Dodaj do ulubionych

GIODO sprawdza spis powszechny. Czym będą zajmo...

13.04.11, 18:05
Trzeba być bezdennie naiwnym by sądzić, że w kraju w którym wycieka absolutnie wszystko cokolwiek pozostało tajne np. rezultaty spisu. Poza tym jaka jest gwarancja, że wyniki spisu nie zostaną przekazane nie tylko GUSowi, ale także agendom UE, czy też np. CIA i innym agendom USA w ramach tzw. "walki z terroryzmem".
Obserwuj wątek
    • maj16 Spis internetowy a wizyta rachmistrza 13.04.11, 18:23
      Mimo zapewnień, że po spisaniu internetowym, rachmistrz ominie nasze mieszkanie, niestety naszego nie ominął. Twierdził, że jesteśmy wytypowani do badania reprezentatywnego, mimo, że przy samospisie miałam jednoznaczne hasło "badanie pełne". Umówiliśmy się na jutro, w międzyczasie dzwonimy na infolinię. Na infolinii zaskoczeni tą sytuacją - na razie sprawdzają o co chodzi - sprawdzanie ma trwać do jutra! Czysty bałagan w tym GUSie...
    • pis_to_pic GIODO sprawdza .. tia 13.04.11, 19:38
      Ja nie widzę żadnego uzasadnienia i potrzeby dla przeprowadzania takiego spisu.
      Ilość danych która jest we wszystkich urzędach spokojnie wystarcza do opracowań przyszłych potrzeb obywateli. Taka sztuka dla sztuki mogli by spokoje zlikwidować GUS, REGON, KRUS, KSAP, POT 9 jeszcze parę i nikt z was nie zobaczyłby różnicy. A tak my ten spis robimy na miarę naszych możliwości… Tak aby nikt nie powiedział…
      A tak przy okazji GIODO, do skoro kontrolowali wcześniej to jakoś im umknęło, bo jak pamiętam kontrole tych Państwa w firmie to była bardziej drobiazgowa od każdej innej.
    • mareklacki Prezes to nie dr. tylko dr - błąd. 13.04.11, 21:32

-
    • babaqba GIODO sprawdza spis powszechny. Czym będą zajmo... 13.04.11, 23:20
      Gdzie jest lista pytań tego spisu? Obawiam się, że dane pozyskane podczas spisu zostaną wykorzystane przez państwo w niecnych celach. Już niejednokrotnie w historii państwo polskie oszukiwało i wykorzystywało obywateli Polski. Nie ma żadnych znaków na niebie i na ziemi, aby cokolwiek się zmieniło.
    • zbyfauch Spieprzaj giodo! 13.04.11, 23:43
      j.w.
    • r0b0l z GUSu wycieka wszystko !!! 14.04.11, 12:05
      zarejestrowałem firmę
      poszedłem do GUS po Regon
      Nie zdążyłem nawet zgłosić się dalej jak pojawily sie oferty, reklamy itd.
      Wyciek skądinąd niemożliwy ponieważ tylko w danych zlożonych do GUS była pomyłka

A niedawno zadzwonili z GUS i kazali mi podać REGON bo nie znają!!!!
      Odesłałem na księżyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka