeli ona nie będzie miała szans, pozostanie glosować na SLD. Tylko w tym widzę jakąkolwiek szanse modernizacji kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Zbliża się Wielkanoc... 15.02.11, 20:06 Chrystus Narodów wisi rozkrzyżowany między dwoma łotrami, z których nie wiadomo który gorszy. A Kuczyński stoi w dole z dzidą, octem i szczerzy zęby w uśmiechu złowieszczym... Odpowiedz Link Zgłoś
czytyjesteszesbeczywsi Z życiorysu Waldemara K. wynika, że jest on 15.02.11, 20:07 jednym z wielu michnikoidem. Człowiekiem, który buntował się przeciw komunie tylko z jednego powodu - że górale z gór Blisko Wschodnich zostali odpędzeni od władzy. Jednak po 89 r. dokonał się sojusz dupy z batem, i dupa pomogła batu stać się bogatym. Waldek K. organizował to złodziejstwo jako jeden z pierwszych. Oj jest czego bronić, a Waldek jak mało kto, zna szczegóły. Oni ciągle myślą, że Kaczor póki żyje, może odebrać łupy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnymocher Przegrupowanie w gazecie.Armaty i cyngle 15.02.11, 20:08 skierowano na inny front walki.Do ataku na Kościół pozostanie tylko Wisniowska[do czego innego sie nie nadaje].IPN to tow.Czuchnowiecki [do niczego innego się nie nadaje]Wszyscy inni stworzą front walki z pisiorami.W gazecie zdawają sobioe sprawe że cztroletnie urabianie opini spolecznej na nic się zdało/Pisiory nie tracą a nawet zyskują.PO jedzie tylko na paliwie antypisiorowym ,a to paliwo sie konhczy.Całe lewacki środowisko liczy ze ''urosnie;;czerwonym wtedy nie bedą musieli popierac kogos w zastepstwie,a wrocą do korzeni.Jednak marny szef czerwonych,typowy aparayczyk sprawia ze w gazecie maja problem kogo poprzec dzisiaj.Przed samymi wyborami9 popra kazdego ktory wygra z pisiorami,niezaleznie czy to będzie samoobrona.Sld.UPR,partia oszoloma z Lublina czy Smerfy z Pcimia.Jednak już dziś trzeba przekierunkowac siły do walki z pisiorami,tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
lazy_sod Ja rozumiem 15.02.11, 20:15 że po spłodzeniu tekstu "Platformy obrona konieczna" obecna rzeczywistość powoduje duży dysonans poznawczy ale zachowuje się pan jak stary komunista który do końca wierzył że budowanie socjalizmu pod przewodnictwem partii jest jedyną możliwą drogą tylko ludzie zawodzą prowadząc do błędów i wypaczeń. Tusku musiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Pułapka ataku w czas wyborczy 15.02.11, 20:18 Trzeba sobie uczciwie postawić pytanie:jeśli nie PO, to co ? I postarać sobie na nie odpowiedzieć.Faktem jest,że wyboru zbyt wielkiego nie mamy,albo dosadniej powiedziawszy,nie mamy żadnego.Wszystkie ugrupowania pretendujące do władzy,budzą raczej dreszcz zgrozy,ze względu na ich nieprzewidywalność.Jedynie PO, pomimo całej swej niedoskonałości,jest partią przewidywalną.Jak to mawiał mój znajomy:wisz jak jest,ale nie wisz jak bydzie.Polaku - wbieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_blaszczyk Re: Pułapka ataku w czas wyborczy 15.02.11, 20:27 No to pójdźmy z tą gimnastyką jeszcze dalej: wyobraź sobie, że nie ma Platformy, jakiś kolo stoi z gnatem przy twoim czole i każe ci przy urnie COŚ wybrać. Myśl twórczo. Ograniczenie myślenia do opcji: jeśli nie PO, to co? Nic, więc PO! jest straszną łatwizną. Ja na przykład, o ile Palikot nie wypłynie rozsądnie, mam zamiar oddać głos świadomie nieważny, skreślić wszystkich. I choć będzie to głos zmarnowany, po raz pierwszy po 1989 będzie całkowicie zgodny z moim obecnym samopoczuciem obywatelskim, będzie uczciwy i tożsamy z moją oceną polskiej polityki. Mam dość szantażowania mnie opcją: głosuj na PO, bo tuż za rogiem czai się Kaczyński. Mam tego cholernie dość, zwłaszcza że PO nie zrobiła NIC z rzeczy, na których mi, jako wyborcy zależało. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Pułapka ataku w czas wyborczy 16.02.11, 02:05 Droga Ewo: przemawiają przez Ciebie partykularne interesy. Oddasz nieważny głos, bo obecna władza nic dla Ciebie nie zrobiła takiego, na co oczekiwałaś. A może jednak zastanowisz się czy obecna władza PO miała do tego podstawy, czy był odpowiedni czas i odpowiednie warunki... A może zastanowisz się nad tym, że w społeczeństwie jest więcej osób, bardziej potrzebujące od Ciebie, którym trzeba było w pierwszej kolejności pomóc. Trudno oceniać wybranych, gdy nie dało mu się do ręki odpowiednich narzędzi, nie stworzyło odpowiednich warunków do realizacji naszych oczekiwań. Ciężko przyjąć krytykę, jeśli jest ona oparta jedynie na dwóch maglowanych w kółko argumentach. Co to znaczy: nie przeprowadziła reform? Ale jakich reform? Może uściślisz jakie to miały być reformy? Merytorycznie i konkretnie. "Premier Tusk przez cztery lata nic nie robił..." Spójrz wokół siebie, czy coś zmieniło się w Twoim otoczeniu od trzech lat? Ale rzetelnie i uczciwie... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Pułapka ataku w czas wyborczy 17.02.11, 02:10 Tak a propos "nic nie robienia": -pakiet klimatyczny -budowa Orlików -reforma emerytur pomostowych -budowa stadionów na EURO -podpisywanych jest coraz więcej umów na autostrady -wdrazny jest program budowy dróg lokalnych tkz Schetynówek -uproszczenie wielu przepisow (choc przyznam za malo, ale i tak o wiele wiecej niz w poprzednich latach) -wyjscie wojsk z Iraku -likwidacja sluzby wojskowej -zlagodzenie jezyka politycznego -Rzad PO doskonale radzi sobie z kryzysem gospodarczym i z powodziami - Odpolitycznianie prokutatury i sluzb specjalnych (na czele CBA stanal policjant a nie politruk) - polepszenie stosunkow miedzynarodowych - swietne wykorzystywanie srodkow europejskich - OFE - podwyzki plac dla nauczycieli - reforma szkolnictwa wyzszego Odpowiedz Link Zgłoś
czytyjesteszesbeczywsi PO aż do ruin, aż do zgliszczy 15.02.11, 21:16 Gdy cokolwiek w Polsce pieprzyć się zaczyna A że pieprzy się już wszystko w kraju z wolna To w spieprzeniu tym jest zawsze PiS-u wina A PeO niewinna jest jak lilia polna. Budżetowa dajmy na to rośnie dziura I Skarb Państwa w szybkim tempie pustoszeje Winny PiS jest i światowa koniunktura A Platforma jest niewinna i się śmieje Kiedy kolej gdzieś wagony pogubiła Rozkład jazdy się rozłożył na łopatki Wina PiS-u sytuację tę stworzyła A Platformy rząd niewinny jest i gładki Dróg nie będzie na mistrzostwa Europy Przez wertepy świat przyjedzie na igrzysko W stronę PiS-u win prowadzą wszystkie tropy A Platforma jest niewinna, ot i wszystko W służbie zdrowia postępuje wielka zapaść Z braku kasy rozłożone leżą sądy Strach wyjść z domu - mogą okraść, zgwałcić, napaść Kto jest winien? Oczywiście PiS-u rządy! A Platforma w swych posadach trwa bezpiecznie Od pijaru znów zatrudni paru mistrzy Będzie rządzić dożywotnio albo wiecznie Aż do końca, aż do ruin, aż do zgliszczy! politykier.pl/kat,1025795,wid,13007470,wiadomosc.html?ticaid=5b8d8 "Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość mu ludzkości!" Odpowiedz Link Zgłoś
