Dodaj do ulubionych

Rosja protestuje

08.12.11, 07:03
Potrzebna będzie, kolejna po Libii, ekspedycja sanitarna wojsk NATO celem wsparcia
sił demokratycznych w Rosji i powyłapywania elementu putinowskiego celem postawienia
go przed sądem w Hadze.
Obserwuj wątek
    • venelainen Re: Rosja protestuje 08.12.11, 07:38
      saint_just napisał:

> Potrzebna będzie, kolejna po Libii, ekspedycja sanitarna wojsk NATO celem wsp
      > arcia
      > sił demokratycznych w Rosji i powyłapywania elementu putinowskiego celem posta
      > wienia
      > go przed sądem w Hadze.

To Pan, oczywiście, żartuje :)
      • saint_just Re: Rosja protestuje 08.12.11, 07:46
        To Pan, oczywiście, żartuje :)
        Wręcz przeciwnie. Jestem po prostu zatroskany wizją wysyłania - po Iraku i Afganistanie naszych chłopców na dzikie ,erazjatyckie stepy Rosji ,żeby i tam "zawiązywać" demokrację i cywilizację. Nie jestem pewien , czy to ma sens....
        • saint_just Re: Rosja protestuje 08.12.11, 07:46
          eUrazjatyckie
        • venelainen Re: Rosja protestuje 08.12.11, 08:27
          saint_just napisał:
          > Wręcz przeciwnie. Jestem po prostu zatroskany wizją wysyłania - po Iraku i Afga
          > nistanie naszych chłopców na dzikie ,erazjatyckie stepy Rosji ,żeby i tam "zaw
          > iązywać" demokrację i cywilizację. Nie jestem pewien , czy to ma sens....

To prawda. Ponieważ dla wszystkiego rodzaju uzbrojonych “sanitarów” Rosja ma ogromne lasy i bagna, że Polakom od dawna i dobrze wiadomo. Lepiej już Wam przyjść do nas do zabawy i picia wódki:)
          • saint_just Re: Rosja protestuje 08.12.11, 08:39
            To prawda. Ponieważ dla wszystkiego rodzaju uzbrojonych “sanitarów”
            > Rosja ma ogromne lasy i bagna, że Polakom od dawna i dobrze wiadomo. Lepiej ju
            > ż Wam przyjść do nas do zabawy i picia wódki:)
            • venelainen Re: Rosja protestuje 08.12.11, 09:11
              saint_just napisał:
              > Jak się z Rosjanami bawić, jak oni albo w mordę biją albo po rękach całują ???

Całujemy ręce tylko pań i kapłanów. Czasami dajemy w mordę, ale tylko tym, którzy o to szczególnie dobrze poproszą:) Ogólnie rzecz biorąc, są takie same jak Polacy.
    • kamyk_wj Rosja protestuje 08.12.11, 09:06
      Może przy natępnych wyborach zbierze się krytyczna masa Rosjan, aby w końcu wybory przestały być tam fikcją? Teraz to jeszcze nie sądzę, te stosunkowo (jak na tak wielki kraj i tak wielką Moskwę) niemrawe protesty zostaną żwawo spacyfikowane.
    • drupal Rosja protestuje 08.12.11, 09:57
      Rosja cywilizacyjnie jest krajem Bliskiego Wschodu, więc fala rewolty z Egiptu i Libii musi kiedyś dotrzeć i tam. I podobnie jak w krajach muzułmańskich do władzy wrócą islamiści w Rosji po przewrocie wrócą komuniści. Ale raczej typu chińskiego niż koreańskiego.
    • karjalaini Rosja protestuje 08.12.11, 10:06
      Ja juz trzy roka pracam w lokalnej komisji wyborczej (nie jestem czlonkem Jedynej Rosji, nie kocham je, i pracam w komisj abym moglem kolegam i sasiedziam mowic ze wszystko bylo jak trzeba). Zawsze wszystko liczylismy jak powinni wedlug prawa wyborczego. Nie wiem jak to bylo w innych regionach (na przyklad w Mordowii), ale w Karelii my policzylismy wszystko korektnie. Jak ludzi glosowali tak my policzylismy... Na ile wiem szefy lokalnych partii nijakich watpliwosci wobec rezyltatow nie maja. Ale dlaczegos ktos chce i tutaj zrobic duza akcje protesta w sobote...
      • sobenna Re: Rosja protestuje 08.12.11, 11:07
        Dzięki za info, im więcej informacji z pierwszej ręki, tym lepiej. Ale z tego co pisze "Kommiersant", wynika, że przynajmniej wojacy głosowali na rozkaz...
    • czerwonylech Rosja protestuje 08.12.11, 11:22
      Gorbaczow zasłużył na dozywocie w kolonii karnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka