Dodaj do ulubionych

Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu

03.07.11, 23:15
aparat - rzeczona kopia 'leiki' to nie był 'fied' tylko 'fed' - skrót od feliks edmundowicz dzierżyński, taktak! sam taki miałem.
Obserwuj wątek
    • danonka.4 Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 04.07.11, 17:12
      ogromnie Pana lubię i szkoda,że tak rzadko można Pana oglądać na ekranie.
      Chociaż kojarzy mi sie Pan z takim polskim filmowym "szwarccharakterem",to jednak żal Panie Ryszardzie,że prawie Pana nie widać.
      • justine83-only Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 09:53
        Faraon jest genialny. To film klasy światowej. Ciekawe, że nawet realizm jest nieporównywalnie lepszy od Quo Vadis ze wszystkimi możliwościami technicznymi w tym czasie. Widziałem na Discovery jak ilustrowali dokument o Egipcie scenami z Faraona.
        • ubiquitousghost88 Prus jest genialny, w odróżnieniu od Sienkiewicza 07.07.11, 19:56
          justine83-only napisała:

> Faraon jest genialny. To film klasy światowej. Ciekawe, że nawet realizm jest n
          > ieporównywalnie lepszy od Quo Vadis ze wszystkimi możliwościami technicznymi w
          > tym czasie. Widziałem na Discovery jak ilustrowali dokument o Egipcie scenami z
          > Faraona.
    • ubiquitousghost88 I gó...arze już dziś nie ci, jak za dobrych lat... 06.07.11, 22:42
    • white_lake Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 06.07.11, 23:01
      Nareszcie wiem, jak się nazywa ta charakterystyczna, niezapomniana twarz z moich ulubionych filmów :)
      szacun i dużo zdrowia dla Pana Ryszarda!
    • saint_just Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 06.07.11, 23:31
      chaha napisał:

> aparat - rzeczona kopia 'leiki' to nie był 'fied' tylko 'fed' - skrót od feliks
      > edmundowicz dzierżyński, taktak! sam taki miałem.
      • makrama1 Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 03:50
        saint_just napisał:

> chaha napisał:
        >
        > > aparat - rzeczona kopia 'leiki' to nie był 'fied' tylko 'fed' - skrót od
        > feliks
        > > edmundowicz dzierżyński, taktak! sam taki miałem.
        > _______________________________
        > e wymawia się w jęz, ros. miękko - je , jak w np pisany "Egorow" - wymawia
        > się "Jegorow" a
        > np. CMEHA to Smiena .

Nasze e rzeczywiście tak się wymawia, ale w rosyjskim jest też "twarde" e, pisane coś jak symbol euro i Edmundowicz chyba to twarde ma na początku.
        • stefaniszyn Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 17:03
          @makrama1
          Oczywiście aparat fotograficzny FED. Z Fiedem to jest drobny błąd.
        • chaha Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 11.07.11, 21:17
          makrama1 napisała:

> saint_just napisał:
          >
          > > chaha napisał:
          > >
          > > > aparat - rzeczona kopia 'leiki' to nie był 'fied' tylko 'fed' - skr
          > ót od
          > > feliks
          > > > edmundowicz dzierżyński, taktak! sam taki miałem.
          > > _______________________________
          > > e wymawia się w jęz, ros. miękko - je , jak w np pisany "Egorow" - w
          > ymawia
          > > się "Jegorow" a
          > > np. CMEHA to Smiena .
          >
          > Nasze e rzeczywiście tak się wymawia, ale w rosyjskim jest też "twarde" e, pisa
          > ne coś jak symbol euro i Edmundowicz chyba to twarde ma na początku.

I tak jest w rzeczy samej
    • rockawy Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 00:08
      Barwny i ciekawy czlowiek i super artykul .Czyta sie jednym tchem . Dzieki i duzo zdrowka zyczymy.
    • q-ku więcej takich artykułów 07.07.11, 00:22
      bardzo ciekawe
      ciekawy człowiek i ciekawy wywiad
    • czy_telniczka Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 15:23
      Świetny wywiad!! Przeczytałam z prawdziwą przyjemnością, ( chociaż kolejny raz ciśnie się na usta pytanie, czy wam tam płącą od strony? Nie można by tak , bez szkody dla ogólnego wyglądu artykułu, troszkę go skomasować - nie skrócić a właśnie skomasować. Ułatwiłoby to życie niektórym posiadaczom bezprzewodowego internetu w sytuacji , gdy znajdą się za granicą w miejscach o słabszym zasięgu, bo i takie jeszcze są).
      Dla pana Ryszarda Ronczewskiego serdeczne podziękowania za te niezliczone role, dodające smaku wielu polskim filmom i życzenia dalszej tak owocnej pracy!
      • sw.patryk Re: Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 07.07.11, 23:01
        Swietnie sie czyta , bo to swietny facet. To JEST AKTOR , a nie badziewiak od seriali i Tanca z Malpami na lodzie .
    • antropoid Ryszard Ronczewski. Graj, gó...arzu 11.07.11, 18:14
      "Faraon" jest wielkim filmem, a otwierająca scena - rewelacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka