6.smiech 04.07.11, 13:50 Czyli zgodnie z przyslowiem koorwa koorwie lba nie urwie. A Blida nie zyje ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
popis-zczyk Sprawa Blidy. Prokurator bez zarzutów 04.07.11, 14:03 he he Ziobro czuwa nadal i panuje nad tym co dzieje siew prokuraturze. powsadxzal swoich ludzi i teraz ich juz nie wykurzysz Odpowiedz Link Zgłoś
lesio_111 I bardzo dobrze 04.07.11, 15:28 Kruk krukowi oka nie wykole. Przecież żyjemy w państwie prawa, a prokuratura jest niezależna od wszelkich nacisków. I jak widać broni swoich skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Dlaczego PO rośnie liczba wrogów? 04.07.11, 15:42 Między innymi z tego powodu jak niniejszy news. Nie po to głosowaliśmy na PO by ludzie po chamsku łamiący prawo z faryzejskimi hasłami obrony tegoż prawa zostawali bezkarni. Czy Tusk tego nie widzi? Ci ludzie w życiu na PiS nie zagłosują. Może poprą SLD ale ten też wszystko robi by ich do siebie zniechęcić. Efekt to olanie totalnie wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 polecam także 04.07.11, 16:50 homofobiczny CYRK Prokuratury Apelacyjnej w Warszawie PG/2010/RM13696 http://docs.google.com/View?id=dgx92rmp_67gcr5skgv> Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Prokurator bez zarzutów 04.07.11, 18:28 Niepokoi mnie wyciszanie wielu spraw przeciw prominentnym urzędnikom prokuratury, izb skarbowych, samorządów, Kościoła - zanim sprawa do sądu zostanie skierowana. Dotyczy to osób podejmujących niewyraźne decyzje zarówno za PIS, jak i PO. Dziś czytałem o umorzeniu postępowania przeciw pracownikowi skarbówki, co chciał u przedsiębiorcy wymusić preferencje dla swej narzeczonej - z uzasadnieniem iż mówił to "po godzinach pracy"... Zazdroszę Amerykanom, że tam nie tajne służby lecz sądy mogą w parę dni zarówno zdecydować o areszcie domowym dla francuskiego bankowca o światowym znaczeniu - jak i go uchylić po nowych dowodach. U nas oba etapy by zajęły po 4 lata, potem byłoby stwierdzenie iż doszło do "rażącego naruszenia prawa" - z bezkarnością urzędników decyzje wydających, niezależnie od ich partyjnych sympatii... Odpowiedz Link Zgłoś
polprawdy Re: Prokurator bez zarzutów 04.07.11, 18:37 Nie ma się czemu dziwić. Przecież jeden z twórców tego państwa otwartym tekstem powiedział, że 'Polska to dziki kraj'. Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Sprawa Blidy. Prokurator bez zarzutów 05.07.11, 01:05 Ludzie co to jest prawo? Faszyzm miał prawo ,komunizm miał prawo bo to twór systemu panującega ,a w polsce jest burdel prawny, bo to zlepek różnych przepisów dobranych z różnych systemów przez ludzi którzy dostali się do koryta i dostosowali je do własnych potrzeb. Dla tego przeciętny człowiek nie ma szans -jeżeli nie masz kasy lub szerokich pleców to nie masz szans. ja przegrałem w walce o należną emeryturę,bo stwierdzono iz ja byłem wynien bałaganu w firmie,bo zniszczono dokumenty i na tym polega bandytyzm naszego państwa odbioerając środki do życia Hytler luydzi gazował to była śmierć szybka a nas wykańcza się głodem czyli powolna śmnierć ,przemyślcie to sobie ,aLE KILKA dni przed wyborami . Odpowiedz Link Zgłoś
sprawazlewa Sprawa Blidy. Prokurator bez zarzutów 05.07.11, 07:50 ".. polecenie ... zapadło faktycznie bez podstawy prawnej. Jednak sam fakt jego wydania nie jest wystarczający do uznania, że zostało popełnione przestępstwo z art. 231 kk " Brawo! "Strażnicy prawa" wydają bezprawnie polecenia i decyzje! Więc prawdą jest, że prokurator wszystko może? "Dziki kraj" Odpowiedz Link Zgłoś