midwestcowboy ot przyplyw szczerosci 15.02.11, 20:22 ...ma racje Kuczynski, nie mozna krytykowac bo jeszcze glupi narod nie zaglosuje jak trzeba. A tak powaznie, to ten caly "felieton" to niesamowity (i rozczulajaco szczery) pokaz glupoty, zaslepienia i pogardy dla ludzi, ktorzy jednak w wyborach glosuja - z ogromem przeinaczen i pominiec w argumentacji nie ma nawet co dyskutowac...oczywiscie zwolennicy PO i kolegow sie zagegaja na smierc, ze "morda w kubel" w slusznej sprawie to przeciez nic zlego, bo PiS, totalitaryzm i wogole obciach - aha, o slusznosci/jej braku dla danej sprawy decyduje Kuczynski i zaprzyjaznieni publicysci. Widac nasze elity nieco panikuja i coraz mniej przejmuja sie pozorami. Otwarte wzywanie mediow do niekrytykowania ewidentnych bledow i zaniedban rzadzacej ekipy, bo moze przez to przegrac wybory jest, no, czyms niesamowitym i swiadczy o braku elementarnego zrozumienia (albo akceptacji) regul systemu demokratycznego, gdzie (przynajmniej w teorii) krytyka rzadu ze strony opozycji, ale i opinii publicznej, jest niezbednym elementem kontroli wladzy. Moze fakt, ze nasze media o tym zadaniu zapomnialy sprawily, ze i Kuczynski zapomnial. Naprawde myslalem, ze Kuczynski nie jest w stanie napisac nic glupszego od jego ostatnich felietonow w "Rz", ale sie pomylilem. Odpowiedz Link Zgłoś
maria1230 Pułapka ataku w czas wyborczy 15.02.11, 20:54 Jeśli nie PO to co? Kłamczyński ze swoją IV RP. Zapaterowski zapatrzony ze sztucznym usmiechem Napieralski, Palikot - hm kiedyś miałam do niego więcej sympatii, ale ze niewiele zrobił, żeby usprawnić państwo to też nie, a PJN z wielkim talentem oszukiwania przez Kluzik -Roztkowską, to już pozostanę przy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek ataku? w czas wyborczy? PO co? 15.02.11, 20:55 no, o czym my tu gadamy - jak atakować wykorzystując oddziały wiernych nekrofili politycznych*, nie tylko w czas wyborczy, w czasie ciszy wyborczej - wiadomo przecież od dawna, nieprawdaż??? ________________ nekrofilia* - "Nekrofilia to posługiwanie się dla celów perwersyjnych faktem czyjegoś zgonu." prof. W. Bartoszewski Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Pułapka ataku w czas wyborczy 15.02.11, 21:25 "ŚWIĘTE SŁOWA" PANIE MINISTRZE ! Młokosy - dziennikarze popisują się wiedzą (lub jej brakiem) - byle tylko było o nich głośno; takie dziennikarskie "Dody" ! Ułatwia im zabawę prof. Balcerowicz - bo oczywiscie on zawsze ma rację... tylko że ja pamiętam nie tylko jego reformę finansów (n. bene zapomina wspomnieć o swoim instruktorze - przysłanym i opłaconym przez rząd USA - p. Sachsie...); zapomina jak rozłożył Unię Demokratyczną, bo chciał być prezesem U.W., jak potem nie umiał zdyskontować wicepremierostwa i Maniuś Krzaklewski (sic !) ograł go ! A teraz (to typowa choroba "profesorska") nie ma odwagi przyznać że OFE zostało "spieprzone"... Odpowiedz Link Zgłoś
jk1962 Jak nie PO to PIS 15.02.11, 21:39 Kuczyński ma 100% racji. Nie ma innego wyboru. Albo PO albo PIS. Głosowanie na SLD to prawdopodobnie głosowanie na koalicję PIS z SLD. Tak naprawdę to każdy głos nie oddany na PO wspiera PIS. Wszyscy to rozumieją. Deklaracje na tym forum że ktoś głosował na PO a teraz już nie będzie są kuriozalne. I zapewne w większości przypadków są PISowską propagandą. Tak jak głosy że PO i polski rząd nic nie robią. Tu już muszę użyć ostrzejszych słów. Tak mówić mogą imbecyle. Ja nie twierdzą że rząd PO i PSL jest idealny. Ja twierdzę że przyszły rząd PIS będzie tragedią. Odpowiedz Link Zgłoś
vaterunser Re: Jak nie PO to PIS 15.02.11, 22:58 "Tak naprawdę to każdy głos nie oddany na PO wspiera PIS." Zgadzam się. Także z artykułem Waldemara Kuczyńskiego. Problem Polaków, i to nawet tych zdawałoby się wykształconych, polega na tym, że nie są w stanie przewidzieć skutków swojego działania. Nie rozumieją mocy słowa. A przecież wiedzą, że słowo ciałem się stało. Ale myślą, że to taka stara bajka i nie pojmują, że dotyczy ich własnych słów rzuconych bez zastanowienia. Nie rozumieją, że wrócą one jak bumerang. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa dobra i jeszcze lepsza 15.02.11, 21:52 Dobra komunistyczna agitacja i jeszcze lepsza propaganda w doskonałym stylu "Trybuny Ludu". Mnie Kuczyński przekonał, będę głosować na Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: No cóż! Różne bywają zboczenia... 16.02.11, 08:56 No cóż! Różne bywają zboczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: No cóż! Różne bywają zboczenia... 16.02.11, 09:57 Dzień dobry hauhauku! O tych różnych zboczeniach piszesz na podstawie własnych doświadczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek popieram A P E L K.czynskiego 15.02.11, 21:56 Do ludzi dobrej woli - lekających się Kaczora: więcej obłudy i zakłamania, frustracje wyładowujcie w domu, albo w hali sportowej, może na stadionie (Orlik albo koło szkoly), chwalcie i okazujcie sympatię - schizofrenii od tego nikt jeszcze nie dostal ... faryzeuszami i celnikami to ksiądz w kościele straszy - konkordat się rozwiąże, to i diabła oswoimy ... hipokryzja - to niewielka cena jaką zapłacimy za jedność: Bo w jedności tylko siła, żeby tylko jedna była Odpowiedz Link Zgłoś
echem Pan Waldemar na posterunku. 15.02.11, 22:04 Notowania PO spadają więc mozna się było spodziewać, że zaraz powróci straszenie PiSem. No i prosze niezawodny Pan Waldemar rusza do boju. Przypomina sie tekst znanej pisarki z lat 50-tych "wszystko lepsze niż ten endecki ciemnogród". Teraz wszystko tylko nie PiS bo stanie się wielkie straszne COŚ!!! Nie wiadomo co ale bać się trzeba i straszyć kogo się da. Odpowiedz Link Zgłoś
observator_nathan Nie chce mi się wierzyć Panie Waldemarze... 16.02.11, 00:05 ...że Pan coś takiego napisał. Czytałem z rosnącym zażenowaniem. Aż sobie odkurzyłem sentencję, którą ostatnio słyszałem na lekcji polskiego w liceum (a było to w czasach, kiedy na pewno nie przyszłoby Panu do głowy "samoograniczać" dopiero co odzyskanej wolności): Amicus Plato, sed magis amica veritas Odpowiedz Link Zgłoś
vonl Koalicja PIS-SLD 16.02.11, 01:09 Tym razem Kaczyński nie wejdzie do rządu, choć PiS uzyska dwukrotnie lepszy wynik (ok. 160 posłów) niż SLD (ok. 80) odda premierostwo Napieralskiemu (by go zjednać). Wicepremierzy: Fotyga (spraw zagranicznych) i Kołodko (finansów) Ministrowie: swia: Szarama gospodarki: Szydło rolnictwa: Jurgiel obrony narodowej: Macierewicz sprawiedliwości: Kempa pips: Piekarska edukacji: Wenderlich zdrowia: Balicki kultury: Pastusiak sportu: Czarnecki reszta bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: Koalicja PIS-SLD 16.02.11, 03:58 Minister obrony narodowej Macierwicz... Az mi ciarki przeszly po plecach ... Proponuje jeszcze Minister Transportu Karol "Meleks" Karski... Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Nareszcie głos rozsądku... 16.02.11, 01:42 Nareszcie ktoś zaczyna myśleć rozsądnie, najwyższy czas, by otworzyć oczy dziennikarzom jak i niektórym osobom mającym dostęp do mediów i próbującym nieprzemyślanymi wypowiedziami zaistnieć na medialnej scenie. Czt to pan Meller, czy też w dzisiejszym wydaniu pani Błaszczak wpisali sie w hurra pesymizm i możliwość "dokopania" PO. Żadna z tych osób nie bierze pod uwagę jednego, PO nie musi rządzić po wyborach. Może nawet i lepiej byłoby, gdyby dorwali się spowrotem do rządów PiS wraz z SLD, może dałoby to sporej grupie bezpardonowych krytyków najlepszą lekcję pokory... Z PO mogą pozwolić sobie na więcej, nikt ich nie straszy teczkami, nikt nie wypuszcza przecieków do "swoich" mediów, nikt ich nie inwigiluje, nie podsłuchuje. Mają wolność i z tego bezkrytycznie korzystają... Zabrakło jednak w krytyce pewnej samocenzury, samozastanowienia co dalej, jak to będzie po wyborach. Czy chcą kraju stabilnego czy też rozpierduchy na cztery fajery, czy chcą reform, czy też ciągłych przepychanek kto kogo i za ile... Zapomnieli już co oferuje PiS a co SLD. Najważniejsze jest dzisiaj to, czy "Ty czy Ja" lepiej dokopię PO... Bo jak można oceniać wypowiedzi, gdzie jak mantrę powtarzają "wykształceni i wielkomiejscy" (wyp. Ewy Błaszczak) czy też zwolennik i wyborca z 2007 (Marcin Meller), jedynie dwa-trzy wałkowane przez media w dzień i nocy zarzuty (Drzewiecki i Chlebowski, brak reform - a co to jest?). Podejrzewam, że premier też doszedł do wniosku, że szarpać się z mediami i takimi wypowiedziami nie ma po co. Musi dokończyć to, co w ostatnim czasie jest najgorętszym problemem (prezydencja UE) oraz dokończenie prac związanych z Euro 2012 i nie dopuścić w związku z tym do powstania opinii na świecie, że Polska to zakompleksiony, małoskowy i rozchisteryzowany kraj. A reszta: niech się dzieje co chce... wola narodu i mediów, które tym społeczeństwem - dla płytkich i chwilowych, partykularnych interesów - manipulują. Oby otrzeźwienie przyszło w odpowiedniej chwili... Oby nie sprawdziło się powiedzenie: Mądry Polak po szkodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: Nareszcie głos rozsądku... 17.02.11, 07:45 Zenutek, jak ci się dobrze kręci lody, to masz prawo tak pisać, ale nie kłam o tych wolnościach , reformach i budowach. A kogo tak rządy Pis-u śledziły? Zwykłych spokojnych ludzi? Żaden rząd, od czasów Zygmunta Starego, nie miał tak dobrych wskaźników ekonomicznych, jak rządy PiS-u. W przeciągu nispełna 2-ch lat, stworzono ponad mln miejsc pracy. Zmniejszono bezrobocie do przyzwoitych rozmiarów, zmniejszano podatki. Wszystkie wskaźniki które powinny róść rosły, a które miały spadać spadały. Sukcesy te, osiągano dzięki ukróceniu korupcji , łapownictwa i złodziejstwa. Określonym a wpływowym kołom, powiązanym z tzw szemranym biznesem , nie mogło to się podobać, no i mamy teraz to co mamy. Biedę swoją korupcji i złodziejstwu POlityków zawdzięczamy. Obecnie, np PO, żeby utrzymać się przy władzy okrada młodych wykształconych z dużych miast .Biedę swoją korupcji polityków i ich zdradzie zawdzięczamy. Polska rozwijała się tylko wtedy gdy udało się zwalczyć , lub ograniczyć korupcję wśród polityków. Po rządach Jagielonów, udało się ograniczyć korupcję tylko w 20-to leciu między wojennym i za rządów PiS-u. W pozostałych okresach rządziła nami korupcja i zaprzaństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
letycia Porażka intelektualna dziennikarzy 16.02.11, 05:24 Poziom intelektualny dziennikarzy TV jest żenujący. Jak można dyskutować z dziennikarzem który w TV lub gazecie pisze że w związku z trudnościami budżetowymi, wstrzymana zostaje budowa dróg i autostrad. No jak ?, przecież dalej buduje się masę dróg i autostrad tylko w przyszłości niektóre muszą zostać rozpoczęte później. Ważny jest news a nie zawartość. Polscy dziennikarze TV doświadczyli zbyt szybkiego awansu społecznego, materialnego a zabrakło awansu intelektualnego. Premierem po wyborach pewnie będzie Napieralski (wstyd) a zaproponuje mu to bez żadnych wątpliwości JK. Jednym słowem jak PO nie osiągnie 40% to nie znajdzie sobie koalicjanta i będzie opozycją. Podobna sytuacja jest na warszawskim Ursynowie. Wybory samorządowe wygrała PO a rządzi Nasz Ursynów razem z PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Pułapka ataku w czas wyborczy 16.02.11, 06:50 To prawda oczywista!!!!! Ale nie wyobrazam sobie ze premierem zostanie KURDUPEL a min.Niesprawiedliwosci ZIOBRO a rzecznikiem Hoffman!!!!!!!!! To nawet nie katastrofa to HOLOCAUST RP. Odpowiedz Link Zgłoś