Dodaj do ulubionych

Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na bea...

05.03.11, 15:38
Nie słyszałam aby pan Michnik brał udział w procesie beatyfikacji Jana Pawła II .Jaruzelski tak .Jeśli byłoby to dla niego nic nie znaczącym procesem nie brałby udziału .Uważam , że to Jaruzelski powinien być w pierwszym rzędzie zaproszony do lotu samolotem prezydenckim i byłby to też zaszczyt dla pozostałych pasażerów .Zapraszany jest J.Kaczyński , który wykazuje non stop zawziętość , mściwość ,kłamliwość.Jakiż to z niego katolik.Nie sądzę aby nie być sądzoną ale uchowaj mnie Boże od takiej wiary !
Obserwuj wątek
    • jerzykrajewski7 Mój kraj to bagno moralne 05.03.11, 15:58
      Dziwi mnie, że prezydent Bronisław Komorowski dolewa do bagna moralnego, w którym żyjemy, zamiast je osuszać. Że wywyższa Wojciecha Jaruzelskiego, odpowiedzialnego za ludobójstwo w grudniu 1970 r., za mordowanie dzieci.

Prezydent Bronisław Komorowski już w zeszłym roku zaprosił generała Wojciecha Jaruzelskiego na posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego.

Teraz zastanawia się, czy zaprosić go do samolotu do Rzymu na beatyfikację Jana Pawła II.

Dziwi mnie, że prezydent Bronisław Komorowski dalej ugniata to bagno moralne, w którym żyjemy, zamiast je osuszać. Że wywyższa Wojciecha Jaruzelskiego, odpowiedzialnego za ludobójstwo w grudniu 1970 r., za mordowanie dzieci - chłopców i dziewczynek.

Zbrodnie żołnierzy Jaruzelskiego potwierdza lista dzieci zabitych w Gdyni 17 grudnia 1970 r.: Zygmunt Gliniecki - 15 lat, Jerzy Skonieczka - 15 lat, Zbigniew Bogusław Nastały - 17 lat, Janusz Żebrowski - 17 lat oraz w Szczecinie: Stefan Stawicki i Jadzia Kowalczyk mieli po 16 lat.

Mój kraj to bagno moralne

Dlatego uważam, że mój kraj to bagno moralne i to od 85 lat.

Topię się w nim. Czasami zaczyna mi brakować tchu. Tak było jesienią 2010 r., gdy usłyszałem, że Bronisław Komorowski zaprosił Wojciecha Jaruzelskiego na posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego i 21 lutego 2011 r., gdy na pokazie prasowym zobaczyłem zakłamany film "Czarny Czwartek".

Dlaczego uważam, że mój kraj to bagno moralne od 85 lat?

Bo jednemu zamachowcowi - Józefowi Piłsudskiemu - stawia się pomniki, a drugiego zamachowca - Wojciecha Jaruzelskiego - wywyższa prezydent RP.

Obaj, i Józef Piłsudski, i Wojciech Jaruzelski rozkazali swoim żołnierzom mordować innych ludzi, tylko po to, by sami mogli mieć więcej władzy i żyć w luksusie.

Obaj kazali mordować dla władzy i pieniędzy.

Zbrodnie Jaruzelskiego są podlejsze, bo w 1970 roku rozkazał swoim żołnierzom strzelać do cywilów, niewinnych ludzi, idących do pracy, a zginęły nawet dzieci, idące do szkoły czy wyglądające z okna własnego mieszkania.

Buntownicy Piłsudskiego mieli strzelać do żołnierzy Wojska Polskiego, ale zginęli też cywile.

Obie te potworne zbrodnie (Piłsudskiego i Jaruzelskiego) nie zostały ukarane, bo buntownicy zwyciężyli, przejęli władzę i kontrolę nad sądami.

Niezawisłych sądów nie ma w Polsce od 1926 r., od zamachu Piłsudskiego.

Za ludobójstwo na Wybrzeżu w grudniu 1970 r. nikt nie odpowiedział.

W Wikipedii czytamy: Do upadku komunizmu nikt z decydentów nie poniósł odpowiedzialności za masakrę robotników wydarzeniach grudniowych 1970 roku. Jedynym oficjalnym gestem było przeproszenie za błędy i obietnica ludzkich rządów podczas spotkania Gierka z robotnikami w Gdańsku po zajściach na Wybrzeżu. Zmiana ustroju umożliwiła zmianę tego podejścia. W 1995 roku ówczesna Prokuratura Wojewódzka w Gdańsku wniosła do Sądu Wojewódzkiego akt oskarżenia przeciwko Jaruzelskiemu, Kociołkowi, Tuczapskiemu oraz dowódcom wojsk tłumiących protest. Pierwsze zebranie sądu odbyło się w marcu 1996 roku. 3 lata później proces przeniesiono do Warszawy.

Proces sądowy w sprawie grudnia 1970 trwa już 16 lat, a końca nie widać.

Jego kolejna rozprawa VIII Wydziela Karnym Sądu Okręgowego w Warszawie jest wyznaczona na 16 maca 2011 r. na godzinę 10.30 w sali 218.

"Rozprawa prawdopodobnie nie odbędzie się, sędziowe są bowiem na zwolnieniach lekarskich. Proszę zadzwonić 15 marca, by dowiedzieć się, czy rozprawa odbędzie się", usłyszałem 3 marca 2011 r. w sekretariacie VIII Wydziela Karnym Sądu Okręgowego w Warszawie. I znowu brakowało mi tchu w naszym bagnie moralnym.

Proces sądowy w sprawie grudnia 1970 to jedna wielka kpina ze sprawiedliwości. Wymiar sprawiedliwości śmieje się nam obywatelom w nos.

Nawet dziś polskie władze wychwalają i Piłsudskiego, i Jaruzelskiego.

I wszystko to dzieje się w podobno demokratycznym kraju.

A przecież sprawiedliwie byłoby pomniki Piłsudskiego zburzyć, jego trumnę przenieść z Wawelu na prowincjonalny cmentarz, a Jaruzelskiego skazać na degradację i dożywocie.
    • jerzykrajewski7 Zakłamane elity 05.03.11, 15:58

Przyzwoitych polskich przywódców trzeba szukać daleko w przeszłości - w latach 20. XX wieku.

Stąd mój pomysł budowy pomnika Stanisława Wojciechowskiego w centrum Warszawy, zgłoszony w czerwcu 2008 r.

Dziwi mnie, że w stolicy może stać pomnik zamachowca i dyktatora, twórcy pierwszej junty w Polsce - Józefa Piłsudskiego, a dla uczciwego przywódcy miejsca na pomnik w centrum stolicy nie ma, prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz nie poparła nawet pomysłu budowy pomnika Wojciechowskiego.

Przywódca drugiej junty w Polsce, którego żołnierze zamordowali dzieci - Wojciech Jaruzelski - jest zapraszany na Radę Bezpieczeństwa Narodowego.

Elity nadal są zakłamane.

Na sprawiedliwość nie można liczyć.

Doprawdy, wstyd być obywatelem Polski.

Bo każdy z nas za to bagno moralne odpowiada.

Ja też odpowiadam.

Wstyd mi przed sobą i własnymi synami.

A wiem, że trudno o zmianę, jak potężne siły wewnętrzne pilnują, byśmy z bagna moralnego nie wyszli, jakie mity zostały zbudowane na kłamstwie.

Pierwsza junta przetrwała nawet po śmierci jej twórcy Józefa Piłsudskiego.

Wydaje mi się, że gdyby we wrześniu 1939 r. nie doszło do IV rozbioru Polski, przeprowadzonego przez III Rzeszę Niemiecką i ZSRR, sanacyjna banda rządziłaby do dziś, to znaczy rządziliby potomkowie zamachowców z maja 1926 r. i potomkowie ich kolaborantów.

Teraz też nie widzę nadziei na wyjście z bagna moralnego.

W prezydencie Stanisławie Wojciechowskim cenię to, że nie kolaborował z barbarzyńcami.

Po zamachu majowym odciął się od piłsudczyków.

Nie zgodził się na podpisanie lojalki wobec Niemców, choć wiedział, że gdy nie podpisze, Niemcy zabiją jego syna.

" Jego syn zaprotestował przeciw odebraniu Żydom uprawnień wykonywania zawodu adwokata. Trafił do Auschwitz. Hitlerowcy oferowali uwolnienie za podpisanie przez ojca deklaracji lojalności wobec III Rzeszy. Wojciechowski odmówił, syn zginął", napisał Remigiusz Okraska.

Wojciechowski nie kolaborował też z komunistami, mimo że był jednym z założycieli Polskiej Partii Socjalistycznej.

Od zamachu majowego w 1926 r. takich przywódców z zasadami, jak Stanisław Wojciechowski, nie było i nie ma, a Polska nie może wydobyć się z bagna moralnego, w które wepchnął nas Piłsudski i jego legionowa banda.

Dziś tego bagna pilnują przyjaciele Jaruzelskiego w wojsku, służbach specjalnych, mediach i wymiarze sprawiedliwości oraz ... prezydent Bronisław Komorowski, który zaprzyjaźnił się z wojskowymi.

Pilnują też politycy lewicy, bo Jaruzelski to część jej tradycji, i politycy solidarnościowi, bo zmiana spojrzenia na Grudzień 1970 r. podważa mit robotników walczących z komuną. Szef PiS, Jarosław Kaczyński, dodatkowo jest zaczadzony Piłsudskim.

Politycy PSL, którzy nie cierpią ani Piłsudskiego, ani Jaruzelskiego, są za słabi, by walczyć o sprawiedliwość.

Waldemar Pawlak już w 1993 r. dostał nauczkę, że media i służby specjalne mogą mu bardzo zaszkodzić, gdy dostaną na niego zlecenie od obrońców status quo.

W 80. rocznicę zamachu majowego w maju 2006 r. posłowie PSL próbowali potępić w Sejmie przewrót Piłsudskiego, ale nie udało im się.

Jaruzelskiego i symaptię do niego cynicznie próbuje wykorzystywać nie tylko Bronisław Komorowski. Również śp. prezydent Lech Kaczyński zapowiadał, że zabierze Jaruzelskiego samolotem do Moskwy 9 maja 2010 r.

Najpierw elity, media i system edukacji zakłamali opis wydarzeń, w których brali udział Piłsudski i Jaruzelski, by wzbudzić sympatie obywateli do nich, a teraz nasi przywódcy brną w tym kłamstwie, by wykorzystać tę sympatię do swoich celów politycznych.

Wygląda więc na to, że umrzemy w bagnie moralnym i klamstwie.

Choć z drugiej strony rozumiem, że te kłamstwa biorą się stąd, że w ciągu ostatnich 85 lat w historii Polski trudno znaleźć coś jednoznacznie pozytywnego.

Zbrodnie Piłsudskiego i Jaruzelskiego przesłaniają bowiem nasze osiągnięcia.

Dlatego niektórzy próbują wybielać tych dyktatorów, przywódców junty.

Dla osób szanujących demokrację jest to jednak nie do przyjęcia.

Jerzy Krajewski

Więcej na ten temat:

Jadzia Kowalczyk: 16-letnia dziewczynka zabita we własnym domu w Szczecinie przy ul. Korsarzy - kula, która śmiertelnie ją raniła, wpadła przez okno.
      • emilly_davisson Re: Zakłamane elity 05.03.11, 18:06
        Cóż kotku. Gdyby nie tuzin ultraprawicowych partyjek, które dorwały się wówczas do władzy i zamiast zacząć , z uwagi na tragiczną biedę i ogólnie złą sytuację polityczną i gospodarczą kraju reformy, nie zaczęły uprawiać warcholstwa i przepychanek , spychając II RP na skraj anarchii, to Piłsudski nie musiałby wracać do władzy z zasłużonej emerytury w Sulejówku.

Przecież Piłsudski sam się z polityki wycofał !

Co do pędu milionów samolotami do Rzymu: jest to zachowanie skrajnie nieekologiczne,nieodpowiedzialne i niechrześcijańskie: każda lecąca samolotem osoba wykorzystuje tym samym swój 3-letni limit emisji do atmosfery CO2, przyczyniając się do ocieplenia klimatu i ogólnej degeneracji naszej planety !!!
        • jerzykrajewski7 Nie wybielej Piłsudskiego 05.03.11, 18:33
          Piłsudski to był dopiero warchoł.

Zwykły bandyta, który na czele swojej bandy zaatakował legalne władze Polski.

Następnie stworzył system mafijny.

Mafia ta opanowała każdą dziedziną życia, a szczególnie wojsko i wymiar sprawiedliwości.

Zrobił zamach majowy, bo chciał sobie porządzić, pożyć w luksusie i chwale.

Zamach planował wiele miesięcy przed jego dokonaniem.

Tak jak Moczar, Gierek i Jaruzelski wiele miesięcy przed Grudniem 1970 r. planowali spisek przeciw Gomułce.

Żołnierze Jaruzelskiego strzalali do cywiłów jak do kaczek, by wykonać plac zabitych, co miało być krwawym argumentem przeciw Gomułce.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
      • amonavis Nie zgadzam sie z Toba tylko w jednym punkcie 05.03.11, 19:18
        Co do lecha kacz uzywam okreslenia "nieslawnej pamieci". Ze wszystkim innym sie z Toba zgadzam, szczegolnie co do wywodow odnosnie Pilsudskiego.
        Odrazajacy jest pomysl jazdy tz. elity politycznej na te uroczystosc w Watykanie. Podniesie to jeszcze raz w oczach polakow te skompromitowana instytucje, instytucje, ktorej wplywy na zycie polakow nalezy intensywnie ograniczac a nie powiekszac. Widze to w pewnym sensie jako zdrade tych "elit" swego wlasnego narodu. Robia to cynicznie we wlasnym politycznym interesie.
        • jerzykrajewski7 Lech Kaczyński geniuszem nie był 05.03.11, 20:38

Wiele dobrego nie zrobił.

Ale też niewiele złego.

Źle, że rozpropagował to szalone powstanie warszawskie.

Ale tak w ogóle.

Nie ma krwi niewinnych ludzi na rękach.

W Polsce to już coś.

Nie kłamał w sprawie wykształcenia jak Aleksander Kwaśniewski.

Był profesorem.

To naprawdę dużo.

Był raczej uczciwy.

W Polsce cecha rzadko spotykana wśród polityków.

Na pomnik w centrum Warszawy jednak nie zasłużył.

Ale niegodziwością jest pisanie "niesławnej pamięci".

Niesławnej pamięci to są:
          mordercy niewinnych ludzi: Jaruzelski i jego żołnierze, Moczar i Gierek.

zamachowcy: Piłsudski i jego banda.

Do "niesławnej pamięci" można zaliczyć też kłamców:

jak Lech Wałęsa, który nie może zdecydować się, czy był TW Bolkiem, czy nie był.

jak Aleksander Kwaśniewski, który oszukał miliony wyborców, że ma wyższe wykształcenie.

Na tle tych łobuzów Lech Kaczyński wygląda naprawdę nieźle.

Choć myślę, że wspólnie z bratem Jarosławem Kaczyńskim maczał palce w prowokacji służb specjalnych przeciw wicepremierowi Andrzejowi Lepperowi, a przynajmniej wiedział, że Mariusz Kamiński taką nielegalną pułapkę na Lepper zastawił i akceptował to.

Co jeszcze można zarzucić Lechowi Kaczyńskiemu, by nazwać go "nieslawnej pamieci"?

Nic sobie nie przypominam.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• amonavis No to widze, ze niezgadzamy sie w niejednym punkci 08.03.11, 03:35
            Co do kaczynskiego (z malej litery), to jeszcze raz napisze o nim "nieslawnej pamieci", a to dlatego, ze diametralnie roznimy sie co do jego wkladu w wypadek smolenski. Dla ciebie to pewno "zamach", nader kuriozalne przekonanie biorac pod uwage wszystkie fakty, dla mnie to wymuszony wylot i wymuszone ladowanie, i to bez cienia watpliwosci. Ma wiec na rekach ten osobnik krew 95 osob na swoich rekach i to moje przekonanie uzasadnia okreslenie "nieslawnej" pamieci. O wielu innych twoich pomylkach w twojej niby wywazonej opinii na jego temat wspominac nie bede. Dodam jeszcze kilka innych kompromitacji jakich sie dopuscil jako prezydent w stosunku do swoich obywateli :
            1. Grozic kapitanowi samolotu, ktory byc moze uratowal mu zycie- "jeszcze sie policzymy" to jest czyn niegodny prezydenta i haniebny
            2. Grozic dziennikarce (Pani Olejnik) to jest czyn niegodny prezydenta i haniebny
            3. Powiedziec do nieszczesliwca zebraka "pedz dziadu" to jest czyn niegodny prezydenta i haniebny
            4. Ulaskawiac przestepce, ktory okradal panstwo, to to jest czyn niegodny prezydenta i haniebny
            5. Zalatwic sobie profesure majac tak malo na koncie naukowym, to jest czyn niegodny i haniebny

Malo?, ktos zna lepsze przyklady, mnie juz sie wiecej tych przykladow przypominac nie chce.

• mac.h.2 Re: Nie zgadzam sie z Toba tylko w jednym punkcie 05.03.11, 21:43
          Na uroczystosci w Watykanie nie powininna pojechac zadna delegacja panstwowa. Jest to prywatna uroczystosc organizacji religijnej. Nieobecnosc Panstwa Polskiego, nie zmniejszy w niczym rangi tej uroczystosci, dla tych dla ktorych jest ona wazna!!! Panstwo Polskie nie powinno miec z religia(jakakolwiek) nic wspolnego!!!
      • pis_busters Re: Po raz n-ty wklejasz posty ze swoimi kuriozaln 06.03.11, 13:08
        Po raz n-ty wklejasz posty ze swoimi kuriozalnymi poglądami świadomie manipulując faktami. Sam byłem oburzony i poruszony wydarzeniami na Wybrzeżu w 1970 r. jednak nigdy nie wpadłbym na pomysł, że wojsko świadomie strzelało do dzieci. Podczas demonstracji nikt nikomu dowodu osobistego nie sprawdza a młodzież jak to młodzież jest zawsze "wyrywna" i nie dociera do niej groza sytuacji. Już raz komentowałem twoje bzdurne wymysły o "spisku" Jaruzelskiego przeciw Gomułce. Widzę, że duszą i ciałem tkwisz po uszy w PISie. Co do Piłsudskiego to można o nim mieć różne zdanie ale to był facet z jajami. Gdyby takie Kaczyńskie dowodziły w tym czasie to byś do dziś uczył się rosyjskiego w szkole...
        • jerzykrajewski7 Popieram PSL i premiera Donalda Tuska. 06.03.11, 15:51

Nie tkwię duszą i ciałem po uszy w PiS-ie.

Popieram PSL i premiera Donalda Tuska.

Lubię Donalda Tuska

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
    • trajkotek czy mysliwy da się podejść 05.03.11, 15:59
      Powiedział, że nie sądzi, żeby Prezydent chciał się tym "krętactwem posłużyć, bo jest człowiekiem prostolinijnym i prawdomównym". <<----->> PROSTOTA JEST COOL!

LUDZIE ZDECYDOWALI (>60%)- "DOBRA NARODOWE" - DO RZYMU!

• jerzykrajewski7 Komuniści pociągają za sznurki,przestawiają wajchy 05.03.11, 16:22
      Komunizm nie rozpadł się jak domek z kart. Ten dom trzyma się mocno, został tylko trochę przemalowany dla zmyłki. Tu i ówdzie napisano "demokracja", "kapitalizm", "wolne media". W rzeczywistości komuniści i ich przyjaciele pociągają za sznurki, przestawiają wajchy i mają się świetnie. Jaruzelskiemu nie spadł włos z głowy. Pozdrawiam Jerzy Krajewski
      • ubiquitousghost88 Jureczku, przestaw wajchę, nie można pluć i na... 05.03.11, 16:43
        ...komunizm (popatrz na osiągnięcia Chin), i na cwaniaków bandyty Piłsudskiego (popatrz na "osiągnięcia" Rzeczpospolitej w ich wydaniu).
        Ci co w 1970 roku "dali salwę po robotnikach" jak te wydarzenia interpretują obłudni "przyjaciele" naszego narodu, opóźnili o 20 lat stworzenie z Rzeczypospolitej republiki bananowej.
        Spróbuj dziś odwrócić się plecami do Amerykanów, tak jak wtedy odwróciłeś się do swoich wyzwolicieli i od hitleryzmu, i od piłsudczyków - to przekonasz się sam, że ci ich czarna wajcha do gardła dojdzie...

jerzykrajewski7 napisał:

> Komunizm nie rozpadł się jak domek z kart. Ten dom trzyma się mocno, został tyl
        > ko trochę przemalowany dla zmyłki. Tu i ówdzie napisano "demokracja", "kapitali
        > zm", "wolne media". W rzeczywistości komuniści i ich przyjaciele pociągają za s
        > znurki, przestawiają wajchy i mają się świetnie. Jaruzelskiemu nie spadł włos z
        > głowy. Pozdrawiam Jerzy Krajewski
        • nektarist Re: Jureczku, przestaw wajchę, nie można pluć i n 05.03.11, 17:18
          Jesteś zwykłym demagogiem. To PRL była republiką bananową, której gospodarka podporządkowana była interesom ZSRR. Przemysł był nierentowny, a państwo nalezało do krajów rolniczych.
          Chiny zas, mądralo, poczeły się rozwijać właśnie wtedy gdy zrezygnowały z komunistycznych dogmatów w dziedzinie gospodarczej i otworzyły kraj na świat, wprowadzając zasady wolnego rynku
          Co zaś do Amerykanów to nikt nie bije im czołobitnie i nie przysięga wierności aż po wsze czasy. Jak to miało miejsce z ZSRR.
        • jerzykrajewski7 Bilans działań bandy Piłsudskiego jest ujemny 05.03.11, 18:39

W 1939 r. sytuacja gospodarcza Polski była gorsza niż w 1925 r.

Więcej było biedy.

Państwo i miasta zadłużone były po uszy.

To Jaruzelski i Gierek uczynili z nas bananową republikę. Wpędzili w długi, stracili pieniądze, które pokolenia odłożyły na emerytury, zostawili w 1989 r. Polskę bankrutem.

Gomułka zostawił nasz kraj bez długów i dynamiczny.

Tak, chińscy komuniści odnieśli sukces, za ceną krwawego stłumienia opozcyji 4 czerwca 1989 . Ala nadal uważam, że to zwykle bydlaki.

Tak jak za bydlaki uważam Jaruzelskiego, Moczara i od niedawna Gierka.

Gierek też ma na rękach krew niewinnych ludzi zamordowanych w grudniu 1970 r.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• ubiquitousghost88 Chińczycy bydlaki? To zaproponuj jak ciebie nazwać 05.03.11, 19:26
            ...no bo jakoś wypadałoby zdefiniować przepaść kulturową między typowym Polakiem Krajewskim i typowym mieszkańcem tej planety, 28-letnim Chińczykiem.
            Może... sfrustrowana i zakompleksiona gnida polska?

jerzykrajewski7 napisał:

> Tak, chińscy komuniści odnieśli sukces, za ceną krwawego stłumienia opozcyji 4
            > czerwca 1989 . Ala nadal uważam, że to zwykle bydlaki.
            >
            > Tak jak za bydlaki uważam Jaruzelskiego, Moczara i od niedawna Gierka.
            >
            > Gierek też ma na rękach krew niewinnych ludzi zamordowanych w grudniu 1970 r.
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > Jerzy Krajewski
            >
            >
            • jerzykrajewski7 Chińczyc są Ok. Tylko ci ich przywódcy 05.03.11, 20:41

Przywódcy do zamordyści i zbrodniarze, którzy wysłali czołgi na cywilną demonstrację.

Dlatego Chińczycy, tak jak my, żyją w bagnie moralnym.

Wiedzą, że nie mogą ukarać winnych mordowania niewinnych ludzi.

Starają się jednak skutecznie konkurować z nami na globalnym rynku.

• ubiquitousghost88 Piłsudski itp. to twoi przywódcy. Używaj ile dusza 05.03.11, 21:44
                jerzykrajewski7 napisał:

>
                > Przywódcy do zamordyści i zbrodniarze, którzy wysłali czołgi na cywilną demonst
                > rację.
                >
                > Dlatego Chińczycy, tak jak my, żyją w bagnie moralnym.
                >
                > Wiedzą, że nie mogą ukarać winnych mordowania niewinnych ludzi.
                >
                >
                > Starają się jednak skutecznie konkurować z nami na globalnym rynku.
                >
                >
          • amonavis Glebokie bzdury piszesz o chinczykach, widac 08.03.11, 16:43
            od razu, ze twoja znajomosc polityki jest bardzo powierzchowna. Chinczycy zaczeli budowac swoj sukces gospodarczy duzo wczesniej niz w roku 1989. Jeszcze we wczesnych latach 80-tych istnialy w Chinach specjalne okregi gospodarcze.
            Duzo za duzo uzywasz okreslenia "bydlaki" To nie Gierek jest winny polskiej klesce, to my sami polacy plus bydleca polityka zachodu w stosunku do Polski. Chinczycy odniesli sukces, bo wymusili sobie sami (wymusili raczej niz zostali obdarzeni laska) wyjscie na swiat, tego wyjscia na swiat zachod zabronil Polsce.
      • komercjuszek Re: Komuniści pociągają za sznurki,przestawiają w 05.03.11, 17:33
        Tow. Krajewski Jerzy macie rację w 227,35%. Ja już od dawna twierdzę , że wszystkiemu sa winni Żydzi, Masoni i przybysze z kosmosu. Dlatego powinniśmy wszyscy jak najszybciej wyłączyć wszystkie odbiorniki prądu elektrycznego, owinąć się folią aluminiową aby odciąć wpływ obcej energii, a na moherowym bereciku zainstalować koniecznie antenkę. I broń boże siadać przed monitorem komputerowym, wysłane przez niego promieniowanie powoduje prostowanie zwojów mózgowych i podgrzewanie płynu mózgowego do temperatur niszczących ostatnie szare komórki. O rety! właśnie się stało, aaaaa!
        • koloratura1 Re: Komuniści pociągają za sznurki,przestawiają w 05.03.11, 18:54
          komercjuszek napisał:

> Tow. Krajewski Jerzy macie rację w 227,35%. Ja już od dawna twierdzę , że
          > wszystkiemu sa winni Żydzi, Masoni i przybysze z kosmosu.

A cykliści? Zapomniałeś o cyklistach!
          Na nich to nawet folia nie pomoże. Ani antenka na bereciku.
          O!
          • jerzykrajewski7 Jakieś argument, Panowie? 05.03.11, 19:08
            Jak nie macie, to podyskutujcie sobie na forach Onetu albo WP.

Forum Wyborczej.pl wymaga trochę myślenia.

Myślenie nie boli.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
            • koloratura1 Medice, cura te ipsum! 06.03.11, 06:59
              jerzykrajewski7 napisał:

> Myślenie nie boli.
    • samuel.5 Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na bea... 05.03.11, 16:46
      ...katolik jest zobowiązany akceptować naukę Chrystusa jako najważniejszą postawę w katolicyżmie. W niej niema miejsca na akceptacje pychy na jaką cierpi wielu osobników w zarządzaniu państwem. Jeśli ktoś wątpi czym jest pycha niech w modlitwie spyta Jana Pawła II co myśli o wartości gestu i o wartości urażonej ambicji wtedy w spokoju się dowie.
    • gownos Po co sie tam lewcy pchaja? 05.03.11, 16:50
      Uwaga, tylko dla doroslych, drastyczne

www.youtube.com/watch?v=DZf9I0zVT-U
      • koloratura1 Re: Po co sie tam lewcy pchaja? 05.03.11, 18:57
        gownos napisał:

> Uwaga, tylko dla doroslych, drastyczne
        >
        > www.youtube.com/watch?v=DZf9I0zVT-U

A co ma to kretyństwo wspólnego z tematem wątku?
    • amonavis bzdura jest aby prezydencji brali w tej farsie re 05.03.11, 16:50
      ligijnej. Ja bym sie wstydzil tam pokazac! Cuda robil! Sm iechu warte!
    • ubiquitousghost88 Jaruzelski leci na beatyfikację, czy ona na niego? 05.03.11, 17:11
    • art.usa Jaruzelski leci na beatyfikację Stalina, na pomnik mordercy stulecia 05.03.11, 17:17
      Niech staruszek lepiej zostanie w domu,
      i nie robi obciachu.
      • koloratura1 "Staruszek" ma styl... 05.03.11, 19:04
        art.usa napisał:

> Niech staruszek lepiej zostanie w domu,
        > i nie robi obciachu.

Kto, jak kto, ale "staruszek" obciachu na pewno nie narobi, raczej - rozwiąże problem, podobnie jak rozwiązał problem śp Kaczyńskiemu z medalem dla sybiraków...

Szkoda by mi było Komorowskiego, gdyby miało mu tak "w pięty pójść", jak wówczas poszło Kaczyńskiemu...
    • j-agat Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na bea... 05.03.11, 17:57
      na tak doniosłym święcie religijnym ma być taki ateista ??? Ludzie,gdzie my jesteśmy ???
    • nektarist Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na bea... 05.03.11, 18:02
      Oto kolejny temat zastępczy wymyślony przez elyty polityczne. Na miarę i mozliwości takich asów jak Komorowski. Zaiste bardzo to ważna dla Polski kwestia. Kowalski z Nowakową tylko o tym dyskutują i tym się podniecają. Uff.
    • helguera jako zbrodniarz gen.jest dyskryminowany 05.03.11, 18:16
      Zbrodniarze z reguły zostaja skazani,on nie.Trudno się dziwić Michnikowi ktory nazwał genarała człowiekiem honoru ze teraz jest przeciwny jergo dyskryminacji.On jak i jego gazeta zawsze byli milośnikami czerwonych[stąd jego kolesiostwo z odrazającą osobą jaką jest byly rzecznik rządu zbrodniarzy]Cała gazeta pada przed generalem na twarz,w jednym z felietonow red.GW pisze że general powinien jechac z komorowskim do Rzymu bo papiez z gen się spotykał.W tej samej faryzeuszowskiej gazecie mozna przeczytac tekst w ktorym zarzuca sie JPII że spotykal się z Pinochetem.Dla mnie ten kto ma na rekach krew 10 ludzi jest zbrodniarzem i ten co ma na rewkach krew tysięcy też jest zbrodniarzem.Widac w gazecie jeswzcze rożnicują kto kogo zabijał.
    • maciejso Nie ośmieszaj sie Adam 05.03.11, 18:25
      przeproś Czytleników za swoją uwagę
    • godeep Obudzmy sie wreszcie! 05.03.11, 18:39
      Zastanawiamy sie czy Jaruzelski ma leciec, czy nie ma leciec na beatyfikacje JPII. Wlasnie BEATYFIKACJE. Nie wpadniemy na pomysl, ze to moze jakas bzdura z ta swietoscia i czynieniem cudow, co? Obudzmy sie!
    • oghana7 Re: Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na b 05.03.11, 18:51
      to znow jakas glupia awantura wokol beatyfikacji .red.michnik ma racje ,ze jaruzelski moze nie chciec leciec do rzymu ,bo ta celebra bedzie dluga i meczaca dla starego czlowieka jeszcze w upale .ale cokolwiek prezydent postanowi to i tak bedzie krytykowany zewszad . taki to narod .
    • kslominski1 Re: Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na b 05.03.11, 19:08
      Na tą beatyfikację powinni lecieć wszyscy byli Prezydenci ,Jaruzelski też.W tym dniu powinniśmy być zjednoczeni i równi.
    • patryjotka Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na bea... 05.03.11, 19:15
      mlchnik trotlu przestan sie jakac.....................................................................
    • bignick Jaruzel niech siedzi w domu 05.03.11, 19:57
      niech ten dziadek siedzi w domu i prosi o wybaczenie praskiej wiosny, grudnia 70 na wybrzezu, - był wtedy szefem MON, i dalszych dni w 76, 81- wystarczy , ten frajer nie powinien iśc na plac, a siedzieć i czekać na kostuchę
    • art.usa Jaruzelski, jak Jaruzelski, ale Rokita i Neli koniecznością 05.03.11, 20:00
      Jak ten dziwak ze swymi kapeluszami tam poleci, to narobi takiego bałaganu
      że przerwą beatyfikację i przełożą na następny termin po śmierci Papierza Baeyera,
      na następne stulecie.
    • as.50 Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na bea... 05.03.11, 21:13
      Adam Michnik potwierdza swoją wielką klasę.Od dawna jestem jego wielbicielem.
    • paw73 Re: Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na b 05.03.11, 21:49
      Adam Michnik ma tyle prawdomówności w sobie, co Niesiołowski mówił w sprawie zamachu z19.10.2010 w pisowskim biurze.

• spadzista Re: Adam Michnik: Czy Jaruzelski chce lecieć na b 05.03.11, 22:07
      nie jestem , nie byłem , nigdy nie zostanę , wielbicielem
      Jaruzelskiego. ale to ZAPROSZENIE na tą uroczystość NALEŻY MU SIĘ
      JAK ktoś to mówił : " JAK PSU ZUPA"
      NEGACJA TEGO ZAPROSZENIA ŚWIADCZY O TYM ŻE NIE DOROŚLI JESZCZE
      DO TEGO , ŻEBY NOSIĆ DŁUGIE SPODNIE.

• august.k <a href="http://da-bi-da-bi-da.blog.onet.pl/" target="_blank" rel= 06.03.11, 08:01
      Całe życie mnie rżnęli... Więc i Brutus ma prawo...
    • alamatygrysa To wstyd, by prezydent Polski wybierał się na 06.03.11, 10:26
      To wstyd, by prezydent Polski wybierał się na coś takiego. To wstyd dla rozumu zwykłego, myślącego człowieka, a co dopiero prezydenta. Ludzie - mamy 2011r., jak można wierzyć w takie rzeczy i w to, że jakiś człowiek decyduje o czyjejś świętości. Gdyby JP2 był święty i nieomylny (jak to sobie dawniej uchwalili), to by pedziów nie wyświęcał na biskupów i arcybiskupów.

Proponowanie wyjazdu gen. Jaruzelskiemu to również nieporozumienie. gdyż Generał ma 87 lat, jest schorowanym człowiekiem, a przede wszystkim za sprawą polskiego kościoła katolickiego stał się niewierzący.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka