Dodaj do ulubionych

Ile jest chłopa w chłopie?

29.08.11, 01:27
Tak więc nie zawieramy związków małżeńskich ,bo one są zwarte?.
rozumiem literówka ... ale zabawna . bo daje treści lepszą wartość . Kiedyś słyszałem o ludziach zwartych przy miskach . Zapewne mówi pan o zwartych przy Jarku ... tu się zgadzam ..
Obserwuj wątek
    • re_mail prosze cytować dokładnie... 29.08.11, 01:48
      Hoffmann powiedział dokładnie: "jak te chłopy wyjechali...". To nie to samo co "jak te chłopy wyjechały" lub "jak ci chłopi wyjechali". Chyba Hofman nie jest prawdziwym Polakiem, co nie jest przytykiem do nazwiska i tym bardziej znajomości języka państwowego z kondominium niemiecko-ruskiego..
      • trajkotek Re: prosze cytować dokładnie... 29.08.11, 02:13
        ach, ten Wrrrr....
      • 123jna Re: prosze cytować dokładnie... 29.08.11, 07:59
        re_mail ci z PiS-u mowia jezykiem wlasnie wywodzacym sie z kondominium niemiecko-ruskiego. Albo sa to rusycyzmy (Kaczynscy i spolka) albo germanizmy. Wymowa niepolska, fonetyka okropna . nie uzywaja nosowek, zla odmiana (nagminna) celownika i dopelniacza a takze odmiana rzeczownika w dopelniaczu gdy dodajemy przeczenie nie. Mam beret ale nie mam beretu. Zwroccie uwage na kresowani -nie uzywaja celownika. Mowia zanies dla mamy (biernik z przimkiem) a nie MAMIE (celownik). Ci prawdziwi Polacy nie mowia po polsku ale: rosyjsko-polsku.
    • brzmski z języczkiem... wroński 29.08.11, 06:34
      łechtać, chociażby... intelektualnie - paweł w. potrafi; bo to i słowacki, i słowa, przymiotnie rzucone (twardy, sztywny, choć giętki) lub minoderyjne pytanko ile jest chłopa w chłopie; noo, taka wczesnoporanna obróbka rzeczywistości skrawaniem... na twardo
      • 0721x Re: z języczkiem... wroński 29.08.11, 07:20
        cały pisuar - uperfumowany zadek czyli pan H to kmiotek intelektualny i w zasadzie jak na niego wszystko w normie Krasicki Słowacki jeden diabeł, natomiast ten jego fiurerek istotnie z Żoliborza ale żeby zaraz inteligent ? nie wiem w jakim kondominium on się chował ale po polsku mówi jak białoruska krowa
        • koloratura1 Między nami literaturoznawcami 29.08.11, 08:36
          0721x napisał:

> pan H to kmiotek intelektualny i w zasadzie jak na niego wszystko w normie Krasicki
          > Słowacki jeden diabeł,

Był jeszcze Kraszewski.
          Zapomniał o Kraszewskim!
    • paw73 PSL=Polska Ludu Synekur! 29.08.11, 07:11
      Dom Pomocy Społecznej w Goślicach Powiat Płock, ludzie związani z PSL maja pracę załatwiają nawet dla nich stworzą stanowisko pracy, którego tam nigdy nie było-nie jest tam potrzebne !
      Wszystkie Ośrodki, podległe, które są PSL mają przerost zatrudnienia , każdy zatrudniony związany w ośrodku musi być z PSL .
      Hofman wasz radny z Płocka , radny PiS-u Seweryniak, stracił mandat radnego, gdyż został prawomocnie skazany wyrokiem sądu.
      PiS-owki radny , to bandyta jak można się dowidzieć z biuletynów.
      Były radny PiS-u do dziś działacz tego rasistowskiego i homofobicznego tworu, pobił człowieka i złamał mu rękę.
    • lechu733 Mam nadzieję że PIS powie jeszcze coś głupiego 29.08.11, 07:24
      Jeżeli nie, temat Hofmana GW i TVN będą wałkować do końca kadencji. Gdyby to powiedział Niesiołowski to by było cicho. Tylko artykuły o Hofmanie. Nie ma czego czytać
      • paw73 Re:Dlaczego Tusk, ukrył Niesiołowskiego? 29.08.11, 08:25
        Tusk powiedział do Niesiołowskiego -" Stefan ty do Wyborów , siedź cicho - żadnych mediów ".
        Tusk, Ostachowicz i Graś widza bardzo dobrze, że każda wypowiedź Niesiołowskiego to 10.000 mniej głosów na PO.
        • koloratura1 Ciekawe... 29.08.11, 08:56
          paw73 napisał:

> Tusk powiedział do Niesiołowskiego -" Stefan ty do Wyborów , siedź cicho
          > - żadnych mediów
          ".

Co Ty powiesz? Brałeś udział w tej rozmowie, jako ten trzeci? A może - siedziałeś pod stołem?

> Tusk, Ostachowicz i Graś widza bardzo dobrze, że każda wypowiedź Niesiołowskiego
          > to 10.000 mniej głosów na PO.

Może i widzą, choć ja - akurat na temat wypowiedzi Niesiołowskiego, mam inne zdanie, ale - mogę się mylić.

Pytanie zasadnicze - skąd Ty to wszystko wiesz?
        • antropoid Re:Dlaczego Tusk, ukrył Niesiołowskiego? 29.08.11, 10:07
          paw73 napisał:

> Tusk, Ostachowicz i Graś widza bardzo dobrze, że każda wypowiedź Niesiołowskiego
          > to 10.000 mniej głosów na PO.
          ---------------------------------------
          Ładnieś to sobie wykombinował, tylko, że to nie do końca prawda. Tak mogłoby być, ale nie jest - co udowodniło istnienie PiS-u. Gdyby takie były kryteria i każda chamska, napastliwa wypowiedź odejmowała partii 10.000 głosów, to PiS nie miałby już dawno ani jednego wyborcy.
          • maaac Re:Dlaczego Tusk, ukrył Niesiołowskiego? 29.08.11, 10:21
            Problem w tym, że co jest, a co nie jest "chamstwem" i "napastliowścią" to ocena bardzo subiektywna. Bardzo wiele zachowań idoli PiSu według mojej oceny było szczytem chamstwa podczas gdy ludzie zakochani w tej partii nie widzieli w nich niczego złego. Dla mnie szczytem chamstwa było śmianie się Lecha Kaczyńskiego z Tuska mówiącego po angielsku w czasie spotkania z panią Rice. Ten człowiek, z stanowiskiem prfoesora nie widział w tym nic niestosownego, podczas gdy uwagę na takie zachowanie jako chamskie zwraca się już dzieciom w podstawówce. Następna sprawa to jego brat Jarosław i "damy", które mają usiąść bo go serce boli, że stoją. PiSowcy chwalii go że dżentelmen, dla mnie to też było chamstwo.
            • antropoid Re:Dlaczego Tusk, ukrył Niesiołowskiego? 29.08.11, 10:47
              maaac napisał:

> Problem w tym, że co jest, a co nie jest "chamstwem" i "napastliowścią" to ocen
              > a bardzo subiektywna. Bardzo wiele zachowań idoli PiSu według mojej oceny było
              > szczytem chamstwa podczas gdy ludzie zakochani w tej partii nie widzieli w nich
              > niczego złego. Dla mnie szczytem chamstwa było śmianie się Lecha Kaczyńskiego
              > z Tuska mówiącego po angielsku w czasie spotkania z panią Rice. Ten człowiek, z
              > stanowiskiem prfoesora nie widział w tym nic niestosownego, podczas gdy uwagę
              > na takie zachowanie jako chamskie zwraca się już dzieciom w podstawówce.
              --------------
              To dlatego, że L. Kaczyński - wynoszony teraz pod niebiosa tylko dlatego, że zginął w katastrofie - pod żadnym względem nie nadawał się do pełnienia tego urzędu. Bo nie może się do tego nadawać człowiek (choćby i z tytułem naukowym) o psychice i mentalności małego dziecka, wręcz chorobliwie pozbawiony dystansu do samego siebie (cecha rodzinna), na niewygodne pytania (do czego polityk na tym stanowisku powinien szybko przywyknąć) reagujący wybuchami gniewu, graniczącego z furią (przykłady tych wybuchów zna chyba każdy w tym kraju). Nie nadaje się na prezydenta ktoś, kto ten urząd traktuje jak środek do walki z opozycją i rządem (bo nie jego partia...), nie potrafiący podjąć najprostszej decyzji bez pozwolenia brata i traktujący instytucje państwowe (także media) jak swój własny, prywatny folwark.
          • paw73 Re:Dlaczego Tusk, ukrył Niesiołowskiego? 29.08.11, 10:25
            antropoid napisał:

> ---------------------------------------
            > Ładnieś to sobie wykombinował, tylko, że to nie do końca prawda. Tak mogłoby by
            > ć, ale nie jest - co udowodniło istnienie PiS-u. Gdyby takie były kryteria i
            > każda chamska, napastliwa wypowiedź odejmowała partii 10.000 głosów, to PiS nie
            > miałby już dawno ani jednego wyborcy.

PRAWIE WSZYSCY NORMALNI LUDZIE ,BYLIBY SZCZĘŚLIWY ,GDYBY NIE BYŁO PiS-u , W POLITYCE.
            ZAWIEDZIONYMI BYLIBY TYLKO DONALD TUSK I CAŁA PLATFORMA, GDYŻ BEZ PiS NIE MA PO .
            • antropoid Re:Dlaczego Tusk, ukrył Niesiołowskiego? 29.08.11, 10:34
              paw73 napisał:

> PRAWIE WSZYSCY NORMALNI LUDZIE ,BYLIBY SZCZĘŚLIWY ,GDYBY NIE BYŁO PiS-u , W
              > POLITYCE.
              > ZAWIEDZIONYMI BYLIBY TYLKO DONALD TUSK I CAŁA PLATFORMA, GDYŻ BEZ PiS NIE MA PO

Mnie tego pisać nie musisz, ponieważ jeśli o mnie chodzi, to poprzestanę na życzeniu, by szlag trafił wreszcie (raz na zawsze) PiS i żeby nigdy więcej mały krętacz & jego sitwa nie mieli nawet szczątkowego wpływu na państwo, oraz życie jego obywateli. Gdy to się stanie, mogę znów przestać chodzić (bez żalu) na wybory, bo cała reszta mało mnie obchodzi .
              • maaac Re:Dlaczego Tusk, ukrył Niesiołowskiego? 29.08.11, 10:52
                A ja bym chciał chodzić. I wreszcie wybierać co lepsze, a nie co ma największa szansę zablokować ludzi, którzy są dla mnie symbolem wszystkiego co może być złego w polityce.

Bo warto się zastanawiac co mogło by być dla nas lepsze, zamiast się bać co jeszcze głupiego wymyślą.
        • nerwus0 Re:Dlaczego Tusk, ukrył Niesiołowskiego? 29.08.11, 11:06
          paw73 napisał:

> Tusk powiedział do Niesiołowskiego -" Stefan ty do Wyborów , siedź cicho - ż
          > adnych mediów
          ".

Oczywiście rozmawiałeś o tym ze starostą powiatowym jeszcze przed wojną.
      • koloratura1 Re: Mam nadzieję że PIS powie jeszcze coś głupieg 29.08.11, 08:38
        lechu733 napisał:

> Jeżeli nie, temat Hofmana GW i TVN będą wałkować do końca kadencji. Gdyby to po
        > wiedział Niesiołowski to by było cicho. Tylko artykuły o Hofmanie. Nie ma czego
        > czytać

Przejdź na Nasz Dziennik!
      • nerwus0 lechu733 29.08.11, 11:03
        To na co czekasz? Sio na ND!
    • jurber1 Ile jest chłopa w chłopie? 29.08.11, 07:36
      Dobre pytanie: ILE JEST CHŁOPA W CHŁOPIE ?! Gdyby je odnieść do Kaczyńskiego... ? Do Ziobry ??? Przypomnę: gdy za rządów triumwiratu Kaczyński-Lepper-Giertych zarzucano PIS-wi że są ortodoksyjni w stosunku do mniejszosci seksualnych, znany działacz powiedzial:" ależ skąd ! Przecież w naszym rządzie też jest kilku gejów" ... ...
    • 123jna Ile jest chłopa w chłopie? 29.08.11, 07:53
      A nie byl to Jan Kochanowski co powiedzial "aby jezyk gietki powiedzial to, co pomysli glowa"?
      Hofman powiedzial wiec to co pomyslala jego biedna, chora glowa (i slabo rozwinieta jeszcze). Poza tym jako "pan na wlosciach" posiadajacy ziemie na wsi jest wlasciwie chlopem ale ma tak wielki kompleks nizszosci z powodu swego chlopskiego pochodzenia, ze wlasnie chlopow atakuje myslac pokretnie, ze wtedy nikt go z nimi nie bedzie utoszamiac. Tak jest z kaczynskimi, tak atakowali "komune" aby nikt z nas nie zainteresowal sie ich rodzicami, matka w Instytucie Literackim na liscie Wildsteina czy tata zakladajacym instalacje elektryczna w ambasadzie USA w Warszawie. Wiemy, my starsi, co sie za tym krylo. Polski chlop sie zmiania, widac to po wsiach - sa czyste, ukwiecone, domy maja nowe dachy i chlopi maja wode w kranach i lazienki. Zyja lepiej niz niejeden dzis mieszczuch. Sa takze "na salonach", te Kempy, Rokicianki itp. Wiejskosc na buziach widac, w glowach jeszcze tez, ale sie cywilizuja - popatrzcie na Hofmana, ale nie dajcie sie zwiesc pozorom.
      • koloratura1 I niech już będzie koniec rozważań literackich! 29.08.11, 09:10
        123jna napisał:

> A nie byl to Jan Kochanowski co powiedzial "aby jezyk gietki powiedzial to, co
        > pomysli glowa"?

Niestety - Juliusz Słowacki:

Chodzi mi o to aby język giętki
        Powiedział wszystko co pomyśli głowa:
        A czasem był jak piorun jasny, prędki,
        A czasem smutny, jako pieśń stepowa,
        A czasem jako skarga nimfy miętki,
        A czasem piękny, jak aniołów mowa...
        Aby przeleciał wszystka ducha skrzydłem.
        Strofa być winna taktem, nie wędzidłem.
        • ju-li1 Re: I niech już będzie koniec rozważań literackic 29.08.11, 11:57
          Koloraturo, uwielbiam Juliusza!
          Nawet tu, na forum, gdzie dyskusja polega często na wzajemnym obrzucaniu się błotem, słowa poety zapachniały jak majowa łąka i przyćmiły kłótnie.
          Dziękuję za ten cytat. Ju
          • koloratura1 Jeśli choć jeden doceni... 29.08.11, 17:02
            ju-li1 napisała:

> Koloraturo, uwielbiam Juliusza!
            > Nawet tu, na forum, gdzie dyskusja polega często na wzajemnym obrzucaniu się
            > błotem, słowa poety zapachniały jak majowa łąka i przyćmiły kłótnie.
            > Dziękuję za ten cytat. Ju

Fajnie, że się odezwałeś! Dzięki!

(Bo już się zastanawiałam czy się aby nie wygłupiłam rzucając perły przed wieprze...)
            • ju-li1 Re: Jeśli choć jeden doceni... 29.08.11, 20:00
              :)
              Odwzajemniam krótkim cytatem drugiego mojego uwielbianego poety:
              "...po mojej ojczyźnie-polszczyźnie
              Z różdżką chodzę, wiedzący, gdzie bryźnie
              Strumień prawdy żywiący i żyzny
              Z mojej pięknej ojczyzny-polszczyzny."
              • koloratura1 Re: Jeśli choć jeden doceni... 30.08.11, 07:05
                ju-li1 napisała:

> Odwzajemniam krótkim cytatem drugiego mojego uwielbianego poety:
                > "...po mojej ojczyźnie-polszczyźnie
                > Z różdżką chodzę, wiedzący, gdzie bryźnie
                > Strumień prawdy żywiący i żyzny
                > Z mojej pięknej ojczyzny-polszczyzny."

A kończy się też pięknie:

Tak to było i tak się ziściło,
                Taką pieśnią się dozieleniło.
                I zielono, zielono w ojczyźnie,
                W mojej pięknej ojczyźnie-polszczyźnie.
                • ju-li1 Re: Jeśli choć jeden doceni... 30.08.11, 08:54
                  Oby to były prorocze słowa!...

...język niektórych polityków i ich sympatyków przypomina raczej kłębowisko żmij.
                  Przepraszam żmije za porównanie.
                • maaac Re: Jeśli choć jeden doceni... 30.08.11, 09:02
                  Hi hi. Pięknie!
                  Nie jestem, aż takim "poetolubem". Wolę prozę i to taką jaka lubią czytać technokraci - SF, Fantasy - często pogardzane przez mainstream (bardzo, często słusznie, bo wiele z nich to czytadła nie książki, ale i z pośród nich jeśli nie całość jest interesująca, to bywają stwierdzenia czy też sceny warte zapamiętania).
                  Jednak jedno wiem. Jak się nie wie, to lepiej nie cytować. Jak już się ryzykuje cytat to lepiej zastrzec, że się za dobrze nie pamięta i można pomylić treść i autora. Jednak jak się cytuje i z pełnym nadęciem jest się święcie przekonanym o swej słuszności to się wypada jako pajac.
                  Co nie raz nie dwa się zdarzyło naszym bohaterom z PiS. Jakby spuścili z tonu to już byli by strawniejsi.
                  • ju-li1 Re: Jeśli choć jeden doceni... 30.08.11, 09:11
                    @maaac
                    A czy czytałeś "The physics of Star Trek" Lawrence M. Kraussa (nie znam tytułu polskiego przeładu)? Dla fanów Star Treka i interesujących sie fizyką - bomba!
                    Pozdro, Ju
                    • maaac Re: Jeśli choć jeden doceni... 30.08.11, 11:52
                      Nie, nie czytałem, ale wiem, z jakiś recenzji, że w Star Treku dość poważnie traktowano "maksymalnie jak się da" wiarygodność "nowoczesnych rozwiązań" w stosunku do panujących ówcześnie poglądów na temat fizyki wszechświata.
                      Być może kiedyś sięgne po to dla rozrywki. Na razie mam od mojej kobiety szlaban na zakup nowych książek - "pojemność" domu się wyczerpała. Wspólnie całą rodziną łącznie mamy parę tysięcy tomów różnych książek, które krążą pomiędzy różnymi osobami.
                      • ju-li1 Re: Jeśli choć jeden doceni... 30.08.11, 12:21
                        Proszę Twoją żonę o poradę, jak się to robi. Ja od lat zakładam mojemu mężowi taki szlaban, a on przechodzi pod lub przekracza górą. Mieszkamy kątem u naszych książek ;)
                        • maaac Re: Jeśli choć jeden doceni... 30.08.11, 15:53
                          Widać nie masz "wzroku Jedi", a podobno to cecha wspólna dla wszystkich kobiet. Popatrzą... i już ich men robi to co powinien. :)
                          Rozglądam się za czytnikiem - e-booków. Może to rozwiązanie? Problem tylko, że łatwiej zdobyć ksiązki nielegalnie niż legalnie. No i ciut przeginają z cenami e-książek, tak gdzieś 80-90% wydania papierowego, przy IMHO znacznie niższych kosztach dystrybucji. Niestety popełniają ten sam błąd co kiedyś dystrybutorzy muzyki. :(

A teraz czas się zbierać. Po drodze będę czytał "Walkę o tron" - niezła zabawa skonfrontowac film z książką. Złapałem na samym poczatku zabawne działanie "politycznej poprawności".
                          • ju-li1 Re: Jeśli choć jeden doceni... 30.08.11, 19:07
                            Wzrok możesz ocenić na moim profilu :)
                            Niech moc zawsze będzie z Tobą!
    • cheffin Ile jest chłopa w chłopie? 29.08.11, 08:09
      Po swoich dewagacjach zarowno chlop z Zoliborza i pozal sie boze chlop rzecznik prasowy pis nie dostana wiecej glosow od normalnych chlopow, inteligencja w gumiakach to wlasnie ten tandem, strzelaja bez nabicia. no i przestrzelili, pozostaly bereciki choc na tej lini tez podpadli .
    • wing2009 Ile jest chłopa w chłopie? 29.08.11, 08:10
      Panie redaktorze, może zgadnie Pan, nie, ile jest chłopa w chłopie, ale ile rolników w spocie PSL?
    • totapis500 Ile jest chłopa w chłopie? 29.08.11, 08:34

Trzeba być na gigancie żeby tych dwóch przygłupów uznać za chłopów którzy znają się na roli jeden eunuch drugi kastrat pielęgnują nawzajem tylko swe bruzdy.
    • iwano19 Ile jest chłopa w chłopie? 29.08.11, 08:57
      Bardzo się cieszę,kiedy słyszę pewnych siebie członków PiS,jak planują rządzenie krajem po wygranych wyborach.Lubię optymistów,nawet tych dziecięco naiwnych.Retoryka PiS sprowadza się do tego,że tylko ich wódz może przynieść Polsce a może i światu,wybawienie,zlikwiduje plagi,nieszczęścia itp.Nowy Mesjasz?
    • grisza14 Nie tylko inteligent z Zoliborza, rowniez 1/4 29.08.11, 09:01
      inteligent z Czerskiej dokladnie wie ile jest chlopow w PSL, wiec czemu Pawko Morozow opowiadasz takie glupstwa? Przeciez sam brygadier Waldek Pawlakow nie mial pretensji do Hoffmana, ale posrednio wyrazil swoje credo; czemu chlopie sie nas czepiasz? Nie lepiej by ci bylo siedziec cicho i chrupac kapuche poki narod daje?
      • koloratura1 Postąpił rozsądnie. 29.08.11, 09:18
        grisza14 napisał:

> Przeciez sam brygadier Waldek Pawlakow nie mial pretensji do Hoffmana,

Po prostu - olał gów...rza.
        Nie zauważyłeś?
        • grisza14 Wldemar Pawlakow spoglada w strone Kijowa 29.08.11, 09:23
          i pilnie patrzy, jak rozstrzygnie sie sprawa Tymoszenko.Posadza, czy nie posadza na dluzej? No jak myslisz inzynierze Waldemarze Pawlakow?Chyba juz czuje pismo nosem brygadier Pawlakow Waldemar.
          • antropoid Re: Wldemar Pawlakow spoglada w strone Kijowa 29.08.11, 10:26
            Jak na razie, to żoliborski gensek-krętacz i jego krakowski pomagier (ten od kąpieli z laptopami) muszą się spowiadać przed prokuratorem.
            A pismo nosem też poczują (i ty razem z nimi), jak za parę tygodni dostaną kolejnego kopa w zadek od wyborców.

Zresztą pewnie już czują, bo nie zachowują się jak rozumne istoty, którym zależy na wygranej.
            Nawet tradycyjnego udawania kogoś innego nie ma...
            • grisza14 podobno pelo zajmie sie teraz umowami smieciowymi? 29.08.11, 10:34
              Biorac pod uwage, ze wiekszosc smieciowych interesikow prowadza prominenci tej partii, to zapewne wyjdzie to na dobre mlodym wyksztalconym z Pacanowa i innych wielkich miast.Che, che.A umowami z Gazpromem to zajmiemy sie jak w banku.
              • maxik-g Spróbuj szczęścia, gnojku. 29.08.11, 10:54
                grisza14 napisał:
                > A umowami z Gazpromem to zajmiemy sie jak w banku.
              • antropoid Re: podobno pelo zajmie sie teraz umowami smiecio 29.08.11, 11:05
                > Biorac pod uwage, ze wiekszosc smieciowych interesikow prowadza prominenci tej
                > partii,

To ciekawe, bo najwięcej internetowego śmiecia jest w twórczości ideologów PiS i ich fanów.

Zastanawiająca jest też zacietrzewienie PiSiorów (także tych z "elyt" partii), do tych młodych, wykształconych. Czy to aby nie coś na kształt dziedzictwa prymitywnych, sowieckich siepaczy do "polskich panów"?

> Che, che.A umowami z Gazpromem to zajmiemy sie jak w banku.

Nie wysilaj się. Lepiej wyjaśnij mądralo, jak to niby twój idol-krętacz zamierza zmniejszyć dziurę budżetową, zwiększając jednocześnie wydatki na państwo (bo on sam to wie, ale oczywiście nie powie...)?
                Co to miałoby być (oprócz rzecz jasna kradzieży TVP i PR - to ma opanowane)?
                Niech łaskawie wyjawi, bo już raz miał okazję zrobić coś pożytecznego, ale jakoś nie kiwnął palcem przez 2 przedkryzysowe lata, zajęty załatwianiem swoich porachunków (na koszt podatnika)...
                • grisza14 I apolitycznym Wojtunikiem tez sie zajmiemy 29.08.11, 11:51
                  • nerwus0 Grisza14 29.08.11, 11:56

Jesteś niepoprawnym marzycielem. Ale pomarz sobie, pomarz.
                    Jeszcze możesz 41 dni, a potem conajmniej 4 lata, masz sporo czasu.
                    • nerwus0 Re: Grisza14 29.08.11, 12:10
                      Przyjmując najczarniejszy wariant.
                      PIs wygrywa z PO. Będzie musiał wejść w koalicję.
                      Z kim? Z PO odpada. Z PSL?? Właśnie zadarł z PSL. Odpada.
                      Z SLD? Oni mają większy problem. Zdobyć głosy a narazie cienko
                      przędą.
                      Czyli rząd mniejszościowy, ale taki rząd jest bez szans na przetrwanie.
                      Czyli ponowne wybory i cały cyrk od początku. Aż ludzie się wkurzą i wybiorą J.Palikota,
                      a ten da wszystkim elytom popalić.
                      • grisza14 Palikotowi przypomna czyja naprawde jest kasa 29.08.11, 12:40
                        ktora ma na Bermudach i natychmiast wygrzecznieje.
                        • nerwus0 Re: Palikotowi przypomna czyja naprawde jest kasa 29.08.11, 13:36
                          Tłumaczenie tobie czegokolwiek co ma ciut związku ze zwykłą matematyką,
                          to tak jakby konia uczyć gry w szachy.
                        • antropoid Re: Palikotowi przypomna... 29.08.11, 14:22
                          Byle tylko nie "wygrzeczniał" tak jak kurdupel, który z koleżkami w bardzo "uczciwy" sposób położył łapska na majątku RSW...
          • koloratura1 Re: Wldemar Pawlakow spoglada w strone Kijowa 29.08.11, 17:08
            grisza14 napisał:

> i pilnie patrzy, jak rozstrzygnie sie sprawa Tymoszenko.Posadza, czy nie posadza
            > a dluzej? No jak myslisz inzynierze Waldemarze Pawlakow?

Nie mam pojęcia jak myśli inżynier Waldemar Pawlakow i - w gruncie rzeczy - guzik mnie to obchodzi.
            Chciałabym tylko wiedzieć, czemu akurat ode mnie domagasz się odpowiedzi na to pytanie.
        • totapis500 Re: Postąpił rozsądnie. 29.08.11, 11:04

Nie jestem zwolennikiem inż.Pawlaka ani Kalinowskiego, wieś szanuję bo się na niej wychowałem i to w tych trudnych czasach, obrażanie tych ludzi ciężko pracujących przez takich cycków jak Hofman czy Kaczyński świadczy tylko o ich kulturze i sposobie /przyszłego rządzenia/.
    • antropoid Ile jest chłopa w chłopie? 29.08.11, 10:13
      "PiS zatytułował niedzielną konferencję prasową z udziałem Jarosława Kaczyńskiego i Adama Hofmana ''Polscy rolnicy zasługują na więcej''. I podpisał list do szefa Komisji Europejskiej José Manuela Barrosa, w którym domaga się zwiększenia dopłat bezpośrednich dla rolników."
      --------------------
      A w Parlamencie Europejskim, do szpiku kości załgani "dobroczyńcy polskich rolników" z PiSuaru należą do frakcji, która domaga się całkowitej likwidacji dopłat...

• grisza14 Manipuluj glupszymi od siebie(jesli to mozliwe) 29.08.11, 10:55
      Co innego domagac sie likwidacji i rownych praw konkurencyjnosci, a co innego jak juz doplaty musza byc i sa domagac sie ich zrownania dla calej unii.Ale tego wylizywacze posadzek z PO nigdy nie wyartykuluja, bo obrazi sie Angela i Nicolas.
      • antropoid Re: Manipuluj glupszymi od siebie 29.08.11, 11:17
        Wybierz kurdupla, będziesz miał samych przyjaciół naokoło.
    • ajakzupa szczyt w 29.08.11, 11:05
      Szczyt Wroński osiągnął, zestawiając Ziobrę z Dzierżyńskim. Teraz pozostały mu popłuczyny własnej twórczości propagandowej, a musi przez kolejne cztery lata napisać ze sto tekstów. Ale głowa ministranta - jak widać na zdjęciu - więc se poradzi se se poradzi.
      • antropoid Re: szczyt w 29.08.11, 11:13
        ajakzupa napisał:

> Szczyt Wroński osiągnął, zestawiając Ziobrę z Dzierżyńskim.

Różnice są dużo mniejsze, niż mogłoby się wydawać.
        Porównywanie przez Kaczyńskiego oponentów do ZOMO też tak przeżywałeś?
        • ajakzupa Re: szczyt w 29.08.11, 12:42
          "Porównywanie przez Kaczyńskiego oponentów do ZOMO też tak przeżywałeś?" - oj, i to jeszcze jak! Nawet gdzieś tu na forum pisałem do Kaczyńskiego, żeby następnym razem porównał ich do Hitlera, Stalina, Mao, Mengele, Castro, Św. Inkwizycji, Mołotowa, Ribbentropa, Pol Pota, Pinocheta, Jaruzelskiego.

• antropoid Re: szczyt w 29.08.11, 14:18
            Ojej... To zaiste, chwała ci...
            Szkoda tylko, że nie wybrałeś innego forum, np. Rzepy.
            • ajakzupa Re: szczyt w 29.08.11, 14:45
              Inne forum? A kto by mi dostarczał rozrywki, jak nie ty? A kto byłby dla mnie wzorcem osobowym, jak nie Wroński?
              • nerwus0 Re: szczyt w 29.08.11, 15:00
                A już myślałem, że Kaczorek jest twoim wzorcem osobowym. Zmieniłeś poglądy czy co?
                • ajakzupa Re: szczyt w 29.08.11, 20:55
                  A już myślałem, że masz jednak lepszą pamięć. Ale cóż, jeśli ma się zamiast mózgu, ...., więc ci przypomnę.

Moje wzorce osobowe:
                  1) Niesiołowski, Palikot, Żakowski, Wroński;
                  2) Kaczyński, Miller, Ziobro;
                  3) Hitler, Stalin, Mao.;
                  4) Bierut;
                  5) Natanek, Rydzyk.
                  • nerwus0 Re: szczyt w 29.08.11, 21:42
                    Schlebiasz sobie. Szkoda mojej pamięci na takie nic jak ty.
              • antropoid Re: szczyt w 29.08.11, 15:29
                ajakzupa napisał:

> Inne forum? A kto by mi dostarczał rozrywki...

Ależ to bardzo proste. Sam byś ją dostarczał - tak samo jak tutaj.
                Ja nigdy bym nie śmiał odbierać ci tytułu "szołmena" nr 1.
                • ajakzupa Re: szczyt w 29.08.11, 21:00
                  Zgadzam się, tu dostarczam rozrywki, jakże by inaczej. Tu też odbieram rozrywkę, jakiej nigdzie indziej bym nie miał.

Ja dla ciebie szołmen nr, ty dla mnie szołmen nr 1. Bardziej oczywista nie jest nawet kolistość koła, kacapku pisiorkowaty o nicku antropoid pisiasty.
                  • ju-li1 Re: szczyt w 30.08.11, 09:02
                    ajakzupa napisał:

> Ja dla ciebie szołmen nr, ty dla mnie szołmen nr 1. Bardziej oczywista nie jest
                    > nawet kolistość koła, kacapku pisiorkowaty o nicku antropoid pisiasty.

Wasza "dyskusja" przypomina raczej kwadraturę koła niż jego kolistość. Tak samo nie prowadzi do niczego.
    • pal666 A ile jest dziennikarza 29.08.11, 11:34
      w prop - agitatorze Wrońskim ?
    • frey8b Ile jest chłopa w chłopie? 29.08.11, 14:17
      Brawo była złota rybka która spełniała życzenia. Głosujmy na PiS-dzielców złoty Kaczor obiecał spełnić marzenia Polaków. po wygraniu przez PiS wyborów. Czy Prezes Jarosław ma Polaków za debili jak Hoffman chłopów.mówiąc że PiS zrealizuje marzenia Polaków. Czy Profesor Kaczyński słyszy mówi do ludzi? Zresztą na konwencie byli sami PiS-dzielcy on mówił do nich.oni go rozumieją .
    • demetria11 Ile jest chłopa w chłopie? 29.08.11, 17:27
      Jestem pod wrażeniem skromności p. Hofmana. "Swoją satyrę" porównał jednocześnie do Krasickiego i Słowackiego (a powinien przywołać tu prezesa, prezes mu tego z pewnością przez najbliższe 50 lat nie wybaczy). Ktoś jednak powinien mu wytłumaczyć, co to jest satyra.
      Potwierdziła się też moja diagnoza, iż Pis to środowisko genetycznie niezdolne do przeproszenia kogokolwiek. A jak jeszcze pomyślę o panu Barroso, który ze zniecierpliwienia obgryza paznokcie oczekując aż listonosz przyniesie mu list od Naszego Najukochańszego Prezesa, oby żył wiecznie, to aż mu zazdroszczę! :)
    • kotek.filemon Re: Ile jest chłopa w chłopie? 30.08.11, 09:15
      Kampania wyborcza - pisiarnia chce wyrwać kmiotków z objęć PSL-u. Zacznie się licytacja, dzięki czemu już wiem, jaki będzie efekt - parę następnych pokoleń nadal się będzie zrzucać na emerytury, składki zdrowotne i brak podatku dochodowego działkowiczów (bo rolnikami z prawdziwego zdarzenia jest max. 30% gospodarzy)
    • sromanes Ile jest chłopa w chłopie? 30.08.11, 16:10
      Widać każdy może ale nie zawsze potrafi powiedzieć coś co by nie było głupotą, stwierdzili to inni. Uważam ze tą sprawą powinien zająć się Rzecznik Praw Obywatelskich za obrazę Konstytucji, która gwarantuje równość społeczną. Widać, że mieszkanie w mieście niezbyt dobrze wpływa na myślenie a tym bardziej na mądre wypowiedzi. Może by tak na drzewo, posiedzieć troszkę na drzewie a potem jak dojrzeją to może i spadną na trawkę pupka a nie chybi i główka a wtedy będzie wymówka. Co fakt sezon grzybkowy już się zaczyna ale kaczany z kukurydzy też pozostały na polu. Byle do wiosny, posadzimy coś nowego byle nie było z tego nowych kaczanów.
    • minstrel515 Ile jest chłopa w chłopie? 30.08.11, 22:02
      99,8769456732967743.
    • fox-123 Ile jest chłopa w chłopie? 09.09.11, 17:29
      a potem Adaś wyzwał od buraków a Jaruś przyklepał i takich tam!! jakie to miłościwe podejście do inaczej myślących

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka