polskawbudowie
12.09.11, 11:14
Co to znaczy monopol jednej religii?Nergal nie jest zbyt bystry i z całą pewnością jest mocno oderwany od rzeczywistości, skoro tak twierdzi. Wśród moich znajomych jest kilkunastu ateistów, trzy osoby są buddystami, mam nawet dwóch znajomych muzułmanów. Wszyscy mieszkają w Poslce, w jednym mieście i nikt z nich na co dzień w rozmowach nie narzeka na jakąś dyskryminację ze strony kościoła katolickiego. To jest sztucznie nadymany problem, żeby lepiej sprzedac płyty (w przypadku Nergala) czy gazete (w przypadku wybiórczej).
Jeżlei tak mu się nie podoba ta religia (dosyć zabawne jest to, w kontekście tego,ze cały swój repertuar i styl Nergal opiera na odwołaniu do postaci z tej religii właśnie-do szatana:))to niech założy swoją-w Polsce jest swoboda zakładania związków wyznaniowych. Niech przekona rzesze wiernych,że jego religia jest lepsza i w ten sposób się promuje. Tylko,że on wie,że nikt za nim nie pójdzie. Bo jakoś miliard ludzi na całym świecie woli religię katolicką.
Brednie o braku potrzeby odwoływań do dekalogu pozostawiam bez komentarza-trudno dyskutować z dorosłym człowiekiem, który nie zna podstawa historii i tworzenia prawa.
Mnie osobiście Nergal w tvp nie przeszkadza. Może dlatego,ze nie oglądam idiotycznych programów z jego udziałem?
Dla równowagi powiem tylko,że powiedział jedne sensowne słowa-Polaków faktycznie trzeba walić w mordę, bo inaczej nie zrozumieją. Tylko ja bym wolał,żeby promowac osoby, które z tym stylem chcą walczyć i próbowac łagodzić obyczaje w tym dzikim kraju, a nie podsycac nienawiść poprzez niszczenie symboli religijnych...