Dodaj do ulubionych

Monologi o związkach

07.06.11, 20:24
Toście sobie państwo porozmawiali :(

Jestem niemile zaskoczony postawą Kalisza ( to jest kur.. niepoważne, że tak zachowuje się przedstawiciel partii która projekt zgłasza ) choć może lepiej byłoby jakby państwo zaprosili Piekarską zamiast posła co to ma kalendarz zapięty wizytą w różnych mediach bo jest przecież fajnym Rysiem sekowanym przez Napieralskiego więc ma o czym opowiadać

Pomimo obecności Kalisza na paradach równości ja pamiętam, że to on na polecenie Kwaśniewskiego zablokował prace w kadencji 2001-2005 nad projektami o związkach partnerskich i aborcji - dla mnie ten człowiek jest fałszywym lewicowcem i choć być może zagłosuję na SLD ( lub na Ruch Palikota ) to sam proszę warszawiaków by jego nazwisko omijali i dali szansę komuś młodemu komu się chce działać a nie łazić po mediach
Obserwuj wątek
    • helguera jakie obnażanie ,a może chwalenie sie 07.06.11, 21:18
      kto tym homosiom kazał przyjsc na glupawą dyskusje na temat zachcianek homoseksualnego lobby//?Przywileje dla nich ,obowiazkow zadnych no i jeszcze obnazać się trzeba,nic glupszego,tak tylko mozna pisac w gazecie.Obnazający się dzisiaj chcieliby tak jak ten gej ktory oskarzył min.Radyisyewska e ujawnila jego orientacj ,chocia bzl gejowskim dyialacyem.Cođ tu nie gra,.Albo si jest albo nie,albo walcye o yachcianki jako chomos ,albo sie ukrzwam i zj jak kaydz.
    • brzmski by sie szyłło... 07.06.11, 21:23
      ściegiem drobnym, dobrze zakomponowanym; a tu - światło zgasło, dwa tylko komentarze, nici - nomen omen - z gazettrozpierduchy; a przyczyna - jak się daje tytuł: m o n o l o g i!!!
    • w.i.l STOP zmasowanej kampanii promocji zboczeń! 07.06.11, 21:39
      Dosyć tego, rzygać się chce.
      • wiedmak1 Racja, stop sukienkowym pedofilom! 08.06.11, 07:29
    • trajkotek przyszli, wygłosili, poszli ... 07.06.11, 21:46

tacy nasi współcześni Sobiescy, jakby spod Wiednia ...
      Nie ma co się czarować - żyjemy w okresie przełomu kulturowego - to nowe, wcale nie jest nowe. Koło historii obróciło się i nie wiadomo, co będzie dalej ...

Dlaczego judaizm odzrzucił homoseksualizm /D. Prager/

• cigol Miałem przyjść, ale... 07.06.11, 21:56
      Ja to nawet miałem skorzystać z zaproszenia na otwartą konferencję i przyjść na Czerską. Ale zrezygnowałem, bo uczestnictwo w konferencji bez znajomości podstawowych tekstów dotyczących tematu mija się z celem. Bez tego można najwyżej słuchać monologów albo dyskutować o duрiе Maryni. Link do tekstu projektu ustawy pojawił się pod zaproszeniem dopiero kilkanaście minut temu. To przejaw wyjątkowego braku kultury dialogu ze strony zapraszających pp. redaktorów. Zachowujecie się tak, jakbyście już wszystko mieli w tej sprawie przemyślane i tylko chcieli ciemnemu ludowi zakomunikować jakie jest jedynie słuszne stanowisko. Wstyd. Po prostu wstyd.
      • 0721x Re: Miałem przyjść, ale... 08.06.11, 06:09
        cigol należy rozumieć że bez wytycznych dyskusja u Cię nie wchodzi w rachubę typowe dla głosujących na PIS niepełnosprawnych / umysłowo /
        • cigol Re: Miałem przyjść, ale... 08.06.11, 09:24
          > cigol należy rozumieć że bez wytycznych dyskusja u Cię nie wchodzi w rachubę

Dlaczego tak należy rozumieć? Ktoś wam tak każe? Nie wszyscy są tacy sami.
          U mnie dyskusja na temat ustawy bez znajomości treści ustawy nie wchodzi w rachubę.

> typowe dla głosujących na PIS niepełnosprawnych / umysłowo /

Nie wiem czy jesteś typowy, nie robię statystyk.

• pal666 Gazeto jest kolejny temat dyskryminacyjny 08.06.11, 04:47
      Prawo jazdy dla ociemniałych ! należy skończyć z ich dyskryminacją !
      • rodzaj_konta Re: Gazeto jest kolejny temat dyskryminacyjny 09.06.11, 11:33
        pal666 napisał:

> Prawo jazdy dla ociemniałych ! należy skończyć z ich dyskryminacją !

A po co w ogóle prawo jazdy!!!! To przecież jawna dyskryminacja, jacyś ludzie oceniają czy ktoś się nadaje, czy nie!! No po prostu rasizm (egzaminizm?)
    • marek.56b Monologi o związkach 08.06.11, 11:40
      Jest to wielka zmiana kulturowa , więc trzeba ogłosić referendum i sprawa załatwiona.
      Jestem ciekawy jaki interes mają ci co popierają homoseksualistów w Sejmie ? Może
      to ich przyjaciele , rodzina a może sami mają takie ciągotki i zabespieczają się na
      przyszłość ?
    • heterofob2 skoro monologi, to polecam swoje dwa 08.06.11, 12:04
      1)

Jak wyszedłem za mąż docs.google.com/View?id=dgx92rmp_11gjdh7qd7

2)

"Zapytajcie te dzieci, czy chciałyby być wychowane przez parę gejów". Zapytałem - chciałyby: docs.google.com/document/pub?id=1OFvwbJq_BH0r3v5WGqZ0uu49lK5IcciSVKPdst7rmkU
      • piotr7777 to nie była debata 08.06.11, 16:50
        ...po prostu spotkanie osób pijących sobie z dzióbków.
        Wyjątkiem był Niesiołowski, ale jego odmienny punkt widzenia jest tolerowany tylko dlatego, że jest wrogo nastawiony do PiS. W innym wypadku byłby dotknięty takim samym ostracyzmem jak np.Gowin czy Radziszewska.
      • rodzaj_konta Re: skoro monologi, to polecam swoje dwa 09.06.11, 11:28
        heterofob2 napisał:

>> 2)
        >
        > "Zapytajcie te dzieci, czy chciałyby być wychowane przez parę gejów". Zapytałem - chciałyby:

ZAWSZE sprawdzam, więc sprawdziłem i teraz.
        Facet, ale jest zakłamanym hipokrytą!!!

"Nie każde dziecko ma rodziców, niektóre mają opiekunów, i to nie zawsze stałych, więc jakoś trzeba uogólnić, żeby nie skrzywdzić dziecka, któremu zmarli rodzice, prośbą “Niech rodzice... ”.

“Tata”
        “Mama”
        “Partner mojej mamy”
        “Tata z partnerem”
        “Osoba dzisiaj za mnie odpowiedzialna.”"

Jakie to wzruszająca - troska o sieroty!! I z tej troski o sieroty należy do dzieci mowić żeby przyprowadziły "osobę odpowiedzialną"! Jak z najlepszych ideii czystego bolszewizmu w swojej pierwotnej formie.

Jakoś tak mi wychodzi, że chciałeś napisać:
        "Nie każde dziecko ma rodziców, niektóre mają opiekunów, i to nie zawsze stałych, więc jakoś trzeba uogólnić, żeby nie skrzywdzić dziecka, którym opiekują się dwaj faceci homo"

Przy okazji, jeżeli wiesz o jakimś dziecku bez stałych opiekunów powinieneś poinformować policję.

Przy okazji 2, ten bubel prawny w ogóle nie reguluje spraw dzieci pochodzących ze związku partnerskiego, np. kwestii ustalania/zaprzeczania ojcostwa itd.
        Ale najfajniesze jest, że wystarczy pisemnie zawiadomić jednostronnie o rozwiązaniu związku i fertig :))
    • normalniejszy2 Chamy. 08.06.11, 17:52
      Politycy zaprezentowali skandalicznie niską kulturą osobistą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka